2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD 5 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年北师大版高中英语必修四课时规范训练:UNIT 10 MONEY PERIOD WORD版含答案 2019 2020 学年 北
- 资源描述:
-
1、Unit 10Period Five时间:40分钟.完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。When I was a small boy my family was very poor.My father always used his savings to _1_ my mother to visit her parents who lived far away.There was just my younger brother and myself in the house.One eve
2、ning Dad came home from _2_ and there was no food in the house, not _3_ a piece of bread.Although we were _4_, my brother and I went to bed without eating anything.My father had no money, but I knew from the _5_ on his face that he could not let us have an empty stomach.He _6_ the house and about tw
3、o hours later returned and quickly _7_ us up.He had in his hand two small potato pies, which he gave us to eat.I dont know where he got the _8_ but somehow he _9_ to get us something to eat.My father had not eaten and had worked all day _10_ he sat there with great satisfaction watching us eat.This
4、has _11_ stayed in my mind and left more of an impression than any amount of _12_ he may ever have given me.At that moment, I felt happy knowing that he was there and would not let us _13_.I guess the _14_ I am trying to make is that in difficult times it is _15_ not to show weakness but strength an
5、d character.If a _16_ is the cement (粘合剂) that holds a family together, then the father is _17_ that strengthens that cement.It is his values and _18_ and memories that have carried me forward and helped me to _19_my own problems in life.In my own _20_ I have learned that it is the valuable time you
6、 spend with your children and the values you give to them that will remain with them always.()1.A.forceBencourageCsendDteach()2.A.hospitalBworkCschoolDshop()3.A.quiteBjustConlyDeven()4.A.nervousBhungryCsleepyDbusy()5.A.worryBpleasureCdisappointmentDsurprise()6.A.cleanedBobservedCleftDsearched()7.A.b
7、roughtBputCcalledDwoke()8.A.chanceBfoodCsupportDrecipe()9.A.managedBdecidedCagreedDwaited()10.A.soBorCbutDand()11.A.normallyBalwaysCshortlyDsoftly()12.A.costBtimeCsalaryDmoney()13.A.sufferBknowCleaveDcry()14.A.decisionBpromiseCpointDapology()15.A.strangeBimportantCdifficultDcommon()16.A.fatherBbroth
8、erCsisterDmother()17.A.somethingBanythingCeverythingDnothing()18.A.wordsBrecordsCactionsDfailures()19.A.work outBcarry outCrun intoDlook into()20.A.opinionBhomeCorderDturn【答案及解析】【解题导语】文章讲述作者小时候家里很穷,有时连吃的都没有,但是爸爸总是会设法给他们找来吃的,不会让他们饿肚子。作者认为是爸爸的价值观、行动、和记忆让他向前,也让他在为人父母的时候知道该怎么做。1C考查动词辨析。A.force 强迫;B.enco
9、urage鼓励;C.send送;派;D.teach教。根据情理可知,“我”爸爸总是会用他攒下的钱送妈妈去看望她住得很远的父母那里。选 C 。2B考查名词辨析。A.hospital 医院;B.work工作;C.school学校;D.shop商店。根据情理可知一天晚上爸爸下班回家,选B。3D考查副词辨析。根据文章内容可知家里没有食物,甚至一块面包都没有,选D。4B考查形容词辨析。A.nervous紧张的;B.hungry饥饿的;C.sleepy困倦的;D.busy繁忙的。从下文的“my brother and I went to bed without eating anything”可知,“我们
10、”都很饿,选B。5A考查名词辨析。 Aworry担心;B.pleasure快乐;C.disappointment失望;D.surprise惊讶。根据情理可知,从他担心的脸上“我们”知道爸爸不能让“我们”空肚子,选A。6C考查动词辨析。A.cleaned清洁;B.observed观察;C.left离开;D.searched寻找。从下文的“about two hours later returned and quickly _7_ us up”可知,他离开房子了,选C。7D考查动词辨析。两小时后,他回来,将“我们”叫醒,选D。8B考查名词辨析。A.chance机会;B.food食物;C.suppo
11、rt支持;D.recipe食谱;处方;秘诀。从前面的“two small potato pies, which he gave us to eat”可知,“我们”不知道他从哪里弄到这些食物的,选B。9A考查动词辨析。根据情理可知不管怎样,他设法给“我们”弄到了吃的东西,选A。10C考查连词辨析。根据情理可知爸爸自己没有吃东西,但是他满足地坐在那里看“我们”吃,这两句话是转折关系,选C。11B考查副词辨析。根据情理可知,这个情景总是停留在“我的”脑海里。选B。12D考查名词辨析。根据情理可知,这比他给“我的”任何的钱留下的印象都还要深刻。选D。13A考查动词辨析。根据情理可知,“我们”知道爸爸在
12、那里,不会让“我们”受苦的;选A。14C考查名词辨析。A.decision决定;B.promise答应;C.point要点;重点;论点;D.apology道歉。根据情理可知,“我”想要证明的论点是在困难时期,重要的不是显示弱点而是展示力量和性格。选C。15B考查形容词辨析。根据情理可知,重要的不是显示弱点而是展示力量和性格。选B。16D考查名词辨析。从下文的“then the father is _17_ that strengthens that cement”可知,妈妈是家庭的黏合剂,选D。17A考查不定代词辨析。爸爸就是加强这个黏合剂的那个重要的人,选A。18C考查名词辨析。根据情理可知
13、是他的价值观,行动,和记忆使“我”向前。选C。19A考查动词短语辨析。A.work out制定出;解决;结果是;B.carry out实施;C.run into遇到; Dlook into调查。根据情理可知帮助“我”解决人生中的自己的问题。选A。20D考查名词辨析。轮到“我”自己的时候,“我”已经知道你和孩子一起度过的时间是珍贵的时间,你给他们的价值观将会永远和他们在一起。选 D。.阅读理解(共8小题;每小题2分,满分16分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ALuo Jingyu,19,has four years of experience of run
14、ning business. He is also a freshman in the arts department of Hubei University.Luo Jingyu is from an ordinary family. He said, “My parents told me if I wanted something I should make an effort to get it,so I earned pocket money by doing housework when I was little.” The dream of running his own bus
15、iness grew in his heart. He said, “I want to be a successful person,like Alibabas Ma Yun.”When Luo was a junior student,he had the idea of selling lanterns(灯笼) when he saw many people flying Chinese lanterns in a square. Luo bought some lanterns from a store,but the sales were not as good as he had
16、expected. Then he found another way to do business. He bought lanterns on the Internet at a very low price. Finally he easily made 5,000 yuan in two days.With a happy beginning,Luo planned to open a dress shop. “My parents didnt support me opening a dress shop,so I had to borrow 120,000 yuan for it.
17、” Although he did market research before starting,the business wasnt very good because his taste in fashion wasnt accepted by customers. The shop eventually closed down after half a year.After experiencing a big loss,he decided to do something he was familiar withselling painting tools. As a fine ar
18、ts student,he knew the market. He convinced his friends to invest one million yuan in his shop. With a good business mind and a lot of effort,the sales of the shop reached six million yuan in a year.Even though Luo is rich,he uses a cheap cell phone and does not wear luxury(奢华的) clothes.He has a sim
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-435802.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
