2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 2 单元质量检测(二) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步外研版高中英语必修三培优新方案练习:MODULE 单元质量检测二 WORD版含答案 2019 2020 学年 同步 外研版 高中英语 必修 三培优新 方案 练习 MODULE
- 资源描述:
-
1、Module 2 单元质量检测(二).阅读理解 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASocial media is one of the fastest-growing industries in todays world. A study conducted by the US Pew Research Center showed that 92 percent of teenagers go online daily. The wide spread of social media has changed nearly
2、all parts of teenagers lives. Changing relationshipsHigh school student Elly Cooper from Illinois said social media often reduces face-to-face communication. “It makes in-person relationships harder because of peoples attention given to their phones instead of their boyfriends or girlfriends,” Coope
3、r said.Yet, some people believe social media has made it easier to start relationships with anyone from anywhere. Beth Kaplan from Illinois met her long-distance friend through social media. He currently lives in Scotland, but theyre still able to frequently communicate with each other. “I can feel
4、close to someone that Im talking to via FaceTime,” Kaplan said. Wanting to be “liked”The rise of social media has changed the way teenagers see themselves. The 19yearold Essena ONeill announced on the social networking service Instagram that she was quitting social media because it made her unable t
5、o stop thinking about appearing perfect online. Negative comments also can do great damage to a teenagers self-esteem. Teenagers who get negative comments cant help but feel hurt.Opening new doorsHowever, Armin Korsos, a student from Illinois, takes advantage of the comments he receives over social
6、media to improve his videos on the social networking site YouTube. “Social media can help people show themselves and their talents to the world in a way that has never been possible before,” Korsos said.语篇解读:本文是一篇说明文。介绍了一项由美国研究中心进行的关于社交媒体的调查。文章列举了几种有关社交媒体对青少年影响的不同观点,有的人说它能让人们与多年不见的朋友面对面聊天,而有的人却认为它会对
7、青少年的身心发展产生一些不良影响。1. Who met the long-distance friend through social media?A. Elly Cooper.B. Beth Kaplan.C. Essena ONeill. D. Armin Korsos.解析:选B细节理解题。根据“Beth Kaplan from Illinois met her long-distance friend through social media.”可知,是Beth Kaplan在社交媒体上遇到了她远方的朋友。故B项符合题意。2. What does Essena ONeill think
8、 of social media?A. It hurts her seriously.B. It promotes friendship.C. It upsets her sometimes.D. It develops confidence.解析:选C推理判断题。根据“The 19yearold Essena ONeill announced . about appearing perfect online.”和下文的内容可知,社交媒体上的一些负面评论可能会伤害到青少年的自信心,会使他们感到不安。因此Essena ONeill认为社交媒体有时会令她不安。故C项符合题意。3. What is
9、the topic of the text?A. Teenagers attitude toward social media.B. Social medias influence on teenagers.C. A recent study conducted in the USA.D. New ways of self-improvement.解析:选B主旨大意题。通读全文,本文主要介绍了社交媒体的广泛传播对青少年造成的一些影响。故B项“社交媒体对青少年的影响”符合题意。BJohnny Smith was a good math student at a high school. He l
10、oved his computer. He came home early every day, and then he worked with it till midnight. But Johnny was not a good English student, not good at all. He got an F in his English class. One day after school Johnny joined his computer to the computer in his high school office. The school office comput
11、er had the grades of all the students: the math grades, the science grades, the grades in arts and music, and the grades in English. He found his English grade. An F! Johnny changed his English grade from an F to A. Johnny parents looked at his report card. They were very happy.“An A in English!” sa
12、id Johnnys Dad. “Youre a very clever boy, Johnny.”Johnny is a hacker (黑客). Hackers know how to take information from other computers and put new information in. Using a modem (调制调解器), they join their computers to other computers secretly. School headmasters and teachers are worried about hackers. So
13、 are the police, for some people even take money from bank computer account and put it into their own ones. And they never have to leave home to do it! They are called hackers.语篇解读:本文主要讲述了约翰尼通过黑客技术篡改了自己在学校的英语成绩,引起校长和老师们的担心。4. Johnny changed his English grade with the computer in .A. the classroomB.
14、the school office C. a bank near his house D. his own house解析:选D细节理解题。 根据文章的第一段“One day after school Johnny joined his computer to the computer in his high school office.”放学后,约翰尼在家用自己的电脑连上学校的电脑,篡改了他的英语成绩。 故选D。5. When Johnnys parents saw the report, they were happy because .A. Johnny was good at math
15、 B. Johnny loved computersC. Johnny could join one computer to another D. they thought Johnny was not poor in English any longer解析:选D细节理解题。 根据文章第一段最后一句“Johnny parents looked at his report card. They were very happy.”当约翰尼的父母看到他的成绩后,非常高兴。和“An A in English!”可知约翰尼的父母以为他的英语成绩提高了。故选D。6. Who are worried ab
16、out hackers in the story?A. Johnnys parentsB. School headmasters, teachers and the policeC. Only the policeD. Many school headmasters and teachers解析:选B细节理解题。根据文章最后一段“School headmasters and teachers are worried about hackers.(学校校长和老师很担心黑客)”和“So are the police(警察也是如此)”,可知选B。7. What should the hackers
17、know well, do you think, after you read this story?A. Information.B. Bank computer accounts.C. Computers.D. Grades.解析:选C推理判断题。根据文章最后一段“Hackers know how to take information from other computers and put new information in.(黑客知道如何从其他电脑中获取并存入信息)”和“Using a modem (调制解调器), they join their computers to othe
18、r computers secretly.(通过调制解调器,他们可以偷偷地连接其他电脑)”。由此可知,黑客对电脑很熟悉。故选C。CAs a star computer scientist, Cristina Fonseca had lots of job offers, but she turned them all down. She decided to start her own business Talkdesk. She lives in Portugal but does business all over the globe by using software.The globa
19、l economy works well for such people.But the world of work has been less kind to other young folks. Florence Moreau, a young architect in Paris, had the double misfortune to leave university in 2009, when the world economy was on its knees; and to be French. “I really need a fulltime, permanent job,
20、” she says. Under Frances 3,800page labour code, workers on permanent contracts receive generous benefits and are extremely hard to get rid of. So French firms have all but stopped hiring permanent staff: Four-fifths of new employees are on short-term contracts. Ms Moreau has had eight jobs, none la
21、sting for longer than 16 months. With a small child at home, she has to keep looking for the next one. “Its tiring,” she sighs.Joblessness matters. The longer people are out of work, the more their skills and their self-confidence atrophy, the less appealing they look to potential employers and the
22、more likely they are to give up.Trade unions often favour a minimum wage. This can help those who already have jobs, but if it is set too high it can crowd out those with the fewest skills and the least experience, who tend to be young.A labour system where companies can hire and fire easily is urge
23、ntly needed.Making it easier for young people to start their own business is essential, too. They may be full of energy and open to new ideas.Also, there is a huge mismatch everywhere between the skills that many young people can offer and the ones that employers need. Ms Fonseca says she cannot fin
24、d the right talent for Talkdesk. As economies grow more complex, demand for practical skills will keep rising. The worlds schools are not even close to meeting it.语篇解读:本文是一篇议论文。主要论述了目前严峻的就业形势及其原因。8. What can we learn about Cristina Fonseca?A. She does business only in Portugal.B. When seeking a job,
25、 she was refused many times by employers.C. Her company is not related to information technology.D. She cant find the talents she wants.解析:选D细节理解题。根据“Ms Fonseca says she cannot find the right talent for Talkdesk.”可知,Fonseca女士没能找到她想要的人才。故答案选D。9. What does the underlined word “atrophy” in Paragraph 4
26、mean?A. Increase. B. Shrink.C. Overcome. D. Survive.解析:选B词义猜测题。根据语境可知,人们失业时间越长,他们的技能和自信就会越萎缩,对潜在的雇主就越没有吸引力,更有可能放弃。由此可推知,画线词“atrophy”应与“shrink”意思相近,意为“萎缩”。故答案选B。10. Why cant Moreau find a permanent job?A. Employers dont want to give workers good welfare.B. She didnt finish university studies.C. The w
27、orld economy is booming.D. The French government hasnt taken any measures for unemployment.解析:选A推理判断题。根据“Under Frances 3,800page labour code .are on short-term contracts.”可推知,Moreau找不到永久工作的原因是雇主不想给工人好的福利。故答案选A。11. Which measure is actually useless for unemployment?A. Making labour rules more flexibl
28、e.B. Training students to gain skills.C. Raising the minimum wage.D. Encouraging young people to start companies.解析:选C推理判断题。该题提问的是哪种措施对失业无用。根据文章最后四段可推知,提高最低工资对解决失业问题是无用的。故答案选C。DTwelve-year-old Leonardo was born in a poor family in Bambamarca in Peru. He knew how to read but he had never seen a book
29、in his life. So he asked the new priest (牧师) in his village to give him one. But there was no electricity. So Leonardo borrowed candles from the church and sat up all night reading it. The next morning, he was at the door of the priest asking for another book to read.John Medcalf, the priest, was mo
30、ved. He also realized that people would love to read if given a chance. But he knew how difficult it was for Leonardo and those in his village to get books. And yet, no one can be taught to read and write without books. To make people in a poor, faraway area grow to love books,they have to be with t
31、hem. So he thought the only way was to bring books to people.But how could this be done? Mobile libraries or car libraries would be too expensive and difficult to continue in the rocky, hilly land of Peru. So what other methods could be used?Medcalf got a new idea from the barefoot (赤脚) doctors of C
32、hina. And that was how the barefoot librarians (图书管理员) first appeared in the villages of northern Peru,almost thirty years ago.The librarians began by going from village to village, lending books to villagers. They helped start The Rural Library Network of Peru.At first,they were teachers of the vil
33、lage schools which these faraway libraries belonged to. But the teachers were not very interested in the job because it meant a lot of hard work. So, village leaders took on the job themselves.Today, there are 600 village libraries across Peru. The barefoot librarians who walk up to 15 hours a day w
34、ith bags of books are their lifeline.语篇解读:本文讲述了秘鲁青年利奥纳多酷爱读书的行为感动了牧师,并由此创办了赤脚图书馆的故事。12. The first paragraph tells us that Leonardo .A. had a lot of booksB. bought candles from othersC. enjoyed reading booksD. lived in the church解析:选C段落大意题。根据文章的第一段“Leonardo borrowed candles from the church and sat up
35、all night reading it.” 利奥纳多向牧师借蜡烛,通宵夜读和“The next morning, he was at the door of the priest asking for another book to read.”第二天早晨又向牧师借书,可知他喜欢读书。 因此选C。13. The underlined word “this” in Paragraph 3 probably refers to “ ”. A. to grow to love booksB. to bring books to peopleC. to read and writeD. to bui
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436722.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023七年级数学上册 第4章 图形的初步认识全章综合检测教学课件 (新版)华东师大版.pptx
