2019-2020学年外研版高中英语必修七培优练习:MODULE 6 THE WORLD’S CULTURAL HERITAGE 单元加餐练 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年外研版高中英语必修七培优练习:MODULE THE WORLDS CULTURAL HERITAGE 单元加餐练 WORD版含
- 资源描述:
-
1、Module 6 单元加餐练.阅读理解You know that Grandparents Day, taking place the Sunday after Labor Day every year, is a holiday for celebrating your parents parents.But how did the holiday come to be? Did it originate out of a sweet, sincere wish at heart .or was it all a giant marketing plan to sell more goods
2、?It is, in fact, the former.When Marian McQuade first thought of the idea for the holiday, commercialism (商业主义) was the last thing on her mind. In 1956, McQuade was trying to plan a celebration for the elderly members of her community.She made the sad discovery that many of the senior citizens in th
3、e nursing home didnt often receive visits from their families.So she set a day to appreciate grandparents.In any case, McQuade never wanted the holiday to be a_money_grab.Mothers Day actually has a similar story; in fact, its founder wanted it discontinued in the 1920s after she saw how commercializ
4、ed it had become.However, it didnt stop card companies from getting excited about the future of a new holiday.Hallmark predicted that, by 1983, Grandparents Day would become the sixth highest cardselling holiday.But to their disappointment, it never became a commercial holiday.Many families have muc
5、h more meaningful ways of celebrating the holiday.Danielle Kirsch celebrates by trying a new activity every year with her grandmother Elsie.“This year, well be painting together,” she tells RD.com.Molly Arnolds grandmother is no longer around, yet she still finds a way to honor the holiday.Arnold is
6、 the Chief Operations Officer of the Frank and Barbara Broyles Foundation, a charity she created in memory of her grandmother, Barbara Broyles, who passed away from Alzheimers disease (老年痴呆症)However, just because the holiday is not about commercialism doesnt mean you cant exchange gifts.S actually s
7、uggests that grandparents give their grandchildren gifts, especially gifts that “honor family traditions”For example, a meaningful gift from a grandpa to his granddaughter would be actually a birthday gift, but we think its a perfect Grandparents Day idea too.语篇解读:本文是议论文。文章介绍了祖父母节的由来以及庆祝方式。1Why did
8、McQuade found Grandparents Day?ATo grow her own business.BTo realize her parents dream.CTo remember her own grandparents.DTo call on people to care for the elderly.解析:选D细节理解题。根据第二段中的“McQuade was trying to plan a celebration for the elderly members of her community”可知,McQuade创立这个节日是为了鼓励人们关爱老年人。2What
9、does the underlined part “a money grab” in Paragraph 3 probably mean?AA way to make big money.BA celebration of ones wealth.CA chance to give others money.DA deal between family members.解析:选A词义猜测题。根据第三段中的“Mothers Day actually has mercialized it had become”可知,祖父母节和母亲节一样,创立者们都不希望节日变成攫取人们钱财的商业机会。3Hallm
10、ark thought Grandparents Day _.Awouldnt grow popular among young peopleBwould become a commercial holidayCwould turn into a global holidayDwouldnt last long解析:选B推理判断题。根据第三段中的“Hallmark predicted that .sixth highest cardselling holiday”可知,Hallmark预测祖父母节将会变成全球第六大卡片销售的节日。因此Hallmark认为这个节日将会商业化。4What is P
11、aragraph 4 mainly about?AMeaningful ways of celebrating the holiday.BPeoples attitudes toward the holiday.CThe effort to carry out the holiday.DThe future of the holiday.解析:选A段落大意题。第四段的主题句为首句“Many families have much more meaningful ways of celebrating the holiday”,由此可知,本段主要介绍了人们以各种有意义的方式来庆祝祖父母节。.阅读七
12、选五I was giving my 5yearold a bath one night when she looked out the window at our fence and announced, “You know, Mamma, sometimes looking at trees helps you to think.”_1_ What a deep observation from a little child.“You are right,” I encouraged.“What are you thinking about?”Lately, there have been
13、a lot of changes going on in my life at work.Business has been hard and I have been doing a lot of consulting for customers who havent been able to afford help._2_ I have a need and desire (欲望) to help, but I often say “Yes” when my wallet should be saying “No!”The last few years have been such a st
14、ruggle for so many of my customers from so many walks of life._3_ Worse yet, I always have a voice in the back of my head that says if I dont relax or learn a better way to deal with stress, cancer might come near!So when my daughter said that one sentence, I promised to spend more time in nature._4
15、_ It is so grounding and so healing.I have traded a few gym days for hikes in the hills above my house._5_ I am always more clearheaded after that.So I plan on spending some time this summer in southern California, enjoying thinking at the base of an old, wise tree with my daughter of course.AI stru
16、ggle with this.BWhat she said is so true.CMy health is on the downside.DI decided to stop the busy life.EI just sat in surprise and silence.FI have trouble sleeping, sometimes.GHave you ever sat in a park and stared at a tree?答案:15EAFBG.完形填空Mom put a heavy wool hat on Grandpas head. “Wait until I ge
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-437033.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
