2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 单元质量检测(三) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修七培优新方案练习:UNIT 21 单元质量检测三 WORD版含答案 2019 2020 学年 同步 北师大 高中英语 选修 七培优新 方案 练习 UNIT
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(三)(时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ALIPITORABOUT LIPITORLipitor is a prescription medicine. Along with diet and exercise, it lowers “bad” cholesterol (胆固醇) in your blood. It can also raise “good” cholesterol.Lipitor can lower the risk of heart attack i
2、n patients with several common risk factors, including family history of early heart disease, high blood pressure, age and smoking.WHO IS LIPITOR FOR?Who can take LIPITOR:People who cannot lower their cholesterol enough with diet and exercise.Adults and children over 10.Who should NOT take LIPITOR:W
3、omen who are pregnant, may be pregnant, or may become pregnant. Lipitor may harm your unborn baby.Women who are breastfeeding. Lipitor can pass into your breast milk and may harm your baby.People with liver problems.POSSIBLE SIDE EFFECTS OF LIPITORSerious side effects in a small number of people:Mus
4、cle problems that can lead to kidney problems, including kidney failure.Liver problems. Your doctor may do blood tests to check your liver before you start Lipitor and while you are taking it.Call your doctor right away if you have:Unexplained muscle pain or weakness, especially if you have a fever
5、or feel very tired.Swelling of the face, lips, tongue, or throat that may cause difficulty in breathing or swallowing.Stomach pain.Some common side effects of LIPITOR are:Muscle pain.Upset stomach.Changes in some blood tests.HOW TO TAKE LIPITORDo:Take Lipitor as prescribed by your doctor.Try to eat
6、hearthealthy foods while you take Lipitor.Take Lipitor at any time of day, with or without food.If you miss a dose (一剂), take it as soon as you remember. But if it has been more than 12 hours since you missed a dose, wait, take the next dose at your regular time.DontDo not change or stop your dose b
7、efore talking to your doctor.Do not start new medicine before talking to your doctor.语篇解读:本文介绍了立普妥这种药品的服用说明,包括适用人群、禁用人群、可能的副作用、如何处理副作用、怎样服用等相关信息。1What is the major function of Lipitor?ATo help quit smoking.BTo lower “bad” cholesterol.CTo improve unhealthy diet.DTo control blood pressure.解析:选B细节理解题。根
8、据ABOUT LIPITOR中的“Along with diet and exercise, it lowers bad cholesterol (胆固醇) in your blood.”可知,本句中的it指代Lipitor,它可以降低血液中的有害胆固醇。故选B项。2If it has been over 12 hours since you missed a dose, you should _.Achange the amount of your next doseBeat more when taking your next doseChave a dose as soon as you
9、 rememberDtake the next dose at your regular time解析:选D细节理解题。根据HOW TO TAKE LIPITOR部分中的“But if it has been more than 12 hours since you missed a dose, wait, take the next dose at your regular time.”可知,如果你错过服药12小时,应该等着在固定时间服用下一剂。故选D项。3What is the main purpose of the passage?ATo teach patients ways for
10、quick recovery.BTo present a report on a scientific research.CTo show the importance of a good lifestyle.DTo give information about a kind of medicine.解析:选D写作意图题。本文介绍了立普妥这种药品的适用人群、禁用人群、可能的副作用、如何处理副作用、怎样服用等相关信息,因此,本文的意图就是介绍一种药品的相关信息。故选D项。BHe had more than 160 reports as a reporter on the Metro desk a
11、nd more than 170 in 19 months as a national journalist based in Kansas City, Mo. But perhaps the most important piece of writing that A. G. Sulzberger did for The New York Times before Wednesday when he was named deputy publisher was not an article and was not published in The Times, but was all abo
12、ut The Times.That work came to be known as the “innovation (创新) report”, which zeroed in on the importance of a digital future for the newspaper his family has owned since 1896 and said The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes.In a conversation in his office on W
13、ednesday, Mr. Sulzberger said he saw the innovation report and the thinking that led to his conclusions as “a wakeup call to the newsroom that we were at risk of missing the moment”“It was always easy to see how changes will endanger the traditions of the place,” he said, “but what became really cle
14、ar to me was not changing was the more dangerous course if we cared about the traditions of the place.”Unlike some of the former deputy publishers in his role, Mr. Sulzberger has been more experienced in the newsroom than in advertising or consumer marketing. Still, his colleagues described him as a
15、 quick study whose modesty masked deep inner confidence. Besides, in the newsroom or out on an assignment, Mr. Sulzberger did not show off his connection to The Times owners. “I recognized the name,” said Vincent Bova, a video editor who figured in a feature article that Mr. Sulzberger wrote in 2010
16、. “I mean, I knew I was dealing with royalty. There was no reason for me to bring that up with him, and he didnt.” So Mr. Sulzberger, in some way, has qualified himself for the position since long time ago.语篇解读:本文介绍了著名出版人A.G. Sulzberger对纽约时报的重要贡献,还介绍了他提出的“创新报道”理论以及他人对他的评价。4A. G. Sulzberger wrote the
17、 “innovation report” mainly to _.Aurge revolutions in The TimesBgain the position of deputy publisherCpromote changes in New York CityDshow directions to his family future解析:选A推理判断题。根据第二段可知,“创新报道”关注报纸数字化未来的重要性,纽约时报如果不改革,则将面临危机。据此可以判断,A. G. Sulzberger提及“创新报道”的目的是敦促纽约时报进行变革,故A项正确。5What is the biggest
18、threat to traditional media according to Mr. Sulzberger?AScientific developments.BRapid social changes.CTheir own stubbornness. DDecreasing readers.解析:选C推理判断题。根据第二段中的“and said The Times risked losing its leading place if it did not make sweeping changes”和文章中提到的“innovation report”可知,A. G. Sulzberger认
19、为纽约时报如果不做出变革,则将面临危机;据此可以判断,A. G. Sulzberger认为传统媒体面临的最大的问题是它们固执己见,不思变革,故C项正确。6How does the author show us what Mr. Sulzberger is like in the last paragraph?ABy comparing him with others.BBy interviewing him in person.CBy giving examples of his routines.DBy quoting comments from others.解析:选D写作手法题。通读最后
20、一段可知,该段第二句介绍了同事对A. G. Sulzberger的评价,第四句和第五句介绍了视频编辑Vincent Bova对他的评价;据此可以判断,最后一段是通过别人的评价来描述A. G. Sulzberger的,故D项正确。7What does the author think of Mr. Sulzberger according to the passage?ACasual. BObjective.CAdmirable. DCritical.解析:选C观点态度题。通读全文可知,A. G. Sulzberger提出“创新报道”理论并前瞻性地认识到数字化时代对传统媒体的影响,意识到传统媒体
21、变革的重要意义;据此可以判断,作者对A. G. Sulzberger的态度是钦佩的,故C项正确。CPatients in the early stages of Alzheimers disease often struggle to remember recently learned information, meaning they forget things like important appointments or where they left their keys. But it seems that these memories are not lost. They are s
22、till filed away in the brain somewhere; they just cant be easily accessed.Now, researchers at MIT have developed a means of getting back memories in mice suffering from Alzheimers. The method relies on a technique that uses light to control genetically modified neurons (转基因神经元). Currently it is too
23、early to be used in human trials as it involves inserting light emitting (发光) equipment into the subjects brains, but the same principles still apply, the researchers said.“The important point is that this is evidence of concept. That is, even if a memory seems to be gone, it is still there. Its a m
24、atter of how to get it back,” said senior researcher Susumu Tonegawa.The team took two groups of mice, one genetically engineered to develop Alzheimers and one healthy. They then placed them into a room and gave them a mild electric shock. All of the mice showed fear when put back in an hour later.
25、When placed in the room a third time several days later, the Alzheimers mice acted normally. They had forgotten the shock.The researchers were then able to bring back the memory of the shock by activating (激活) the cells in which the memories were stored. Even when the mice were put into an unfamilia
26、r room, they showed fear when the cells associated with the shock were activated.“Shortterm memory seems to be normal, on the order of hours. But for longterm memory, these early Alzheimers mice seem to be damaged,” said lead researcher Dheeraj Roy. “Directly activating the cells that we believe are
27、 holding the memory helps them get it back. This suggests that it is indeed an access problem to the information, not that theyre unable to learn or store this memory.”语篇解读:通过对老鼠的实验研究,研究者发现在患有阿尔茨海默症的老鼠身上,能够通过激活储存记忆的细胞,使老鼠重得记忆。8What can we learn about the researchers at MIT?AThey are the pioneers of
28、brain research.BThey have used the method in human trials.CThey can cure Alzheimers using the new method.DThey can get back memories in mice with Alzheimers.解析:选D细节理解题。根据第二段第一句“Now, researchers at MIT have developed a means of getting back memories in mice suffering from Alzheimers.”可知,麻省理工学院的研究者已研发
29、出一种使患有阿尔茨海默症的老鼠恢复记忆的方法。故选D项。9Why did the Alzheimers mice behave normally a third time?AThey failed to remember the electric shock.BThey were accustomed to the situation.CThey managed to overcome the fear.DThey activated the association automatically.解析:选A细节理解题。根据第四段最后两句可知,患有阿尔茨海默症的老鼠的行为正常,是因为它们已经忘了电
30、击的痛苦。故选A项。10For longterm memory, the early Alzheimers mice _.Acan transform their brain cellsBcant learn new tricks wellCcan easily get back their memoryDcant access the information stored解析:选D细节理解题。根据最后一段中的“But for longterm memory .seem to be damaged”和“it is indeed an access problem to the informat
31、ion”可知,在长期记忆方面,处在阿尔茨海默症早期的老鼠不能获取储存的信息。故选D项。11The main purpose of the text is to _.Aintroduce a method of a researchBreport the latest discovery about a diseaseCgive advice on how to improve memoryDexplain how the brain stores information解析:选B写作目的题。本文主要介绍了麻省理工学院的研究者们对阿尔茨海默症的新发现,因此,本文的写作目的是介绍阿尔茨海默症的最新
32、研究成果。故选B项。D“A wonderful emotion to get things moving when one is stuck is anger. It was anger more than anything else that had set me off, leading to productivity and creativity,” Mary Garden, a Scottish musician, said.Creative people may experience emotions very deeply and strongly, and feel at tim
33、es they need to shut off or escape from some of them.Sharon M. Barnes is a psychotherapist, serving children, teens and adults with social & emotional needs. She said, “Many highly creative people have emotions and are in touch with their feelings, but they struggle to find their balance emotionally
34、.”Sharon once thought about why social and emotional needs are so vital to and yet so difficult for so many highly creative people. She found the answer when talking with one of the painters consulting her. She helped the painter deal with strong emotions connected with the hard times he was going t
35、hrough. “As I was talking with him, a picture suddenly appeared in my head: emotions are much like ocean waves,” she said. “Ocean waves come in many shapes, sizes, speeds and intensities (强度). So do emotions. Ocean waves are influenced by many things including the gravitational pull (万有引力) of the mo
36、on, the shape and movement of the ocean floor and the weather. Our emotions are influenced by the gravitational pull of our relationships, the ups and downs of our health and energy, and the weather of the events in our lives.” “Sometimes life can seem like the experience of a surfer caught in the w
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436708.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2018年秋八年级语文上册(襄阳专用)习题课件:第3单元(共26张PPT).ppt
