2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES 单元质量检测(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019-2020学年同步北师大版高中英语选修六培优新方案练习:UNIT 16 STORIES 单元质量检测一 WORD版含解析 2019 2020 学年 同步 北师大 高中英语 选修 六培优新 方案
- 资源描述:
-
1、单元质量检测(一) (时间:100分钟满分:120分).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHow did the ancient Chinesekeep food warm in winter?Facilities like electric rice cookers and electric kettles make it easy for people to keep food warm. In fact, ancient Chinese people used their own methods of hea
2、t preservation.“Wen Ding”, ancient rice cookerThe “Wen Ding” unearthed in Nanjing in 1989 is thought to be the oldest of its kind discovered in China, dating back to the Neolithic Age. The craftsmanship of making the “Wen Ding” was developed in the Bronze Age. The bronze Ding from the Shang and Zhou
3、 dynasties took on different shapes and structures.“Ran Lu”, ancient small hot potThe “Ran Lu” is a smallsized cooking vessel (器皿) made of bronze. A charcoal (木炭) stove forms the main structure, with a bottom tray to hold charcoal ashes, and a movable cup at the top. Some experts have concluded that
4、 the vessels structure suggests it may have been used as a small hot pot and that these vessels became popular in the Warring States Period (475221 BC)Bronze You, ancient kettleThe Bronze You was one of the most common wine containers during the Shang and Zhou dynasties. The Bronze You can also be u
5、sed to warm wine. For example, the Bronze You with a beast mask design, unearthed in Jiangxi Province, has an opening where charcoal could be placed.Bronze Yan, ancient steamerAlthough the “Wen Ding” was effective at keeping food warm, the ancient Chinese people later found that its burning produced
6、 pollution. As a result, the Bronze Yan was made with a twotier structure and used to steam rice and other grains. After the Eastern Han Dynasty (AD 25AD 220), further improvements to the Bronze Yan led to the modernday steamer.语篇解读:本文主要介绍了古代中国人在冬天如何给食物保温。1When did the “Ran Lu” become popular?AIn th
7、e Zhou Dynasty.BIn the Warring States Period.CIn the Eastern Han Dynasty.DIn the Neolithic Age.解析:选B细节理解题。根据“Ran Lu”, ancient small hot pot部分中的“these vessels became popular in the Warring States Period (475221 BC)”可知,“Ran Lu”在战国时期变得受欢迎,故答案为B。2What is the unique advantage of the Bronze Yan?AIt is war
8、m.BIt is convenient.CIt is environmentfriendly.DIt is useful.解析:选C推理判断题。根据文中Bronze Yan, ancient steamer部分中的 “Although the Wen Ding . its burning produced pollution. As a result, the Bronze Yan was made with a twotier structure and used to steam rice and other grains”可推知,the Bronze Yan的优势在于环保,故答案为C。3
9、Among the following products, which one may have the longest history?AThe “Wen Ding”.BThe “Ran Lu”CThe Bronze You.DThe Bronze Yan.解析:选A细节理解题。根据文中“Wen Ding”,ancient rice cooker部分中的“The Wen Ding unearthed in Nanjing in 1989 is thought to be the oldest of its kind discovered in China, dating back to th
10、e Neolithic Age”可知,“Wen Ding”历史最悠久,故答案为A。BOur room was on the second floor but you could still hear the roar of the ocean and see the stars at night. I used to take long walks along the water. The food in town was wonderful and the people were very friendly. The area was very quiet and peaceful, and
11、 fairly deserted.The last evening of our vacation, however, we all heard strange footsteps following closely behind us as we were walking up to our room in the holiday centre. We turned around and noticed a fairly young man moving very rapidly across the beach and getting closer to us. He was tall a
12、nd wore a baseball cap. We couldnt see his face and he was approaching us very rapidly. The mans actions made my dad very nervous. Dad warned us that wed better try to make it to our hotel room as quickly as possible. I didnt like my dads voice. I could hear fear in it. It was late and we were all a
13、lone. We didnt have any cell phones on us. I never saw Dad as worried as he was then and I knew that something was terribly wrong. The sense of fear started to overwhelm Mom and me. We had had such a good time in town. Now, the night was rapidly turning into a dangerous situation.We could hear the m
14、ans footsteps getting closer. Dads face was almost pale. The socalled intruder (侵入者) had moved nearer and nearer when all of a sudden, the nearby vending (自动售卖) machine started going crazy and spitting out cans of soda! The noise actually scared the intruder and he ran out of sight. My parents were
15、shaking, but we all turned around to see who had put money into the vending machine downstairs, and actually saved us, but no one was around at all. Not a soul.Its one vacation I will never forget.语篇解读:本文是一篇记叙文,描写了作者一家人在海边度假时的一次离奇而可怕的经历。4Where did the author spend the vacation?ANear a lake.BAt the s
16、easide.CIn a village.DIn a mountain.解析:选B推理判断题。根据第一段第一句可知,作者旅行的地方应该是在海边,因此才能听到海风呼啸。故选B。5What happened on the last evening of their vacation?AThey were followed by a stranger.BTheir cell phones were missing.CTheir money was stolen.DThey lost their way.解析:选A细节理解题。根据第二段第一句可知,在假期的最后一晚有陌生人跟踪他们。故选A。6The u
17、nderlined word “overwhelm” in Paragraph 2 means“_”AcontrolBmoveCexciteDimpress解析:选A词义猜测题。根据画线词所在句的上文并结合语境可知,作者一家人都很害怕,所以此处应指这种恐惧的气氛笼罩着他们。overwhelm意为“压倒;覆盖”。control意思与之最接近。故选A。7What helped them get out of the trouble?ATheir quick action.BOther peoples kind help.CThe young mans warning.DThe noise from
18、 the vending machine.解析:选D细节理解题。根据第三段第三、四句可知,是自动售卖机发出的响声吓走了侵入者。故选D。CUrban air pollution is a huge public health issue it kills more than 3 million people every year, according to the latest World Health Organization estimation.As cities from Beijing to Paris to Sydney focus on reducing car traffic a
19、s a way to improve air quality, the city of Amsterdam is really ahead of the pack. In about 10 years, gaspowered cars in the city will be banned. Their bus fleet will be powered by solar and wind by 2025.While changes in major transportation and infrastructure (基础设施) take time, researchers at the Wa
20、geningen University in the Netherlands are testing a more immediate solution: a new type of honeysuckle (金银花) called Green Junkie.This new honeysuckle is bred to consume more carbon dioxide in other words, it eats smog.“The parts of a plant that pick up air pollution out of the air are the hairs, so
21、 what theyve changed for this honeysuckle is that theyve made it very, very hairy,” Emily Parry from AMS Institute, told Fastcoexist. The leaves of the plant are bigger and hairier than typical honeysuckle, and they grow more quickly, too. And its fed with a special organic fertilizer made from plan
22、t waste collected from the city.It makes sense that plants would be hybridized (杂交) for pollution cleanup of a special kind. Many plants absorb so much pollution so that NASA has long promoted a list of those that can keep indoor air cleaner and many homeowners choose plants that are particularly go
23、od at doing so. Some grasses and ivies are already used in traffic medians and roadsides specially because they can reduce particulate pollution (颗粒污染) by up to 60 percent.语篇解读:研究表明,一种新型的金银花因其叶子上的毛能吸收二氧化碳而成为减轻空气污染的新宠儿。8By mentioning the solutions of some cities in the second paragraph, the author wa
24、nts to express _.Areducing car traffic is an effective way to improve air qualityBcars will be powered by solar and wind by 2025Ctheir solutions dont have a quick effect on air pollutionDgaspowered cars give off a lot of carbon dioxide解析:选C推理判断题。根据第二段可知,北京、巴黎、悉尼及阿姆斯特丹为减轻空气污染采取了一系列措施,但收效甚微。由此可推测,旧的减轻
25、空气污染的措施耗时太久,不能快速改善空气质量。故选C项。9Which part of the new honeysuckle can take in smog?AHairs.BFlowers.CRoots.DWaste.解析:选A细节理解题。根据第四段第一句可知,新型的金银花上的毛能吸收污染的空气。故选A项。10Compared with typical honeysuckle, the new honeysuckle _.Acan grow more slowlyBneed animal waste to growCcan grow larger and hairier leavesDcan
26、 reduce more smog by up to 60 percent解析:选C细节理解题。根据第四段第二句可知,这种新型的金银花的叶子长得更大、有更多毛。故选C项。11What is the best title for the text?AA Huge Public Health IssueBIs Smog More and More Terrible?CCars Powered by Solar and WindDCan a Flower Help Cities Reduce Air Pollution?解析:选D标题归纳题。根据全文可知,本文主要介绍了一种新型的金银花因其叶子上的毛
27、能吸收二氧化碳而成为减轻空气污染的新宠儿,故选D项。DHistory movies have a huge audience in the US. A lot of these viewers are kids, watching the movies in theaters, at home and even at school.Factbased or fictional, realistic or fantastic, history movies shape the way people think about the past. In a study of how families
28、discussed historical understanding of the Vietnam War era, kids and parents both brought back memories of movies. Forrest Gump, in particular, was referred to by both generations.Another study suggested that history films are likely used quite often in the classroom. People often speak of the busy o
29、r lazy teacher who puts on a movie instead of doing “real” teaching. However, research indicates that teachers actually tend to have good motives (动机) when it comes to showing movies in class. They believe that students are more motivated when a film is used. But are movies like these good for learn
30、ing about history?Most young people are clever enough to know that movies are fictionalized, but that doesnt mean they know how to keep history and Hollywood separate. In a study of two US. history classes, high school students interviewed claimed that Hollywood films are less trustworthy sources of
31、 information. Yet in classroom activities, they treated them like any other reliable source. “The teacher must see some good history in it,” explained one student. “I dont think hes going to show something random,” said another.The complicated relationship between fact and fiction is one of the many
32、 challenges educators face when theyre using history movies in their classrooms. Its not as simple as pressing “play”. History movies have potential as learning tools, but that potential isnt easy to realize.History movies by themselves dont teach. To help students really learn about history via Hol
33、lywood films, teachers need knowledge about the topics of the films. They also need to have good learning goals and awareness of the diverse cultural viewpoints that students bring to the classroom. And they need the time and resources for meaningful discussion or assignments after viewing.语篇解读:本文是议
34、论文。历史类电影常被老师当作教学资源,但是学生能否通过观看这类电影学习历史呢?12What does the author try to show by mentioning the study in Paragraph 2?AHistory movies affect peoples views on the past.BThe favorite topic family members is history.CForrest Gump is popular among people of all ages.DHistory movies are a bond between parents
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-436714.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
高考英语一轮复习语法专项突破 第5讲 时态和语态课件 牛津译林版.ppt
