分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型Unit 8 Topic 2-2021-2022学年七年级英语下册单元易混易错点专项突破(仁爱版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:783245
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:231.83KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    Unit Topic 2-2021-2022学年七年级英语下册单元易混易错点专项突破仁爱版 2021 2022 学年 年级 英语 下册 单元 易混易错点 专项 突破 仁爱
    资源描述:

    1、2021-2022学年七年级英语下册单元易错题精练 Unit 8 (仁爱版)Topic 2 The summer holidays are coming.满分:100分一、单选题(共9题;共9分)1 Meimei, could you tell me _ about Beijing? Of course.AanythingBeveryoneCsomethingDeverything2 What time did you _ Beijing? At about 4:00 p. m. yesterday.Aarrive inBarriveCarrive atDarrived3 When you g

    2、o on a visit to Beijing, you shouldnt miss the Great Wall. Its beautiful. _AIt sounds very interesting!BWhy not?CThank you all the same.DI wont do that again.4 How are you doing? _AIm doing my homework.BIm going by bus.CIm fine, thanks.DOK.5 Please _ animals like tigers in the zoo. OK, we will, Mr.

    3、Lee.Akeep fromBkeep awayCkeep far awayDkeep away from6 Whats your plan for summer holidays, Michael? I wish _ Australia and take lots of pictures.Ato travel aroundBtraveling aroundCto travel forDtravelling for7There will be the 18th sports meeting of No. 2 High School next month. The students are bu

    4、sy _ it.Ato prepare forBpreparing forCto preparing forDprepare8 Please give my love to your parents, Kangkang. _, Michael!AThank you very muchBNo problemCIts wonderfulDYoure so cool9They are new students and _ of them _ a new schoolbag.Aeach; haveBeach; hasCevery; hasDevery; have二、单词拼写(共1题;共5分)10根据句

    5、意及汉语提示,在空白处填入适当的单词。(1)We went to the zoo last Friday and had a lot of (乐趣) there.(2) Where is your (故乡)? In Chendu, Sichuan.(3)Susan (共用) a room with three other students last year.(4) I want to fly to (德国) this weekend. Have a good trip!(5)Kangkang hopes to get (一起) with his grandparents tomorrow.

    6、He misses them very much.三、补全对话(共1题;共5分)11根据对话的情景,从方框中选择适当的句子填在画线处,使对话完整通顺。A: Hi, Kitty. I went to Beijing with my family in the summer holidays.B: A: It was wonderful! The Chinese were kind to us. We had a good time there.B: A: By plane. It took us 10 hours to get there.B: A: For only six days, bec

    7、ause my holidays were too short.B: A: We visited the Tiananmen Square (广场) and some other places of interest.B: What was the weather like in Beijing?A: Oh, it was warm. B: It sounds interesting! I want to go to Beijing next summer, too.A. What places did you visit?B. How long did you stay there?C. I

    8、t was very different from that in our country.D. How was your trip?E. How did you go to China?四、句型转换(每空一词)( 共1题;共10分)12(1)Lucy studied English two years ago. (对画线部分提问) Lucy English?(2)Dont talk with others in class. (改为同义句)You with others in class.(3)My tent isnt the same as yours. (改为同义句)My tent is

    9、 yours.(4)I went to Australia for my holidays. (对画线部分提问) you for your holidays?(5)Id like to visit Tibet with my aunt in my holidays. (对画线部分提问) you like to visit Tibet in your holidays?五、完形填空(共1题;共10分)13 Many people like travelling for their holiday. They go to (1) , seaside or forests. Some people

    10、like (2) so they like to visit some old interesting places. In many countries, the travel agency (旅行社) can help you (3) your holiday. You can tell the travel agency what kind of (4) you like, how much (5) you want to spend, and the travel agency will give you a lot of information about where to go,

    11、how (6) there, where to stay, and what kind of activities you can do there. (7) the holidays is (8) Package holiday. (9) is, you just pay the money, and the travel agency will plan (10) for you, the tickets for the plane or train, the hotel, the activities, and so on.(1)AschoolsBshopsChillsDthe Grea

    12、t Wall(2)AhistoryBmusicCcountryDcity(3)AplanBplannedCplansDplanning(4)AweatherBholidayCtrainDcity(5)AwaterBdayCtimeDmoney(6)AgetBto getCgettingDgot(7)ABothBAllCOne ofDEvery one of(8)AcallBcallingCcallsDcalled(9)AThatBWhatCHowDThis(10)AeverythingBnothingCanythingDsomething六、语法填空(共1题;共10分)14阅读下面短文,根据语

    13、境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。 New York, London, Paris and other big cities are good places to live in. There are a lot of ntrst things to see and to do. You can go to see different (kind) of museums, plays and movies. You can also buy things from all over the world. But t

    14、here are serious (problem) in big cities, too. Its expensive to live there. And there are so many people (live) in big cities, too. Every year, many people move to the cities to find jobs, to s at schools and to receive the (good) medical care. But sometimes. These people cant find work good places

    15、to live in. Also, it is dfk()lt to keep cities clean and safe. Some people like living in big cities very much. But before to a big city, they should about the problems of living there. 七、阅读理解(共12题;共40分)15. AKim Min-joo, 13, South Korea(韩国) Most children love sking(滑雪) during the winter holidays. In

    16、 the summer holidays, some students go on a trip in their country.Summer holidays: mid-Julymid-AugustWinter holidays: mid-Decemberthe end of JanuaryHayashi Misa, 13, Japan During the holidays, some children spend their time in school clubs. Other children may have a trip with their families.Summer h

    17、olidays: mid-Julylate AugustWinter holidays: the end of Decemberearly JanuarySophie Shan, 14, America In the summer holidays, most kids like to go to summer camps. Some students choose to study abroad(在国外) during the winter holidays.Summer holidays: mid-Juneearly SeptemberWinter holidays: mid-Decemb

    18、erearly January(1)Summer holidays in South Korea last . Ahalf a monthBone monthCone and a half monthsDtwo months(2)In Japan, children often during the holidays. AskiBcampCjoin school clubsDgo abroad(3)The winter holidays of America are that of Japan. Ashorter thanBlonger thanCthe same asDmore boring

    19、 than(4)From the form, we can know that . Athe three children are of the same ageBHayashi Misa is a South Korean girlCKim Min-joo has two long holidays a yearDSophie Shans summer holidays are the shortest(5)The form is mainly about in different countries. Aschool holidaysBschool lifeCstudentsDschool

    20、 clubs16B根据短文内容,选择正确答案。 When you want to take a trip on your holiday, you should make a careful plan. Here are some rules. They may help you to keep safe on a trip.Youd better travel with your friends. And you should always keep together with your friends.If there are a lot of people around you, you

    21、 should carry your bag in front of you. Dont put it on your back.Put on a life jacket when you take a boat or ship. If you fall out of a boat or ship, it can keep you safe.Dont go swimming alone or in a wrong place.Dont sleep on a bus or train. Never put your head out of the window. Its not safe.Tak

    22、e a map, a cellphone(手机)and some clothes with you.Have safe food and drinks. Everyone should be careful when traveling. Enjoy your trip!(1)When you go on a trip you should _. Amake a careful planBtravel with your friendsCtravel aloneDA and B(2)Which of the following is TRUE when you are on a trip?A

    23、B C D(3)Itll be _ when people put their heads out of the window of a bus.AinterestingBcoolCin dangerDwe dont know(4)Which of the following is NOT true?AYou should have safe food and drinks on a trip.BYou can go swimming with others in a safe place.CYou dont need to wear a life jacket when taking a b

    24、oat or ship.DYou should take some clothes with you on a trip.(5)The best title(标题)for the passage(短文)is _.AHave safe food and drinksBHow to keep safe on a tripCA careful planDHow to swimCDo you like summer holiday? In Australia, summer holiday is from late December to early February. Students have t

    25、o finish their homework. They should read some English books and write reports. They also need to do science projects with their classmates. They often go to special classes to learn swimming, singing and cooking. And they really like to go to the beach to camp with their parents. Summer holiday in

    26、the US is very long, from early June to around late August. Teachers will give summer homework. But if students dont do it, its OK. There are many classes and camps. They can be about sports, cooking, or outdoor survival skills (户外生存技巧). Some students also go camping with friends or family. Some stu

    27、dents will try to make money by doing the housework. Some will do voluntary work like helping the elderly or the poor for free. In France, summer holiday usually goes from mid-June to the end of August. But the first day is different for everyone because of the day of the last exam. French students

    28、dont have any homework or classes. They spend the holiday having fun. Some students like traveling around the world. They see nature in Africa. They visit America to learn English. They go to China. Other students enjoy themselves in France. They camp on the beach, sec friends, watch movies, go swim

    29、ming and have barbeque(烧烤) parties. 17What does the word voluntary in Paragraph 1 mean in Chinese? A有偿的B公平的C志愿的D有效的18The students in _ have no homework during summer holiday. AAustraliaBthe USCFranceDChina19_ is popular with students in the three countries. ALearning skillsBHaving classesCGo camping

    30、DSeeing friends20Which of the following is true according to the passage? AFrench students only meet their friends at school.BStudents in the US have summer holiday for about four months.CMost students take math or English classes during summer holiday.DIt is winter in China when Australian students

    31、 enjoy their summer holiday.21The passage is mainly about _. AStudents summer homeworkBStudents activities after schoolCdifferent places for students to travelDsummer holiday in different countriesDHomestay(寄宿家庭) is a kind of go-abroad program(出国项目). You can stay with a local family to better know t

    32、heir life. It also helps with your language ability(语言能力). If you wish to learn more about foreign cultures (外国文学), you can join this kind of holiday. I am sure you will like it a lot, says a teacher in a school meeting this term.After this meeting, I always think about this kind of holiday(假日).At l

    33、ast, I go on such a holiday with some of my classmates. We go to London, a place where I always want to go.After we get to London, we stay with different families. I was lucky that my host family was a white couple(夫妇) who have a daughter about my age. They are like parents to me. I learn a lot from

    34、 them, too.There are many activities in the holiday every day. After breakfast, a teacher comes to take us in his car. Then we have classes or go on a trip to different places like Big Ben, London Bridge, and Buckingham Palace. We go back to our own homes after the activities.l enjoy myself in the h

    35、oliday. Time really flies quickly. Three weeks later, we have to leave London for Hong Kong.22The underlined word local means _. A不同的B当地的C野生的D优秀的23If you join a homestay, you can _. Ameet a nice coupleBhave a school meetingCleave London for Hong KongDimprove (提高) your language ability and know more

    36、about foreign culture24On his trip to London, the writer(作者)does NOT _. Ago to Big BenBstay with a white coupleCgo to London ZooDgo to Buckingham Palace25What does the writer think of his trip to London? _. AIt is a busy trip.BIt is an interesting and meaningful trip.CHe misses his family in Hong Ko

    37、ng.DIt is a boring trip and waste his time.26Whats the best title for the passage? _. AA nice white coupleBHomestay makes a good holidayCCome and improve your language abilityDTime flies quickly during the holiday八、任务型阅读(共1题;共5分)27阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使短文通顺、连贯,意思完整。 Hello, Im Bill. Do

    38、you like school trips? Now let me tell you some great things about school trips. First, school trips can make you relaxed and give you a lot of fun. Second, you can learn some things different from what you learn in class. For example, if you go to a zoo, you can learn a lot about animals. Third, yo

    39、u can learn to do things by yourself. When you go out, you need to think about what to wear and what you need to take with you. It can make your friendship with your classmates better. For example, if you go camping in the mountains or have a picnic, you may need to work with each other and help eac

    40、h other. Then you can learn to get on with each other.A. You can learn how to look after yourself.B. They can make your school life more interesting.C. Do you know what you can learn from the trips?D. You can learn more about nature and the outside world.E. At last, school trips can teach you how to

    41、 get on with others.九、书面表达(共1题;共6分)28根据提示,写一篇短文,词数在50个词左右。提示:上周末你和张明乘飞机去了北京,天气很好,你们在那待了两天。第一天,你们去了天安门广场,然后参观了一些名胜古迹,你们玩得很愉快。第二天你们乘车去了长城,照了许多照片,那儿有许多人,你们遇到了一个迷路的小孩并帮他找到了他母亲。提示词:fly to, weather, fine, Tiananmen Square (天安门广场), by bus, take photos, lose ones way, help_答案解析部分1【答案】C【解析】句意:美美,你能跟我讲讲北京吗?当然

    42、。在表示请求希望对方给予肯定回答的疑问句中,用something,故选C。【点评】考查不定代词的用法。2【答案】A【解析】句意:你什么时间到的北京?大约昨天下午4点钟。arrive in/at + 地点名词,in后接城市,at后接小地点,故选A。【点评】考查动词短语。3【答案】A【解析】句意:你去北京参观的时候,你不应该错过长城,它很美。It sounds very interesting!听起来很有趣;Why not?为什么不?Thank you all the same.无论如何还是要谢谢你;I wont do that again我不会再那样做了。回答别人的提议,故选A。【点评】考查日常

    43、交际用语。4【答案】C【解析】How are you doing? 相当于How are you? 其答语应为Im fine,thanks/thank you,故选C。【点评】考查日常交际用语。5【答案】D【解析】句意:在动物园请不要靠近像老虎那样的动物。好的,我们会的,李老师。keep away from“使远离”,故选D。【点评】考查动词短语。6【答案】A【解析】句意:Michael,你的暑假计划是什么?我希望周游澳大利亚,拍很多照片。wish to do sth.“希望干某事”; travel around“周游”,故选A。【点评】考查动词不定式作宾语。7【答案】B【解析】句意:下个月将

    44、要举行二中第18届运动会,学生们在忙着为之准备。be busy doing sth.“忙于做某事”,故选B。【点评】考查固定搭配。8【答案】A【解析】题干首句意为“请代我向你父母问好,”你应该表示感谢,故选A。【点评】考查日常交际用语。9【答案】B【解析】他们是新生,每个都有一个新书包。考查 each of “其中每一个人”。它所修饰的名词或代词作主语时,谓语动词用单数,故选B。【点评】考查不定代词的用法和主谓一致。10【答案】(1)fun(2)hometown(3)shared(4)Germany(5)together【解析】句意:我们上周五去动物园,在那儿玩得很高兴。have fun玩得开

    45、心。fun乐趣,是不可数名词,故填fun。句意:你的家乡那哪儿?在四川成都。hometown家乡。句意:Susan去年和另外3个学生共住一个房间。last year是一般过去时的标志,故填shared。句意:这个周末我想飞往德国。旅途愉快。Germany德国。句意:康康希望明天跟爷爷奶奶团聚,他非常想念他们。get together团聚。故填together。【点评】单词拼写考查对单词熟练掌握,同时根据语境对单词进行必要的变形。要熟记单词的音、形、义和性,结合语境和常识进行符合逻辑的判断。11【答案】D;E;B;A;C【解析】根据下文回答 It was wonderful!很棒,可知此处问旅行

    46、怎么样,故选D。根据下文回答By plane乘飞机,可知问交通方式,故选E。根据下文回答 For only six days只有6天,可知问时间,故选B。根据下文We visited the Tiananmen Square (广场) and some other places of interest.可知此处问参观的地方,故选A。根据上文What was the weather like in Beijing?可知此处谈论两地的天气差异,故选C。【点评】补全对话考查日常交际用语的应用,要紧扣话题,根据上下文逻辑关系进行准确判断。12【答案】(1)When;did;study(2)mustnt

    47、;talk(3)different;from(4)Where;did;go(5)Who;would;with【解析】句意:Lucy两年前学习英语。对过去的时间提问用when,注意助动词did置于主语前,谓语动词变成动词原形。所以答案是:When did; study。句意:别在课堂上跟别人说话。表示禁止的祈使句,相当于mustnt +动词原形,故填mustnt talk。句意:我的帐篷与你的不一样。be the same as与相同;be different from与不同。故填:different from。句意:我去澳大利亚度假。对地点提问用where,注意助动词置于主语前,因此答案是:W

    48、here did; go。句意:我假期想跟姨妈一起参观西藏。对人提问用who。Id=I would,所以答案是:Who would; with。【点评】句型转换考查对句型、近义词短语、单词的熟练掌握与运用,熟记相关知识,注意在语境中灵活运用。13【答案】(1)C;(2)A;(3)A;(4)B;(5)D;(6)B;(7)C;(8)D;(9)A;(10)A【解析】试题分析:这篇短文介绍了一些关于旅行的事情,重点介绍了旅行社的包干旅游的好处。(1)句意:他们去山上、海边或森林。A 学校;B 商店;C 山;D 长城。联系下文seaside or forests.可知此处指的是他们去爬山,故选C。(2)

    49、句意:有些人喜欢历史,所以他们喜欢参观一些古老有趣的地方。A 历史;B 音乐;C 国家;D 城市。结合语句they like to visit some old interesting places可知此处指的是有的人爱好历史,故选A。(3)句意:在许多国家,旅行社可以帮助你安排假期。plan,计划。help sb do sth,帮助某人做某事,固定结构,故选A。(4)句意:你可以告诉旅行社你喜欢什么样的旅行,你想花多少钱。A 天气;B 假期;C 火车;D 城市。根据上文短语the travel agency可知此句表示假期,故选B。(5)句意:你想花多少钱。A 水;B 日子;C 时间;D 金

    50、钱。结合下文 you want to spend可知,旅游花费的是金钱,故选D。(6)句意:旅行社会给你很多信息,比如去哪里,怎么去那里,住哪里,你可以在那里做什么样的活动。get,去,动词。联系前文 where to go可知此空表示如何到哪儿,疑问词加不定式相当于宾语从句,故选B。(7)句意:其中一个节日被称为“一揽子”节日。A 两者都;B 所有;C 其中之一;D 每一个。联系下文 the holidays is可知意思是度假的一种方法,故选C。(8)句意:其中一个节日被称为“一揽子”节日。call,称作,动词。A 原形;B 现在分词;C 第三人称单数形式;D 过去分词。结合文中词汇“pa

    51、ckage” travel是一种旅行方式的名称,要用过去分词,表示被动,故选D。(9)句意:也就是说,你只要付钱,旅行社就会为你安排一切,飞机票或火车票、酒店、活动等等。A 那;B 什么;C 怎样;D 这。结合语境可知此处代词指的是前文提到的那种度假方式,故选A。(10)句意:也就是说,你只要付钱,旅行社就会为你安排一切,飞机票或火车票、酒店、活动等等。所有事情;B 没有事物;C 任何事物;D 一些事物。结合the tickets for the plane or train, the hotel, the activities, and so on.可知此处指的是旅行社为你计划好了一切,故选

    52、A。【点评】这篇短文内容比较简单,理解不难。各小题与上下文联系比较紧密,答题中一定要注意联系上下文。答完后多读几遍,看看是否符合逻辑,适当修改。个别小题可以当作单独的词义辨析题来做,先区分词义,结合语境选出最能使语句通顺的答案。14【答案】interesting;kinds;problems;living;study;best;or;difficult;moving;think【解析】短文大意:这篇短文讲的是大城市是居住的好地方。文章还介绍了在大城市居住的弊端。 (1)句意:有很多有趣的东西去看去做。 ntrstinteresting,有趣的,形容词修饰名词,故答案为:interesting。

    53、 (2)句意:你可以看到不同种类的博物馆,戏剧和电影。kind种类,different不同的,形容词,修饰复数名词,故答案为:kinds。(3)句意:但是在大城市也有严重的问题。there are后跟名词复数,problem问题,故答案为:problems。(4)句意:在大城市也有很多人在城市居住。live居住,动词,此处是现在分词作伴随状语,故答案为:living。(5)句意:每年,很多人搬到城市来找工作,来学校学习并且受到最好的医疗保健。根据常识可知很多年轻人和孩子去城市上学学习,study学习,故答案为:study。(6)句意:每年,很多人搬到城市来找工作,来学校学习并且受到最好的医疗保

    54、健。good好的,定冠词the后跟形容词最高级结构,故答案为:best。(7)句意:但是有时,这些人找不到工作和好的地方居住。在否定句中表示“和”时用or,故答案为:or。 (8)句意:并且,保持城市干净和安全是很难的。 dfk()lt difficult,难的,形容词,故答案为:difficult。 (9)句意:在搬到大城市前,他们应该考虑居住在那里的问题。根据 Every year, many people move to the cities to find jobs, 可知此处是在搬到那里前要考虑这些问题。move搬家,此处是现在分词作时间状语,故答案为:moving。 (10)句意:

    55、在搬到大城市前,他们应该考虑居住在那里的问题。根据 But there are serious problems in big cities, too.可知在搬到这里前要考虑这些问题,think about考虑,思考,故答案为:think。【点评】考查语法填空。先跳过空格阅读短文,理解短文大意。然后认真阅读每个句子。根据语法知识和固定搭配,用所给词的正确形式填空或填上合适的词,完成短文填空。15【答案】(1)B(2)C(3)B(4)C(5)A【解析】主要讲了三个来自不同国家的孩子是怎样度过寒暑假的。(1)细节题。根据第一个表格Summer holidays: mid-Julymid-Augus

    56、t可知暑假从七月中旬持续到八月中旬,所以是一个月,故选B。(2)细节题。根据第二个表格Hayashi Misa, 13, Japan During the holidays, some children spend their time in school clubs.可知本13岁的林三井假期里,一些孩子在学校俱乐部消磨时间,故选C。(3)推断题。根据第二个表格Winter holidays: the end of Decemberearly January可知日本寒假是从12月末到1月初;Winter holidays: mid-Decemberearly January美国寒假是从十二月中

    57、期到一月初期,所以美国寒假比日本寒假更长,故选B。(4)细节题。根据第一个表格Summer holidays: mid-Julymid-AugustWinter holidays: mid-Decemberthe end of January可知暑假从七月中旬至八月中旬,寒假从12月中旬至1月底,可知一年两个长的假期,故选C。(5)主旨题。根据全文可知主要讲了三个来自不同国家的孩子是怎样度过寒暑假的,即holidays,故选A。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题和主旨题三种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;主旨题需要通读全文,了解大意之后找

    58、出中心思想。16【答案】(1)D(2)D(3)C(4)C(5)B【解析】本文介绍旅行期间的确保安全的建议。(1)细节理解。根据短文列举的第一条Youd better travel with your friends.和第一段可知A、B是正确的,故选D。(2)推理判断。根据第二条 you should carry your bag in front of you.可知把包背在前面。故选D。(3)细节理解。把头伸出车窗外是危险行为,故选C。(4)细节理解。根据短文列举的第三条Put on a life jacket it can keep you safe.可知,如果乘船应穿上救生衣,故选C。(5

    59、)主旨大意。短文叙述的是旅途中如何确保安全,故选B。【点评】阅读理解考查对篇章的把握和对细节的识别能力,答题时注意紧扣问题中的关键词,在文章中寻找答案。【答案】17C18C19C20D21D【解析】文章大意:本文主要介绍了三个不同国家暑假的基本情况和学生是如何度过暑假的。【点评】 考查阅读理解。本文考查细节题和主旨题。细节题可以从文中找到依据,主旨题要求通读全文,理解文章大意。17词句猜测题。根据后面的例子 like helping the elderly or the poor for free.比如免费帮助老人和穷人。 可知,此处指的是学生会做志愿工作,voluntary是志愿的意思,故选

    60、C。18细节理解题。根据文中第二段 French students dont have any homework or classes.法国学生不用做作业,也不用上课。可知,法国的学生在暑假没有作业。故选C。19细节理解题。根据文中对澳大利亚学生的介绍 And they really like to go to the beach to camp with their parents. ,对美国学生的介绍 Some students also go camping with friends or family. ,对法国学生的介绍 They camp on the beach, 可知,三个国家

    61、中都介绍了学生会去野营,故选C。20细节理解题。根据文中第一段 In Australia, summer holiday is from late December to early February. 在澳大利亚,暑假是从12月底到2月初。 可知,这个时间中国是冬天,所以D项所述“ 澳大利亚学生享受暑假的时候,在中国正是冬天。 ”正确,故选D。21主旨大意题。根据本文内容可知,本文主要介绍了三个不同国家暑假的基本情况和学生是如何度过暑假的。故选D。【答案】22B23D24C25B26B【解析】大意:文章主要介绍了寄宿家庭的好处和作者在伦敦的见闻。【点评】考查阅读理解。本文涉及细节题、推断题、

    62、最佳标题和词义猜测题四种常考题型,细节题要注意从文中寻找答案;推断题需要联系上下文,推断出需要的信息;词义猜测题需要联系上下文,推断出句意,再推断出单词或短语的意思;最佳标题题需要通读全文,掌握文章中心思想,从而确定最佳标题。22词义猜测题。根据后文 It also helps with your language ability(语言能力). If you wish to learn more about foreign cultures (外国文学), you can join this kind of holiday. 这也有助于提高你的语言能力。如果你想更多地了解外国文化,你可以参加这

    63、种节日,可知通过寄宿家庭,可以和当地家庭住在一起,更好地了解他们的生活,因此local意为“当地的”。故选B。23细节理解题。根据下文It also helps with your language ability(语言能力). If you wish to learn more about foreign cultures (外国文学), you can join this kind of holiday. 这也有助于提高你的语言能力。如果你想更多地了解外国文化,可知通过寄宿家庭,可以提高英语能力并知道更多关于文化de。故选D。24细节理解题。根据倒数第二段Then we have clas

    64、ses or go on a trip to different places like Big Ben, London Bridge, and Buckingham Palace. 然后我们上课或去不同的地方旅行,比如大本钟、伦敦桥和白金汉宫,可知作者没有去伦敦动物园。故选C。25推理判断题。根据最后一段 l enjoy myself in the holiday. 我假期过得很愉快,可知作者应是认为这次旅行很有趣且有意义。故选B。26最佳标题题。通读全文,可知文章主要介绍了寄宿家庭的好处,因此寄宿家庭成就不错的假期应是最佳标题。故选B。27【答案】C;B;D;A;E【解析】短文大意:这篇短

    65、文是比尔告诉大家一些关于学校旅游的好处。A. You can learn how to look after yourself.你可以学会如何照顾好你自己。B. They can make your school life more interesting.他们可以是你的学校生活更加有趣。C. Do you know what you can learn from the trips?你知道从旅行中能学到什么吗?D. You can learn more about nature and the outside world.你可以学到更多关于大自然和外面的世界。E. At last, scho

    66、ol trips can teach you how to get on with others.最后,学校的旅行能教会你如何与他人相处。(1)根据 Do you like school trips? 可知此处句子和学校旅游有关,故选C。(2)根据 First, school trips can make you relaxed and give you a lot of fun. 学校旅行能使你放松并且给你乐趣,可知此处是旅行会使你的学校生活更加有趣,故选B。(3)根据 Second, you can learn some things different from what you lea

    67、rn in class. 你可以学到和课上所学到的不同的一些东西。可知此处是我们可以学到课外的和大自然及外界世界相关的东西,故选D。(4)根据 Third, you can learn to do things by yourself. 你能学会自己做事,可知此处是你能学会照顾自己。故选A。(5)根据 It can make your friendship with your classmates better. 它会使你和同学们的友谊更好。可知此处是它能教会我们如何与他们相处。故选E。【点评】考查任务型阅读理解。先弄清所给选项意思,然后跳过空格阅读短文,根据上下文的联系确定文章中所缺的内容,

    68、然后从所给的选项中选出正确答案。28【参考范文】 Last weekend, I flew to Beijing with Zhang Ming. The weather was fine. We stayed there for two days. On the first day, we went to the Tiananmen Square, and then visited some places of interest. We had a good time. The next day we went to the Great Wall by bus. We took some p

    69、hotos. There were many people there and a little boy lost his way. We helped him to find his mother. We had a happy day!【解析】本题是写一篇给定材料的书面表达,写作的话题为游览北京,在写作时应注意符合题意,根据要表达的内容确定句子的时态、语态;语言表达要符合英语习惯。写作步骤:一、阅读提示,弄清所有信息,明确写作要点。 1.上周末我和张明乘飞机去了北京,天气很好,我们在那待了两天。fly to;stay there for two days。 2.第一天,我们去了天安门广场,然后参观了一些名胜古迹。some places of interest 3.我们玩得很愉快。have a good time. 4.第二天我们乘车去了长城,照了许多照片。the Great Wall;take photos。 5.那儿有许多人。there were 6.我们遇到了一个迷路的小孩并帮他找到了他母亲。 7.我们玩得很愉快。二、根据要点,写出关键词、短语或句子。三、组词成句。连句成篇。注意使用一般过去时。【点评】本题考查对本单元所学知识的综合运用,熟练使用相关短语、单词和句型,注意词性的搭配,时态的把握,人称的使用等细节问题。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:Unit 8 Topic 2-2021-2022学年七年级英语下册单元易混易错点专项突破(仁爱版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-783245.html
    相关资源 更多
  • 人教版七年级下册生物4.7.3《拟定保护生态环境的计划》【教案】.docx人教版七年级下册生物4.7.3《拟定保护生态环境的计划》【教案】.docx
  • 人教版七年级下册期末课堂检测题 B卷练习题 word版本.docx人教版七年级下册期末课堂检测题 B卷练习题 word版本.docx
  • 人教版七年级下册期中考试专题--单项选择(无答案).docx人教版七年级下册期中考试专题--单项选择(无答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第十章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第十章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第六章实数检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第六章实数检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第六章《实数》单元测试(扫描版无答案).docx人教版七年级下册数学第六章《实数》单元测试(扫描版无答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx
  • 人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx人教版七年级下册数学第八章单元检测试卷(图片版).docx
  • 人教版七年级下册数学第五章课后练习:5.2.2 平行线的判定.docx人教版七年级下册数学第五章课后练习:5.2.2 平行线的判定.docx
  • 人教版七年级下册数学第九章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第九章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学第七章单元检测试卷(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.4 平移.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.4 平移.docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.2 命题、定理、证明.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.2 命题、定理、证明.docx
  • 人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.1 平行线的性质.docx人教版七年级下册数学第5章课后练习:5.3.1 平行线的性质.docx
  • 人教版七年级下册数学期末复习--实数(图片版附答案).docx人教版七年级下册数学期末复习--实数(图片版附答案).docx
  • 人教版七年级下册数学教案:9.1.2不等式的性质.docx人教版七年级下册数学教案:9.1.2不等式的性质.docx
  • 人教版七年级下册数学教案9.3 一元一次不等式组.docx人教版七年级下册数学教案9.3 一元一次不等式组.docx
  • 人教版七年级下册数学教案8.3实际问题与二元一次方程组(第4课时).docx人教版七年级下册数学教案8.3实际问题与二元一次方程组(第4课时).docx
  • 人教版七年级下册数学教案 9.3一元一次不等式组和它的解法 (1).docx人教版七年级下册数学教案 9.3一元一次不等式组和它的解法 (1).docx
  • 人教版七年级下册数学学案10 (2)无答案.docx人教版七年级下册数学学案10 (2)无答案.docx
  • 人教版七年级下册数学学案10 (1)无答案.docx人教版七年级下册数学学案10 (1)无答案.docx
  • 人教版七年级下册数学 5.4平移 教案.docx人教版七年级下册数学 5.4平移 教案.docx
  • 人教版七年级下册平行线的判定教案.docx人教版七年级下册平行线的判定教案.docx
  • 人教版七年级下册小题之完形填空专项练习(无答案).docx人教版七年级下册小题之完形填空专项练习(无答案).docx
  • 人教版七年级下册小题之任务型阅读试题集锦及答案.docx人教版七年级下册小题之任务型阅读试题集锦及答案.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.3《撒哈拉以南非洲》.docx人教版七年级下册地理教案:8.3《撒哈拉以南非洲》.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.2《欧洲西部》.docx人教版七年级下册地理教案:8.2《欧洲西部》.docx
  • 人教版七年级下册地理教案:8.1《中东》.docx人教版七年级下册地理教案:8.1《中东》.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1