分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型[32392103]Unit 6 The Admirable【过关测试】-2021-2022学年高一英语单元复习过过过(北师大版2019必修第二册).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:785069
  • 上传时间:2025-12-14
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:199.77KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    32392103
    资源描述:

    1、北师大版2019必修第二册Unit 6 The Admirable过关测试第一部分听力(共两节, 满分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AThe following actors and actresses are among those who have achieved great success in acting. Ingrid Bergman(19151982)Like many artists, this Swedish actress le

    2、ft wartime Europe for Hollywood. She is remembered for her acting talent and her pure, simple beauty. She was nominated(提名)for the best actress Academy Award four times and won twice. Gregory Peck(19162003)Gregory Peck was known for his heroic roles. He was nominated for the best actor Academy Award

    3、 five times and won once for To Kill a Mockingbird. Peck starred in Roman Holiday and was Hepburns lifelong good friend. He later became president of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences and held the position for three years. Audrey Hepburn(19291993)Born to a family of a Baroness(男爵夫人)and

    4、 an English banker, Andrey spoke six languages fluently. She is famous for her elegant style. Audrey Hepburn was a graceful, dark-haired beauty with a youthful, lively look. She was nominated for the best actress Academy Award four times and won once for starring in Roman Holiday. Tom Hanks(1956)Tom

    5、 Hanks is now one of the most popular leading actors and busiest producers in Hollywood. He is known for playing characters with warmth, kindness and humor. He was nominated three times and won twice. Some of his more famous films are Forrest Gump, Castaway and Sleepless in Seattle. Jodie Foster(196

    6、2)Jodie Fosters intelligence showed itself when she taught herself to read at age three. She began her career at this time in commercials. She moved on to TV roles and then to her Oscar nominated performance in Taxi Driver at age fourteen. She went on to be nominated three more times and has won twi

    7、ce. Julia Roberts(1967)Julia Roberts began her rise to fame after winning a Golden Globe award for her acting in the film Steel Magnolias. She has since been nominated for three Academy Awards and won one. Her films are usually very successful and she is now considered by many to be the most highly

    8、paid actress in Hollywood. 21. Audrey Hepburn worked with _in Roman Holiday and won the Academy Award for the Best Actress. A. Tom HanksB. Ingrid BergmanC. Gregory PeckD. Judie Foster22. _ won as many Academy Awards as each other according to the passage. A. Julia Roberts, Ingrid Bergman and Gregory

    9、 PeckB. Ingrid Bergman, Tom Hanks and Jodie FosterC. Jodie Foster, Audrey Hepburn and Gregory PeckD. Tom Hanks, Audrey Hepburn and Julia Roberts23. Where does the text most probably appear? A. School report. B. Website article. C. Science magazine. D. Newspaper column. BHave you ever dreamed of meet

    10、ing top scientists in person? If so, what would you want to ask them? For Tan Fanglin, a 15-year-old girl from No. 2 High School of East China Normal University in Shanghai, her dream of meeting top scientists has already come true. In October, she attended the World Laureates Forum(论坛)for a second

    11、time. Tan was by far the youngest participant among the scientists invited to be at the meeting of the worlds sharpest minds. Her discovery about the relationship between the Fibonacci sequence(斐波那契数列)and Bzout numbers has won her many prizes in youth innovation competitions. This finding has been p

    12、raised by the famous Canadian mathematician, Professor Rankin. According to Guangming Daily, Rankin has been studying the same theme for five years but with no conclusions. From a very young age, Tan has always been fascinated by mathematics. This is largely because of the influence of her father, w

    13、ho teaches mathematics in University. But she had not participated in any Mathematics Olympiad exams before. According to Xu Jun, Tans head teacher from her middle and high school, she doesnt take after-school classes or too many extra exercises either. Her mastering of Further Mathematics and her g

    14、ood grades in school are thanks to the right study method. Attending this forum enabled Tan to get more inspiration from top scientists. She asked Professor Miesenbock, the 2019 Warren Alpert Foundation Prize winner, what he considered were the best personal qualities for conducting scientific resea

    15、rch. Miesenbock encouraged her not to lose her passion and love for what she does. He stressed that people all knew that even Thomas Edison went through hundreds of unsuccessful attempts before finally inventing the light bulb. Tan has met many barriers in her research and often felt upset. The word

    16、s made Tan feel inspired. “I will keep my curiosity and interests in mathematics and overcome any obstacle(障碍)in my research, ” she told Chinese Business View. 24. What does the underlined word “fascinated” in the third paragraph mean? A. threatenedB. refusedC. discoveredD. attracted25. What do we k

    17、now about Tan Fanglin? A. Tan has realized her dream of meeting top scientists. B. Tan is one of the youngest participants in the World Laureates Forum. C. When she was young, she took part in many Mathematics Olympiad exams. D. Tans discovery has achieved a breakthrough after studying the theme for

    18、 5 years. 26. What can be inferred from the last paragraph? A. Tan has seldom met obstacles in her research. B. Tan often feels undefeated when meeting barriers. C. Inspired by Miesenbock, Tan is determined to overcome difficulties in research. D. Tan has the best personal qualities for conducting s

    19、cientific research in Miesenbocks eyes. 27. Whats the best title for the passage? A. Top Minds Inspire Students. B. Failure is the Mother of Success. C. Loving What You Do, a Way to Success. D. The Elder One Grows, the More He Gets. CA Japanese company has created a “smart” mask (口罩)that aims to imp

    20、rove communication for people wearing face coverings to prevent the spread of COVID-19. The use of face masks has become the new common practice in parts of the world still struggling to reduce the spread of the coronavirus. However, masks and other kinds of coverings can affect the quality of commu

    21、nication between wearers. The wearable electronic device (设备) called the “c-mask” is meant to fit over other kinds of face masks commonly worn by the public. Its designed to better the exchange of conversation in such conditions. The c-mask with a built-in microphone has holes in the front to let ai

    22、r in. When turned on, the mask uses Bluetooth technology to connect to a mobile device. An app then helps users do several actions, including turning speech into text, completing telephone calls and making the users voice louder. The device can also translate a persons voice from Japanese into eight

    23、 other languages. Taisuke Ono, head of Donut Robotics, said the company was able to collect money to develop the smart mask through an activity on the Japanese crowdfunding(众筹)service Fundinno. He noted that the effort got $265, 000 in just the first 37 minutes. It would usually take three or four m

    24、onths to collect that kind of money. The company produced a working model of the mask within a month. Ono said the company plans to ship its first 5, 000 c-masks to buyers in Japan. He is also looking to sell the devices in China, the United States and Europe and says he has received strong interest

    25、 in the product. 28. Why does the Japanese company develop the c-mask? A. To increase their sales at home and abroad. B. To help mask wearers communicate better. C. To prevent the wide spread of the coronavirus. D. To raise more money for the mask production. 29. What can we learn about the c-mask a

    26、ccording to the text? A. It can deal with all the languages in the world. B. It should be worn inside the common face mask. C. It is connected to a mobile device through an app. D. It has got great public support through Fundinno. 30. What is Taisuke Onos attitude towards the future of the c-mask? A

    27、. Positive. B. Doubtful. C. Uninterested. D. Worried. 31. Where is this text most likely from? A. A diary. B. A brochure. C. A magazine. D. A novel. DFacebook has developed a kind of AI (人工智能), translating between any pair of 100 languages without depending on first translating to English. Facebook

    28、s system was trained on a data set(数据集) of 7. 5 billion sentence pairs collected from the web across 100 languages though not all the languages had an equal number of sentence pairs. “What I was really interested in was cutting out English as a middle man. Globally there are plenty of countries wher

    29、e they speak two languages that arent English, ” says Angela Fan of Facebook AI who led the work. For some language pairs, the new system shows obvious improvements in translation quality. For example, translating from Spanish to Portuguese is extremely strong because Spanish is the second most spok

    30、en first language worldwide, meaning the researchers can get a lot of data. Translation between English and Belarusian also is improved because the AI can translate Russian into English, which shares similarities with Belarusian. While the system isnt in use on the social network site. Facebook plan

    31、s to put it to work soon to manage the 20 billion translations made every day when people click “Translate” on posts (帖子)written in more than 160 languages. “Future work will be done on other language, ” says Fan, “especially for languages where we dont have a lot of data, like Southeast Asian and A

    32、frican languages. ”The work “breaks away from the English-centric models and tries to build more different models”, says Sheila Castilho of the ADAPT Centre at Dublin City University, Ireland. “Thais pretty new and different. But its hard to know if the AI does a right translation work. ” says Casti

    33、lho, “The users may not know the other language, so they cannot judge the correctness of the translation. ”32. Whats Angela Fans purpose of making the research? A. To collect data of all kinds of people. B. To avoid using English as a middle man in translation. C. To achieve her dream of becoming a

    34、translator. D. To make learning different languages easier. 33. Why is it easy to translate from Spanish to Portuguese by AI? A. Portuguese is similar to Spanish. B. Spanish is spoken by the largest number of people. C. Researchers have a good knowledge of the two languages. D. There is much data on

    35、 Spanish. 34. What is Castilho worried about? A. The safety of AI translation. B. The way of using Facebook. C. The correctness of AI translation. D. The number of posts on the website. 35. What is the text mainly about? A. Facebook AI can translate any pair of 100 languages. B. Facebook wants to bu

    36、y a new system. C. Facebook AI can talk with the users. D. Facebook has lost many users. 第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Two hundred years after Charles Darwins birth, studies have found new details of his life at the University of Cambridge. Six leather-bound

    37、 ledgers(皮革账本) discovered in the university show this. 36He lived in the most expensive rooms provided for a rich student at his time. 37 He had someone to clean his room, make his bed and take care of the fire in his bright rooms. He hired a dishwasher, a clothes washer and a man who cleaned his sh

    38、oes. A tailor(裁缝), hatter and barber made sure he was well presented. A chimney cleaner and a coalman kept his fire going. Christs Colleges basic food was meat and beer. 3839 Later he described this time as the most joyful of his happy life. That large sum(金额) would have been fairly common for a stu

    39、dent at Cambridge in the 19th century. The bills were paid by his wealthy father, Robert Darwin, a doctor. In those days Cambridge was full of rich students living a pretty good life and Darwin was just one of them. Thanks to the richness, he was able to hire servants to help with the daily life. 40

    40、 He would be out shooting, collecting beetles, doing his scientific hobbies or visiting friends. He played cards and drank wine at night, just like students always have. A. The findings were published on the Internet. B. And thus he had plenty of time for socializing or private study. C. So he paid

    41、five and a half pence extra each day to have vegetables. D. He had several people to help him to deal with the daily housework. E. Darwins bill topped 636 pounds during his three years of study at Cambridge. F. When you look at the ledgers, you can find there were many rich students in Cambridge. G.

    42、 He enjoyed the kind of comfortable university life that most of todays students can only dream about. 第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Dale Carnegie rose from the unknown of a Missouri farm to international fame because he found a way to fill a un

    43、iversal human need. It was a need that he first 41 back in 1906 when young Dale was a junior at State Teachers College in Warrensburg. To get an education, he was 42 against many difficulties. His family was poor. His Dad couldnt afford the 43 at college, so Dale had to ride horseback 12 miles to 44

    44、 classes. Study had to be done between his farm-work routines. He stopped taking part in many school activities because he didnt have the time or the 45. He had only one good suit. He tried for the football team, but the coach turned him down for being too 46. During this period Dale was slowly 47 a

    45、n inferiority complex (自卑感), which his mother knew could 48 him from achieving his real potential. She suggested that Dale join the debating team, believing that 49 in speaking could give him the confidence and recognition that he needed. Dale took his mothers advice, tried desperately and after sev

    46、eral attempts 50made it. This proved to be a 51point in his life. Speaking before groups did help him gain the confidence he needed. And his hard work 52. By the time Dale was a senior, he had won every top 53 in speech. Now other students were coming to him for coaching and later they, 54, were win

    47、ning contests. Out of this early struggle to overcome his feelings of inferiority, Dale came to understand that the ability to 55 an idea to an audience builds a persons confidence. And, with it, Dale knew he could do anything he wanted to doand so could others. 41. A. wantedB. recognizedC. supplied

    48、D. filled42. A. dealingB. succeedingC. strugglingD. trying43. A. boardB. equipmentC. teaching D. training44. A. skipB. participateC. instructD. attend45. A. ideaB. interestC. clothes D. talent46. A. outstanding B. lightC. optimistic D. easygoing47. A. gaining B. achievingC. seekingD. developing48. A

    49、. prevent B. protectC. save D. free49. A. presence B. potentialC. patience D. practice50. A. hopefully B. certainlyC. finally D. naturally51. A. keyB. turningC. breaking D. basic52. A. paid in B. paid upC. paid back D. paid off53. A. race B. workC. praise D. honor54. A. in return B. in briefC. in tu

    50、rn D. in charge55. A. express B. stressC. contribute D. reply第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Venice-based graffiti (涂鸦) artist Manuel Di Rita turns urban buildings 56. _ amazing works of art. Rita 57. _(skillful) uses visual feels into his art 58. _ (change) the human per

    51、ception (洞察力) of spaces and reality. In order to achieve abstract drawings with a 3D appearance, he transforms 59. _ (tradition) shapes into irregular yet smooth forms to create geometrical (几何的) styles. As a result, his works exhibit a shadow of a recognizable image which 60. _ (require) the viewer

    52、 to occupy a specific point. For him, 61. _ (produce) a temporary interruption of normality (正常) allows viewers to show the incorrectness of human perception. Rita started his career as a graffiti artist in 1993, 62. _ he decided to pursue his passion in graffiti. The aspiring artist 63. _ (create)

    53、his first work on his neighbors small wall fencing. He later became 64. _ member of some teams of graffiti artists. He also has participated in various art shows and 65. _ (festival) in different parts of the world. 第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华。你的英国朋友Jim在给你的邮件中提到他对中国历史很感兴趣, 并请你介绍一位你喜欢的中国历史人物。请

    54、你给Jim回信, 内容包括: 1. 该人物是谁; 2. 该人物的主要贡献; 3. 该人物对你的影响。注意: 1. 词数80个左右; 2. 开头和结尾已给出, 不计入总词数。Dear Jim, _Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之构成一篇完整的短文。Sara Savick remembers one special Easter when she was nine years old. Her parents gave her a baby duck in a yellow basket. “Mom said later th

    55、at she bought the little duck because she felt sorry for it, ” recalled Sara. The people at the pet store colored the feathers pink for Easter. Sara named the duck Pinky. Saras mother really didnt think the baby duck would survive very long. But to her surprise, Pinky grew and got stronger and stron

    56、ger. Soon, the little duck was a healthy, hungry duck with white feathers. “We fed Pinky oatmeal, cooked and uncooked, and small pieces of vegetables, ” said Sara. Pinky lived inside the house with Sara and her family. She specially fancied(喜爱) taking baths with Sara. Everyone treated Pinky as a fam

    57、ily member. But just when everything appeared to be perfect, the night of the “talk” came. Saras Mom and Dad sat her down, explaining that the best thing for Pinky was to live a normal duck life with other ducks. It was not natural for ducks to live indoors with a family, her father told her. He add

    58、ed Pinky needed to swim in ponds (池塘)and do all the same things that ducks in the wild do. Sara started to cry, knowing what was going to happen. Saras parents decided to take Pinky to a park, which was two miles away. There was a pond with a lot of other ducks. Pinky would have the chance to live a

    59、 natural life and Sara could still visit her. The big day came, Sara and her parents put Pinky in a box and drove to the park. Sara said that Pinky did not look happy; maybe Pinky was convinced(相信)that she was a human, not a duck. 注意: 续写词数应为150左右。Everyone was sad when they left Pinky at the pond, ev

    60、en Saras father. _The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldnt believe her eyes! _ 参考答案第一部分听力(共两节, 满分30分)(略)第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)A【文章大意】本文是一篇应用文。介绍了在演戏方面取得巨大成功的演员。21. 【解析】选C。细节理解题。根据Gregory Peck(19162003)部分中的第三句可知, Gregory Peck主演了罗马假日, 是Audrey Hep

    61、burn一生的好朋友。再结合Audrey Hepburn(19291993) 部分中的最后一句可知, Audrey Hepburn四次获得奥斯卡最佳女主角提名, 一次因主演罗马假日而获奖。由此可推断出Audrey Hepburn在罗马假日中与Gregory Peck合作, 并获得奥斯卡最佳女主角奖。22. 【解析】选B。细节理解题。根据Ingrid Bergman(19151982)部分中的最后一句可知, 她四次获得奥斯卡最佳女演员奖提名, 两次获奖。“Tom Hanks(1956)”部分中的“He was nominated three times and won twice. ” 可知,

    62、他三次被提名奥斯卡奖, 两次获奖。根据Jodie Foster(1962)中的最后一句可知, Jodie Foster又获得了三次提名, 两次获奖。由此可知, Ingrid Bergman, Tom Hanks and Jodie Foster三个人获得奥斯卡奖一样多。23.【解析】选D。推理判断题。文章主要介绍了在演戏方面取得巨大成功的几位演员的情况以及他们的代表作品, 所以判断出这篇短文来自新闻专栏。B【文章大意】本文是一篇新闻报道。主要报道了第二届世界顶尖科学家论坛开幕以及来自华东师大二附中高一的谈方琳同学。谈方琳是迄今为止被邀请参加世界上最具头脑会议的科学家中最年轻的一位。24. 【解

    63、析】选D。词义猜测题。根据第二段第三句可知, 谈方琳在数学方面获得突出成就。根据第三段第二句和最后一句可知她数学突出的原因是受父亲的影响, 并且有好的学习方法。结合上下文可知画线词所在句的句意: 从很小的时候起, 谈方琳就一直对数学着迷。fascinated “着迷”与attracted同义。25. 【解析】选A。细节理解题。根据第一段最后一句可知谈方琳参加了世界顶尖科学家论坛, 已经实现了会见顶尖科学家的梦想。26. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段Miesenbock encouraged her not to lose her passion and love for what s

    64、he does. 和最后两句可知Miesenbock鼓励她不要失去对她所做的事情的热情和爱, 这些话让谈方琳受到鼓舞, 她表示将保持对数学的好奇心和兴趣, 克服研究中的任何障碍。27. 【解析】选A。主旨大意题。本文报道的是来自华东师大二附中高一的谈方琳同学参加了世界顶尖科学家论坛, 成为迄今为止被邀请参加世界上最具头脑会议的科学家中最年轻的一位。受到科学家的鼓舞, 谈方琳表示将保持对数学的好奇心和兴趣, 克服研究中的任何障碍。Top Minds Inspire Students. 概括了文章内容, 适合作为标题。C【文章大意】本文主要介绍了日本一家公司研发的一款“智能”口罩, 它旨在改善戴口

    65、罩者的沟通, 以防止COVID-19的传播。28. 【解析】选B。细节理解题。根据第一段可知, 日本公司开发这款口罩是为了帮助戴口罩的人更好地沟通。故选B。29. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段可知, 该公司在日本众筹服务机构Fundinno筹到了开发这款智能口罩的资金。由此可知, 这款智能口罩通过Fundinno得到了公众的大力支持。故选D。30.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知, 他还希望在中国、美国和欧洲销售这款设备, 并表示他收到了(大众)对这款产品的浓厚兴趣。由此可知, Taisuke Ono对智能口罩未来的态度是“积极的”。故选A。31. 【解析】选C。推理判断题。

    66、文章介绍了日本一家公司研发的一款“智能”口罩, 它旨在改善戴口罩者的沟通, 以防止COVID-19的传播。它最有可能来自“一本杂志”。故选C。D【文章大意】本文主要讲述了Facebook已经开发了一种能翻译100种语言的人工智能。32.【解析】选B。细节理解题。根据第二段中Angela Fan说的话可知, Angela Fan的研究目的是避免在翻译中让英语作为“中间载体”。故选B。33. 【解析】选D。细节理解题。根据第三段第二句可知, 人工智能很容易把西班牙语翻译成葡萄牙语, 原因是西班牙语的资料数据很多。故选D。34. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段But its hard to

    67、know if the AI does a right translation work. 和The users may not know the other language, so they cannot judge the correctness of the translation. 可知, Castilho担心人工智能翻译的正确性。故选C。35.【解析】选A。主旨大意题。根据第一段可知, 短文主要讲述了Facebook已经开发了一种能翻译100种语言的人工智能。故选A。第二节(共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)【文章大意】本文是一篇说明文。主要介绍了最新研究所发现的达

    68、尔文在剑桥大学三年学习期间的生活细节。36. 【解析】选G。根据下文内容, 达尔文在大学里过着十分舒适享受, 甚至奢侈无比的贵族式生活, 而该空位于首段末尾, 有引出下文、总领下文的作用, G选项(他享受了今天大部分学生梦寐以求的那种舒适的大学生活)符合上下文逻辑。37. 【解析】选D。根据该空后面所接的四句话, 可知各种各样的人在为达尔文服务, 为他承担日常家务, 且事无巨细, 例如“a dishwasher, a clothes washer, a man who cleaned his shoes, a tailor, hatter and barber”等等。故D选项(他请了一些人来帮

    69、他打理日常家务)符合题意。38. 【解析】选C。根据上一句(日常主食是肉类和啤酒)可推知, 下一句可能谈及其他的补充食物。C选项说达尔文额外付钱补充蔬菜, 与上一句承接, C选项中的extra与该空前面的basic相互呼应。39. 【解析】选E。该空下一句(后来他把这段时光描述为一生中最为快乐的时光), 其中this time指的就是上大学的这个时间段。因此该空内容也应和这段时光的总体情况或概括相关, E选项介绍了达尔文在剑桥三年时间的总花销高达636英镑, 符合题意。40. 【解析】选B。该空上一句提到, 多亏了生活宽裕, 他能够雇人打理日常生活的琐碎家务; 该空下一句则列举了达尔文丰富多彩

    70、的课外生活、社交活动及研究学习。因此该空所填的句子应建立这两者的联系, 而B选项(因此他有充足的时间参与社交活动或自学)符合题意, 逻辑连接词thus(因此, 从而)建立了前后句的联系。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)【文章大意】本文是一篇记叙文。讲述了戴尔卡耐基从不为人所知, 到享有国际声誉的故事。41. 【解析】选B。空格处单词与上文“he found a way to fill a universal human need中的found呼应, 他发现的方法也就是他识别出, 辨认出的方法。42. 【解析】选C。deal(后面一般跟介词

    71、with)处理; succeed成功(后面一般跟介词in); struggle against与作斗争; try尝试。这里空格后的宾语是“difficulties(困难)”, 所以应是他与困难作斗争。43. 【解析】选A。board(在外住宿的)膳食费用; equipment装备; teaching教学; training训练。由“Dale had to ride horseback 12 miles to _classes”可知, 他的父亲没钱支付食宿费。44. 【解析】选D。skip略过; participate参与; instruct教授; attend参加。由上文中的“Dale was

    72、 a junior”可知, 戴尔是学生, 所以他每天骑马跑12英里是去上课。“attend classes”意为“上课”。45.【解析】选C。句意: 他停止了参加学校的一些活动因为他没有时间也没有衣服。根据后句“He had only one good suit. (他只有一套好的套装。)”可以推测出这里用名词clothes。46. 【解析】选B。outstanding出色的; light轻的; optimistic乐观的; easygoing脾气随和的。教练拒绝了他, 结合选项, 教练拒绝他的原因只可能是因为他体重太轻。其他三个都是褒义词。47. 【解析】选D。句意: 在这个时期, 戴尔慢慢

    73、形成一种自卑感, 他的母亲知道这种自卑感会阻止他获得他真正的潜能。gaining获得; achieving取得; seeking寻求; developing形成。由宾语an inferiority complex可知, 他是慢慢形成了自卑感, 其他三个动词都不合适。48. 【解析】选A。prevent阻止; protect保护; save拯救; free释放。prevent sb. from doing sth. 阻止某人做某事, 固定结构。49. 【解析】选D。presence出现; potential潜能; patience耐心; practice练习。根据下文的tried despera

    74、tely和hard work可知, 强调个人的努力, practice是最佳答案。50. 【解析】选C。句意: 戴尔听从了他母亲的建议, 不顾一切地尝试, 几次尝试之后, 最终成功了。hopefully有希望地; certainly当然, 一定; finally最终; naturally自然地。根据这句话中的“tried desperately(拼命地尝试)”与“after several attempts(几次尝试后)”可知, 戴尔终于获得成功。51. 【解析】选B。key关键的; turning转折的; breaking破裂的; basic基本的。从上文可知, 戴尔之前人生受挫, 形成了自

    75、卑感。由下文可知, 从那之后, 戴尔的人生开始有起色, 所以最佳选项为“转折点”。52. 【解析】选D。pay in缴款, 存钱入银行; pay up付清; pay back偿还, 报答; pay off付清, 取得成功。由下句“he had won every top _in speech”可知, 戴尔的努力没白费, 成功了(paid off)。53. 【解析】选D。race(一般指速度竞技)比赛; work工作; praise赞扬, 表扬; honor荣耀, 荣誉。win top honor意为“夺冠”符合句意。54. 【解析】选C。in return作为回报; in brief简言之;

    76、in turn轮流; in charge 负责。由句意可知, 之前戴尔学习演讲, 学有所成以后培训别人, 他的学生后来一个个也开始获奖。in turn为最佳选项。55. 【解析】选A。express表达; stress强调; contribute贡献; reply回复。根据常识, 演讲就是向听众表达观点。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)【文章大意】本文为一篇新闻报道。介绍了艺术家Manuel Di Rita以及他独特的创作手法。56. 【解析】into。 考查介词。句意: 威尼斯的涂鸦艺术家Manuel Di Rita将城市建筑变成了令人惊叹的艺术品。turn. . .

    77、into. . . “把变成”。57. 【解析】skillfully。 考查词性转换。uses是谓语动词, 需要副词修饰, 故填skillfully。58. 【解析】to change。考查非谓语动词。句意: 为了改变人们对空间和现实的感知, Rita巧妙地将视觉的感觉运用到他的艺术中。此处表目的, 应使用动词不定式。59. 【解析】traditional。 考查词性转换。句意: 为了实现三维外观的抽象绘图, 他将传统的形状转化为不规则但光滑的形式, 创造几何风格。shapes是名词, 用形容词来修饰。60. 【解析】 requires。考查主谓一致和时态。句意: 因此, 他的作品呈现出一种可

    78、识别图像的阴影, 这要求观众占据一个特定的点。由前文As a result, his works exhibit a. . . 可知, 本句为一般现在时态, 主语image为单数, 故填requires。61. 【解析】to produce/producing。考查非谓语动词。句意: 对他来说, 制作一个对常态的暂时中断, 可以让观众展示出人类感知的不正确。此处动词不定式或动名词作主语。62. 【解析】when。 考查定语从句。句意: 1993年, Rita开始了他的涂鸦艺术家生涯, 那时他决定在涂鸦上追求自己的激情。此处是非限制性定语从句, 先行词是1993, 关系词在从句中作时间状语, 应

    79、使用关系副词when引导。63. 【解析】created。 考查动词的时态。句意: 这位有抱负的艺术家在邻居的小围墙上创作了他的第一件作品。根据前文时间状语in 1993可知, 此处描述的是过去的事情, 应使用一般过去时。64. 【解析】 a。考查冠词。句意: 后来, 他成为了一个涂鸦艺术家团队的成员。此处表示泛指, 应使用不定冠词, member是以辅音音素开头的, 应使用a。65. 【解析】festivals。 考查名词复数。句意: 他还参加了世界各地的各种艺术展览和节日。此处与art shows是并列成分, 应使用名词复数。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)【参考范

    80、文】Dear Jim, Its proud to hear that you have developed an interest in Chinese history. As for my favorite figure in Chinese history, it must be Wei Yuan, a great thinker in the late Qing Dynasty. He, in his book, Haiguo Tuzhi(Maps and Records of the World), introduced modern technologies and ideas to

    81、 China. That opened our eyes to the world. In fact, he inspires me to major in English in college, to be a bridge between China and the world. Interested in knowing more? Just write to me. I will reply you as soon as possible after checking the relevant information. Cheers! Yours, Li Hua第二节(满分25分)【参

    82、考范文】Everyone was sad when they left Pinky at the pond, even Saras father. But he tried to convince Sara that Pinky was fine. Walking towards the car, Sara looked over her shoulder and saw Pinky standing alone. The other ducks were swimming around in circles, looking at Pinky. To Sara, it seemed that

    83、 they were trying to identify the strange animal. They didnt recognize Pinky as a duck. Worried about Pinky, Sara dreamed of Pinky being bullied by other ducks the whole night. The next morning, when looking out of the kitchen window, Sara couldnt believe her eyes! There was Pinky, happily walking a

    84、round on the grass. Thrilled at what she saw, she kept asking herself, “ How did she make it? ” After all, it was two miles away and she managed to walk back through the city street. Incredible! But her parents drove Pinky back to the pond again regardless of her request. The following morning, there was Pinky again on the grass! Seeing Pinky again, her father, waving his arms around wildly, moved his lips without saying anything. Meanwhile, Sara, overjoyed, hugged Pinky tightly with tears streaming down her cheeks.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:[32392103]Unit 6 The Admirable【过关测试】-2021-2022学年高一英语单元复习过过过(北师大版2019必修第二册).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-785069.html
    相关资源 更多
  • 全国中考数学试题分知识点汇编:48几何最值.docx全国中考数学试题分知识点汇编:48几何最值.docx
  • 全国中考化学模拟试题分类汇编认识几种化学反应doc初中化学.docx全国中考化学模拟试题分类汇编认识几种化学反应doc初中化学.docx
  • 全国中考化学模拟试题分类汇编微粒构成物质doc初中化学.docx全国中考化学模拟试题分类汇编微粒构成物质doc初中化学.docx
  • 全国中学生英语能力竞赛高一复赛试卷和答案(图片版).docx全国中学生英语能力竞赛高一复赛试卷和答案(图片版).docx
  • 全国中学生数理化创新能力大赛(决赛)数学试题图片版.docx全国中学生数理化创新能力大赛(决赛)数学试题图片版.docx
  • 全国中学生2022年九年级英语能力竞赛试题.docx全国中学生2022年九年级英语能力竞赛试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练3遗传规律的综合应用与探究.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练3遗传规律的综合应用与探究.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练2细胞分裂与遗传变异的综.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略难点聚焦练2细胞分裂与遗传变异的综.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题十二必考点30胚胎工程生物技术的安全性和伦理问题以及生态工程试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题十二必考点30胚胎工程生物技术的安全性和伦理问题以及生态工程试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点18“拨开迷雾”的进化理论试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点18“拨开迷雾”的进化理论试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点16“千变万化”的生物变异试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题六必考点16“千变万化”的生物变异试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题五必考点13“八年耕耘”的孟氏定律试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题五必考点13“八年耕耘”的孟氏定律试题.docx
  • 全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题七必考点19“生长靠我”的生长素试题.docx全国专用2022版高考生物大二轮总复习增分策略专题七必考点19“生长靠我”的生长素试题.docx
  • 全国一卷阅读理解真题改编.docx全国一卷阅读理解真题改编.docx
  • 全国I卷五省优创名校高三联考物理试卷(扫描版含答案).docx全国I卷五省优创名校高三联考物理试卷(扫描版含答案).docx
  • 全国2卷 2020-2021学年高二上学期期末备考金卷 英语(B卷) WORD版含答案.docx全国2卷 2020-2021学年高二上学期期末备考金卷 英语(B卷) WORD版含答案.docx
  • 全国2023高考英语冲刺压轴卷(二).docx全国2023高考英语冲刺压轴卷(二).docx
  • 全国2022版高考地理单元检测二宇宙中的地球湘教版.docx全国2022版高考地理单元检测二宇宙中的地球湘教版.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 被动语态.docx全国2022年最新中考英语专题整理 被动语态.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 感叹句.docx全国2022年最新中考英语专题整理 感叹句.docx
  • 全国2022年最新中考英语专题整理 情态动词.docx全国2022年最新中考英语专题整理 情态动词.docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(六)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(六)(无答案).docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(二)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(二)(无答案).docx
  • 全国2022年初中数学竞赛模拟试题(七)(无答案).docx全国2022年初中数学竞赛模拟试题(七)(无答案).docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编电流和电路.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编电流和电路.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编生活用电.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编生活用电.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编温度及物态变化.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编温度及物态变化.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编欧姆定律.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编欧姆定律.docx
  • 全国2022年中考物理110套试题分类汇编机械运动.docx全国2022年中考物理110套试题分类汇编机械运动.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1