《学考优化指导》2016秋英语人教版必修1练习:模块综合测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 学考优化指导
- 资源描述:
-
1、模块综合测评(时间:120分钟满分:150分)第卷第一部分听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I hear you have changed your job.How do you feel about your new job?M:Better than the job I used to have.The most important thing is tha
2、t doing the present job,I can use what I learned from the old job.1.Why does the man like his new job more?A.He can use what he learned.B.He can learn a lot from the new job.C.He has more free time.答案:AW:Could you have my dress delivered?M:Of course,madam.May I have your address,please?W:7345 King S
3、treet.2.What does the woman want the man to do?A.To buy her a dress.B.To give her his address.C.To deliver her dress.答案:CM:Sue,that report on my desk has to be finished today.But Im sick and cant come to the office.W:I see the report,Bill.Ill finish it for you.3.Where is Sue now?A.At home.B.At Bills
4、 home.C.At the office.答案:CM:Mary,you didnt do well in todays maths test.What was the matter?W:I was in a hurry,and I didnt check my answers.M:Thats too bad you didnt think of it before.W:Sorry,Mr Smith.If only I had been more careful!4.What does the woman think of herself?A.Careless.B.Unfortunate. C
5、.Hopeless.答案:AW:Sorry,Mr Johnson.I forgot to bring my homework.M:Did you do it?W:Yes,but I left in a hurry this morning.M:Do remember to bring it here tomorrow.5.What is the possible relationship between the two speakers?A.A boss and an employee.B.A teacher and a student.C.A father and a son.答案:B第二节
6、(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:Good morning,Ken! Why are you so early today?M:Morning,Julia!Well,I was doing my homework,and I have finished it now.You see,the maths homewor
7、k is difficult for me.W:Is it?Im afraid you stayed up again last night for the football match.M:Yes.Thats why I am doing my homework here in the classroom.If my mother had seen I was doing my homework at home,she would have known everything.W:Your mother is really strict with you.M:Strict?I think sh
8、e is hard on me.W:Then how did you watch the football match last night?M:I bought a second-hand small TV set with my pocket money.And I put it in my bedroom.W:Didnt your mother hear you?M:No,she was too tired after the whole days work.W:Did your favorite team win last night?M:Sure!6.Why is Ken so ea
9、rly this morning?A.He is on duty.B.He has to do his homework.C.He often does this.答案:B7.What do we learn about Kens mother?A.She is very strict with Ken.B.She is very friendly.C.She always makes Ken do a lot of homework.答案:A8.Did Kens favorite team win last night?A.Yes,it did.B.No,it didnt.C.We dont
10、 know.答案:A听第7段材料,回答第9至11题。M:So,two men grabbed your bag as you came out of the bank and ran off down the street.Is that correct?W:Yes.One of them stopped me and asked me the time.The other one grabbed my bag.M:Would you please describe them?W:Im not sure.Because it happened so quickly.M:The one who
11、asked you the time,what did he look like?W:Well,let me see.He was short and he had brown hair and a little moustache.He was very thin,about 20 years old.And he was wearing a black jacket.M:Did you notice the colour of his eyes?W:Yes.They were brown.M:Good.And what about the other man?W:Im sorry,I di
12、dnt get a good look at him.He was quite tall.I remember he had a beard.He was bald and he appeared much older than the short one.M:Thank you.We may call you tomorrow.W:OK.9.Where does the conversation probably happen?A.At the doctors office.B.At the police station.C.In the street.答案:B10.What was the
13、 man who asked the time like?A.He was tall and thin.B.He was tall and fat.C.He was short and thin.答案:C11.How many people robbed the woman?A.Two.B.Three.C.We dont know.答案:A听第8段材料,回答第12至13题。M:Have you seen Elizabeth lately?W:Yes,I have.I saw her a couple of weeks ago.She hasnt been very well in the la
14、st couple of weeks.M:Has she seen a doctor since shes been ill?W:Yes,she has.The doctor told her to take it easy for a while,but she hasnt been following his advice.Shes as busy as usual.M:Do you think it useful for me to ask her to have a rest while I go to see her?Or shall we go together?W:I think
15、 you can go yourself and show your concern to her since she sometimes would take your advice.So its unnecessary for me to go with you.Whats more,Ive got my hands full tomorrow.12.What do we know about Elizabeth?A.Shes too busy to see a doctor.B.The doctors advice does her no good.C.She hasnt got wel
16、l though shes seen a doctor.答案:C13.Who will see Elizabeth?A.The man.B.The woman.C.Neither of them.答案:A听第9段材料,回答第14至17题。W:Now,let me show you around our school.This is our computer lab.M:Wow! So many computers! How many computers do you have?W:We have 80 in this lab and we have another 40 in another
17、lab.Besides all these,we have one for each teacher.M:Then,how many teachers do you have?W:88.The teachers are using the computers as aids in their classes.M:Really?Can we go into the classes to have a look?W:Yes.This is an English class.The teacher is explaining new words with the help of the comput
18、er.M:How nice! It is easier to explain the words with the help of the computer.W:And it saves a lot of time.14.Where does this talk take place?A.In a school.B.In a hotel.C.In an office.答案:A15.How many computers do they have altogether?A.80.B.168.C.208.答案:C16.What is the use of the computer in class?
19、A.It is used to help teachers teach.B.It is used to learn new words.C.It is used to save time.答案:A17.Why do they use the computer in class?A.They use it to make the work easier and save a lot of time.B.They have to.C.They like to use it.答案:A听第10段材料,回答第18至20题。Good morning,everybody.My topic for today
20、 is “Early Money”.Im going to tell you something about money used in the early days.To be honest,we know little about how early people came to use money,but we do know some things which have been used as money.In early times,in some European countries,salt was used as money.In some parts of Asia,tea
21、 was used for money.The American Indians used nuts and other things.Perhaps the most common money of all were animals of some kind.In some places today,cows are still used as a kind of money.So you see,things highly valued by everybody may serve as money.The Chinese were the first people to use coin
22、s as money.Oh,sorry,you dont know the word?Well,it is spelled C-O-I-N.Here are some coins of the past.You can come over and have a look.18.What did the speaker want to tell the listeners about?A.The kinds of things which will serve as money in the future.B.The money used in the early days.C.The fact
23、 that the Chinese people were the earliest users of money.答案:B19.According to the speech,which of the following might have been used for money by early Japanese?A.Tea.B.Salt.C.Nuts.答案:A20.What was the common character of the things used for money?A.They were difficult to get.B.They had some practica
24、l use.C.They were considered valuable by all people.答案:C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AIn America,when the eighth graders leave the middle school,they are often worried about moving to the high school.It is a hard time for them,but it can be an exciting
25、one as well.To make it easier,students need to get familiar with their school.Even though theyve done this already in the middle school,its still important to find where their classrooms are.Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth grade year.And,most scho
26、ols also have a freshman (新生)speech for parents and students before the first year begins.Sometimes the main office will give away a map of the school.This can help students and parents to find different places in the school.One way to know your high school more and make new friends is to join a clu
27、b or play a sport.Schools often offer chances to join different clubs and sports.Fall activities begin in August before the first day of school.If you are not interested in sports,there are clubs for any interest,such as drama,dance,chess,photography,community service,etc.These clubs allow students
28、from different grades.By joining an activity,students can find new friendships,not to mention improving their chances in future college applications(申请).The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.Whats more,to have a great start to a hi
29、gh school year,students can write down some of their worries,and ask for help from teachers and school workers.21.According to the text,most students feel when entering the high school.A.unhappyB.nervousC.lonelyD.disappointed答案:B解析:推理判断题。文章第一段的第一句中“they are often worried about moving to the high sch
30、ool”的worried 与B选项nervous同义,故B项为正确选项。22.What can be learned about the school clubs?A.There are fewer students from higher grades in the school clubs.B.The school clubs in high school mainly welcome sports fans.C.The school office can help new students join school clubs.D.Summer activities begin befor
31、e school starts.答案:C解析:细节理解题。根据第三段的最后一句“The school office will have a list of activities offered at the school and information on how to join them.”可知其内容与C选项内容一致,故C项为正确选项。23.When do many schools take students to visit their new high school?A.Before the eighth grade year starts.B.Right after the high
32、 school year starts.C.At the beginning of the new term in the high school.D.By the end of the last year in the middle school.答案:D解析:细节理解题。由文章第二段中的第二句“Most schools take students to the high school for a visit at the end of their eighth grade year.”可知D项为正确选项。24.What is the purpose of this text?A.To de
33、scribe high school life.B.To give advice to new high school students.C.To teach useful experience.D.To introduce new schools.答案:B解析:推理判断题。纵观全文,文章主要围绕着美国高中新生如何适应高中生活这一话题展开的。故选B项。BA Russian,a Cuban(古巴人),an American businessman and an American lawyer were on a train travelling across England.The Russia
34、n took out a large bottle of vodka(伏特加酒),gave each of the men a drink and then threw the rest half bottle of vodka out of the window.“Why did you do that?” asked the American businessman.“Theres too much vodka in my country,” said the Russian.“And we really have more than we will ever use.”A little
35、later,the Cuban passed around fine Havana Cigars(雪茄烟).Then he threw the rest out of the window.“I thought Cuba is not a rich country,”the businessman said.“But you threw that very good cigars out of the window!”“Cigars,” the Cuban answered,“are the cheapest in my country.We have more of them than we
36、 know what to do with.”The American businessman sat quietly for a moment.Then he got up,caught the lawyer by the arm and threw him out of the window.25.The Russian and the Cuban both wanted to .A.tell the businessman that their countries are richB.prove that they were richC.ask the two Americans to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-789590.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级上册语文课件-杨震暮夜却金|北师大版 (共18张PPT).ppt
