分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 6

类型【广东专用】2022届高考英语一轮复习 课时作业(二十) Unit5 Theme parks 新人教版必修4.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:804950
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:6
  • 大小:18.38KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东专用 【广东专用】2022届高考英语一轮复习 课时作业二十 Unit5 Theme parks 新人教版必修4 广东 专用 2022 高考 英语 一轮 复习 课时 作业 新人 必修
    资源描述:

    1、 课时作业(二十)必修4Unit 5Theme parks(限时:30分钟) .完形填空He was driving home one cold evening on a country road when he saw an old lady, stranded on the side of the road. He stopped to give her a _1_. “Why dont you wait in the car where it is warm, Madam?” He said, “By the way, my name is Joe.”She had a flat tir

    2、e. Joe crawled under the car and changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. She couldnt thank him _2_ and asked him how much she _3_ him. He told her that if she really wanted to _4_ him back, the next time she saw someone in _5_ of help, she could give that person the _6_ they needed, a

    3、nd Joe added, “And think of me”She drove off with gratefulness. A few miles down the road the lady saw a small restaurant. She went in. The waitress who was nearly eight months pregnant, _7_ her with a sweet smile. The old lady _8_ how someone like her who seemed so poor could be so genuinely happy

    4、and how she could _9_ her enthusiasm in her work in such inconvenient conditions. Then Joes words _10_ her. After the lady finished her meal, the waitress went to get her _11_ from a hundreddollar bill. However, the lady stepped right out of the door.When the waitress came back, she noticed a note o

    5、n the table, _12_ “Im helping you because someone once helped me. If you really want to pay me back, here is what you can doDo not let the chain of love _13_ with you.”The waitress went home that night with the _14_ tip and what the lady had written. With the baby _15_ next month, she and her husban

    6、d needed money. She knew how worried her husband was and as he lay sleeping next to her, she whispered, “Everythings going to be all right. I love you, Joe.”1A.surprise BhandCsympathy Dglance2A.enough BrightCstraight Dextra3A.charged BprovidedCowed Doffered4A.pay Bbring Cput Dhold5A.honor BfavorCnee

    7、d Dpossession6A.guidance BassistanceCacquaintance Dconsequence7A.introduced BgreetedCidentified Dspotted8A.thought BsuspectedCwondered Dquestioned9A.taste BmeasureCremain Dmaintain10A.struck BmovedCobtained Dreminded11A.tip BchangeCorder Dservice12A.writing BshowingCgoing Dsaying13A.combine BendCdis

    8、agree Ddeal14A.honest BgenerousCmodest Dgraceful15A.due Bready Cborn Dlikely.阅读理解AImagine an ecoconscious city where rooftops have been transformed into fertile, green gardens. Its a place where every home is equipped with a system that recycles valuable water resources. In this town, protecting the

    9、 planet is a way of life. Thats how Abby Sharp, 14, Wyatt Peery, 13, and Tom Krajnak, 14, saw their city of tomorrow. The vision won the eighthgraders from Bexley, Ohio, first prize at the 2022 National Engineers Week Future City Competition.The annual design competition challenges middle school stu

    10、dents to use engineering to deal with issues that affect the Earth. The 2022 competition focused on water conservation. Participants had to come up with ways to improve water use in the home. Kids from 38 middle schools across the country competed in the finals. The event took place from February 17

    11、18 in Washington, DC. More than 30,000 students entered the competition.Abby, Wyatt and Tom call their winning city Novo Mondum. The name means “new world” in Latin. Novo Mondum sits on the coast of Iceland. The group chose the spot for its wealth of clean energy resources, such as geothermal (地热的)

    12、energy and hydropower. Both sources use the power of nature to generate electricity. Geothermal energy draws heat from deep inside the Earth. Hydropower gets energy from flowing water. “Our city is very globally aware,” Abby told TFK.Students team up with a teacher and a volunteer engineer mentor (顾

    13、问) to develop their cities. Each group creates a fictional city on SimCity 4 Deluxe, a computer game that allows players to build virtual towns. Then they construct tabletop models of the cities and write essays describing their project. The models must be made using recycled materials and cost no m

    14、ore than $100 to build.16Whats the main feature of the city designed by the three winners?AMaking full use of water resources.BTurning rooftops into green gardens.CProtecting our homethe Earth.DCosting no money to build.17It can be inferred that water conversation is _. Aone of the problems that inf

    15、luence the EarthBthe main theme of 2022 Future City CompetitionCone of the issues for the participants to deal with abroadDan easy topic for all the students to design 18According to the passage, Abby, Wyatt and Tom are _Aninthgraders from Bexley, OhioBsecond prize winners at the 2022 Future City Co

    16、mpetitionClucky to get the first prize at the 2022 Future City CompetitionDeighthgraders from Washington, DC.19The underlined word “hydropower” means _. Aelectric power from burning oilBelectric power from burning coalsCelectric power from deep inside the EarthDelectric power from moving water20What

    17、s the main idea of the last paragraph?AThe process of developing a Future City. BHow teachers instruct the students in the competition. CThe process of building virtual towns. DWhat materials should be used in the competition.BI entered high school having read hundreds of books. But I was not a good

    18、 reader. Merely bookish, I lacked a point of view when I read. Rather, I read in order to get a point of view. I searched books for good expressions and sayings, pieces of information, ideas, themesanything to enrich my thought and make me feel educated. When one of my teachers suggested to his slee

    19、py tenthgrade English class that a person could not have a “complicated idea” until he had read at least two thousand books, I heard the words without recognizing either their irony(嘲讽)or their very complicated truth. I merely determined to make a list of all the books I had ever read. Strict with m

    20、yself, I included only once a title I might have read several times.(How, after all, could one read a book more than once?)And I included only those books over a hundred pages in length.(Could anything shorter be a book?)There was yet another high school list I made. One day I came across a newspape

    21、r article about an English professor at a nearby state college. The article had a list of the “hundred most important books of Western Civilization”. “More than anything else in my life,” the professor told the reporter with_finality,_“these books have made me all that I am.” That was the kind of wo

    22、rds I couldnt ignore. I kept the list for the several months it took me to read all of the titles. Most books, of course, I hardly understood. While reading Platos The Republic, for example, I needed to keep looking at the introduction of the book to remind myself what the text was about. However, w

    23、ith the special patience and superstition(迷信)of a schoolboy, I looked at every word of the text. And by the time I reached the last word, pleased, I persuaded myself that I had read The Republic, and seriously crossed Plato off my list.21On hearing the teachers suggestion of reading, the writer thou

    24、ght _.Aone must read as many books as possibleBa student should not have a complicated ideaCit was impossible for one to read two thousand booksDstudents ought to make a list of the books they had read22While at high school, the writer _.Ahad plans for readingBlearned to educate himselfConly read bo

    25、oks over 100 pagesDread only one book several times23The underlined phrase “with finality” probably means “_”Afirmly BclearlyCproudly Dpleasantly24The writers purpose in mentioning The Republic is to _.Aexplain why it was included in the listBdescribe why he seriously crossed it off the listCshow th

    26、at he read the books blindly though they were hard to understandDprove that he understood most of it because he had read every word25The writer provides two book lists to _.Ashow how he developed his point of viewBtell his reading experience at high schoolCintroduce the two persons reading methodsDe

    27、xplain that he read many books at high school课时作业(二十).这是一篇记叙文。文章记叙了乔在开车回家的时候,遇见一位老太太的车搁浅在路边,并帮助她换了轮胎,当那个老太太给他钱的时候,他不求回报,要求她也去帮助那些需要帮助的人。老太太在餐馆吃饭时,没有要找回的零钱,实际上是帮助了怀孕8个月的女服务员,她留下纸条,也让孕妇把爱心之链传递下去。1B考查动词辨析。语境为:前面说那位老太太的车搁浅在路边,从下文的乔给老太太换轮胎(She had a flat tire. Joe crawled under the car and changed the ti

    28、re)看,乔停下来帮忙,give sb a hand帮某人的忙,为固定搭配。2A考查形容词辨析。根据语境:Joe crawled under the car and changed the tire. But he got dirty and his hands hurt. 看出,乔给老太太换轮胎,弄得很脏,老太太十分感激。couldnt thank him enough“再怎么感谢也不为过”。enough足够的;right正确的;straight直的;extra额外的。3C考查动词辨析。语境为:老太太问欠他多少钱。是乔帮助了老太太,应该是老太太欠他的钱,不是索取,也不是提供。charge索取

    29、;provide提供;owe欠钱;offer主动提供。4A考查动词辨析。语境为:乔说,要是真的想把钱给他pay sb back还给钱。bring带来;put放;hold控制,保留。5C语境题。语境为:下次你看见需要(in need of)帮忙的人,就帮助他们。in honor of为纪念;in favor of支持,赞同;in possession of拥有。6B考查名词辨析。根据上文的语境,是说给那些需要帮助的人提供帮助(assistance)。guidance指导;acquaintance熟人,相识;consequence结果。7B考查动词辨析。语境为:那个怀孕的女服务员面带微笑向老太太问

    30、候(greet)。introduce介绍;identify识别;spot认出。8C语境题。老太太看到这个服务员已怀孕接近八个月,还在这里做服务员的工作,如此开心,并在工作中保持那份热情。想知道究竟。think想,认为;suspect怀疑;wonder想知道;question质问。9D考查动词辨析。这个服务员在这样怀孕的情况下,在工作中还保持那份热情。taste尝,体验;measure测量;remain保持,是不及物动词,跟形容词作表语;maintain“保持”为及物动词,可跟名词作宾语。10A考查动词辨析。语境为:乔说的话触动(strike)了她。strike打动;move感动;obtain获

    31、得;remind提醒。11B语境题。从下文的from a hundreddollar bill看应该是找回零钱。tip小费;change零钱;order命令;service服务。12D考查动词辨析。这里说的是纸条上的内容,所以选saying,意思是“写着”。13B考查动词辨析。语境为:别让这爱心之链在你这里结束(end)了。combine联合;disagree不同意;deal处理。14B考查形容词辨析。语境为:那个孕妇拿着慷慨的(generous)小费,这个小费是老太太没有要的找回的钱。honest诚实的;modest谦虚的;graceful优雅的。15A考查形容词辨析。语境为:下一个月到预产

    32、期。due到期的;ready准备好的;born出世,天生的;likely有可能的。根据语境,应该选A项。.A16C细节理解题。第一段第三句谈到:在这个城市中,保护地球成为一种生活方式,故正确答案为C。17B细节理解题。由第二段第二句可知。18C细节理解题。由第一段最后两句可知。19D词义猜测题。第三段最后谈到:地热能量来自地球内部,而水力发电则来自流动的水。20A段落大意题。该段介绍了学生参加比赛是在教师和顾问的指导下进行的,先用计算机进行网络创作,并撰写虚拟城市的相关论文,最后还必须用不超过100美元的再生材料建造,故正确答案为A。B本文主要讲述了作者中学时期的阅读经历。21A细节理解题。

    33、从第一段后半部分可以看出,作者在听到老师有关阅读的意见以后,就开始争取读尽量多的书,并把自己读过的书都列成了一个书目。22A细节理解题。 从第一段可以得知,作者并不是只读超过100页的书,也不是只是反复地读一本书,更没有关于他学着自己教育自己的表述。由第二段可知,作者在报纸上看到了一位教授列出的一百本最重要的关于西方文明的书,自己就决定读它们,故A正确。23A词义猜测题。 在他的一生中,是他所阅读过的这些书使他取得了如今的成就。根据上下文的理解,我们可以推测这位教授是很“坚定地,斩钉截铁地”跟记者说的。24C推理判断题。 作者举例说他阅读柏拉图的书是为了说明他当时读书比较盲目,读了很多很深奥难懂的书。25B推理判断题。 作者在文中说他曾经列的两个书单,是为了支撑他整篇文章的主题:他在中学的时候是如何读书的,而不是为了说明他是如何形成自己的观点的。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【广东专用】2022届高考英语一轮复习 课时作业(二十) Unit5 Theme parks 新人教版必修4.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-804950.html
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1