分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 17

类型【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 3~5质量过关检测 新人教版必修5.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:811873
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:17
  • 大小:28.74KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    走向高考 【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 35质量过关检测 新人教版必修5 走向 高考 2022 英语 一轮 复习 质量 过关 检测 新人 必修
    资源描述:

    1、必修五Units 35质量过关检测本卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。共150分。时间:120分钟。第卷(选择题共115分)第一部分:听力(满分30分)略第二部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从A、B、C、D、四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该选项涂黑。21(2022宜春市五校联考)Mary got _ third degree burn, _ burn that was incurable.Aa;a B.a;the Cthe;a Dthe; the答案:A考查冠词。句意:玛丽达到了三度烧伤,这一烧伤

    2、程度是不可治愈的。第一空a third degree burn“三度烧伤”;第二空作同位语,表示泛指,用不定冠词。22(2022西安市长安区第一次质检)Its nice.Never before _ such a funny dance as Jiangnan Style!I am glad you like it.AI have had B.have I had CI had D.had I答案:B考查倒装和时态。句意:太棒了。以前从未见过像江南Style这么有趣的舞蹈!很高兴你喜欢这个舞蹈。否定词never置于句首,句子应该用部分倒装,排除A、C两项;再由Its nice可知时态应该用现在

    3、完成时,所以排除D项。23(2022嘉兴市基础测试)The police officer was _ of not trying to prevent the crime from happening.Areminded Binformed Caccused Dwarned答案:C考查动词。句意:那位警官被指控没有努力阻止犯罪的发生。由句意可知,选accuse,意为“指控”;remind“提醒”;inform“通知”;warn“警告”。24(2022豫南九校联考)David is unlikely to start smoking because _ of his parents smoke.

    4、Anone Bneither Cboth Deach答案:B考查代词。句意:大卫不可能开始吸烟,因为他的父母都不吸烟。由范围是他父母可知,应选表示两人的B、C两项;再由句意可知,应选表示否定的neither,表示“两者都不”。25(2022郑州市一模)Since Jerry is absent today, lets get someone else to _ the work where it was left off yesterday.Atake in Btake downCtake up Dtake off答案:C考查动词短语。句意:既然Jerry今天缺席,那么就让别人接手昨天剩下的工

    5、作吧。由句意可知,选take up,意为“从事,接手”;take in“欺骗,吸收”;take down“拆掉,记下”;take off“脱衣,起飞,腾飞”。26(2022开封市一模)Will you be free this afternoon, Samuel?_. Im afraid I will watch World Cup Final.ADont bury your head in the sandBYou asked for itCMind your own businessDIt depends答案:D考查交际英语。句意:Samuel,今天下午你有空吗?说不准。恐怕我要看世界杯决

    6、赛。由句意可知,选It depends,意为“看情况而定”。27(2022西城区期末)We believe the time and hard work _ in completing such an important project are worthwhile.Ainvolving B.involved Cto involve D.having involved答案:B考查非谓语动词。句意:我们相信为完成这么重要的工程而投入的时间和艰辛工作都是值得的。involved in completing such an important project在此作后置定语,相当于省略了的定语从句th

    7、at are involved in completing such an important project。从中可以看出involve与the time and hard work构成逻辑上的动宾关系,所以选过去分词形式。28(2022池州市期末)What are you busy with?The exhibition _ in the city next week.Aheld B.will be held Cto be held D.being held答案:C考查省略和非谓语动词。句意:你在忙什么?(我在忙)下周将在我市举行的展览会。由句意可知,应该选不定式表示将来。29(2022宜

    8、春市五校联考)I knew he failed in the entrance examination the moment I _ him crying alone in his room.Ain sight of B.caught sight of Cat the sight of Dlost sight of答案:B考查短语。句意:一看到他在房间里独自哭泣,我就知道他没通过考试。catch sight of“看见”;at the sight of“一看见”;lose sight of“看不见”。30(2022唐山市期末)Have you got everything ready for

    9、_ concert?Yes, all is in _ place.Athe; the B.a; the Ca; 不填 D.the; 不填答案:D考查冠词。句意:那场音乐会一切就绪了吗?是的,一切就绪。由句意可知,第一空选定冠词the表示特指;第二空in place是固定短语,意为“在合适的位置”。31(2022桂林市一调)Im afraid youll have to pay an extra amount to _ the cost of insurance.Acover Bspend Cfill Doffer答案:A考查动词。句意:恐怕你得再付点钱才能足够支付保险费用。cover“足够支付

    10、”;spend“花费”;fill“填充”;offer“提供”。32(2022唐山市期末)In front of the stadium _ a long queue waiting for the stars arrival.Astands Bstanding Cstand D.to stand答案:A考查倒装。句意:体育馆前站着一长队人在等待那位歌星的到来。观察句子就会发现句子缺少谓语动词,所以排除B、D两项;再由句子用了倒装可知,句子的真正主语是a long queue,所以谓语动词应该用单数。33(2022吉安市西路片七校联考)Why didnt Mr. Smith arrive on

    11、time for the meeting?He must have been _ on his way here in the traffic jam. Aheld up B.put up Ctaken up D.given up答案:A考查动词短语。句意:为什么史密斯先生没有按时参加会议?他一定是在来时的路上遇到了交通阻塞。hold up“延迟,阻碍”;put up“举起,搭起,张贴”;take up“占据,从事”;give up“放弃”。34(2022浙江省第一次五校联考)Many people tried to leave the country, _ there was much vi

    12、olence and a serious shortage of food supply. Awhere BwhichCthat Dwhat答案:A考查定语从句。句意:很多人都想离开那个国家,因为该国暴力严重而且食物严重短缺。_ there was much violence and a serious shortage of food supply是定语从句部分,该部分缺少地点状语,所以选关系副词where。35(2022开封市一模)It is announced that big prizes will go to _ finishes the assignment on time.Awh

    13、om Bwho Cwhomever D.whoever答案:D考查名词性从句。句意:据报道,大奖将属于按时完成任务的人。此处选whoever,相当于anyone who。第二节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。(2022长春市一调)I had a bad habit of skipping to the last pages of a book. I just wanted to see how it ended _36_ I was still in the

    14、middle of it. This habit _37_ first my mom, then my friends, and _38_ even my own daughter. Often my _39_ wouldnt be limited just to the books I read but also to what others were _40_ as well. Then one day my daughter told me in anger, “Dad, please just read a book one _41_ at a time like everyone e

    15、lse!” At times I didnt _42_ this bad habit to just books either. I also tried to skip ahead in my own life and _43_ out what to do months and even years from now _44_ enjoying each day at present. Although I knew that the _45_ of my life wasnt done yet and that I had many pages _46_ to go, I still c

    16、ouldnt control my burning desire to write the _47_ of it halfway through. Time and again, I would _48_ jump ahead and try to solve every potential problem before it happened. Life, _49_, doesnt work like that. It loves to _50_ us, and you never know what new problems, changes, or opportunities each

    17、new day will _51_.Recently when I found myself living in the _52_ again, I felt a voice that gently told me I needed to “live one day at a time.” When I heard those words, I _53_, turned the book of my life back to the _54_ page, and thanked God for today.Each of us has to _55_ the book of life line

    18、 by line, moment by moment and trust that our story will be brought to its perfect end.文章大意:本文是夹叙夹议文。作者总是喜欢在读书时跳到最后几页先看结局。在生活中,作者也总是想象以后的事情。然而当我们愚蠢地设想未来时,生活总是不断地给我们意外。最后作者明白每个人应该过好当下的每一天,一行一行地谱写人生这本书。36A.since B.forCwhile D.because答案:C考生应能根据上下文内容,判断选择能承接上下句的连词。根据上文 “I had a bad habit of skipping to

    19、the last pages of a book.” 可推知,当一本书读到一半时,作者就想要知道结局是怎么样的。37A.confused B.annoyed Cdelighted D.embarrassed答案:B考生应能根据下文内容,判断选择一个恰当的动词。根据下文“Then one day my daughter told me in anger.”可知,作者的这个坏习惯激怒了很多人。38A.usually B.obviously Caccidentally D.finally答案:D考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的副词。根据上文提到“first.then.”可知,作者最后甚至惹

    20、恼了自己的女儿。39A.impatience B.misunderstanding Cdisappointment D.disagreement答案:A考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的名词。作者的“不耐心”不但在自己看的书上,而且也在别人读的书上。40A.saying Breading Cdoing D.watching答案:B考生应能根据下文内容,判断选择一个恰当的动词。作者的不耐心不但体现在自己看的书上,而且对别人读的也如此。41A.page B.copy Cchapter D.edition答案:A考生应能根据篇章结构,判断选择一个恰当的名词。根据倒数第二段中“live one

    21、 day at a time”及最后一段“Each of us has to.the book of life line by line”可知,女儿希望父亲看书时能像别人一样一页一页看下去。42A.contribute Bdevote Capply D.limit答案:D考生应能联系上下文内容,判断选择一个与介词to搭配的动词。根据下文“I also tried to skip ahead in my own life.”可知,作者的坏习惯不只局限在看书方面,也体现在他的生活上。43A.try Bfigure Clet D.turn答案:B考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的动词短语。作

    22、者在生活中总是“想象”未来几个月甚至几年的事情,故选B。44A.on the part of Bother than Cinstead of D.on the basis of答案:C考生应能联系本句话内容,选择一个恰当的介词短语。作者喜欢想象未来,“而不是”享受现在的每一天,故选C。45A.book Briver Cpicture D.play答案:A考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的名词。根据倒数第二段“the book of my life”可知,作者将生活比作一本书。46A.forgotten B.left Ckept D.regretted答案:B考生应能联系本句话内容,判断

    23、选择一个可放在名词后的形容词。作者的人生这本书还没写完,还“剩下”很多页。47A.feelings B.beginning Cending D.comments答案:C考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的名词。根据下文“I. try to solve every potential problem before it happened.” 可推知,作者又开始想象未来,在事情还没有发生的时候,就开始想象它的结局。48A.consciously Bstrangely Cfoolishly D.critically答案:C考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的副词。根据下文“Life, .

    24、 doesnt work like that.”可推知,作者总是在每一个潜在的问题还没发生时就尝试解决它,这是愚蠢的。49A.otherwise B.moreover Ctherefore D.however答案:D考生应能联系本句话内容,判断选择一个表示转折关系的副词。该空承接上文,表示转折,句意为“然而”生活并不像我们想象的那样运转,故选D。50A.surprise B.cheat Csatisfy D.frighten答案:A考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的动词。从下文“.never know what new problems, changes or opportunitie

    25、s.”可知,生活总是使我们感到很惊讶。51A.make B.bring Ctake D.award答案:B考生应能联系本句话内容,判断选择一个恰当的动词。根据句意“生活中的每个新的一天总会给我们带来不同的问题、改变和机会”。可推断答案为B。52A.present Bfuture Cmemory D.dream答案:B考生应能联系全文思考、判断,选择适当的名词。根据上文,作者在生活中总是想象未来几个月甚至几年的事情,可推断答案为B。53A.cheered B.cried Clost D.smiled答案:D考生应能根据上下文内容,判断选择一个恰当的动词。此时作者已经明白了生活要一天天地过。所以他

    26、释然地笑了。54A.exciting B.hopeful Cfavorite D.right答案:D考生应能联系整个段落及对全文思考,选择一个适当的形容词。当内心的一个声音在提醒作者要过好每一天时,他又翻回到现实中正确的那一页。55A.write B.review Cexplain D.translate答案:A考生应能联系整个段落及对全文思考,选择一个适当的动词。每个人都应该一行一行地谱写人生这本书。第三部分:阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A(2022武汉市部分学校联考)Every

    27、day my husband parked his car in the same openair car park in Zimbabwe. On this particular day, he had been running to his car with a huge bundle of office papers under his arm. As he opened the car door, he suddenly lost control of his body. He felt a stabbing pain in his arm, became totally breath

    28、less and lost consciousness. As he collapsed, half in, half out of the car, his last thought was “what a way to die”A young woman getting into her own car in the otherwise deserted car park noticed what was going on and at once ran to my husbands aid, trying to resuscitate him. Realizing time was cr

    29、itical, she tried to move my husband to her car, calling the guard at the gate.Fearing an ambulance would take too long to arrive, she felt it better to get to the hospital as quickly as she could. She raced through traffic lights sounding her cars horn and screeched into the hospital car park, call

    30、ing out, “I have an unknown man here who I think is having a heart attack.”Once this Good Samaritan realized he was in capable hands she returned to the car park, found his keys on the ground, collected his scattered papers and stacked them in the car. Having seen my husband come out of a certain bu

    31、ilding each day, the security guard thought he knew where he worked. The young woman managed to locate his colleagues who in turn contacted my niece. She then waited for me to return home so she could break the news to me.After extensive tests it turned out that my husband had had a grand mal epilep

    32、tic seizure. We were naturally eager to find the kind stranger who had come to his aid. After some weeks we discovered where the young woman worked. She was overjoyed when my husband walked into her office with a huge bouquet(束) of flowers. She said she required no thanks, and preferred to remain an

    33、onymous(匿名的)We now live in a different country, but each Christmas my husband remembers her act of kindness and sends a gift. We regard every day of his life as a bonus, all thanks to this kind stranger.文章大意:全文讲述了一位女士对我丈夫施以援手,对其进行救助的故事。56From the passage, we can infer that _.Aa heart attack hit the

    34、writers husband suddenlyBthere was few cars in her park that dayCthe young woman was at a loss at firstDthe woman was fined for breaking the traffic lights答案:B推理判断题。由第二段第一句话“A young woman getting into her own car in the otherwise deserted car park noticed what was going on and at once ran to my husb

    35、ands aid”可知,当天停车场车只有她那一辆车。57The underlined word “resuscitate” in Paragraph 2 may mean _.Aget.out of Bhelp.stand upCbring back to life D.wake.up答案:C猜测词义题。那位女士注意到了,飞快地过来“帮他恢复生命”。所以C项“使苏醒”。符合语境。58Who told the writer the news of her husbands illness?AThe young woman.BThe security guard.CThe colleague of

    36、 her husband.DThe writers niece.答案:D细节理解题。由第四段最后两句话“The young woman managed to locate his colleagues who in turn contacted my niece. She then waited for me to return home so she could break the news to me.”可知,那位女士联系到了我丈夫的同事,他的同事又联系上了我的侄女,我的侄女又告诉了我。59What might be the most suitable title for the pass

    37、age?AThe Gift of Life B.An Act of GratitudeCThe Attack of a Disease D.The Love of a Young Woman答案:A主旨大意题。由文章大意可知,全文讲述了一位女士对我丈夫施以援手,对其进行救助的故事,所以A项符合。B(2022忻州市第一次联考)Tired of living in the same location but dont want to leave the house you love? That wouldnt be a problem if architect Felipe Campolina h

    38、ad his way.The Brazilian architect has designed a concept for a home tower consisting of portable, stackable (可叠起堆放的) apartment units, which he says opens up new possibilities for ways of living in the city.His design would allow owners to take their home with them when they travelwhether for a week

    39、end away or for longer periods, he said.The mobile home tower project is at the concept stage, and it could be years before it is built, if ever at all.But if it is realized, it would offer an ecofriendly solution to living in urban areas, Campolina said.“We have enough technology to build with fewe

    40、r materials and minimize (使减至最小) the impact on nature,” he said.His vision would call for units with a green roof and walls and a system for recycling water.The tower, whose first floor would be built nine meters above ground, would also make it possible to save space in thickly populated areas.“It

    41、is designed to facilitate (使便利) its application in dense urban centers, where space is very limited,” he said.Still just a concept, Campolinawho designed the building for architecture journal eVolos Skyscraper Competitionsaid with enough public interest, it just might become a reality one day.文章大意:本

    42、文介绍了Brazilian设计师的一个可移动的大楼的概念设计。60We can learn from the first four paragraphs that the tower _.Ais now being built Bis intended for people in the countrysideCwill be made up of mobile living unitsDwas designed by a US architect答案:C细节理解题。由第二段“.consisting of portable, stackable (可叠起堆放的) apartment units

    43、.”可知,该建筑由可移动的单元组成。A、B和D项错误。61Which of the following is TRUE about the home tower?AAll its walls will be painted blue.BIt will have a waste paper recycling system.CIt will be made of recycled rubbish.DIt will do little harm to the environment.答案:D细节理解题。由第五段“.it would offer an ecofriendly solution to

    44、living in urban areas.”和第六段“.We have enough technology to build with fewer materials and minimize (使减至最小) the impact on nature.”可知,该建筑是环境友好型的建筑,对环境的影响会被减至最低。62The buildings first floor would be built high above ground _.Ato save space in crowded citiesBto make the building attractiveCto build the ho

    45、use solidlyDto fix its units more easily答案:A细节理解题。由倒数第三段“.make it possible to save space in thickly populated areas”可知,这样做是为了节省空间。C(2022朝阳区期末)Mr. Peter Johnson, aged twentythree, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. He t

    46、ook the only escape routethrough the boot. Mr. Johnsons car had ended up in a ditch (沟渠) at Romney Marsin, Kent after he lost proper control on ice and hit a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldnt force the doors open because they were jammed agains

    47、t the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.” Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn (笛) and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle t

    48、o escape. Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.” It took ten minutes to unscrew the seat,

    49、and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench (扳手) and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally_it_gave,_but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid

    50、down into the mud and climbed up clear as the car filled up.” His hands and arms cut and bruised, Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours.” Only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk

    51、 into two feet of mud at the bottom of the ditch. 文章大意:一位司机成功从汽车后备厢逃生。63Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson?AThe hammer. B.The coin. CThe seat. D.The horn. 答案:B细节理解题。由第四段第一句话“It was really a half penny that saved my life.”可知,是那枚硬币救了约翰逊的病。64We know from the passage tha

    52、t _.AMr. Johnsons car stood on its boot as it fell downBMr. Johnsons car accident was partly due to the slippery roadCMr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seatDMr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam答案:B细节理解题。由第二段第一句话“.after he lost pr

    53、oper control on ice and hit a bank.”可知,路滑是造成约翰逊车祸的原因。65“Finally it gave” in Paragraph 5 means that _.Aat last the wrench went brokenBthe chance was lost at the last minuteCthe lock came open after all his effortsDluckily the door was torn away in the end答案:C猜测词义题。由后文“as soon as I moved the boot lid.

    54、”可知。66What is the best title for this newspaper article?ADriver Escapes through Car Boot BThe Story of Mr. Johnson, a Sweet SalesmanCThe Driver Survived a Terrible Car AccidentDCar Boot Can Serve as the Best Escape Route答案:A主旨大意题。全文讲述的是一名司机从汽车后备箱成功逃生的故事。D(2022武汉市部分学校联考)TV is an excellent resource fo

    55、r hearing and listening to English. The pictures help you understand what is being said and TV news is an ideal way to help improve your listening ability because within a short period of time the same news is often repeated. This means that you can watch basically the same news program several time

    56、s within a day and that every succeeding program will help you to understand what is being said.These preparatory steps are very important before your listening:Find out which news report you want to listen to, when and on what channel. CCTV 9 is a good choice because this is Chinas English channel

    57、and has regular news reports.Just watch the news reports for a few days first, before requiring yourself to understand the stories. Give yourself time to get familiar with the newsreaders and their accents. You should also get an idea of the structure of the entire report as well as the structure of

    58、 a typical news story.Watch the news in Chinese first. This will tell you what the main news items are and help prepare you for understanding news reports in English.While listening, you should pay attention to a few things that you may try to do:You can aim at just getting what a story is about. Gi

    59、ve a oneto towsentence description after each story.Put forward a few questions to yourself about a story, and then seek to answer them from your listening. You can do this by stopping the tape as soon as the headline is read to you. Your may write a full transcript(抄本) of a story to practice intens

    60、ive listening. This may bring to notice listening problems that have skipped your attention when you only concentrate on the content.Even though the listening part is over, some followup activities will help you reinforce(加强) your learning. You may talk about the news with one or more friends. This

    61、provides an opportunity to produce a summary or express your thoughts in a brief article.文章大意:本文讲述了从电视上收听新闻的技巧。67The underlined word “succeeding” most probably means _.Afunny B.nextCgood Dfamous答案:B猜测词义题。“下面的”所有节目都能帮助你听懂新闻内容。68Which of the following is NOT mentioned in the passage?AGetting ready for

    62、 news listening.BMaking suggestions while listening.CDoing followup activities after listening.DListening practice after the proposal.答案:D细节理解题。第三、四和五段都是听前的准备,所以A项正确;由第七、八和九段是听时的建议,所以B项正确;由最后一段第一句话可知,C项正确。故D项未提及。69Which of the following statements is TRUE according to the passage?AThe pictures on TV

    63、 are helpful to your written English and spoken English.BCCTV 9 is a good choice because there are all excellent foreign newsreaders.CYou may get a general idea about a story by using one or two sentences.DYou may use the whole transcript of a story to practice your writing ability.答案:C细节理解题。由第七段可知,

    64、你可以用一两句话概括一个故事的大意。70The best title for this passage may probably be _.AHow to Listen Step by StepBHow to Improve Your ListeningCHow to Learn from ListeningDHow to Listen to TV News答案:D主旨大意题。由全文内容可知,本文讲述了从电视上收听新闻的技巧,所以D项正确。E(2022烟台市期末)Sales of electric bicycles, or ebikes, a hot item in consumer gree

    65、n tech, are expected to grow by more than 50% in North America during 2022. Actor William Shatner, who is no stranger to futuristic tech, recently purchased two ebikes for him and his wife. Ive been shopping for an ebike now for a few weeks, and Ive had my eye on the folding electric bike. Ive had f

    66、olding bikes in the past and love the convenience of being able to throw my bike into my car.The ebike market is ready to go mainstream in the US. The price for ebikes has come down greatly in recent months. At one time, most ebikes with good components and proper weight were in the $3,000 range. No

    67、w you can find reasonable quality ebikes in the $1,000 range. With gas prices at alltime highs, ebikes are an attractive, lowcost option to gas efficient vehicles.Ebike owners are finding that they are great for commuting(每天往返)to work, as traditional bikes can be a problem with office dress and swea

    68、t.People who use ebikes range from commuters to casual cyclers who like a little help with hills and wind,to those who decided to save money on buying a motor bike.These are not for the serious road cycler or professional mountain biker.If youre considering all ebike, it pays to do some research fir

    69、st.Cheaper ebikes are going to be heavier and have less batterypower.Higher priced bikes will be made from lighter materials and have better batteries.Another consideration is local motor vehicle laws.For example,according to US federal law,as long as your electric bike is under 750 watts and does n

    70、ot go over 20 MPH then it is a bicycle and not a motor vehicle.Most consumer ebikes in the $1,000 range dont fit the motorized vehicle description.文章大意:2022年,北美电动车的销售有望增长50%。71The writer introduces William Shatner as an example in order to _.Ashow that he is wild about the future technologyBtell us

    71、that he is an agent for the ebike marketCtell us that actors care only convenience not the priceDshow that ebikes are really becoming popular now答案:D推理判断题。由第一段可知,作者举“William Shatner买了两辆电动车”的例子证明电动车正在变得越来越受欢迎。72Which of the following may not contribute to the ebikes going mainstream?AThe price for eb

    72、ikes has come down greatly.BEbikes are much cheaper to use than gas vehicles.CThe local motor vehicle laws are not strict enough.DSome folding ebikes are convenient to put into a car.答案:A细节理解题。由第三段最后一句话可知,B项正确;由第二段可知,D项正确;由最后一段可知,C项正确。A项表述不完整。73According to the text,ebikes are practical for _.Aserio

    73、us road cyclers Bcouples spending a holidayCpeople commuting to work Dprofessional mountain bikers答案:C细节理解题。由第四段“Ebike owners are finding that they are great for commuting(每天往返)to work.”可知,电动车最适宜人们每天往返工作。74Which of the following about ebikes is TRUE?AThe cheaper ebikes are usually made of lighter ma

    74、terials.BMost ebikes in the $1,000 range are a bicycle, not a motor vehicle.CLocal motor vehicle law doesnt have any limit to ebikes.DEbikes in the $1,000 range are too cheap to have better batteries.答案:B细节理解题。由最后一段最后一句话“Most consumer ebikes in the $1,000 range dont fit the motorized vehicle descrip

    75、tion.”可知,1000美元之内的电动车不属于机动车而是自行车。75What is the best title for this passage?AEbike sales to shift into mainstream in 2022BEbikes,the future way of transportation CEbikes VS gas vehiclesDEbikes,actors first choice答案:A主旨大意题。由文章大意可知,A项符合。第卷(非选择题共35分)第四部分:书面表达(满分35分)(2022宁德市质检)假如你是宁德市某中学高三(1)班班长,你得知,你班王伟

    76、同学昨天下午放学回家路上看到一位老奶奶摔倒在地,他立刻将她扶到安全的地方,同时打电话给120,使老奶奶得到了及时救治。请你就此事倡议全班同学向他学习。注意:1倡议要点如下:(1)简述王伟事迹;(2)发表感想;(3)提出倡议;2可根据提示适当展开内容,以使行文连贯;3开头和结尾已给出,不计入总词数;4词数:120左右。参考词汇:美德virtue; 和谐的harmoniousDear classmates,I am more than pleased to share with you Wang Weis story._范文借鉴Dear_classmates,Im_more_than_please

    77、d_to_share_with_you市Wang_Weis_story.On his way home yesterday afternoon, Wang Wei noticed an old lady fall to the ground and went up to her help without hesitation/delay. After helping her to safety, he dialed 120 and the granny got timely treatment in hospital.I was deeply impressed by what Wang We

    78、i had done. There is no doubt that such a deed should be encouraged. Firstly, it has been one of the traditional Chinese virtues to help those in trouble. Secondly, people nowadays seem to be getting more and more unwilling to help others, especially the aged. Therefore, Wang Weis behavior is of great significance in awakening peoples awareness of helping others. Thirdly, it is our duty to make our world a more harmonious place to live in.In short, I strongly advocate (suggest) that all of us should learn from Wang Wei and always be ready to help others.Thats all, thank you.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:【走向高考】2022高三英语一轮总复习 Units 3~5质量过关检测 新人教版必修5.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-811873.html
    相关资源 更多
  • 全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx全国通用版2022版高考数学大二轮复习考前强化练2客观题综合练B理.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习综合升级练区域可持续发展.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题四水体运动和流域综合开发第9讲水循环和洋流练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题五自然地理环境的整体性和差异性第12讲自然地理环境的差异性练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题三大气运动和天气气候第7讲常见天气系统练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第3讲地球运动的地理意义专题突破练3练习.docx
  • 全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx全国通用版2022版高考地理二轮复习专题一地理图表和地球运动第2讲统计图表的判读专题突破练2练习.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练六有机合成与推断.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习非选择题专项训练三化学反应原理.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练四常见元素及其化合物.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练十化学实验基础.docx
  • 全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx全国通用版2022版高考化学大二轮复习选择题专项训练五元素周期表及周期律.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第18讲相似三角形练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形第14讲三角形的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练四解直角三角形中常见的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第四单元图形的初步认识与三角形方法技巧训练一与角平分线有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆第24讲与圆相关的计算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第六单元圆滚动小专题七与圆有关的计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第八单元统计与概率第27讲统计练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第五单元四边形方法技巧训练五与中点有关的基本模型练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第8讲一元一次不等式组练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第7讲分式方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第二单元方程与不等式第6讲一元二次方程练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第9讲函数的基础知识练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第三单元函数第11讲反比例函数练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第七单元图形变化滚动小专题八与图形变换有关的简单计算与证明练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx全国通用版2022年中考数学复习第一单元数与式第1讲实数及其运算练习.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷四.docx
  • 全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx全国通用版2022年中考数学复习基础题型滚动组合卷二.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1