【难度分层 阅读策略】小学英语专项提升-话题阅读(1):个人情况 全国通用版(含答案和解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 难度分层 阅读策略
- 资源描述:
-
1、个人情况篇在小学阶段阅读理解中,个人情况是其中一个常考话题,通常是以短文形式讲述个人生活、教育、健康、娱乐、交友等,然后对短文中的某些细节描述进行考查。涉及到的相关题型主要是:阅读选择、阅读判断。第一篇(基础篇)阅读短文,判断正误 Hello! Im Amy. Im a student. I get up at 6:30. I have breakfast at 7:00. Then I go to school at 7:20. I have four classes in the morning and two classes in the afternoon. I have lunch
2、at 12:00. I go home at 4:50. I have dinner at 7:10. I go to bed at 9:00.1. Amy is a student. ( )2. Amy goes to school at 7:00. ( )3. Amy has four classes in the morning. ( )4. Amy goes home at 4:30. ( )5. Amy goes to bed at 9:00. ( )【答案】1. T 2. F 3. T 4. F 5. T【解析】文章大意:Amy介绍自己一天的活动。【1题详解】句意:Amy是一名学生
3、。根据Im Amy. Im a student. 可知Amy是一名学生。故答案为T。【2题详解】句意:Amy7点去上学。根据Then I go to school at 7:20.可知她七点二十去上学。故答案为F。【3题详解】句意:Amy上午有四节课。根据I have four classes in the morning and two classes in the afternoon.可知她上午有四节课。故答案为T。【4题详解】句意:Amy4点半回家。根据 I go home at 4:50. 可知她四点五十回家。故答案为F。【5题详解】句意:Amy九点上床睡觉。根据I go to bed
4、 at 9:00.可知她九点上床睡觉。故答案为T。【阅读策略】本篇内容考察学生对短文细节的理解。可以引导学生先进行略读题目了解大意本文讲述的是Amy介绍自己一天的活动及时间。然后根据具体问题的内容,再进行详细阅读抓住文章的细节,进行比对。本篇文章含有许多时间点,也是本文一个主要的考察点。学生可先将这些具体时间圈出来,再跟题目进行比对分析,能更快的解决问题。第二篇阅读短文,选择正确的答案。Hello! My name is Amy. I am eleven years old. I like yellow. Thats my favourite colour. I like to draw pi
5、ctures, and thats my favourite school work. My favourite food is hamburgers. I like hamburgers for lunch. I like my Chinese teacher, so my favourite subject is Chinese. I like my yellow dress very much.6. Amy is _ years old. ()来源:Z_xx_k.ComA. elevenB. sevenC. twelve7. Amys favourite colour is _. ()A
6、. redB. blueC. yellow8. Her favourite food is _. ()A. hot dogsB. hamburgersC. donuts9. _ is her favourite subject. ()A. MusicB. EnglishC. Chinese10. She likes her _ very much. ()A. dressB. skirtC. shirt【答案】6. A 7. C 8. B 9. C 10. A【阅读策略】本篇文章介绍个人喜好的文章。包含个人的年级,最喜欢的颜色、食物、科目等具体信息。并且也是对这几个细节进行提问。遇到这类问题,学
7、生可以先找到问题中的关键词,如题目1中的years old,题目2的favourite colour,题目3的favourite food, 题目4的favourite subject,带着这些信息去原文中查找答案即可。第三篇(提高篇)阅读短文,选择正确答案。My name is Sam. This September I am going to middle school. I am going to London Middle School. I am really excited. The school is near my house. I am going to school on
8、foot. I am going to study History, Science, Geography and French. Im also going to speak Chinese there.11. Which middle school is Sam going to? ( )A. London Middle School.B. Bridge Middle School.C. Park Middle School.12. Where is the middle school? ( )A. We dont know.B. Its here.C. Its near Sams hou
9、se.13. How is Sam going to school? ( )A. By bus.B. On foot.C. By car.14. What subjects(科目) is Sam going to study? ( )A. History, Science, Geography and French.B. History, Science, Geography, French and Chinese.C. Chinese, Maths, History and French.15. Is Sam going to study Chinese? ( )A. Yes, he is.
10、B. No, he isnt.C. We dont know.【答案】11. A 12. C 13. B 14. A 15. C【解析】【11题详解】问题句意为Sam将要去哪所中学?根据短文可知为I am going to London Middle School.我打算去伦敦的中学。故选A。【12题详解】问题句意为中学在哪儿?根据短文可知为The school is near my house. 学校在我家附近。故选C。【13题详解】问题句意为Sam怎样去学校?根据短文可知为I am going to school on foot.我打算步行去学校。故选B。【14题详解】问题句意为Sam将要
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-812165.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
