专题 13 英美文化阅读理解专项:临时保姆 贫困家庭 美国无家可归者-2024年高考英语常考英美文化阅读专练 素材积累.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题 13 英美文化阅读理解专项:临时保姆 贫困家庭 美国无家可归者- 2024年高考英语常考英美文化阅读专练
- 资源描述:
-
1、11. Baby-sitters临时保姆Today only one person in five in the United States lives within 50 miles of his birthplace. Since the country was first settled, Americans have moved around a great deal, and are often far away from their parents. Because they have broken ties with their past at a young age, chos
2、en their own occupations, established their own homes and developed their own lifestyles, few American children grow up closely surrounded by grandparents, aunts, uncles and cousins as they do in Italy, Nigeria, or India, for example. This along with the fact that modern American families do not hav
3、e servants has made the baby-sitter a vital part of the American scene. A sitter is someone who is hired to care for children for a specific length of time-usually relatively short-while the parents are out for an evening, going to a party or a course of study, for example. Sometimes the baby-sitter
4、 is also hired for longer period, perhaps when the parents are away for a weekend. In such cases the sitter is likely to be a mature and motherly woman. For short periods, teenagers, college students, nursing students, and others are commonly employed on an hourly basis.From the point of view of con
5、venience, the best sitters are often young people who live in your apartment building or close by in the neighborhood. This gives you a chance to meet the parents and see what they are like. If an emergency occurs, young sitters can call upon their parents quickly for help; you do not have to take t
6、hem far to see them home at night or pay expensive taxi fares. Another advantage is that young people living close by can usually fill in quite readily on short notice or for short periods of time.In an apartment house you can ask the superintendent for permission to post a notice for a baby-sitter
7、by the mailboxes. This is often the best way to find out if there is anyone in the building who is interested in baby-sitting. Retired people as well as students are often glad to earn a little money in this way and can be found by such a note. (363 words)Helper:occupation职业 Nigeria naidiri 尼日利亚 vit
8、al vaitl至关重要的 mature mtju成熟的 emergency紧急情况 superintendent sju:printendnt管理员Brief Introduction:美国是一个人口迁徙频繁的国度,许多美国人年轻时即选择远离父母,追寻属于自己的生活方式。由于很少有人是和自己的亲人居住在一起,临时保姆便逐渐在美国人的生活中扮演起重要的角色。每当年轻的父母外出参加晚会、社交聚会、学习培训或是度周末时,临时保姆便代为照看幼儿。担当临时保姆的多是一些成熟的女性,有时也会是一些青少年、在校大学生或是护士学校的学生等。从方便的角度来看,雇请一位和你住在同一幢公寓的年轻人作临时保姆是最佳
9、的选择;而最有效的招聘方式是在公寓的邮箱上贴上一份启示当然,这首先需要得到公寓主管的许可。 Exercises:从所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳答案。1. According to the passage, which one of the following is wrong? A. Americans like to live in one place during their whole life. B. The baby-sitter is a very important part of the American scene. C. A baby-sitter is some
10、times hired for longer period. D. Its often the best way to find a baby-sitter to post a notice for a baby-sitter by the mailboxes.2: A baby-sitter is a person who_. A. helps to do housework B. is a cleaning woman C. looks after children while their parents are out D. takes care of babies and cooks
11、for the family3. Who can be a baby-sitter? A. Women. B. Man. C. College student. D. All of the above.4. According to the writer, when you are out for short periods, youd better hire a _ to be baby-sitter. A. motherly woman B. retired person C. young people D. mature woman5. The last paragraph is mai
12、nly about _. A. why most American families need baby-sitters B. the best way to find baby-sitters in the neighborhood in America C. the advantages of hiring young people living close as baby-sitters D. what baby-sitters usually do in America Keys and Explanations: 1-5 ACDCB1. 选A 细节理解题。依据第一段的“Since t
13、he country was first settled, Americans have moved around a great deal”可得答案。2. 选C。细节理解题。第一段中间部分对baby-sitter的含义作出了解释。3. 选D。推理判断题。短文中没有提到对这一职业性别的限制,所以应该是全部都可以,所以D正确。 4. 选C。细节理解题。根据文章的第一段最后一句及第二段的内容可知此题答案。5. 选B。段落大意题。最后一段主要是谈在美国如何在邻近地区找临时保姆,所以答案是B。33. Poverty贫困In the United States during 1992, any fami
14、ly of four with an annual cash income of less than $14,355 (before taxes) was considered poor. The dollar amount was called the poverty line, all the amount needed to provide the cheapest nutritionally balanced diet. The poverty line is adjusted annually for inflation.While the poverty line in the U
15、nited States was more than $14,000, the average annual per-person income in Bangladesh was $200, in Ethiopia $130, in Haiti $340, and in Mali $265. Anyone in those nations with an income of $14,000 would be considered wealthy. During the Great Depression in the United States, when half the populatio
16、n was considered poor, a family with an income at the 1992 poverty line could afford to buy a house, a car, clothing, and food.The reality of poverty varies with location and social and political conditions. Poverty basically means a lack of the three primary physical needs-food, clothing, and housi
17、ng. But for poverty to be recognized, it must exist alongside prosperity. Before the discovery of the New World, the American Indians would not have considered themselves poor, though they lived with only the bare necessities and a few handmade artifacts. The severity of poverty varies, depending on
18、 the economic vitality of the nation in which it occurs. In the modem industrialized societies of Western Europe, North America, and Japan, there are many government services provided to ease povertyincluding free medical care and housing. The homeless of New York City and Los Angeles can usually fi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-827002.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
黄冈小状元五维预学法六年级上册语文预学手册.pdf
