专题04 阅读理解细节理解题-8年(2014-2021)苏州中考英语真题分析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题04 阅读理解细节理解题-8年2014-2021苏州中考英语真题分析 专题 04 阅读 理解 细节 2014 2021 苏州 中考 英语 分析
- 资源描述:
-
1、 2014-2021年苏州中考英语阅读理解-细节理解题真题分析【近几年考情分析】年份题量分值考点题型2014816细节理解选择2015612细节理解选择201636细节理解选择201724细节理解选择2018510细节理解选择2019714细节理解选择2020510细节理解选择202148细节理解选择 【具体篇章分析】2014年 的4篇选文都为2篇记叙文和2篇说明文,阅读理解题材丰富,话题多元,很迎合学生的口味,题目难度适中。2015年 苏州中考英语阅读A、B篇另辟蹊径,A篇给出一张地铁换乘路线图,与日常生活实际紧密相关,三题均是询问换乘站点、路线,只需要仔细对照上图,按照题目要求,找出应该问
2、题不大。B篇阅读题材为书信,Wendy和Jack兄妹给同学写的一封关于他们在法国游玩趣事的一份信,四题分别为3题细节题以及1题主旨题。C篇是一则关于特别的圣诞礼物的记叙文,话题近似寓言,主要讲述了一个男孩从思考特别的圣诞礼物到奇遇自己的圣诞礼物再到明白圣诞礼物特别含义的过程。此篇题型考查多样,四小问依次考查了细节题、猜词、主旨大意、推断四种题型。相比AB两篇,难度有所上升。D篇选题较为新颖,选择了时下较为流行的gapyear,间隔年。四道题分别考察了细节理解、句意推断和主旨大意。2016年 苏州中考A、B篇题材较为新颖,理解难度都不大。如A篇,以诗歌的形式叙述了一位爸爸用咖啡机制作咖啡的过程,
3、以及“我”对爸爸所做咖啡的喜爱,两题难度均不大,第一题为细节题,第二题为概括题,但相比15年有所提升,需要考生仔细阅读,在理解全文的基础上给出答案。B篇为一本书的封面,大致介绍了这本书的内容以及青年读者对这本书的喜爱与期待,三题分别考察了常识推断、细节理解、主旨概括。难度与往年持平。C篇是一篇讲述作者在加利福尼亚大学伯克利分校的一些经历,为记叙文,篇幅较长,理解难度中等,三题分别从细节、主旨概括等方面来考察学生。D篇篇幅也比较长,但每个小节都有相应的标题,理解难度不大,主要讲述人体各个部分的作用以及工作的机理,四个题目分别从猜词、细节、推断、主旨概括这几个方面去考察学生,内容比较贴近实际生活,
4、难度较为平稳。2017年 苏州中考这次80%的题目答案都文章中都可以找到,整体是比较简单的。A篇介绍的是一片广告,主要讲述的是卖鞋的信息,其中包括鞋的种类,鞋的制作厂家和销售时间等其他信息B篇主要讲述的是在城市种植绿色植物的经历通常情况下,城市到处都是楼房,种植蔬菜等绿色植物是不可能的本文中,提供了一种可行的方法,那就是在闲置的屋顶上种植,一来可以利用空间,二来可以净化空气C篇主要介绍了基因和性状之间的关系,作为一个人,有一半的基因来自父亲,有一半基因来自母亲,有的基因是显性的,有的是隐性的D篇主要是Lizzie的四则日记,主要写了在南极洲所做的事和所看见的东西,属于日常生活类阅读。2018年
5、 苏州中考A篇短文利用文章加图表的形式,给我们介绍的是Woodland学校九年级一班的学生们最喜爱的电影;B篇是一首诗歌,讲述了两个从小一起玩的小男孩,他们小时候一起玩木头马,Jack的马坏了,Joe就让他一起玩他的玩具马;长大了他们当了士兵去打仗,Jack受伤了,Joe骑着马把Jack带走了。C篇短文给我们介绍的是一种植物蒲公英,包括蒲公英的历史、人们对它的利用、它的花以及种子的形成和传播。D篇短文给我们讲述了一个天才画家Alexandra Nechita,她从两岁就开始画画,八岁的时候她就举办了个人画展,变得出名,她的作品可以卖到几千美元,她的画画风格很像毕加索。现在她是一个全职画家。20
6、19年 苏州中考A篇短文讲了学校假期在图书馆的活动想,详细的讲述了活动内容,时间和要求等以细节理解题为主,在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案B篇是一篇科普知识类阅读,主要为我们介绍了鸡蛋的各个部分,它的壳,蛋清和蛋黄各自的特点认真阅读文章,不要错过文中的每一信息,图表结合,根据原文内容回答即可C篇文章通过介绍如何将垃圾回收利用,来呼吁大家做好垃圾回收利用的工作,为大自然、地球减负面对此类试题,要擅长从文中找出解答的线索,同时,要掌握全文大意,结合文意进行作答D篇这篇短文就学校应该经营体育项目还是开始蔬菜种植园进行讨论。先通读短文理解短
7、文大意然后进行审题,弄清题意带着问题阅读短文,从短文的细节中找出和问题相关的语句,仔细分析推理,找出问题答案。2020年 苏州中考A篇是一个介绍面食夜市的广告,里面包含了食物种类,夜市时间等信息。考察了细节理解和主旨大意题。B篇本文主要向我们介绍了几个世界之最:最受欢迎音乐专辑Thriller;最受欢迎的古典乐第五交响曲;最受欢迎的小说双城记;最受欢迎的电影肖申克的救赎,以推理判断题考察为主。C篇作者通过举例说明开发机器人是浪费钱,开发机器人可能有很好的理由,但作者目前还没想到,涉及到词义猜测和观点态度题。D篇作者通过自己和新同学约翰的经历告诉我们:不要以貌取人,因为外表不能说明真相。考察了词
8、义猜测,主旨大意和细节理解题。2021年 苏州中考整体阅读难度不大。A篇文章介绍了几种不同类型的塑料,包括它们常被用于制作什么以及是否可以回收利用等,以细节理解和主旨大意题考察为主。B篇主要介绍了中国的不同方言。其中25题为细节理解题。C篇文章讲述了Miss Temple与作者之间的一番谈论。Miss Temple告诉作者要证明自己不是个坏女孩,作者最后决定做一个最谦虚、最正确的人,告诉了Miss Temple她的悲惨童年的故事,主要考察推理判断题。D篇文章介绍了大脑的工作原理以及如何使大脑成长的方法,以段落大意和最佳标题考察为主。【真题详解】2014年苏州中考阅读理解A篇Chris Rock
9、 was born in the state of South Carolina in the United States. When he was a child, his family moved, and he grew up in a poor area in Brooklyn, New York.As a teenager, Rock left high school and started telling jokes in comedy clubs in New York City, Even at age 18, Chris Rock was very funny. He tol
10、d jokes about his family (his parents were very strict) , and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.Famous comedians (喜剧演员)went to see Rocks performances. One comedian (Eddie Murphy) helped him get work on television an
11、d in the movies. Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.Today,Chris Rock still does live comedy shows around the world. He also created a TV show called Everybody Hates C
12、hris. It is about his teenage years growing up and going to school in Brooklyn. In 2006, it was considered as one of the best comedy shows on American television.27.Chris Rock tells a lot of jokes about_.A.South CarolinaB.BrooklynC.Los AngelesD.Texas【答案】B【解析】细节理解题。根据第二段“He told jokes about his famil
13、y (his parents were very strict) , and about growing up in Brooklyn in the 1980s. Many of his jokes were also about high school, which Rock says was terrible.”可知Chris Rock讲的故事是关于Brooklyn的,所以答案选择B。29.Today, what does Chris Rock say is the most important?A.Being a serious actor.B.Making people laugh.C
14、.Helping teenagers.D.Having his own club. 【答案】B 【解析】细节理解题。根据文章第三段“Chris Rock still acts in movies, but he does not want to be a serious actor. For him, comedy is more important. It makes people laugh, but it can also make people think.”可知答案选择B。2014年苏州中考阅读理解B篇The Chicago Fire of 1871 was the worst di
15、saster of the 19th century.The fire is said to have started one evening in Mrs. OLearys barn (牲口棚)on the West Side of Chicago. Several hours after she milked her cow, it kicked over an oil lamp,and the cow started the fire. We do not know if the story is true, but we do know that the fire began in a
16、 barn on the West Side.The fire spread quickly because of the wooden buildings, a strong wind, and a dry season. The fire lasted 27 hours and spread to all parts of the city. Other cities sent 25 fire companies to help put out the fire. Federal troops (联邦军队)were also used to help fight the fire and
17、keep order, too. At last rain put out the fire.There was a lot of damage. 90,000 people were left homeless, and 18,000 buildings were destroyed. Property damage (财产损失)was almost 200 million dollars. In addition, about 300 people died.People from all over the world helped Chicago by sending food and
18、clothing. Within a month 4,000 cottages (小屋)with two rooms had been built to house people. In a few years, Chicago was completely rebuilt.31.Which parts of the city were hurt by the fire?A.The West Side.B.The South Side and the East Side.C.The North Side.D.All sides.【答案】D【解析】细节理解题。根据第二段“The fire las
19、ted 27 hours and spread to all parts of the city. 可知城市的所有部分都被大火给毁坏了,所以答案选D。32.People who stayed in Chicago after the fire showed_.A.courage B.fear C.weakness D.laziness【答案】A【解析】细节理解题。根据第三段“Other cities sent 25 fire companies to help put out the fire. Federal troops (联邦军队)were also used to help fight
20、 the fire and keep order, too.”可知人们在大火后表选出来的是勇气,所以答案选择A。33.What helped to spread and to end the fire?A.A cow. B.Firemen C.The weather. D.Carelessness,【答案】C【解析】细节理解题。根据第三段“At last rain put out the fire.”可知大火最后是被雨水给结束燃烧的,所以答案选择C。2014年苏州中考阅读理解C篇 People think of ice cream as an American food. Yet, ice c
21、ream really came from Asia. In the late 1200s Marco Polo, the great explorer, is said to have seen rich Asians eating dishes of ice. Camels had brought the ice from distant mountains. Before it was served, the ice had been flavored (调味)with fruits.Marco Polo brought this new dish to Italy, In France
22、 cooks changed the ice recipe (配方)and made ice cream.At first, cooks tried to keep the recipe a secret. They wanted it to be a special dish for rich people. By the late 1700s, though, ice cream was sold throughout Europe and America.Some great Americans loved ice cream. George Washington was the fir
23、st to buy a special machine for making it. When Thomas Jefferson returned from France, he brought an ice cream recipe home with him. Dolly Madison, wife of President James Madison, also liked ice cream, and she often served it at the White House. Actually, a famous brand (品牌)of ice cream was even na
24、med after her.In the late 1800s, the ice cream industry began to grow. A way of keeping ice cream frozen had been found, so ice cream makers did not have to worry about ice cream melting(融化)anymore.34.When did ice cream become well-known in many countries?A.In the 1200s. B.In the 1500s,C.In the 1600
25、s. D.In the 1900s.【答案】D【解析】细节理解题。根据文章最后一段“In the late 1800s, the ice cream industry began to grow. A way of keeping ice cream frozen had been found, so ice cream makers did not have to worry about ice cream melting(融化)anymore.”可知冰激凌是在19世纪晚期开始成长起来的,变得世界出名应该是在这个时间之后,所以答案选择D。36.Why can ice cream be sol
26、d everywhere today?A.Because people can afford to buy it.B.Because there are many recipes for it,C.Because it is easy to keep it frozen.D.Because many people like ice cream.【答案】C【解析】细节理解题。根据文章最后一段中的“A way of keeping ice cream frozen had been found, so ice cream makers did not have to worry about ice
27、 cream melting(融化)anymore.”可知冰激凌卖的好是因为很容易冻住储存好。所以答案选择C。2014年苏州中考阅读理解D篇What colour is your name? What colour is Wednesday? These questions might sound strange to most people, but some can answer right away. One person says her name is the colour red. For another person, Wednesday is blue. These peopl
28、e have a condition called synesthesia. This means they experience two senses at the same time. For these people, the senses of smell, sound, sight, touch, and taste are not separate (分开的).They might see and also hear colours, for example, or hear as well as feel sounds.The most common form of synest
29、hesia is to hear sounds as colours, A person with synesthesia might hear the number three as blue or the letter D as red. Someone might always see green upon hearing the word April. Another person might see different colours while listening to music. Some people also taste colours. To one person, be
30、ef might taste blue and to another, yellow. Some people experience feelings in colour. For example, one person with synesthesia reports feeling pain as the colour orange.Another form of synesthesia is to experience sounds or tastes as shapes. Some people see music as squares and circles. Some people
31、 taste a sweet as a smooth ball. There are other forms of synesthesia, as well. For one man, different words have different tastes. Some words taste like pork;others taste like potatoes or eggs.Synesthesia is not a common condition. Perhaps only one person in every 5,000 has it. For these people, th
32、e everyday world can be a colourful and interesting place.39.Which is the most common form of synesthesia?A.Experiencing tastes as shapes.B.Experiencing sounds as coloursC.Experiencing words as tastes.D.Experiencing music as shapes【答案】B【解析】细节理解题。根据文章第二段“The most common form of synesthesia is to hear
33、 sounds as colors”提到了sound和colors,可知答案选择B。2015年苏州中考阅读理解A篇26Julia is at RooseveltShe wants to go to Baseball FieldShe should change lines at_AGrand BCliton CReno DRandolph【答案】A【解析】细节理解题。Julia从Roosevelt到Baseball Field,要先走Green Line,经过Belmont,Randolph,到Grand换成Red Line,经过Clark,Clybourn,Fullerton,最后到达Bas
34、eball Field所以转换地是Grand,故选A。27.Louis is going to Medical Centre from DamenHe should get off at the_ stopA.third Bfourth Cfifth DSixth【答案】C【解析】细节理解题。 Louis从Damen到Medical Centre,经过Chicago,Reno,Monroe,York,所以目的地是第五站,故选C。28To go to Airport from Youth Centre,you should take underground lines in this order
35、_ABlue LineGreen LineRed Line BRed LineGreen LineBlue LineCBlue LineRed LineGreen Line DRed LineBlue LineGreen Line【答案】B【解析】细节理解题。从Youth Centre到机场,先走Red Line,到Grand换Green Line,到Reno换Blue Line,故选B2015年苏州中考阅读理解B篇From:Wendy and Jack BrownDate:September 22,2014To:8th and 9th graders at RLSJunior SchoolS
36、ubject:Bonjour!Bonjour!(That means hello in French)We hope you all had a great summerOurs was a lot of funWe have seen so many new things and met so many wonderful peopleThe Frenchgave us a warm welcome and helped us get used to living here soonWe have so many things to share with all of youWe are g
37、oing to send you more emails,but here are the best parts of our holiday in France so farWe had a fantastic time seeing the Tour de France this summerIt is the most famous bicycle race in the worldThe riders travel more than two thousand miles in about a month!We got a quick look at the riders as the
38、y sped past!After the race,our family rented bikes,and rode along part of the route that the cyclists used A few of you asked whether the French really eat snails(蜗牛)The answer is yesWe went out to dinner the other day,and our parents ordered someWe each tried one and it didnt taste too badThe snail
39、s,called escargots,are served with lots of butterThey feel a little rubbery when you bite into them,but they dont really have much tasteMums favourite food here is the French pastriesDad loves the red wineOur favourite is the fresh bread from the shop down the streetWe went to visit the EiffelTower
40、a few weeks agoWe went all the way to the topIt was a sunny day,so we could see for miles and miles into the distanceDad doesnt like heights,so he stayed at the bottom of the tower and took pictures from the groundWe miss all of you a lotWrite back to us and let us know what is new at homeAu revoir!
41、(Can you guess what that means in French?)Wendy and Jack Brown29What do the Browns think of French people?AFriendly BFunny CWelcome DPopular【答案】A 【解析】细节理解题。由原文“The French gave us a warm welcome and helped us get used to living here soon(法国人热情欢迎我们,帮助我们很快适应生活在此)”可知,法国人对待他们很友好故选:A30Jacks favourite food
42、 in France isAtasty snails BFrench pastries Cfresh bread Dred wine【答案】C【解析】细节理解题。由原文“Our favourite is the fresh bread from the shop down the street”可知,作者最喜欢的食品是fresh bread故选:C2015年苏州中考阅读理解D篇In Western society,especially in the Englishspeaking world,the chance for young people to see the other countr
43、ies and experience life is considered importantMany young people,when they finish school at the age of 18,take a gap year before they go to university Parents often want their children to grow up a little and see what the real world is like when they finish schoolAlthough they are worried about thei
44、r safety,many think that the advantages of independence and experience are worth the worriesChildren are encouraged to be brave,independent and to explore the world on their own or with friends Young people also want to experience freedom and see what life is like on the other sideThis other side co
45、uld be the other side of the world or just the other side of lifeFor example,if they have a rich life,they may want to see how people in poor areas live A gap year after school is also an important chance for young people to spend time thinking about what they want to do with their livesA little bit
46、 of growing up and experience will help them make their important career decisions,especially when they are unsure about what they want to study Another reason for going straight after school is to get a break from studying before they start the next few years of universitySo anywhere you travel in
47、the world,you will meet young European people exploring the world So much of the world has been travelled and exploredThe young people are now looking for more worthy experiencesSome of them work as volunteers to do something for the country they are visitingMany gap year volunteers are now spending
48、 a few months teaching English in Thailand,helping feed giant pandas in China or building a well(井) in a village in Africa These young peoples wish to explore the world is an expression of the values of the societies that they are part ofBoth discovering the world and making a positive difference in
49、 it are important parts of the Western mind38Now a gap year volunteer might do something more valuable likeAexperiencing different culturesBhelping protect rainforests in BrazilCmaking friends with more peopleDenjoying traditional local food【答案】B【解析】细节理解题。A表示不同国家的文化经验;B表示在巴西帮忙保护雨林;C表示和更多的人交朋友;D表示享用当
50、地传统美食根据语境和汉语意思在巴西帮忙保护雨林属于志愿者活动故选B。2016年苏州中考阅读理解B篇28The material above isAa book report Ba book list Ca book review Da book cover【答案】D【解析】细节理解题根据对画面的观察像是一本书的一页;再结合其内容包括了本书的书名,作者,还有书的相关情节简介,对整套书的书名介绍以及读者的反响,还有出版社的名称,通过这些内容我们可以判断这是一本书的封面a book cover故选D29Which of the following is NOT included in the Det
51、ective Charlies series?AThe Case of a Murder in the NeighbourhoodBThe Secret of the Floating House on the RiverCThe Mystery at the Mill in North VillageDThe Truth of Prince Richards Kidnap【答案】B 【解析】细节判断题根据文中出现的这套系列侦探小说的四部书名,分别是The Case of a Murder in the Neighbourhood,The Mystery at the Mill in Nort
52、h Village,The Truth of Prince Richards Kidnap,The secret of the lonely island,可知在查理侦探系列小说中不包括The Secret of the Floating House on the River这本书故选B2016年苏州中考阅读理解D篇Your body is specialno two people in the world are alike,Although you are different from everyone else,you have exactly the same body parts a
53、s the people around you,doing different jobs that keep all of us aliveWhat is inside my head?Your head houses the most valuable part of your bodyyour brainAs you are reading,your eyes send pictures to your brain which makes meaning from what you seeYour brain helps you to remember and think,and make
54、s sure your body is doing what it shouldWhat is my skin(皮肤) for?Your skin covers your bodyIn most parts of your body,the skin is just as thick as half a centimeterIf you have your skin cut,it will have a quick cure and stop viruses from getting into your bodyYour skin also helps you feel the heat an
55、d coldness of the environment around youHair grows from inside the skinWhen you feel hot,extra heat comes out through your skinAs a result,your body temperature dropsHow do I move?Muscles(肌肉) are found in most parts of your bodyThey work with your bones to help you movewhenever you cry or smile,eat
56、or speak,walk or dance,etcWhy do I breathe?Your body needs to take in oxygen from the air and give out the unwanted carbon dioxide in the bodyWhen you breathe,air comes through your nose and mouth into your lungs(肺) where oxygen flows to different parts of your bodyWhat makes me sneeze?When dust or
57、a strong smell gets into your nose,you sneezeThis is the way your body cleans up the dust in your noseYour lungs push out the air and try to clear your noseWhat does my heart do?Your heart is a very special muscleIt is slightly bigger than your fist (拳头) and grows bigger as you doIf you place your h
58、and on your heart,you will feel your heart beating which forces blood to move around your body35If you have no skin covering your body,what would happen?AExtra heat can only stay inside our bodyBViruses cant get into our body easilyCWe cant feel the changes in temperatureDOur body can be guarded by
59、our hair【答案】C【解析】细节理解题。根据If you have your skin cut,it will have a quick cure and stop viruses from getting into your bodyYour skin also helps you feel the heat and coldness of the environment around youHair grows from inside the skinWhen you feel hot,extra heat comes out through your skinAs a result
60、,your body temperature drops可知,皮肤可以阻挡细菌进入身体,可以帮你感知冷暖;可以帮你降温所以此处应选We cant feel the changes in temperature故选C2017年苏州中考阅读理解C篇Do you have brown hair?Are you taller than other kids your age?These characteristics were decided before you were bornYou got your traits from your parentsThey passed their trait
61、s on to you through genes(基因)Genes carry codes (代码) for blue eyes or brown eyesGenes say how tall you will get and what color hair you will haveYou got half of your genes from your motherYou got half of your genes from your fatherSo you have your own set of genesEach person gets different genes for
62、each body partThat is why you look like but not exactly like your brother or sisterA dominant (显性的) gene shows up most of the timeBrown eyes are dominant over blue eyesA recessive (隐性的) gene shows up less oftenLight hair comes from a recessive geneDark hair is more commonLook at the eye color and ha
63、ir color of the people around youYou will see that this is trueGenes help to make you who you areBut they dont tell the whole storyYour genes may help you to be fast and strongBut you still need to learn how to run or swim or skate well32According to Paragraph 3,you can see most of the people around
64、 you haveAbrown eyes with dark hairBbrown eyes with light hairCblue eyes with dark hairDblue eyes with light hair【答案】A【解析】 细节推理题根据第三段第一行句子Brown eyes are dominant over blue eyesDark hair is more common控制棕色眼睛性状的基因是显性基因,黑发更为普遍可知由此我们可以知道众人中常见的性状是黑发,棕色的眼睛,故选A2018年苏州中考阅读理解A篇 All the students in Class 1,Gr
65、ade 9 at Woodland School agreed they loved going to the movies. Different students loved different movies. Their teachers took a survey of the students favourite movies for the year. The graph below shows the results.27. According to the graph,the most popular movies was . A. Mr Manns Journey B. Che
66、eky Monkeys C. Super Croc D. Mystery Island【答案】D【解析】细节理解题。题目问的是最受欢迎的电影是哪一部,我们在图表中找到学生最多的那一部就可以,可知“ Mystery Island”是看的最多的,所以答案选择D。2018年苏州中考阅读理解B篇Two little boys Two little boys had two little toys Long years past, war came so Each had a wooden horse. Bravely they marched away. Joyfully they played ea
67、ch summers day Guns roared loud and in the mad crowd Soldiers(士兵)both, of course. Wounded and dying lie Then Jack broke off his horses head, Up goes a shout , a horse rushes out Sad for his toy, then cried with joy Out from the crowd, to where Joe lay As his young friend Joe said: Then came a voice
68、he knew: Did you think I would leave you crying Did you think I would leave you dying When theres room on my horse for two? When theres room my horse for two? Climb up here, Jack, and dont be crying Climb up here, Joe, well soon be flying I can go just as fast with two I can go just as fast with two
69、. When we grow up well both be soldiers Now we are both real soldiers And our horses will not be toys And our horses are not toys And I wonder if we Il remember And 1 remember When we were two little boys. When we were two little boys.28. What happened to Jacks toy horse? A. Its head was broken off.
70、 B. It was taken by soldiers. C. It was broken by Joe. D. It was lost in the war.【答案】A【解析】细节理解题。根据短文中“Then Jack broke off his horses head, ”可知Jack的玩具马的头断了。所以答案选择A。2018年苏州中考阅读理解C篇Hundreds of years ago, no dandelions(蒲公英)grew in North America. Then people came from Europe. They had dandelion seeds on
71、their clothes. The seeds fell from their clothes onto the ground. Since then,dandelions have spread all over.Most people believe that dandelions are weeds. They do not want them in their gardens. But some people think that dandelion flowers arepretty. And others think that dandelions taste good. The
72、y cookdandelion leaves or put them into a fresh salad. The leaves must bepicked before the flowers come out or they will not taste good. Some people make dandelion flowers into wine. Dandelions do not die easily. If the winter is not very cold,their leaves may stay green. When the spring arrives,the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828771.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
5. 衡水中学高考积累与改错_地理(第5本)_61页.pdf
