分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 30

类型专题04:阅读理解A篇记叙文类(10套)句子翻译(5套)-【对点变式题】2021-2022学年高二下英语期中必考题精准练(上海专用).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:828820
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:30
  • 大小:234.61KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    对点变式题
    资源描述:

    1、2021-2022学年高二下期中必考题精准练专题04:阅读理解A篇记叙文类(10套)+ 句子翻译(5套)一、 阅读理解 第一套 My first reaction was annoyance. It was Friday afternoon, and I was within an hour of finishing my work for the week. As I was leaving, a nurse brought ne one more patient message. The statement read: Mrs. Jones called to say that she h

    2、as had blurred vision(视觉模糊)ever since her medical test this morning. I smiled. Suddenly our tests were causing eye problems. This week my patients had questioned everything. My patient with high blood pressure had stopped coming to her treatment on the advice of an Internet chat room. A woman who ha

    3、d a mental problem was substituting St. Johns word for her medication. Now Mrs. Jones was imagining problems. I rolled my eyes. My second reaction was worry. As I looked through her record, I tried to figure out why she would have blurred vision, but nothing in her record explained the new problem.

    4、Shes probably just anxious, I thought. Still, she wouldnt have called if she had been all right. I picked up the phone. What I next felt can only be described as delight. Before I made the call, the nurse ran in Mrs, Jones called. Her vision is fine. Turns out she picked up the wrong glasses when sh

    5、e left the office. The X-ray technician has been having the same problem. I let out a laugh. Mrs. Jones had been right. Her vision had been blurred. Now we know why. Finally I felt shame. I came to realize what Mrs. Jones had taught me. I had first known she was wrong that her anxiety had clouded he

    6、r judgment. Instead, my medical training had clouded mine. Now I feel thankful that Mrs. Jones figured it out before 1 made a mistake about our relationship. Patients come to me for my help. They pay me to listen, diagnose, treat and talk. That soggests trust; I must remember that, and trust them to

    7、o. 56. The writer smiled while reading that patient message because he knew_.( )A. Mrs. Jones would ask for more tests B. the patient was being unreasonableC. the nurse was joking with himD. Mrs. Jones would call him57. What has caused Mrs. Jones eye problem? ( )A. Wrong glasses. B. Medical checkupC

    8、. Her own imagination. D. Chatting on the Internet58. The underlined words clouded her judgment in the last paragraph probably mean_.( )A. made her less trustful toward the doctor B. put her in control of her own feelingsC. mode bet less able to think clearlyD. put her in a dangerous situation59. Wh

    9、ich of following is the emotional development of the author? ( )A. angry-happy-worried-ashamed B. ashamed-angry-happy-worriedC. worried-angry-ashamed-happy D. angry-worried-happy-ashamed【答案】 56-59 BACD 【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要通过医生的四种情绪反映,介绍琼斯女士的眼睛问题。告诉我们,医生应该相信病人。【56题详解】推理判断题。根据第一段“Suddenly our tests were

    10、 causing eye problems.”(突然间,我们的检查可以导致眼睛问题)可推测,琼斯女士在检查前眼睛没问题,检查后眼睛出现问题,她认为是因为医生的检查才导致眼睛出现问题,所以医生觉得患者的想法不合理,很荒唐,故选B项。【57题详解】细节理解题。根据第二段“Now Mrs. Jones was imagining problems.”(现在,琼斯女士正在想象问题。)可知,医生认为琼斯女士的眼睛问题是她想象出来的,故选A项。【58题详解】短语猜测题。根据最后一段clouded her judgment前“I had first known she was wrong that her

    11、anxiety .”(首先,我知道她的焦虑是错的)可推测,琼斯女士她戴上了错误的眼镜,导致视觉模糊,眼睛的问题使她焦虑,所以她再次找医生询问病情。可推测是她的焦虑使她不能清晰地分析问题,故选C项。【59题详解】推理判断题。根据“My first reaction was annoyance.”(我第一反应是生气)及“My second reaction was worry.”(我第二反映是担心)及“What I next felt can only be described as delight.”(接下来我感觉高兴)及“Finally I felt shame.”(最后我感觉羞愧)可知,我的

    12、四种情绪发展变化依次是:生气,担心,开心,羞愧,故选D项。 第二套 Every April I am troubled by the same concern - that spring might not occur this year. The landscape looks dull, with hills, sky and forest appearing gray. My spirits ebb, as they did during an April snowfall when I first came to Maine 15 years ago. Just wait, a nei

    13、ghbor advised. Youll wake up one morning and spring will just be here.And look, on May 3 that year I awoke to a green so amazing as to be almost electric, as if spring were simply a matter of flipping a switch. Hills, sky and forest revealed their purples, blues and green. Leaves had unfolded and da

    14、ffodils were fighting their way heavenward.Then there was the old apple tree. It sits on an undeveloped lot in my neighborhood. It belongs to no one and therefore to everyone. The trees dark twisted branches stretch out in unpruned(未经修剪的) abandon. Each spring it blossoms so freely that the air becom

    15、es filled with the scent of apple.Until last year, I thought I was the only one aware of this tree. And then one day, in a bit of spring madness, I set out with pruner to remove a few disorderly branches. No sooner had I arrived under the tree than neighbors opened their windows and stepped onto the

    16、ir porches(门廊). These were people I barely knew and seldom spoke to, but it was as if I had come uninvited into their personal gardens.My mobile-home neighbor was the first to speak. Youre not cutting it down, are you? she asked anxiously. Another neighbor frowned as I cut off a branch. Dont kill it

    17、, now, he warned. Soon half the neighborhood had joined me under the apple tree. It struck me that I had lived there for five years and only now was learning these peoples names, what they did for a living and how they passed the winter. It was as if the old apple tree was gathering us under its bra

    18、nches for the purpose of both acquaintanceship and shared wonder. I couldnt help recalling Robert Frosts words:The trees that have it in their pent-up buds To darken nature and be summer woods One thaw led to another. Just the other day I saw one of my neighbors at the local store. He remarked how t

    19、his recent winter had been especially long and complained of not having seen or spoken at length to anyone in our neighborhood. And then, he looked at me and said, We need to prune that apple tree again.46. By saying that “my spirits ebb” (Para. 1), the author means that _.A. he feels relievedB. he

    20、feels blueC. he is surprisedD. he is tired47. The apple tree mentioned in the passage is most likely to _.A. be regarded as a delight in the neighborhoodB. have been abandoned by its original ownerC. have been neglected by everyone in the communityD. be appealing only to the author48. According to P

    21、ara. 4, why did the neighbors open their windows and step onto their porches?A. They were surprised that someone unknown was pruning the tree.B. They wanted to prevent the author from pruning the treeC. They were concerned about the safety of the treeD. They wanted to get to know the author49. It ca

    22、n be inferred that the authors neighbor mentioned in the last paragraph most cared about _.A. when spring would arriveB. how to pass the long winterC. the neighborhood gatheringD. the pruning of the apple tree【答案】46. B 47. A 48. C 49. C【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者居住在缅因州,这儿的冬天总是很长,作者和邻居们总是盼着春天到来。作者修剪苹果枝的行为,引来

    23、了很多的邻居聚在一起的故事。【46题详解】词义猜测题。根据上文的Every April I am troubled by the same concern - that spring might not occur this year. The landscape looks dull, with hills, sky and forest appearing gray. 每年四月,我都为同样的担忧所困扰今年可能不会有春天。山峦、天空和森林都是灰色的。可知,作者非常担忧,心情不好,因此,此处的My spirits ebb指的是我的情绪低落。B选项的blue是“忧郁”的意思。故选B。【47题详解

    24、】推理判断题。缅因州的春天总是来得很晚,大家似乎都躲在家里不出来,邻居间很少见面,而作者在春天修剪苹果树枝引来了邻居,根据文章倒数第二段It was as if the old apple tree was gathering us under its branches for the purpose of both acquaintanceship and shared wonder. 可知,苹果树使邻居们相识,给邻居们带来了快乐。故选A。【48题详解】推理判断题。根据第五段的My mobile-home neighbor was the first to speak. Youre not

    25、cutting it down, are you? she asked anxiously. Another neighbor frowned as I cut off a branch. Dont kill it, now, he warned. 可知,邻居们出来是因为他们以为作者在砍树,很是担心。故选C。【49题详解】推理判断题。根据上文语境,尤其是文章第五段的It was as if the old apple tree was gathering us under its branches for the purpose of both acquaintanceship and sha

    26、red wonder. 可知,那棵老苹果树把邻居们聚集在一起,让我们彼此相识,分享惊奇。由此可知,最后一段中提到的作者的邻居想要修剪苹果树是因为邻居们可以因此再聚在一起。故选C。第三套 Martha had been working for Miller Laboratories for two years, but she was not happy there. Nothing significant had happened in the way of promotions or salary increases. Martha felt that her supervisor, a y

    27、ounger and less experienced person than she, did not like her. In fact, the supervisor often said unpleasant things to her.One day, while talking with her friend Maria, she mentioned how discouraged she was. Maria gave her the name of a cousin of hers who was director of Human Resources Department f

    28、or a large chemical company. Martha called him the next day and set up an interview on her lunch hour.During the interview, Mr. Petri said, “Youre just the kind of person we need here. Youve being wasted in your other job. Give me a call in a day or two. Im sure we can find a place for you in our or

    29、ganization.” Martha was so happy that she almost danced out of the building.That afternoon, Ruth Kenny, her supervisor, saw that Martha had come in ten minutes late from her lunch hour and she said, “Oh, so you finally decided to come back to work today?”This was the last straw. She could not take a

    30、nother insult. Besides, Mr. Petri was right: she was being wasted in this job.“Look,” she said angrily, “if you dont like the way I work, I dont need to stay here. Ill go where Im appreciated! Goodbye!” She took up her things and stormed out of the office.That night she called Maria and told her wha

    31、t had happened and then asked Maria, “What do you think?”“Well,” said Maria carefully, “are you sure about the other job?”“Well, not exactly, but.”Maria continued, “Will you be able to get a recommendation from Ms. Kenny if you need one?”“A recommendation?from Ms. Kenny?” hesitated Martha, in a worr

    32、ied tone.“Martha, I hope you didnt burn your bridges,” Maria said. “I think I would have handled it differently.36. Martha is unhappy in her job because _.A. she has not been promotedB. the work is not significantC. her supervisor is younger than sheD. there is too much work with little payment37. W

    33、hich of the following statements is NOT true?A. At her supervisors criticism, Martha lost her temper.B. Mr. Petri felt Martha was not valued in her present job.C. Marthas interview with the director was on her lunch hour.D. Martha got the name of the director through her cousin.38. The phrase “the l

    34、ast straw” in the middle of the passage probably refers to _.A. the last opportunityB. the straw that saves Marthas lifeC. the last reminderD. the final unpleasant thing39. What does Maria think of Marthas decision?A. Martha has handled the matter properly.B. Martha shouldnt have set the bridge on f

    35、ire.C. Martha should have found a new job before leaving.D. Martha shouldnt have lost her temper with her supervisor.【答案】36. A 37. D 38. D 39. C【解析】本文是一篇记叙文,讲述了Martha与她的supervisor之间经常发生不愉快的事,这天中午又发生了这样一件不愉快的事,然后Martha就要离开这里了。【36题详解】细节理解题,由第一段的一、二行but she was not happy there. Nothing significant had

    36、happened in the way of promotions or salary increases可知文中开头部分讲到Martha不满的原因是多年没有得到提升和加工资,选A。【37题详解】细节理解题,可以用排除法,A由第五段第一句She could not take another insult.B由第三段第二行Youre being wasted in your other job,C由第二段最后一句Martha called him the next day and set up an interview on her lunch hour.可知Martha从Maria那儿得到Ma

    37、ria的cousin的名字选D。【38题详解】推理判断题,由第五段的第一、二行She could not take another insult. Besides, Mr. Petri was right: she was being wasted in this job.可知文中说她再也忍受不了这种侮辱,发脾气不干了选D。【39题详解】推理判断题,从最后几段Maria和Martha的对话中,可以看出Maria对Martha能否拿到Ms Kenny的推荐信感到担忧,而且她还说“I hope you didnt burn your bridges.I think I would have han

    38、dled it differently.”此话是告诉Martha应该先拿到上司的推荐书,然后再离开。可知选C。 第四套 I was at the funeral of my dearest friend-my mother. She finally had lost her long battle with cancer. The hurt was so intense; I found it hard to breathe at times. Always supportive, Mother clapped loudest at my school plays, held the box

    39、of tissues while listening to my first heartbreak, comforted me at my fathers death, and prayed for me my entire life.When mothers illness was diagnosed, my sister had a new baby and my brother had recently married his childhood sweetheart, so it fell on me, the 27-year-old middle child, to take car

    40、e of her. I counted it an honor. My place had been with our mother, preparing her meals, taking her to the doctor, reading the Bible together. Now she was in heaven. My work was finished, but I was alone. Deep in sorrow, suddenly, I heard a door open and slam shut at the back of the church. Quick fo

    41、otsteps hurried along the carpeted floor. A young man looked around briefly and then sat next to me. He folded his hands and placed them on his lap. His eyes started to be filled with tears. Im late, he explained, though no explanation was necessary.After several eulogies, he leaned over and comment

    42、ed, Why do they keep calling Mary by the name of Margaret?Because, that was her name, Margaret. Never Mary. I whispered, wondering who the stranger was anyway.Isnt this the Lutheran church?No, the Lutheran church is across the street.Oh.I believe youre at the wrong funeral, Sir.The solemness(庄重) of

    43、the occasion mixed with the realization of the mans mistake bubbled up inside me and came out as laughter. Sharp looks from other mourners(哀悼者) only made the situation seem more stupid. I peeked at the confused, misguided man seated beside me. He was laughing too, as he glanced around, deciding it w

    44、as too late for an uneventful exit. I imagined Mother laughing.At the final Amen, we rushed out a door and into the parking lot. I do believe well be the talk of the town. By the way, my name is Rick. he smiled.That afternoon began a lifelong journey for me with this man who attended the wrong funer

    45、al, but was in the right place. A year after our meeting, we were married at a country church. This time we both arrived at the same church, right on time.In my time of sorrow, God gave me laughter. In place of loneliness, God gave me love. This past June, we celebrated our twenty-second wedding ann

    46、iversary. Whenever anyone asks us how we met, Rick tells them, Her mother and my Aunt Mary introduced us, and its truly a match made in heaven.1. Only author could take care of her mom mainly because _.A. she was the only child in the familyB. a lovely baby came into her brothers familyC. she was th

    47、e only child without a new familys burdenD. her mom loved her much more than other children2. What can we infer from the passage?A. The author and Rick met 22 years ago for the first time.B. The author was supposed to have been in Lutheran Church.C. Margaret should be the name of Ricks aunt.D. The m

    48、ourners considered the authors joy improper. 3. What could be the best title of the passage?A. Hope Remaining at the FuneralB. A Heavenly Encounter C. Two Funerals at One TimeD. Seeking Gods Everlasting Love 【答案】1.C 2. D 3.B【分析】1. 细节理解题。根据第二段的“my sister had a new baby and my brother had recently mar

    49、ried his childhood sweetheart”,故选C。2. 推断题。根据文章The author and Rick应该是23年前第一次相遇。应该是Rick在 Lutheran Church。Ricks aunt 的名字是Mary。从“came out as laughter. Sharp looks (犀利的目光)from other mourners(哀悼者)”判断D。3. 根据全文,且最后一段的“Whenever anyone asks us how we met, Rick tells them, Her mother and my Aunt Mary introduce

    50、d us, and its truly a match made in heaven.”,选B。 第五套 For some people,music is no fun at all. About four percent of the population is what scientists call “amusic.” People who are amusic are born without the ability to recognize or reproduce musical notes(音调). Amusic people often cannot tell the diff

    51、erence between two songs. Amusics can only hear the difference between two notes if they are very far apart on the musical scale.As a result, songs sound like noise to an amusic. Many amusics compare the sound of music to pieces of metal hitting each other. Life can be hard for amusics. Their inabil

    52、ity to enjoy music sets them apart from others. It can be difficult for other people to identify with their condition. In fact, most people cannot begin to grasp what it feels like to be amusic. Just going to a restaurant or a shopping mall can be uncomfortable or even painful. That is why many amus

    53、ics intentionally stay away from places where there is music. However, this can result in withdrawal and social isolation. “I used to hate parties,” says Margaret,a seventy-year-old woman who only recently discovered that she was amusic. By studying people like Margaret, scientists are finally learn

    54、ing how to identify this unusual condition.Scientists say that the brains of amusics are different from the brains of people who can appreciate music. The difference is complex, and it doesnt involve defective hearing. Amusics can understand other nonmusical sounds well. They also have no problems u

    55、nderstanding ordinary speech. Scientists compare amusics to people who just cant see. certain colors.Many amusics are happy when their condition is finally diagnosed(诊断). For years, Margaret felt embarrassed about her problem with music. Now she knows that she is not alone. There is a name for her c

    56、ondition. That makes it easier for her to explain. “When people invite me to a concert, I just say,” No thanks, Im amusic,“says Margaret. “I just wish I had learned to say that when I was seventeen and not seventy.”36. Which of the following is true of amusic?A. Listening to music is far from enjoya

    57、ble for them.B. They love places where they are likely to hear music.C. They can easily tell two different songs apart.D. Their situation is well understood by musicians.37. According to Paragraph 3, a person with “defective hearing” is probably one who _.A. dislikes listening to speechesB. can hear

    58、 anything nonmusicalC. has a hearing problemD. lacks a complex hearing system38. In the last paragraph, Margaret expressed her wish that _.A. her problem with music had been diagnosed earlierB. she were seventeen years old rather than seventyC. her problem could be easily explainedD. she were able t

    59、o meet other amusics39. What is the passage mainly concerned with?A. Amusics strange behaviours.B. Some peoples inability to enjoy music.C. Musical talent and brain structure.D. Identification and treatment of amusics.【答案】36. A 37. C 38. A 39. B【解析】讲述了一群特殊的人“音盲”(没有乐感的人),对他们而言,音乐如同噪音一般,没有任何乐趣。没有欣赏音乐的

    60、能力给他们的生活带来了诸多不便,不过,令人高兴的是,他们的这种状况目前已得到诊断,他们的大脑与能够欣赏音乐的人的大脑有所不同,而且这种差异很复杂。【36题详解】细节理解题。根据第一段中For some people, music is no fun at all. About four percent of the population is what scientists call “amusic.”可知对有些人来说,音乐对他们说没有任何乐趣而言。大约4%的人口是科学家所说的“音盲”。由此可知,A项“听音乐对他们来说远非享受”符合对音盲的描述,故选A。【37题详解】推理判断题。根据第三段中T

    61、he difference is complex, and it doesnt involve defective hearing. Amusics can understand other nonmusical sounds well.可知两者的区别很复杂,并不涉及听力缺陷。音盲可以很好地理解其他非音乐的声音。由此可推知,“听力有缺陷”的人可能是指一个听力有障碍的人。故选C。【38题详解】细节理解题。根据最后一段中“I just wish I had learned to say that when I was seventeen and not seventy.”可知“我真希望我是在十七岁

    62、而不是七十岁的时候学会这么说的。”由此可知,Margaret表达了她的愿望,希望自己在音乐方面的问题能早点得到诊断。故选A。【39题详解】主旨大意题。文章的第一段告诉读者大约4%的人音乐对于他们而言,没有任何乐趣可言,他们没有辨别与再现音调的能力;第二段讲述歌曲对于没有乐感的人来说听起来像噪音,以及由此给他们的生活带来的不便;第三段分析了原因,是因为他们的大脑与能欣赏音乐的人的大脑不同造成的,但这又不同于有听力障碍的人;最后一段以Margaret为例,说明他们的这种状况最终得以诊断。可知这篇文章主要讲的是有些人不能欣赏音乐。故选B。【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这

    63、些细节对于理解全文内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。(2)语言转述型。(3)语意理解型。(4)是非辨别型。(5)事实排序型。如第一小题属于是非辨别型,根据第一段中For some people, music is no fun at all. About four percent of the population is what scientists call “amusic.”可知对有些人来说,音乐对他们说

    64、没有任何乐趣而言。大约4%的人口是科学家所说的“音盲”。由此可知,B项“听音乐对他们来说远非享受”符合对音盲的描述,故选B。 第六套 Sunday, October 5 Clear, 69F My wife, Eleanor, and I took the train from Paris to Strasbourg, where we were met by our driver and guide, and the minibus which goes along with the boat. We stopped off in Barn for an hour on the way. T

    65、hen we were taken to Nancy where the boat was kept. After the other passengers arrived, we had our first dinner on the boat. After dinner we walked into downtown Nancy, a village with a large square and wooden houses. Monday, October 6 Rained last night, cloudy in the morning, 69F We spent about two

    66、 hours in Nancy, then sailed on the Canal de la Marne au Rhine. Kind of a lazy day, eating breakfast, lunch, and dinner. After dinner we watched a tape on Baccarat, which we will visit tomorrow. It was pleasant to sit out on deck and watch the scenery go by at about 3 mph. Tuesday, October 7Light ra

    67、in, 64F This mourning we drove over to Baccarat and toured its museum and the church, which has this unbelievable lamp that is going on a world tour the next day. We did lots of shopping, then walked across the bridge to see a very, very modern Catholic church with special Baccarat windows. We drove

    68、 to the top of the Voges Mountains and started down the eastern side. Later we drove to Sorrenbourg to see the 13th century church at the Cordeliers. It contains the largest window by Marc Chagall - 24 feet wide by 40 feet high.Wednesday, October 8 Cloud, 65 F Today we sailed from Schneckenbush to S

    69、averne. We went through two caves, an extremely unusual part of the journey. This river scenery is very different. We were in a mountain valley with grassland on one side and a forest beginning to show some color on the other. Thursday, October 9 Cloudy, 66F Our dependable minibus was waiting to loa

    70、d the luggage and take us to the hotel where everyone went their separate ways. Our boating days are over until next time.1. Where did the author get off the train?A. Paris. B. Strasbourg.C. Nancy.D. Barn.2. On which days did the tourists spend most of their time on the boat?A. Monday and Tuesday.B.

    71、 Tuesday and Wednesday.C. Wednesday and Thursday.D. Monday and Wednesday.3. From the text, we learn that Baccarat and Sorrenbourg are the names of _.A. towns B. churches C. museums D. mountains【答案】1.B 2.D 3.A【分析】1.B.依据:Sunday, October 5下面第一段第一句:My wife, Eleanor, and I took the train from Paris to St

    72、rasbourg.2.D.依据:Monday, October 6下面第一段第一句:We spent about two hours in Nancy, then sailed on the Canal de la Marne au Rhine.以及Wednesday, October 8下面第一段第一句:Today we sailed from Schneckenbush to Saverne.3.A.依据:Tuesday, October 7第一段第一句:This mourning we drove over to Baccarat and toured its museum and th

    73、e church.以及第二段第二句:Later we drove to Sorrenbourg to see the 13th century church at the Cordeliers. 第七套 Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then. So, the world became his school. With great interest, he read everything h

    74、e could lay his hands on, listened to the town elders and learned about the world beyond his tiny hometown. Theres so much to learn, hed say. Though were born stupid, only the stupid remain that way. He was determined that none of his children would be denied an education. Thus, Papa insisted that w

    75、e learn at least one new thing each day. Though, as children, we thought this was crazy, it would never have occurred to us to deny Papa a request. And dinner time seemed perfect for sharing what we had learned. We would talk about the news of the day; no matter how insignificant, it was never taken

    76、 lightly. Papa would listen carefully and was ready with some comment, always to the point. Then came the momentthe time to share the days new learning. Papa, at the head of the table, would push back his chair and pour a glass of red wine, ready to listen. Felice, hed say, tell me what you learned

    77、today.I learned that the population of Nepal is .Silence. Papa was thinking about what was said, as if the salvation of the world would depend upon it. The population of Nepal. Hmm. Well . hed say. Get the map; lets see where Nepal is. And the whole family went on a search for Nepal. This same exper

    78、ience was repeated until each family member had a turn. Dinner ended only after we had a clear understanding of at least half a dozen such facts. As children, we thought very little about these educational wonders. Our family, however, was growing together, sharing experiences and participating in o

    79、ne anothers education. And by looking at us, listening to us, respecting out input, affirming our value, giving us a sense of dignity, Papa was unquestionably our most influential teacher. Later during my training as a future teacher, I studied with some of the most famous educators. They were impar

    80、ting what Papa had known all along - the value of continual learning. His technique has served me well all my life. Not a single day has been wasted, though I can never tell when knowing the population of Nepal might prove useful.36. What do we know from the first paragraph?A. The poor could hardly

    81、afford school education.B. Those born stupid could not change their life.C. The town elders wanted to learn about the world.D. The authors father was born in a workers family.37. The underlined word it in the second paragraph refers to _A. one new thingB. a requestC. some commentD. the news38. It ca

    82、n be learned from the passage that the author _.A. enjoyed talking about newsB. knew very well about NepalC appreciated his fathers educational techniqueD. felt regret about those wasted days39. What is the greatest value of dinner time to the author?A. Showing talentsB. Continual learningC. Family

    83、get-togetherD. Winning Papas approval【答案】36. A 37. D 38. C 39. B【解析】这是一篇记叙文。讲述了作者的父亲由于贫穷无法读书,但是他对学习很重视,要求自己的孩子每天都要学习新知识,强调持续学习。表达了作者对于父亲的敬爱。【36题详解】细节理解题。根据第一段中“Papa, as a son of a dirt-poor farmer, left school early and went to work in a factory, for education was for the rich then.(爸爸是一个赤贫农民儿子,他很早就

    84、离开了学校,到一家工厂工作,因为那时教育是富人的事)”可知,穷人几乎负担不起学校教育。故选 A。【37题详解】词义猜测题。根据画线词上文“We would talk about the news of the day; no matter how insignificant”可知我们会谈论一天的新闻,不论这新闻重要与否,都不会掉以轻心。可知,it 指代的是上文的news,故选D。【38题详解】推理判断题。根据最后一段中“Later during my training as a future teacher, I studied with some of the most famous edu

    85、cators. They were imparting what Papa had known all alongthe value of continual learning. His technique has served me well all my life.(后来,在我接受培训成为一名未来的教师期间,我师从了一些最著名的教育家。他们在传授爸爸一直都知道的东西持续学习的价值。他的技术使我受益终生)”可推知,作者很欣赏他父亲的教育技巧。故选C。【39题详解】推理判断题。根据最后一段中“They were imparting what Papa had known all alongth

    86、e value of continual learning.His technique has served me well all my life.(他们在传授爸爸一直都知道的东西持续学习的价值。他的技术使我受益终生)”结合上文讲述父亲每天都让孩子们讨论当天所发生的重大事情,以此来让孩子每天都学到新的知识,这样的讨论都是在吃饭的时候进行的,由此可推知“dinner time”对作者最大的价值是持续学习。故选B。 第八套 For the last ten years, weve worked one-on-one with kids from elementary school through

    87、 graduate school. No matter their age, no matter the material, when you ask what theyre struggling with, kids almost universally name a subject: math, English or, in some instances, school. Doubting that all of school is the issue, we then ask to see their last test. After some complaints, the stude

    88、nt digs down, deep into the dark of his or her backpack, and pulls out a piece of dirty paper that, once smoothed out, turns out to be the latest exam.To a teacher, this should be incredibly frustrating. You spend a huge part of your life grading tests, commenting on essays, and providing thoughtful

    89、 feedback on homework assignments, only to have them compressed and ignored. Yes, kids look at their tests, but you shouldnt harbor any illusion that they look at anything but the red letter grade. Before writing kids off for being ungrateful or lazy, you need to understand why what theyre doing mak

    90、es perfect sense.Telling kids they need to take advantage of the feedback they get isnt just good advice its established science. In the last few decades, researchers have discovered a lot about how people become experts. The main idea, made popular by everyone, is the 10,000-hour rule. Ten thousand

    91、 is the number of hours it takes to become an expert in almost any field.So why dont kinds view their mistakes as a valuable asset(财富)? Well, kids dont think about their mistakes rationally(理性地) they think about them emotionally. Mistakes make kids feel stupid. “Stupid” is just that: a feeling. Spec

    92、ifically, its the feeling of shame, and our natural response is to avoid its source. If we get a bad grade, we hide the test away. Unsurprisingly, thats the worst move to make if you ever want to get better. Academic success does not come from how smart or motivated kids are. It comes from how they

    93、feel about their mistakes.36. The passage suggests that learning to face mistakes and take advantage of them is _.A. a great difficult thing to both kids and adultsB. of great importance to the growth of kidsC. a common practice that scientists always neglect in their workD. the best way for languag

    94、e experts to be excellent in their fields37. According to the passage, the best way for kids to deal with their mistakes is by _.A. doing whatever they like to do without taking their mistakes seriouslyB. ignoring their mistakes and holding on their own opinionsC. seeking advice and feedback from te

    95、achers, experts and scientistsD. being brave to their mistakes without considering them as a shame38. Which of the following does the writer think kids should not do when making mistakes?A. Learn from their mistakes.B. Listen to the teachers advice.C. Regard themselves as stupid.D. Think about their

    96、 mistakes rationally.39. According to the writer, teachers in school should _.A. point out kids mistake whenever foundB. help kids overcome the feelings about making mistakesC. give kids more book knowledgeD. always correct kids mistake【答案】36. B 37. D 38. C 39. B【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。文章主要说明了孩子们学会面对错误并利用

    97、它们对孩子的成长非常重要,学校老师应该帮助孩子克服犯错时认为自己“愚蠢”的感觉。【36题详解】推理判断题。根据文章最后一段第一句So why dont kids view their mistakes as a valuable asset?(那么,为什么孩子们不把他们的错误视为一种宝贵的财富呢?)以及下文Academic success does not come from how smart or motivated kids are. It comes from how they feel about their mistakes.(学术成就并不取决于孩子们有多聪明或多积极。它来自于他们

    98、对自己错误的感受。)结合文章主要内容可知,这篇文章表明,孩子们学会面对错误并利用它们对孩子的成长非常重要。故选B。【37题详解】细节理解题。根据最后一段第一句So why dont kids view their mistakes as a valuable asset? (那么,为什么孩子们不把他们的错误视为一种宝贵的财富呢?)以及下文Mistakes make kids feel stupid. “Stupid” is just that: a feeling. Specifically, its the feeling of shame, and our natural response

    99、 is to avoid its source. If we get a bad grade, we hide the test away. Unsurprisingly, thats the worst move to make if you ever want to get better. (错误会让孩子觉得自己很愚蠢。“愚蠢”只是一种感觉。具体来说,它是一种羞耻感,我们的自然反应是避开它的源头。如果我们的成绩不好,我们就把考试藏起来。不出所料,如果你想变得更好,这是最糟糕的一步。)可知,对孩子来说,处理他们的错误的最好的方法是勇敢地面对他们的错误,而不是把它们看作是一种耻辱。故选D。【3

    100、8题详解】细节理解题。根据最后一段中Mistakes make kids feel stupid. (错误会让孩子觉得自己很愚蠢。)以及下文Unsurprisingly, thats the worst move to make if you ever want to get better. (不出所料,如果你想变得更好,这是最糟糕的一步。)可知,作者认为孩子在犯错误时不应该认为自己愚蠢。故选C。【39题详解】推理判断题。根据最后一段中Academic success does not come from how smart or motivated kids are. It comes fr

    101、om how they feel about their mistakes. (学术成就并不取决于孩子们有多聪明或多积极。它来自于他们对自己错误的感受。)可推知,作者认为,学校老师应该帮助孩子克服犯错的感觉。故选B。 第九套 Jessica Reindahl had big dreams growing up as an only child in a military family-she wanted to fly, serve her country and, finally, help people.“I wanted to fly because I just loved the e

    102、xcitement to get off-deck and in the air,” Reindahl says. “I wanted to serve my country because I wanted to be a part of something bigger than all of us.”Reindahls first two dreams came true during a nine-year service in the U.S. Navy. Reindahl worked as a flight engineer on naval aircraft since 200

    103、7. “I kept the plane ready to fly both on the ground and in the air,” Reindahl says.While in the Middle East, Reindahl met a nurse who flew in the Navy. “I saw how devoted and present they were with the care of their patients and it completely inspired me,” Reindahl says. “From that day, I knew I wa

    104、nted to be a nurse.”When she left active duty in 2016, Reindahl applied to UW-Eau Claire for a nursing degree. And her final goal will be achieved this month when she graduates.“I want to give back,” Reindahl says. “I love learning about science, and if that can save a life, or make the world better

    105、, then I want to help.”Dr. Megan Lagunas, assistant professor of the College of Nursing and Health Sciences, regards Reindahl as someone who will be an asset to the nursing profession.“Jessicas different background” allows her to bring her own perspective (视角) to nursing school which positively chal

    106、lenges everyone in those learning environments to think beyond their own viewpoint,” Lagunas says. “The nursing profession is lucky to have her.”56Why did Jessica Reindahl want to fly?ABecause she liked the feeling of flying.BBecause she wanted to serve her country.CBecause she decided to follow her

    107、 father.DBecause she meant to give back to others.57What inspired Reindahl to be a nurse?AHer different background.BHer experience with a nurse.CHer devotion to her country.DHer professors encouragement.58What does the underlined phrase “an asset” in Paragraph 7 refer to?AA lucky person.BA learned p

    108、erson.CA valuable person.DA powerful person.59What can we learn from Reindahls story?ALike father, like son.BRoses given, fragrance in hand.CGod helps those who help themselves.DNothing is impossible for a willing heart.这是一篇记叙文。文章介绍了Jessica Reindahl的三个梦想,以及它们实现的过程。56【答案】A【解析】细节理解题。根据第二段第一句“I wanted

    109、to fly because I just loved the excitement to get off-deck and in the air.(我想要飞翔,因为我喜欢从甲板上起飞,在空中飞翔的感觉),可知Jessica Reindahl想坐飞机是因为她喜欢飞的感觉,故选A。57【答案】B【解析】细节理解题。根据第四段“I saw how devoted and present they were with the care of their patients and it completely inspired me,” Reindahl says. “From that day, I

    110、knew I wanted to be a nurse.”(“我看到他们对病人的关怀是多么的投入和真诚,这完全激励了我,”Reindahl说。“从那天起,我就知道我想成为一名护士。”)”可知,和护士相处的经历激励Reindahl想要成为一名护士。故选B。58【答案】C【解析】词义猜测题。根据划线单词后一句“Jessicas different background” allows her to bring her own perspective (视角) to nursing school which positively challenges everyone in those learni

    111、ng environments to think beyond their own viewpoint,( “Jessica的不同背景”使她能够将自己的观点带到护理学校,这对那些学习环境中的每个人都提出了积极的挑战,让他们超越自己的观点)” 可知,Dr. Megan Lagunas认为Jessica是一个有价值的人,所以 an asset 意思是“有价值的人”。故选C。59【答案】D【解析】推理判断题。阅读文章内容,并根据第三段“Reindahls first two dreams came true during a nine-year service in the U.S. Navy. (

    112、在美国海军服役九年期间,Reindahl的头两个梦想实现了。)和后文描述可知,Jessica Reindahl通过自己的努力实现了自己的梦想,由此可知,通过她的故事,我们学到“有志者事竟成”。A. Like father, like son. 有其父,必有其子;B. Roses given, fragrance in hand.赠人玫瑰,手留余香;C. God helps those who help themselves. 自助者天助;D. Nothing is impossible for a willing heart. 有志者事竟成。结合选项可知,选项D切题。故选D。 第十套 I ha

    113、d a teacher who used to wake up in class by shouting: “The early bird gets the worm!” I say “let him have the worm”. I hate food that doesnt stay still, and avoid Japanese restaurants for that very reason. Anyway, I stopped eating worms at the age of three, switching to regular breakfasts of cereal(

    114、谷物), to which I would add extra sugar.Recently I was thinking about early birds and the competitive spirit after receiving a letter from a reader in Malaysia: ”My son deliberately throws away marks because he doesnt like to be top of the class. What shall I do?” Give him a round of “applause” for be

    115、ing smart! Actually many children in Asia tend to be the focus by performing better.Placed into a very competitive class when I was 11, I quickly learned the ideal position was second to last. The top three performers and the very last person are highlighted; the second-to-last contestant is INVISIB

    116、LE. And its an easy position to getjust deliberately underperform at every test. I could do that. I once came second to last in eight straight sports day races. No one suspected anything. I was so invisible that I could have robbed a bank in my street and no one would have noticed.At the London Olym

    117、pics a few months ago, badminton pairs from three Asian countries deliberately tried to lost matches to draw good lots in later rounds. It was funny to watch, but they were all thrown out for poor sportsmanship. What they really needed were acting lessons, their moves were so unconvincing. “Oops, I

    118、hit the ball in entirely the wrong direction.”The other day, I took the children out and they raced for the car. “Im first,” said one. The second said: “First is worst, second is best.” Together they sang at the last one: “And thirds the one with a hairy chest.”It struck me that the organizers of sp

    119、orts matches could use this song when people deliberately lost matches. “I lost,” the delighted loser will say. The judges could still declare them winners, pointing to a new, optional regulation: “First is worst, second is best, thirds the one with a hairy chest.”46. Why did the author dislike Japa

    120、nese restaurant?A. Its food was served raw.B. Its food contained worms.C. He was tempted by cereal.D. He was affected by the saying.47. How did the author manage to be invisible in a competitive class?A. He highlighted the top three students.B. He came to second in sports races.C. He hid himself in

    121、a bank skillfully.D. He intentionally underperformed.48. What can be learned from the passage?A. The judge is encouraged to eliminate the dishonest players.B. Players disqualified from Olympic doubles for using drugs.C Childrens song praises the dramatic acting skills of athletes.D. players purposef

    122、ully failed for easier lots in the following rounds.49. Which saying might the author possibly support?A. Great minds think alike.B. God favors those who are prepared.C. Honesty is the best policy.D. A bird in hand is worth two in the bush【答案】46. A 47. D 48. D 49. C【解析】本文是一篇夹叙夹议文。文章通过举例论证告诉人们,有时人们会做

    123、出一些假象,其实事实并非如此。【46题详解】细节理解题。根据第一段中I hate food that doesnt stay still, and avoid Japanese restaurants for that very reason.“我讨厌生的食物,因此我不去日本餐馆。”可知,作者不喜欢日本餐馆是因为它的食物是生的。故选A。【47题详解】细节理解题。根据第三段中And its an easy position to getjust deliberately underperform at every test.“这是一个很容易得到的位置只是故意在每次测试中表现不佳。”可知,作者通过

    124、故意表现不佳设法在竞争激烈的班级里不引人注目。故选D。【48题详解】推理判断题。根据第四段中At the London Olympics a few months ago, badminton pairs from three Asian countries deliberately tried to lost matches to draw good lots in later rounds.“几个月前的伦敦奥运会上,来自三个亚洲国家的羽毛球选手故意输掉比赛,以便在接下来的比赛中取得好成绩。”可知,在接下来的回合中,选手为了更有利的抽签而故意失败。故选D。【49题详解】推理判断题。根据最后一

    125、段It struck me that the organizers of sports matches could use this song when people deliberately lost matches. “I lost,” the delighted loser will say. The judges could still declare them winners, pointing to a new, optional regulation: “First is worst, second is best, thirds the one with a hairy che

    126、st.”“我突然想到,当人们故意输掉比赛时,体育比赛的组织者可以用这首歌。“我输了,”兴高采烈的失败者会说。评委们仍然可以宣布他们是赢家,并指出一项新的可选规则:第一名是最差的,第二名是最好的,第三名是心胸开阔的。”可知,作者可能支持“诚实乃上策”。故选C。【点睛】推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,

    127、conclude indicate等标志性词语。 这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。本题第3小题,根据第四段中At the London Olympics a few months ago, badminton pairs from three Asian countries deliberately tried to lost matches to draw good lots in later rounds.“几个月前的伦敦奥运会上,来自三个亚洲国家的羽毛球选手故意输掉比赛,以便在接下来的比赛中取得好成绩。”可知,在接下来的回合中,

    128、选手为了更有利的抽签而故意失败。故选D。二、 句子翻译 第一套 Translation 1.所有成功人士都知道每一分钟很重要(aware)2.警方声称,他们必定会采取行动,捉拿侥幸逃脱法律制裁的罪犯。(claim)3.音乐不仅能给学生带来快乐,而且能缓解他们的学习压力。(Not only)4.正是因为很多移民不能很好理解并融入当地文化,他们才无法适应新的生活和环境。(It)1.All successful people are aware that every minute is so very important.2.The police claimed that they would ta

    129、ke action to catch the criminals who narrowly got away with it.3.Not only does music bring happiness to students, but also it relieves their study pressure.4.It was because many new immigrants couldnt fully understand and fit into local culture that they were unable to adapt themselves to the new li

    130、fe and environment. 第二套 Translation Directions: Translate the following sentences into English, using the words given in the brackets.1. 垃圾分一分,城市美一分。(owe)2. 但愿在百花齐放的时候,你不是最孱弱的一朵!(How)3. 不求让所有人都对你满意,只求不要让喜欢你的人失望。(sense, live)4. 在地铁站里冒出了许多自动售货机,它们可以让乘客通过人脸识别技术完成购买行为。(spring)1.The fact that the city wi

    131、ll become more beautiful owes much to garbage sorting.2.How I wish you would not be the weakest one when all flowers were in full bloom!3.There is no sense pleasing everyone. All you need to do is live up to the expectations of those who like you.4.Many vending machines have sprung up at metro stati

    132、ons, which allow passengers to make purchases through the facial recognition technology. 第三套 Translation 1. 体力劳动对学生的成长有好处。(benefit)2. 毫无疑问,练得越多,你的英语口语就越流利。(the morethe more )3. 直到苹果手机的出现,人们才意识到它已经给手机领域带来了巨大的变化。(Not until)4. 当决定是否建化工厂时,政府应该把环境保护、市民健康等几个重要因素考虑在内。 (consideration)Keys:1. Physical work c

    133、an benefit students growth. 2. There is no doubt that the more you practice, the more fluently you can speak English.3. .Not until iPhone appeared did people realize that it had brought great changes to the field of mobile phones.4. When deciding whether to build a chemical factory, the government s

    134、hould take into consideration several important factors such as environmental protection and peoples health. 第四套 Translation 1只有通过每天花费至少两个小时学英语,你才能快速提高它。(倒装句)2当我们遇到麻烦时,我们总可以依靠的是我们的父母。(强调句)3尽管面临着很多问题,但他们没有失去信心。(省略句)4雾霾天气让我们意识到了我们现在面临的问题是多么严重。(感叹句)1.Only by spending at least two hours learning English

    135、 every day can you improve it quickly2.It is our parents that we can always depend on when were in trouble.3.Although faced with many problems,they didnt lose heart.4.The smoggy weather has made us realize what terrible problems we are faced with 第五套 1、 无论下雨还是不下雨,我们都做早操。(whether)2、当地政府已下定决心制定法律限制捕鱼量

    136、。(limit)3、救援队员冒着自己的生命危险拯救村民,这给我们留下了深刻的印象。(impression) 4、对我来说,最重要的事情是,具备与他人交流的能力,无论这些人的国籍与文化背景是什么。(regardless)1. Whether it rains or not, we will do our morning exercise. 2. The local government has been determined to make laws to set limits on the amount fishing.3. The members of the rescue team rescued/saved the villagers at the cost their own lives / risked their lives to rescue/save the villagers, which left a deep impression on us.4. What matters to me most is the ability to communicate with others, regardless of nationality or cultural background.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题04:阅读理解A篇记叙文类(10套)句子翻译(5套)-【对点变式题】2021-2022学年高二下英语期中必考题精准练(上海专用).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-828820.html
    相关资源 更多
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx
  • 人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx
  • 相关搜索
    关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1