分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型专题05 阅读理解七选五-五年(2016~2020)高考英语真题分项详解(浙江).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:829188
  • 上传时间:2025-12-15
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:32.30KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题05 阅读理解七选五-五年20162020高考英语真题分项详解浙江 专题 05 阅读 理解 七选五 2016 2020 高考 英语 真题分项 详解 浙江
    资源描述:

    1、五年(20162020)浙江省高考英语试题分项解析05阅读理解七选五1.(2020年7月,浙江高考) I experienced years of loneliness as a child. 1. His friends teased him about babysitting his sister and his interests were far different from mine. With no other kids of my age in the neighborhood, I had to spend hours by myself.A bright spot for m

    2、e turned out to be reading. My love of the written word began early as my mother read to me every evening. 2. I started reading books on my own before age 5 and my mother took me to the public library once a week to borrow several books. I quickly graduated from typical childrens books to ones with

    3、fewer pictures and longer chapters. Reading opened new worlds to me. 3. My mother also encouraged me to make what I wanted. I tried making toy cars with cardboard boxes and constructing buildings from leftover cardboard and bits of wood my father gave me. When my mother saw my creations, she told me

    4、 how creative my designs were. 4. I learned a lot about how to extend the life of objects and transform them into something new and useful. It was a trait(特点) others found helpful, and I soon had friends who wanted to make things with me.5.My parents made it a point for their two kids to spend time

    5、outside, no matter the weather or season. My brother, of course, raced off to be with his friends, while I had plenty to do myself. There was making leaf houses in autumn, ice skating in winter, and so much more. Theyre all memories I treasure today.A.I wasnt alone any longer.B.I enjoyed reading sto

    6、ries aloud.C.I was invited to play with another kid.D.I loved the colorful photographs in the books.E.Another habit I formed early was being outdoors.F.Thus, I began my lifelong interest in making things.G.My older brother couldnt be bothered to play with me.【答案】1.G 2.D 3.A 4.F 5.E【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作

    7、者养成几个生活习惯的原因。1.设空在段中,应是承前启后句。根据后文“His friends teased him about babysitting his sister and his interests were far different from mine”可知,设空句应提及“his”的身份,即G项中的“My elder brother”,且G项“我哥哥懒得和我一起玩”在此起到了承上启下的作用。故选G项。故选G项。2.根据前句提到“我对文字的爱始于母亲每天晚上给我读故事的时候”可知,D项“我喜欢书中的彩色照片”和上句构成进一步说明。同时D项中的“书”指代上句提到的母亲每天给我读故事的书

    8、。D项切题。故选D项。3.根据前句提到“阅读为我打开了新世界”可知,A项“我不在孤独”和上句构成了因果关系。A项切题。故选A项。4.根据前句“当我的母亲看到我的创作时,她说我的设计很有创意”可知,F项“于是,我开始对制造东西产生了长久的兴趣”和上句构成因果关系,我正是在听了母亲那句话后才开始了对制造东西产生兴趣。F项切题。故选F项。5.根据后句“无论天气或季节,我的父母都要让他们的两个孩子花时间在户外”可知,E项“我很早养成的另一个习惯是去户外”和前句表示因果逻辑。作者有去户外的习惯是因为后句提到的父母的影响。E项切题。故选E项。2.(2020年1月,浙江高考) Lets take a min

    9、ute to think about the water we use. The human body is 60% water and we need to drink lots of water to be healthy. When we are thirsty we just go to the kitchen and fill a glass with clean water.6.For example, farmers, who produce the food we eat, use water to make the plants grow. When we turn on a

    10、 light or switch on a TV or a computer we use energy and we need water to produce this energy.The truth is that we are lucky enough to have clean water whenever we want,but this is not the case for many people around the world.7.Thats around one in 10 people in the world. If we drink dirty water,we

    11、can catch diseases from the bacteria and become ill. Every year over 500,000 children die from diarrhea(腹泻)from dirty water. Thats around 1,400 children every day!Also,in some countries children walk many kilometres every day to get water.8.Therefore,they dont have time to learn how to read or write

    12、 and dont get an education.9.On this day every year,countries around the world hold events to educate people about the problems of dirty water and that clean water is something that everyone should have around the world. At one school in the UK,children between the ages of 10 and 15 walk 6km with si

    13、x litres of water.10.People give them money to do this and all the money helps get clean water to as many people as possible around the world.A.We use water indirectly too.B.Every system in our body depends on water to function.C.It is to inspire people to learn more about water-related problemsD.If

    14、 children walk many hours a day to get water,they cant go to school.E.Did you know that around 750 million people do not have clean water to drink?F.In 1993 the United Nations decided that March 22nd is the World Day for Water.G.In this way,they know how it feels to walk a long distance carrying hea

    15、vy bottles.【答案】6.A 7.E 8.D 9.F 10.G【解析】这是一篇说明文。主要说明了水是我们生活中非常重要的能源,而世界上很多人并不像我们这样幸运能喝到干净的水。世界上大约有7.5亿人没有干净的水喝,每年有50多万儿童死于脏水引起的腹泻。就此联合国决定3月22日为世界水日,并在当天举办活动来教育人们关于脏水的问题,让人们知道清洁的水是全世界每个人都应该拥有的。6.根据下文For example, farmers, who produce the food we eat, use water to make the plants grow. When we turn on a

    16、 light or switch on a TV or a computer we use energy and we need water to produce this energy.(例如,生产我们吃的食物的农民,使用水使植物生长。当我们打开电灯或电视或电脑的开关时,我们使用能源,我们需要水来产生这种能源)可知下文是在列举人们间接使用水的例子,故A选项“我们也间接地用水。”符合上下文语境,故选A。7.根据下文Thats around one in 10 people in the world.(那大约是世界上十分之一的人)可推知本句为说明世界上没有干净水喝的人数。故E选项“你知道大约有7

    17、.5亿人没有干净的水喝吗?”符合上下文语境,故选E。8.根据上文Also,in some countries children walk many kilometres every day to get water.(而且,在一些国家,孩子们每天要走很多公里去取水)中walk many kilometres every day to get water可对应到D选项中walk many hours a day to get water,故D选项“如果孩子们每天走很多小时去取水,他们就不能去上学。”符合上下文语境,故选D。9.结合下文On this day every year,countrie

    18、s around the world hold events to educate people about the problems of dirty water and that clean water is something that everyone should have around the world.(每年的这一天,世界各国都会举办各种活动,让人们了解脏水的问题,让他们知道清洁的水是全世界每个人都应该拥有的)是在说明世界水日当天的活动,故可知本句为说明世界水日的设立时间,故F选项“1993年,联合国决定3月22日为世界水日。”符合上下文语境,故选F。10.根据前文At one

    19、 school in the UK,children between the ages of 10 and 15 walk 6km with six litres of water.(在英国的一所学校,10到15岁的孩子负重6升水来步行6公里)可推知本句承接上文继续说明这一做法的意义是让孩子们了解带着沉重的瓶子走很长的距离是什么感觉。故G选项“通过这种方式,他们知道带着沉重的瓶子走很长的距离是什么感觉。”符合上下文语境,故选G。3.(2019年6月,浙江高考)Rock music consists of many different styles. Even though there is a

    20、 common spirit among all music groups, they make very different music. 11. At that time the Beatles entered the world of music from Liverpool.After they were given an invitation to appear live on BBC, the Beatles quickly became famous in Britain with nationwide tours. By mid-1963, the Beatles had be

    21、en extremely popular in England. 12. They held large concerts and performed at clubs. They became the hottest thing on the pop music scene in England. They began as a modestly successful musician group and ended the year as show business legends(传说). John Lennon and Paul McCartney were named compose

    22、rs of the year.13. They were not sure how the Americans would react to the new type of music. Beatlemania hit New York on February 7, 1964. Hundreds of fans jammed the airport to greet them. 14. The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television

    23、up to that time. The Beatles were described as a British invasion(入侵) by local and nationwide newspapers at that time. Their victory in America was still remembered as a major turning point in the history of rock and roll. Thanks to the Beatles, a lot of opportunities were opened up to new faces on

    24、the market. 15.A.They decided on a tour to the United States in 1964.B.Even their hairstyles became major trends at that time.C.Rock music developed in the 1950s and the early 1960s.D.However, their songs changed the lives of generations to come.E.Many rock bands were able to follow in the footsteps

    25、 of the Beatles.F.They appeared in the films A Hard Days Night(1964)and Help!(1965).G.They performed their first concert in America at CBS televisions 53rd street studio.【答案】11.C 12.B 13.A 14.G 15.E【解析】本文是一篇说明文。文中讲述了披头士乐队的成功引领了摇滚乐等一系列新的潮流趋势。11.第一段讲述摇滚音乐,根据空后的at that time可知,前句提到了时间,而且与rock music有关,选项

    26、中只有C项讲的是摇滚音乐,并且讲述了其发展的时间,故选C。12.空前后都是讲述披头士的出名程度,根据空前extremely popular in England以及后文的they became the hottest thing可知,此处描述了他们的影响,选项B(甚至他们的发型在那时也成为了一种潮流)符合文意,且关键词even是一个提示,故选B。13.根据空后They were not sure how the Americans would react to the new type of music.(他们不确定美国人怎样反应),可知他们首次来美国演出,所以A项(决定首次到美国开巡回演出)

    27、符合文意,故选A。14.根据空后The concert was broadcast live and attracted the largest one night audience in the history of television up to that time.可知,前句中应该出现concert,选项G中的关键词their first concert 前后呼应。故选G。15.根据空前(由于披头士,市场上出现了很多新面孔),E项(很多摇滚乐队都是模仿披头士),符合逻辑,披头士乐队为摇滚乐开拓了市场。故选E。4.(2018年11月,浙江高考)Some people are so rud

    28、e. Who sends an e-mail or a text message that just says “Thank you?” Who leaves a voice mail message rather than texts you? Who asks for a fact easily found on the Internet? 16.Maybe Im the rude one for not appreciating lifes little courtesies(礼节). But many social norms(规范) just dont make sense to p

    29、eople drowning in digital communication.Take the thank-you note. Daniel Post Senning, a coauthor of Emily Posts Etiquette,asked, “At what point does showing appreciation outweigh the cost?”17. Think of how long it takes to listen to one of those messages. In texts, you dont have to declare who you a

    30、re or even say hello. E-mail, too, is slower than a text. The worst are those who leave a voice mail and then send an e-mail message to tell you they left a voice mail.This isnt the first time technology has changed our manners, 18. Alexander Graham Bell, the inventor, suggested that people say, Aho

    31、y! Finally, hello won out, and the victory sped up the greetings use in face-to-face communications.In the age of the smart phone, there is no reason to ask once-acceptable questions about:the weather forecast, a businesss phone number, or directions to a house, a restaurant, or an office, which can

    32、 be easily found on a digital map. 19. And when you answer, they respond with a thank-you e-mail.How to handle these differing standards? Easy: Consider your audience. Some people,especially older ones, appreciate a thank-you message. 20. In traditional societies, the young learn from the old. But i

    33、n modern societies, the old can also learn from the young. Heres hoping that politeness never goes out of fashion but that time-wasting forms of communication do.A.Then there is voice mail.B.Others, like me, want no reply.C.But people still ask these things.D.Dont these people realize that theyre wa

    34、sting your time?E. Wont new technology bring about changes in our daily life?F. Face-to-face communication makes comprehension much easier.G. When the telephone was invented, people didnt know how to greet a caller.【答案】16.D 17.A 18.G 19.C 20.B【解析】本文是一篇说明文。科技时代新的交流方式冲击了传统礼节,造成了不同人对两者的不同运用。我们要多考虑对方的情况

    35、,互相理解,既有礼貌又尽量不浪费别人时间。16.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段提到一些人很粗鲁,下面列举了既发语音邮件又发信息浪费时间的具体表现。D项“难道这些人没有意识到他们在浪费你的时间吗?”对上面例子进行了总结,对这些做法提出了疑问。故选D。17.考查对上下文的理解和推理判断能力。根据段中The worst are those who leave a voice mail and then send an e-mail message to tell you they left a voice mail.可知,作者提到留下语音邮件又发电子邮件通知的情况。A项Then there

    36、is voice mail.位于段首,引出voice mail,下文对其进行介绍。故选A。18.考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Alexander Graham Bell, the inventor, suggested that people say, Ahoy! Finally, hello won out,可知当时Bell刚发明电话时怎样打招呼的问题,G项:当电话发明时,人们不知道如何和来电者打招呼。与下文连接,故选G。19.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段介绍智能手机时代数字地图能够解决许多生活查询问题,你帮助他们解决问题后,他们会回复你感谢邮件。C项But people

    37、still ask these things.与上文转折,与下文连接。故选C。20.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段介绍不同的人群对礼节有不同的看法,我们要多考虑对方的情况,互相理解。上句Some people, especially older ones, appreciate a thank-you message介绍了老年人的习惯,B项Others, like me, want no reply.与之对比,指出年轻人与老年人不同。故选B。5.(2018年6月,浙江高考) Moving into a new home in a new neighborhood is an excit

    38、ing experience. Of course, you want to make sure that you become an acceptable and valuable part of your neighborhood . the easiest way to accomplish this is to make sure you conduct yourself as a good neighbor should. 21.Perhaps one of the most important things you can do as a good neighbor is to k

    39、eep your property(房产) neat, clean, and in good repair. 22. By choosing to keep the outside of the home in great shape, you will help to improve the look and feel of the area.Second, take the overall appearance of the neighborhood seriously,. When going for a walk. Take a small garbage bag. 23. This

    40、small act will let your neighbors know that you care about the area.24. If a neighbor is going to be out of town, offer to collect mail and newspapers. If a neighbor suffers an illness, offer to do the grocery shopping . Let them know you are there to help in any way this acceptable, while still res

    41、pecting the privacy of your neighbor.25. By following the basic rules of respecting others, taking care of what belongs to you, and taking pride in the appearance of the neighborhood in general, you will quickly become a good neighbor that everyone appreciate.A.In general, keep an eye on their prope

    42、rty while they are gone.B.A good neighbor is also one who likes to help out in small ways.C.Being a good neighbor is more or less about considerate behavior.D.Sometimes neighbors may go to the supermarket together to do shopping.E.Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick

    43、it up.F.People tend to lake pride in keeping everything in their street fresh and inviting.G.Here are a few tips to help you win over everyone in the neighborhood quickly【答案】21.G 22.F 23.E 24.B 25.C【解析】怎样成为一个邻居都喜欢的人,作者给了几点建议。21.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲如果你想成为邻居中一个可以接受和有价值的部分,最简单的方法就是确保你的行为举止像一个好邻居。下文是具体做

    44、法,G项(这里有一些技巧,可以帮助你迅速赢得邻居的信赖。)承上启下,故选G。22.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段介绍和邻居关系融洽最重要的是保持干净整洁的户内户外环境,F项中People tend to take pride in keeping everything in their street fresh and inviting.(人们往往会自豪于保持街上的一切新鲜和诱人)与本段意思一致,故选F。23.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段主要建议要重视社区的整体面貌,出门拿上一个垃圾袋,E项Should you come across waste paper thrown o

    45、ut of a passing car, pick it up.(遇到从路过的汽车里扔出的废纸,把它捡起来。)与上句连接,是举例说明拿垃圾袋的作用。故选E。24.考查对上下文的理解和推理判断能力。本段是建议用邻居可以接受的方式帮助他们,同时尊重邻居的隐私。B项A good neighbor is also one who likes to help out in small ways.(好邻居就是喜欢在小的方面帮助别人的人)符合本段内容,故选B。25.考查对上下文的理解和推理判断能力。最后一段是总结,只要我们考虑周到,尊重他人,照顾好属于自己的东西,为周围的人感到自豪,很快就会成为一个大家都喜

    46、欢的好邻居。C项中considerate behavior是下文内容的概括,故选C。点睛:七选五题型要求考生从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握。所以懂得整篇文章的基本结构或段落的语篇结构对解题很有用。分析本文的语篇结构,可以知道第一段先引出话题,本段最后一句是文章的主题句,然后接下来各段都是阐述一种方法,是总分总结构。每段开头都是本段的主题句,要弄清每段主题句和段落内容的联系,判断正确答案。小题3本段主要建议要重视社区的整体面貌,出门拿上一个垃圾袋,E项(遇到从路过的汽车里扔出的废纸,把它捡起来。)与上

    47、句连接,是举例说明拿垃圾袋的作用。故选E。6.(2017年11月,浙江高考) How to Remember What You ReadReading is important. But the next step is making sure that you remember what youve read! 26.you may have just read the text. But the ideas, concepts and images(形象)may fly right out of your head. Here are a few tricks for rememberin

    48、g what you read. 27.If the plot, characters, or word usage is confusing for you, you likely wont be able to remember what you read. Its a bit like reading a foreign language. If you dont understand what youre reading, how would you remember it? But there are a few things you can do. Use a dictionary

    49、; look up the difficult words. Are you connected?Does a character remind you of a friend? Does the setting make you want to visit the place? Does the book inspire you, and make you want to read more? With some books, you may feel a connection right away. 28. How willing are you to make the connectio

    50、ns happen? Read it; hear it; be it!Read the lines. Then, speak them out loud. And, put some character into the words. When he was writing his novels, Charles Dickens would act out the parts of the characters. Hed make faces in the mirror, and change his voice for each character. 29. How often do you

    51、 read?If you read frequently, youll likely have an easier time with remembering what youre reading and what youve read. 30.As you make reading a regular part of your life, youll make more connections, stay more focused and understand the text better. Youll learn to enjoy literature- as you remember

    52、what you read!A.Are you confused?B.Practice makes perfect.C.Whats your motivation?D.Memory is sometimes a tricky thing.E.Marking helps you remember what you read.F.But other books require a bit more work on your part.G.You can do the same thing when you are reading the text!【答案】26.D 27.A 28.F 29.G 3

    53、0.B【解析】本文为说明文,给出了几种方法来帮助读者记忆阅读过的内容,包括扫清生词障碍,将所读到的内容与已有知识建立联系,把自己置身于情节之中和经常性阅读。26.根据空格后的内容:你可能刚刚读过某篇文章,但却对文章所传达的思想,概念以及形象等一片茫然。接下来作者给出了几条能记住所读内容的方法。D选项:阅读中记忆有时很让人棘手,与空格后所表述含义一致,故选D。27.本段主要说明能记住所读内容的前提是读懂,这就需要首先通过查字典等办法扫清生词障碍。由confusing”令人困惑的“及dont understand”不理解“等词可推知答案,故选A。28.根据空格后的内容:将正在阅读的内容与已有知识之

    54、间建立联系。有些书的内容会让你立即产生这种联想,因此推断该空的内容也是与建立联系有关,F选项含义为“但是其他书则更多地需要你自己努力了”,表示转折,与上下文顺畅连接,另外other books也与空白前的some books相对应。故选F。29.本段给出的方法是:要求读者能全身心投入到所读内容中去,列举了狄更斯的例子旨在说明这种方法的可行性,因此读者也可以使用这种方法记住所读内容,故选G。30.根据空格前:将阅读作为一种日常活动,可知空格处要说明这样做的好处。由此可推断出,该空格处内容与经常阅读相关,选项B(熟能生巧)符合语境。7.(2017年6月,浙江高考)How to Do Man-on-

    55、the-Street InterviewsThe man-on-the-street interview is an interview in which a reporter hits the streets with a cameraman to interview people on the spot. 31. But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.When your boss or professor sends you out to do man-on-th

    56、e-street interviews for a story, think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it. For example, if your topic is about environmental problems in America, you might ask, “Why do you think environmental protection is important in America?” 32.Hit the streets with

    57、confidence. 33. Say, “Excuse me, I work for XYZ News, and I was wondering if you could share your opinion about this topic.” This is a quick way to get people to warm up to you.Move on to the next person if someone tells you she is not interested. Dont get discouraged.34. Each interview that you get

    58、 on the street shouldnt be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person. Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers. If everyone is giving you the same answer, you wont be able to use it. A safe number of

    59、interviews to conduct is about six to ten. 35.If your news station or school requires interviewees to sign release forms to appear on the air, dont leave work without them.A.Limit your time.B.As you approach people, be polite.C.If you dont own a camera, you can buy one.D.For new reporters, this can

    60、seem like a challenging task.E.To get good and useful results, ask them the same question.F.That number of interviews should give you all the answers you need.G.With a question like this, you will get more than a “Yes” or “No” reply.【答案】31.D 32.G 33.B 34.A 35.F【解析】本文是一篇选句填空。本文主要讲述了如何进行街头采访。文中给了几个小贴士

    61、来帮助那些新记者更轻松的进行街头采访,比如采访前计划好话题和问题,增强自己的信心,控制采访的时间等。31.根据后一句But with these tips, your first man-on-the-street interview experience can be easy.可知,以下这些小贴士会让你的采访很容易。but一词连接两句相反的句意,故可推测,空白处会写道采访是件很困难的事。D. For new reporters, this can seem like a challenging task.(对于新记者来说,这似乎是一项具有挑战性的任务。)符合上下文语境,故选D。32.根据前

    62、文think about the topic and develop a list of about ten general questions relating to it.可知,本段讲的是在采访前需要想好话题以及和话题相关的问题,空白处前一句是一个问题,With a question like this, you will get more than a “Yes” or “No” reply.(有了这样一个问题,你将得到不止一个“是”或“否”的回答。)符合此处语境,关键词questions,故选G。33.根据主题句Hit the streets with confidence.以及后文E

    63、xcuse meThis is a quick way to get people to warm up to you.可知,本段讲上街采访礼仪方面的注意事项,B项:As you approach people, be polite.(当你接近别人时,要有礼貌。)符合本段文意。故选B。34.根据后一句Each interview that you get on the street shouldnt be longer than ten minutes. As soon as you get the answer you need, move on to the next person.可知,

    64、每次街头采访一个人不应该超过十分钟。一旦你得到你需要的答案,就转到下一个人。可推测你采访的时候要控制好自己的时间。A. Limit your time.(限制你的时间)符合本段文意,故选A。35.根据前文Make sure that as you go from interview to interview, you are getting a variety of answers.可知,当你采访的时候,你要尽量得到多种多样的答案。关键词answers,空格前又提到A safe number of interviews to conduct is about six to ten.(进行采访的

    65、安全人数大约是六到十人。)F项:That number of interviews should give you all the answers you need.(面试次数应该能给你所有你需要的答案。)符合文意,故选F。8.(2016年10月,浙江高考)How to Have a Successful Teenage LifeEveryone wants to succeed in their life, dont they? Even as a teenager, you can achieve success in your life; it really isnt that hard

    66、. 31 Do well in school. No matter how boring it is now, education will help you be a productive member in society. Try your best for excellence in school; listen to the teachers, do your homework, study, and get good grades. Doing so will help you get into a better university, which will enable you

    67、to have a bright future. 32 Do good in your community .(社区).Volunteering can not only improve your communitys status, it could make you happier. Studies show that people who volunteer are less likely to develop depression (抑郁)than people who dont, 33 For example, if you love animals, volunteer at an

    68、 animal shelter. If you love helping the environment, plant trees or pick up litter. When you help others, it will make you feel better about yourself. 34 Remember, theyre there to help you be the best that you can be. Respect them and value their opinions, even if they annoy you sometimes. 35 You d

    69、ont get to choose your teachers or your family, but you still have to put up with them. Learn how to deal with people now, because when youre an adult, you dont get to choose your boss or your co-workers, so learn how to respect them now.A. Live life to the fullest.B. School sets you up on the right

    70、 track!C. Be nice to your parents and teachers,D. Find chances to do volunteer work that interests you.E. It will help you pass time and develop your personality.F. Here are some important points that you may find helpful.G. Keep in mind that they do the things they do because they care about you.【答

    71、案与解析】文章从三个方面介绍如何成功度过青少年时光:一是努力学习取得好成绩;二是积极参加社区志愿活动;三是尊重父母和老师。31.F根据空格前面:甚至作为一个青少年你也能获得成功,它真的不是那么难。可知下面要介绍方法。F项Here are some important points that you may find helpful.(这里有一些重要的建议,你可能会发现它们是有帮助的。)符合语境,故选F。32.B根据空格前文:在学校里尽你最大的努力,听老师的话,做作业,得高分数。这样你会进入到一所更好的大学,你将有一个美好的未来。故B项“学校让你在正确的轨道上!”是对上文的总结,故选B。33.D根据上句:研究表明不做志愿者的人比那些做的人更容易患抑郁症。空格下句在举例说明:如果你喜欢动物,就在动物收容所做志愿者。可知空格处的意思是:寻找机会做你感兴趣的志愿者工作。故选D。34.C根据下句:尊重他们,珍惜他们的建议,即使有时候他们使你很烦。故上句意思是:要对你的老师和父母好。故选C。35.G根据上句:尊重他们,珍惜他们的建议,即使有时候他们使你很烦。可知他们所做的一切是为你好,因为他们在意你。故选G。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题05 阅读理解七选五-五年(2016~2020)高考英语真题分项详解(浙江).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-829188.html
    相关资源 更多
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx人教版地理八年级下教案:第七章第一节 自然特征与农业.docx
  • 人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx人教版地理八年级下册:第十章《中国在世界中》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第9章 青藏地区《高原湿地—三江源地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx人教版地理八年级下册:第8章 西北地区 第二节《干旱的宝地—塔里木盆地》课时练2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx人教版地理八年级下册:第8章 第一节自然特征与农业教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx人教版地理八年级下册:第7章第三节“东方明珠”——香港和澳门 教案2.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第四节《祖国的神圣领土—台湾省》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx人教版地理八年级下册:第7章 南方地区 第二节《“鱼米之乡”—长江三角洲地区》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx人教版地理八年级下册:第6章第二节 “白山黑水”—东北三省教案3.docx
  • 人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx人教版地理八年级下册:第6章 北方地区 第四节《祖国的首都—北京》课时练.docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(3).docx
  • 人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx人教版地理八年级下册 期中检测卷(2).docx
  • 人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx人教版地理八年级下册 9.2高原湿地——三江源地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 9.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx人教版地理八年级下册 8.2干旱的宝地——塔里木盆地预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx人教版地理八年级下册 8.1自然特征与农业预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx人教版地理八年级下册 7.4祖国的神圣领土──台湾省预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx人教版地理八年级下册 7.2“鱼米之乡”——长江三角洲地区预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习检测.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx人教版地理八年级下册 6.4祖国的首都——北京预习案.docx
  • 人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx人教版地理八年级下册 6.3世界最大的黄土堆积区——黄土高原预习检测.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1