专题15 阅读六选四-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练(新高考通用)(原卷版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题15 阅读六选四-2024年高考英语二轮热点题型归纳与变式演练新高考通用原卷版 专题 15 阅读 六选四 2024 年高 英语 二轮 热点 题型 归纳 演练 新高 通用 原卷版
- 资源描述:
-
1、专题15 阅读理解之六选四上海高考六选四是高考新题型,由原来的任务型阅读改革而来,分值8分,语法难度较任务型阅读有所降低,要求根据短文内容,从所给六个句子中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。但理解难度提高。一般来说,给出一篇缺少四个句子的短文和六个选项,进行六选四。每句出版篇章的某一段落,要求学生找出与每句相匹配的段落。这一种阅读新题型固然有着不同于传统阅读解题方法的种种方面,但同时也具备一些可以为学生所利用的新特点。考生需要从整体上把握文章的逻辑结构和内容上的联系,理解句子之间、段落之间的关系,对诸如连贯性、一致性等语段特征有较强的意识和熟练的把握,并具备运用语法知识分析理
2、解长难句的能力。此题型是对语言能力和阅读理解能力的综合测试。分析篇章结构,把握全篇文脉,是解答这一题型的关键。短文长度一般为300词左右,题材为记叙文、说明文和议论文为主。设空类型:1.主旨句:标题类、主题句类;2.过渡性句子:文章结构;3.细节注释性句子:上下文逻辑意义。值得注意的是文中不同的地方挖空,考査的能力要求也会有所不同。题型归纳题型01 主旨句题【题型诠释】在某段第一句设空的内容通常是该段落主旨句,学生需要通过认真研读该段的内容,然后从选项中查找下文的同义词或其他相关词或句的方法,从而确定答案;有时则需反复读设空处后面一两句或更多内容,确定关键信息词,然后在各个选项中查找关联词和信
3、息句。学生做这类题时,注意一般正确答案选项与所设空后的第一句在意义上是紧密衔接的,因此正确选项和原文的内容是连贯且符合逻辑的。【典例1】(2023上海上海中学校考模拟预测)Changing Someones Mind at the Dinner TableFamily gatherings can bring up topics we prefer to avoid. With the festive season in full swing, it might be hard to stay away from some annoying relatives. At some point,
4、you know they will say something like: “Genetically modified foods are not safe to eat” or “Climate change is a conspiracy”. (Surely, all these statements are untrue.) 67 “Is it worth making an effort to correct people?” says Jason Reifler at the University of Exeter, UK, who studies ways of challen
5、ging misperceptions. I think so. 68 Obviously, it is far more difficult to prove false beliefs wrong than to spread them.Take a classic: “The climate has always changed, its nothing to do with humans.” To fight this, you need to explain how the world is now warming at an alarming rate, when otherwis
6、e it would be cooling slightly were it not for our carbon dioxide emissions. 69 “Parallel” arguments can often highlight logical errors very effectively, says John Cook of George Mason University, Virginia. For instance, the “climate is always changing” myth is like claiming that because people have
7、 always stolen from each other, leaving your house unlocked wont increase the risk of burglary (入室抢劫).But you need to be aware of the backfire (适得其反的) effect. 70 This was discouraging news for the fight against false beliefs. “The last thing you want to do when debunking (驳斥) misinformation is make
8、matters worse,” wrote Cook and Stephan Lewandowsky at the University of Bristol, UK, in The Debunking Handbook, a short guide published in2011.However, more recent studies are far more encouraging. Its not as common as we initially thought,“ says Lewandowsky.A. This is the idea that trying to change
9、 someones false belief can make them believe it more strongly.B. However, more recent studies are far more encouraging.C. Anyone can spread a lie, but it usually takes a bit of time and knowledge to explain why a statement is wrong.D. But sometimes there are shortcuts to make your point convincing.E
10、. If you are not sure of the facts, do some web browsing on your phone rather than trying to wing it.F. If this happens, you dont have to just sit there quiet.【答案】67. F 68. C 69. D 70. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了如何在餐桌上改变某人的想法。67. 根据后文“Is it worth making an effort to correct people?” says Jason Reifler at t
11、he University of Exeter, UK, who studies ways of challenging misperceptions. I think so.(“值得努力去纠正别人吗?”英国埃克塞特大学的Jason Reifler说,他研究的是如何挑战误解。我想是的。)”可知,后文提到Jason Reifler纠正别人是值得的,所以针对第一段发生的情况,不必只是坐在那里。故F选项“如果发生这种情况,你不必只是安静地坐在那里”符合语境,故选F。68. 根据上文“Is it worth making an effort to correct people?” says Jason
12、 Reifler at the University of Exeter, UK, who studies ways of challenging misperceptions. I think so.(“值得努力去纠正别人吗?”英国埃克塞特大学的Jason Reifler说,他研究的是如何挑战误解。我想是的。)”可知,上文提到Jason Reifler研究的是如何挑战误解,且鼓励人们去澄清误解,本句为本段最后一句,应承接上文继续说明如何来解释一个陈述是错误的情况。故C选项“任何人都可以散布谎言,但通常需要一些时间和知识来解释为什么一个陈述是错误的”符合语境,故选C。69. 根据后文“Para
13、llel” arguments can often highlight logical errors very effectively, says John Cook of George Mason University, Virginia. For instance, the “climate is always changing” myth is like claiming that because people have always stolen from each other, leaving your house unlocked wont increase the risk of
14、 burglary (入室抢劫).(弗吉尼亚州乔治梅森大学的约翰库克说,“平行”论证常常能非常有效地突出逻辑错误。例如,“气候总是在变化”的神话就像是声称因为人们总是互相偷东西,所以不锁房子不会增加入室盗窃的风险)”可知,后文提到“平行”论证常常能非常有效地突出逻辑错误,即有其它方法可以让自己的观点更令人信服。故D选项“但是有时候有捷径可以让你的观点令人信服”符合语境,故选D。70. 根据上文“But you need to be aware of the backfire (适得其反的) effect.(但你需要注意适得其反的效果)”以及后文“This was discouraging ne
15、ws for the fight against false beliefs.(对于打击错误信念的斗争来说,这是一个令人沮丧的消息)”可知,本句进一步论述会产生何种适得其反的效果:试图改变一个人的错误信念可以让他们更坚定地相信它。故A选项“这个观点认为,试图改变一个人的错误信念可以让他们更坚定地相信它”符合语境,故选A。题型02 承上启下句题【题型诠释】在某段第一句设空的内容也有可能为承上启下的句子,这就需要学生做到瞻前顾后,既熟悉上一段结尾的内容,又结合下一段的内容,分析所选的答案是否能够将两段内容连贯起来。还有可能这一空是引出下一段的内容。如果在选项中找不出与前文之间的关联,此时可考虑与下
16、一段开头是否有一定的衔接。认真阅读下一段开头几句,看是否能与选项的最后一句紧密连接起来。解决此类题型,可以根据逻辑关系来判断。它包括:因果关系、转折关系、并列关系、递进关系、例证关系。【典例2】(2023上上海高三格致中学校考阶段练习)The Bitter Truth Behind VanillaVanilla is one of the worlds most popular spices and an important ingredient in products ranging from chocolate to perfume. However, the wholesale pric
17、e of vanilla has reached up to $600 per kilogram, when just a few years ago it fetched a tenth of that. What is happening?Madagascar supplies more than 80 percent of the worlds natural vanilla. In the 19th century, the French introduced Bourbon vanilla to their African island colony. Today, vanilla
18、represents 20 percent of Madagascan exports, worth around $600 million at current prices. However, it is a difficult crop to grow. A vine takes three to four years to mature. 67 Nine months later, the green beans must be hand-picked when perfectly ripe to optimize their vanillin content (the compoun
19、d that gives vanilla its flavor). Months of blanching (焯水), sweathing (焖煮) and gradual drying in the sun are then necessary to produce the aromatic (芳香的) spice. Six hundred hand-pollinated blossoms yield about six kilos of green beans, which convert to one kilo of dried beans.The price of Madagascan
20、 vanilla was once set by the government. 68 Madagascars government was eventually forced to end its price-fixing regime (体制). Food giants such as Unilever and Nestl also increased their use of synthetic vanillin, which can be produced from reliable sources, adding to the pressure. For 30 years, Mada
21、gascars vanilla farmers earned just a pittance, and many ended up leaving the business. But even with fewer producers, the price of natural vanilla stayed low.It was not until public tastes started shifting towards all things natural that farmers fortunes revived. From around 2011, some manufacturer
22、s began focusing once more on natural vanilla. In 2015, Nestl announced plans to use only natural ingredients in five years, and Hersheys followed suit. 69 Extreme weather, weak crop-security, and exporters who hoard inventory (囤货) and speculate (做投机买卖) on further rises have also kept prices high. 7
23、0 To prevent theft of their now rather valuable crops, farmers have taken to harvesting the beans early, thereby reducing the overall quality of the crop. That forces the government to make greater efforts to enforce penalties (处罚). If it manages this, Madagascar could yet savor the benefits of its
24、near monopoly (垄断).A. Its expensive because its both labor-intensive and time-consuming to grow.B. Demand has therefore surged, and with it prices - in part because natural supplies are insufficient.C. If pollination (授粉) is successful, it will take another eight to nine months until the plant matur
25、es.D. This rise has not been without its challenges.E. The flowers open for just one day a year, so pollination is done completely by hand.F. But such were the prices it demanded for vanilla that in the 1980s buyers turned their attention to the cheaper, poor-quality version available elsewhere, in
26、particular Indonesia.【答案】67. E 68. F 69. B 70. D【解析】这是一篇说明文,香草是世界上最受欢迎的香料之一,其批发价格高达每公斤600美元,然而就在几年前,它的价格只有这个价格的十分之一,文章讲述了其中的原因。67. 根据上文“A vine takes three to four years to mature.(藤蔓需要三到四年才能成熟)”及下文“Nine months later, the green beans must be hand-picked when perfectly ripe to optimize their vanillin
27、content (the compound that gives vanilla its flavor).(9个月后,青豆必须在完全成熟时手工采摘,以优化它们的香草素含量(香草的味道来自于这种化合物)”可知,此处是描述香草种植的艰难之处,E项“这种花一年只开放一天,所以授粉完全靠手工完成”符合语境。故选E。68. 根据上文“The price of Madagascan vanilla was once set by the government.(马达加斯加香草的价格曾经由政府确定)”可知,马达加斯加的香草的价格曾经由政府确定,下文“Madagascars government was ev
28、entually forced to end its price-fixing regime (体制).(马达加斯加政府最终被迫结束了价格操纵制度)”提到马达加斯加政府最终被迫结束了价格操纵制度,所以空处应是提及其他可以购买香草的地方,F项“但由于对香草的价格要求太高,20世纪80年代,买家将注意力转向了其他可以买到更便宜、质量较差的香草的地方,尤其是印度尼西亚”符合语境。故选F。69. 根据上文“In 2015, Nestl announced plans to use only natural ingredients in five years, and Hersheys followed
29、 suit.(2015年,Nestl宣布计划在五年内只使用天然原料,Hersheys也紧随其后)”可知,制造商再次关注香草,因此空处应是提及香草的需求量增大,B项“因此,需求激增,价格也随之飙升部分原因是自然供应不足”符合语境,故选B。70. 上文“Extreme weather, weak crop-security, and exporters who hoard inventory(囤货) and speculate(做投机买卖) on further rises have also kept prices high.(极端的天气,脆弱的农作物安全,以及囤积库存并投机价格进一步上涨的出口
30、商也使得价格居高不下)”提到一系列原因使得香草价格居高不下,下文“To prevent theft of their now rather valuable crops, farmers have taken to harvesting the beans early, thereby reducing the overall quality of the crop. That forces the government to make greater efforts to enforce penalties (处罚).(为了防止现在价值颇高的作物被盗,农民们开始提前收割咖啡豆,从而降低了作物
31、的整体质量。这迫使政府在执行处罚方面付出更大努力)”描述了价格上涨导致的问题,D项“这种上涨并非没有挑战”承上启下,符合语境,故选D。题型03 总结、概括句题【题型诠释】如果第一段的段尾是空格,要认真阅读,看此处是细节还是主题。通常文章第一段要提出文章的主题,如果在段尾提出主题,会用一些信号词如转折词引出来,正确答案中应有这样的特征词。 做题时一要注意空格前的一句或两句;二是注意在选项中查找表示结果、结论、总结的信号词,如to conclude, in a word, thus, hence, in short, to sum up, therefore, as a result等词语;三是要
32、注意与前文的逻辑关系,找到关键的线索词句,如表示转折、对比、并列或排比的关系。【典例3】(2023下上海高三上海市建平中学校考开学考试) Within the last decade, music festivals have grown into a major moneymaker in a competitive industry that sees hundreds of such events each year in the U. S. There are the big ones with big ticket prices, multiple stages, camping o
33、ptions and nearly endless lists of performers. 67 The origins of music festivals date back to ancient Greece, where such events often involved competitions in music, arts and sports. Modern music festival in the U. S. grew out of the establishment of Woodstock. Though it was not the first event of i
34、ts kind, the 1969 event holds a mythical place within American pop-cultural history. 68 Coachella, one of the most popular festivals in the country, grossed $ 114. 6 million in 2017, setting a major record by earning more than $ 100 million. The mechanics that drove music festivals to becoming top e
35、arners have a lot to do with the effects of modern life, says Chirinos, a professor of clinical music and global health at New York University. 69 He says, arguing that sharing a clip from a Billie Eilish or Cardi B performance with ones Instagram followers is more satisfying than buying something e
36、xpensive. A 2019 Deloitte survey of millennials a group that makes up at 45% of the 32 million people who attend music festivals finds that most value experiences: 57% of them said they prefer travel and seeing the world over owning a home. 70 As streaming becomes one of the most popular ways to lis
37、ten to music, sales of tickets and products make up a large part of fans expenditures on music. Because listening to music has become practically free, the access is unprecedented and makes live music much more special, according to Chirinos. “Audiences are keen to connect to the artist and,” he say
38、s. On the other hand, for artists, appearing at music festivals is an easier way to make money than depending on record sales or long tours. As record sales saw a sharp decline in the early-to-mid-2000s thanks to the growth of digital music, artists began depending on touring to earn money.A. Music
39、itself has changed as well, making festivals a bigger attraction for listeners.B. Streaming pop stars performance makes music even more popular.C. And alongside their rise in popularity, hundreds of smaller festivals have flourished.D. People are more likely now to spend money on experiences over ma
40、terial goods.E. Festivals have since grown into mainstream businesses that reap profits and embrace corporate sponsorships.F. The first musical festival was said to be held in Coachella.【答案】67. C 68. E 69. D 70. A【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了音乐会的起源、发展历史以及变化。67. 根据上文“Within the last decade, music festivals hav
41、e grown into a major moneymaker in a competitive industry that sees hundreds of such events each year in the U. S. There are the big ones with big ticket prices, multiple stages, camping options and nearly endless lists of performers.(在过去的十年里,音乐节在竞争激烈的行业中已经成长为一个主要的赚钱渠道,美国每年都有数百个这样的活动,其中有大型音乐节,票价很高,有
42、多个舞台,有露营的选择,表演者的名单几乎无穷无尽)”可知,上文提到了音乐节有很多,说明越来越受欢迎,在蓬勃发展。故C选项“随着它们越来越受欢迎,数百个较小的节日也蓬勃发展”符合语境,故选C。68. 根据上文“The origins of music festivals date back to ancient Greece, where such events often involved competitions in music, arts and sports. Modern music festival in the U. S. grew out of the establishmen
43、t of Woodstock. Though it was not the first event of its kind, the 1969 event holds a mythical place within American pop-cultural history.(音乐节的起源可以追溯到古希腊,这些活动通常包括音乐、艺术和体育比赛。现代音乐节在美国是随着伍德斯托克音乐节的建立而发展起来的。虽然这不是第一次这样的活动,1969年的活动在美国流行文化史上有着神秘的地位)”以及后文“Coachella, one of the most popular festivals in the c
44、ountry, grossed $ 114. 6 million in 2017, setting a major record by earning more than $ 100 million.(科切拉音乐节是该国最受欢迎的节日之一,总票房为114美元。2017年为600万美元,收入超过1亿美元,创下了一项重大记录)”可知,本段主要讲述了音乐节的起源和发展,后文提到了科切拉音乐节是该国最受欢迎的节日之一并创下收益记录,由此推知,说明本句是在说明这些音乐节发展以及获得大量收益的原因。故E选项“节日后来发展成为主流业务,获得利润并接受企业赞助”符合语境,故选E。69. 根据上文“The me
45、chanics that drove music festivals to becoming top earners have a lot to do with the effects of modern life, says Chirinos, a professor of clinical music and global health at New York University.(奇里诺斯是纽约大学临床音乐和全球健康教授,他说,推动音乐节成为高收入人群的机制与现代生活的影响有很大关系)”以及后文“he says, arguing that sharing a clip from a B
46、illie Eilish or Cardi B performance with ones Instagram followers is more satisfying than buying something expensive. A 2019 Deloitte survey of millennials a group that makes up at 45% of the 32 million people who attend music festivals finds that most value experiences: 57% of them said they prefer
47、 travel and seeing the world over owning a home.(他认为,与Instagram上的粉丝分享Billie Eilish或Cardi B的表演片段比买昂贵的东西更令人满意。Deloitte在2019年对千禧一代的一项调查发现,大多数有价值的体验:57%的千禧一代表示,他们更喜欢旅行和看世界,而不是拥有房子。千禧一代在参加音乐节的3200万人中占45%)”可知,本句承接上文说明音乐节成为高收入人群的机制与现代生活的影响之间的关系。故D选项“人们现在更有可能把钱花在体验上,而不是物质产品上”符合语境,故选D。70. 根据后文“As streaming b
48、ecomes one of the most popular ways to listen to music, sales of tickets and products make up a large part of fans expenditures on music. Because listening to music has become practically free, the access is unprecedented and makes live music much more special, according to Chirinos. “Audiences are
49、keen to connect to the artist and,” he says.(随着流媒体成为最受欢迎的听音乐方式之一,门票和产品的销售在粉丝的音乐支出中占据了很大一部分。奇里诺斯说,因为听音乐几乎是免费的,这种访问是前所未有的,使现场音乐变得更加特别。他说:“观众渴望与艺术家建立联系。”)”可知,上文提到“听音乐几乎是免费的,这种访问是前所未有的”,即产生了变化,也提到了“观众渴望与艺术家建立联系”,说明音乐对听众具有吸引力。故A选项“音乐本身也发生了变化,音乐节对听众的吸引力更大了”符合语境,故选A。题型04 归纳推理题【题型诠释】段中设空即主题句或展开句。尤其注意分析空前后的逻
50、辑关系和行文逻辑及内容的连贯性,注意句间的衔接手段。其特点主要以转折手法引出主题句,或者是用来承上启下的过渡句,也可能是补充前文具体的事实、事例和说明。从行文逻辑上判断有:1.例证关系:前后句的某句是为了证明另一句而举的例子。例证的形式具有多样性,思维过程基本是归纳(从例子到观点)和推理(从观点到例子)。2.转折关系:主要指英语行文中后句对前句构成逆转逻辑关系。如果空格前后两句话之间有however (然而),nevertheless (然而,不过),still (还,仍然),though (可是,不过,然而),yet (然而),on the contrary (正相反),in contras
51、t (与此相反,相比之下),in comparison (比较起来,与比较),by comparison (相比之下)等连接词,则表明前后两句话是逻辑上的逆转,空格处很有可能表示转折。3.因果关系:做题时最重要的是要在读懂空格前后的句子的基础上,依据彼此的关系来确认答案。有时,前后的句子之间出现as a result (结果),thus/therefore (因此),so (such).that (如此以至于)等标志性词语,表明前后句有着原因和结果之间的关系,说明前因后果或者前果后因等情况。4.递进关系:主要指英语行文中后句对前句是一种顺承逻辑关系。如果空格前后两句话之间有also (也,而且
52、),further (进一步地,而且),furthermore (而且,此外),likewise (同样地,也),similarly (相同地,类似地),moreover (而且,此外),in addition (另外,加之),whats more (更重要的是),not only.but also (不但而且)等连接词或词组,则表明前后两句是逻辑上的递进关系,空格处很有可能是个递进的句子。5.并列关系:如果空格前后两句话之间有first (ly) (首先,第一),second (ly) (第二),third (ly) (第三);first (第一),next (其次),then (那么,然后
53、);in the first place (第一,首先),in the second place (第二,其次);for one thing (首先,一则),for another (其次);to begin with (首先,第一),to conclude (最后)等连接词或词组,则表明前后两句是逻辑上的并列关系,空格处很有可能是个并列的句子。学生做这类题时,第一步需要依据信息词将选项进行排除之后,把剩下的几个可能正确的选项依次代入设空处,最终判断和确定一个选项和空白处前后内容能达到语意连贯,逻辑关系清晰,于是得出了正确答案。【典例4】(2023上上海高三上海市育才中学校考阶段练习)A Sa
54、n Francisco Museum Tackles Arts Instagram DilemmaA woman held tightly her phone to her heart, the way a missionary might hold a Bible. She was anxious to take a picture of a stunning bouquet of flowers that sat not 10 ft away, but first she had to get through a crowd of others who were doing the sam
55、e. 67 For the 34th year, florists were asked to create bouquets that respond to pieces of art on display, from ancient carvings to contemporary sculptures. A tower of babys breath imitates a waterfall in a nearby painting by Gustav Grunewald. Red flamingo flowers and neon blue sticks echo a surreal
56、portrait of a woman by Salvador Dali.Its amazing and also extremely Instagrammable, to the point that it has become a problem. 68 Institutions of fine art around the world face similar problems as the desire to take photographs becomes a huge draw for museums as well as something that upsets some of
57、 their sponsors.So the de Young responded with a kind of agreement: carving out “photo free” hours during the exhibitions six-day run.One common complaint in the ongoing debates over the effect of social media on museum culture is that people seem to be missing out on experiences because they are so
58、 busy collecting evidence of them. A study published in the journal Psychological Science suggests there is truth to this. It found that people who took photos of an exhibit rather than simply observing it had a harder time remembering what they saw. 69 Linda Butler, the de Youngs head of marketing,
59、 communications and visitor experience, acknowledges that not everyone wants a museum to be “a selfie playland”. Yet a lot of other people do, and her take is that the de Young is in no position to claim that one motivation for buying a $28 ticket is more valid than another.If we removed social medi
60、a and photography, she says, “we should risk becoming irrelevant”. 70 On this visit to the museum, most people seemed to treat the photo craze as the new normal. Many politely waited their turn and got out of other peoples shots,even as visitors bumped into each other in crowded galleries.A. If this
61、 is a battle, signs indicate that the pro-phone crowd has already won.B. But rather than expressing frustration about this awkwardness, she said she felt guilty, as if she were the one challenging convention.C. In recent years, the de Young received more than a thousand complaints from people who fe
62、lt that cell phones had spoiled their experience of the exhibit.D. The cause of this recent craze was Bouquets to Art, one of the most popular annual events at the de Young Museum in San Francisco.E. The truth is people like selfies more than the exhibits way beyond researchers imagination.F. But th
63、e issue is complicated for the professionals running museums.【答案】67. D 68. C 69. F 70. A【解析】这是一篇说明文。文章主要说明了由于一项名为“花束与艺术”的活动,旧金山的德扬博物馆里拿着手机拍照的人络绎不绝,这造成了一些问题。文章从不同人的角度说明了他们对此的看法。67. 根据上一段中“She was anxious to take a picture of a stunning bouquet of flowers that sat not 10 ft away, but first she had to
64、get through a crowd of others who were doing the same. (她迫不及待地想要在不到10英尺远的地方拍下一束漂亮的鲜花,但首先她得穿过一群同样做着同样事情的人)”以及后文“For the 34th year, florists were asked to create bouquets that respond to pieces of art on display, from ancient carvings to contemporary sculptures. (这是第34年,花商被要求根据展出的艺术品创作花束,从古代雕刻到当代雕塑)”可
65、知,本句承接上文解释了女子想要拍摄花束这一行为的原因,根据后文内容可知起因是一项与花有关的活动,故D选项“最近这股热潮的起因是从花束到艺术,这是旧金山德杨博物馆最受欢迎的年度活动之一。”符合语境,故选D。68. 根据上文“Its amazing and also extremely Instagrammable, to the point that it has become a problem.( 这很神奇,也非常适合在instagram上分享,以至于这已经成为了一个问题)”以及后文“Institutions of fine art around the world face similar
66、 problems as the desire to take photographs becomes a huge draw for museums as well as something that upsets some of their sponsors.(世界各地的艺术机构都面临着类似的问题,渴望去博物馆拍照成为了博物馆的巨大吸引力,同时也让一些赞助商感到不安)”可知,本段主要是在说明这一活动给博物馆或是艺术机构带来的问题,故C选项“近年来,德扬博物馆收到了上千条投诉,人们认为手机破坏了他们的展览体验”符合语境,故选C。69. 根据后文“Linda Butler, the de Yo
67、ungs head of marketing, communications and visitor experience, acknowledges that not everyone wants a museum to be a selfie playland. (德扬博物馆的市场营销、沟通和游客体验主管琳达巴特勒承认,并非所有人都希望博物馆成为自拍乐园)”可知,后文提到了德扬博物馆的主管对此的看法,说明本段主要是从博物馆经营者的角度来说明对这一问题的看法。F选项中the professionals running museums对应后文中Linda Butler, the de Youn
68、gs head of marketing。故F选项“但对于经营博物馆的专业人士来说,这个问题很复杂”符合语境,故选F。70. 根据后文“On this visit to the museum, most people seemed to treat the photo craze as the new normal. Many politely waited their turn and got out of other peoples shots,even as visitors bumped into each other in crowded galleries.(在这次参观博物馆的过程
69、中,大多数人似乎都将拍照热视为新常态。尽管游客们在拥挤的画廊里互相撞来撞去,但许多人还是礼貌地排队等候,避开了其他人的镜头)”可知,后文中提到的大多数人将拍照热视为新常态,且许多人还是能礼貌排队等候,说明人们还是支持手机拍照的。故A选项“如果这是一场战斗,有迹象表明,支持手机的那群人已经赢了”符合语境,故选A。高考练场题型01 主旨句题(2021年6月高考真题)Directions: Complete the following passage by using the sentences in the box Each sentence can only be used once. Note
70、 that there are two sentences more than you need.A. Another popular belief is that red wine, like other drinks, may be harmful to you if consumed too much.B. Apart from that, many people believe drinking red wine is especially good for your heartC. Eggs are high in cholesterol and fat despite the fa
71、ct that they are a nutritious source of energyD. There are many other myths common is our society about food and health.E. This is because the body can deal with the extra cholesterol by reducing the amount it producesF. With such a steady stream of information, its understandable that a few popular
72、 myths about food and health are floating around.Food & Health MythsEvery day there is new information about food and health products. Newspapers regularly have articles that discuss how certain foods or drinks are good or bad for you, Some television shows often deal with new stories about how cons
73、uming certain substances can affect your body 67 One myth about food and health is that eggs are bad for your heart. Although they are indeed high in cholesterol (胆固醇) and fat, its not true that eating eggs every day will damage your heart. 68 As far as fat goes, its the yellow part of the egg that
74、contains all the fat. So if youre worried about the fat content of eggs, go ahead and just eat the whites. You might also choose to buy certain kinds of eggs that have less fat content depending on the diet of the animal. Check your local supermarket for more information. 69 Although it was once tho
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-832405.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
