专题17 阅读理解解题策略指导-2021年高考英语题型大冲关(上海专用).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 专题17 阅读理解解题策略指导-2021年高考英语题型大冲关上海专用 专题 17 阅读 理解 解题 策略 指导 2021 年高 英语 题型 冲关 上海 专用
- 资源描述:
-
1、高考阅读理解解题策略指导 知识导图要点精析得阅读者得天下!阅读理解历来都是英语测试的重中之重,阅读恐惧也是每位考生最大的应试恐惧。以总结了“重、定、划、看、防、读”阅读理解六字真诀,希望对阅读理解解题有所启示。一、“重”“重文本”“重文本”。读懂文章最重要。文本是题源所在,如果将考生比作勘探人员,那么文本就是他们的勘探场所。撰题者正式通过对文章的深入剖析,才将一个个地宝藏埋藏其中,让考生去发掘。所以读懂文本不仅是正确解题的第一步,也是最关键的一步。1、首尾在心,紧扣中心任何一位作者都会有自己的写作意图,任何一篇文章都会有自己的中心主旨,而能否明晰作者的写作意图,能否把握文章的主旨,是理解一篇文
2、章的关键,也是阅读水平高低的体现。为了考察考生对文章的理解程度和阅读水平,出题者必然会以各种方式对作者的写作意图与文章的主旨要义进行考察。一般来说,文章的主旨经常会被表述在文章的首尾中,首尾既包括文章的首段尾段,又包括每一段的段首句和段尾句。要想快速把握文章中心,文本之首尾段和各段之首尾句是最佳切入点,因此同学们应格外注意它们。2、学会跳读,心中有图阅读理解要做到心中既有森林,又有树木,既要统揽全文,又要主次有别。跳读即可用来通读全文,了解大意,又可用来搜寻细节,锁定被考察信息如此既把握了整体,又不会忽视细节。在跳读时一定不要借用母语翻译,而要通过情景想象、提纲列表、重点连线、简图示意等手段来
3、梳理文章脉络,使之直观化、形象化、具体化。3、善于猜测词义各类考试都允许出现3%的超纲词汇,这些词汇往往文中都会给出暗示,考生可以根据上下文来推断他们的意思;有些其后则会紧跟其同位语,直接对其进行解释说明;有的词汇(多数为名词)只需判定它是某类事物即可,比如人名、地名、某类动、植物等等,而无须弄明白其具体意思;有些词真是猜不出意思也不必太在意,因为一、两个词不认识根本不会对文章理解带来障碍,一定不能因之而恐慌,从而影响发挥。对于词义猜测试题中的超纲词,文中肯定会对其进行或解释、或同义、或暗示,只要细心,只要思路开阔,就一定能发现线索,确定其含义。二、定“定区间”“定区间”。就是能够圈定各题答案
4、的范围。出题者一般都是根据文本的某一段,或某一段的某一句,或某一句的某一词,或根据隐藏在字里行间的作者的暗示进行题设。这就要求做题时要进行回想、返查,锁定与问题相关信息的所在区域,为正确解题打基础。这个过程就像捉迷藏一样,要想找到文本中躲藏的“猫猫”,就必须对藏躲“猫猫”的区域谙熟于心,进而准确定位,圈定范围,定能一抓一个准。三、划“划根据”作答时理由要充分,并在文章中划出解题依据。能够在文本中划出解题根据是正确解题的关键,更是阅读理解不丢分的保障,在做阅读理解时要做到“不见根据不做题”。理由充分,根据凿实,这是“不仅知其然,而且知其所以然”的超高境界,是阅读水平提高的最大见证。从这种意义上讲
5、,“划”字诀是“重、定、划、看、防、读”六字真诀之尤为重要者。四、看“看转换”注意同一意思的不同表述(同意转述)。英语语言相当丰富,同一意思会有多种不同表达,以避免语言表述上的单调重复。考试中常见的题型“同意改写”就是考察学生的这一能力的。以句型“决定做某事”为例,英语中就有不下就中表达:1. decide to do sth.2. make a decision to do sth.3. determine to do sth.4. be determined to do sth.5. make a determination to do sth6. resolve to do sth.7.
6、 make a resolution to do sth.8. make up ones mind to do sth.9. set ones mind to do sth.出题者设计试题时总会用不同的语言结构对文本中的某些信息进行同意转述。有的转述会很明显,可以一目了然;但也不乏隐含很深的转述五、防“防陷井”锁定是“true”还是“not true”,辨明形近词。英语阅读中的陷阱设置最常见的有两种,判断对错真假型和词形相近型。对于判断对错真假型,考生做题前一定要认真审题,看准是“true”还是“not true”,是“right”还是“wrong”,然后才着手解题。对于词形相近型要做只有两个
7、字“细心”,三思而后选。只要细心,此类陷阱就会很容易被识破。归根到底,“防”的主要对象是自己,防止慌张,防止粗心大意,防止那些“想当然”的想法,防止自己的骄傲情绪只要沉着应对,处处留心,任何陷阱都会被识别发现的。六、读“读全项”做判断时要通读每一题的所有选项,区分鉴别,选择最佳。阅读理解是从三个或四个选项中选出一个最佳选项,解题时考生要通读所有选项,比较鉴别,确定最佳。切不可挑读臆断,匆匆作答。比如做判断对错真假型试题时,选项中会有“一对三错”或“三对一错”,通读全项就会补救误读题干所造成的过失。课堂典例一、“重”“重文本”,读懂文章最重要。1、首尾在心,紧扣中心例如:What do you
8、want to be when you grow up? A teacher? A doctor? How about an ice-cream taster?Yes, there really is a job where you can get paid to taste ice-cream. Just ask John Harrion, an “Official Taste Tester” for the past 21 years. Testing helps manufacturers to be sure of a products quality. During his care
9、er Harrison has been responsible for approving large quantities of the sweet ice cream as well as for developing over 75 flavors (味道).Some people think that it would be easy to do this job, after all, you just have to like ice cream, right? No theres more to the job than that, says Harrison, who has
10、 a degree in chemistry. He points out that a dairy or food-science degree would be very useful to someone wanting a career in this “cool” field.In a typical morning on the job, Harrison tastes and assesses 60 ice-cream samples. He lets the ice cream warm up to about 12. Harrison explains, “You get m
11、ore flavor from warmer ice cream, which is why some kids like to stir it, creating ice-cream soup.”While the ice cream warms up, Harrison looks over the samples and grades each one on its appearance. “Tasting begins with the eyes,” he explains. He checks to see if the ice cream is attractive and ask
12、s himself, “Does the product have the color expected from that flavor?” Next its time to taste!Continuing to think up new ideas, try out new flavors, and test samples from so many kinds of ice cream each day keeps Harrison busy but happy working at one cool job.65. What is John Harrisons job? A. An
13、official.B. An ice-cream taster. C. A chemist.D. An ice-cream manufacturer.66. Which of the following is probably the best title of the passage? A. Tasting with EyesB. Flavors of Ice Cream C. John Harrisons LifeD. One Cool Job【答案】B D【解析】本文讲述社会上出现的一种很酷的工作(cool job) 冰淇淋调味师。根据文章首尾段,可以很快锁定答案。例如:Chimps w
14、ill cooperate in certain ways,like gathering in war parties to protect their territory.But beyond the minimum requirements as social beings,they have little instinct(本能) to help one another.Chimps in the wild seek food for themselves.Even chimp mothers regularly decline to share food with their chil
15、dren,who are able from a young age to gather their own food.In the laboratory,chimps dont naturally share food either.If a chimp is put in a cage where he can pull in one plate of food for himself or,with no greater effort,a plate that also provides food for a neighbor in the next cage,he will pull
16、at randomhe just doesnt care whether his neighbor gets fed or not.Chimps are truly selfish.Human children,on the other hand,are naturally cooperative.From the earliest ages,they desire to help others,to share information and to participate in achieving common goals.The psychologist Michael Tomasello
17、 has studied this cooperativeness in a series of experiments with very young children.He finds that if babies aged 18 months see an unrelated adult with hands full trying to open a door,almost all will immediately try to help.There are several reasons to believe that the urges to help,inform and sha
18、re are not taught,but naturally possessed in young children.One is that these instincts appear at a very young age before most parents have started to train their children to behave socially.Another is that the helping behaviors are not improved if the children are rewarded.A third reason is that so
19、cial intelligence develops in children before their general cognitive(认知的)skills,at least when compared with chimps.In tests conducted by Tomasello, the human children did no better than the chimps on the physical world tests but were considerably better at understanding the social world.The core of
20、 what childrens minds have and chimps dont is what Tomasello calls shared intentionality.Part of this ability is that they can infer what others know or are thinking.But beyond that,even very young children want to be part of a shared purpose.They actively seek to be part of a “we”, a group that int
21、ends to work toward a shared goal.60The passage is mainly about _ .A. the helping behaviors of young childrenB. ways to train childrens shared intentionalityC. cooperation as a distinctive human natureD. the development of intelligence in children【答案】C【解析】主旨大意题,从文章首段及尾段即推断。本文属于科普说明文,作者从猩猩的自私行为导入到人类无
22、私帮助他人的本能,分析了人类具有愿意帮助他人、愿意与他人合作的本能的原因。例如:Viewing childhood development as a scientific investigation throws light on how children learn,but it also offers an inspiring look at science and scientists.Why do young children and scientists seem to be so much alike? Psychologists have suggested that scien
23、ce as an effortthe desire to explore,explain,and understand our worldis simply something that comes from our babyhood.Perhaps evolution provided human babies with curiosity and a natural drive to explain their worlds,and adult scientists simply make use of the same drive that served them as children
24、.The same cognitive(认知的) systems that make young children feel good about figuring something out may have been adopted by adult scientists.As some psychologists put it,“It is not that children are little scientists but that scientists are big children.”53What is the main idea of the last paragraph?A
25、The world may be more clearly explained through childrens play.BStudying babies play may lead to a better understanding of science.CChildren may have greater ability to figure out things than scientists.DOnes drive for scientific research may become stronger as he grows.【答案】B【解析】段落大意题。根据本段内容尤其是第一句可知
26、,本段主要讲“研究孩子的游戏可以让人们更好地理解科学”,故选B。2. 学会跳读,心中有图例如:Stop wasting your time thinking of reasons for your failures and shortcomings.Instead,realize that the seeds of success were planted within you when you were born.Only you have the power to make those seeds grow.The seeds,and the power to grow them,are
27、contained in the human mind.Success is a choice and not a chance.You can be a success if only you make the right choice.You cannot be successful without first developing your selfesteemYour level of selfesteem is always based on the degree of control that you are able to exercise over yourself,and t
28、hus over your life.People with low selfesteem do not believe that they have any power,or responsibility for their lives.They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.You can exercise control over your life only to the degree that you believe that
29、 you are responsible for whatever happens in your life.Failures think that everything happens by accident while successful people realize that they are responsible.Everything happens as a result of something.If we can identify the cause,we can control the effect.We are responsible for what we consci
30、ously choose to accept and believe.Thoughts and beliefs cause everything.Our attitudes and actions are a result of habits ingrained in us over a period of time.One generally rises to the level that one expects.We are responsible for setting our expectations.Our success depends upon our level of conf
31、idence.We are responsible for either reinforcing(强化) good habits or kicking bad habits and consciously replacing them with consistently practiced good habits.If you associate with positivethinking people, you are definitely going to achieve success.On the contrary,the opposite happens.We are respons
32、ible for finding,planting,and nurturing(培育) the seeds that contain future victory,born from setbacks.In short,in all areas of your life,whether they are financial,physical,emotional,or spiritual,you are responsible.Once you recognize this,accept it,and firmly believe it, you are on the road to succe
33、ss.1People with low selfesteem are compared to leaves because they .Aare ready to change their mindsBare easily affected by windy weatherCDont have the power to face their fateDCant exercise control over themselves【答案】D【解析】细节理解题。根据文章第三段第三句话“People with low selfesteem do not believe that they have an
34、y power,or responsibility for their lives.”以及第四句话“They are leaves tossed(摇摆) by the winds of chance blown about with any sudden change in the weather.”可知不自信的人是因为他们不相信自己有能力,也不相信自己能够为自己的生活做主。他们就像随风摇摆的落叶。也就是说他们不能掌控自己。故选择D。2Losers would think that .Asuccess is the result of hard workBworking hard will l
35、ead to successCtheir failure is only because of bad luckDthey dont make efforts to succeed【答案】C【解析】细节理解题。根据第四段第二句话“Failures think that everything happens by accident.”可知,失败者总是认为事情的发生都是偶然的。故选择C,认为自己的失败只是由于时运不济。3、 善于猜测词义例如:1.2Do you know what a “territory” is? A territory is an area that an animal,usu
36、ally the male,claims as its own.Only he and his family are welcome there.No other families of the same species are welcome.Your yard and house are your territory where only your family and friends are welcome.If a stranger should enter your territory and threaten you,you might shout.Probably this wo
37、uld be enough to frighten him away.What is a birds “territory”?AA place where families of other species are not accepted.BA place where a bird may shout at the top of its voice.CAn area for which birds fight against each other.DAn area which a bird considers to be its own.【答案】D【解析】文章第二段首先提出什么是“terri
38、tory”,紧跟着就是对“territory”的解释,由定义可推知,这里“territory”指的是“鸟类的地盘”。例如:A study involving 8,500 teenagers from all social backgrounds found thai most of them are ignorani when it comes to money. The findings, the first in a scries of reports from NatWesl that has started a five-year research project into teena
39、gers and money, arc particularly worrying as this generation of young people is likely to be burdened with greater debts man any before.University tuition fees (学费) are currently capped at 3,000 annually, but this will be reviewed next year and the Government is under enormous pressure to raise the
40、ceiling.73. The phrase to raise the ceiling in paragraph 2 probably means _.A. to raise the student loans B. to improve the school facilitiesC. to increase the upper limit of the tuition D. to lift the school building roofs【答案】C【解析】这是一道词义猜测题,由第二段可知,目前大学里每一年的学费都已经高达3000英镑,但是,明年政府由于压力还可能会提高学费的上限。所以答案为
41、C。raise表示“增加、提高”,ceiling表示“(物价、工资等的)最高限度、上限”。例如:“Get your hands off me, I have been stolen,” the laptop, a portable computer, shouted. That is a new solution to laptop computer theft: a program that lets owners give their property a voice when it has been taken.The program allows users to display al
42、erts on the missing computers screen and even to set a spoken message. Tracking software for stolen laptops has been on the market for some time, but this is thought to be the first that allows owners to give the thief a piece of their mind.72. The expression “to give the thief a piece of their mind
43、” can be understood as “_”.A. to give the thief an alert mindB. to express the owners anger to the thiefC. to remind the thief of his conscienceD. to make the thief give up his mind【答案】B【解析】细节理解。根据文章的第一段和第二段内容可知答案B最佳。二、 “定”“定区间”,圈定各题答案的范围。例如: Cara Lang is 13. She lives in Boston, Massachusetts, U. S
44、. Last Thursday, she didnt go to school. She went to work with her father instead. Every year, on the fourth Thursday in April, millions of young girls go work. This is Take Our Daughters to Work Day. The girls are between the ages of 9 and 15. They spend the day at work with an adult, usually a mot
45、her, father, aunt, or uncle. They go to offices, police stations, laboratories, and other places where their parents or other family members work. Next year, the day will include sons, too. The Ms. Foundation, an organization for women, started the program about ten years ago. In the U.S., many wome
46、n work outside the home. The Ms. Foundation wanted girls to find out about many different kinds of jobs. Then, when the girls grow up, they can choose a job they like. Caras father is a film director. Cara says, “It was very exciting for me to go to the studio with my dad. I saw a lot of people doin
47、g different jobs.” Many businesses have special activities for girls on this day. Last year, Cara went to work with her aunt at the University of Massachusetts. In the engineering department, the girls learned to build a bridge with toothpicks and Candy. In the chemistry department, they learned to
48、use scales. They learned about many other kinds of jobs, too. Right now, Cara does not know what job she will have when she grows up. But because of Take Our Daughters to Work Day, she knows she has many choices.65. What is Caras father?A. An engineer. B. An official. C. A movie maker. D. A professo
49、r. 【答案】C【解析】从第三段,第一句中可以看出是一名导演,故选C。66. According to the passage, Take our Daughters to work Day is _. A. on every Thursday in April B. a holiday for girls of all agesC. a day for girls to know about jobs D. a day for girls to get a job easily【答案】C【解析】从整个第二段可以看出,故选C。67. On this special day, Cara has
50、done all the following EXCEPT that _.A. she learned to use scalesB. she worked as an actressC. she went to work with her auntD. she used toothpicks and Candy to build a bridge【答案】B【解析】“带女儿去工作”节。该节日的目的就是使得女孩子能够了解各种各样的工作,以便将来选择工作时候有所参考。定位文章倒数第二段,而充当女演员并没有提及,故选B。68. What is probably the best title for
51、the passage?A. Cara Lang, a Fortunate GirlB. Take Our Daughters to Work DayC. Childrens Day and Work DayD. Ms. Foundation, an Organization for Women【答案】B【解析】从文章结尾段可以看出,介绍了美国的一种特殊节日,故选B。三、“划”“划根据”。作答时理由要充分,并在文章中划出解题依据。例如:Are we getting more stupid? According to Gerald Crabtree, a scientist at Stanfor
52、d University in the US, we are.You may not want to hear this, but Crabtree believes that human intelligence reached its peak more than 2,000 years ago and ever since then has been going downhill. “If an average Greek from 1,000 BC were transported to modern times, he or she would be one of the brigh
53、test among us,” Crabtree told The Guardian.At the heart of Crabtrees thinking is a simple idea. In the past, intelligence was critical for survival when our ancestors had to avoid dangerous animals and hunt for food. The difference of being smart or stupid is often life or death. However, after the
54、spread of agriculture, when our ancestors began to live in dense farming communities, the need to keep their intelligence in peak condition gradually reduced.This is not hard to understand. Most of the time, pressure is what keeps us going you need the pressure from your teachers to finish your home
55、work; the pressure of looking pretty prompts you to lose weight when summer comes. And the same is also true of our intelligence if we think less, we become less smart.These mutations(变异) are harmful to our intelligence and they were all developed in the past 3,000 years. The other evidence that Cra
56、btree holds is in our genes. He found that among the 2,000 to 5,000 genes that we have that determine human intelligence, there are two or more mutations in each of us.However, Crabtrees theory has been criticized by some who say that early humans may have better hunting and surviving abilities, but
57、 people today have developed a more diverse intelligence. For example, spearing a tiger doesnt necessarily require more brainpower than playing chess or writing a poem. Moreover, the power of modern education means a lot more people have the opportunity to learn nowadays.“You wouldnt get Stephen Haw
58、king 2,000 years ago. He just wouldnt exist,” Thomas Hills of the University of Warwick, UK, told Live Science. “But now we have people of his intellectual capacity doing things and making insights that we would never have achieved in our environment of evolutionary adaptation.”65. Some argue that C
59、rabtrees theory is false because they think _.A. people today are under much more pressure than early humansB. its ridiculous to compare a hunters and a poets intelligenceC. modern education is far more advanced than ancient educationD. human intelligence nowadays is different from that of the dista
60、nt past【答案】D【解析】根据题干,从倒数第二段划线部分可以找到答案依据。三、 “看”“看转换”。注意同一意思的不同表述(同意转述)。例如:.Although neither of the Adelmans is academically trained in literature, the programmes, contain plenty of Shakespeare tradition and background. Their workshop on Henry V, for example, includes a helpful explanation of Henrys w
61、inning strategy at the Battle of Agincourt. But they do come to the text with a few biases(偏向): their reading of Henry V minimizes his misuse of power. Instead, they emphasize the story of the youth who seizes opportunity and becomes a masterful leader. And at the workshop on Caesar, Mr. Adelman had
62、 little good to say about Brutus, saying “the noblest Roman of them all” couldnt make his mind up about things.75. Why do the Adelmans conduct a workshop on Henry V?A. To highlight the importance of catching opportunities.B. To encourage masterful leaders to plan strategies to win.C. To illustrate t
63、he harm of prejudices in management.D. To warn executives against power misuse.【答案】A【解析】根据“Instead, they emphasize the story of the youth who seizes opportunity and becomes a masterful leader. 相反,他们强调年轻人的故事。这些年轻人能够抓住机会以及成为有能力的领导” 可以知道答案是强调抓住机会的重要性。其中highlight强调和emphasize 是同义词,seizes opportunity 和cat
64、ch opportunities 是同义词。五、“防”“防陷井”。锁定是“true”还是“not true”,辨明形近词。例如:West End theatre is a popular term for mainstream professional theatre in London, or sometimes more specifically for shows staged in the large theatres of Londons “Theatreland”. Along with New Yorks Broadway Theatre, West End theatre is
65、 usually considered to represent the highest level of theatre in the English speaking world. Seeing a West End show is a common tourist activity in London.Total attendances broke the 12 million in 2002, and in May and June 2005. The Times reported that this record might be broken in 2005. Factors be
66、hind high ticket sales in the first half of 2005 included new hit musicals such as Billy Elliot, the Producers and Mary Poppins and the high number of film stars appearing. Since the late 1990s there has been an increase in the number of American actors on the London stage.Londons main theatre distr
67、ict is located in the heart of the West End of the city centre. Renowned theatre streets include Drury Lane, Shaftesbury Avenue, and the Strand. This area contains approximately forty large theatres and is often referred to Theatreland. The works staged are mainly musicals, classic or plays, and com
68、edy performances.Most of the theaters in “Theatreland” are late Victorian of Edwardian, and they are privately owned. Most of them have their own characteristics with a splendid past. On the other hand, present audience will find them not comfortable as the leg room of the seat is often cramped (peo
69、ple were smaller a hundred years ago) and audience facilities such as bars and restrooms are often much smaller than those in modern theatres. The protected status of the buildings and their confined urban locations, combined with financial limit, mean that it is very difficult to make through impro
70、vements to the level of comfort offered. In 2004, it was estimated that an investment of 250 million was required for modernization, and the theatre owners failed to request a lower tax to help them meet the costs.56. Which of the following statement does not describe West End theatre right?A. West
71、End theatre refers to the professional theatre in London.B. West End theatre is one of the famous theatres in London.C. West End theatre also refers to the plays in the theatreland in London.D. Seeing West End theatre show is a must for tourists to London.57. What might not be the reason for the inc
72、reasing ticket sale?A. West End theatre often stages best musicals.B. West End theatre has attracted quite a number of film stars.C. Theatreland is located in the heart of the West End.D. The facilities of traditional theatres have been improved.58. Which can you not infer from the passage?A. Broadw
73、ay theatre also reflects the high level of theatre in the English-speaking world.B. West End theatre came into existence around 100 years ago.C. West End theatre used to belong to Queen Victoria and King Edward.D.The theatre owners did not succeed in persuading government to reduce their tax to rebu
74、ild the theatres.【答案】BDC【解析】注意题干中 “does not describe”; “not be the reason”; “ not infer”。审题需细心,防止陷阱。六、“读”“读全项”。做判断时要通读每一题的所有选项,区分鉴别,选择最佳。例如:You may be surprised to learn that one of the best steps you can take to protect your health is to step outside and spend some time in the grass,dirt and water.
75、Our ancestors enjoyed the healing(治愈) power of nature,and now scientists are starting to catch up.Researchers have documented how contact with nature can decrease mental tiredness,and enhance moods,concentration and problemsolving.Just having a view of nature has been shown to improve hospital patie
76、nts recovery and reduce illness rates.Exposure to the open air,horseback riding,hiking and camping can also be helpful for a variety of health conditions in adults and children.Much of this type of research is focusing on children,and in fact an entire movement has developed quickly to connect kids
77、with the healing power of nature.Obesity. Rates of childhood,adult obesity and related conditions including diabetes(糖尿病) and heart disease have grown greatly in recent years,partly because of reducing the time of outdoor activities.This problem can be partly addressed by increasing the time student
78、s spend learning about nature,both in and outside the classroom.Such lessons are more engaging to students and often lead them to become more active outside.Attention deficit hyperactivity disorder(ADHD)(注意力缺失多动症)An exposure to ordinary natural settings in the course of common afterschool and weeken
79、d activities may be widely effective in reducing attention shortness symptoms(症状) in children.Participation in green activities helps ADHD patients keep focused and complete tasks.Stress. Access to nature,even houseplants,can help children deal with stress.Depression and seasonal affective disorder.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
