分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 13

类型专题22 朋友与友谊-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:833752
  • 上传时间:2025-12-16
  • 格式:DOCX
  • 页数:13
  • 大小:267.68KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    专题22 朋友与友谊-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练中考真题 名校最新模拟题 专题 22 朋友 友谊 备战 2023 年中 英语 阅读 理解 热点话题 分类 训练 中考 名校 最新
    资源描述:

    1、备战2023中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题+名校最新模拟真题)专题22 朋友与友谊(2022四川眉山中考真题)Twice a month, Jenny Green sits down, picks up her pen and writes a letter to her best friend. The British woman has been doing it for 80 years. She has sent more than 1,500 letters to her pen pal in America. The hobby started in 1942. Jen

    2、ny, then 12 years old, was reading a magazine. Some ads in the magazine were asking for pen pals. One of them caught Jennys eye. It was from Alice Miller. She lived in America and was also 12. “It was exciting for me,” Jenny said. “I sat down at once, wrote a letter, put it in an envelopetogether wi

    3、th a picture of myself and posted it.”Jenny spent every day waiting for the postman. Two weeks laterwhich felt like a lifetimea reply dropped through the letter box. “I was overjoyed,” Jenny said. “There was a letter and a picture of my new friend. She was all the way on the other side of the world!

    4、”Jenny and Alice wanted to learn more about each other. They kept writing. The two found that they had a lot in common. They liked the same books and the same films. However, both Jenny and Alice were too poor to afford a plane ticket. It was not until 1987 that they met. “I was glad to see the pers

    5、on I had been writing to for 40 years,” Jenny said. “We had a big hug and then sat down, chatting for hours.”Now in their nineties, Jenny and Alice are still writing to each other. And they still write by hand. “Writing is warmer and friendlier. So why shall we change the habit of a lifetime?” Jenny

    6、 said. “Im so glad that I wrote that first letter 80 years ago.”1Where did Jenny Green first see Alices information?AIn a magazine.BOn a website.COn social media.DIn a newspaper.2The underlined word “overjoyed”(in Paragraph 3)probably means “_.”Avery sadBvery tiredCvery worriedDvery happy3According

    7、to the article, what did Jenny and Alice have in common? They liked the same films.They were of the same age. They liked the same books.They liked the same movie stars.ABCD4What can we learn from the last paragraph?AJenny has many pen pals.BJenny and Alice will keep writing by hand.CJenny doesnt kno

    8、w how to use a computer.DJenny and Alice will write to each other by email.(2022福建泉州模拟预测)Twice a month, Nona Avery sits down, picks up her pen and writes a letter to her best friend. The British woman has been doing it for 80 years. She has sent more than 1,500 letters to her pen pal in America. The

    9、 hobby started in 1942. Nona, then 12, was reading a magazine. Some people were asking for pen pals in the magazine. One of them caught Nonas eyes. It was from Alice Powers. She lived in America and was also 12. “I was very excited,” Nona said. “I sat down immediately, wrote a letter, put it in an e

    10、nvelope (信封) together with a picture of myself and posted it.”Nona spent every day waiting for the postman. Two weeks later which felt like a lifetime a reply dropped through the letterbox. “I was overjoyed,” Nona said. “There was a letter and a picture of my new friend. She was all the way on the o

    11、ther side of the world!”Nona and Alice wanted to learn more about each other. They kept writing. The two found that they had a lot in common. They liked the same books and the same films.However, both Nona and Alice were too poor to pay for a plane ticket. It was not until 1987 that they met. “I was

    12、 excited to see the person I had been writing to for forty years,” Nona said. “We had a big hug and then sat down, chatting for hours.”Now in their nineties, Nona and Alice are still writing to each other. And they still write by hand. “Writing is much closer. So why shall we change the habit of a l

    13、ifetime?” Nona said. “Im so glad that I wrote that first letter 80 years ago.”5When did Nona Avery and Alice Powers become pen pals?AIn the year 1987.BIn their nineties.CForty years ago.DWhen Nona was 12.6Where did Nona first see Alices information?ABCD7The underlined word “overjoyed” in Paragraph 3

    14、 probably means “_”.Avery happyBvery friendlyCvery poorDvery worried8According to the passage, what did Nona and Alice have in common?They were fond of the same films.They were of the same age.They enjoyed the same books.They liked the same film stars.ABCD9What can we learn from the last paragraph?A

    15、Nona has many other pen pals besides Alice.BNona doesnt know how to use a computer.CNona and Alice will keep writing by hand.DNona and Alice will change their living habits.(2022山东淄博二模)Its hard when your best friend isnt around maybe because you move to a different school or a different class. You m

    16、ay feel lonely at break or lunchtime. You want to have new friends, but how do you make friends with them? Start by looking around your classroom. Think about which kids youd like to play with at break. Say hi to them, smile, and be friendly. Ask them to enjoy something or talk, with them about some

    17、thing they may be interested in. Ask someone to play with you or ask “Do you want to sit here?” in the dining hall. When youre at break, walk to kids you want to play with, and say “Hi, can I play, too?” or just join in. If you are shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usu

    18、ally good at matching up friends. The best way to make friends is to be a friend. Be kind, be friendly, say nice things and help others, soon you will have one, or two, or even more new friends.10How may some kids feel at break or lunchtime when you have no friends around you?ALonely.BBravely.CFrien

    19、dly.DHardly.11How do kids make friends according to the passage? Try to find topics and communicate with others. Join in them and do something together. The teacher wont help you find friends. Be kind, be friendly, say nice things and help others.ABCD12What is the best title of the article?AThe best

    20、 way to make friends.BHow to make friends?CFriends are necessary in our lives.DBe friendly to others.(2022重庆市綦江区东溪中学一模)Different people make different kinds of friends. It is rightly said that, “A friend to all is a friend to none.” With time and growing trust, some people get really close to each o

    21、ther and remain true friends. However, every friend is not the same type. Some friends are patient and helpful while others are cheerful and caring. Here provides information on these types of friendship and different kinds of friends.Animal Friends. It has been rightly said, “ Animals are such wond

    22、erful friends, as they ask no questions.” Humans and animals have been knowing to have a special connection with each other since old time. It is without reason that somebody has said that “A dog is a mans best friends.”Internet Friends. The Internet has become not only important but also a second w

    23、orld for many people. Not only people use it for business and work, it has also become a popular way of communicating with others. Online friends are those people who have known each other through the Internet. Making Internet friends is similar to making pen pals.Pen Friends. They are more or less

    24、like e-friends. It was quite a popular way of making friends in different parts of the world before Internet came into sight. This kind of friendship is developed when people write letters to each other through mails. Mostly, it helps people to learn different countries, different lifestyle and to e

    25、ven stay away from loneliness.Women Friends. It is special for men to have female friends. Sometimes many males seem very popular, but they hardly find a “brother” to talk about their secrets. At this time, talking with a woman friend will surely help. With a female, friendship can be really rewardi

    26、ng if you are true to each other.13The underlined sentence “A friend to all is a friend to none” in Paragraph 1 means _A善交者,朋友遍天下。B泛交者,朋友身边绕。C善交者,朋友少而精。D泛交者,朋友滥如无。14From the passage, a man who has close women friends must be _.AcheerfulBtruthfulCconfidentDhandsome15According to the passage, making _

    27、 and making _ are similar to each other.Aanimal friends; Internet friendsBanimal friends; pen friendsCInternet friends; pen friendsDInternet friends; women friends16The best title of the passage may be _.ADifferent friends lead to different friendshipBOld friends and old wines are the bestCA friend

    28、in need is a friend indeedDA friend to everybody is a friend to nobody(2022山东济宁市兖州区教学研究室二模)Do you feel lonely when your best friend isnt around? Heres our advice to you-and to all kids who feel lonely sometimes. Its hard when a best friend isnt around-maybe because he or she moved to a different sch

    29、ool or a different class. You may feel left out during breaks or lunchtime. You want to make new friends, but how do you find them? Maybe it seems like everybody else already has friends. But remember, theres always room for more friends. Start by looking around your classroom-think about which kids

    30、 youd like to play with during break. Look for chances to say hi to them, smile, and be friendly. Offer to share something or express your appreciation (欣赏)to them. Invite someone to play with you or say “Do you want to sit here?” in the lunchroom. When youre at break, walk over to kids you want to

    31、play with, act friendly, and say “Hi, may I join you?” or just join in. If you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new friends. Teachers are usually pretty good at matching people up. The best way to make friends is to be a friend. Being kind, being fri

    32、endly, sharing, saying nice things, offering help-pretty soon, youll have one, two or even more new friends. You might still miss that special best friend. But when you see each other again, you can share something you didnt have before he or she left. You can introduce him or her to your new friend

    33、s!17What does the underlined phrase “feel left out” in Paragraph 2 mean?Afeel homesickBfeel aloneCleave home aloneDbe hungry18Which are good ways to make friends? a. Join others and play with them. b. Invite others and share your happiness. c. Keep asking for help from others. d. Say “hello” to peop

    34、le you want to make friends with.AabcBbcdCacdDabd19The underlined word “this” in Paragraph 4 refers to _.Afeeling shyBmaking a speech to friendsCstudying with friendsDmaking new friends by yourself20What can we learn from the story?AWhen you feel lonely, making new friends is a good choice.BMaking n

    35、ew friends is an easy job.CTeachers can become your best friends.DNew friends would soon replace old friends.(2022山东沂水县教育和体育局教研室二模)“Long distance never separates close friends.” Its easier to make new friends than to say goodbye to old ones.When I was still studying in China, my school held a singin

    36、g competition. I entered it because I really loved singing. I sang with a girl named Jenny. Shes one of my best friends.Unluckily, I was nervous and I forgot the lyrics for a moment when we were singing. I was standing on the stage, looking pale on the face. We lost the competition. I felt terribly

    37、sorry, but Jenny tried to comfort me by saying “There will be another chance”. After about a week, our schools art festival began. I decided to take part in it. The first person I thought of to join me was Jenny, although I wasnt sure if she would like to. But while I was asking other people to join

    38、 me, she said she would join as well. We decided to sing the song See You Again at the festival because I would leave for the UK after I finished the performance. We prepared for it for a long time.Finally, the day of the festival arrived. As I walked into the classroom, the class started clapping(鼓

    39、掌)for me. Someone had written “Sally, Come On!” on the blackboard. My classmates gave cards to me. After I completed my performance, everyone cheered for me.It was a really unforgettable and touching afternoon. I wanted to thank Jenny, who didnt give up on me when I felt down. I wanted to thank my f

    40、riends for helping me, and I really wanted to thank all of my classmates who were with me in my two middle school years as well. 根据短文内容,选择最佳答案。21Sally looked pale on the face because _.Ashe got nervous and forgot the lyricsBshe was seriously illCshe was afraid of losing the competition22What did Sal

    41、ly think of the experience at the art festival?ASad and terrible.BUnforgettable and touching.CSuccessful but boring.23What can we know about Jenny according to the passage?AShe would leave for the UK with Sally.BShe sang a song with Jenny at the art festival.CShe felt angry after they lost the singi

    42、ng competition.24This passage is written by Sally to _.Amake more friends in ChinaBshare her colorful life in the UKCexpress thanks to her friends and classmates(2022四川省内江市第六中学二模)“Keep your eyes on your paper” is one of the rules Mrs. Archer has taught us. Its a simple rule, but its not a rule every

    43、body chooses to follow.I had an experience with a “rule breaker” during an English exam. I felt somebody was watching me closely, I turned my head and saw James, who sat right behind me. My eyes caught his and he said in a low voice, “Let me see your answers!” I gave him a smile, unsure if he was jo

    44、king, and returned to my test. This time I moved a little more closely towards my own paper. “I cant see!” James said.“What am I going to do? After all, James, Jack and I are the best friends.” I thought to myself. Cheating was against my beliefs. I put my arm around my answers.“Hes your friend and

    45、what are friends for?”“You know its wrong.”I beat softly the top of my desk, hoping for an easy way out of this matter. But I knew I had to do what I felt was right, even if it made James mad. So I guarded my paper so that he couldnt see my answers.When the exam ended, I stood there, searching for t

    46、he right words to say. “Sorry, James, but you know me well enough .” I said slowly and softly. “But maybe I could help you study before the next test.” “OK, Brian,” he smiled. “It might not be easy, but Ill give it a try.”I felt happy that my friendship with James hadnt been destroyed (破坏). Mrs. Arc

    47、her would be proud.25Who was the rule breaker?AJack.BBrain.CJames.DMrs. Archer.26Who said the two underlined sentences and in what way?AJames, in a low voice.BBrian, silently in his mind.CJack and James, to each other.DMrs. Archer, slowly and softly.27Why did the writer think Mrs. Archer would be pr

    48、oud?ABecause he helped his friend in the exam.BBecause he and his friend did well in the exam.CBecause he refused his friend to copy his answers.DBecause he followed the rule and kept their friendship.28What can we learn from the text?ATry to help others, and you will feel happier.BKeep doing what i

    49、s right, and you will be understood.CDont make friends mad, or your friendship will be destroyed.DDont break the rules at school, or your teachers will be angry.(2022江西抚州一模)Giorgio moved from Italy to London in February. He often heard his neighbor play the piano and he really wanted to know the tal

    50、ented player. So he left a message on the neighbors door. It said, “Hope you can play My Heart Will Go On.” The next day, the music was heard from the neighbor. Giorgio knew a new friendship started. He began to communicate with his neighbor by playing the piano. Giorgio played one part of a piece a

    51、nd the neighbor would continue playing the left part.Later, Giorgio met his neighbor finally. His name was Emil, a 78-year-old man from Poland. Emils wife passed away last year from COVID-19. He played the piano for his wife because he missed her so much. Knowing this, Giorgio wrote a piece of music

    52、 named Dear Emil for Emil. “I want to tell Emil he is not alone,” Giorgio said.They kept playing the piano together until Emil moved to another place. Giorgio uploaded (上传) the videos of their playing to Tik Tok (抖音). Lots of people were moved by them.Sadly, Emil passed away a few weeks later. Giorg

    53、io said goodbye to his good friend. And he keeps playing the piano. “For Emil, and for myself.”29Giorgio left a message on Emils door because _.Ahe wanted to know EmilBhe wanted to tell Emil he was not aloneChe wanted to play the piano with EmilDhe wanted to listen to My Heart Will Go On30The two me

    54、n in the passage became friends by _.Ahaving talksBuploading videosCwriting musicDplaying the piano31The passage is mainly about _.Athe good videos on Tik TokBthe friendship between Giorgio and EmilCthe situation of Emils familyDthe way of communication参考答案:1A2D3A4B【导语】本文主要讲述了英国12岁的珍妮给远在太平洋另一端的美国12岁

    55、的爱丽丝写了一封信,从此她们书信来往了很多年,同时也建立起了深厚的友谊。1细节理解题。根据“Some ads in the magazine were asking for pen pals. One of them caught Jennys eye. It was from Alice Miller.”可知,在杂志上看到的,故选A。2词句猜测题。分析“Jenny spent every day waiting for the postman. Two weeks laterwhich felt like a lifetimea reply dropped through the lette

    56、r box.”可知,珍妮每天都在等邮递员,两周后就像过了一辈子一样一封回信从信箱里投了进来。珍妮等待信件的时候度日如年,所以收到信很高兴,故选D。3细节理解题。根据“Jenny, then 12 years old.It was from Alice Miller. She lived in America and was also 12.”和“They liked the same books and the same films.”可知,她们年龄一样,都喜欢同样的书和电影,故选A。4推理判断题。根据“Now in their nineties, Jenny and Alice are st

    57、ill writing to each other. And they still write by hand.”可知,现在珍妮和爱丽丝已经九十多岁了,她们还在互相写信,她们仍然用手写字。故选B。 5D6B7A8D9C【导语】本文是一篇记叙文,讲述了诺娜艾弗里和爱丽丝鲍尔斯跨越了约80年的笔友情谊。5细节理解题。根据原文“Nona, then 12, was reading a magazine. Some people were asking for pen pals in the magazine”可知,当诺娜艾弗里12岁时,和同岁的爱丽丝鲍尔斯成了笔友。故选D。6细节理解题。根据原文“N

    58、ona, then 12, was reading a magazine. Some people were asking for pen pals in the magazine. One of them caught Nonas eyes. It was from Alice Powers”可知,诺娜艾弗里是在一本杂志上看到了爱丽丝鲍尔斯的信息。故选B。7词句猜测题。根据下文“There was a letter and a picture of my new friend. She was all the way on the other side of the world!”可知,与爱

    59、丽丝鲍尔斯成为了笔友让诺娜艾弗里喜出望外。故“overjoyed”有“非常快乐”之意,故选A。8细节理解题。根据原文“Nona, then 12 It was from Alice Powers. She lived in America and was also 12 The two found that they had a lot in common. They liked the same books and the same films”可知,两人的共同点有:同一岁数,喜欢同样的书和电影。故选D。9细节理解题。根据原文“Nona and Alice are still writing

    60、 to each other. And they still write by hand”可知,两人将继续手写信件来交流。故选C。10A11B12B【导语】本文是一篇说明文,介绍到了一个新环境,应该如何交朋友的方法。10细节理解题。根据“You may feel lonely at break or lunchtime.”可知,可能会感到孤独,故选A。11细节理解题。根据“Say hi to them, smile, and be friendly. Ask them to enjoy something or talk, with them about something they may

    61、be interested in.”和“Be kind, be friendly, say nice things and help others, soon you will have one, or two, or even more new friends.”可知,想要交朋友就要加入他们,一起做点什么,并且善良,友善,说好话,还要帮助别人。故选B。12最佳标题题。本文介绍到了一个新环境应该如何交朋友,所以最佳标题是“如何结交朋友”,故选B。13D14B15C16A【导语】本文主要介绍了日常生活中几种朋友类型,说明不同的人会交不同种类的朋友。13词句猜测题。根据“Different peo

    62、ple make different kinds of friends. It is rightly said that, “A friend to all is a friend to none.”可知不同的人有不同种类的朋友,没有一个人是所有人的朋友,这样的人并没有真正的朋友,故此句意为“泛交者,朋友滥如无”。故选D。14细节理解题。根据第五段“With a female, friendship can be really rewarding if you are true to each other.”可知有亲密女性朋友的男人必须真诚。故选B。15细节理解题。根据“Making Inte

    63、rnet friends is similar to making pen pals.”可知结交网友和交笔友很像。故选C。16最佳标题。本文主要介绍了日常生活中几种朋友类型,说明不同的人会交不同种类的朋友。由此可知,本文最佳标题是“不同的朋友导致不同的友谊”,故选A。17B18D19D20A【导语】本文是一篇记叙文,给了大家一些关于在孤独时如何交新朋友的具体建议。17词义猜测题。根据“Its hard when a best friend isnt around-maybe because he or she moved to a different school or a different

    64、 class.”可知当最好的一个朋友不在身边,应该是孤独的。故选B。18细节理解题。根据“Start by looking around your classroom-think about which kids youd like to play with during break.”、“ Being kind, being friendly, sharing, saying nice things, offering help-pretty soon, youll have one, two or even more new friends.”、“When youre at break,

    65、walk over to kids you want to play with, act friendly, and say Hi, may I join you? or just join in.”可知abd都是交朋友的好办法,故选D。19词句猜测题。根据“If you have trouble doing this or if youre feeling shy, ask your teacher to help you make new friends”(如果你做这件事有困难,或者你感到害羞,请你的老师帮助你结交新朋友。)可知这里的this指的是自己交新朋友,故选D。20细节理解题。根据

    66、“Do you feel lonely when your best friend isnt around? Heres our advice to you-and to all kids who feel lonely sometimes.”可知当你感到孤独时,结交新朋友是个不错的选择。故选A。21A22B23B24C【导语】本文讲述作者参加歌唱比赛的经历,讲述朋友和同学对自己的帮助和鼓励,表达了对他们的感激之情。21细节理解题。根据“I was nervous and I forgot the lyrics for a moment when we were singing”可知,萨利脸色

    67、苍白是因为她紧张得忘词了。故选A。22细节理解题。根据 “It was a really unforgettable and touching afternoon”可知,萨利认为自己在艺术节上的经历是难忘且令人感动的。故选B。23细节理解题。根据“But while I was asking other people to join me, she said she would join as well. We decided to sing the song”可知,珍妮和萨利合作,二人在艺术节上演唱了一首歌曲。故选B。24主旨大意题。根据“I wanted to thank Jenny, w

    68、ho didnt give up on me when I felt down. I wanted to thank my friends for helping me, and I really wanted to thank all of my classmates who were with me in my two middle school years as well”可知,作者主要向她的朋友和同学对她的鼓励和支持表达感谢。故选C。25C26B27C28B【导语】本文讲述了作者在考试中拒绝了帮助朋友作弊的事。他坚持正确的事情,不仅朋友之间的友情没有被破坏,老师也感到骄傲。25细节理解

    69、题,根据“Let me see your answers! I gave him a smile, unsure if he was joking, and returned to my test. This time I moved a little more closely towards my own paper. I cant see! James said.”,James让作者给他看答案,可知James是破坏规则者,故选C。26推理判断题,根据“I thought to myself. Cheating was against my beliefs. I put my arm aro

    70、und my answers.”以及这是考试场所,可知这是作者内心对于是否要给朋友看答案的挣扎,故选B。27细节理解题,通读全文可知,作者朋友想在考场作弊,但是作者拒绝了,遵守了Arche老师的规则,可知因此Arche老师会对作者的所作所为感到骄傲的。故选C。28主旨大意题,根据“I felt happy that my friendship with James hadnt been destroyed. Mrs. Archer would be proud.”我很高兴我和詹姆斯的友谊没有被破坏,Arche老师会感到骄傲的。可知坚持做正确的事,你就会被理解,故选B。29A30D31B【导语】

    71、本文介绍了一对邻居通过钢琴结识并成为朋友的故事。29细节理解题。根据“He often heard his neighbor play the piano and he really wanted to know the talented player. So he left a message on the neighbors door.”可知,乔治在埃米尔的门上留言,因为他想认识埃米尔。故选A。30细节理解题。根据“He began to communicate with his neighbor by playing the piano. Giorgio played one part of a piece and the neighbor would continue playing the left part.”可知,两个人是通过弹钢琴成为朋友的。故选D。31主旨大意题。根据“Sadly, Emil passed away a few weeks later. Giorgio said goodbye to his good friend. And he keeps playing the piano. “For Emil, and for myself.”及短文内容可知,这篇文章主要是关于乔治和埃米尔之间的友谊。故选B。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:专题22 朋友与友谊-备战2023年中考英语阅读理解热点话题分类训练(中考真题 名校最新模拟题).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-833752.html
    相关资源 更多
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【巩固】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【巩固】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【实用】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【实用】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【完整版】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【完整版】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【夺分金卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【夺分金卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【基础题】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【基础题】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优b卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优b卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优a卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【培优a卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【名师推荐】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【名师推荐】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【典型题】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【典型题】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【b卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【b卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【a卷】.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案【a卷】.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案ab卷.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案ab卷.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案.docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附答案.docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(考点梳理).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(考点梳理).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(网校专用).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(网校专用).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精选题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精选题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精品).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(精品).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(有一套).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(有一套).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(易错题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(易错题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(必刷).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(必刷).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠系列).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(夺冠系列).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名校卷).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名校卷).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名师系列).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(名师系列).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(各地真题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(各地真题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(历年真题).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(历年真题).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(典优).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(典优).docx
  • 人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(全国通用).docx人教版五年级下册数学 期末测试卷附完整答案(全国通用).docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1