分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2021版高考英语一轮复习 Unit 1 Living well课后达标检测 新人教版选修7.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:357296
  • 上传时间:2025-11-28
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:2.79MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021版高考英语一轮复习 Unit Living well课后达标检测 新人教版选修7 2021 高考 英语 一轮 复习 well 课后 达标 检测 新人 选修
    资源描述:

    1、Unit 1 Living well(建议用时:40分钟).阅读理解A(2020南昌重点中学高三段考)Laura Sides was a psychology major at the University of Nottingham in 2004. She first noticed signs of her dads developing dementia(痴呆) when she moved to Nottingham. She said, “Dad was a doctor, so he knew exactly what was happening to him, but peop

    2、le try to hide it when they are ill. Then, I came home for my 21st birthday and arranged to meet him, but he never showed up as hed forgotten. Thats when I knew something serious was happening.”So, aged 21, she decided to leave university and look after him herself. She lived close by, popping in ev

    3、ery day to make sure he was eating, and that the house was tidy, before heading off to her work.Besides challenging moments, there were times when looking after her dad was a pure joy. “Wed wake up. Id ask him what he wanted to do that day, and however ridiculous the adventure, off wed go.”Sadly, in

    4、 2009, 5 years later, Laura lost her father. Before he died, Laura went to a hospital appointment with him, where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic, meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it. For several years Laura agonised over whether to be tested, fi

    5、nally finding out in August 2017 that she has the APP gene, meaning that, like him, she will develop the condition within a decade.At first, she struggled, feeling as if she lacked purpose. Then, during a sleepless night in the summer of 2018, she decided at around 2 am. to enter the 2019 London Mar

    6、athon sponsored by the charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly. “I remember when Dad was ill, people wouldnt know how to react and it all felt very hidden away, but I

    7、 want to be honest and open.” She added, “The more information we can get, the less of a taboo(忌讳) this will feel. That said, the support Ive received so far after going public has been amazingthats what is carrying me through.”【解题导语】Laura Sides在读大学期间,父亲患上了阿尔茨海默病,她休学悉心照料父亲直到他去世;后来她被医生告知自己在十年后也会患上同样的

    8、病。短暂的痛苦之后,她便振作了起来,积极面对生活,参加马拉松比赛,并且进行阿尔茨海默病方面的公开演讲,鼓励人们公开谈论这种病,而不是回避它。1Laura noticed her fathers dementia when _.Aher father told her his condition in personBpeople nearby informed her of her fathers conditionCher father forgot his own birthday partyDher father forgot to attend her 21yearold birthda

    9、y partyD解析:细节理解题。根据第一段中的“Then, I came home for my 21st birthday.Thats when I knew something serious was happening.”可知,Laura的父亲忘记参加女儿的21岁生日会,在那时Laura意识到父亲已患病,故选D。2The underlined word “agonised” in paragraph 4 probably means “_”AexcitedBstruggledCshockedDdelightedB解析:词义猜测题。根据上文中的“there was a fiftyfift

    10、y chance that she had inherited it”可知,医生告知Laura,她有百分之五十的患病概率,并结合画线词所在句中的“whether to be tested”可知,此处表示Laura多年来苦苦思索是否去检查一下,与B项词义接近。3Laura started the open talk in the hope of _.Agetting people to talk about Alzheimers openlyBearning some money to help treat her AlzheimersCmaking herself stronger to fi

    11、ght against AlzheimersDraising funds for charities Alzheimers Society and Alzheimers Research UK.A解析:细节理解题。根据题干中的关键词open talk定位到文章的最后一段。根据该段首句“She hoped to start the conversation around earlyonset Alzheimers and to encourage people to talk about it more openly.”可知,作者公开谈论阿尔茨海默病是为了鼓励人们公开谈论此病,故选A。4Whic

    12、h words can best describe Laura?ACaring and positive.BCareful and honest.CPatient and cautious.DDevoted and modest.A解析:推理判断题。通读全文内容可知,Laura在得知父亲患阿尔茨海默病后休学来悉心照料他直至他去世,后来得知自己也会得阿尔茨海默病后,挣扎后便振作起来,先是决定参加马拉松比赛,接着针对这种病进行公开演讲,鼓励人们更加公开地谈论它,而不是回避它。由此可知,作者是一个关心他人且积极向上的人,故选A。【难句分析】Before he died, Laura went to

    13、a hospital appointment with him, where doctors mentioned that his form of Alzheimers was genetic, meaning there was a fiftyfifty chance that she had inherited it.分析:本句是一个主从复合句。Before引导了一个时间状语从句;关系副词where引导一个非限制性定语从句,修饰先行词a hospital appointment;该定语从句中,that引导宾语从句,作mentioned的宾语;meaning.she had inherite

    14、d it是现在分词短语作伴随状语,其中there was a. it是省略了连词that的宾语从句,且that she had inherited it作chance的同位语。译文:在他去世前,劳拉陪他去医院,医生提到他的阿尔茨海默病是基因型的,这就意味着劳拉有百分之五十的概率遗传这个病。B(2020郑州高三质检)For as long as weve known about it, humans have searched for a cure for cancer. Across the world, countless amounts of time and money have bee

    15、n spent on researching a way to stop this terrible disease. But now, it seems like the answer could have been inside our own bodies the whole time.Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US., a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy th

    16、at could mean the end of a certain type of cancer.The therapy allows scientists to “train” the immune(有免疫力的) cells of sick patients to fight leukemiaa form of blood cancer that mostly affects young people.The exciting new treatment works by removing healthy immune cells from the patient, known as Tc

    17、ells, which are then changed to be able to “hunt down” cancer cells.The cells are then put back into the patient before they begin to get rid of the patients leukemia over time, similar to how the body fights off other illnesses.“This is truly an exciting new day for cancer patients,” Louis J. DeGen

    18、naro, president of The Leukemia & Lymphoma Society, said in a news release.Up until now, a long and painful marrow transplant(骨髓移植) was the only option for many leukemia patients.In this procedure, healthy blood cells are taken from a donor and placed into the sick patient, who also has to go throug

    19、h chemotherapy(化疗) to allow their body to adjust to the new cells.But with a recovery rate of around 83%according to a news release published by the FDAits hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.“Were entering a new frontier in medical in

    20、novation with the ability to reprogram a patients own cells to attack a deadly cancer,” FDA representative Scott Gottlieb said in the release. “New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cure many incurable illnesses.”【

    21、解题导语】治愈癌症是医学界的难题,大量的时间和金钱投入到研究一种阻止这种可怕疾病的方法上。现在一种新的基因疗法给人们带来了治愈白血病的希望。该疗法通过培养病人体内的有免疫力的细胞来对抗白血病。5What is the authors main purpose in writing the passage?ATo compare different ways of curing leukemia.BTo report on a breakthrough in cancer treatment.CTo explore the potential of gene and cell therapies

    22、.DTo show scientists efforts in search of a cure for cancer.B解析:写作意图题。根据第二段“Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US., a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy that could mean the end of a certain type of cancer.”并结合全文其他内容可知,本文主要介绍了治

    23、疗癌症的一项突破一种新的基因疗法,故B项正确。6How does the new treatment for leukemia work?ABy using changed Tcells to destroy cancer cells.BBy replacing sick blood cells with healthy ones.CBy removing sick blood cells during a marrow transplant.DBy using chemotherapy to improve the patients immune system.A解析:细节理解题。根据第四段

    24、的内容可知,该疗法通过改变后的T细胞来对抗身体内的癌细胞,从而达到治疗目的。7What can be inferred about the new therapy for leukemia sufferers?AIt can save them many more trips to the hospital.BIt can improve their ability to fight off all kinds of cancer.CIt can give them a better chance of survival and recovery.DIt can reduce their pa

    25、in in the process of the marrow transplant.C解析:推理判断题。根据倒数第二段“But with a recovery rate of around 83%according to a news release published by the FDAits hoped that the days of painful trips to the hospital, or even death, are over for leukemia sufferers.”可知,根据美国食品和药物管理局发布的新闻,利用这一方法的白血病患者的治愈率约为83%,由此可知

    26、,这一方法有望给白血病患者带来更好的存活和康复机会,故C项正确。8What is Scott Gottliebs attitude towards gene and cell therapies?ADoubtful.BOptimistic.CWorried.DCasual.B解析:观点态度题。根据最后一段中Scott Gottlieb所说的话“New technologies such as gene and cell therapies hold the potential to transform medicine and our ability to treat and even cur

    27、e many incurable illnesses.”可知,Scott Gottlieb认为,像基因和细胞疗法这样的新技术有可能改变医学,改变我们治疗甚至治愈许多无法治愈的疾病的能力。由此可知,Scott Gottlieb对基因和细胞疗法的态度是乐观的,故B项正确。【难句分析】Recently, the Food and Drug Administration(FDA) in the US., a government agency thats responsible for health care, approved a new form of gene therapy that coul

    28、d mean the end of a certain type of cancer.分析:本句是一个主从复合句。句中thats responsible for health care为that引导的定语从句,修饰先行词a government agency; that could mean the end of a certain type of cancer为that引导的定语从句,修饰先行词a new form of gene therapy, that在从句中作主语。译文:最近,美国食品和药物管理局,一个负责医疗的政府机构,批准了一项新的基因疗法,该疗法可能意味着某种类型的癌症的终结。

    29、.完形填空(2020新疆维吾尔自治区适应性测试)What I have learned with my three teens is this: when they are testing me and pushing the limits in a way that feels more aggressive than normal teenage behavior, this is when they need some extra love and _1_When our kids are young and arent able to _2_ how they are feeling,

    30、 they typically behave in a way that makes it obvious that they are sad, _3_, or not feeling like themselves. We parents try _4_ to help them feel better, whatever it _5_. We wont _6_ even though we cant quite understand.As they get _7_ and are able to talk and communicate, I think we raise our expe

    31、ctations a little bit too _8_Ive realized although they can talk and communicate and let us _9_ whether something is wrong, it doesnt mean they will.Not because they dont always want to, _10_ teenagers seem to think they can _11_ it on their own; they think their _12_ wont understand, or they are to

    32、o embarrassed to come to us with their _13_ or talk about certain situations. But Ive also had to realize when my teens are disrespectful, they might not know how to _14_ themselves. Even as a 43yearold woman I still _15_ with finding the words or putting a name to my feelings. I mean my teens need

    33、me to _16_ them to tell me whats wrong.Teens, like all of us are looking for bonding, so make sure we are _17_ time with them. This has to be face to face. If connecting with your teen by text messages feels easier, then start there, but dont _18_ there. Put down your _19_ and look at your teen in t

    34、he eyes to communicate too, and _20_ will take you and your teens relationship to another level.【解题导语】本文是一篇说明文。孩子小的时候,他们不能向父母表达自己的感受,就会通过明显的方式来表达自己的难过或不舒服;当他们长大时,他们又不愿意表达他们的感受;因此,父母要关注孩子的成长,及时有效地和孩子沟通。1A.complaintBpunishmentCpraiseDattentionD解析:根据语境和前面的“when they need some extra love and”可知,此处表示他们需要

    35、额外的爱和关注时。2A.singBexploreCcommunicateDbuildC解析:根据语境可知,当孩子小的时候,他们不能表达自己的感受。communicate“传达,传递”。3A.uncomfortableBdelightedCexcitedDenergeticA解析:根据该句中的“they are sad, _, or not feeling like themselves”,并结合语境可知,此处表示他们伤心、不舒服。4A.somethingBeverythingCnothingDanythingB解析:根据后面的“whatever it _”可知,我们父母尽一切可能去帮助他们感觉

    36、好些,无论付出什么。5A.offersBtakesCmakesDcallsB解析:参见上题解析。6A.give inBgive upCgive off Dgive outB解析:根据后面的“even though we cant quite understand”可知,尽管我们不是很明白,但我们不会放弃。7A.smallerBstrongerColderDyoungerC解析:根据后面的“are able to talk and communicate”可知,当他们年龄大一点时,他们能表达和交流。8A.highBlowCfastDslowA解析:根据前面的“we raise our expec

    37、tations”并结合语境可知,此处表示我们把期望提得有点过高。9A.askBsayCdebateDknowD解析:根据语境可知,他们能表达和交流,能让我们知道是否事情出了差错。10A.becauseBsinceCthoughDbutD解析:根据上文“Not because they dont always want to”和空后的“teenagers seem to think they can _ it on their own”可知,空处表转折,此处表示并不是因为他们不想,而是(but)青少年认为他们能自己应付(handle)它。11A.handleBhideCpresentDexpos

    38、eA解析:参见上题解析。12A.friendsBparentsCteachersDteammatesB解析:根据语境可知,他们认为他们的父母不会理解。13A.worriesBpossibilitiesCexplanationsDassumptionsA解析:根据该句中的“they are too embarrassed to come to us with their _”可知,他们太尴尬不愿带着担忧找父母。14A.pushBdetermineCexpressDurgeC解析:根据语境可知,他们也许不知道怎样表达自己。15A.argueBworkCstruggleDdreamC解析:根据上文可

    39、知,孩子们也许不知道怎样表达自己,并结合该句可知,作为一个43岁的女士,找到合适的话语表达自己的感受对“我”来说仍然很难。16A.forceBencourageCrefuseDforbidB解析:根据语境可知,此处表示“我的意思是孩子们需要我鼓励他们告诉我出了什么差错”。17A.wastingBkillingCspendingDlosingC解析:根据该句中的“we are _ time with them”可知,此处表示确保花时间和他们在一起。18A.standBhangCleaveDstopD解析:根据该句“If connecting with your teen. dont _ ther

    40、e.”可知,如果用手机信息和你的孩子沟通感觉更简单,就从那儿开始,但不能停留在手机交流上。19A.magazinesBnewspapersCbooksDphonesD解析:根据上文用手机短信和孩子沟通可知,此处表示放下你的手机,看着孩子的眼睛进行沟通。20A.connectionsBadjustmentCserviceDdisappointmentA解析:根据后面的“take you and your teens relationship to another level”可知,联系能让你和孩子的关系更进一层。.短文改错(2020武汉高三训练)When I got up on this mor

    41、ning, I had a strange feeling that it isnt going to be my day. First, I got up later, missing breakfast. Then, dashed to the bus stop, I slipped and fell on the ground. To make matters bad, the bus didnt stop for me because it was overcrowded. It had no choice but to take a taxi. Not until the taxi

    42、got to my school I realize I have left my wallet at home. After I did lots of explain and apologizing, the driver let me go. In a end, I reached the school gate. To my astonishment, I suddenly realized it was a school holiday.答案:When I got up this morning, I had a strange feeling that it going to be

    43、 my day. First, I got up , missing breakfast. Then, to the bus stop, I slipped and fell on the ground. To make matters , the bus didnt stop for me because it was overcrowded. had no choice but to take a taxi. Not until the taxi got to my school realize I left my wallet at home. After I did lots of a

    44、nd apologizing, the driver let me go. In end, I reached the school gate. To my astonishment, I suddenly realized it was a school holiday.删除this morning前的on。考查介词。表时间的名词前带有last, next, this, these, that等指示性限定修饰语且其前没有冠词时,其前要省略介词。isnt改为wasnt。考查时态。本文讲的是过去的事情,应用过去时。later改为late。考查副词。本处意为“起来得晚”,故用副词late“迟,晚”

    45、修饰其前的动词词组。dashed改为dashing。考查非谓语动词。句意:然后冲向公交车站时,我滑了一下,摔倒在地。分析句子结构可知,动词dash与句子主语I之间为逻辑上的主谓关系,故应用其现在分词形式。bad改为worse。考查形容词的比较级。此处表示“使事情更为糟糕的是”, 含比较的含义,应用比较级。It改为I。考查代词。句意:除了坐出租车,我别无选择。根据句意可知,此处应用I。在my school后加did。考查倒装。not until置于句首时,句子主干用部分倒装结构。本句为过去时态,故用助动词did。have改为had。考查时态。“钱包落在家里”发生在“我意识到”之前,为“过去的过去”,应用过去完成时。explain改为explaining。考查动名词。此处与apologizing并列,故把explain改为explaining。a改为the。考查冠词。in the end是固定短语,意为“最后”。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021版高考英语一轮复习 Unit 1 Living well课后达标检测 新人教版选修7.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-357296.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1