九年级英语上学期期末仿真测试(常州专用)-2023-2024学年九年级上学期期末考点大串讲(牛津译林版)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 九年级 英语 学期 期末 仿真 测试 常州 专用 2023 2024 学年 考点 串讲 牛津 译林版 解析
- 资源描述:
-
1、九年级英语上学期期末仿真测试(含听力音频、原文)考试时间:90分钟;满分:100分学校:_姓名:_班级:_考号:_一、听力选择(每小题,共20分)1What will they have for lunch?ABC【答案】B【原文】W: Dear, what do you want for lunch?M: I would like some noodles.2What is Simon doing now?ABC【答案】C【原文】W: Simon, turn down the TV. Your father is working.M: OK, mum. I will.3What does t
2、he boy think the girl can be?ABC【答案】A【原文】W: I want to be a doctor or a teacher in the future.M: You are impatient enough, but you are creative and often have exciting ideas.4What is Sandys animal sign?ABC【答案】B【原文】M: Sandy, I heard that your brother was born in the Year of the Rat. What about you?W:
3、My brother is two years older than me. I was born in the Year of the Tiger.5How old was our great late Chairman Jiang Zeming? A95.B96.C97.【答案】B【原文】W: Our great Chairman Jiang Zeming died on November 30, 2022 at the age of 96.M: All Chinese people were sad at the news.6Whats the girls favorite fruit?
4、 AApples.BBananas.CCherries.【答案】C【原文】M: Whats your favorite fruit?W: I like cherries best. They are so lovely and sweet.7What does Ben usually play on weekends? Afootball.Bvolleyball.Cbasketball.【答案】C【原文】W: Ben, you play basketball so well.M: Thanks. I always play it on weekends.8How does Tom learn
5、English? ABy reading English books.BBy listening to tapes.CBy learning English songs.【答案】A【原文】W: Could you please give me some advice on learning English, Tom?M: For me, reading English textbooks is a good way.9Who are the speakers talking about? AA movie star.BA singer.CA writer.【答案】A【原文】M: Have yo
6、u heard of Shirley Temple?W: Sure. She became a movie star at the age of 3.10What will the weather be like tomorrow? ASunny.BRainy.CWindy.【答案】B【原文】M: Its a lovely day today, isnt it?W: Yes, its beautiful. But it is said that it will be rainy tomorrow.听一段对话,回答小题。11How much will they pay for their fil
7、m tickets?A80 yuan.B60 yuan.C40 yuan.12What kind of film are they going to watch?AA comedy film.BA cartoon film.CA Western film.【答案】11C 12B【原文】W: Do you have any plans for this weekend, Tom?M: No. Whats up?W: Anew cinema on Olympic Road will open on Saturday and there will be a special offer on all
8、the films. Each ticket is 40 yuan. If we buy two, we can get one of them for free. Would you like to go to the cinema with me?M: Sure! What movie do you want to see?W: I havent decided yet. Both cartoon films and comedy films are OK for me.M: How about the cartoon film The Boss Baby ? I heard that i
9、t is really interesting.W: OK. Lets go. 听短文,回答以下各小题。Name: LucyAge:12Birthplace: Living place: ChinaSchool name: No.5 Secondary SchoolClass: Hobbies: Walking, drawing, swimmingAppearance: wear glasses, 13AEnglandBthe USACFrance14AClass 7, Grade 8BClass 6, Grade 8CClass 6, Grade 715Atall and strongBsl
10、im and tallCslim and strong【答案】13A 14A 15B【原文】Hello, everyone! My name is Lucy. I am English. My parents work in China, so I come here too. I am twelve. Now I am in Class Seven, Grade Eight at No.5 Secondary School. I am a new student. My Chinese teacher is Miss Li. She is very nice to me. I have a
11、sister. Her name is Mary. She is at a different school. I have many hobbies. I like walking. I like drawing. I also like swimming. I wear glasses, but my sister doesnt. At the weekend, I often go to the cinema. I like eating fish, and I look very slim and tall.听短文,回答下面小题。16Mr Smith was paid more mon
12、ey than his workmates because he _.Asaved everythingBwas miserlyCwas an able worker17Mrs Smith was _ when she heard the bad news.Awatching TVBdoing some cleaningCcooking supper18Mr Smith _ in an accident.Agot hurtBlost his lifeClost his job19Mrs Smith began to cook supper at _.Ahalf past fourBfiveCf
13、our20Mrs Smith became angry because she _.Acouldnt see her husband before he diedBwasnt told about the bad news before she cooked supperCdidnt know if her husbands last words were real【答案】16C 17C 18B 19A 20B【原文】Mr Smith worked in a factory. He was an able worker and could get more money than his wor
14、kmates. His wife was able too. She did all the housework and took good care of their children. They were never worried about food or clothes. But they were not generous and tried to save everything. Their family wore old and broken clothes. Mr Smith always walked to work, and the children on foot.On
15、e afternoon, while Mrs Smith was cooking supper, she heard the bell. A man said on the phone. “Im sorry to tell you some bad news. Your husband died in an accident.”The woman hardly believed her ears. “When did it happen?” she shouted sadly.“At four, Mrs Smith.”“Its half past five!” the woman said u
16、nhappily. “Why didnt you tell me about it an hour ago? Ive cooked supper for him!”“Everything was confusing here at that moment, and all of us didnt remember it.” “What were his last words?”“He asked us to retell you he wouldnt go back for supper!二、单项选择(共10分)21Simon usually plays _ piano for half _
17、hour every day.Athe; aB/ ; aCthe; anD/; an【答案】C【详解】句意:西蒙通常每天弹半小时钢琴。考查冠词。play the piano“弹钢琴”,half an hour“半小时”,固定用法。故选C。22My brother loves his job and he is ready to take on new _ any time.ApositionsBchancesCpurposesDchallenges【答案】D【详解】句意:我哥哥热爱他的工作,随时准备迎接新的挑战。考查名词辨析。positions位置;chances机会;purposes目的;c
18、hallenges挑战。根据“he is ready to take on new”可知是在工作中迎接挑战。故选D。23WeChat is a useful communication tool _ can help people talk to friends, share photos, ideas and feelings freely.AwhoBwhichCwhereDwhat【答案】B【详解】句意:微信是一个有用的交流工具,它可以帮助人们与朋友交谈,自由地分享照片、想法和感受。考查定语从句。who谁;which哪一个;where在哪里;what什么。分析句子可知,此句是含定语从句的复
19、合句;先行词“tool”指物,关系词应用which,在从句中作主语。故选B。24Why are you _ so heavily, Andy?Because I ran to catch a No.1 bus but failed.AlaughingBshoutingCcryingDbreathing【答案】D【详解】句意:Andy,为什么你呼吸这么沉重?因为我跑着去赶1路公共汽车,但是没赶上。考查动词辨析。laughing笑;shouting大喊;crying哭;breathing呼吸。根据“Because I ran to catch a No.1 bus but failed.”可知,跑
20、着去赶公交车,呼吸会变得沉重。故选D。25I thought I would fail in the Maths exam, but the result _fine. What you get depends on how much you have given.Aput outBbroke outCturned outDcame out【答案】C【详解】句意:我原以为我数学考试会不及格,但是结果却很好。你得到了什么取决于你付出了多少。考查动词短语。put out扑灭;broke out爆发;turned out最后是,结果是;came out出来。根据“but the result. fi
21、ne”可知,此处指最后的结果是好的,故选C。26We all think Tom is easy to _. He is friendly and helpful.Aget along withBtake notice ofCchange his mindDkeep away from【答案】A【详解】句意:我们都认为汤姆很容易相处。他很友好,乐于助人。考查动词短语。get along with相处融洽;take notice of注意;change his mind改变主意;keep away from远离。根据“He is friendly and helpful.”可知,汤姆很好相处。故
22、选A。27No one knew anything about the accident _ it _on CCTV.Atill;coveredBwhen;was coveringCuntil;was coveredDwhen;covered【答案】C【详解】句意:直到CCTV报道了那次事故,我们才知道。考查连词辨析和一般过去时的被动语态。when当;until直到。第二处主语“it”是动作cover的承受者,应使用被动语态,排除ABD。根据“No one knew anything about the accident.”可知,此处构成“否定+until”结构,意为“直到才”,故选C。28_
23、 he is rich, _ there is something that he cant buy.Yes. Such as friendship and love.ABecause; soBThough; /CBecause; /DThough; but【答案】B【详解】句意:虽然他很有钱,但有些东西他买不到。是的。比如友谊和爱情。考查连词辨析。Because因为;so因此;Though虽然;but但是。根据“he is rich, there is something that he cant buy.”可知,第一空表示让步,应该用Though,though“虽然”不能与but连用。故选
24、B。29There are always _ interesting stories in the series that _ many people watch them.Aso; soBso; suchCsuch; soDsuch; such【答案】C【详解】句意:在电视剧中总是有如此有趣的故事以至于如此多的人喜欢观看它们。考查so和such的用法。so是副词,修饰形容词和副词;such是形容词,修饰名词或名词短语;当名词前有many,much,little,few修饰时,只能用so。“interesting stories”是名词短语,因此第一空用“such”;第二空名词“people”
25、前有“many”修饰,因此用“so”。故选C。30The menu of the Beijing 2022 Winter Olympics has 678 dishes _.Aall timeBall overCat allDin all【答案】D【详解】句意:北京2022年冬奥会的菜单共有678道菜肴。考查介词短语。all time空前的;all over到处;at all与否定词连用,表示“根本不”;in all总计。根据“678 dishes”可知,总计678道菜。故选D。三、完形填空(共10分)Creativity is the key to a bright future. Here
26、 is 31 schools and parents can help children to develop their creativity. Drew worked for a company in 1925. At work he invented a kind of material 32 enough to hold things together. But his boss told him not to think more about the idea. Drew didnt stop and finally, using his own time, made a kind
27、of tape, which now is used everywhere by many people. And his company learned from its 33 . Now the company encourages its workers to 34 15 percent of their work time just thinking about and developing new ideas. Creativity is not born with. A person with high intelligence does not mean that he uses
28、 it creatively. Creativity is the matter of 35 your intelligence to think of new ideas that are good for something. We know that many schools have tried to develop students creativity, but some teachers only want to develop students reading, writing and maths skills, and have to 36 creativity for co
29、rrect answers. Children from such schools can give correct answers, but they are unable to use 37 to work out problems. It is important to give children choices. From the earliest age, children should learn to make decisions and understand their 38 . Even though its choosing between two kinds of foo
30、d 39 lunch, decision-making helps thinking skills. As children grow older, parents should let their children decide how to use their time or spend their money, but not help too much if they make the wrong decision. The child may have a 40 time, but that is all right.31AwhenBwhereChowDwhat32AthickBwi
31、deCbigDstrong33AeffectBadviceCsuggestionDmistake34AtakeBcostCspendDpay35AfindingBusingCtakingDimproving36Agrow upBcatch upCgive upDhurry up37AitBthemCthatDones38AmeaningsBconversationsCresultsDquestions39AwithBtoCforDat40AhardBluckyChappyDmad【答案】31C 32D 33D 34C 35B 36C 37B 38C 39C 40A【详解】本文主要是对学校和家长
32、如何努力帮孩子发展创造力给予的一些建议。31句意:以下是学校和家长如何帮助孩子发展创造力。when什么时候;where在哪里;how怎样;what什么。根据后文可知,本文主要是对学校和家长如何努力帮孩子发展创造力给予的一些建议,故选C。32句意:在工作中,他发明了一种足够坚固的材料,可以把东西固定在一起。thick厚的;wide宽的;big大的;strong坚固的。根据“hold things together”可知,此处指坚固的材料,故选D。33句意:他的公司从错误中吸取了教训。effect影响;advice建议;suggestion建议;mistake错误。根据“And his compa
33、ny learned from its”和“15 percent of their work time just thinking about and developing new ideas”可知,公司从错误中吸取了教训,故选D。34句意:现在,公司要求员工将15%的工作时间用于思考和开发新想法。take花费,主语是物,花费的是时间;cost花费,主语是物,花费的是金钱;spend花费,主语是人,花费的是时间或金钱;pay花费,主语是人,花费的是金钱。根据逻辑主语“its workers”是人,花费的是时间,所以用spend,故选C。35句意:创造力是利用你的智慧去思考对某事有益的新想法。f
34、inding找到;using使用;taking带走;improving改善。根据“your intelligence to think of new ideas that are good for something”可知,此处指使用智慧去思考,故选B。36句意:我们知道,许多学校都试图培养学生的创造力,但一些教师只想培养学生的阅读、写作和数学技能,为了正确的答案,不得不放弃创造力。grow up长大;catch up赶上;give up放弃;hurry up快点。根据“We know that many schools have tried to develop students creat
35、ivity, but some teachers only want to develop students reading, writing and math skills, and have to”可知,学生为了正确答案,不得不需要放弃创造力,故选C。37句意:这些学校的孩子可以给出正确的答案,但他们不能用这些答案来解决问题。it它;them它们;that那个;ones一个。根据“Children from such schools can give correct answers”可知,此处用them代指“correct answers”,故选B。38句意:从很小的时候起,孩子们就应该学
36、会做决定并明白它们的结果。meanings意思;conversations对话;results结果;questions问题。根据“children should learn to make decisions and understand their”可知,此处指明白决定的结果,故选C。39句意:即使是选择两种食物作为午餐,决策也有助于思维技能。with带有;to到;for为了;at在。固定搭配for lunch“吃午饭”,故选C。40句意:孩子可能会有困难时期,但这没关系。hard困难的;lucky幸运的;happy开心的;mad疯狂的。根据“As children grow older,
37、parents should let their children decide how to use their time or spend their money, but not help too much if they make the wrong decision”可知,此处指孩子可能会有困难时期,故选A。四、阅读理解(每小题1.5分,共15分)A Many volunteers have helped the old learn to use smartphones. But for all their goodwill, the service has some weak po
38、ints. It takes much time and effort, and more importantly, older people can easily forget what theyve learned and the volunteers have to do the same job time and time again. Liu Siyuan from Beijing 101 Middle School noticed the problems and tried to solve them with a guidebook. The 16-year-old found
39、ed a volunteer group called SilverHair. Its seven members spent around half a year writing a 300-page book called May I Show You How to Use Smartphones. The group members made a survey of more than 1,000 senior citizens and talked with many in the Home for the Old and found out what the older people
40、 care most about with smartphones. “How to use Wechat” hit the top of the list as the app covers many parts of life such as chatting, money transfers (转账)and health code(健康码)checking. These make up one chapter of the book. The other nine chapters include the basic uses of phones, online shopping, us
41、ing online maps and more. To make the book more friendly to older readers, Liu also made the pages light yellow and the characters big. “Many senior citizens are resistant to smartphones at first, but they are familiar with books, which can make them more ready to learn,” said Liu. “And besides, the
42、y can look in the book any time they need, just like using a dictionary.”The SilverHair members have printed out 500 copies at their own costs and handed them all out. Theyll soon start working on the second edition (版本)which includes more guidance such as hospital registration (挂号)and photo editing
43、 (编辑). They also hope for money support from the public so they can print more copies and help more people.41What is SilverHairs guidebook mainly about?AIt keeps the elderly up to date.BIt teaches the elderly how to use smartphones.CIt spreads the advantages of nursing homes.DIt calls on more people
44、 to care for the elderly.42What do we know about the groups guidebook?a. It is easy for the elderly to read. b. It fits in ones pocket. c. It is given to old people. d. It only explains the usage of phones with the Android system. AabBacCbcDcd43What does the underlined phrase “are resistant to” mean
45、 according to the passage?Adisagree withBget used toCare curious aboutDshow interest in44What problem do SilverHairs volunteers face now?AReaders dont know how to use the guidebook.BThe printed books have some mistakes that need to be changed.CThey dont have enough money to print more books.DThey ne
46、ed more people to help create their next book.【答案】41B 42B 43A 44C【详解】本文是一篇记叙文。文章讲述了志愿者教老人们如何使用手机,可是他们很快就忘记了,为了解决这个问题十六岁的刘思远组建了一个银发志愿者团队,为老人们使用手机编写了一本使用指南。41细节理解题。根据“The 16-year-old founded a volunteer group called SilverHair. Its seven members spent around half a year writing a 300-page book called
47、May I Show You How to Use Smartphones.”可知,SilverHair的指南主要是教老年人如何使用智能手机,故选B。42细节理解题。根据“To make the book more friendly to older readers, Liu also made the pages light yellow and the characters big.”可知,这本指南是为老人而设计的,适合老人读,故选B。43词义猜测题。根据“Many senior citizens are resistant to smartphones at first, but the
48、y are familiar with books, which can make them more ready to learn”可知,许多老年人一开始对智能手机有抵触情绪,但他们对书籍很熟悉,这可以让他们更愿意学习,短语“are resistant to”指的是“抵触,抵抗”,与A选项意思一致,故选A。44细节理解题。根据“Theyll soon start working on the second edition (版本)which includes more guidance such as hospital registration (挂号)and photo editing (
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-844198.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
