分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型吉林省实验中学2021-2022学年高一下学期第二次线上教学诊断检测英语试题(解析版).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:943605
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:26
  • 大小:49.94KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 实验 中学 2021 2022 学年 一下 学期 第二次 线上 教学 诊断 检测 英语试题 解析
    资源描述:

    1、吉林省实验中学2021-2022学年度下学期高-年级第二次线上教学诊断检测英语本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分,共150分,考试时间120分钟。第卷1至9页,第卷9至10页。注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。并在规定位置粘贴考试用条形码。2.请认真阅读答题卡上的注意事项,在答题卡上与题号相对应的答题区域内答题,写在试卷、草稿纸上或答题卡非题号对应答题区域的答案一律无效。不得在答题卡上做任何标记。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用2B铅笔把答题卡.上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。4.考试结束后,答题卡要交

    2、回,试卷由考生自行保存。第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where is probably Sue now?A. At home. B. At Bills home. C. At the office.2. What does the woman want

    3、 to do?A. Quit smoking. B. Change a seat. C. Buy a cake.3. What did the man do last weekend?A. He took a trip. B. He watched a game. C. He played basketball.4. What does the man need now?A. Ice cream. B. Milk. C. Water.5. Where does the woman want to go?A. The bus station. B. The train station. C. T

    4、he police station.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What does Jack have to do at 10:00 am?A. Attend a lecture. B. Catch a bus. C. Repair his bike.7. How does the boy usuall

    5、y go to school?A. By bus. B. By bike. C. By car.听第7段材料,回答第8、9题。8. Whom is the party for?A. Lisa. B. Jane. C. Ted.9. What does the man advise the woman to do?A. Play some games. B. Bring Jane along. C. Watch a video.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does the woman think of the bedroom?A. Bright. B. New. C. S

    6、mall.11. What does the woman like best?A. The kitchen. B. The view. C. The living room.12. What will the speakers do most probably?A. Have the shower repaired. B. Buy some furniture. C. Keep searching.听第9段材料,回答第13至16题。13. What is the possible relationship between the speakers?A. Teacher and student.

    7、 B. Classmates. C. Colleagues.14. Where does the conversation probably take place?A. In the classroom. B. Over the phone. C. At the womans home.15. Why does Tom feel stressed out?A. He cant speak English well.B. He has known the exam result.C. He didnt do well in the English exam.16. What is the wom

    8、ans suggestion?A. Correcting the mistakes now.B. Paying more attention next time.C. Communicating with parents.听第10段材料,回答第17至20题。17. How many foreign students are visiting in the speakers school now?A. About 13. B. About 20. C. Over 30.18. Why does the school organize the music week?A. To attract mo

    9、re foreign students.B. To exchange ideas about culture.C. To help foreign students enjoy their time.19. When should students sign up for the activities?A. Before September 15th.B. In the last week of September.C. In the first week of December.20. Where will the music week be held?A. In the library.

    10、B. In the garden. C. On the playground.第二部分 阅读理解(共三节,满分65分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AJacobs Pillow Dance FestivalWhere: Becket, MassachusettsWhen: Jun.15-Aug.24Each summer, this influential dance center presents a number of classes and performances by more than 50 c

    11、ompanies from around the world. Highlights (最精彩的部分) in this season include the Dance Theater of Harlems production of Alvin Aileys The Lark Ascending, which opens the festival.Many events are free. Ticketed performances start at $22. Jacobspillow.org.Moab Music FestivalWhere: Moab, UtahWhen: Aug.29-

    12、Sept.9This area is better known for mountain biking than for music. But since 1992, it has hosted a private festival that brings classical, jazz, Latin and other types of music to the land. This year there will be 16 concerts, including three Grotto Concerts, where guests take a 45-minute boat ride

    13、down the Colorado River to performances.Events start at $25. moabmusicfest.org.Cheyenne Frontier DaysWhere: Cheyenne, WyomingWhen: July19-28There is something for everyone at this 117-year-old festival, from an Indian village and Old West museum to country concerts. But the competition is still the

    14、main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.Competition tickets start at $18, and concert tickets at $23. .The Glimmerglass FestivalWhere: Cooperstown, New YorkWhen: July6-Aug.24Each summer, opera lovers from around the country travel to u

    15、pstate New York to watch productions that include stars like Nathan Gunn and Ginger Costa-Jackson. This years performances include Wagners The Flying Dutchman and Verdis King for a Day, in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家).Tickets start at $26. glimmerglass.org.1. If you are intere

    16、sted in dance performance, which date suits you best?A. June 6.B. June 28.C. August 29.D. September 9.2. Where can you watch a competition and enjoy concerts?A. Becket, Massachusetts.B. Moab, Utah.C. Cheyenne, Wyoming.D. Cooperstown, New York.3. If you are a big fan of Wagner, which one should you c

    17、hoose?A. Jacobs Pillow Dance FestivalB. The Glimmerglass FestivalC. Cheyenne Frontier DaysD. Moab Music Festival【答案】1. B 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了四个节日的庆祝地点、时间以及每个节日的特色。【1题详解】细节理解题。根据文章Jacobs Pillow Dance Festival部分下的When: Jun.15-Aug.24 Each summer, this influential dance center presents a numbe

    18、r of classes and performances by more than 50 companies from around the world.可知该节日的时间是从6月15日到8月24日,期间会有来自全世界超过50个公司在这个舞蹈的中心展示各种舞蹈。如果是一个舞蹈爱好者可以在6月15日到8月24日到这儿来。B. June 28. (6月28日)在上述时间之内,故选B项。【2题详解】细节理解题。根据Cheyenne Frontier Days部分下的Where: Cheyenne, Wyoming There is something for everyone at this 117

    19、-year-old festival, from an Indian village and Old West museum to country concerts. But the competition is still the main attraction, with cowboys and cowgirls competing for major money in the worlds largest outdoor stage.可知Cheyenne Frontier Days在Cheyenne, Wyoming举行,在这个具有117年历史的节日上,从“印度村庄和老西部博物馆”到乡村

    20、音乐会,每个人都可以欣赏到自己喜欢的。但竞赛仍然是主要的吸引力,牛仔和女牛仔在世界最大的露天舞台上争夺巨额奖金。如果想要看竞赛和听音乐会可以到Cheyenne, Wyoming。C. Cheyenne, Wyoming.符合以上说法,故选C项。【3题详解】细节理解题。根据The Glimmerglass Festival部分下的This years performances include Wagners The Flying Dutchman and King for a Day, in honor of the 200th birthdays of both composers(作曲家).

    21、 (今年的表演包括Wagners的“飞行的荷兰人”和Verdis的“国王的一天”,这两个作品都是为了纪念两个作曲家的200年诞辰)可知如果是Wagner的粉丝,可以参加The Glimmerglass Festival。B. The Glimmerglass Festival符合以上说法,故选B项。BNot knowing how to say “no”, I was afraid to tell people what I wanted. Instead, I got myself tangled (纠结的) in a web of obligations, anxiety, and whi

    22、te lies.The worst thing was that I didnt even realize what I was doing. I thought I knew how to say “no” -but couldnt remember the last time I had done this. Like a lot of people, I just wanted to be accepted, appreciated, loved, and the only way to get those things was to put everyone elses needs b

    23、efore my own.It seemed that I never had time for things I really wanted to do. Id like to learn Spanish, write more fiction, and travel. These arent huge, unrealistic goals. And yet, my people-pleasing ways dramatically cut into my free time to pursue these desires.But recently, I decided Id had eno

    24、ugh. As an experiment, I began standing up for myself, even at the risk of alienating (使疏远) myself from everyone and having my entire life come crashing down around me. Several days ago, a good friend asked me to go for coffee at 5 p.m. I was planning to hit the gym and then binge-watch Mad Men for

    25、the millionth time. I said, “Sorry, Ive got things I want to do tonight.” She said, “Thats fine. Maybe another time.” It was all, so painfully simple that I wanted to cry.Saying “no” is so much easier. If someone asks me to do something I have zero interest in, Im polite but honest. “Im sorry. I don

    26、t think thats really for me.” The words slip out faster than some other lame excuses.Learning how to say “no” has added several extra hours to my days, days to my weeks, and what feels like months to my years. I no longer have to back-burner my plans to help friends with their job search, or set asi

    27、de a weekend to read a book draft by someone I barely know. Saying “no” has set me free.4. For what reason, was the author afraid of saying “no”?A. She didnt want to tell lies.B. She was always willing to help others.C. She wanted to make more friends.D. She wanted to please everyone.5. What was the

    28、 bad result of being afraid of saying “no” for the author?A. Alienating many friends.B. Having no time for her own hobbies.C. Keeping busy all day long.D. Feeling depressed now and then.6. What was her friends reaction when the author said “no” to her?A. Natural.B. Painful.C. Angry.D. Disappointed.7

    29、. How did the author feel after she had learnt to say “no”?A. Lonely.B. Lost.C. Confident.D. Relaxed.【答案】4. D 5. B 6. A 7. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。作者不敢对别人说“不”,其实内心很痛苦,但当她学会了说“不”时,感到很轻松。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“Not knowing how to say “no”, I was afraid to tell people what I wanted.(我不知道如何说“不”,也不敢告诉别人我想要什么)”根据第二段“

    30、Like a lot of people, I just wanted to be accepted, appreciated, loved, and the only way to get those things was to put everyone elses needs before my own.”(像很多人一样,我只想被接受、欣赏、爱,而获得这些东西的唯一方法就是把别人的需要放在我自己的需要之前。)可推知,作者之所以害怕说“不”是因为她想取悦每一个人。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第二段中“The worst thing was that I didnt even real

    31、ize what I was doing.(最糟糕的是,我甚至没有意识到自己在做什么)”和第三段第一句“It seemed that I never had time for things I really wanted to do.(我似乎从来没有时间做我真正想做的事情)”可知,害怕说“不”的坏处是她没有时间从事自己的爱好。故选B。【6题详解】推理判断题。根据第四段中“I said, “Sorry, Ive got things I want to do tonight.” She said, “Thats fine. Maybe another time.”(我说,“对不起,我今晚有事情要

    32、做。”她说:“好吧。那下次吧。”)”可知,当她和她的朋友说“不”时,她的朋友回答很“自然”。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段中“I no longer have to back-burner my plans to help friends with their job search, or set aside a weekend to read a book draft by someone I barely know. Saying “no” has set me free.(我不再需要把帮助朋友找工作的计划搁置一边,也不需要花一个周末的时间去读一个我几乎不认识的人写的书的草稿

    33、。说“不”让我获得了自由)”可知,作者在学会说“不”之后的感觉是“放松”。故选D。CThe feeling of waking up in the middle of the night with a pounding heart and sweaty palms is quite familiar to us. Relax, you say to yourself it was just a bad dream. Well, it may be that you really should relax, because nightmares might actually be good fo

    34、r you.Bad dreams can improve your mental health, according to New York magazine. A bad dream tends to be based on a real-life concern, for example, an approaching test or a fear of a person. To eliminate these worries, the brain turns the dream into a story in the form of a bad dream.A bad dream ena

    35、bles you to distance yourself from your anxieties, and turn something youre worried about now into a memory. The result is that when you wake up, youre able to move forward and face the future.A study, featured in The Atlantic magazine, showed something similar. In a survey of more than 700 French s

    36、tudents taking a medical school entrance exam, over 60 percent had negative dreams about the test the night before. These included not finishing on time, leaving a question blank, or being late. Those who reported dreams about the exam, even bad ones, did better on it than those who didnt, suggestin

    37、g that nightmares do in fact prepare us for the future.“We think nightmares are so common that they have some purpose to process stressors,” Anne Germain, director of the Sleep Center at the University of Pittsburgh, said.So the next time you lie awake at night after a bad dream, remember that it ma

    38、y be the brains way of putting your fears behind you and readying you for the future. Although a nightmare may make you afraid in the short term, it might be helping you to move on from the bad stuff you might be facing in the real world. Perhaps we should try to accept our nightmares rather than al

    39、low them to keep us awake. After all, lack of sleep causes far more problems than dreams do.8. Which of the following best explains “eliminate” in Paragraph 2?A. Reflect.B. Remove.C. Satisfy.D. Strengthen.9. Why does the author mention the study in the fourth paragraph?A. To show nightmares help stu

    40、dents perform better in an exam.B. To show medical school entrance exams will cause anxiety.C. To show those who have nightmares will do worse in an exam.D. To show most of the students will be stressed before an exam.10. According to the author, what should we do if we have a bad dream?A. We should

    41、 keep ourselves awake.B. We should study bad dreams carefully.C. We should relax and go on sleeping.D. We should prevent it from happening.11. Where is this text most likely from?A. A diary.B. A guidebook.C. A science magazine.D. A fiction novel.【答案】8. B 9. A 10. C 11. C【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要讲述做噩梦对人有益

    42、,是大脑解压的方式。【8题详解】词句猜测题。根据第二段中“bad dreams can improve your mental health(噩梦能够改善你的心理健康)”,所以划线词所在句“To eliminate these worries the brain turns the dream into a story in the form of a bad dream.”可知,为了消除这些忧虑,大脑会将这些事情以噩梦的形式呈现出来,所以划线词“eliminate”意为“消除”。故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第四段“Those who reported dreams about th

    43、e exam, even bad ones, did better on it than those who didnt, suggesting that nightmares do in fact prepare us for the failure.(那些梦见考试的人,即使是糟糕的,也比没有梦见考试的人做得更好,这表明噩梦确实让我们为失败做好了准备)”可知,这里提到这项研究主要是为了证明噩梦可以让人在考试中表现得更好,故选A。【10题详解】推理判断题。根据第一段中“Relax, you say to yourself it was Just a bad dream. Well, it ma

    44、y be that you really should relax, because nightmares might actually be good for you.(我们都知道在半夜醒来的感觉,心怦怦地跳,手掌也汗淋淋的。放松点,你对自己说那只是个噩梦。嗯,也许你真的应该放松一下,因为噩梦可能对你有好处)”及最后一段中“So, the next time you lie awake at night after a bad dream, remember that it may be the brains way of putting your fears behind you and

    45、readying you for the future.(所以,下一次当你在做恶梦后晚上睡不着的时候,请记住,这可能是大脑将恐惧抛在脑后并为未来做好准备的方式)”可知,作者认为如果我们做了噩梦,应该放松并继续睡觉。故选C。【11题详解】推理判断题。根据第二段中“According to New York magazine, bad dreams can improve your mental health.(据纽约杂志报道,恶梦可以改善你的心理健康)”以及第四段中“A study, featured in The Atlantic magazine, showed something simi

    46、lar.(大西洋杂志刊登的一项研究也显示了类似的情况)”可推知,文章可能出自杂志。故选C。DHow do you make sure whether a watermelon is perfectly ripe? Well, one theory is that if you knock hard on the outside, the sound you hear will help determine if its ready to eat. That theory led to a huge online debate in China about what kind of people

    47、 tend to engage in the art of “watermelon knocking”.The discussion, which thousands of people contributed to on the Chinese micro-blogging site Sina Weibo, was kicked off by an unknown event thousands of miles away in Italy. It all began when a Chinese social media user posted the picture of a sign

    48、in an Italian supermarket asking customers not to knock on the watermelons. The sign was stuck in a full box of watermelons which read, “Please stop knocking on the watermelons. They will not respond to it!”There was no indication that the supermarket was targeting this message at customers with Chi

    49、nese heritage. The sign was in Italian, not Mandarin. But somehow it was taken as an attack on a practice which some Chinese observers regarded as being unique to their national customs.Many shared jokes aimed at the supermarket sign. Online users are keen to show they know better, especially on the

    50、 subject of watermelons.A quick online search will reveal that Chinese social media users are not alone in their thinking. Watermelon knocking and listening for a hollow sound is indeed a nearly universal concept. It even appears in films. The popular Russian cartoon, Nu, pogodi!, includes watermelo

    51、n knocking as part of an episode.There are no absolute guarantees about what to do when it comes to choosing fruit. But at the risk of causing an international diplomatic incident we would suggest some common ground about what to look for to choose the perfect watermelon.Feel the weight of the melon

    52、. The heavier, the better.Press on the watermelon. It should feel firm and if it springs back, its ready to eat.Look at the markings on the melon. A yellow patch on one end indicates its ready.Of course if all these fail, you could always, knock and wait for a reply.12. What was the cause of the hea

    53、ted discussion?A. Whether the watermelon is ripe.B. The art of watermelon knocking.C. The picture of a sign in an Italian supermarket.D. The traditional Italian customs in the supermarket.13. The author writes the article in a(n) _ way.A. seriousB. approvingC. criticalD. humorous14. Which method of

    54、selecting watermelon is not suggested by the author in the text?A. PressingB. Observing markingsC Feeling the weightD. Waiting for a response15. What is the purpose of this text?A. To present a research result.B. To give practical advice by telling a story.C. To introduce the traditional customs of

    55、Italy.D. To bring up an international diplomatic incident.【答案】12. C 13. B 14. D 15. B【解析】【导语】这是一篇说明文。作者以幽默的口吻介绍了中国人买西瓜时爱敲西瓜的习惯以及由此引发的微博热议,并给出了一些挑选西瓜的建议。【12题详解】细节理解题。根据第三段第一句“It all began when a Chinese social media user posted the picture of a sign in an Italian supermarket asking customers not to k

    56、nock on the watermelons.(这一切始于一名中国社交媒体用户发布了一张照片,照片中,一家意大利超市贴出告示,要求顾客不要敲西瓜)”可知,意大利超市贴出告示不让人们敲西瓜这样一张照片,引发了这场激烈的讨论。故选C。【13题详解】推理判断题。通读全文,尤其是最后一段“Of course if all these fail, you could always, knock and wait for a reply.(当然,如果所有这些都不管用,你可以一直敲西瓜,等待西瓜回复你)”可推知,作者的写作方式是幽默的。故选B。【14题详解】细节理解题。根据最后四段“Feel the we

    57、ight of the melon. The heavier, the better. Press on the watermelon. It should feel firm and if it springs back, its ready to eat. Look at the markings on the melon. A yellow patch on one end indicates its ready. Of course if all these fail, you could always, knock and wait for a reply.(感受西瓜的重量。越重越好

    58、。压一下西瓜。摸起来很结实,如果弹回来,西瓜就可以吃了。看看瓜上的标记。一端的黄色标志表示西瓜已经熟了。当然,如果这些都不管用,你可以敲西瓜,等待西瓜回复)”可知,作者推荐了三种鉴别西瓜的方法。最后一段是一句玩笑话,并不是一种真正的方法。故选D。【15题详解】推理判断题。通读全文,尤其是第一段“How do you know if a watermelon is perfectly ripe? Well, one theory is that if you knock hard on the outside, the sound you hear will help determine if

    59、its ready to eat. That theory led to a huge online debate in China about what kind of people tend to engage in the art of “watermelon knocking”.(你怎么知道西瓜熟了没有?有一种说法是,如果你用力敲外面,你听到的声音会决定它是否可以吃了。这一理论在中国引发了一场大规模的网络辩论,争论的焦点是究竟什么样的人才会喜欢“敲西瓜”的艺术)”和倒数第四,倒数第三和倒数第二段“Feel the weight of the melon. The heavier, th

    60、e better. Press on the watermelon. It should feel firm and if it springs back, its ready to eat. Look at the markings on the melon. A yellow patch on one end indicates its ready.(感受西瓜的重量。越重越好。压一下西瓜。摸起来很结实,如果弹回来,西瓜就可以吃了。看看瓜上的标记。一端的黄色标志表示西瓜已经熟了)”可知,作者通过讲述敲西瓜能辨认西瓜是否熟了这一理论引起了人们热议,进而作者给出了鉴别西瓜是否成熟的可行建议。所以

    61、文章的主要目的是通过讲述故事给我们提供一些切实可行的建议,故选B。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)根据短文内容,从选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Kids birthday parties are wonderfully fun for all, but in the way that they are traditionally celebrated, they are the enemy of “zero waste living”. A kids birthday party can produce lots of waste, from th

    62、e plates, cups, and uneaten food, to the gift wrap, present boxes, and disposable (一次性的) decorations.It doesnt have to be like that, though, as it is possible to hold a birthday party without waste. Here are some ideas on how to cut down on unnecessary waste and have a fun celebration.InvitationsFor

    63、get the themed paper invitations; they get thrown away almost immediately anyway. _16_ The mobile phone is a common communication tool which enables your guests to receive the invitation at any time.Decorations_17_ Stay away from them altogether, including balloons. If you must decorate, choose some

    64、 reusable, classic decorations that can be pulled out every single year, such as colored lights. Make your own painted and personalized banner, paper hats, and so on. Keep them for the next year.FoodDont overdo the food preparation. _18_ So you should put out only what is necessary, rather than endi

    65、ng up with loads of leftovers that are potentially ruined by the kids. Keep the rest for other meals. If other parents bring food, ask them to bring it in reusable containers.GiftsThe gift giving part of a birthday party can produce a lot of unappealing trash, which is why you should choose an alter

    66、native. My kids have gone to several “toonie parties (a toonie is a two-dollar coin in Canada), where each guest gives two dollars in their card and that money can be used by the birthday child to buy a single toy. _19_In my years of parenting, Ive realized that kids mostly just want to play togethe

    67、r. _20_ In other words, you dont need to worry about it not feeling like a birthday. Furthermore, it will be a new and improved version that doesnt include massive bags of trash at the end of the day.A. However most parents find it hard to hold a “clean” party.B. Decorations can usually make the par

    68、ty room more attractive.C. Try using a basic email or phone call to create your guest list.D. Decorations for kids birthday parties are almost always disposable.E. They will create a party feeling without much assistance from parents.F. Kids hardly eat anything at birthday parties because theyre so

    69、excited.G. Its a great idea for reducing waste and making a childs birthday wishes come true.【答案】16. C 17. D 18. F 19. G 20. E【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了在举办孩子的生日宴会时,如何才能做到减少不必要的浪费,同时又能举办一个有趣的庆祝派对。【详解】1.由上一句“Forget the themed paper invitations; they get thrown away almost immediately anyway.”(放弃主题形式的纸制邀请函,

    70、要立马扔掉它们。)可知,此处表达要放弃书面邀请的方式,结合下一句“The mobile phone is a common communication tool which enables your guests to receive the invitation at any time.”(手机是一种常见的通讯工具,可以让客人随时收到邀请函。)可知,此处提及手机是一个广泛使用的交流工具,由此可以推断空处应是倡导人们用手机等非纸质类来邀请人们,C选项“Try using a basic email or phone call to create your guest list.”(尝试使用一个

    71、基本的电子邮件或电话来创建你的客人名单。)符合,承上启下,故选C。2.根据小标题Decorations(装饰)可知此段应该与“装饰”有关,根据下文“Stay away from them altogether, including balloons. If you must decorate, choose some reusable, classic decorations that can be pulled out every single year, such as colored lights. ”(远离它们,包括气球。如果你必须装饰,选择一些可重复使用的经典装饰,每年都可以拿出来,

    72、比如彩灯。)可知,此处指出非必要不要装饰,如果必须装饰,选用可重复使用的装饰品等,由此可以推断出空处应该是描写“装饰品”的缺点,D选项“Decorations for kids birthday parties are almost always disposable.”(孩子生日派对的装饰品几乎都是一次性的。)符合,其中下文的“them”代指选项中的“Decorations”,故选D。3.下文中的So(因此)表明空处与下句话存在因果关系,根据下一句“So you should put out only what is necessary, rather than ending up with

    73、 loads of leftovers that are potentially ruined by the kids.”(所以你应该把必要的东西拿出来,而不是最后剩一堆食物可能会被孩子们毁掉。)可知,此处表达只拿出必要量的食物而不是最后剩一大堆食物被孩子们破坏。F选项“Kids hardly eat anything at birthday parties because theyre so excited.”(孩子们在生日派对上很少吃东西,因为他们太兴奋了。)符合,作为下文的原因,即因为孩子们在生日派对上很少吃东西,所以应该把必要的东西拿出来,而不是剩下一大堆食物,故选F。4.根据上一句“

    74、My kids have gone to several “toonie parties (a toonie is a two-dollar coin in Canada), where each guest gives two dollars in their card and that money can be used by the birthday child to buy a single toy.”(我的孩子们参加过几次“toonie派对”(toonie在加拿大是两美元的硬币),每位客人在他们的卡片里放两美元,这些钱可以让过生日的孩子用来买一个玩具。)可知,此处解释并阐明了“too

    75、nie parties”的特点,由此可以推断出,空处应该是进一步描写“toonie parties”,G选项“Its a great idea for reducing waste and making a childs birthday wishes come true.”(这是个减少浪费,实现孩子生日愿望的好主意。)符合,承接上文,描写了“toonie parties”的好处,故选G。5.由下文“In other words”(换句话说)说明下一句话所表达的意思与空处意思相近,由下句“In other words, you dont need to worry about it not f

    76、eeling like a birthday.”(换句话说,你不需要担心它不像是一个生日派对。)可知,此处表明你不必为生日聚会的氛围担心。空处也应围绕聚会氛围来描述,E选项“They will create a party feeling without much assistance from parents.”(没有父母的帮助,他们会创造一种聚会的感觉。)符合,故选E。第三节(共15小题;每小题1分,满分15分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。The situation of global pandemic (流行病) is stil

    77、l worrying. Malaysia will continue taking “Movement Control Order” measures to _21_ the spread of the disease. Times like this are definitely challenging for frontline workers who have been working _22_ to ensure the safety of the public since the outbreak.Due to the present situation, many eateries

    78、 (饮食店) are deeply _23_. As only self-pickup and in-house deliveries are _24_, online platforms to promote options have found favor with restaurant owners. However, Creampuffsado, a local bakery based in Alor Setar, Malaysia, has just made hundreds of frontliners _25_. The bakerys owner, Azrul Azali,

    79、 _26_ a mass of bread to the towns frontliners. But what _27_ was Azruls attempt in personally writing words of _28_ on all the packaging! He also contributed some to other organizations. “People have been very _29_ so far,” said a police officer. “We are feeling thankful for such a personal deed, _

    80、30_ it is a small act.”Prior to this, Azrul had posted on a social platform, collecting netizens _31_ words to hearten the frontliners. He then proceeded to _32_ them down one by one on the packaging. His _33_ was to make sure that all Malaysians were able to appreciate the sacrifices the frontliner

    81、s are making during this pandemic.Every bit of kindness in tough times right now is much appreciated, whatever _34_ it comes in. Either youre contributing meals or simply putting your knowledge and skills forward. Because every little action _35_ in helping anyone get through this period of time.21.

    82、 A. promoteB. trackC. containD. predict22. A. fruitlesslyB. tirelesslyC. casuallyD. aimlessly23. A. affectedB. rootedC. movedD. impressed24. A. flexibleB. genuineC. availableD. significant25. A. dayB. fortuneC. livingD. decision26. A. exposedB. donatedC. threwD. related27. A. got aheadB. went wildC.

    83、 came trueD. stood out28. A. praiseB. wisdomC. adviceD. encouragement29. A. generousB. intelligentC. tolerantD. wealthy30. A. so thatB. provided thatC. as thoughD. even though31. A. clearB. sincereC. complexD. cheap32. A. writeB. settleC. breakD. carry33. A. intentionB. choiceC. preferenceD. philoso

    84、phy34. A. placeB. orderC. formD. direction35. A. differsB. performsC. arisesD. matters【答案】21. C 22. B 23. A 24. C 25. A 26. B 27. D 28. D 29. A 30. D 31. B 32. A 33. A 34. C 35. D【解析】【导语】本文为一篇夹叙夹议文。文章以马来西亚的一家烘焙店Creampuffsado的老板为前线抗疫人员捐赠面包并写下鼓励话语的事迹为例,想要告诉我们,在困难时期,任何一件小事都是重要的。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:马来西亚将

    85、继续采取“行动控制令”措施,遏制疫情蔓延。A. promote促进;B. track追踪;C. contain遏制,抑制;D. predict预测。根据“continue taking “Movement Control Order” measures”可知,采取“行动控制令”措施的目的是遏制疫情蔓延。故选C。【22题详解】考查副词词义辨析。句意:疫情爆发以来,一线工作人员一直在不知疲倦地工作,确保公众安全。A. fruitlessly无益地,徒劳地;B. tirelessly不知疲倦地;C. casually随意地;D. aimlessly无目的地。根据“definitely challen

    86、ging for frontline workers”可知,对于一线工作人员来说,他们不知疲倦地工作,确保公众安全。故选B。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:由于目前的情况,许多餐馆深受影响。A. affected影响;B. rooted生根;C. moved移动;D. impressed使印象深刻。根据“Due to the present situation”可知,由于疫情,很多饮食店都受到了影响。故选A。【24题详解】考查形容词词义辨析。句意:由于只有自助取货和内部送餐,推广外卖选择的在线平台受到了餐厅老板的青睐。A. flexible灵活的;B. genuine真诚地;C. ava

    87、ilable可用的;D. significant至关重要的。根据“only self-pickup and in-house deliveries”可知,疫情期间,关闭了很多餐馆,只有自助取货和内部送餐服务仍然是可用的。故选C。【25题详解】考查名词词义辨析。句意:然而,位于马来西亚阿洛西塔的当地面包店Creampuffsado却让数百名前线成员度过了快乐的一天。A. day一天;B. fortune财富;C. living生计;D. decision决定。根据上文“Times like this are definitely challenging for frontline workers

    88、”及“But what was Azruls attempt in personally writing words ofon all the packaging!”可知,当地面包店Creampuffsado的老板Azrul的举动却让数百名前线成员度过了快乐的一天。make ones day为固定短语,意思为:使开心。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:面包店老板阿兹鲁尔阿扎利(Azrul Azali)向该镇的前线人员捐赠了大量面包。A. exposed暴露;B. donated捐赠;C. threw扔;D. related联系。根据“He also contributed some

    89、 to other organizations.”可知,面包店老板Azrul捐赠了面包。故选B。【27题详解】考查动词短语辨析。句意:但最引人注目的是Azrul试图亲自在所有包装上写的鼓励的话!A. got ahead获得成功;B. went wild发狂;C. came true成为现实;D. stood out突出。根据下文“collecting netizens _11_ words to hearten the frontliners”及“He then proceeded to _12_ them down”可知,Azrul在包装上写上的话语比面包本身更突出,引人注意。故选D。【28

    90、题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. praise赞扬;B. wisdom智慧;C. advice建议;D. encouragement鼓励。根据上文“Times like this are definitely challenging for frontline workers”可知,对于一线人员来说,现在是备受挑战的,因此,Azrul在包装上写上了鼓励的话语。故选D。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:“到目前为止,人们都很慷慨,”一名警官说。A. generous慷慨的;B. intelligent聪明的;C. tolerant宽容的;D. wealthy富有的。根据“He al

    91、so contributed some to other organizations.”可知,像Azrul这样慷慨的人还有很多。故选A。【30题详解】考查连接词词义辨析。句意:我们对这样个人行为感到感激,尽管这只是一个小小的举动。A. so that以便;B. as though好像;C. provided that如果,倘若;D. even though尽管。根据“it is a small act”和“We are feeling thankful for such a personal deed”可知,尽管只是一个小小的举动,大家仍然非常感激这样的个人行为。故选D。【31题详解】考查形容

    92、词词义辨析。句意:在此之前,Azrul曾在一个社交平台上发布帖子,收集网民的真诚话语,鼓励前线人员。A. clear清晰的;B. sincere真诚的;C. complex复杂的;D. cheap便宜的。根据“to hearten the frontliners”可知,Azrul曾在一个社交平台上收集网民的真诚话语,鼓励前线人员。故选B。【32题详解】考查动词词义辨析。句意:然后他开始把它们一个一个地写在包装上。A. write书写;B. settle解决,定居;C. break打破;D. carry携带。根据上文“Azruls attempt in personally writing wo

    93、rds”可知,Azrul将话语写在了包装上。故选A。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:他的目的是确保所有马来西亚人能够感激前线人员在疫情期间所作的牺牲。A. intention意图;B. choice选择;C. preference偏爱;D. philosophy哲学。根据“to make sure that all Malaysians were able to appreciate the sacrifices the frontliners are making during this pandemic.”可知,Azrul这样做的意图是确保所有马来西亚人能够感激前线人员在疫情期间所作

    94、的牺牲。故选A。【34题详解】考查名词词义辨析。句意:在现在的困难时期,每一点善意都会受到感激,无论它以什么形式出现。A. place地方;B. order命令;C. form形式;D. direction方向。根据“Either youre contributing meals or simply putting your knowledge and skills forward.”可知,困难时期的一点点善意都会受到感激,无论是以什么形式。故选C。35题详解】考查动词词义辨析。句意:因为每一件能帮助别人度过这段时间的小事都很重要。A. differs不同于;B. performs表演;C.

    95、arises产生,出现;D. matters重要。根据“in helping anyone get through this period of time”可知,一件件小事能帮助人们度过困难时期,它们都是重要的。故选D。第卷第三部分 知识运用(共五节,满分55分)第一节 单词填空(共15小题;每小题1分,满分15分)根据所给汉意及单词,用适当形式(不多于3个单词)填空。36. There is convincing_ (证据)of a link between exposure to the sun and skin cancer. (根据汉语提示单词拼写)【答案】evidence【解析】【详

    96、解】考查名词。句意:有令人信服的证据表明,日晒与皮肤癌之间存在联系。根据汉语提示“证据”,可知应填名词evidence,作there be 句型的主语,为不可数名词。故填evidence。37. If you continue to do_(非法的)things,you will end up in prison sooner or later(根据汉语提示填空)【答案】illegal【解析】【详解】考查形容词。句意:如果你继续从事非法活动,你迟早会入狱。由词义可知,可以使用形容词illegal,它在句子中作定语修饰things。故填illegal。38. The company made a

    97、n _ (宣布) that they would introduce their products to Europe. (根据汉语提示单词拼写)【答案】announcement【解析】【详解】考查名词。句意:公司发出通知他们决定把产品引进到欧洲。根据句意及空前不定冠词an可知,此处应用名词单数形式,结合汉语提示可知,名词announcement符合题意。故填announcement。39. It was a _(宽慰) to see his daughter come back, safe and sound. (根据汉语意思填空)【答案】relief【解析】【详解】考查名词。句意:看到他的

    98、女儿安然无恙地回来,真是令人欣慰。根据汉语意思“宽慰”可知应填名词relief,上文a提示应填名词。故填relief。40. I would be _ (感激的) if you could take my application into consideration. (根据汉语提示单词拼写)【答案】appreciative【解析】【详解】考查形容词。句意:如果你能考虑我的申请,我将不胜感激。根据所谓汉语提示可知,此处应为形容词appreciative,做表语,故填appreciative。41. He received _ (祝贺) from his friends after being

    99、admitted to Tsinghua University. (根据汉语提示单词拼写)【答案】congratulations【解析】【详解】考查名词。句意: 被清华大学录取后,他收到了朋友们的祝贺。根据汉语提示“祝贺”可知应填复数名词congratulations,作宾语。故填congratulations。42. The competition attracted over 500 athletes _ (represent) eight different countries.(所给词的适当形式填空)【答案】representing【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:比赛吸引了代表8

    100、个不同国家的500多名选手参加。分析可知,句中谓语为“attracted”,所选动词应是非谓语,作之前名词的后置定语,represent与其逻辑主语players是主动关系,应用现在分词形式。故填representing。43. There is a wall at the back of the meeting hall _ (decorate) with a famous painting. (所给词的适当形式填空)【答案】decorated【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:会议厅后面有一面墙上装饰着一幅著名的画。分析句子结构可知,已有谓语动词is,空处需填非谓语动词作后置定语,the

    101、 meeting hall和decorate为逻辑动宾关系,需用过去分词形式decorated,表示被动。故填decorated。44. The houses_ (build) now are for the teachers. (所给词的适当形式填空)【答案】being built【解析】【分析】【详解】考查非谓语动词。句意:现在正在建立的房子是给教师建的。分析句子可知,build作定语修饰houses用非谓语动词,二者之间是被动关系,由now可知,动作在进行,故用现在分词的被动式,故填being built。【点睛】45. The Spring Festival is an occasio

    102、n _ Chinese reunite with family members.【答案】when【解析】【详解】考查定语从句。句意:春节是中国人与家人团聚的日子。本句为定语从句,修饰先行词occasion,且先行词在从句中作时间状语,需填关系副词when引导。故填when。46. We found him lying on a bench, with his eyes _ (fix) on a kite in the sky. (所给词的适当形式填空)【答案】fixed【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:我们发现他躺在长椅上,眼睛盯着天上的风筝。分析句子可知,这里使用了with复合结构,即w

    103、ith+宾语+补足语,其中短语fix on意为“把集中在上”,与宾语his eyes之间是被动关系,应使用过去分词形式。故填fixed。47. _ (found) in 1636, Harvard is one of the most famous universities. (所给词的适当形式填空)【答案】Founded【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:哈佛大学创建于1636年,是世界上最有名的大学之一。分析句子可知,逗号后句成分完整,is是谓语动词,found应用非谓语动词,作状语,与逻辑主语Harvard之间是被动关系(哈佛大学被人建立),应用过去分词形式。故填Founded。48.

    104、 To her _ (satisfy),her daughter has made great progress in science. (所给词的适当形式填空)【答案】satisfaction【解析】【详解】考查名词。句意:令她满意的是,她的女儿在科学方面取得了长足的进步。固定搭配to ones+名词:让某人怎么样的是。satisfy的名词形式是satisfaction。故填satisfaction。49. I regard the world as a stage _ everyone must play a part. (用适当的词填空)【答案】where【解析】【分析】【详解】考查定语

    105、从句连接词。句意:我认为世界是一个每个人都必须参与的舞台。分析句子可知,空处应使用连接副词where引导限制性定语从句,修饰先行词stage(抽象地点名词),并在从句中充当状语成分。故填where。50. The media provide all kinds of information, _ (range) from current affairs to entertainment news. (所给词的适当形式填空)【答案】ranging【解析】【详解】考查现在分词作伴随状语。句意:媒体提供各种各样的信息,从时事到娱乐新闻。range from.to“从.到.范围”。此处是现在分词做伴随

    106、状语,表示主动,故填ranging。第二节 短文语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下列材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。The traditional Chinese lunar calendar divides the year into 24 solar terms.The 24 solar terms _51_(determine) by changes in the suns position during the year. They were first used in China and now are followed in many

    107、other _52_(part) of the world. In China, the 24 solar terms were created thousands of years ago _53_ (guide) agricultural production. They also reflect Chinas rich history through the seasonal festivals, special foods, cultural ceremonies, family gatherings and even healthy living tips _54_ suit eac

    108、h solar term.Rain Water this year _55_(start) on Feb 19 and ends on Mar 4. Rain Water signals the increase in rainfall and rise in temperature. With its _56_ (arrive), lively spring-like scenery starts: the river water defreezes, wild geese move from south to north, and trees and grass turn green ag

    109、ain.Here are two things about Rain Water.Water as precious as oil. According _57_ an old Chinese saying, the rainfall in spring is as precious as oil. In northern China, the spring drought is common. Therefore, Rain Water is considered as a key period for _58_(water) crop when the day gets warmer an

    110、d rainfall increases.Nutritious porridge. The wet and damp weather during Rain Water period is harmful for peoples stomach. _59_, a bowl of nutritious porridge is the _60_(good) choice to the body.【答案】51. are determined 52. parts 53. to guide 54. that#which 55. starts 56. arrival 57. to 58. watering

    111、 59. Therefore#Thus 60. best【解析】【导语】本文为说明文。24节气是由一年中太阳位置的变化决定的。它们最初在中国使用,现在在世界上许多其他地方也开始使用。在中国,24节气诞生于几千年前,用来指导农业生产。文章主要介绍了中国24节气中的雨水。【51题详解】考查时态语态。句意:24节气是由一年中太阳位置的变化决定的。主语与谓语构成被动关系,且陈述客观事实用一般现在时的被动语态,主语为The 24 solar terms,谓语用复数。故填 are determined。【52题详解】考查名词的数。句意:它们最初在中国使用,现在在世界上许多其他地方也开始使用。part为可数

    112、名词,由many other 修饰,用复数形式。故填 parts。【53题详解】考查非谓语动词。句意:在中国,24节气诞生于几千年前,用来指导农业生产。分析句子结构可知guide在句中应用非谓语动词形式,此处作目的状语应用不定式。故填 to guide。【54题详解】考查定语从句。句意:它们也反映了中国丰富的历史,通过季节性的节日、特殊的食物、文化仪式、家庭聚会,甚至适合每个节气的健康生活技巧。此处为定语从句修饰先行词tips,先行词在从句中作主语,指物,故用关系代词that或which。故填 that/which。【55题详解】考查动词时态。句意:今年的雨水从2月19日开始,到3月4日结束。

    113、陈述客观事实用一般现在时,主语为Rain Water,谓语用第三人称单数形式。故填 starts。【56题详解】考查名词。句意:随着它的到来,生动的春天般的景色开始了:河水解冻,大雁由南向北迁徙,树木和草又变绿了。作宾语,形容词性物主代词its后接名词arrival。故填 arrival。【57题详解】考查介词。句意:中国有句古话:春雨贵如油。此处为短语according to表示“根据”。故填 to。【58题详解】考查非谓语动词。句意:因此,雨水被认为是灌溉作物的关键时期,此时天气变暖,降雨量增加。介词for后跟动名词作宾语。故填 watering。【59题详解】考查副词。句意:因此,对身体

    114、来说,一碗营养粥是最好的选择。前后两句之间为因果关系且空处引导整个句子,需用副词therefore或thus,句首单词首字母要大写。故填 Therefore/ Thus。【60题详解】考查形容词最高级。句意:因此,对身体来说,一碗营养粥是最好的选择。定冠词the提示这里用形容词最高级。故填 best。第三节 写作(满分25分)61. 假设你是李华,你的美国朋友Mike想通过你了解中国的传统节日。请你根据提示,给Mike写一封80词左右的e-mail,向他介绍我国传统节日春节的情况。内容提示:(1) 春节是中国最重要的传统节日;(2) 春节期间人们的主要活动(节前、除夕、节日期间)。Dear M

    115、ike,_Hopefully you will enjoy it and how will you celebrate the new year?Yours sincerely,Li Hua【答案】Knowing that you are interested in traditional Chinese festivals, Id like to introduce the Spring Festival to you. Spring Festival is the most important traditional holiday in China which usually lasts

    116、 for 15 days. Before the festival, people clean their houses. They think cleaning sweeps any bad luck. They decorate their houses with paper-cuts. On the eve of the festival, family members get together and have big meals. Then they watch the Spring Festival Gala on TV. During the festival, people v

    117、isit their relatives and friends. They wish one another a happy year and good luck. Hopefully you will enjoy it and how will you celebrate the new year? Yours sincerely, Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生给美国朋友Mike介绍我国传统节日春节的情况。【详解】1.词汇积累对.感兴趣:be interested in have an interest in通常:usuallygenerally团聚:get

    118、 togethergather拜访: visit call on/drop in2.句式拓展合并简单句原句:Before the festival, people clean their houses. They think cleaning sweeps any bad luck. 拓展句:Before the festival, people clean their houses because they think cleaning sweeps any bad luck. 【点睛】【高分句型1】Knowing that you are interested in traditional Chinese festivals, Id like to introduce the Spring Festival to you.(运用了非谓语动词作状语)【高分句型2】Spring Festival is the most important traditional holiday in China which usually lasts for 15 days.(运用了which引导限定性定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省实验中学2021-2022学年高一下学期第二次线上教学诊断检测英语试题(解析版).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-943605.html
    相关资源 更多
  • 小升初英语专项-数词章节练习.docx小升初英语专项-数词章节练习.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件第五章 第一讲 原子结构与核外电子排布(鲁科版).ppt2014高考化学一轮复习课件第五章 第一讲 原子结构与核外电子排布(鲁科版).ppt
  • 2014高考化学一轮复习课件第8章 第4讲难溶电解质的溶解平衡(四川).ppt2014高考化学一轮复习课件第8章 第4讲难溶电解质的溶解平衡(四川).ppt
  • 小升初英语专项-情态动词.docx小升初英语专项-情态动词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件第8章 第2讲水的电离和溶液的酸碱性(人教版).ppt2014高考化学一轮复习课件第8章 第2讲水的电离和溶液的酸碱性(人教版).ppt
  • 2014高考化学一轮复习课件第7章 第3讲化学平衡移动(四川).ppt2014高考化学一轮复习课件第7章 第3讲化学平衡移动(四川).ppt
  • 小升初英语专项-形容词、副词章节练习.docx小升初英语专项-形容词、副词章节练习.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件第6章 第1讲化学反应的热效应(四川).ppt2014高考化学一轮复习课件第6章 第1讲化学反应的热效应(四川).ppt
  • 小升初英语专项-名词的数.docx小升初英语专项-名词的数.docx
  • 小升初英语专项-及物不及物动词.docx小升初英语专项-及物不及物动词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件第10章 第1讲金属矿物和海水资源的开发利用(四川).ppt2014高考化学一轮复习课件第10章 第1讲金属矿物和海水资源的开发利用(四川).ppt
  • 小升初英语专项-助动词动词.docx小升初英语专项-助动词动词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件9 第2单元物质的检验、分离和提纯(苏教版).ppt2014高考化学一轮复习课件9 第2单元物质的检验、分离和提纯(苏教版).ppt
  • 2014高考化学一轮复习课件8-3(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件8-3(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项-动词章节练习.docx小升初英语专项-动词章节练习.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件8-1(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件8-1(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项-介词的分类.docx小升初英语专项-介词的分类.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件6-0(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件6-0(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项-不定代词.docx小升初英语专项-不定代词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件6 第2单元化学反应的方向和限度(苏教版).ppt2014高考化学一轮复习课件6 第2单元化学反应的方向和限度(苏教版).ppt
  • 2014高考化学一轮复习课件5-3(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件5-3(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项- 基数词.docx小升初英语专项- 基数词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件4-1(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件4-1(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项- 名词的分类.docx小升初英语专项- 名词的分类.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件3-4(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件3-4(人教版必修).ppt
  • 2014高考化学一轮复习课件3-3(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件3-3(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项- 副词.docx小升初英语专项- 副词.docx
  • 2014高考化学一轮复习课件3-1(人教版必修).ppt2014高考化学一轮复习课件3-1(人教版必修).ppt
  • 小升初英语专项- 冠词章节练习.docx小升初英语专项- 冠词章节练习.docx
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1