分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型四川省2020年南充市中考英语试卷(word版含解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:945655
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:196.72KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 2020 南充市 中考 英语 试卷 word 解析
    资源描述:

    1、南充市二二年初中学业水平考试英语试卷注意事项:1. 考试时间120分钟,试卷满分150分。2. 答题前将姓名、座位号、身份证号、准考证号填在答题卡指定位置。3. 所有解答内容均需涂、写在答题卡上。4. 选择题须用2B铅笔将答题卡相应题号对应选项涂黑,若需改动,须擦净另涂。5. 非选择题在答题卡对应题号位置用0.5毫米黑色字迹笔书写。第一部分:听(共两节;满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段短对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话

    2、读两遍。1. Whose dictionary is this?A. Lindas.B. Bobs.C. Amys.2. Hows the weather now?A. Sunny.B. Cloudy.C. Rainy.3. How often does the girl usually help kids?A. Once a week.B. Twice a week.C. Every day.4. What does Alice have to do every morning?A. Practice the guitar.B. Do her homework.C. Help her mot

    3、her.5. What feeling does the girls tone (语调) show?A. Excitement.B. Surprise.C. Pleasure.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段长对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至第7两个小题。现在你有10秒钟的时间阅读下面两个小题。6. How should we greet peop

    4、le for the first time in Australia?A. Shake hands.B. Bow.C. Hug.7. What may be a good gift when we visit someone?A. Money.B. A pet.C. Flowers.听第7段材料,回答第8至第10三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读下面三个小题。8. What are they going to do?A. Skate on the play ground.B. Skate in the park.C. Play football in the park.9. How will

    5、 they get there?A. By subway.B. By bike.C. By bus.10. When will they meet?A. At 3:00.B. At 2:30C. At 4:00听第8段材料,回答第11至第13三个小题。现在你有5秒钟的时间阅读下面三个小题。11. Where does the conversation probably lake place?A. In a restaurantB. In a hotel.C. In a clothes shop.12. What does the boy buy for his mother?A. A whit

    6、e dress and a purple scarf.B. A red dress and a blue scarf.C. A purple dress and a white scarf.13. How much will the boy spend?A. $26.B. $36.C. $44.听第9段材料,回答第14至第16三个小题。现在你有15秒钟的时间阅读下面三个小题。14. Whats the boys favorite subject?A. Math.B. English.C. Chinese15. What does the girl think of English now?A.

    7、 Difficult.B. Fun.C. Easy.16. What should the girl do to improve her listening.A. Copy English words in a notebook.B. Read English as often as she can.C. Watch English programmes.听第10段材料,回答第17至第20四个小题。现在你有20秒钟的时间阅读下面四个小题。17. How old is Tina?A.13.B. 14.C. 15.18. What does Tina think of the park?A. Be

    8、autiful.B. New.C. Modern.19. Which place is across from the Mikes?A. Tinas house.B. Wonderland.C. Smart Way.20. How does Tina feel about her neighborhood?A. Relaxed.B. Proud.C. Unsatisfied.第二部分:读(共三节;满分70分)第一节 完形填空(共15小题;每小题2分,满分30分)先通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe trad

    9、itional Chinese lunar calendar divides a year into 24 solar terms (节气). The Spring Equinox which is called chunfen in Chinese usually falls 21 March 20 or March 21 every year. Slanting an egg upright is 22 game across the country during the Spring Equinox. People practice this tradition to celebrate

    10、 the 23 of spring. It is believed that if someone can make the egg stand, he will have good luck in the future. Its also a good time to fly kites. In ancient times, people did not have good medical resources (资源), 24 they wrote their medical problems on a paper kite to ask for good health. When the

    11、kite was in the air, people would 25 the line to let the paper kite fly away, which means the flying away of diseases.21. A. onB. inC. atD. between22. A. strictB. usefulC. popularD. harmful23. A. comingB. endingC. movingD. slopping24. A. orB. soC. thoughD. because25. A. hold onB. turn onC. lake offD

    12、. cut offBWhen I was about 14, I had a friend who liked to tell me my shortcomings (缺点). For example: I was very short, I wasnt a lop student, talked too much, I was too proud and so on. I became so angry that couldnt 26 her at last. I ran to my 27 with tears in my eyes.He listened to me 28 and aske

    13、d, “Are the things she says true or not? Jane, didnt you ever 29 what youre really like? Go and make a list of everything she said and mark the points that are 30 . Pay no attention to the other things she said.” I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were

    14、 true. Soma I couldnt change, like being very 31 . But many I could and I wanted to change. For the first me, I had a better understanding of myself.I brought the list back to Daddy. He 32 to read it. “Thats just for you,” he said, “You know 33 than any other person the truth about yourself. When 34

    15、 said about you is true, youll find it will be of help to you. Dont shut your cars. Listen to them all, but only hear the truth and do what you know. It is the right thing to do.”Daddys 35 has returned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice.26. A. hearB.

    16、standC. describeD. forget27. A. fatherB. teacherC. friendD. mother28. A. excitedlyB. directlyC. quicklyD. quickly29. A. decideB. enjoyC. wonderD. remember30. A. fascinatingB. trueC. wrongD. necessary31. A. talkativeB. proudC. topD. short32. A. refusedB. agreedC. hatedD. hurried33. A. worseB. closerC

    17、. betterD. earlier34. A. somethingB. anythingC. nothingD. everything35. A. wordB. spiritC. loveD. advice第二节 阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。AThe following news is from China Daily () which covers different fields.J. K. Rowling Publishes New Story OnlineThe famous En

    18、glish writer J.K. Rowling said on Tuesday, “Im producing a new story called The Ickabog which will be free to read online.” Its the first childrens book by J.K. Rowling, since she finished Harry Potter in 2007.China Sends Beidou Successfully China sent the last satellite of Beidou into space on Tues

    19、day. The satellite is the 59th in the Beidou family. It marks the completion of Beidou, one of the networks around the world, along with the United States GPS, Russias GLONASS and the European Unions Galileo.Jeff Bezos Is Taking ActionThe worlds richest person Jeff Bezos, the boss of Amazon. com, an

    20、nounced on Monday that he would put in 10 million dollars to start a great project, which would support scientists, researchers and NGOs to help save the animals in danger and protect the natural worldChina and France Holds an Online ConcertTo deepen the friendship between the people of China and Fr

    21、ance, artists from both countries stepped onto the same stage and performed online on Monday. The online concert allows people to enjoy both traditional Chinese folk songs and French classics.The Vaccines May Be readyMany countries are developing the vaccines for COVID-19 (新型冠状病毒肺炎) by different met

    22、hods. Some are even going through the final step to decide how well the vaccine works and if its safe. With more than 160 possible vaccines under study, experts hope that vaccine may be ready by the end of 2020.36. According to the 2nd piece of news. Galileo is a _.A. rocketB. personC. networkD. cou

    23、ntry37. Who is putting in 10 million dollars to start a great project?A. J. K. Rowling.B. Jeff Bezos.C. Scientists.D. Researchers.38. Which of the following is true according to the given information?A. The Ickabog is a cheap childrens book by J.K. Rowling.B. Jeff Bezos is starting a great project t

    24、o study vaccines.C. If you watch the online concert, you can enjoy traditional music.D. The vaccines for COVID-19 are ready in many countries now.39. What is probably the topic of the 2nd piece of news?A. Environmental protection.B. Medical care.C. Modern technology.D. Famous people.40. Which one ca

    25、n you read if you are interested in health?A. J.K. Rowling Publishes New Story onlineB. Jeff Bezos is Taking ActionC. China and France Holds an Online Concert.D. The Vaccines May Be ReadyBHow do we know the time? A clock, a watch or a mobile phone can help us. However, many years ago there were no c

    26、locks and knowing the time was not so easy. Over the centuries people have developed different ways of telling the time.About 5,500 years ago, the Egyptians invented the sun clock. This was a tall stone building. Its shadow (影子) showed the movement of the sun. So people were able to know midday. The

    27、 Egyptians made sundial about 3,500 years ago. It was smaller than the sun clock and could let people know the time for half a day. On cloudy days or at night it was impossible to tell the time with a sun clock or a sundial. Water clocks were the first clocks not to use the sun. The idea is simple.

    28、Water flows (流动) from one bottle to another. When the water reaches certain level, it shows the hours. The Egyptians used water clocks about 3, 400 years ago. These clocks were popular in the Middle East and China. But they failed to make people know the exact time.In the 13th century, the mechanica

    29、l clock was invented. This was more exact, but it was expensive to make one. Over the next few centuries it was developed. For example, springs (发条) were added around 1500. This enabled people to get the correct time and allowed clocks to be smaller. In 1927, the first quartz clock was developed. Cl

    30、ocks became cheaper to build. Its also cheaper for ordinary people to own a clock. People began depending on them more and more to run businesses, markets and so on. More recently, in 1956, came the digital clock. And nowadays satellites send our mobile phones the time to the exact second.There has

    31、been a lot of progress in timekeeping. Clocks are always changing but some things never change. Many of us still have trouble getting out if bed on time and not being late for school or work.41. According to the passage, we cant use a _ to tell the time on a rainy day.A. water clockB. sun clockC. di

    32、gital clockD. mechanical clock42. Whats the meaning of the underlined word “ordinary” in the third paragraph?A. 现代的B. 特殊的C. 富有的D. 普通的43. How many kinds of clocks are mentioned in the passage?A. Four.B. Five.C. Six.D. Seven.44. Which of the following shows the structure (结构) of the passage?(=paragrap

    33、h 1 =paragraph 2, )A. B. C. D. 45. What does the passage mainly talk about?A. The importance of time.B. The development of timekeeping.C. The inventions of clocks.D. The history of a digital clock.COne dollar and eighty-seven cents. That was all. Three times Della counted it. One dollar and eighty-s

    34、even cents. And the next day would be Christmas. She could not afford a present, so she sat down and cried.Jim and Della had two possessions (财产) which they were both proud of. One was Jims gold watch that was from his father and his grandfather. The other was Dellas beautiful hair. It fell about he

    35、r, and reached below her knee.Della put on her old brown jacket and her old brown hat. Then she went out of the door and down the stairs the street.She slopped at a store. The sign in front of the store read “Hair Goods”. “Will you buy my hair?” asked Della. “Twenty dollars.” the woman said.Then Del

    36、la scarched through the stores looking for a present for Jim.She found it at last. It was a watch chain. The bill was twenty-one dollars. At seven oclock, the coffee was made and dinner was ready. Jim was never late. Della heard his steps on the stairs.The door opened and Jim walked in. He slopped i

    37、nside the door. His eyes were fixed on Della, and there was an expression in them that she could not read.“Jim,” she cried, “dont look at me that way. I sold my hair to buy you a Christmas present.” Jim drew a box from his pocket and put it on the table.Della opened it. There lay the set of combs th

    38、at she had always wanted. Now they were hers, but her hair was gone.She smiled and held out Jims present. “I hunted all over town to find it. Give me your watch. I want to see how it looks on it.”Instead of obeying (服从), Jim sat down, put his hands behind his head and smiled. “Della,” he said. “I so

    39、ld the watch to get the money to buy your combs.”46. Della counted her money three times because _.A. she was not good at counting money.B. she had nothing to do but count money.C. she got different numbers catch time she counted it.D. she wished she could have more money.47. How could Jim feel when

    40、 he fixed his eyes on Della?A. Shocked.B. ExcitedC. Embarrassed.D. Angry.48. What does the underlined word “it” in Paragraph 10 refer to?A. The box.B. The watch.C. The watch chain.D. The set of combs.49. What can we infer (推断) from the passage?A. They lived a rich life.B. They loved each other deepl

    41、y.C. Della didnt like her hair.D. They might have a fight at last.50. Whats the best title for the passage?A. Beautiful HairB. Christmas GiftsC. Disappointing ChristmasD. Ancient Possessions第三节 阅读填空(共5小题;每小题2分,满分10分)阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有一项为多余选项Too many people want othe

    42、rs to be their friends but they dont give friendship back. That is why some friendships dont last very long. 51 You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be good friend means learning three rules: be honest; be generous (慷慨的); be understanding.Honestl

    43、y is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you dont tell the truth, people usually find out. If a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust. 52 Generosity means sharing and sharing makes friendship grow. You dont have give y

    44、our lunch money or your clothes, of course. Instead you have to learn how lo share things you enjoy, your hobbies and interests. Naturally you will want to share your ideas and feelings. 53 They tell your friend what is important to you. By sharing them you help your friend know you better.Sooner or

    45、 later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve. 54 So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friends place so you can understand the problem better. 55 B

    46、ut all true friendships have three things in common. If you plan keep your friendships, you must practice honestly, generosity and understanding.A. To have a friend, you must learn to be one.B. A friend in need is a friend indeed.C. No two friendships arc ever exactly alike.D. Turning to a friend ca

    47、n be a first step in solving the problem.E. These can be valuable to a friend.F. Good friends always trust one another to speak and act honestly.第三部分:写(共三节;满分50分)第一节 单词填空(共10小题,每小题1分,满分10分)根据句意和首字母写出所缺单词,并将该单词的完整形式写在答题卡相应的横线上。56. In Western countries, S is the first day of a week.57. Her parents are

    48、 tall but she is of m height.58. Chinese people like eat r and noodles while Westerners like to eat bread.59. He had to see the doctor by h because his parents werent at home.60. We should neither feed the animals n touch them in the zoo.61. What e should we do to protect the environment besides pla

    49、nting more trees?62. We sat o each other, so I could see his face clearly.63. After the race, the sportsman was so t that he drank a lot of water in one go.64. My father was born in 1980, and were planning to celebrate his f birthday next week.65. Our Chinese Dream is sure to be a as long as we all

    50、work hard.第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内所给单词的正确形式,并将答案写在答题卡相应的横线上。Albert Einstein is a genius (天才). This story about him shows that hes also humorous.Einstein often received 66 (invite) explain his ideas at different universities. On these trips, his driver Hans often said to

    51、him, “Its a pleasure to drive a genius like you, Dr Einstein.”One evening, on their way to 67 university, Einstein said, “Im so tired. I wish I could avoid giving my lecture (讲座) tonight, Hans, but I dont want to make my listeners 68 (disappoint).”“I know what do,” said Hans. “I can give the lecture

    52、 for you. You can trust 69 (I). Ive listened to your lecture so many times that Ive learnt it by heart. No one 70 (know) you at this university, so they wont find out.”So, they changed places. At the university, Hans was 71 (lead) to the front of the hall. Einstein took seat, listened to Hans give h

    53、is lecture 72 difficulty, and joined in the applause (掌声) at the end.However, before Hans left, man shouted, “Id like 73 (ask) you question.” He then asked a question so difficult that Hans had no idea what he was talking about.Einstein turned pale. “Oh no!” he thought “Now were in trouble.” 74 Hans

    54、 just laughed and said, “Thats such an easy question that even my driver can answer it. Hans, please.” Einstein stood up and answered the question 75 (perfect).They left the university, with Einstein driving. A little later, Hans offered to drive. “No.” laughed Einstein. “Its a pleasure to drive a g

    55、enius like you, Hans.”第三节 书面表达(满分25分)今年受新冠(COVID-19)疫情影响,我市中小学开展了线上教学。假如你是李华,你的美国网友Eric即将进行线上学习,他发来邮件向你了解相关情况。请你结合自身经历和以下提示,向Eric回复邮件,介绍线上学习的利弊,并针对线上学习的不足,提出至少一条建议。Online LearningAdvantages1. convenient2. different resources (资源)3. Disadvantage1. influence eyesight2. easily distracted (分心)3. 要求:1. 语

    56、句通顺,意思连贯语法正确,书写规范;2. 必须包含所给提示,并做适当发挥;3. 文中不得出现真实人名、校名或地名;4. 词数:100词左右(开头和结尾已给出,不计入总词数)。Dear Eric,Im so glad to hear from you. _I hope this will be helpful to you. Im looking forward to your reply. Yours, Li Hua2020年四川省南充市中考英语试卷第一部分:听(共两节;满分7.5分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段短对话每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三

    57、个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题每段对话读两遍1. Whose dictionary is this?A. Lindas.B. Bobs.C. Amys.2. Hows the weather now?A. Sunny.B. Cloudy.C. Rainy.3. How often does the girl usually help kids?A. Once a week.B. Twice a week.C. Every day.4. What does Alice have to do every morning?

    58、A. Practice the guitar.B. Do her homework.C. Help her mother.5. What feeling does the girls tone (语调) show?A. Excitement.B. Surprise.C. Pleasure.【解答】BCACB第二节(共5小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段长对话或独白每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B C三个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间每段对话或独白读两遍6. Ho

    59、w should we greet people for the first time in Australia?A. Shake hands.B. Bow.C. Hug.7. What may be a good gift when we visit someone?A. Money.B. A pet.C. Flowers.【解答】AC听第7段材料,回答下列小题现在你有15秒钟的时间阅读下面小题8. What are they going to do?A. Skate on the play ground.B. Skate in the park.C. Play football in th

    60、e park.9. How will they get there?A. By subway.B. By bike.C. By bus.10. When will they meet?A. At 3:00.B. At 2:30C. At 4:00【解答】BAB听第8段材料,回答下列小题现在你有15秒钟的时间阅读下面小题11. Where does the conversation probably lake place?A. In a restaurantB. In a hotel.C. In a clothes shop.12. What does the boy buy for his m

    61、other?A. A white dress and a purple scarf.B. A red dress and a blue scarf.C. A purple dress and a white scarf.13. How much will the boy spend?A. $26.B. $36.C. $44.【解答】CCA听第9段材料,回答下列小题现在你有15秒钟的时间阅读下面小题14. Whats the boys favorite subject?A. Math.B. English.C. Chinese15. What does the girl think of Eng

    62、lish now?A. Difficult.B. Fun.C. Easy.16. What should the girl do to improve her listening.A. Copy English words in a notebook.B. Read English as often as she can.C. Watch English programmes.【解答】BAC听第10段材料,回答下列小题现在你有20秒钟的时间阅读下面小题17. How old is Tina?A.13.B. 14.C. 15.18. What does Tina think of the par

    63、k?A. Beautiful.B. New.C. Modern.19. Which place is across from the Mikes?A. Tinas house.B. Wonderland.C. Smart Way.20. How does Tina feel about her neighborhood?A. Relaxed.B. Proud.C. Unsatisfied.【解答】CABB第二部分:读(共三节;满分30分)第一节 完形填空(共2小题;每小题10分,满分30分)先通读下面短文,掌握其大意,然后从短文后面各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上

    64、将该项涂黑AThe traditional Chinese lunar calendar divides a year into 24 solar terms (节气). The Spring Equinox which is called chunfen in Chinese usually falls 21 March 20 or March 21 every year. Slanting an egg upright is 22 game across the country during the Spring Equinox. People practice this traditio

    65、n to celebrate the 23 of spring. It is believed that if someone can make the egg stand, he will have good luck in the future. Its also a good time to fly kites. In ancient times, people did not have good medical resources (资源), 24 they wrote their medical problems on a paper kite to ask for good hea

    66、lth. When the kite was in the air, people would 25 the line to let the paper kite fly away, which means the flying away of diseases.21. A. onB. inC. atD. between22. A. strictB. usefulC. popularD. harmful23. A. comingB. endingC. movingD. slopping24. A. orB. soC. thoughD. because25. A. hold onB. turn

    67、onC. lake offD. cut off【分析】文章是一篇说明文主要介绍了中国的24节气中的其中一个春分【解答】(1)A 考查介词A on在上面 B in在里面 C at在D between两者之间, 根据March20orMarch21,在具体某一天用介词on,故选A(2)C 考查形容词A strict严格的 B useful有用的 C popular受欢迎的 D harmful有害的,根据后文Itisbelievedthatifsomeonecanmaketheeggstand,hewillhavegoodluckinthefuture人们相信,如果有人能把鸡蛋竖起来,他将来就会有好

    68、运,可知这个节目在中国是很受欢迎的故选C(3)A 考查动词A coming来 B ending结束 C moving移动 D slopping喷溅,根据Peoplepracticethistraditiontocelebratetheofspring,可知是指人们用这个传统来庆祝春天的到来故选A(4)B 考查连词A or或者 B so因此 C though虽然 D because因为, 根据theywrotetheirmedicalproblemsonapaperkitetoaskforgoodhealth他们把自己的健康问题写在一个纸风筝上,以祈求健康可知这是古代医疗资源匮乏的结果,so引导

    69、结果状语从句,故选B(5)D 考查短语A hold on不挂断电话 B turn on打开 C take off关上 D cut off切断,根据letthepaperkiteflyaway,可知把风筝线切断,让它飞的更远故选DBWhen I was about 14, I had a friend who liked to tell me my shortcomings (缺点). For example: I was very short, I wasnt a lop student, talked too much, I was too proud and so on. I became

    70、 so angry that couldnt 26 her at last. I ran to my 27 with tears in my eyes.He listened to me 28 and asked, “Are the things she says true or not? Jane, didnt you ever 29 what youre really like? Go and make a list of everything she said and mark the points that are 30 . Pay no attention to the other

    71、things she said.” I did as he told me. To my great surprise, I discovered that about half the things were true. Soma I couldnt change, like being very 31 . But many I could and I wanted to change. For the first me, I had a better understanding of myself.I brought the list back to Daddy. He 32 to rea

    72、d it. “Thats just for you,” he said, “You know 33 than any other person the truth about yourself. When 34 said about you is true, youll find it will be of help to you. Dont shut your cars. Listen to them all, but only hear the truth and do what you know. It is the right thing to do.”Daddys 35 has re

    73、turned to me at many important moments. In my life, Ive never had a better piece of advice.26. A. hearB. standC. describeD. forget27. A. fatherB. teacherC. friendD. mother28. A. excitedlyB. directlyC. quicklyD. quickly29. A. decideB. enjoyC. wonderD. remember30. A. fascinatingB. trueC. wrongD. neces

    74、sary31. A. talkativeB. proudC. topD. short32. A. refusedB. agreedC. hatedD. hurried33. A. worseB. closerC. betterD. earlier34. A. somethingB. anythingC. nothingD. everything35. A. wordB. spiritC. loveD. advice【分析】这篇文章讲述了在作者十二岁的时候,有一个女同学,特别喜欢揭他的短处,作者很生气,但是,他的爸爸告诉他要去认真思考别人对他的观点,如果别人的观点是正确的话,就要去改正作者牢记爸

    75、爸对他的建议,这是一生中最好的建议【解答】(1)B 考查动词A hear听到 B stand忍受 C describe描述 D forget忘记, 根据Ibecamesoangry,可知我很生气,不能忍受她了,故选B(2)A 考查名词A father爸爸 B teacher老师 C friend朋友 D mother妈妈, 根据后文Daddys(10)Dhasreturnedtomeatmanyimportantmoments.在很多重要的时刻,爸爸的建议都回到了我的脑海里可知是我哭着跑向爸爸,故选A(3)D 考查副词A excitedly激动地 B directly直接地 C quickly

    76、快速地 D quietly安静地, 根据下文andthenasked,可知他的爸爸安静地听完了,之后才说,quietly安静地,故选D(4)C 考查动词A decide决定 B enjoy喜欢 C wonder想知道 D remember记得, 根据上文Arethethingsthatshesaidtrueornot?可知爸爸问作者有没有想过她自己实际上是不是那个样子,故选C(5)B 考查形容词A fascinating迷人的 B true真实的 Cwrong错误的 D necessary必要的, 根据上文Arethethingsthatshesaidtrueornot,可知女孩说的是否是真的

    77、,这里是让将真的事情做记号,故选B(6)D 考查形容词A talkative爱说话的 B proud自豪的 C top顶端的 D short矮, 根据前文Iwasveryshort,可知此处是朋友说我矮,故选D(7)A 考查动词A refused拒绝 B agreed同意 C haled猛拉 D hurried催促,根据下文Thatsjustforyou,可知父亲没有接过来,refuse to do sth.拒绝做某事,故选A(8)C 考查形容词Aworse更早糟 B closer更近 C better更好 D earlier更早,根据Youknowthananyotherpersonthet

    78、ruthaboutyourself,结合语境,可知是指:你比任何人都更清楚自己的真相,故选C(9)A 考查不定代词A something某事 B anything任何事 C nothing没事 D everything每件事, 根据aboutyouistrue,结合语境,可知是指:关于你的事实一些事情是真实的,故选A(10)D 考查名词A word单词 B spirit精神 C love爱 D advice建议, 根据Iveneverhadabetterpieceofadvice,我从来没有得到过比这更好的建议,可知是爸爸给我的建议故选D第二节 阅读理解(共3小题;每小题10分,满分30分)阅

    79、读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑AThe following news is from China Daily () which covers different fields.J. K. Rowling Publishes New Story OnlineThe famous English writer J.K. Rowling said on Tuesday, “Im producing a new story called The Ickabog which will be free to read online.” Its the

    80、first childrens book by J.K. Rowling, since she finished Harry Potter in 2007.China Sends Beidou Successfully China sent the last satellite of Beidou into space on Tuesday. The satellite is the 59th in the Beidou family. It marks the completion of Beidou, one of the networks around the world, along

    81、with the United States GPS, Russias GLONASS and the European Unions Galileo.Jeff Bezos Is Taking ActionThe worlds richest person Jeff Bezos, the boss of Amazon. com, announced on Monday that he would put in 10 million dollars to start a great project, which would support scientists, researchers and

    82、NGOs to help save the animals in danger and protect the natural worldChina and France Holds an Online ConcertTo deepen the friendship between the people of China and France, artists from both countries stepped onto the same stage and performed online on Monday. The online concert allows people to en

    83、joy both traditional Chinese folk songs and French classics.The Vaccines May Be readyMany countries are developing the vaccines for COVID-19 (新型冠状病毒肺炎) by different methods. Some are even going through the final step to decide how well the vaccine works and if its safe. With more than 160 possible v

    84、accines under study, experts hope that vaccine may be ready by the end of 2020.36. According to the 2nd piece of news. Galileo is a _.A. rocketB. personC. networkD. country37. Who is putting in 10 million dollars to start a great project?A. J. K. Rowling.B. Jeff Bezos.C. Scientists.D. Researchers.38

    85、. Which of the following is true according to the given information?A. The Ickabog is a cheap childrens book by J.K. Rowling.B. Jeff Bezos is starting a great project to study vaccines.C. If you watch the online concert, you can enjoy traditional music.D. The vaccines for COVID-19 are ready in many

    86、countries now.39. What is probably the topic of the 2nd piece of news?A. Environmental protection.B. Medical care.C. Modern technology.D. Famous people.40. Which one can you read if you are interested in health?A. J.K. Rowling Publishes New Story onlineB. Jeff Bezos is Taking ActionC. China and Fran

    87、ce Holds an Online Concert.D. The Vaccines May Be Ready【解答】(1)C细节理解题题目意为根据第二则新闻,Galileo是一个_,根据It marks the completion of Beidou,one of thenetworks around the world,along with the United States GPS, RussiasGLONASS and the European Unions Galileo.可知北斗和美国的GPS、德国的GLONASS以及欧盟的Galileo一样,是世界上的其中一个网络,因此判断Ga

    88、lileo也是网络,故选C(2)B细节理解题题目问谁正在投资一千万美金以开始一项伟大的项目,根据The worlds richest person Jeff Bezos,the boss of A,announced on Monday that he would put in 10 million dollars to start a great project,可知发起这个项目的人是Jeff Bezos,故选B(3)C细节理解题题目问根据给出的信息哪一项是正确的,根据The online concert allows people toenjoy both traditional Chin

    89、ese folk songs and Frenchclassics.可知在线音乐会允许人们享受传统的中国歌曲和法国的经典,而C选项意为如果你观看在线音乐会,你可以欣赏传统音乐,与文中描述是相符的,故选C(4)C主旨大意题题目问第二则新闻的主题是什么,根据China Sends Beidou Successfully,可知这则新闻主要讲了中国成功发射北斗,因此是现代科技方面的,故选C(5)D推理判断题题目问如果你对健康感兴趣你可以读哪一个,根据Many countries are developing the vaccinesforCOVID-19(新型冠状病毒肺炎)by different m

    90、ethods.可知最后一则新闻介绍了各个国家在研制新冠疫苗,因此判断这则新闻是与健康有关系的,故选DBHow do we know the time? A clock, a watch or a mobile phone can help us. However, many years ago there were no clocks and knowing the time was not so easy. Over the centuries people have developed different ways of telling the time.About 5,500 years

    91、 ago, the Egyptians invented the sun clock. This was a tall stone building. Its shadow (影子) showed the movement of the sun. So people were able to know midday. The Egyptians made sundial about 3,500 years ago. It was smaller than the sun clock and could let people know the time for half a day. On cl

    92、oudy days or at night it was impossible to tell the time with a sun clock or a sundial. Water clocks were the first clocks not to use the sun. The idea is simple. Water flows (流动) from one bottle to another. When the water reaches certain level, it shows the hours. The Egyptians used water clocks ab

    93、out 3, 400 years ago. These clocks were popular in the Middle East and China. But they failed to make people know the exact time.In the 13th century, the mechanical clock was invented. This was more exact, but it was expensive to make one. Over the next few centuries it was developed. For example, s

    94、prings (发条) were added around 1500. This enabled people to get the correct time and allowed clocks to be smaller. In 1927, the first quartz clock was developed. Clocks became cheaper to build. Its also cheaper for ordinary people to own a clock. People began depending on them more and more to run bu

    95、sinesses, markets and so on. More recently, in 1956, came the digital clock. And nowadays satellites send our mobile phones the time to the exact second.There has been a lot of progress in timekeeping. Clocks are always changing but some things never change. Many of us still have trouble getting out

    96、 if bed on time and not being late for school or work.41. According to the passage, we cant use a _ to tell the time on a rainy day.A. water clockB. sun clockC. digital clockD. mechanical clock42. Whats the meaning of the underlined word “ordinary” in the third paragraph?A. 现代的B. 特殊的C. 富有的D. 普通的43.

    97、How many kinds of clocks are mentioned in the passage?A. Four.B. Five.C. Six.D. Seven.44. Which of the following shows the structure (结构) of the passage?(=paragraph 1 =paragraph 2, )A. B. C. D. 45. What does the passage mainly talk about?A. The importance of time.B. The development of timekeeping.C.

    98、 The inventions of clocks.D. The history of a digital clock.【分析】本文章主要向读者介绍了从古至今人们都使用何种方法来知晓时间,并对这些方法进行了大概的说明【解答】(1)B细节理解题根据文章第二段,About5,500yearsago,theEgyptiansinventedthesunclock.Thiswasatallstonebuilding.Itsshadow(影子)showedthemovementofthesun.Sopeoplewereabletoknowmidday.大约5500年前,埃及人发明了太阳钟这是一座高大的石

    99、头建筑,它的影子显示了太阳的运动,因此人们可以知道正午可知,在下雨天的时候,是没有太阳的,即不能看到太阳的影子进而知道时间因此,在雨天是不能通过太阳钟来得知时间的,故选B(2)D细节理解题根据文章第三段,Clocksbecamecheapertobuild.Itsalsocheaperforordinarypeopletoownaclock.钟表变得更便宜了,普通人拥有一个钟也更便宜了可知,以前时钟很贵,则一般人买不起后来变得便宜了,则大众都可以拥有了因此,划线单词意为:普通的,故选D(3)C细节理解题根据文章第二段,About5,500yearsago,theEgyptiansinvente

    100、dthesunclock;TheEgyptiansmadeasundialabout3,500yearsago.Waterclockswerethefirstclocksnottousethesun;Inthe13thcentury,themechanicalclockwasinvented;In1927,thefirstquartzclockwasdeveloped;Morerecently,in1956,camethedigitalclock.大约5500年前,埃及人发明了太阳钟;埃及人在3500年前制造了日晷;水钟是第一个不使用太阳的钟;在13世纪,机械钟被发明;1927年,第一个石英钟

    101、被发明;1956年,出现了数字钟可知,本文章一共提到了6种时钟,故选C(4)A推理判断题根据文章内容,第一段提出了本文论点-人们的记时方式;第二、三段对人们曾经使用过得时钟进行了介绍,最后一段对其进行了总结因此,本文章的结构应该是-,故选A(5)B主旨大意题根据文章第一段,Howdoweknowthetime?Aclock,awatchoramobilephonecanhelpus.However,manyyearsagotherewerenoclocksandknowingthetimewasnotsoeasy.Overthecenturiespeoplehavedevelopeddiffe

    102、rentwaysoftellingthetime.我们怎么知道时间呢?时钟、手表或手机都能帮到我们然而,很多年前还没有时钟,知道时间并不那么容易几个世纪以来,人们已经发展出不同的报时方法可知,本文章主要讲述了计时技术的发展,并对人们发明的各种时钟进行了说明和介绍,故选BCOne dollar and eighty-seven cents. That was all. Three times Della counted it. One dollar and eighty-seven cents. And the next day would be Christmas. She could not

    103、 afford a present, so she sat down and cried.Jim and Della had two possessions (财产) which they were both proud of. One was Jims gold watch that was from his father and his grandfather. The other was Dellas beautiful hair. It fell about her, and reached below her knee.Della put on her old brown jacke

    104、t and her old brown hat. Then she went out of the door and down the stairs the street.She stopped at a store. The sign in front of the store read “Hair Goods”. “Will you buy my hair?” asked Della. “Twenty dollars.” the woman said.Then Della searched through the stores looking for a present for Jim.S

    105、he found it at last. It was a watch chain. The bill was twenty-one dollars. At seven oclock, the coffee was made and dinner was ready. Jim was never late. Della heard his steps on the stairs.The door opened and Jim walked in. He slopped inside the door. His eyes were fixed on Della, and there was an

    106、 expression in them that she could not read.“Jim,” she cried, “dont look at me that way. I sold my hair to buy you a Christmas present.” Jim drew a box from his pocket and put it on the table.Della opened it. There lay the set of combs that she had always wanted. Now they were hers, but her hair was

    107、 gone.She smiled and held out Jims present. “I hunted all over town to find it. Give me your watch. I want to see how it looks on it.”Instead of obeying (服从), Jim sat down, put his hands behind his head and smiled. “Della,” he said. “I sold the watch to get the money to buy your combs.”46. Della cou

    108、nted her money three times because _.A. she was not good at counting money.B. she had nothing to do but count money.C. she got different numbers catch time she counted it.D. she wished she could have more money.47. How could Jim feel when he fixed his eyes on Della?A. Shocked.B. ExcitedC. Embarrasse

    109、d.D. Angry.48. What does the underlined word “it” in Paragraph 10 refer to?A. The box.B. The watch.C. The watch chain.D. The set of combs.49. What can we infer (推断) from the passage?A. They lived a rich life.B. They loved each other deeply.C. Della didnt like her hair.D. They might have a fight at l

    110、ast.50. Whats the best title for the passage?A. Beautiful HairB. Christmas GiftsC. Disappointing ChristmasD. Ancient Possessions【分析】本文讲述了一对恋人Della和Jim为了给对方买圣诞节礼物,把自己的最贵重的礼物卖了,结果发现买的礼物虽然是曾经对方最喜欢的,但是现在对方用不上了【解答】(1)D推理判断题根据AndthenextdaywouldbeChristmas.Shecouldnotaffordapresent,可知,Della数了三次的钱是因为她希望能有更多

    111、的钱来买圣诞礼物故选D(2)A推理判断题根据 Dellaopenedit. Therelaythesetofcombs(梳子)thatshehadalwayswanted. Nowtheywerehers, butherhairwasgone,可知,Jim给Della买了一把梳子作为圣诞节礼物,而Della把自己的长发给卖了,所以Jim看到Della的头发时感到非常震惊故选A(2)C词义猜测题根据Shefounditatlast. Itwasawatchchain及 ShesmiledandheldoutJimspresent.Ihuntedallovertowntofind it,可知,De

    112、lla为Jim找到了一个适合他的表链,她笑着拿出Jim的礼物,并告诉Jim她找遍了全城才找到这个表链,所以it指代watch chain.故选C(4)B推理判断题根据 Dellaopenedit.Therelaythesetofcombs(梳子)thatshehadalwayswanted及hesaid,Isoldthewatchtogetthemoneytobuyyourcombs.可知,Della和Jim都为了给对方买圣诞节礼物把自己身上最值钱的东西给卖了,由此可见,他们是深爱着对方故选B(5)B标题归纳题根据一段Shecouldnotaffordapresent,soshesatdown

    113、andcried至最后一段,文中的故事都是围绕圣诞节的礼物而展开的,所以最适合本文的标题是圣诞节礼物故选B第三节 阅读填空(共1小题;每小题10分,满分10分)阅读短文,根据短文内容,从短文后的六个选项中选出能填人空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑,选项中有一项为多余选项Too many people want others to be their friends but they dont give friendship back. That is why some friendships dont last very long. 51 You must learn to treat

    114、your friend the way you want your friend to treat you. Learning to be good friend means learning three rules: be honest; be generous (慷慨的); be understanding.Honestly is where a good friendship starts. Friends must be able to trust one another. If you dont tell the truth, people usually find out. If

    115、a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust. 52 Generosity means sharing and sharing makes friendship grow. You dont have give your lunch money or your clothes, of course. Instead you have to learn how lo share things you enjoy, your hobbies and interests. Natural

    116、ly you will want to share your ideas and feelings. 53 They tell your friend what is important to you. By sharing them you help your friend know you better.Sooner or later everyone needs understanding and help with a problem. Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it eas

    117、ier to solve. 54 So to be a friend you must listen and understand. You must try to put yourself in your friends place so you can understand the problem better. 55 But all true friendships have three things in common. If you plan keep your friendships, you must practice honestly, generosity and under

    118、standing.A. To have a friend, you must learn to be one.B. A friend in need is a friend indeed.C. No two friendships arc ever exactly alike.D. Turning to a friend can be a first step in solving the problem.E. These can be valuable to a friend.F. Good friends always trust one another to speak and act

    119、honestly.【分析】短文讲了人们都希望别人成为自己的朋友,但是他们不对他人付出自己的友情想要别人的友情,你必须记住三点:要诚实、大方、善解人意【解答】细节推理题(1)A根据后句You must learn to treat your friend the way you want your friend to treat you.可知说的是自己如何对待朋友,结合选项,应说要有朋友,先得学会自己做一个朋友故选A(2)F根据前句 If a friend finds out that you havent been honest, you may lose your friends trust

    120、.可知说的是要诚实,结合选项,应说好朋友总是互相信任,诚实地说话和做事故选F(3)E根据前句Naturally you will want to share your ideas and feelings.可知说的是分享你的想法和感受,结合选项,应说这些对朋友来说是很有价值的故选E(4)D根据前句Something may go wrong at school. Talking about the problem can make it easier to solve.可知说的是求助,结合选项,应说向朋友求助是解决问题的第一步故选D(5)C根据后句But all true friendship

    121、s have three things in common. If you plan to keep your friendships, you must practice honesty, generosity and understanding.可知说的是有益的特点,结合选项,应说没有两种友谊是完全相同的故选C第三部分:写(共三节;满分10分)第一节单词填空(共10小题;每小题1分,满分10分)根据句意和首字母写出所缺单词,并将该单词的完整形式写在答题卡相应的横线上56. In Western countries, S is the first day of a week.【分析】在西方国

    122、家,星期天是一周的第一天【解答】根据常识及在西方国家,()天是一周的第一天和提示s,用:Sunday星期一故答案为:Sunday.57. Her parents are tall but she is of m height.【分析】她的父母很高,但她中等身材【解答】结合句意她的父母很高,但她()身材及提示m,应该是medium中等的故答案是:medium.58. Chinese people like eat r and noodles while Westerners like to eat bread.【分析】中国人喜欢吃米饭和面条,而西方人喜欢吃粗粮【解答】根据Chinese peop

    123、le like to eat中国人喜欢吃及首字母提示可知,应该是米饭,填不可数名词rice.故答案为:rice.59. He had to see the doctor by h because his parents werent at home.【分析】他不得不自己去看医生,因为他的父母不在家【解答】根据because his parents werent at home因为他的父母不在家及首字母提示,可知,应该是自己去看医生用反身代词himself.故答案为:himself.60. We should neither feed the animals n touch them in th

    124、e zoo.【分析】我们不应该在动物园里喂动物也不应该碰它们【解答】根据首字母提示可知,neithernor既不也不固定搭配故答案为:nor.61Whate_shouldwedotoprotecttheenvironmentbesidesplantingmoretrees?【分析】除了多植树,我们还应该做些什么来保护环境?【解答】根据besides planting more trees除了种更多的树及首字母提示可知,What else还有什么、其他的什么固定搭配故答案为:else.62Wesato_eachother,soIcouldseehisfaceclearly.【分析】我们坐在对面,

    125、这样我就能看清他的脸【解答】根据so I could see his face clearly这样我就能看清他的脸及首字母提示,可知,应该是对面,填介词opposite.故答案为:opposite.63Aftertherace,thesportsmanwassot_thathedrankalotofwaterinonego.【分析】比赛结束后,运动员口渴得一口气喝了很多水【解答】根据he drank a lot of water in one go他一口气喝了很多水及首字母提示,可知,应该是口渴的was系动词,系表结构,用形容词thirsty.故答案为:thirsty.64Myfatherwa

    126、sbornin1980,andwereplanningtocelebratehisf_birthdaynextweek.【分析】我父亲生于1980年,我们计划下周庆祝他四十岁生日【解答】根据My father was born in 1980我父亲生于1980年及首字母提示,可知,应该是第四十个生日用forty的序数词fortieth.故答案为:fortieth.65OurChineseDreamissuretobea_aslongasweallworkhard.【分析】只要大家努力,我们的中国梦一定会实现的【解答】根据Our Chinese Dream is sure to be我们的中国梦

    127、一定会及首字母提示,可知,应该是被实现,被动语态,用achieve的过去分词achieved.故答案为:achieved.第二节语法填空(共1小题;每小题15 分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内所给单词的正确形式,并将答案写在答题卡相应的横线上Albert Einstein is a genius (天才). This story about him shows that hes also humorous.Einstein often received 66 (invite) explain his ideas at different universities

    128、. On these trips, his driver Hans often said to him, “Its a pleasure to drive a genius like you, Dr Einstein.”One evening, on their way to 67 university, Einstein said, “Im so tired. I wish I could avoid giving my lecture (讲座) tonight, Hans, but I dont want to make my listeners 68 (disappoint).”“I k

    129、now what do,” said Hans. “I can give the lecture for you. You can trust 69 (I). Ive listened to your lecture so many times that Ive learnt it by heart. No one 70 (know) you at this university, so they wont find out.”So, they changed places. At the university, Hans was 71 (lead) to the front of the h

    130、all. Einstein took seat, listened to Hans give his lecture 72 difficulty, and joined in the applause (掌声) at the end.However, before Hans left, man shouted, “Id like 73 (ask) you question.” He then asked a question so difficult that Hans had no idea what he was talking about.Einstein turned pale. “O

    131、h no!” he thought “Now were in trouble.” 74 Hans just laughed and said, “Thats such an easy question that even my driver can answer it. Hans, please.” Einstein stood up and answered the question 75 (perfect).They left the university, with Einstein driving. A little later, Hans offered to drive. “No.

    132、” laughed Einstein. “Its a pleasure to drive a genius like you, Hans.”【分析】文章主要讲了爱因斯坦也是个幽默的人的故事【解答】(1)invitations.考查名词,根据句意,爱因斯坦经常收到_去不同大学解释他的想法结合空缺处,可知需要填入一个名词复数,表示申请,用invitations.故答案为invitations.(2)a.考查不定冠词,根据句意,一天晚上,在他们去_大学的路上结合空缺处,后面university是单数,且不是元音开头,可知需要用一个不定冠词a,故答案为a.(3)disappointed.考查形容词,根

    133、据句意,但是我不想让我的听众_,结合空缺处,可知需要填入一个形容词,表示失望的,用disappointed.故答案为disappointed.(4)me.考查代词,根据句意,我可以为你演讲,你可以相信_我已经停了你的演讲好多次了以至于我现在都背下来了结合空缺处,可知需要用代词,表示我,前面是动词,构成动宾结构,所以用代词的宾格,用me.故答案为me.(5)knows.考查动词,根据句意,在这个大学没有一个人知道你结合空缺处,可知需要用动词know,主语是不定代词no one,所以动词要用三单形式,用knows,故答案为knows.(6)led.考查动词,根据句意,在这个大学里,Hans被带到了

    134、大厅的前排结合空缺处,可知需要用动词lead,结合主语Hans和lead的关系,可知需要用被动语态,表示被带到,所以动词用过去分词,用led.故答案为led.(7)without.考查介词,根据句意,爱因斯坦坐下来,听Hans演讲他的讲座_困难结合空缺处,可知需要填入一个介词,表示没有,用without.故答案为without.(8)to ask.考查固定搭配,根据句意,我想要问你一个问题结合空缺处,可知需要用动词ask,结合固定搭配would like to do sth表示想要做某事,所以用to ask.故答案为to ask.(9)But.考查连词,根据句意,不,不他想,现在我们陷入了麻烦_Hans只是大笑并说这样简单的问题甚至我的司机都会回答了结合空缺处,可知需要填入一个连词,表示转折,用but,放句首,首字母要大写,用But.故答案为But.(10)perfectly.考查副词,根据句意,爱因斯坦站起来并_地回答了问题结合空缺处,可知需要填入一个副词,表示完美地,用perfectly.故答案为perfectly.第三节 书面表达( 满分25分)略

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省2020年南充市中考英语试卷(word版含解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-945655.html
    相关资源 更多
  • 2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第五课我国的人民代表大会制度(新人教版必修2).ppt2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第五课我国的人民代表大会制度(新人教版必修2).ppt
  • 2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第七课我们的民族精神(新人教版必修3).ppt2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第七课我们的民族精神(新人教版必修3).ppt
  • 2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第七课唯物辩证法的联系观(新人教版必修4).ppt2014届高考政治一轮复习课件:第三单元第七课唯物辩证法的联系观(新人教版必修4).ppt
  • 2014届高考政治一轮复习课件:第三单元单元优化总结(新人教版必修3).ppt2014届高考政治一轮复习课件:第三单元单元优化总结(新人教版必修3).ppt
  • 2014届高考政治一轮复习精品课件: 2.ppt2014届高考政治一轮复习精品课件: 2.ppt
  • 实业公司金属切削加工安全操作规程.docx实业公司金属切削加工安全操作规程.docx
  • 2014届高考地理(人教版)总复习课件:第20讲 人类与地理环境的协调发展(知识回眸 题组演练共49张PPT).ppt2014届高考地理(人教版)总复习课件:第20讲 人类与地理环境的协调发展(知识回眸 题组演练共49张PPT).ppt
  • 2014届高考地理(人教版)总复习课件:第18讲 区域生态环境建设与区域资源综合开发(知识回眸 题组演练共29张PPT).ppt2014届高考地理(人教版)总复习课件:第18讲 区域生态环境建设与区域资源综合开发(知识回眸 题组演练共29张PPT).ppt
  • 宝鸡一模生物答案.docx宝鸡一模生物答案.docx
  • 2014届高考地理(人教版)总复习课件:第14讲工业生产(知识回眸 题组演练共35张PPT).ppt2014届高考地理(人教版)总复习课件:第14讲工业生产(知识回眸 题组演练共35张PPT).ppt
  • 宝铁一中高二年物理文科期中试卷.docx宝铁一中高二年物理文科期中试卷.docx
  • 2014届高考地理(人教版)总复习课件:第13讲农业生产活动(知识回眸 题组演练共37张PPT).ppt2014届高考地理(人教版)总复习课件:第13讲农业生产活动(知识回眸 题组演练共37张PPT).ppt
  • 宝宝过新年.docx宝宝过新年.docx
  • 宝宝自己走.docx宝宝自己走.docx
  • 宝宝戴红花.docx宝宝戴红花.docx
  • 2014届高考地理第二轮复习课件 第6部分 专题1 旅游地理选修三(53张PPT含2013年真题).ppt2014届高考地理第二轮复习课件 第6部分 专题1 旅游地理选修三(53张PPT含2013年真题).ppt
  • 2014届高考地理第二轮复习课件 第2部分 专题1 地球和地球的运动规律(61张PPT含2013年真题).ppt2014届高考地理第二轮复习课件 第2部分 专题1 地球和地球的运动规律(61张PPT含2013年真题).ppt
  • 2014届高考地理第二轮复习课件 第1部分 专题4 巧攻三类地理计算题(45张PPT含2013年真题).ppt2014届高考地理第二轮复习课件 第1部分 专题4 巧攻三类地理计算题(45张PPT含2013年真题).ppt
  • 2014届高考地理第二轮复习课件 第1部分 专题2 三类常考等值线图的判读(49张PPT含2013年真题).ppt2014届高考地理第二轮复习课件 第1部分 专题2 三类常考等值线图的判读(49张PPT含2013年真题).ppt
  • 宝塔区甘谷驿学校化学第一次试卷无答案.docx宝塔区甘谷驿学校化学第一次试卷无答案.docx
  • 2014届高考地理复习课件 第四部分 专题一 自然环境对人类活动的影响(61张PPT含2013年真题).ppt2014届高考地理复习课件 第四部分 专题一 自然环境对人类活动的影响(61张PPT含2013年真题).ppt
  • 宜春实验中学高一英语必修二限时训练五.docx宜春实验中学高一英语必修二限时训练五.docx
  • 2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》第四部分 第十八章 第1讲 中国地理概况(共57张PPT).ppt2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》第四部分 第十八章 第1讲 中国地理概况(共57张PPT).ppt
  • 2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》第二部分 第七章 第2讲 城市化(共41张PPT).ppt2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》第二部分 第七章 第2讲 城市化(共41张PPT).ppt
  • 2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》章末整合提升 第十二章 地理环境与区域发展.ppt2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》章末整合提升 第十二章 地理环境与区域发展.ppt
  • 宜春实验中学高一物理单元测评(三).docx宜春实验中学高一物理单元测评(三).docx
  • 2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》章末整合提升 第七章 城市与城市化.ppt2014届高考地理人教版一轮复习《配套课件》章末整合提升 第七章 城市与城市化.ppt
  • 宜春实验中学高一年级英语限时训练Unit5(五).docx宜春实验中学高一年级英语限时训练Unit5(五).docx
  • 2014届高考地理二轮复习课件:第二部分 专题二 基础知识回归---自然地理(85张PPT).ppt2014届高考地理二轮复习课件:第二部分 专题二 基础知识回归---自然地理(85张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1