四川省甘孜州2021-2022学年高一英语下学期期末统考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 甘孜 2021 2022 学年 英语 学期 期末 统考 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、甘孜州2022学年学业质量统一监测期末统考高一英语总分: 150分一 听力 1.5*20 无音频,有原文听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What do the speakers plan to do?A.Go back home. B.Go out for a walk. C.Have some drinks.2. What is the relationship between the speakers?A.Doctor and
2、patient. B.Teacher and student. C.Classmates.3. Why is the speakers mother unhappy?A.She quarreled with her husband.B.She cant go abroad as planned.C.She doesnt want to go abroad.4. How old is Tony now?A.15 years old. B.20 years old. C.25 years old.5. How does the woman go shopping?A.On foot. B.By c
3、ar. C.By bike.听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. What does Bob plan to do this weekend?A.Go on a hike.B.Travel to New York.C.Help his sister move house.7. What does Bob say about his sisters job?A.It
4、 is well paid.B.It is boring.C.It requires long working hours听第7段材料,回答第8至9题。8. Why did the girl give up learning the piano?A.She had no time to learn it.B.She lost her interest in it.C.She couldnt afford it.9. What hobby does the girl probably have now?A.Drawing. B.Dancing. C.Singing.听第8段材料,回答第10至12
5、题。10. Why was the mans friend sent to hospital?A.He worked too hard.B.He wanted to lose weight.C.He had an unhealthy diet and became ill.11. What does the woman suggest?A.Eating all kinds of food and taking more exercise.B.Eating fewer sweet potatoes.C.Eating more and exercising more.12 What are the
6、 speakers mainly talking about?A.Eating habit.B.The healthy way to lose weight.C.A story of the mans friend.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the man suffer last time after eating Chinese food?A.A headache. B.A stomachache. C.A toothache.14. How does the woman find most Chinese food?A.Spicy. B.Boring. C
7、.Delicious.15. What does the man want to have?A.Soup. B.Fish and chips. C.Noodles.16. Where will the speakers probably eat today?A.At a British restaurant.B.At a Chinese restaurant.C.At a French restaurant.听第10段材料,回答第17至20题。17. Why does Kelly ask Sam to call Mr. Brown?A.To ask for an address.B.To re
8、schedule an appointment.C.To tell him about the meeting next week.18. How will Sam contact everybody in the office?A.By phone. B.Face to face. C.By email.19. What is Miss Baxter?A.A gift shop owner. B.A repair woman. C.A secretary.20. What is on Kellys desk?A.A bunch of flowers. B.The broken light.
9、C.The package.阅读理解2*20AWhats happening?Your guide to the best place to go in town.The Art of the CameraBeautiful exhibition from some of the best young photographers working today.Stamford Hall, June 20th 30thFreeFilm ClubTonights movie at the Young Peoples Film Club is the last of the series starri
10、ng the Oscar-winning actor Johnny Depp. Its the wonderful pirates of the Carbbean!Starts 6;30 pm. Tickets 3Winning VoicesMore than 20 bands (乐队) play their best songs in a competition to win a great prize: a place in the national final and the chance to record a CD.Stretford Student Center, 6 pmTick
11、ets 10 and 7.5Streetlife Dance GroupCome and see the amazing “SDG” at the Atlas Centre. Twenty- four dancers aged between 11 and 18 show off their skills in street dancing for you.Starts 7 pm. Tickets15.Young Vic TheatreThe final performance of Shakespeares Romeo and Juliet is tonight. This is your
12、last chance to see this wonderful play. Dont miss it.Starts 8 pm. Tickets 9, 7 and 5.501. What can we learn about the Art of the Camera?A. It lasts half a monthB. It shows some old photosC. It is held by 24 young artistsD. It is open to the public for free2. Where can you watch street dancing ?A. In
13、 Stamford HallB. At the Atlas CentreC. At Young Vic TheatreD. At Stretford Student Centre3. If John only has 4, what could he do?A. See Romeo and JulietB. Watch Winning VoicesC. See Pirates of the CaribbeanD. Watch Streetlife Dance Group【答案】1. D 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一篇广告。文章给我们介绍了城镇里几处最好的娱乐场所。【1题详解】细节
14、理解题。根据The Art of the Camera中的Free可知,这项展览是对公众免费的,故选D。【2题详解】细节理解题。根据Streetlife Dance Group中Come and see the amazing “SDG” at the Atlas Centre.可知,此项活动的场所是the Atlas Centre,故选B。【3题详解】推理判断题。如果John只有4,他能参加的活动是Film Club Tickets 3,根据其中细节Its the wonderful pirates of the Carbbean!可知,他能去看电影 Pirates of the Carbb
15、ean。故选C。【点睛】做推理判断题时要看清题干要求,然后从文中找出对应内容,比较后得出判断。小题3如果John只有4,判断他能参加的活动是哪项。通过对文中出现的价格进行比较,Film Club Tickets 3;Winning Voices Tickets 10 and 7.5;Streetlife Dance Group Tickets15;Young Vic Theatre Tickets 9, 7 and 5.50可知他能参加的活动是Film Club,根据其中细节Its the wonderful pirates of the Carbbean!可知,他能去看电影 Pirates
16、of the Carbbean。BOne afternoon, when I walked out of the supermarket, I found an old man who struggled with two bags of food. It was very cold. I guessed he must have a long walk ahead of him. I stopped the car near him and put the window down to ask if he needed a ride. With a little hesitation, he
17、 did accept.After he got settled in the car, my husband and I introduced ourselves, but he didnt say a word. During the drive, we tried to make him more comfortable with some small talk. His home was more than two miles away, so it would have been a difficult walk for anyone, let alone an old man ca
18、rrying bags.When we pulled up outside his door, the first thing he asked is “How much money do you want?” “Nothing, we just wanted to help,” we answered. The shock and relief on this mans face was actually sad, because we should be able to live in a world where it isnt shocking to have someone help
19、you out of the goodness of their heart without expecting something in return. He was overwhelmed (不知所措的). Tears in his eyes, he said “Thank you!” over and over to me after realizing we truly didnt want anything, which made me feel proud.My only words to him were, “Sir, I hope this helped you out and
20、 have a good week.” These simple acts of kindness are the types of kindnesses that anyone, anywhere can do. It doesnt cost a cent. Just be aware of the world happening around you. There is always someone who needs something a door held, a bag carried. the opportunities are endless.4. Why did the wri
21、ter and her husband give the old man a lift after shopping?A. Because they wanted to help others.B. Because the old man begged them to do so.C. Because they wanted to earn money.D. Because the old man was their old friend.5. How did the old man feel in the writers car at first?A. Happy and moved.B.
22、Comfortable but grateful.C. Nervous and quiet.D. Pleased but cautious.6. What did the old man want to do after he got off the car?A. He wanted to give us something he bought.B. He planned to pay for the car ride.C. He decided to introduce himself to us.D. He wanted to show his kindness for us.7. Wha
23、t can people learn from the last sentence of the passage?A. Kindness doesnt cost a cent.B. The acts of kindness should be great.C. Helping others makes people sad.D. There is always a chance for kindness.【答案】4. A 5. C 6. B 7. D【解析】【导语】这是一篇记叙文。本文主要讲述作者和丈夫帮助老人的一次经历和感悟,文章最后呼吁大家都能积极地帮助他人。【4题详解】细节理解题。根据原
24、文第三段“Nothing, we just wanted to help(没什么,我们只是想帮忙)”可知我们之所以让老人坐我们的车是因为我们想帮助老人,故选A。【5题详解】推理判断题。根据原文第一段最后一句“With a little hesitation, he did accept.(他犹豫了一下,还是接受了。)”可知老人犹豫和紧张,同时根据第二段“he didnt say a word(他一句话也没说)”可知老人对我们有戒心,保持沉默,由此推断老人不知道我们为什么要帮助他,所以他坐在车上应该是紧张和沉默的,故选C。【6题详解】细节理解题。根据原文第三段“the first thing h
25、e asked is “How much money do you want?”(他问的第一件事就是“你想要多少钱?”)”可知老人下车后想付车费,故选B。【7题详解】推理判断题。本文主要讲述作者和丈夫帮助老人的一次经历和感悟。文章最后作者感慨“There is always someone who needs somethinga door held, a bag carried. the opportunities are endless.(人们总是有需要扶着门,提着包机会无穷无尽。)”,由此判断出,我们能学到想要做善事总是有机会的,故选D。CIt would be nice if eati
26、ng a particular food could magically protect you against all the boring illnesses. Its not that simple of course. Hand washing remains your best defense against picking up illnesses, and sleep is a strong defense too. But what you eat does play an important part. Though it isnt because of just one o
27、r two foods, what you eat in your daily diet have an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is.Wed better eat fruits and vegetables every day. They contain key vitamins needed in the immune system. For example Vitamin C and Ain foods help immune system work well to keep us healthy. Remember
28、that eating the actual fruit or veggie is better than eating single-vitamin supplements(补品).Getting too little protein(蛋白质) can weaken your immune system. Protein-rich foods supply the amino acids(氨基酸)you need to build important proteins in the body. Animal foods like beef and pork also contain zinc
29、(锌), which your body uses to make t-cells.Fermented foods are foods that are naturally protected by bacteria(细菌), and theyre good for the micro biome(微生物).Thats the name for the bacteria that live in your stomach, where a lot of cells in immunity actually live. Fermented foods like yogurt help benef
30、icial bacteria develop fast in the stomach, leaving less room for harmful bacteria.8. What does paragraph 1 mainly tell us?A. Hand washing is necessary.B. Illnesses make people bored.C. Immunity has much to do with your diet.D. More sleep does good to health.9. Why does the writer suggest we eat fru
31、its and vegetables every day?A. They are rich in vitamins we need.B. Vitamin A is helpful for immunity.C. Fruits supply our body with Vitamin C only.D. Eating single-vitamin foods does little good.10. What can we infer from paragraph 3?A. Amino acids can help to make t-cells.B. Healthy body needs pl
32、enty of protein.C. The immune system can be hurt easily.D. We should eat animal foods as many as possible.11. What is the main idea of the text?A. Different foods have different uses.B. Fruits and vegetables keep us healthy.C. Many illnesses do harm to the immunity.D. Proper daily diet protects our
33、immune system.【答案】8. C 9. A 10. B 11. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了日常饮食和免疫系统的关系。【8题详解】主旨大意题。第一段的中心部分是“But what you eat does play an important part. Though it isnt because of just one or two foods, what you eat in your daily diet have an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is.”。由此可知,你每天的饮食会影响你的免疫
34、力的强弱。因此第一段主要介绍饮食和免疫力息息相关。故选C。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“Wed better eat fruits and vegetables every day. They contain key vitamins needed in the immune system.”可知,水果和蔬菜里包含免疫系统所需要的重要维生素。因此,作者建议天天吃水果和蔬菜。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第三段中的“Getting too little protein(蛋白质) can weaken your immune system. Protein-rich foods
35、supply the amino acids(氨基酸)you need to build important proteins in the body.”可知,摄入太少的蛋白质会削弱你的免疫系统。由此推知,想要健康的,就要有好的免疫系统,就需要摄入足够的蛋白质。结合选项,B选项表达此意。故选B。【11题详解】主旨大意题。第一段的最后一句“what you eat in your daily diet have an effect on how weak or strong your immunity(免疫力)is”是文章的中心句。下面三段分别介绍了水果蔬菜,富含蛋白质的食物和发酵食品和我们的免
36、疫力的关系。D选项“适当的日常饮食可以保护我们的免疫系统”可以表达此意。故选D。【点睛】概括主旨的方法是:先看首尾或各段开头再看全文找主题句,若无明显主题句,就通过关键词句来概括(如议论文中寻找表达作者观点态度的词句,记叙文寻找概括情节和中心的动词或反映人物特点的形容词)。文中出现两种或两种以上的不同观点时,务必牢记作者的观点才是体现全文中心的。例如在第4题中,第一段中的最后一句就直接点明主题,下文围绕该主题展开。如果考生可以抓住该句,那么这个题迎刃而解。DA number of companies have used the wind and sun to produce energy. N
37、ow, one company called ORPC is using the force of flowing rivers and ocean currents (水流). The company recently presented the new technology at an energy conference near Washington D.C.Christopher Sauer is the chief executive officer of ORPC. He says the technology was designed for small, rural commu
38、nities that do not have easy access to power sources.The ORPC technology is an energy generator (发电机) which can be put under water, called RivGen. It works in a series of steps. First, the generator is put in the middle of a steelcage on top of a wide boat. Wheels or turbines are attached to each si
39、de of the generator. The boat, cage, and generator all sink (下沉) to the bottom of the river. There, the river current turns the wheels and creates as much as 50 kilowatts of power.The turbines are safe for the animals that live in the river. The generator is not very tall, so it can work in water ar
40、eas that are not very deep. Other companies are not able to work in shallow (浅的) water.Another feature of the technology are “crossflow turbines” (双击式水轮机). They make the turbines move in the same direction, whatever way the water is flowing. The turbines shape helps the generator harvest power from
41、tidal currents in the ocean. The companys ocean turbine is called TidGen. It can create up to 600 kilowatts of electricity, enough to power a small settlement. Right now, the amount of power TidGen can harvest changes as the strength of the tide goes up and down. But ORPC workers are trying to make
42、the power harvest steady (稳定的). In time, they want TidGen power to be part of the main energy sources.12. What does the underlined word “RivGen” in Paragraph 3 refer to ?A. A boat.B. TidGen.C. An energy generator.D. The ORPC company.13. What is special about ORPCs generator compared with other compa
43、nies?A. It is safe for the sea animals.B. It is suitable for small rural communities.C. It can work in water that is not deep.D. It can take energy from water movement.14. What can we learn from the last paragraph?A. ORPC is able to make much power at the same speed.B. The strength of the tide decid
44、es on the amount of power.C. TidGen power has become part of the main energy sources.D. Waters flowing helps the turbines move in different directions.15. Whats the purpose of the text?A. To introduce a new technology.B. To sell a new product.C. To educate the company workers.D. To show off the gene
45、rator.【答案】12. C 13. C 14. B 15. A【解析】【导语】本文是一篇说明文。本文介绍了一家名为ORPC的公司正在利用河流和洋流的力量来生产能源。这项技术是为那些不容易获得电源的小型农村社区设计的,具有不影响河里动物安全、能产生足够农村地区需要能源等特点。【12题详解】词句猜测题。根据第三段的“The ORPC technology is an energy generator(发电机) which can be put under water, called RivGen.( ORPC的技术是一种可以放在水下的能源发电机,叫做RivGen。)”可知,RivGen是一种能
46、源发电机。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第四段的“The turbines are safe for the animals that live in the river. The generator is not very tall, so it can work in water areas that are not very deep. Other companies are not able to work in shallow (浅的) water.(涡轮机对生活在河里的动物来说是安全的。发电机不是很高,所以它可以在不是很深的水域工作。而其他公司的不能在浅水区工作。)”可知
47、,这个涡轮机可以在浅水区工作,而其他公司的则不能在浅水区工作,这是它们之间的区别。故选C项。【14题详解】细节理解题。根据最后一段的“Right now, the amount of power TidGen can harvest changes as the strength of the tide goes up and down.(现在,TidGen可以获得的能量随着潮汐的强弱而变化。)”可知,TidGen获得的能量多与少取决于潮汐的强弱。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据第一段的“A number of companies have used the wind and sun
48、to produce energy. Now, one company called ORPC is using the force of flowing rivers and ocean currents(水流). The company recently presented the new technology at an energy conference near Washington, DC.(许多公司已经利用风能和太阳能来生产能源。现在,一家名为ORPC的公司正在利用河流和洋流的力量。该公司最近在华盛顿哥伦比亚特区附近的一次能源会议上展示了这项新技术。)”可知,本文主要介绍了ORP
49、C公司研发的一项新技术通过利用河流和洋流的力量来发电。故选A项。七选五Ancient Rome was one of the worlds most powerful empires more than 2,000 years ago. The Romans ideas about roads, laws, government and buildings still influence us today.Italy is shaped like a boot. The Colosseum (罗马斗兽场) in Rome was built during the time of the Rom
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-948706.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
