四川省自贡市第一中学2022-2023学年高一英语下学期6月月考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 自贡市 第一 中学 2022 2023 学年 英语 下学 月月 考试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、自贡一中高一年级下学期6月月考英语试卷(试卷满分150分,考试时间120分钟)注意事项:1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号等填写在答题卡上。2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦于净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的
2、A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the speakers? A. In a TV studio. B. In a travel agency. C. In a hotel. 2. What does the man think of the womans dress? A. Cheap. B. Beautiful. C. Unique. 3. Which subject did Tom do best in? A. Chinese. B. Math. C
3、. English. 4. What does the man suggest the woman do? A. Read the school magazine.B. Help him with an article.C. Join the school band. 5. When does the woman usually do the cleaning? A. On Saturday mornings. B. On Saturday evenings. C. On Sundays. 第二节(共15小题: 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题
4、, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟: 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话, 回答第6和第7小题。6. What is the woman doing? A. Complaining about the delay. B. Doing a survey on airports. C. Asking for information. 7. Which of the following places opens at 10: 00? A. The restau
5、rant. B. The duty-free shop. C. The currency exchange office. 听下面一段对话, 回答第8 和第9小题。8. What is playing on the radio station now? A. Commercials. B. A talk show. C. A music program. 9. What do we know about the man? A. He hates to spend much time on news. B. He prefers detailed news stories. C. He ofte
6、n listens to news broadcasts. 听下面一段对话, 回答第10 至第12小题。10. What are the speakers mainly talking about? A. Family life. B. A weekend plan. C. Their new hobbies. 11. What do the children like to do now? A. Play with their friends. B. Stay at home with parents. C. Spend more time on movies. 12. Where does
7、 the woman suggest having fun next weekend? A. In the park. B. In the cinema. C. At her home. 听下面一段对话, 回答第13至第16小题。13. What is greatly valued in the company? A. Employees qualities. B. Employees appearances. C. Employees physical conditions. 14. What does the man need to do before work? A. Study the
8、 policies and practices. B. Listen to customers concerns. C. Have a medical examination. 15. What is unnecessary for the man? A. Buying an insurance.B. Being on time for work.C. Working on weekends. 16. What will the man do? A. Go on his questions. B. Expect the womans reply. C. Write down personal
9、information. 听下面一段独白, 回答第17至第20小题。17. When will Its My Opinion be broadcast? A. At 8:30. B. At 10:30. C. At 11:30. 18. What songs will be broadcast on Radio 3? A. American songs. B. Brazilian songs. C. Italian songs. 19. Whats the program about on Radio 2? A. Music. B. Sports. C. News. 20. Where can
10、 the audience enjoy the London Pop Spectacular? A. On Radio 4. B. On Radio 3. C. On Radio 1. 第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AIn this post, well introduce some top robotics competitions open to high schoolers. Keep reading to learn more.Botball Education
11、al Robotics ProgramLevel: Regional and national competitions availableGrades: 9th, 10th. 11th, 12thOver a period of about seven weeks, students learn to code(编程) and develop complex strategies to use artificial intelligence. This allows them to create an autonomous robot together that competes in an
12、 annual game challenging against other teams in competitions at various levels across the country.FIRST: Robotics CompetitionLevel: Local, regional and national competitions availableGrades: 9th, 10th, 11th, 12thTeams work together with professional teachers to design, assemble(装配), and test an indu
13、strial-sized robot .The robot then competes in a head-to-head field game against other teams.Robo GamesLevel: InternationalGrades: All ages and backgroundsThis self-claimed “Olympics of robots” and current largest open robot competition challenges participants in a wide variety of events to display
14、various skills. Amateurs, professionals, young and old alike are invited to participate with the goal of winning prizes, expanding educational service, and recognizing robot-builders in the public eye.Zero Robotics High School TournamentLevel: International, including the U.S. and member countries o
15、f the European Space AgencyGrades: 9th, 10th, 11th, 12thThis fascinating competition begins with robots called SPHERES inside the International Space Station. The first phase of the competition is entirely online, in which competitors code the SPHERES to meet a yearly challenge. Finalists compete in
16、 person, onboard the International Space Station, conducted live in microgravity by a real astronaut!1. What do the first and second robotics competitions have in common?A. Teamwork is a must in competitions.B. They have the same goals and rules.C. The robot is tested before competitions.D. They are
17、 completely of the same level.2. Which of the competitions has no age limitation?A. Bot ball Educational Robotics Program.B. FIRST: Robotics Competition.C. Robo Games.D. Zero Robotics High School Tournament.3. What can we learn about Zero Robotics High School Tournament?A. It is held by the European
18、 Space Agency.B. It is a local robotics competition.C. The whole competition is conducted online.D. The final competition is held at the International Space Station.【答案】1. A 2. C 3. D【解析】【导语】本文是篇说明文。文章主要介绍了几个对高中生开放的顶级机器人比赛。【1题详解】细节理解题。根据Botball Educational Robotics Program部分中的“This allows them to cr
19、eate an autonomous robot together that competes in an annual game challenging against other teams in competitions at various levels across the country.”(这使他们能够共同创造一个自动机器人,参加一年一度的比赛,在全国不同级别的比赛中与其他团队竞争。)和FIRST: Robotics Competition部分中的“Teams work together with professional teachers to design, assemble
20、(装配), and test an industrial-sized robot The robot then competes in a head-to-head field game against other teams.”(团队与专业教师一起设计、组装和测试工业大小的机器人,然后与其他团队进行面对面的比赛。)可知,这两个机器人比赛都是必须由团队成员一起合作来完成的。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Robo Games部分中的“Grades: All ages and backgrounds”(年级:所有年龄和背景)可知,Robo Games是没有年龄限制的。故选C。【3题详解】细节
21、理解题。根据最后一段“Finalists compete in person, onboard the International Space Station, conducted live in microgravity by a real astronaut!”(决赛选手将在国际空间站上亲自参加比赛,由一名真正的宇航员在微重力环境下现场指导!)可知,在Zero Robotics高中锦标赛中,决赛是在国际空间站举行。故选D。BAn embroidered (刺绣的) butterfly made by Liang Zhongmei is so lifelike that it could e
22、asily be mistaken for the real thing. It looks as if it could flap its colorful wings and fly free from its white cloth background.This 55-year-old embroiderer from Guizhou Province was born in a closed and underdeveloped village deep in the mountains, where most residents live by farming or as migr
23、ant workers. Losing her left arm at a very young age meant she could not feed herself, but she refused to become downhearted, and learned embroidery from her mother diligently and determinedly.After producing several works featuring butterflies and goldfish, she won many national professional skills
24、 awards in 2011 among people with disabilities. In 2012, she opened her workshop, with embroiderers putting their designs on the shelves to sell to locals, but business was poor.However, Liangs career prospered after an online commercial order. Now, clothes, ties, paintings and handicrafts produced
25、by the workshop are sold to consumers worldwide via e-commerce platforms, with profit reaching from 300,000 yuan to 500,000 yuan annually.As the number of orders rose, Liang employed more workers, offering jobs to more than 100 female embroiderers in the neighborhood. She has also organized training
26、 courses for jobless women. “Thanks to the online buyers, our products sell well, which has changed our lives and brought us income and dignity,” Liang said.Wang Danqing, an online seller, has worked with Liangs team since 2015. She said, “Many young consumers prefer products with cultural elements
27、and personal appeal. Only by combining embroidered designs with modern life can cultural heritage be seen, loved, protected and passed down.”4. What do we know about Liang Zhongmei?A. She made a fortune when her business began.B. She became world-famous after winning awards.C. She was strong-willed
28、while learning embroidery.D. She was brought up in a well-off environment.5. Which of the following can replace the underlined word in paragraph 4?A. took off.B. went wrong.C. held steady.D. broke down.6. What can we learn from Wang Danqings words?A. New designs need to be integrated into the produc
29、ts.B. Expanding the range of product sales online is crucial.C. It is Liangs duty to pass on the embroidered technique.D. Products with personal elements are favored by the youth.7. What is the main idea of the text?A. Online shopping gains popularity in China.B. Young people take a great interest i
30、n embroidery.C. Liang became an expert in embroidery despite her disability.D. Disabled Liang achieved success by trading embroidery online.【答案】4. C 5. A 6. D 7. D【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章主要讲述手臂残疾的梁忠美从小坚定不移地学习刺绣,并通过在网上交易刺绣获得了成功。【4题详解】细节理解题。根据第二段的“Losing her left arm at a very young age meant she could not
31、 feed herself, but she refused to become downhearted, and learned embroidery from her mother diligently and determinedly. (很小的时候就失去了左臂,这意味着她不能养活自己,但她不灰心,她勤奋而坚定地向母亲学习刺绣)”可知,梁忠美学习刺绣时意志非常坚定。故选C。【5题详解】词句猜测题。根据第四段的“Now, clothes, ties, paintings and handicrafts produced by the workshop are sold to consume
32、rs worldwide via e-commerce platforms, with profit reaching from 300,000 yuan to 500,000 yuan annually. (现在,车间生产的衣服、领带、绘画和手工艺品通过电子商务平台销售给全球消费者,年利润达到30万至50万元不等)”可知,开始接受网上订单后,梁忠美的事业开始蓬勃发展。因此猜测,划线词prospered意为“蓬勃发展”,与take off同义。故选A。【6题详解】细节理解题。根据最后一段的“Many young consumers prefer products with cultural e
33、lements and personal appeal. Only by combining embroidered designs with modern life can cultural heritage be seen, loved, protected and passed down. (许多年轻消费者更喜欢具有文化元素和个人吸引力的产品。只有将刺绣设计与现代生活结合起来,才能让文化遗产被人看到、被人喜爱、被人保护、被人传承)”可知,Wang Danqing认为带有个人特色的产品受到年轻人的喜欢。故选D。【7题详解】主旨大意题。通读全文并结合第二段的“Losing her left
34、arm at a very young age meant she could not feed herself, but she refused to become downhearted, and learned embroidery from her mother diligently and determinedly. (很小的时候就失去了左臂,这意味着她不能养活自己,但她不灰心,她勤奋而坚定地向母亲学习刺绣)”以及第四段的“Now, clothes, ties, paintings and handicrafts produced by the workshop are sold t
35、o consumers worldwide via e-commerce platforms, with profit reaching from 300,000 yuan to 500,000 yuan annually. (现在,车间生产的衣服、领带、绘画和手工艺品通过电子商务平台销售给全球消费者,年利润达到30万至50万元不等)”可知,文章主要讲述手臂残疾的梁忠美从小坚定不移地学习刺绣,并通过在网上交易刺绣获得了成功。故选D。CHarvesting fruit is a very precise operation. The fruit must be picked when it is
36、 perfectly ripe. But with pickers in short supply in recent years. growers needed to quickly find another way to harvest their crops. Tevel Aerobotics Technologies came to the farmers rescue with the Flying Autonomous Robots (FARs) that can help pick fruit.“Not finding enough fruit pickers is every
37、farmers biggest concern,” Yaniv Maor, Tevels founder and CEO said. Ask any farmer, anywhere in the world and theyll tell you they dont have the people. Food consumption is increasing, but labor availability(劳动力可用性) is decreasing. If pickers are not available. fruit will go bad on the trees. The flyi
38、ng robots will work day and night in almost any weather, without taking a break, to pick as much ripe fruit as possible.Maor set up Tevel in 2017 and developed the technology after seeing young Israelis pick fruit and get tired after a few hours. He realized that there had to be a better way, so he
39、began developing the software and artificial intelligence (AI) that are needed for the smart robot pickers. “We have to teach the robots about the structure of each fruit how to access the fruit and how to rotate(转动) it and disconnect it from the tree,” Maor said.The flying robots circle round trees
40、 and pick only the ripe ones with a twist(扭动) of their integrated grasper arms. The robots are fitted with cameras that USC AI to assess the size and color of the fruit so that only the ripe ones are picked. The cameras also ensure that the robots paths are not blocked.The robots arc currently picki
41、ng Asian pears in Israel. In 2022, the FARs were used in pilot programs in Italy to pick peaches and other fruits, as well as in the US. They are not a replacement for labor, instead, they are a solution for the inadequate human pickers. In the future fewer people will work in picking and more will
42、work in managing the robots, analyzing the data and making decisions.8. Why are the FARs developed?A. To meet the shortage of pickers to pick fruit.B. To improve the software and AI for smart robots.C. To help farmers keep the fruit in perfect condition.D. To relieve farmers from the tiredness of pi
43、cking fruit.9. What can we infer from paragraphs 2 and 3?A. Maor developed the FARs out of curiosity.B. The FARs can produce more fruit for food consumption.C. Labor shortage is an urgent problem in every country.D. The FARs can work without stop in almost any weather.10. What does paragraph 4 mainl
44、y talk about?A. How the robots work.B. What the robots consist of.C Why the robots are useful.D. Where the robots are used.11. What is the authors attitude towards the FARs?A. Doubtful.B. Positive.C. Worried.D. Unclear.【答案】8. A 9. D 10. A 11. B【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了人们利用飞行机器人采摘水果来解决劳动力短缺问题。【8题详解】细节理解题
45、。根据第一段中“But with pickers in short supply in recent years. growers needed to quickly find another way to harvest their crops. Tevel Aerobotics Technologies came to the farmers rescue with the Flying Autonomous Robots (FARs) that can help pick fruit.”(但近年来采摘机供不应求。种植者需要迅速找到另一种收割作物的方法。Tevel Aerobotics T
46、echnologies公司推出了自动飞行机器人(FARs),可以帮助农民采摘水果。)可知,开发飞行机器人是为了满足采摘人员采摘水果的短缺。故选A项。【9题详解】推理判断题。根据第二段中“The flying robots will work day and night in almost any weather, without taking a break, to pick as much ripe fruit as possible.”(这些飞行机器人将在几乎任何天气下不分昼夜地工作,不间断地采摘尽可能多的成熟水果。)可推知,飞行机器人几乎可以在任何天气下不间断地工作。故选D项。【10题详
47、解】主旨大意题。根据第四段“The flying robots circle round trees and pick only the ripe ones with a twist(扭动) of their integrated grasper arms. The robots are fitted with cameras that USC AI to assess the size and color of the fruit so that only the ripe ones are picked. The cameras also ensure that the robots pa
48、ths are not blocked.”(飞行机器人绕着树转,用集成的抓取臂旋转,只采摘成熟的树。这些机器人配备了南加州大学人工智能(USC AI)的摄像头,可以评估水果的大小和颜色,以便只采摘成熟的水果。摄像头还可以确保机器人的路径不被阻塞。)可知,第四段主要讲了机器人是如何工作的。故选A项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“They are not a replacement for labor, instead, they are a solution for the inadequate human pickers. In the future fewer people wi
49、ll work in picking and more will work in managing the robots, analyzing the data and making decisions.”(它们不是劳动力的替代品,相反,它们是人类采摘能力不足的解决方案。在未来,更少的人将从事采摘工作,更多的人将从事管理机器人、分析数据和做出决策的工作。)可推知,作者对飞行机器人的态度是肯定积极的。故选B项。DTourists visiting La Gomera and EI Hierro in the Canary-Islands can often hear locals communi
50、cating over long distances by whistling-not a tune, but the Spanish language. The locals are communicating in Silbo, a whistled Spanish language.Whistled languages are almost developed in rough, mountainous regions or in thick forest. Thats because whistled speech carries much farther than ordinary
51、speech or shouting. As a result, whistled speech can be understood up to 10 times as far away as ordinary shouting. That lets people communicate even when they cannot easily approach close enough to shout. On La Gomera, for example, a few traditional shepherds (牧羊人) still whistle to one another acro
52、ss mountain valleys that could take hours to cross.Whistled languages work because many of the key elements of speech can be produced in a whistle, says Meyer. We distinguish(区分) one speech sound from another by small differences in their sound frequency patterns. A long e, for example, is formed hi
53、gher in the mouth than along o, giving it a higher sound.To language scientists, such languages are more than just a curiosity. By studying whistled languages, they hope to learn more about how our brains get meaning from the complex sound patterns of speech. Whistling may even provide a chance to k
54、now one of the most dramatic jump forward in human evolution(进化): the origin of language itself.Despite their interest to both language experts and casual observers, whistled languages are disappearing rapidly all over the world, and some, such as the whistled form of the Tepehua language in Mexico,
55、 have already disappeared. “.now you still find whistled speech only in places that are very, very remote, that have had less contact with modernity and less access to roads,” Meyer says.Fortunately, there is still hope. UNESCO, the UN cultural organization, has listed two whistled languages, Silbo,
56、 and a whistled Turkish, as the worlds cultural heritage. Such attention can lead to conservation efforts.12. What led to the development of whistled languages?A. Geographic inaccessibility.B. Rapid increase in tourism.C. Greater information capacity.D. Interest of language experts.13. Why are a lon
57、g “e” and a long “o” mentioned in paragraph 3?A. To show what key elements speech has.B. To explain the differences between speech sound frequency patterns.C. To prove the popularity of whistled language in the world.D. To compare whistled languages and ordinary languages.14. What might be a reason
58、for the disappearance of whistled languages according to Meyer?A. Construction of cities.B. Lack of attention.C. Expansion of other cultures.D. Modernization.15. Which of the following could be the best title for the text?A. Why People Used Whistled LanguagesB. When Whistles Languages DisappearedC.
59、How Whistled Languages DevelopedD. Why Whistled Languages Matter【答案】12. A 13. B 14. D 15. C【解析】【导语】本文是说明文。文章主要介绍口哨语言的优势,特征,形成的原因和现状。【12题详解】细节理解题。根据第二段“Whistled languages are almost developed in rough, mountainous regions or in thick forest. Thats because whistled speech carries much farther than ord
60、inary speech or shouting. As a result, whistled speech can be understood up to 10 times as far away as ordinary shouting. That lets people communicate even when they cannot easily approach close enough to shout. (口哨几乎是在粗糙的山区或茂密的森林中发展起来的。这是因为吹口哨的讲话比普通的讲话或叫喊要远得多。因此,吹口哨讲话的理解力是普通叫喊的10倍。这让人们即使在无法轻易靠近大喊大叫
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-949271.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
