分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型四川省雅安市天全中学高二英语上学期第14周周考试题.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:949851
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:8
  • 大小:367.59KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 雅安市 天全 中学 英语 上学 14 周周 考试题
    资源描述:

    1、 天全中学20222022学年上期高二第14周周考英 语 试 题(满分100分 时间40分钟) 班级: 姓名: 成绩: 第一节:阅读理解(9*3=27分) A “I once hoped to afford a wonderful telescope, but now I wish my father would be back.” Lucy Lawrences letter to Father Christmas written after his father had been knifed to death outside his school gate, must have touch

    2、ed every heart. Lucy went on to say that without his father he couldnt see the stars in the sky. When those whom we love depart from us, we cannot see the stars for a while. But Lucy, the stars are still there, and one day, when you are older and your tears have gone ,you will see them again . And,

    3、in a strange way, I expect that you will find your father is there too, in your mind and in your heart . I find that my parents , long dead now , still occur in many of my dreams and that I think of them perhaps more than I ever did when they were alive . I still live to please them and Im still sur

    4、prised by their reactions. I remember that when I became a professor , I was so proud , or rather so pleased with myself , that I couldnt wait to write to my parents . The reply was a long time in coming, but when it did, all Mother said was “I hope this means that now you will have more time for th

    5、e children! ” I havent forgotten. The values of my parents still live on. It makes me pause and think about how I will live on in the hearts and minds of my children and of those for whom I care. Would I have been as ready as Philip Lawrence have been to face the aggressors, and to lay down my life

    6、for those in my care ? How many people would want me back for Christmas? Its a serious thought, one to give me pause. I pray silently , sometimes , in the dead of night ,that ancient cry of a poet “Deliver my soul from the sword(剑), and my darling from the power of the evil .” Yet I know the death c

    7、omes to us all, and sometimes comes suddenly. We must therefore plan to live forever, but live as if we will die tomorrow. We live on, Im sure, in the lives of those we loved, and therefore we ought to have a care for what they will remember and what they will treasure. If more parents knew this in

    8、their hearts to be true, there might be fewer knives on our streets today.1 According to the whole text we can see that the first paragraph .A. shows the authors pity on the kid B. acts as an introduction to the discussionC. puts forward the subject of the text D. makes a clear statement of the auth

    9、ors opinions2 In the second paragraph the author mainly wants to explain to us .A. why his parents often appear in his dream B. how much he misses his parents nowC. when Lucy will get over all his sadness D. how proud he was when he succeeded in life3 What feeling did the authors mother express in h

    10、er reply?A. Proud. B. Excited. C. Uninterested. D. Uneasy.4 What does the writer mean by the sentence taken from an old poem?A. Call on criminals and murderers to lay down their guns.B. Advise parents stay with their children safely at home.C. Try to keep violence and murder far away from society.D.

    11、 Spend every day meaningfully in memory of the death. BIn my living room,there is a plaque (匾) that advises me to“Bloom (开花) where you are planted.” It reminds me of Dorothy.I got to know Dorothy in the early 1980s,when I was teaching Early Childhood Development through a program with Union College

    12、in Barbourville,Kentucky.The job responsibilities required occasional visits to the classroom of each teacher in the program.Dorothy stands out in my memory as one who“bloomed”in her remote area.Dorothy taught in a school in Harlan County,Kentucky,Appalachian Mountain area.To get to her school from

    13、the town of Harlan,I followed a road winding around the mountain.In the eightmile journey,I crossed the same railroad track five times,giving the possibility of getting caught by the same train five times.Rather than feeling excited by this drive through the mountains,I found it depressing.The pover

    14、ty level was shocking and the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.From the moment of my arrival at the little school,all gloom (忧郁) disappeared.Upon arriving at Dorothys classroom.I was greeted with smiling faces and treated like a queen.The children had been prepared to

    15、 show me their latest projects.Dorothy told me with a big smile that they were serving poke greens salad and cornbread for“dinner”(lunch)In case you dont know,poke greens are a weedtype plant that grows wild,especially on poor ground.Dorothy never ran out of reports of exciting activities of her stu

    16、dents.Her enthusiasm never cooled down.When it came time to sit for the testing and interviewing required to receive her Child Development Associate Certification,Dorothy was ready.She came to the assessment and passed in all areas.Afterward,she invited me to the oneandonly steak house in the area t

    17、o celebrate her victory,as if she had received her Ph.D.degree.After the meal,she placed a little box containing an old pen in my hand.She said it was a family heirloom (传家宝),but to me it is a treasured symbol of appreciation and pride that cannot be matched with things.5“Early Childhood Development

    18、”in Paragraph 1 refers to_.Aa program directed by Dorothy Ba course given by the authorCan activity held by the students Dan organization sponsored by Union college6In the journey,the author was most disappointed at seeing_.Athe long track Bthe poor houses Cthe same train Dthe winding road7Upon arri

    19、ving at the classroom,the author was cheered up by_.Aa warm welcome Bthe sight of poke greensCDorothys latest projects Da big dinner made for her8What can we know about Dorothy from the last paragraph?AShe was invited to a celebration at a restaurant. BShe got a pen as a gift from the author.CShe pa

    20、ssed the required assessment. DShe received her Ph.D.degree.9What does the author mainly intend to tell us?AWhatever you do,you must do it carefully.BWhoever you are,you deserve equal treatment.CHowever poor you are,you have the right to education.DWherever you are,you can accomplish your achievemen

    21、t.第二节完形填空(共20 小题;每小题2 分,共40 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的所给选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 On a very cold evening, an old man was trembling with his nearly icy hair and beard beside a river. Anxiously, he was waiting for a11 across the river. The wait seemed12 . The old man sat on the ground waiting f

    22、or quite a long time. 13 , he saw several horsemen coming. He watched them silently and let the first one pass by without even asking. Another passed by, and then another, till the last rider came near the old man.The old man caught the riders14 and said, “Sir, would you15 giving me a ride to the ot

    23、her side?” 16 his horse,the rider replied,“Of course not”But it was so cold that the old mans body was almost17 . He could not get18the groundThe horseman helped the old man onto his horseHe took the old man not just across the river,19to the old mans home. As they20 the oldmans house, the horseman

    24、asked,“Sir, you let several other riders pass by without even asking. Then I21and you asked me for a ride at once. Why?22I had said no and left you there?” The old man stared at the rider straight in the eyes, and said, “I looked23 the eyes of the other riders. I quickly saw that they didnt24.It wou

    25、ld be25even asking them for a ride.But in your eyes,I saw26. I knew that you would help me” The words27 the rider deeply“Thank you for what youve said,”he told theman“I hope I will never leave others 28 because Im too busy, and every citizen does29in my heart.” With that, Thomas Jefferson,the third

    26、president of the US, turned his horse around and made his30 back to the White House.11 A. trip B. ride C. help D. drive12 A. cruel B. boring C. unfortunate D. endless13 A. Gradually B. Finally C. Sadly D. Surprisingly14 A. eye B. hand C. back D. face15 A. like B. think C. please D. mind16 A. Riding

    27、B. Speeding C. Stopping D. Leaving17 A. stuck B. Shocked C. frozen D. injured18 A. on B. down C. in D. off19 A. and B. but C. so D. then20 A. neared B. visited C. arrived D. left21 A. came in B. came on C. came up D. came out22 A. Even if B. What if C. As if D. Only if23 A. out B. for C. into D. up2

    28、4 A. wait B. try C. ask D. care25 A. Useless B. risky C. dangerous D. foolish26 A. loyalty B. generosity C. ambition D. kindness27 A. attracted B. comforted C. touched D. pleased28 A. alone B. out C. away D. behind29 A. live B. believe C. count D. help30 A. living B. choice C. mind D. way第三节 :根据课文内容

    29、填空(5*4=20分)Why music important for Children? Music helps develop children9s language skills When young children listen to familiar words in songs, their brains are building connections to thesounds they are hearing and the words they are singing ._1 .Young children recognize words andsounds long bef

    30、ore they talk, sing, or dance. So the more music your children have in their lives, thebetter they will speak and read. Music helps develop childrens self-confidence Music is a wonderful way to meet the many needs of children because music is nonjudgmental.2 It just is what it is. Listening to diffe

    31、rent types of music encourages creativity, self-confidenceand curiosity. Music helps develop childrens listening skills 3 Through music, children learn to tell whether the music is loud or soft, up or down, fastor slow and so on. Music helps improve childrens brain connections A recent study from th

    32、e University of California found that music is closely connected to thedevelopment of the brain. 4 Music reduces pressure By listening to music, youre relaxed and able to pay more attention to the pleasurable effects themusic has had than your present pressure. 5 By singing together, it creates a fe

    33、eling of safetyand makes you forget about your pressure. A. There is no right or wrong. B. Singing songs develops important pre-reading skills. C. Pressure can also be reduced by singing songs together. D. Music encourages the ability to listen and thus to concentrate. E. If they sing their favorite

    34、 songs, they can get rid of their pressure. F. Activities that using the left or right brain cause the brain to work better.G. For example, researchers believe music affects the ability to see part-whole relationships.第四节:短文改错(10*1.3=13分)A man was driving on the road. Suddenly his cars stopped. He g

    35、ot out of the car tried to find out the trouble. “Its the motor.” Said the voice behind him. He was surprising and turned around. But he saw only an old horse. “Did you say something?” he asked. “I said you should check yours motor.” The horse replied. The man rushed to the nearest house. With a ver

    36、y excited voice, he told the farmer had happened. The farmer, therefore, showed no sign of excitement. He explained, “He didnt know anything about cars. He can only repeat what I often say.天全中学20222022学年上期高二第14周周考英语参考答案 第一节:阅读理解(9*3=27分)A篇B篇【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者作为一个项目的评估专家去拜访一位贫困山区的教师的故事。开始一路上的

    37、穷困景象让作者很沮丧,但后来这位教师以及她的学生们的热情和乐观使作者深受感动且印象深刻。5解析:选B。细节理解题。根据第一段的第三句“.when I was teaching Early Childhood Development through a program with Union College in Barbourville,Kentucky.”可知,Early Childhood Development是由作者任教的一门课程,故B项正确。Early Childhood Development不是Dorothy指导的项目,她只是参与作者从事的项目的一位教师,A项错误;Early Ch

    38、ildhood Development也不是学生举办的一次活动,C项错误;Early Childhood Development是一门课程,而不是由Union College发起的一个组织,D项错误。6解析:选B。细节理解题。根据第二段最后一句:“.the small shabby houses gave me the greatest feeling of hopelessness.”可知,看到破旧的小屋时作者感到最失望,而不是看见“长长的轨道”“同一列火车”或“蜿蜒的道路”时,所以正确答案是B。7解析:选A。推理判断题。推理判断就是根据已知的材料内容、已有的经验和知识结构,进行合乎上下文情

    39、景的推断。因此,不能只看语言文字堆积成的表象材料,而应读懂语言背后的意思。根据第三段第二句“Upon arriving at Dorothys classroom,I was greeted with smiling faces and treated like a queen.”可知作者一到Dorothy的教室,就受到了“女王”般的待遇,即受到了热烈欢迎,所以正确答案是A。8解析:选C。细节理解题。根据最后一段第四句“She came to the assessment and passed in all areas.”可知她通过了所需的评估,所以正确答案是C。A、B两项的描述与原文相反,应

    40、该是她请作者去吃饭庆祝,并送给作者一支钢笔;原文中说她像得到博士学位一样高兴,而不是真的得到了博士学位,故D项错误。9解析:选D。主旨归纳题。作者在文章开头提到了那块有着不寻常意义的匾上的字,“Bloom where you are planted.”,即“在你被播种的地方开花”,并通过一个真实的故事告诉我们,不管我们在哪里,都可以实现自己的梦想,取得成就,所以正确答案是D。第二节:完型填空(20*2=40分)第三节:根据课文内容填空(5*4=20分)1-5. BADFC第四节:短文改错(5*4=16分)1. cars改成car 2. triedtrying 3. thea 4. surprisingsurprised 5. somethinganything6. yours your 7. With In 8. the farmerhad what 9. thereforehowever10. didntdoesnt

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省雅安市天全中学高二英语上学期第14周周考试题.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-949851.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【各地真题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【各地真题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件3 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件3 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件2 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件2 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【原创题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【原创题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第3节《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第3节《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第2节《三角形内角和外角》课件1 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第2节《三角形内角和外角》课件1 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【典型题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【典型题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第1节《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第1节《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第七章 第4节《平行线的判定》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第七章 第4节《平行线的判定》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【典优】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【典优】.docx
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【全国通用】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【全国通用】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第七章 第1节《命题》课件1 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第七章 第1节《命题》课件1 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 9.3《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.3《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【全优】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【全优】.docx
  • 2015春七年级数学下册 9.2《三角形的内角和外角》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.2《三角形的内角和外角》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 9.1《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.1《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【b卷】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【b卷】.docx
  • 2015春七年级数学下册 8.2《幂的乘方与积的乘方》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 8.2《幂的乘方与积的乘方》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 7.4《实践与探索》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 7.4《实践与探索》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【a卷】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【a卷】.docx
  • 2015春七年级数学下册 7.3《三元一次方程组及其解法》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 7.3《三元一次方程组及其解法》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件4 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件4 (新版)沪科版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题ab卷.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题ab卷.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件3 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件3 (新版)沪科版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版打印.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版打印.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件2 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件2 (新版)沪科版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 6.1《从实际问题到方程》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 6.1《从实际问题到方程》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版可打印.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版可打印.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.1《二元一次方程组》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 6.1《二元一次方程组》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1