新高考辽宁卷2021届高三英语3月质监试题含解析202103230319.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新高 辽宁 2021 届高三 英语 月质监 试题 解析 202103230319
- 资源描述:
-
1、(新高考辽宁卷)2021届高三英语3月质监试题(含解析)注意事项:1. 本试卷分为四部分。2. 答题前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在本试卷相应的位置。3. 全部答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。 4. 本试卷满分150分,测试时间120分钟。5. 考试范围:高考全部内容。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对 话后,你都有1。秒钟的时间来回答有关小题和
2、阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How is the woman feeling about starting work?A. Relieved and happy. B. Nervous and excited. C. Scared and worried. 2. What happened to the two speakers? . A. They got on a wrong train. B. They bought a wrong ticket. C. They missed their train. 3. Where are the two speakers?A. In t
3、he hall. B. In the waiting room. C. In the library. 4. What will the woman do tomorrow?A. Go to the cinema. B. Play bowling. C. Go camping. 5. What does the man want Anne to do?A. Have dinner together. B. Help in the restaurant. C. Make a call. 第二节(共15小题;每小题1. 5分,满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题
4、中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时 间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. Where are the two speakers?A. In the railway station. B. In the post office. C. At the airport. 7. How much do the stamps cost?A. $9, B. $11. 35. C. $ 20, 35. 听第7段材料,回答第8、9题。8. Whats the womans problem
5、?A. She feels pressure. B. She is sleepless. C. She is overweight. 9. What does the man suggest the woman do?A. Watch her weight. B. Watch TV for pleasure. C Do exercise. 听第8段材料,回答第10至12题。10. How does the man like the womans apartment?A. Its satisfactory. B. Its a little dirty. C. Its not very big.
6、11. What can we know about Jody?A. She lent some money to the woman. B. She was the mans former roommate. C. She always made a mess in the room. 12. What does the woman probably do when eating out with others?A. She pays the whole bill herself. B, She shares the bill with others. C. She asks others
7、to pick up the check. 听第9段材料,回答第13至16题。13. Where is the Royal Oak?A. In downtown. B. In a far country. C. In the countryside. 14. What is unique to Carlton House?A. There is a gym in the hotel. B. It is peaceful and newly opened. C. It was originally a large private house. 15. What does the Bridge H
8、otel provide?A. Internet connection and meeting rooms. B. An indoor pool and a gym. C. Newly decorated rooms. 16. Which hotel does the man choose at last?A. Carlton House. B. The Bridge Hotel. C. The Royal Oak. 听第10段材料,回答第17至20题。17. Why does the speaker give the talk?A. To introduce something about
9、badminton. B. To inspire people to play badminton. C. To encourage people to join the club. 18. When will the “starter session be held?A. This Wednesday. B. This Sunday. C. Next Sunday. 19. How much is the annual fee for new members of the badminton club?A. Thirty-five pounds. B. Forty-five pounds.
10、C. Seventy-five pounds. 20. What is included in the badminton club membership?A. Free clothes and sports shoes. B. Free access to certain equipment at the centre. C. Free use of the gym and the swimming pool. 第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2. 5分,满分37. 5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ATop Summer
11、Camp For Kids 2021River Valley Ranch CampsLocation: Carroll County, Northern MarylandStarted in 1952 as a cowboy summer camp for youth, now it offers the best camps in the United States, providing some of the most entertaining activities for campers. They are annually inspected by outside organizati
12、ons to ensure that their facilities and activities are up to the best standards. With a wide selection of different types of camps, its an excellent choice for families that need flexibility. River Way Ranch CampLocation: Fresno County, CaliforniaAs an award winning camp, its been in business for ov
13、er 54 years! Its well suited for first time beginners who have never been camping before. With different camp activities for kids of all age ranges, they have some activities that your kids will love, like horseback riding, waterskiing, adventure climbing course, dance and many more options. Rockbro
14、ok Camp for GirlsLocation: Brevard, North CarolinaAs one of the top summer camps for girls, founded in 1921, its an all-girls camp providing entertaining and memorable experiences for kids between the ages of 6-16. Unusually, they host several different overnight camp sessions in the early summer, m
15、id-summer, and late summer lasting a couple of weeks. It also has special camps for those extremely interested in a horse camp for their children. Camp MoosilaukeLocation: Orford, New HampshireAs one of the top summer camps for boys, it was first founded in 1904 and its mission has always stayed the
16、 same, to help young boys increase their confidence, happiness and self-reliance. Some of the most popular activities at Moosilauke include tennis, wake surfing, rock climbing, baseball, and canoeing. Campers can compete against other camps in a wide range of sports.1. What do you know about River V
17、alley Ranch Camps?A. It is intended for the cowboys to get entertained.B. It does take the safety of the campers very seriously.C. It makes efforts to check their facilities in person.D. It requires parents should come with their kids.2. What makes Rockbrook Camp for Girls unique?A. Kids of all age
18、ranges are welcome to it.B. Girls have to take all the overnight camp sessions.C. Its activities last three whole seasons.D. Kids can join in overnight camp sessions.3. Which of the above camps has the longest history?A. Camp Moosilauke.B. Rockbrook Camp for Girls.C. River Way Ranch Camp.D. River Va
19、lley Ranch Camp.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】【分析】这是一篇应用文,简单介绍了美国四个适合孩子们参加的夏令营活动。【详解】1.推理判断题。根据第一段的“They are annually inspected by outside organizations to ensure that their facilities and activities are up to the best standards. ”(外部组织每年对这些设施和活动进行检查,以确保它们的设施和活动达到最佳标准。)可知,为了确保营地的各项设施和活动达标,他们每年接受外部机构的检查,以确保参
20、加营员的安全。由此推知,他们认真对待营员的安全。故选B。2.细节理解题。根据第三段的“Unusually, they host several different overnight camp sessions in the early summer, mid-summer, and late summer lasting a couple of weeks. ”(不同寻常的是,他们在初夏、仲夏和夏末举办几次不同的过夜夏令营,持续几周。)可知,Rockbrook Camp的独特之处是,他们在夏季举办了夜间夏令营。故选D。3.细节理解题。根据River Valley Ranch Camps中“S
21、tarted in 1952 .”可知,River Valley Ranch Camps成立于1952年;根据River Way Ranch Camp中“As an award winning camp, its been in business for over 54 years!”(作为一个屡获殊荣的营地,它已经营业54年了!);根据Rockbrook Camp for Girls中“As one of the top summer camps for girls , founded in 1921,.”(成立于1921年的顶级女孩夏令营之一,.);根据Camp Moosilauke中“A
22、s one of the top summer camps for boys, it was first founded in 1904. ”(作为最顶尖的男孩夏令营之一,它始建于1904年),比较每项活动中给出的成立时间可知,成立于1904年的Camp Moosilauke具有最长的历史。故选A。BSophia Joffe is a Toronto-area high school student at Country Day School who created eLearn. fyi : an online database compiled (编译)of more than 300 o
23、nline learning tools. Students are able to access her website to create an online learning profile where they can manage their studies in an approach. The Grade 12 student used her own experience shifting from a classroom setting to an online platform as inspiration for her program. “It was really d
24、ifficult and it was really stressful knowing that right after the outbreak of the COVID-19 we jumped into a totally new online learning system - it was quite different from an in-class instruction, said Joffe in an interview with CTVs Your Morning on Friday. She expected that there would be added re
25、sources to help students cope as they shifted to an online learning environment9 but her expectations fell short. Not only were there few available, but resources lacked quality, she said. Like many students, Joffe is concerned the COVID-19 pandemic has caused learning loss for many students. Her go
26、al isnt only to reduce the stress the pandemic has put on students, but remove learning loss altogether. As was first reported in the New York Times, Joffe invested $ 19 the cost of hosting a website - and created eLearn. fyi. By October, Joffes online traffic had 500 unique visitors from more than
27、40 countries. The program categorizes grades from Kindergarten to Grade 12, and then breaks subjects down, making it easier for students to digest classroom material in a simple way. Joffes website clearly organizes students classes and takes them to simple apps and websites that help guide them thr
28、ough any given subject. Joffe hopes the Canadian government will one day work in partnership with tech companies to modernize the learning experience and the platforms like Netflix could pose an opportunity where students can stream classes at their own pace while having their entire education at th
29、eir fingertips.4. What did Sophia Joffe initially think of online learning?A. It was less different from classroom learning.B. It really made her feel more or less stressed.C. It was an effective way to fight the COVID-19.D. It provided a good opportunity to create eLearn. fyi.5. What made Sophia up
30、set at the beginning of online study?A. Not getting adequate and qualified resources.B. Not knowing how to obtain study materials.C. Having no experience on running a website.D. Finding it a tough job to host a website.6. Why did Sophia create eLearn. fyi?A. To gain some income by investing a small
31、sum.B. To get her online database far more perfect.C. To collect some useful learning resources.D. To give a hand to those who are learning online.7. What can be inferred according to the sixth paragraph?A. The eLearn. fyi has brought Joffe a big income.B. Joffe has benefited students at home and ab
32、road.C. Joffe also sells some learning apps to students.D. The eLearn. fyi creates a similar classroom environment.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章讲述了加拿大的一名中学生Sophia Joffe创建了eLearn. fyi,给学生乃至老师提供了在线学习的便利。【4题详解】细节理解题。根据题干中的“initially think of”可知,此处问的是Sophia Joffe最初使用网上学习时的感受,根据第三段的“it was re
33、ally stressful knowing that right after the outbreak of the COVID-19 we jumped into a totally new online learning system(在COVID-19疫情爆发后,我们立即进入了一个全新的在线学习系统,这让我们非常紧张)”可知,最初Sophia Joffe使用这种新的学习方式是有压力的。故选B项。【5题详解】细节理解题。由文章第四段的“her expectations fell short. Not only were there few available, but resources
34、 lacked quality, she said(她的期望落空了。她说,不仅可以获得的资源很少,而且资源缺乏质量)”可知,网上学习让人失望的地方:不仅仅是资源有限,而且资源的质量不佳。故选A项。【6题详解】细节理解题。由文章第五段“Her goal isnt only to reduce the stress the pandemic has put on students, but remove learning loss altogether. (她的目标不仅是减轻疫情给学生带来的压力,而且要彻底消除学习损失)”可知,Sophia创建eLearn. fyi的目的是想帮助那些在线学习的学生
35、。故选D项。【7题详解】推理判断题。根据第六段的“Joffes online traffic had 500 unique visitors from more than 40 countries.(Joffe的在线流量有来自40多个国家的500个独立访问者) ”可知,Joffe的学习网站让国内外的学生受益。故选B项。CHuman activities are damaging our marine environment, and ocean pollution threatens human health, a new research has uncovered. The researc
36、h was conducted by an international research team that published their results in the journal Annals of Global Health. They wrote about the widespread damage to the oceans by the actions of humans, which in turn also cause damage to human health. The researchers also made several recommendations reg
37、arding solutions to lessen these damages. The study detailed the latest scientific findings of the critical role that the oceans play in our health and the health of our planet. It also examined the key factors damaging ocean health. With the increase in temperatures worldwide, the melting of sea ic
38、e also increases. It causes an increase in harmful bacteria and algae (藻类)into waters that were unpolluted in the past. Coastal populations are threatened by the rise in sea level and the increasing frequency and violence of coastal storms. The increase of carbon dioxide levels in the atmosphere inc
39、reases ocean acidity (酸度),which destroys sensitive food chains in the ocean. Climate change also worsens ocean pollutionAccording to the studys author Philip Landrigan, who is also a professor and Boston College Global Observatory on Pollution & Health director, the pollution in the ocean is a major
40、 problem. It is getting worse and is directly affecting human health. Landrigan also adds that the oceans plastic pollution is not the entirety of the problem. According to Landrigan, the toxic pollutants that are dumped into our oceans are finding their way into peoples bodies. The pathway is mainl
41、y through the consumption of polluted seafood. The most severely affected sectors include those fishing communities and small island countries. Their lives are dependent on the health of the ocean. The research team suggests several measures to turn the situation around and save our oceans and our h
42、ealth, hoping that human activities change for the better so that ocean pollution is stopped and human health is improved.8. What did the researchers find in their new study?A. Oceans are becoming more and more polluted.B. Oceans get back on humans for their activities.C. Oceans are faced with the i
43、ncreasing temperature.D. Oceans are being threatened by bacteria and algae.9. What would happen with the rise of acidity in waters?A. Coastal storms will occur regularly and violently.B. The harmful bacteria and algae will grow faster.C. The ocean food chains will be poorly damaged.D. Climate change
44、 over the oceans will be worse.10. What can we learn according to Landrigan?A. The plastic pollution is a tough problem.B. Toxic pollutants will be deadly to the fish.C. The ocean pollution puts people at risk.D. Plastics most seriously pollute the oceans.11. What does the author want to tell in the
45、 passage?A. How ocean pollution damages human health.B. What has caused the oceans severe pollution.C. How humans can find practical solutions.D. What situation the oceans are exposed to.【答案】8. B 9. C 10. C 11. A【解析】本文为说明文。一项研究表明人类活动对海洋造成了破坏,海洋污染反过来又给人类健康带来损害。【8题详解】细节理解题。根据第一段的“They wrote about the
46、widespread damage to the oceans by the actions of humans, which in turn also cause damage to human health.(他们写道,人类的行为对海洋造成了广泛的破坏,而这种破坏反过来也对人类健康造成了损害)”可知,人类对海洋造成了破坏,反过来海洋对人类健康造成损害,即 “海洋报复了人类”,get back on表示“对的报复”。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据第三段的“The increase of carbon dioxide levels in the atmosphere increases
47、 ocean acidity (酸度),which destroys sensitive food chains in the ocean. (增加大气中的二氧化碳含量增加了海洋的酸 性,而海洋中食物链破坏敏感)”可知,随着海洋酸度增加,海洋的食物链就会遭到破坏。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第五段的“According to Landrigan, the toxic pollutants that are dumped into our oceans are finding their way into peoples bodies. (据兰德里根说,倾倒在海洋里的有毒污染物正在通
48、过自己的方式进入人体) ”可知,倾倒在海洋中的有毒污染物正在进入人体,也就是说海洋的污染使得人类生命处于危险之中。故选C项。【11题详解】主旨大意题。根据第一段“Human activities are damaging our marine environment, and ocean pollution threatens human health, a new research has uncovered. ”(一项新的研究发现,人类活动正在破坏我们的海洋环境,海洋污染威胁着人类健康)结合全文内容可知,作者介绍了一项有关海洋污染与人类关系的研究,研究的结果主要是围绕着人类活动污染海洋后,
49、又如何被污染的海洋威胁着健康,作者从多个角度谈到海洋污染如何损害人类健康。故选A项。DSome experts say muscle loss begins around age 50. But others say it can start as early as age 30. Although muscle loss may be a natural part of aging , you can do some things to slow it down. Lost muscles are not gone forever. It is better to start buildin
50、g muscles when you are younger and in good health. Experts may not know exactly when muscle loss starts , but it is never too late to start strength training. Simply put , strength training is what makes ones muscles stronger, Let us talk about some of the health benefits of strength training. This
51、information comes from Harvard Medical School and the Mayo Clinic, a nonprofit health and research organization in the United States. Harvard University researchers say that strength training puts pressure on your bones. This pressure can aggrandize the thickness or density of bones. This can reduce
52、 your risk of developing osteoporosis a disease that weakens bones, making them easy to break, usually when people get older or because they do not have enough calcium or Vitamin D. And experts say strength training can reduce the problems of many long-term disorders, such as back pain, heart diseas
53、e, diabetes and depression. Considering its easy for people to run to fat when getting older, strength training can help you take control of your weight. Muscle weighs more than fat. But muscle increases your metabolism (新陈代谢),and a higher metabolism helps you burn more calories. Strength training c
54、an improve your ability to take activities. For example, having stronger muscles makes it easier to lift and move things. So, your risk of falling or getting injured may be lessened. As we age, this can greatly add to our quality of life. And some research shows that regular strength training, when
55、combined with other kinds of exercise, may help older adults think and learn better. The aging process affects the human body in many ways. It is believed that strength training can have a major effect on a persons life, so consider motivating others to join you in the many physical and emotional be
56、nefits of strength training.12. What can we conclude according to the first paragraph?A. Muscle loss has become a big threat for the young,B. Lost muscles can come back by taking strength training.C. Experts will do research about when muscles lose.D. Being inactive in life can speed up the aging pr
57、ocess.13. Which can replace the underlined word “aggrandize in the third paragraph?A. Protect.B. Improve.C. Prevent.D. Influence.14. What benefit can strength training bring to the old?A. It can lift the level of calcium or Vitamin D.B. It can control the metabolism to some extent.C. It can cure som
58、e of their long-term disorders.D. It can help perform their routines easily.15. Which of the following is the best title for the passage?A. Why You Need to Start Strength TrainingB. What You Should Do with Everyday ActivitiesC. When Building Your Muscles Matters a LotD. How Strength Training Affects
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020春语文必修4(人教版)课件:第7课 李清照词两首(2).ppt
