2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版高考英语一轮总复习 10年高考真题分类题组 专题十一 推理判断 2023 高考 英语 一轮 复习 10 年高 考真题 分类 专题 十一 推理 判断
- 资源描述:
-
1、专题十一推理判断Passage 1(2021天津,C)In the fictional worlds of film and TV, artificial intelligence (AI) has been described as so advanced that it is indistinguishable from humans. But what if were actually getting closer to a world where AI is capable of thinking and feeling?Tech company UneeQ is
2、heading for its “digital humans”, which appear lifelike on the screen not only in terms of language, but also because of facial movements: raised eyebrows, a smile, even a nod. They look close to a human, but not quite.What lies beneath UneeQs digital humans? Their 3D faces are modeled on
3、actual human features. Speech recognition enables them to understand what a person is saying, and natural language processing is used to work out a response. Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human
4、brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.Shiwali Mohan, an AI scientist at the Palo Research Center, is skeptical of these digital beings.“Theyre humanlike in their looks and the way they sound, but that in itself is not being human,” she says. “Human qua
5、lities also involve how you think, how you approach problems, and how you break them down; and that takes a lot of algorithmic (算法) design. Designing for human-level intelligence is a different attempt than designing images that behave like humans.” She then continues,“If something looks like a huma
6、n, we have high expectations of them, but they might behave differently in ways that humans just instinctively (直觉地) know how other humans react.”Yet the demand is there, with UneeQ seeing high adoption of its digital employees across the financial, health care, and commercial sectors (行业). “Unless
7、these sectors make their business models much more efficient digitally, they might be left behind,” says Chetan Dube, UneeQs CEO.Some other companies are taking their digital beings a step further, enabling organizations and individuals to create digital humans themselves using free-access
8、 platforms they provide. “The biggest motivation for such platforms is to popularize AI,” Dube says.Mohan is cautious about this approach, yet she supports the purpose behind these digital beings and is optimistic about where theyre headed. “As we develop more advanced AI technology, we wo
9、uld then have to use new ways of communicating with that technology,” she says.“Hopefully, all of that is designed to support humans in their goals.”1.According to Para. 2,in what respect(s) do UneeQs “digital humans” resemble human beings?A.In the way they move around.B.In the way they ac
10、t and react.C.In observation and analysis.D.In speech and facial expressions.2.Soul Machines “digital brain” is a technological breakthrough because it .A.learns to make proper emotional responsesB.tends to imitate human beings tone vividlyC.recognizes the speech sounds it receiv
11、esD.processes the natural language it hears3.In Mohans opinion, what human quality is lacking in digital beings?A.Calculating brain.B.Language skills.C.Instinctive judgements.D.Problem-solving ability.4.What makes many sectors employ digital humans?A.The fear of falling behind in efficienc
12、y.B.The urgency to promote e-commerce.C.The wish to spread digital technology.D.The need to upgrade the health care system.5.What does Mohan think of the future of digital beings?A.Its well planned.B.Its promising.C.Its uncertain.D.Its quite hopeless.答案语篇解读本文为
13、说明文,主题语境是人与社会,主题语境内容是科技发展与技术创新。文章主要讲述了“数字人”的发展现状以及科学家对这种数字生物的态度。1.D解题指导细节理解题。根据题干中的“According to Para. 2”将答案区域锁定在第二段。解析本题题干意为:根据第二段, UneeQ的“数字人”在哪个(些)方面与人类相似? 根据第二段中Tech company UneeQ is heading for its “digital humans”, which appear lifelike on the screen not only in terms of language, but also bec
14、ause of facial movements:raised eyebrows, a smile, even a nod.可知,UneeQ的“数字人”不但在语言方面而且在面部动作方面栩栩如生,即在言语和面部表情上与人类相似。2.A解题指导细节理解题。根据题干中的“Soul Machines”和 “digital brain”将答案区域锁定在第三段。解析本题题干意为:Soul Machines的“数字大脑”是一项技术突破,因为它。根据第三段中Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biol
15、ogical approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”.可知,之所以说Soul Machines的“数字大脑”是一项技术突破,是因为Soul Machines正采取一种更生物化的方法,使用“数字大脑”模仿人类大脑的各方面,以调整“数字人”“感受”和“表达”的情绪,即学会做出适当的情绪反应。解题技巧做细节理解题常用且有效的方法就是运用定位法,即根据题干或
16、选项中的线索词从原文中找到相关的句子,与选项进行比较从而确定答案。要注意这类题会用同义转换的方式增加理解和定位的难度。此题选项A中“make proper emotional responses”与文中“adjust the emotions”属于同义转换。3.C解题指导推理判断题。根据题干中的“In Mohans opinion, what human quality”将答案区域锁定在第四段。解析本题题干意为:在Mohan看来,数字人缺乏什么样的人类素质? 根据第四段中If something looks like a human,we have high expecta
17、tions of them, but they might behave differently in ways that humans just instinctively know how other humans react.可知,人类只是直觉地认识别人的反应,而“数字人”的表现方式会不同,由此可推断出数字人缺乏人类的直觉判断素质。4.A解题指导细节理解题。根据题干中的“many sectors”和 “employ”将答案区域锁定在第五段。解析本题题干意为:是什么使得许多行业雇用数字人类? 根据第五段中Unless these sectors make their business mo
18、dels much more efficient digitally, they might be left behind可知,许多行业雇用数字人类是因为如果这些行业在商业模式数字化方面不能做到更高效,就可能会被甩在后面,即对在效率方面落后的担心。 5.B解题指导推理判断题。根据题干中的“Mohan”和“the future of digital beings”将答案区域锁定在最后一段。解析本题题干意为:Mohan对数字人类的未来有什么看法? 根据最后一段中.yet she supports the purpose behind these digital beings and is opti
19、mistic about where theyre headed.以及随后引用的Mohan所说的话可知,Mohan对数字人的未来发展持支持和乐观态度。拓展延伸作者或者文中人物的观点、看法和态度,常见的有三种:(1)支持、赞同、乐观。褒义词:supportive(支持的);positive(积极的);optimistic(乐观的);enthusiastic(热情的)等。(2)反对、批评、怀疑、悲观。贬义词:negative(否定的);ironic(讽刺的);critical(批评的);disgusted(厌恶的);disappointed(失望的)等。(3)中立、客观。中性词
20、:indifferent(漠不关心的);uninterested(不感兴趣的);objective(客观的);neutral(中立的)等。熟悉这些常见的有关作者情感、态度的词语,对于做好这类题型非常有帮助。难句分析原句:Meanwhile, another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach, with a “digital brain” that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “express
21、ed” by its “digital people”.分析:这是一个主从复合句。句子主干为another AI company, Soul Machines, is taking a more biological approach; that imitates aspects of the human brain to adjust the emotions “felt” and “expressed” by its “digital people”为定语从句,修饰先行词a “digital brain”。译文:与此同时,另一家人工智能公司Soul Machines正采取一种更生物化的方法
22、,使用“数字大脑”模仿人类大脑的各方面,以调整“数字人”“感受”和“表达”的情绪。Passage 2(2021天津,D)Art is everywhere. Any public space has been carefully designed by an artistic mind to be both functional and beautiful. Why, then, is art still so widely considered to be “the easy subject” at school, insignificant to wider society, a wast
23、e of time and effort?Art can connect culture with commercial products in a way that not many other things can; art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities. When people attend a concert, they are paying for music, sure, maybe even hotel rooms, meals, and
24、transport, but they also gain an incredible experience, a unique atmosphere and a memory that will go through the rest of their lives. People dont just want material things anymore, they want to experience lifethe arts are a perfect crossover (交迭) between culture and commerce.Furthermore,
25、the arts can bring communities together, reducing loneliness and making people feel safer. Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion, and their expression of common values through artworks in honour of events significant to a
26、nations experience. The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not; more engagement with the arts is
27、 linked to a higher level of peoples wellbeing. The Royal Society of Public Health discovered that music and art, when used in hospitals, help to improve the conditions of patients by reducing stress, anxiety and blood pressure.Children who are involved with the arts make greater achieveme
28、nts in their education:those engaged with drama have greater literary ability while others taking part in musical practice exhibit greater skills in math and languages. Kids with preference for the arts have a greater chance of finding employment in the future. Participating in the arts is essential
29、 for child development; encouraging children to express themselves in constructive ways could help to form healthy emotional responses in later life.Vital to human life, art is celebrated and used by nations across the world for various purposes. Life without art would be boring and dead still, for
30、art is a part of what makes us human.1.Art products differ from most other commercial products because .A.most people purchase them for collectionB.they are more expensive and less accessibleC.they have both commercial and cultural valuesD.their prices may climb up as time passes2.By sharing their a
31、rts experiences, community members can .A.keep the community safe from illnessesB.develop a stronger tie between themC.learn to appreciate their own works of artD.offer honourable solutions to their problems3.What can we learn about people who are involved in artistic activities?A.They enjoy better
32、living conditions.B.They like to compare themselves with others.C.They are particularly good at both music and art.D.They tend to be healthier physically and mentally.4.How does kids engagement with the arts benefit them?A.It promotes their academic performance and emotional growth.B.It gi
33、ves them more confidence in exhibiting their learning skills.C.It inspires their creativity in designing their future career.D.It helps to make responsible people out of them.5.What is the best title for this passage?A.How Art Cures Our HeartsB.Art: A Blessing to HumankindC.How Art Benefits Communit
34、iesD.Art: A Bridge Between Cultures答案语篇解读本文为议论文,主题语境是人与社会,主题语境内容是艺术与人类文明。作者主要讨论了艺术对人类社会的积极影响。1.C解题指导细节理解题。根据题干中的“differ from”和“commercial products”可将答案区域锁定在第二段中。解析本题题干意为:艺术产品和大多数其他商品不同是因为。根据第二段中的“.art generates money and holds significant emotional and cultural value within communities.”可知,艺术不但能产生金钱
35、,还拥有重要的情感和文化价值。故选C。2.B解题指导推理判断题。根据题干中的“sharing their arts experiences”和“community members”可将答案区域锁定在第三段中。解析本题题干意为:通过分享他们的艺术体验,社区成员可以。根据第三段中的“Social bonds are created among individuals when they share their arts experiences through reflection and discussion”可知,通过分享,个人之间的社会关系被创造出来了。文中的bonds对应选项B中的tie。故
36、选B项。解题技巧正确选项一般都是原文的同义转述,考生可以通过关注选项中的重点词汇的近义词,找到原文中相对应的词,从而选出正确选项。3.D解题指导推理判断题。根据题干中的“people who are involved in artistic activities”可将答案区域锁定在第四段中。解析本题题干意为:关于参加艺术活动的人们,我们能得知什么?根据第四段中的“The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health. It is found that people who freq
37、uent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not”可知,艺术活动对参加的人的身体和心理有好处。故选D。拓展延伸The arts clearly have a pretty positive impact on physical and psychological health.此句中have a positive impact on sth.=have a positive effect on sth.=h
38、ave a positive influence on sth.意为:对某物产生积极影响。4.A解题指导细节理解题。根据题干中的“kids engagement with the arts”可将答案区域锁定在第五段中。解析本题题干意为:孩子参加艺术(活动)对他们有什么好处?根据第五段中“Children who are involved with the arts make greater achievements in their education”和“encouraging children to express themselves in constructive
39、ways could help to form healthy emotional responses in later life”可知,这能提升他们的学业成绩和情感成长。题干中的engagement对应文中的involved;文中的greater achievements in their education对应选项A中的promotes their academic performance。故选A。5.B解题指导主旨大意题。本题需要分析文章结构,并了解每段的大意。解析本题题干意为:本文的最佳标题是什么?根据文章结构可知,作者先从第一段“不重视艺术”的现象开始谈起,在第二段至第五段中分别论述
40、了艺术对于人类生活的积极影响,在第六段中得出结论“没有艺术的生活是枯燥死寂的,因为艺术是我们人类生活不可分割的一部分”。由此可见,艺术是人类的福祉。故选B。难句分析原句:It is found that people who frequent cultural places or participate in artistic events are more likely to gain good health compared to those who do not.分析:It是形式主语,that引导的是主语从句,在这个从句中who frequent cultural places.为定语从
41、句,frequent是动词,意为:常去(某地);compared to those who do not为状语,其中who引导的是定语从句。译文:据发现,经常去文化场所或参加艺术活动的人比那些不去文化场所或不参加艺术活动的人更有可能获得良好的健康Passage 3(2021北京,D)Early fifth-century philosopher St. Augustine famously wrote that he knew what time was unless someone asked him. Albert Einstein added another wrinkle when h
42、e theorized that time varies depending on where you measure it. Todays state-of-the-art atomic (原子的) clocks have proven Einstein right. Even advanced physics cant decisively tell us what time is, because the answer depends on the question youre asking.Forget about time
43、as an absolute. What if, instead of considering time in terms of astronomy, we related time to ecology? What if we allowed environmental conditions to set the tempo (节奏) of human life? Were increasingly aware of the fact that we cant control Earth systems with engineering alone,
44、and realizing that we need to moderate(调节) our actions if we hope to live in balance. What if our definition of time reflected that?Recently, I conceptualized a new approach to timekeeping thats connected to circumstances on our planet, conditions that might change as a result of global wa
45、rming. Were now building a clock at the Anchorage Museum that reflects the total flow of several major Alaskan rivers, which are sensitive to local and global environmental changes. Weve programmed it to match an atomic clock if the waterways continue to flow at their present rat
46、e. If the rivers run faster in the future on average, the clock will get ahead of standard time. If they run slower, youll see the opposite effect.The clock registers both short-term irregularities and long-term trends in river dynamics. Its a sort of observatory that reveals how
47、 the rivers are behaving from their own temporal frame (时间框架),and allows us to witness those changes on our smartwatches or phones. Anyone who opts to go on Alaska Mean River Time will live in harmony with the planet. Anyone who considers river time in relation to atomic time will encounter a major
48、imbalance and may be motivated to counteract it by consuming less fuel or supporting greener policies.Even if this method of timekeeping is novel in its particulars, early agricultural societies also connected time to natural phenomena. In pre-Classical Greece, for instance, people “corrected” offic
49、ial calendars by shifting dates forward or backward to reflect the change of season. Temporal connection to the environment was vital to their survival. Likewise, river time and other timekeeping systems were developing may encourage environmental awareness.When St. Augustine admitted his
50、inability to define time, he highlighted one of times most noticeable qualities: Time becomes meaningful only in a defined context. Any timekeeping system is valid, and each is as praiseworthy as its purpose.1.What is the main idea of Paragraph 1?A.Timekeeping is increasingly related to na
51、ture.B.Everyone can define time on their own terms.C.The qualities of time vary with how you measure it.D.Time is a major concern of philosophers and scientists.2.The author raises three questions in Paragraph 2 mainly to .A.present an assumptionB.evaluate an argumentC.highlight an experimentD.intro
52、duce an approach3.What can we learn from this passage?A.Those who do not go on river time will live an imbalanced life.B.New ways of measuring time can help to control Earth systems.C.Atomic time will get ahead of river time if the rivers run slower.D.Modern technology may help to shape the rivers
53、1049011; temporal frame.4.What can we infer from this passage?A.It is crucial to improve the definition of time.B.A fixed frame will make time meaningless.C.We should live in harmony with nature.D.History is a mirror reflecting reality.答案语篇解读本文是说明文,主题语境为人与自然,主题语境内容为环境保护。文章通过讨论时间的定义,介绍了一种特殊的记录时间的方式。1
54、.B解题指导主旨大意题。根据 “the main idea of Paragraph 1”可知答案区域在第一段。解析本题题干意为:第一段的大意是什么?根据第一段最后一句“Even advanced physics cant decisively tell us what time is, because the answer depends on the question youre asking.(即使是高等物理学也不能果断地告诉我们时间是什么,因为答案取决于你问的问题。)”以及上文列举的哲学家St. Augustine和爱因斯坦对于时间的定义可推断,
55、第一段主要讲述每个人都可以用自己的话来定义时间。故选B项。2.D解题指导推理判断题。根据“three questions in Paragraph 2 mainly to ”可知主要分析提问题的目的是什么,属于对写作手法的考查。解析本题题干意为:作者在第二段提出三个问题主要是为了。作者在第二段提出了三个问题:What if,instead of considering time in terms of astronomy, we related time to ecology?(如果我们不考虑天文学方面的时间,而是将时间与生态学联系起来呢?),What if we allowed enviro
56、nmental conditions to set the tempo of human life?(如果我们允许环境条件来设定人类生活的节奏呢?)和What if our definition of time reflected that?(如果我们对时间的定义反映那个会怎么样呢?)。这三个问题与人类生活和生态环境有关。接着在第三段提出了一种新的定义时间的方式,由此判断第二段提出的三个问题是为了引出一种新的计时方法。故选D项。 3.C解题指导推理判断题。根据题干可知要解决此问题需要通读全文,逐项排除。解析本题题干意为:我们能从这篇文章中了解到什么?根据第三段的“If the rivers r
57、un faster in the future on average,the clock will get ahead of standard time. If they run slower,youll see the opposite effect.(如果河流在未来的平均流速更快,时间就会超过标准时间。如果它们的流速较慢,你就会看到相反的效果。)”可知,如果河流流速较慢,原子时间将超过河流时间。A、B和D三个选项均与原文不符,故应排除。解题技巧在处理一些难度较大的推理判断题时,如果直接分析有难度,可通读四个选项,把明显错误的选项直接排除,也可获得答案。4.C解题指导推理
58、判断题。根据题干中“infer”可知此题考查推理判断,需对原文信息进行总结后获得答案。解析本题题干意为:我们能从这篇文章中推断出什么?根据第二段的“.realizing that we need to moderate(调节)our actions if we hope to live in balance.(如果我们希望生活在平衡中,我们就需要调节我们的行动。)”和倒数第二段的“Temporal connection to the environment was vital to their survival.Likewise,river time and other timekeeping
59、 systems were developing may encourage environmental awareness.”可推断,我们应该与自然和谐共处。故选C项。难句分析原句:Recently,I conceptualized a new approach to timekeeping thats connected to circumstances on our planet,conditions that might change as a result of global warming.分析:这是一个主从复合句。本句主干为:I conce
60、ptualized a new approach to timekeeping。 thats connected to circumstances on our planet为定语从句;conditions作circumstances的同位语,that might change as a result of global warming是定语从句,修饰先行词conditions。译文:最近,我构思了一种新的计时方法,它与我们地球上的环境有关,这些条件可能会由于全球变暖而发生变化。Passage 4(2021天津春,C)A trial project by the Montr
61、eal Childrens Hospital suggested that the use of medical hypnosis (催眠) can reduce pain and anxiety in patients.The project also resulted in a reduction in the amount of medicines used to perform medical-imaging (医学影像) procedures.“During the examination children dont move.It works perfectly.Its amazi
62、ng,” said Johanne LEcuyer, a medical-imaging technologist at the hospital.The project was inspired by a French team from Rouen University Hospital Centre where examinations are done under hypnosis instead of general anesthesia (麻醉).A French medical-imaging technologistalso a hypnotistwas invited to
63、train a few members in the medical-imaging department of the childrens hospital.In all, 80 examinations were conducted for the project between January and September, 2019, focusing on the imaging procedures that would cause anxiety.Hypnosis is not a state of sleep:It is rather a modified (改变的) state
64、 of consciousness.The technologist will guide the patient to this modified statean imaginary world that will disassociate itself more and more from the procedure that follows.“The technologist must build up a story with the patient,” Ms. LEcuyer said.“The patient is left with the power to choose wha
65、t he wants to talk about.Do you play sports? Do you like going to the beach? We establish a subject that we will discuss throughout the procedure.”Everything that happens next during the procedure must be related to this storyan injection (注射) becomes the bite of an insect;the heat on the skin becom
66、es the sensation of the sun and a machine that rings becomes a police car passing nearby.“The important thing is that the technologist associates what is happening outside the patients body with what the patient sees in his head,” Ms. LEcuyer said.“It requires creativity on the part of the technolog
67、ist, imagination, a lot of patience and kindness.”The procedure appealed to the staff a lot when it was introduced in January.“It spread like wildfire that someone from France was here to train the technologists,” Ms. LEcuyer said.She added that she had a line of staff at her door wanting to take th
68、e training.1.One of the results produced by the trial project is.A.a better understanding of children B.less use of certain medicinesC.new medical-imaging technologyD.an improved reputation of the hospital2.The French technologist came to the childrens hospital to.A.assist in treating a patientB.car
69、ry out hypnosis trainingC.start up a new departmentD.learn about the procedure3.According to Paragraph 5, hypnosis works by.A.creating a perfect world for patientsB.forcing patients into a state of deep sleepC.putting patients into an unconscious stateD.leading patients consciousness away from reali
70、ty4.What can we learn about the story used in the procedure?A.It should keep pace with the procedure.B.It reflects the patients creativity.C.It is selected by the technologist.D.It tells what doctors are doing to the patient.5.The procedure was received among the staff with. A.uncertainty B.enthusia
71、sm C.worry D.criticism6.What is the passage mainly about?A.An easy way to communicate with patients.B.The standard method of conducting hypnosis.C.An introduction of medical-imaging technology.D.The use of hypnosis in medical-imaging procedures.答案语篇解读本文是一篇说明文。主题语境是人与社会,主题语境内容为科技发展。本文介绍了使用催眠来帮助减轻病人在医
72、学影像程序中的痛苦和焦虑。1.B细节理解题。根据第一段最后一句话The project also resulted in a reduction in the amount of medicines used to perform medical-imaging procedures.(该项目还使用于医学影像程序的药品数量减少。)可知选B。2.B推理判断题。依据第四段第一句A French medical-imaging technologistalso a hypnotistwas invited to train a few members in the medical-imaging d
73、epartment of the childrens hospital.(一位法国医学影像技术专家也是一名催眠师被邀请来培训儿童医院医学影像部的几名成员。)可知选B(进行催眠培训)。3.D细节理解题。根据第五段中的Hypnosis is not a state of sleep: It is rather a modified state of consciousness.The technologist will guide the patient to this modified statean imaginary world(催眠不是一种睡眠状态,而是一种改变的意识状态。技术专家将引导病
74、人进入这种改变的状态一个想象的世界)可知选D(让病人的意识远离现实)。4.A细节理解题。根据第七段中的Everything that happens next during the procedure must be related to this story(接下来在这个程序中发生的一切都必须与这个故事有关)可知选A(它应该与程序保持同步)。5.B推理判断题。根据最后一段中的The procedure appealed to the staff a lot以及“It spread like wildfire”可知员工对这种催眠培训很热情。6.D主旨要义题。文章在第一段中就点明了主旨:催眠在医
75、学影像程序中的应用。故选D。难句分析原句:The important thing is that the technologist associates what is happening outside the patients body with what the patient sees in his head.分析:本句中that引导表语从句,从句中还存在what引导的两个宾语从句。译文:重要的是,技术专家将病人身体外发生的事情与病人在他的脑海中看到的联系起来Passage 5(2021浙江1月,A)More than 25 years ago, Saroo Brierley live
76、d in rural (农村) India. One day, he played with his brother along the rail line and fell asleep.When he woke up and found himself alone, the 4-year-old decided his brother might be on the train he saw in front of himso he got on.That train took him a thousand miles across the country to a totally str
77、ange city.He lived on the streets, and then in an orphanage (孤儿院).There, he was adopted by an Australian family and flown to Tasmania.As he writes in his new book, A Long Way Home, Brierley couldnt help but wonder about his hometown back in India.He remembered landmarks, but since he didnt know his
78、towns name, finding a small neighborhood in a vast country proved to be impossible.Then he found a digital mapping program.He spent years searching for his hometown in the programs satellite pictures.In 2011, he came across something familiar.He studied it and realized he was looking at a towns cent
79、ral business district from a birds-eye view. He thought, “On the right-hand side you should see the three-platform train station”and there it was. “And on the left-hand side you should see a big fountain”and there it was.Everything just started to match.When he stood in front of the house where he g
80、rew up as a child, he saw a lady standing in the entrance.“Theres something about me,” he thoughtand it took him a few seconds but he finally remembered what she used to look like.In an interview Brierley says, “My mother looked so much shorter than I remembered.But she came forth and walked forward
81、, and I walked forward, and my feelings and tears and the chemical in my brain, you know, it was like a nuclear fusion (核聚变).I just didnt know what to say, because I never thought seeing my mother would ever come true.And here I am, standing in front of her.”1.Why was Brierley separated from his fam
82、ily about 25 years ago?A.He got on a train by mistake.B.He got lost while playing in the street.C.He was taken away by a foreigner.D.He was adopted by an Australian family.2.How did Brierley find his hometown?A.By analyzing old pictures.B.By travelling all around India.C.By studying digital maps.D.B
83、y spreading his story via his book.3.What does Brierley mainly talk about in the interview?A.His love for his mother.B.His reunion with his mother.C.His long way back home.D.His memory of his hometown.答案语篇解读本文是一篇记叙文。主题语境是人与自我,主题语境内容为个人生活。本文讲述了一个印度孩子因为意外离开了家乡变成孤儿,长大后利用数字地图重新找到家,找到母亲的故事。1.A推理判断题。根据第一段
84、最后一句When he woke up and found himself alone, the 4-year-old decided his brother might be on the train he saw in front of himso he got on.(当他醒来发现只有他一个人的时候,四岁的他认为他的哥哥可能在他眼前的那列火车上,所以他上了车。)可知选A(他误上了火车)。2.C推理判断题。根据第四段的描述可知选C。3.B主旨要义题。最后一段的采访中主要描述了Brierley与母亲相聚的场景。故选B。难句分析原句:He remembered landmarks, but s
85、ince he didnt know his towns name, finding a small neighborhood in a vast country proved to be impossible.分析:本句中since引导原因状语从句,finding a small neighborhood in a vast country为动名词短语作主语。译文:他记得一些地标性建筑,但由于他不知道自己的城镇的名字,要在一个辽阔的国家里找到一个小街区后来证明是不可能的。Passage 6(2019课标全国,D)Bacteria are an annoying problem for ast
86、ronauts. The microorganisms(微生物)from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week. How is NASA overcoming this very tiny big problem?Its turning to a bunch of high school kids. But not just any kids. It is dependi
87、ng on NASA HUNCH high school classrooms, like the one science teachers Gene Gordon and Donna Himmelberg lead at Fairport High School in Fairport, New York.HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers. For the past two years, Gordons students have been studying ways to kill
88、 bacteria in zero gravity, and they think theyre close to a solution(解决方案). “We dont give the students any breaks. They have to do it just like NASA engineers,”says Florence Gold, a project manager.“There are no tests,”Gordon says.“There is no graded homework. There almost are no grades, other thanA
89、re you working towards your goal?Basically, its Ive got to produce this product and then, at the end of the year, present it to NASA.Engineers come and really do an in-person review, and.its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product.”Gordon says the HUNCH program has
90、 an impact(影响) on college admissions and practical life skills. “These kids are so absorbed in their studies that I just sit back. I dont teach.” And that annoying bacteria?Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in spac
91、e.1.What do we know about the bacteria in the International Space Station?A.They are hard to get rid of.B.They lead to air pollution.C.They appear in different forms.D.They damage the instruments.2.What is the purpose of the HUNCH program?A.To strengthen teacher-student relationships.B.To sharpen st
92、udents communication skills.C.To allow students to experience zero gravity.D.To link space technology with school education.3.What do the NASA engineers do for the students in the program?A.Check their product.B.Guide project designs.C.Adjust work schedules.D.Grade their homework.4.What is the best
93、title for the text?A.NASA:The Home of AstronautsB.Space:The Final Homework FrontierC.Nature:An Outdoor ClassroomD.HUNCH:A College Admission Reform答案语篇解读本文体裁为记叙文。主题语境为人与社会,主题语境内容为科技发展。美国国家航空航天局创办了一个名为HUNCH的项目,一群高中生在项目中研究如何杀死国际空间站的细菌。本文侧重培养学生的思维品质。1.A推理判断题。本题题干意为:我们对国际空间站的细菌的了解有哪些?根据题干中的关键词bacteria in
94、 the International Space Station可定位至第一段。根据第一段中Bacteria are an annoying problem for astronauts. The microorganisms from our bodies grow uncontrollably on surfaces of the International Space Station, so astronauts spend hours cleaning them up each week.可知,国际空间站的细菌非常难处理,所以选择A项。B:它们导致空气污染;C:它们以不同的形式出现;D
95、:它们毁坏仪器。2.D细节理解题。本题题干意为:HUNCH项目的目的是什么?第二段第一句HUNCH is designed to connect high school classrooms with NASA engineers.(HUNCH的设计目的是将高中教室与NASA的工程师联系在一起。)中的high school classrooms与D选项中的school education(学校教育)对应,NASA engineers与D选项中的space technology(空间技术)对应,故选D。A:为了加强师生关系;B:为了提升学生的交流技能;C:为了让学生体验失重。3.A推理判断题。本
96、题题干意为:NASA的工程师为参加此项目的学生做了些什么?根据题干中的NASA engineers do可定位至第三段的Engineers come and really do an in-person review, and.its not a very nice thing at times. Its a hard business review of your product,句中两次出现review(检查,审查),证明NASA的工程师做的事情就是对学生做出的研究结果进行检查,所以答案是A项。B:指导项目设计;C:调整工作时间表;D:给他们的作业打分。4.B主旨要义题。本题题干意为:最适
97、合本文的标题是什么?本文主要介绍HUNCH项目,这个项目是有关太空研究的,而且研究者都是高中生。根据以上要点可知,最佳选项是B项(Space: The Final Homework Frontier),Space对应太空研究,Homework对应高中教育,Frontier(前沿)突出了这个项目的领先性。A:NASA:The Home of Astronauts,文章并非重点介绍NASA;C:Nature: An Outdoor Classroom,Nature并不聚焦太空领域;D:HUNCH: A College Admission Reform,HUNCH项目不是大学入学改革。难句分析原句:
98、Gordon says his students are emailing daily with NASA engineers about the problem, readying a workable solution to test in space.分析:句子的主干是:Gordon says his students are emailing daily,says后是宾语从句,省略了引导词that。readying a workable solution to test in space作状语。译文:戈登说,他的学生每天都给NASA的工程师们发关于这个问题的电子邮件,为在太空中进行测试
99、准备一个可行的解决方案。重点词汇a bunch of 一群present v. 提出,提交review n. 检查,审查be absorbed in 专心于Passage 7(2019课标全国,C)As data and identity theft becomes more and more common, the market is growing for biometric(生物测量)technologieslike fingerprint scansto keep others out of private e-spaces. At present, these technologie
100、s are still expensive, though.Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device(装置)that gets around this problem:a smart keyboard. This smart keyboard precisely measures the cadence(节奏)with which one types and the pressure fingers apply to each key. The keyboard could o
101、ffer a strong layer of security by analyzing things like the force of a users typing and the time between key presses. These patterns are unique to each person. Thus, the keyboard can determine peoples identities, and by extension, whether they should be given access to the compu
102、ter its connected toregardless of whether someone gets the password right.It also doesnt require a new type of technology that people arent already familiar with. Everybody uses a keyboard and everybody types differently.In a study describing the technology, the researc
103、hers had 100 volunteers type the word “touch” four times using the smart keyboard. Data collected from the device could be used to recognize different participants based on how they typed, with very low error rates. The researchers say that the keyboard should be pretty straightforward to commercial
104、ize and is mostly made of inexpensive, plastic-like parts. The team hopes to make it to market in the near future.1.Why do the researchers develop the smart keyboard?A.To reduce pressure on keys.B.To improve accuracy in typing.C.To replace the password system.D.To cut the cost of e-space protection.
105、2.What makes the invention of the smart keyboard possible?A.Computers are much easier to operate.B.Fingerprint scanning techniques develop fast.C.Typing patterns vary from person to person.D.Data security measures are guaranteed.3.What do the researchers expect of the smart keyboard?A.Itll
106、 be environment-friendly.B.Itll reach consumers soon.C.Itll be made of plastics.D.Itll help speed up typing.4.Where is this text most likely from?A.A diary.B.A guidebook.C.A novel.D.A magazine.答案语篇解读本文是一篇说明文,主题语境是科学与技术,主题语境内容为科技发展。文章介绍了Georgia Tech的研究者们想出了一种低成本的装置智能键盘,来
107、保护私人的电子空间,并希望这种设备能尽快进入市场,服务消费者。本文侧重培养学生的创新能力。1.D细节理解题。本题题干意为:研究者们为什么研发智能键盘?根据文章第一段可知,现在一些阻止别人进入私人电子空间的技术成本仍然很高。因此,来自Georgia Tech的研究者们想出了一种低成本的(low-cost)装置智能键盘,来应对这个问题。所以答案为D项:减少电子空间保护的成本。A:减轻对按键的压力;B:提升打字的精确度;C:取代密码系统。2.C细节理解题。本题题干意为:什么使智能键盘这项发明成为可能?根据第二段第四句“These patterns are unique to each person.
108、”可知,因为每个人的打字模式各不相同,所以智能键盘能识别人的身份,保护人的隐私。所以答案为C项:打字模式因人而异。A:计算机很容易操作;B:指纹扫描技术发展很快;D:数据安全措施有保证。3.B细节理解题。本题题干意为:研究者们对智能键盘期待什么?根据文章最后一段最后两句话,研究者们说键盘应该直接商业化,智能键盘主要是由价格低廉的塑料类配件制成,团队希望它在不久的将来进入市场。所以答案为B项(它将很快到达消费者手里)。A:它将是环保的;C:它将用塑料制造。此项为干扰项,用塑料制造是事实,但不是将来发生的事;D:它将有助于加速打字。4.D推理判断题。本题题干意为:这篇文章最有可能来自哪里?文章介绍
109、了一种新的保护电子空间隐私的设备智能键盘,并且希望产品能很快走进市场。本文语言客观严谨,属于科普类文章,故答案为D项:杂志。A:日记;B:指导手册;C:小说。长难句Researchers from Georgia Tech say that they have come up with a low-cost device that gets around this problem: a smart keyboard. 来自Georgia Tech的研究者说他们想出了一种低成本的解决这个问题的设备:智能键盘。该句主干为Researchers say that they have come up
110、with a low-cost device。from Georgia Tech为介词短语作后置定语,修饰Researchers;that gets around this problem是定语从句, 修饰先行词device。Passage 8(2018浙江,A)In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a centurymost experts date the first novel to
111、Robinson Crusoe in 1719but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages; the literacy(识字)rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like“By a lady.”Novels, for the most
112、part, were looked upon as silly, immoral or just plain bad.In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose charactersfrom Oliver Twist to Ti
113、ny Timwere held up as moral touchstones. Today Dickens greatness is unchallenged. Removing him from the pantheon(名人堂)of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa.How did Dickens get to the top?For all the feelings readers attach to stories, l
114、iterature is a numbers game, and the test of time is extremely difficult to pass. Some 60,000 novels were published during the Victorian age, from 1837 to 1901; today a casual reader might be able to name a half-dozen of them. Its partly true that Dickens style of writing attract
115、ed audiences from all walks of life. Its partly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But its also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck ma
116、de Dickens such a distinguished writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possibleand important for our own cultureto understand how he made himself a lasting one. 1.Which of the following best describes British novels in the 18th century?A.They were difficult to understand
117、.B.They were popular among the rich.C.They were seen as nearly worthless.D.They were written mostly by women.2.Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress.A.his reputation in FranceB.his interest in modern artC.his success in publicationD.his importance in literature3.What is the au
118、thors purpose in writing the text?A.To remember a great writer.B.To introduce an English novel.C.To encourage studies on culture.D.To promote values of the Victorian age.答案语篇解读本文是一篇记叙文。文章讲述了英国小说的发展以及狄更斯在小说发展过程中的重要作用。1.C细节理解题。从第一段的整体叙述尤其是最后一句Novels, for the most part, were looked upon as si
119、lly, immoral or just plain bad.可知,在18世纪,小说被认为是几乎没有用的东西。A项:它们很难懂;B项:它们在富人中很受欢迎;D项:它们主要是由女人写的。这三个选项均与文章不符。2.D推理判断题。第二段主要介绍了狄更斯的重要地位,在本段的最后,作者把狄更斯和蒙娜丽莎相比就是为了突出他在文学上的重要性。故选D项。3.A推理判断题。本文主要讲述了狄更斯在小说发展史上的重要作用,尤其是文章最后一句But as the 200th anniversary of his birth approaches, it is possibleand important for ou
120、r own cultureto understand how he made himself a lasting one.可知,作者呼吁人们要记住他,因此A项正确,意为“纪念一位伟大的作家”。B项:介绍一本英文小说;C项:鼓励文化研究;D项:宣传维多利亚时代的价值观。这三个选项都不符合文章的主旨。Passage 9(2018天津,D)Give yourself a test. Which way is the wind blowing?How many kinds of wildflowers can be seen from your front door?If your awareness
121、 is as sharp as it could be, youll have no trouble answering these questions.Most of us observed much more as children than we do as adults. A childs day is filled with fascination, newness and wonder. Curiosity gave us all a natural awareness. But distinctions that were sharp to
122、 us as children become unclear;we are numb(麻木的)to new stimulation(刺激), new ideas. Relearning the art of seeing the world around us is quite simple, although it takes practice and requires breaking some bad habits.The first step in awakening senses is to stop predicting what we are going to see and f
123、eel before it occurs. This blocks awareness. One chilly night when I was hiking in the Rocky Mountains with some students, I mentioned that we were going to cross a mountain stream. The students began complaining about how cold it would be. We reached the stream, and they unwillingly walked ahead. T
124、hey were almost knee-deep when they realized it was a hot spring. Later they all admitted theyd felt cold water at first.Another block to awareness is the obsession(痴迷)many of us have with naming things. I saw bird watchers who spotted a bird, immediately looked it up in field guides, and
125、said, a “ruby-crowned kinglet”and checked it off. They no longer paid attention to the bird and never learned what it was doing.The pressures of “time”and“destination”are further blocks to awareness. I encountered many hikers who were headed to a distant camp-ground with just enough time to get ther
126、e before dark. It seldom occurred to them to wander a bit, to take a moment to see whats around them. I asked them what theyd seen. “Oh, a few birds,”they said. They seemed bent on their destinations.Nature seems to unfold to people who watch and wait. Next time you take a walk,
127、no matter where it is, take in all the sights, sounds and sensations. Wander in this frame of mind and you will open a new dimension to your life.1.According to Paragraph 2, compared with adults, children are more.A.anxious to do wondersB.sensitive to others feelingsC.likely to develop unp
128、leasant habitsD.eager to explore the world around them2.What idea does the author convey in Paragraph 3?A.To avoid jumping to conclusions.B.To stop complaining all the time.C.To follow the teachers advice.D.To admit mistakes honestly.3.The bird watchers behavior shows that they.A
129、.are very patient in their observationB.are really fascinated by natureC.care only about the names of birdsD.question the accuracy of the field guides4.Why do the hikers take no notice of the surroundings during the journey?A.The natural beauty isnt attractive to them.B.They focus on arriv
130、ing at the camp in time.C.The forest in the dark is dangerous for them.D.They are keen to see rare birds at the destination.5.In the passage, the author intends to tell us we should.A.fill our senses to feel the wonders of the worldB.get rid of some bad habits in our daily lifeC.open our mind to new
131、 things and ideasD.try our best to protect nature答案语篇解读研究发现,与孩子相比,成人对周围事物的感知能力更差。如何才能唤醒这种感知能力呢?文章举例说明并对此给出了答案。1.D推理判断题。根据第二段中孩子和成年人的对比可知,大部分人在孩提时代更善于观察,每天都充满魅力、新奇与惊奇,好奇心使我们每个人都具有一种天生的感知能力。但是那些对小时候的我们来说很明显的差别变得模糊了,我们对新刺激、新观点变得麻木了。由此可推断,与成年人相比,在好奇心的驱使下,孩子更渴望去探索周围的世界。2.A推理判断题。本段开头指出,要唤醒关注周围环境的意识首先不要预测自
132、己会看到什么、会感受到什么,这会妨碍我们的感知能力。而且作者用实际的例子证明了这个观点,故推断出A项符合作者的观点,意为“要避免贸然下结论”。3.C细节理解题。根据第四段内容可知,野鸟观察者只关心鸟的名字,不再关注鸟本身和鸟的行为。由此可见C项正确,意为“只关心鸟的名字”。4.B细节理解题。倒数第二段开头提到,“时间”和“目的地”的压力进一步阻止人们去关注周围的环境。根据倒数第二段的最后一句可知,远足者们一心想要到达目的地,故B项符合文章内容,意为“他们专注于及时赶到营地”。5.A推理判断题。根据最后一段的最后两句可知,下次你散步时,无论在什么地方,都应该欣赏各种景色,倾听各种声音,接受各种感
133、觉,带着这种心境漫步,你会为生活开辟新领域。由此可知A项符合文章内容,作者建议我们充实感官来感受世界的奇迹。Passage 10(2018江苏,D)Children as young as ten are becoming dependent on social media for their sense of self-worth, a major study warned.It found many youngsters (少年) now measure their status by how much public approval they get online, often thro
134、ugh “likes”. Some change their behaviour in real life to improve their image on the web.The report into youngsters aged from 8 to 12 was carried out by Childrens Commissioner (专员) Anne Longfield. She said social media firms were exposing children to major emotional risks, with some youngst
135、ers starting secondary school ill-equipped to cope with the tremendous pressure they faced online.Some social apps were popular among the children even though they supposedly require users to be at least 13. The youngsters admitted planning trips around potential photo-opportunities and then messagi
136、ng friendsand friends of friendsto demand “likes” for their online posts.The report found that youngsters felt their friendships could be at risk if they did not respond to social media posts quickly, and around the clock.Children aged 8 to 10 were “starting to feel happy” when others liked their po
137、sts. However, those in the 10 to 12 age group were “concerned with how many people like their posts”, suggesting a “need” for social recognition that gets stronger the older they become.Miss Longfield warned that a generation of children risked growing up “worried about their appearance and image as
138、 a result of the unrealistic lifestyles they follow on platforms, and increasingly anxious about switching off due to the constant demands of social media”.She said: “Children are using social media with family and friends and to play games when they are in primary school. But what starts as fun usa
139、ge of apps turns into tremendous pressure in real social media interaction at secondary school.”As their world expanded, she said, children compared themselves to others online in a way that was “hugely damaging in terms of their self-identity, in terms of their confidence, but also in terms of thei
140、r ability to develop themselves”.Miss Longfield added: “Then there is this push to connectif you go offline, will you miss something, will you miss out, will you show that you dont care about those people you are following, all of those come together in a huge way at once.”“For children it
141、 is very, very difficult to cope with emotionally.”The Childrens Commissioner for Englands studyLife in Likesfound that children as young as 8 were using social media platforms largely for play.However, the researchinvolving eight groups of 32 children aged 8 to 12suggested that
142、as they headed toward their teens, they became increasingly anxious online.By the time they started secondary schoolat age 11children were already far more aware of their image online and felt under huge pressure to ensure their posts were popular, the report found.However, they still did not know h
143、ow to cope with mean-spirited jokes, or the sense of incompetence they might feel if they compared themselves to celebrities (名人) or more brilliant friends online. The report said they also faced pressure to respond to messages at all hours of the dayespecially at secondary school when more youngste
144、rs have mobile phones.The Childrens Commissioner said schools and parents must now do more to prepare children for the emotional minefield (雷区) they faced online. And she said social media companies must also “take more responsibility”. They should either monitor their websites better so t
145、hat children do not sign up too early, or they should adjust their websites to the needs of younger users.Javed Khan, of childrens charity Barnardos, said: “Its vital that new compulsory age-appropriate relationship and sex education lessons in England should help equip
146、 children to deal with the growing demands of social media.”“Its also hugely important for parents to know which apps their children are using.”1.Why did some secondary school students feel too much pressure?A.They were not provided with adequate equipment.B.They were not well prepared for
147、 emotional risks.C.They were required to give quick responses.D.They were prevented from using mobile phones.2.Some social app companies were to blame because .A.they didnt adequately check their users registrationB.they organized photo trips to attract more youngstersC.they enco
148、uraged youngsters to post more photosD.they didnt stop youngsters from staying up late3.Childrens comparing themselves to others online may lead to .A.less friendliness to each otherB.lower self-identity and confidenceC.an increase in online cheatingD.a stronger desire to stay on
149、line4.According to Life in Likes, as children grew, they became more anxious to .A.circulate their posts quicklyB.know the qualities of their postsC.use mobile phones for playD.get more public approval5.What should parents do to solve the problem?A.Communicate more with secondary schools.B.Urge medi
150、a companies to create safer apps.C.Keep track of childrens use of social media.D.Forbid their children from visiting the web.6.What does the passage mainly talk about?A.The influence of social media on children.B.The importance of social media to children.C.The problem in building a health
151、y relationship.D.The measure to reduce risks from social media.答案语篇解读研究发现,青少年变得依赖社交媒体来找到自我价值。他们中很多人都以网上的点赞量来衡量自己的地位,这在很多方面带来了不利影响。因此家长、学校和媒体应该肩负起更多的责任。1.B细节理解题。题干句意:为什么一些中学生们感到压力巨大?根据第三段第二句可知,社交媒体公司使孩子们在情感方面面临危险,因为这些开始上中学的年轻人并未做好准备去应对网络带来的巨大压力。由此可知B项与文章内容一致,意为“他们并没有为情感方面的危险做好充分准备”。2.A推理判断题。题干句意:一些社交
152、应用程序公司应该受到谴责,因为。根据第四段可知,尽管有些社交应用程序应该要求用户至少满13岁,但是这些应用程序还是受到孩子们的欢迎。由此可见,社交应用程序公司并没有充分检查用户的注册,故A项符合文章内容。3.B细节理解题。题干句意:孩子们与他人在网上进行比较可能导致。根据第九段可知,随着孩子交际圈的扩大,他们会与他人在网上进行比较,这会严重损害他们的自我认同、自信心以及发展自我的能力,由此可见B项符合文章内容。4.D推理判断题。题干句意:根据Life in Likes,随着孩子们的成长,他们变得更加渴望。根据第十一、十二和十三段可知,这项研究发现8岁的孩子利用社交媒体平台主要是为了玩儿,而到1
153、0岁左右时,他们上网就开始变得焦虑了,到了11岁时,他们更加关注自己的网络形象,他们要确保自己发布的内容受到别人欢迎。由此判断,随着孩子的成长,他们上网更加渴望得到他人的赞同。5.C细节理解题。题干句意:要解决这个问题,家长应该做什么?由倒数第一段可知C项“跟踪孩子们对社交媒体的使用”符合题意。故选C。6.A主旨要义题。通读全文可概括得知,文章主要介绍了一项研究发现:随着孩子们的成长,社交媒体给他们带来了不利影响,故A项符合文章主旨,意为“社交媒体对孩子们的影响”。Passage 11(2017课标全国,B)I work with Volunteers for Wildlife, a resc
154、ue and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking;survival is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰)on the
155、ground. When Iarrived, I saw a 2- to 3-week-old owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟)and it seemed fine. If I could locate the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct a nest and anchor it in a tree.The homeown
156、er was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches into the basket to make this nest safe and comfortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.Now all that was needed were the parents, but they were absent. I gave the homeowner a recording of the hunger scr
157、eams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults;they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure, but sometimes the spirits of nature s
158、mile on us all!The homeowner called to say that the parents had responded to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And it was accompanied in the nest by the greatest sight of allLUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do s
159、o.1.What is unavoidable in the authors rescue work according to paragraph 1?A.Efforts made in vain.B.Getting injured in his work.C.Feeling uncertain about his future.D.Creatures forced out of their homes.2.Why was the author called to Muttontown?A.To rescue a woman.B.To take care of a woma
160、n.C.To look at a baby owl.D.To cure a young owl.3.What made the chick calm down?A.A new nest.B.Some food.C.A recording.D.Its parents.4.How would the author feel about the outcome of the event?A.Its unexpected.B.Its beautiful.C.Its humorous.D.Its discouraging.答
161、案语篇解读本文为记叙文,讲述了一位志愿者成功救助一只落到地上的猫头鹰雏鸟的故事。作者为猫头鹰雏鸟编织了一个鸟巢放在树上,并请人播放猫头鹰雏鸟叫声的录音,最终成功引回猫头鹰雏鸟的父母来照顾它。1.A推理判断题。根据第一段中的 “can be heartbreaking;survival is never certain”可知,拯救野生生物的工作有时令人心碎,因为动物不一定能活下来,也就是说可能会徒劳无功,由此可知答案为A项。B:在工作中受伤;C:对未来不确定;D:生物会被迫离开栖息地。以上三项在文中均未被提及,故全部排除。2.C细节理解题。根据第二段中的 “She had found a you
162、ng owl on the ground.”和第三段中的“I examined the chick and it seemed fine.”可知,作者接到一位居住在Muttontown的妇女的电话,于是赶过去看看这只雏鸟的情况。选项C中的“look at(检查)”与文中的“examined”相对应,故答案为C项。3.A细节理解题。题干中的“calm down”是关键词。文中第四段指出,作者把雏鸟放进特意为它做的鸟巢后,它很快安静了下来,由此可知新的鸟巢使雏鸟平静了下来,故答案为A项。其他选项的信息是故事发展到后期出现的,故排除。4.B推理判断题。短文的最后三句描写作者看到巢中的小猫头鹰十分健康
163、、活跃,最令人喜悦的是它的父母给它觅来了午餐。由此可以推断小猫头鹰今后也将得到其父母的悉心照料。作者对事件结局的感受通过“the greatest sight”表现出来,与文章第一段中的“beautiful”相呼应。因此答案应为B项。Passage 12(2017课标全国,D)When a leafy plant is under attack, it doesnt sit quietly. Back in 1983, two scientists, Jack Schultz and Ian Baldwin, reported that young maple trees getting bi
164、tten by insects send out a particular smell that neighboring plants can get. These chemicals come from the injured parts of the plant and seem to be an alarm. What the plants pump through the air is a mixture of chemicals known as volatile organic compounds, VOCs for short.Scientists have found that
165、 all kinds of plants give out VOCs when being attacked. Its a plants way of crying out. But is anyone listening?Apparently. Because we can watch the neighbors react.Some plants pump out smelly chemicals to keep insects away. But others do double duty. They pump out perfumes designed to attract diffe
166、rent insects who are natural enemies to the attackers. Once they arrive, the tables are turned. The attacker who was lunching now becomes lunch.In study after study, it appears that these chemical conversations help the neighbors. The damage is usually more serious on the first plant, but the neighb
167、ors, relatively speaking, stay safer because they heard the alarm and knew what to do.Does this mean that plants talk to each other?Scientists dont know. Maybe the first plant just made a cry of pain or was sending a message to its own branches, and so, in effect, was talking to itself. Perhaps the
168、neighbors just happened to“overhear”the cry. So information was exchanged, but it wasnt a true, intentional back and forth.Charles Darwin, over 150 years ago, imagined a world far busier, noisier and more intimate(亲密的)than the world we can see and hear. Our senses are weak. Theres a whole lot going
169、on.1.What does a plant do when it is under attack?A.It makes noises.B.It gets help from other plants.C.It stands quietly.D.It sends out certain chemicals.2.What does the author mean by“the tables are turned”in paragraph 3?A.The attackers get attacked.B.The insects gather under the table.C.The plants
170、 get ready to fight back.D.The perfumes attract natural enemies.3.Scientists find from their studies that plants can.A.predict natural disastersB.protect themselves against insectsC.talk to one another intentionallyD.help their neighbors when necessary4.What can we infer from the last paragraph?A.Th
171、e world is changing faster than ever.B.People have stronger senses than before.C.The world is more complex than it seems.D.People in Darwins time were more imaginative.答案语篇解读本文为介绍科普知识的说明文。文章主要介绍了科学家所揭示的植物抵御昆虫袭击和传递信息的奥秘。1.D细节理解题。根据第一段枫树的例子可知,当其受到攻击时,受到伤害的部位会释放出被称为VOCs的化学物质,由第二段第一句可知所有的植物受到攻击时都会做出这种反应
172、,故D项正确。植物被攻击时释放出的是化学物质而不是噪音,故排除A;释放出的化学物质是对其他植物的警示,而不是从其他植物那里得到帮助,故排除B;根据第一段首句可排除C项。2.A推理判断题。根据第三段可知,某些植物受到攻击时,会释放出某种香味,将攻击者的天敌吸引过来,由此可知当它们到来时,情况发生了反转,原先享用午餐(侵害树木)的攻击者将会成为其天敌的午餐,即成为被攻击者,故A项正确。3.B推理判断题。根据文章前三段所描述的树木在遭到昆虫袭击后的反应,加之第四段所介绍的树木的损伤情况和周边树木接到警报后的反应,可以概括出植物能够保护自身不受昆虫侵害这一点。故正确答案为B。4.C推理判断题。最后一段
173、提到,150多年前,达尔文就曾想到生物世界比我们所看到、听到的更加繁忙,更加吵闹,也更加亲密,我们的感官不够强大,很多东西未被感知到。由此可推断出,这个世界比其表面看上去更加复杂,故C项正确。Passage 13(2017课标全国,B)Minutes after the last movie ended yesterday at the Plaza Theater, employees were busy sweeping up popcorns and gathering coke cups. It was a scene that had been repeated many times
174、in the theaters 75-year history. This time, however, the cleanup was a little different. As one group of workers carried out the rubbish, another group began removing seats and other theater equipment in preparation for the buildings end.The film classic The Last Picture Show was the last movie show
175、n in the old theater. Though the movie is 30 years old, most of the 250 seats were filled with teary-eyed audience wanting to say good-bye to the old building. Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it seemed appropriate. The movie is set in a small town where the only movie theat
176、er is preparing to close down.Bradford said that large modern theaters in the city made it impossible for the Plaza to compete. He added that the theaters location(位置)was also a reason.“This used to be the center of town,”he said.“Now the area is mostly office buildings and warehouses.”Last week som
177、e city officials suggested the city might be interested in turning the old theater into a museum and public meeting place. However, these plans were abandoned because of financial problems. Bradford sold the building and land to a local development firm, which plans to build a shopping complex on th
178、e land where the theater is located.The theater audience said good-bye as Bradford locked the doors for the last time. After 75 years the Plaza Theater had shown its last movie. The theater will be missed.1.In what way was yesterdays cleanup at the Plaza special?A.It made room for new equipment.B.It
179、 signaled the closedown of the theater.C.It was done with the help of the audience.D.It marked the 75th anniversary of the theater.2.Why was The Last Picture Show put on?A.It was an all-time classic.B.It was about the history of the town.C.The audience requested it.D.The theater owner found it suita
180、ble.3.What will probably happen to the building?A.It will be repaired.B.It will be turned into a museum.C.It will be knocked down.D.It will be sold to the city government.4.What can we infer about the audience?A.They are disappointed with Bradford.B.They are sad to part with the old theater.C.They a
181、re supportive of the city officials.D.They are eager to have a shopping center.答案语篇解读一家经营了75年的影院宣布关张,最后放映的最后一场电影让观众热泪盈眶。文中介绍了影院关张的原因以及影院场地的改造计划。1.B推理判断题。第一段结尾处说,一组工人运垃圾,另外一组工人开始拆卸座椅和其他设备,为影院的结束做准备。这预示着这个已有75年历史的影院永远关张,故B项正确。2.D细节理解题。根据第二段的“Theater owner Ed Bradford said he chose the movie because it
182、 seemed appropriate.”可知D项正确。3.C推理判断题。短文第四段后半部分说影院老板已经把影院连同土地出售给了当地的一家开发公司,而开发公司计划在影院所在地建设一个综合购物大楼。考生依据这些信息可以推断出影院建筑肯定要被拆除,故正确选项为C。B项有一些干扰作用。4.B推理判断题。根据文章第二段所描述的拥有250个座位的影院几乎座无虚席,观众眼含泪水观看一部三十年前的老电影和影院做最后的告别的场景,可以推断出B项正确。Passage 14(2017江苏,C)A new commodity brings about a highly profitable, fast-growin
183、g industry, urging antitrust(反垄断)regulators to step in to check those who control its flow. A century ago, the resource in question was oil. Now similar concerns are being raised by the giants(巨头)that deal in data, the oil of the digital age. The most valuable firms are Google, Amazon, Facebook and
184、Microsoft. All look unstoppable.Such situations have led to calls for the tech giants to be broken up. But size alone is not a crime. The giants success has benefited consumers. Few want to live without search engines or a quick delivery. Far from charging consumers high prices, many of these servic
185、es are free(users pay,in effect, by handing over yet more data). And the appearance of new-born giants suggests that newcomers can make waves, too.But there is cause for concern. The internet has made data abundant, all-present and far more valuable, changing the nature of data and competition. Goog
186、le initially used the data collected from users to target advertising better. But recently it has discovered that data can be turned into new services:translation and visual recognition, to be sold to other companies. Internet companies control of data gives them enormous power. So they have a“Gods
187、eye view”of activities in their own markets and beyond.This nature of data makes the antitrust measures of the past less useful. Breaking up firms like Google into five small ones would not stop remaking themselves:in time, one of them would become great again. A rethink is requiredand as a new appr
188、oach starts to become apparent, two ideas stand out.The first is that antitrust authorities need to move from the industrial age into the 21st century. When considering a merger(兼并), for example, they have traditionally used size to determine when to step in. They now need to take into account the e
189、xtent of firms data assets(资产)when assessing the impact of deals. The purchase price could also be a signal that an established company is buying a new-born threat. When this takes place, especially when a new-born company has no revenue to speak of, the regulators should raise red flags.The second
190、principle is to loosen the control that providers of on-line services have over data and give more to those who supply them. Companies could be forced to reveal to consumers what information they hold and how much money they make from it. Governments could order the sharing of certain kinds of data,
191、 with users consent.Restarting antitrust for the information age will not be easy. But if governments dont want a data economy controlled by a few giants, they must act soon.1.Why is there a call to break up giants? A.They have controlled the data market.B.They collect enormous private data.C.They n
192、o longer provide free services.D.They dismissed some new-born giants.2.What does the technological innovation in Paragraph 3 indicate?A.Data giants technology is very expensive.B.Googles idea is popular among data firms.C.Data can strengthen giants controlling position.D.Data can be turned into new
193、services or products.3.By paying attention to firms data assets, antitrust regulators could .A.kill a new threatB.avoid the size trapC.favour bigger firmsD.charge higher prices4.What is the purpose of loosening the giants control of data?A.Big companies could relieve data security pressure.B.Governm
194、ents could relieve their financial pressure.C.Consumers could better protect their privacy.D.Small companies could get more opportunities.答案语篇解读本文为说明文,属于社科类文章。文章说明了人们在受益于大数据的同时,还成就了一些通过数据发财的商业巨头。为了防止这些巨头控制某一领域和市场,政府需要采取行动。1.A推理判断题。根据第二段第一句中的“Such situation”可知答案在第一段,第一段暗示出分化商业巨头的原因是他们控制了数据市场,故答案为A项。2
195、.C事实细节题。根据第三段最后两句可知答案是C项。3.B事实细节题。根据第五段第二、三句可知选B项。4.D推理判断题。根据第六段可知,大数据规则的松动可以让小公司获得更多的机会,故选D项。Passage 15(2016课标全国,D)A new collection of photos brings an unsuccessful Antarctic voyage back to life.Frank Hurleys pictures would be outstandingundoubtedly first-rate photo-journalismif they had been made
196、last week. In fact, they were shot from 1914 through 1916, most of them after a disastrous shipwreck(海难),by a cameraman who had no reasonable expectation of survival. Many of the images were stored in an ice chest, under freezing water, in the damaged wooden ship.The ship was the Endurance, a small,
197、 tight, Norwegian-built three-master that was intended to take Sir Ernest Shackleton and a small crew of seamen and scientists, 27 men in all, to the southernmost shore of Antarcticas Weddell Sea. From that point Shackleton wanted to force a passage by dog sled(雪橇)across the continent. The journey w
198、as intended to achieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done. Captain Scott had reached the South Pole early in 1912 but had died with his four companions on the march back.As writer Caroline Alexander makes clear in her forceful and well-researched story The Endurance, adventuring was
199、 even then a thoroughly commercial effort. Scotts last journey, completed as he lay in a tent dying of cold and hunger, caught the worlds imagination, and a film made in his honor drew crowds. Shackleton, a onetime British merchant-navy officer who had got to within 100 miles of the South Pole in 19
200、08, started a business before his 1914 voyage to make money from movie and still photography. Frank Hurley, a confident and gifted Australian photographer who knew the Antarctic, was hired to make the images, most of which have never before been published.1.What do we know about the photos taken by
201、Hurley?A.They were made last week.B.They showed undersea sceneries.C.They were found by a cameraman.D.They recorded a disastrous adventure.2.Who reached the South Pole first according to the text?A.Frank Hurley.B.Ernest Shackleton.C.Robert Falcon Scott.D.Caroline Alexander.3.What does Alexander thin
202、k was the purpose of the 1914 voyage?A.Artistic creation.B.Scientific research.C.Money making.D.Treasure hunting.答案语篇解读本文是一篇说明文。文章通过Frank Hurley的照片讲述了那次航行的背景。1.D推理判断题。根据文章第二段第二句可知,Frank Hurley的照片拍摄于1914年到1916年,大多数是在经历海难后,在没有生存的希望的情况下拍摄的,由此可判断它们记录了一次海难。2.C推理判断题。根据文章第三段中的The journey was intended to ac
203、hieve more than what Captain Robert Falcon Scott had done.以及下句可知,1912年Robert Falcon Scott到达了南极,而Endurance航行的目的是超越他,但是遭遇了海难,由此可判断Robert Falcon Scott到达南极的时间更早。3.C细节理解题。根据文章第四段第一句中的a thoroughly commercial effort可知,Alexander认为那时的冒险完全是一种商业行为,也就是为了赚钱,因此可判断选C项。Passage 16(2016课标全国,C)If you are a fruit growe
204、ror would like to become onetake advantage of Apple Day to see whats around. Its called Apple Day but in practice its more like Apple Month. The day itself is on October 21, but since it has caught on, events now spread out over most of October around Britain.Visiting an apple event is a good chance
205、 to see, and often taste, a wide variety of apples. To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets, it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence, such as Decio which was grown by the Romans. Alth
206、ough it doesnt taste of anything special, its still worth a try, as is the knobbly(多疙瘩的)Cats Head which is more of a curiosity than anything else.There are also varieties developed to suit specific local conditions. One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette, but youll nee
207、d a warm, sheltered place with perfect soil to grow it, so its a pipe dream for most apple lovers who fall for it.At the events, you can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions, and because these are family affairs, children are well catered for with apple-themed fu
208、n and games.Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit, including stately gardens and commercial orchards(果园). If you want to have a real orchard experience, try visiting the National Fruit Collection at Brogdale, near Faversham in Kent.1.What can people do at the app
209、le events?A.Attend experts lectures.B.Visit fruit-loving families.C.Plant fruit trees in an orchard.D.Taste many kinds of apples.2.What can we learn about Decio?A.It is a new variety.B.It has a strange look.C.It is rarely seen now.D.It has a special taste.3.What does the underlined phrase“a pipe dre
210、am”in Paragraph 3 mean?A.A practical idea.B.A vain hope.C.A brilliant plan.D.A selfish desire.4.What is the authors purpose in writing the text?A.To show how to grow apples.B.To introduce an apple festival.C.To help people select apples.D.To promote apple research.答案语篇解读本文是说明文,介绍了苹果节的有关情况。在苹果节期间,你可以
211、品尝到各种苹果。文中还提及了一些特殊的品种和苹果节的一些特色活动。1.D细节理解题。根据第二段第一句Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide variety of apples.可知可以品尝到很多品种的苹果。故选D。2.C细节理解题。根据第二段中的it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence,such as Decio which was grown by the Rom
212、ans可知选C。3.B猜测词义题。根据youll need a warm,sheltered place with perfect soil to grow it可知种此种苹果不易,故选B。4.B推理判断题。通读全文,可以知道作者的目的是介绍苹果节。Passage 17(2016课标全国,D)Bad news sells. If it bleeds, it leads. No news is good news, and good news is no news. Those are the classic rules for the evening broadcasts and the mo
213、rning papers. But now that information is being spread and monitored(监控)in different ways, researchers are discovering new rules. By tracking peoples e-mails and online posts, scientists have found that good news can spread faster and farther than disasters and sob stories.“Theif it bleedsrule works
214、 for mass media,”says Jonah Berger, a scholar at the University of Pennsylvania.“They want your eyeballs and dont care how youre feeling. But when you share a story with your friends, you care a lot more how they react. You dont want them to think of you as a Debbie Downer.”Researchers analyzing wor
215、d-of-mouth communicatione-mails, Web posts and reviews, face-to-face conversationsfound that it tended to be more positive than negative(消极的), but that didnt necessarily mean people preferred positive news. Was positive news shared more often simply because people experienced more good things than b
216、ad things?To test for that possibility, Dr. Berger looked at how people spread a particular set of news stories:thousands of articles on The New York Times website. He and a Penn colleague analyzed the“most e-mailed”list for six months. One of his first findings was that articles in the science sect
217、ion were much more likely to make the list than non-science articles. He found that science amazed Times readers and made them want to share this positive feeling with others.Readers also tended to share articles that were exciting or funny, or that inspired negative feelings like anger or anxiety,
218、but not articles that left them merely sad. They needed to be aroused(激发)one way or the other, and they preferred good news to bad. The more positive an article, the more likely it was to be shared, as Dr. Berger explains in his new book,“Contagious:Why Things Catch On.”1.What do the classic rules m
219、entioned in the text apply to?A.News reports.B.Research papers.C.Private e-mails.D.Daily conversations.2.What can we infer about people like Debbie Downer?A.Theyre socially inactive.B.Theyre good at telling stories.C.Theyre inconsiderate of others.D.Theyre careful with their words.3.Which tended to
220、be the most e-mailed according to Dr. Bergers research?A.Sports news.B.Science articles.C.Personal accounts.D.Financial reviews.4.What can be a suitable title for the text?A.Sad Stories Travel Far and WideB.Online News Attracts More PeopleC.Reading Habits Change with the TimesD.Good News Beats Bad o
221、n Social Networks答案语篇解读新闻媒体为了吸引人们的眼球,常常报道不好的消息或悲惨的事情,但是随着网络的发展情况有了变化。研究者通过追踪人们的邮件和网络跟帖,发现好的消息传播得更快。在现在的社交网络中,好消息打败了坏消息,人们更倾向于传播正能量的文章等。1.A细节理解题。根据文章第一段中的Those are the classic rules for the evening broadcasts and the morning papers. 可知传统规则适用于新闻报道,故答案是A。2.C推理判断题。根据文章第二段可知大众媒体只关心是否吸引你的眼球,而不关心你的感受,但是当你和
222、你的朋友分享故事的时候,你会非常关心你朋友的反应,不希望对方认为你是一个冷漠的、不体贴的人。C选项符合文意。3.B细节理解题。根据第三段倒数第二句话可知科学类的文章比非科学类的文章被写入邮件的可能性大得多,故B选项正确。4.D主旨要义题。根据文章的第一段可知,坏消息传播得更快。如果新闻里有流血事件,那么这条新闻会成为头版头条,引起人们的注意。但是现在情况发生了变化,研究者通过追踪人们的邮件和网络跟帖,发现好的消息传播得更快。在现在的社交网络中,好消息打败了坏消息,故D选项正确。Passage 18(2016北京,B)Surviving Hurricane Sandy(飓风桑迪)Natalie
223、Doan,14,has always felt lucky to live in Rockaway, New York.Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the waves from her house.“Its the ocean that makes Rockaway so special,”she says.On October 29, 2012, that ocean turned fierce. That night, Hurricane Sandy attacked
224、 the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately, Natalies family escaped to Brooklyn shortly before the citys bridges closed.When they returned to Rockaway the next day,they found their neighborhood in ruins. Many of Natalies friends had lost their homes and were living far away.
225、All around her, people were suffering, especially the elderly. Natalies school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn.In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with carloads of donated clothing and toys. Ne
226、ighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings.“My mom tells me that I cant control what happens to me,”Natalie says, “but I can always choose how I deal wi
227、th it.”Natalies choice was to help.She created a website page, matching survivors in need with donors who wanted to help. Natalie posted information about a boy named Patrick, who lost his baseball card collection when his house burned down. Within days, Patricks collection was replaced.In the comin
228、g months, her website page helped lots of kids:Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard. Natalie also worked with other organizations to bring much-needed supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and
229、 honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.Today, the scars(创痕) of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt. “I cant imagine living anywhere but Rockaway,”Natalie declares.“My neighborhood will be back, even stronge
230、r than before.”1.When Natalie returned to Rockaway after the hurricane, she found.A.some friends had lost their livesB.her neighborhood was destroyedC.her school had moved to BrooklynD.the elderly were free from suffering2.According to Paragraph 4, who inspired Natalie most?A.The people helping Rock
231、away rebuild.B.The people trapped in high-rise buildings.C.The volunteers donating money to survivors.D.Local teenagers bringing clothing to elderly people.3.How did Natalie help the survivors?A.She gave her toys to other kids.B.She took care of younger children.C.She called on the White House to he
232、lp.D.She built an information sharing platform.4.What does the story intend to tell us?A.Little people can make a big difference.B.A friend in need is a friend indeed.C.East or west, home is best.D.Technology is power.答案语篇解读本文为记叙文。飓风桑迪袭击了Natalie的家乡Rockaway,损失很大,一些人的援助行为鼓舞了Natalie,她创办了一个网站来帮助家乡的人们。1.
233、B细节理解题。根据第三段开头“.they found their neighborhood in ruins.”可知B项正确。2.A细节理解题。根据第四段开头第一句可知帮助Rockaway进行重建的人们鼓舞了她,包括带来捐赠品的志愿者、帮助他人的邻居以及帮助老人的青少年们,故A项正确。3.D推理判断题。根据倒数第三段可知Natalie创办了一个网站,发布需要帮助的幸存者的信息,从而可以让捐赠者们找到捐赠的对象,由此可知她建立了一个信息分享平台,故D项正确。4.A推理判断题。从整篇文章可以得知,Natalie虽然年纪不大,但是她在飓风后家乡的重建过程中,创办了一个信息分享平台,为他人提供了巨大的
234、帮助,故A项正确。Passage 19(2016天津,A)A Language Programme for TeenagersWelcome to Teenagers Abroad!We invite you to join us on an amazing journey of language learning.Our CoursesRegardless of your choice of course, youll develop your language ability both quickly and effectively.Our Standard Course guarante
235、es a significant increase in your confidence in a foreign language, with focused teaching in all 4 skill areasspeaking, listening, reading and writing.Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week, guaranteeing the fastest possible language learning(see tabl
236、e below).Course TypeDaysNumber of LessonsCourse TimetableStandard CourseMonFri20 lessons9:0012:30Intensive CourseMonFri20 lessons9:0012:3010 lessons13:0014:30EvaluationStudents are placed into classes according to their current language skills.The majority of them take an online language test before
237、 starting their programme. However, if this is not available, students sit the exam on the first Monday of their course.Learning materials are provided to students throughout their course, and there will never be more than 15 participants in each class.Arrivals and TransferOur programme offers the f
238、ull packagestudents are taken good care of from the start through to the very end. They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort. We require the students full flight details at least 4 weeks in advance.Meals/Allergies(过敏)/Special Dietary RequirementsS
239、tudents are provided with breakfast, dinner and either a cooked or packed lunch(which consists of a sandwich, a drink and a dessert). Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements as well as information a
240、bout any medicines you take. Depending on the type of allergies and/or dietary requirements, an extra charge may be made for providing special food.1.How does Intensive Course differ from Standard Course?A.It is less effective.B.It focuses on speaking.C.It includes extra lessons.D.It gives you confi
241、dence.2.When can a student attend Standard Course?A.13:0014:30 Monday.B.9:0012:30 Tuesday.C.13:0014:30 Friday.D.9:0012:30 Saturday.3.Before starting their programme, students are expected to.A.take a language testB.have an online interviewC.prepare learning materialsD.report their language levels4.W
242、ith the full package, the programme organiser is supposed to.A.inform students of their full flight detailsB.look after students throughout the programmeC.offer students free sightseeing tripsD.collect students luggage in advance5.Which of the following may require an extra payment? A.Cooked dinner.
243、B.Mealtime dessert.C.Packed lunch.D.Special diet.答案语篇解读本文为应用文,题材为广告类。文章介绍了一家名为“Teenagers Abroad”的语言培训机构为青少年开办的短期培训课程的相关情况。1.C细节理解题。由Our Courses部分中的“Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week”可知,Intensive Course是在Standard Course的基础上,每周额外增加10节课。故答案为C。2.B细节理
244、解题。由表格中的Standard Course一行的信息可知,B项正确。3.A细节理解题。由Evaluation部分中的“The majority of them take an online language test before starting their programme.”可知,大多数参训的学生在开始培训前要进行一次在线语言测试,故选A。4.B推理判断题。由Arrivals and Transfer部分的首句可推知,课程的组织者应该自始至终照看好学员,故选B。5.D推理判断题。由最后一句“.an extra charge may be made for providing spe
245、cial food.”可推知,对于所提供的特殊饮食,需要加收额外的费用。故选D。Passage 20(2016江苏,C)El Nio, a Spanish term for “the Christ child”, was named by South American fishermen who noticed that the global weather pattern, which happens every two to seven years, reduced the amount of fishes caught around Christmas. El Nio sees warm
246、 water, collected over several years in the western Pacific, flow back eastwards when winds that normally blow westwards weaken, or sometimes the other way round.The weather effects, both good and bad, are felt in many places. Rich countries gain more from powerful Nios, on balance, than they lose.
247、A study found that a strong Nio in 1997-98 helped Americas economy grow by$15 billion, partly because of better agricultural harvests:farmers in the Midwest gained from extra rain. The total rise in agricultural incomes in rich countries is greater than the fall in poor ones.But in Indonesia extreme
248、ly dry forests are in flames. A multi-year drought(干旱)in south-east Brazil is becoming worse. Though heavy rains brought about by El Nio may relieve the drought in California, they are likely to cause surface flooding and other disasters.The most recent powerful Nio, in 1997-98, killed around 21,000
249、 people and caused damage worth$36 billion around the globe. But such Nios come with months of warning, and so much is known about how they happen that governments can prepare. According to the Overseas Development Institute (ODI), however, just 12% of disaster-relief funding in the past two decades
250、 has gone on reducing risks in advance, rather than recovery and rebuilding afterwards. This is despite evidence that a dollar spent on risk-reduction saves at least two on reconstruction.Simple improvements to infrastructure(基础设施)can reduce the spread of disease. Better sewers(下水道)make it less like
251、ly that heavy rain is followed by an outbreak of the disease of bad stomach. Stronger bridges mean villages are less likely to be left without food and medicine after floods. According to a paper in 2011 by Mr Hsiang and co-authors, civil conflict is related to El Nios harmful effectsand the poorer
252、the country, the stronger the link. Though the relationship may not be causal, helping divided communities to prepare for disasters would at least reduce the risk that those disasters are followed by killing and wounding people. Since the poorest are least likely to make up for their losses from dis
253、asters linked to El Nio, reducing their losses needs to be the priority.1.What can we learn about El Nio in Paragraph 1?A.It is named after a South American fisherman.B.It takes place almost every year all over the world.C.It forces fishermen to stop catching fish around Christmas.D.It sees the chan
254、ges of water flow direction in the ocean.2.What may El Nios bring about to the countries affected?A.Agricultural harvests in rich countries fall.B.Droughts become more harmful than floods.C.Rich countries gains are greater than their losses.D.Poor countries suffer less from droughts economically.3.T
255、he data provided by ODI in Paragraph 4 suggest that.A.more investment should go to risk reductionB.governments of poor countries need more aidC.victims of El Nio deserve more compensationD.recovery and reconstruction should come first4.What is the authors purpose in writing the passage?A.To introduc
256、e El Nio and its origin.B.To explain the consequences of El Nio.C.To show ways of fighting against El Nio.D.To urge people to prepare for El Nio.答案语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了厄尔尼诺现象名称的由来、发生的时间、造成的影响,督促人们加强风险前资金的投入,改进基础设施,为厄尔尼诺现象的发生做好准备。1.D细节理解题。根据文章第一段的El Nio sees warm water, collected over several years in t
257、he western Pacific, flow back eastwards when winds that normally blow westwards weaken, or sometimes the other way round.可知厄尔尼诺现象见证了大海中水流方向的变化。故选D。2.C细节理解题。根据文章第二段的Rich countries gain more from powerful Nios, on balance, than they lose.可知总的来说富裕国家收获的比失去的多,故C项正确。3.A推理判断题。根据文章第四段第三句According to the Ove
258、rseas Development Institute (ODI), however, just 12% of disaster-relief funding in the past two decades has gone on reducing risks in advance.可知在过去二十年里仅有12%的灾难救济资金用于提前降低风险,因此第四段旨在说明应该投入更多的资金来降低风险。4.D主旨要义题。综合全文内容并结合文章最后一段可知本文旨在督促人们为厄尔尼诺现象做好准备。Passage 21(2016江苏,D)Not so long ago, most people didnt kno
259、w who Shelly-Ann Fraser-Pryce was going to become. She was just an average high school athlete. There was every indication that she was just another Jamaican teenager without much of a future. However, one person wanted to change this. Stephen Francis observed then eighteen-year-old Shelly-Ann at a
260、track meet and was convinced that he had seen the beginnings of true greatness. Her times were not exactly impressive, but even so, he sensed there was something trying to get out, something the other coaches had overlooked when they had assessed her and found her lacking. He decided to offer Shelly
261、-Ann a place in his very strict training sessions. Their cooperation quickly produced results, and a few years later at Jamaicas Olympic trials in early 2008, Shelly-Ann, who at that time only ranked number 70 in the world, beat Jamaicas unchallenged queen of the sprint(短跑).“Where did she come from?
262、” asked an astonished sprinting world, before concluding that she must be one of those one-hit wonders that spring up from time to time, only to disappear again without signs. But Shelly-Ann was to prove that she was anything but a one-hit wonder. At the Beijing Olympics she swept away any doubts ab
263、out her ability to perform consistently by becoming the first Jamaican woman ever to win the 100 metres Olympic gold. She did it again one year on at the World Championships in Berlin, becoming world champion with a time of 10.73the fourth fastest time ever.Shelly-Ann is a little woman with a big sm
264、ile. She has a mental toughness that did not come about by chance. Her journey to becoming the fastest woman on earth has been anything but smooth and effortless. She grew up in one of Jamaicas toughest inner-city communities known as Waterhouse, where she lived in a one-room apartment, sleeping fou
265、r in a bed with her mother and two brothers. Waterhouse, one of the poorest communities in Jamaica, is a really violent and overpopulated place. Several of Shelly-Anns friends and family were caught up in the killings; one of her cousins was shot dead only a few streets away from where she lived. So
266、metimes her family didnt have enough to eat. She ran at the school championships barefooted because she couldnt afford shoes. Her mother Maxime, one of a family of fourteen, had been an athlete herself as a young girl but, like so many other girls in Waterhouse, had to stop after she had her first b
267、aby.Maximes early entry into the adult world with its responsibilities gave her the determination to ensure that her kids would not end up in Waterhouses roundabout of poverty. One of the first things Maxime used to do with Shelly-Ann was taking her to the track, and she was ready to sacrifice every
268、thing.It didnt take long for Shelly-Ann to realize that sports could be her way out of Waterhouse. On a summer evening in Beijing in 2008, all those long, hard hours of work and commitment finally bore fruit. The barefoot kid who just a few years previously had been living in poverty, surrounded by
269、criminals and violence, had written a new chapter in the history of sports.But Shelly-Anns victory was far greater than that. The night she won Olympic gold in Beijing, the routine murders in Waterhouse and the drug wars in the neighbouring streets stopped. The dark cloud above one of the worlds tou
270、ghest criminal neighbourhoods simply disappeared for a few days. “I have so much fire burning for my country,”Shelly said. She plans to start a foundation for homeless children and wants to build a community centre in Waterhouse. She hopes to inspire the Jamaicans to lay down their weapons. She inte
271、nds to fight to make it a womans as well as a mans world. As Muhammad Ali puts it, “Champions arent made in gyms. Champions are made from something they have deep inside them. A desire, a dream, a vision.”One of the things Shelly-Ann can be proud of is her understanding of this truth.1. Why did Step
272、hen Francis decide to coach Shelly-Ann?A.He had a strong desire to free her family from trouble.B.He sensed a great potential in her despite her weaknesses.C.She had big problems maintaining her performance.D.She suffered a lot of defeats at the previous track meets.2.What did the sprinting world th
273、ink of Shelly-Ann before the 2008 Olympic Games?A.She would become a promising star.B.She badly needed to set higher goals.C.Her sprinting career would not last long.D.Her talent for sprinting was known to all.3.What made Maxime decide to train her daughter on the track?A.Her success and lessons in
274、her career.B.Her interest in Shelly-Anns quick profit.C.Her wish to get Shelly-Ann out of poverty.D.Her early entrance into the sprinting world.4.What can we infer from Shelly-Anns statement underlined in Paragraph 5?A.She was highly rewarded for her efforts.B.She was eager to do more for her countr
275、y.C.She became an athletic star in her country.D.She was the envy of the whole community.5.By mentioning Muhammad Alis words, the author intends to tell us that .A.players should be highly inspired by coachesB.great athletes need to concentrate on patienceC.hard work is necessary in ones achievement
276、sD.motivation allows great athletes to be on the top6.What is the best title for the passage?A.The Making of a Great AthleteB.The Dream for ChampionshipC.The Key to High PerformanceD.The Power of Full Responsibility答案语篇解读本文是一篇记叙文。题材为人物故事类。本文讲述了在北京奥运会上获得女子100米短跑金牌的牙买加运动员Shelly-Ann的奋斗故事,也给那些想取得成功的人一个启
277、示:要有渴望、有梦想、有愿景。1.B推理判断题。根据第一段中的描述可知,从她身上教练看到了一个伟大成功的开始,看到了她身上有东西可以被开发出来,尽管这些东西被其他教练忽视了。由此推断出这位教练决定训练Shelly-Ann是因为他看到了Ann身上的那股巨大潜力。故答案为B项。2.C细节理解题。根据第二段中的描述:她就是那种偶尔出名一次的人(one-hit),会在毫无征兆的情况下又销声匿迹了(disappear again without signs)可知答案为C项。3.C细节理解题。根据第三段中的描述:她下决心不会让她的孩子在Waterhouse一直过这种贫穷的生活可知答案为C项。4.B推理判断
278、题。本段描述:Shelly-Ann在北京奥运会获得金牌后她那个充满凶杀和暴力的家乡也一下子安静了好几天。她说:我有很多能量为我的祖国去燃烧,由此推断出她说这句话的目的就是想为自己的国家做更多的贡献,所以答案为B项。5.D推理判断题。拳王阿里说:冠军不是产生于体育馆,是产生于自己内心的某种东西。要有渴望、有梦想、有愿景。由此推断出阿里认为做一件事的动机会让运动员达到巅峰。故答案为D项。6.A主旨要义题。本文主要讲的是一位教练如何发现了Shelly-Ann并把她培养成世界冠军的历程。所以答案为A项:一个伟大运动员的形成。Passage 22(2016天津,B)Every man wants his
279、 son to be somewhat of a clone, not in features but in footsteps. As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable. You begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for. But footsteps can be muddied and they can go off in different
280、directions.My son Jody has hated school since day one in kindergarten. Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat.Ive been a newspaperman all my adult life. My daughter is a university graduate working toward her masters degree in English. But J
281、ody? When he entered the tenth grade he became a “vo-tech”student(技校学生). Theyre called“motorheads” by the rest of the student body.When a secretary in my office first called him“motorhead”, I was shocked. “Hey, hes a good kid,” I wanted to say.“And smart, really.”I learned later that motorheads are,
282、 indeed, different. They usually have dirty hands and wear dirty work clothes. And they dont often make school honor rolls(光荣榜).But being the parent of a motorhead is itself an experience in education. We who labor in clean shirts in offices dont have the abilities that motorheads have. I began to l
283、earn this when I had my car crashed. The cost to repair it was estimated at $ 800. “Hey, I can fix it,” said Jody. I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose.My son, with other motorheads, fixed the car. They got parts(零件) from a junkyard, and ability from vo-tech classes. The cos
284、t was $ 25 instead of $800.Since that first repair job, a broken air-conditioner, a non-functioning washer and a non-toasting toaster have been fixed. Neighbors and co-workers trust their car repairs to him.These kids are happiest when doing repairs. They joke and laugh and are living in their own r
285、elaxed world. And their minds are bright despite their dirty hands and clothes.I have learned a lot from my motorhead: publishers need printers, engineers need mechanics, and architects need builders. Most importantly, I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.My son
286、 may never make the school honor roll. But he made mine.1.What used to be the authors hope for his son?A.To avoid becoming his clone.B.To resemble him in appearance.C.To develop in a different direction.D.To reach the authors unachieved goals.2.What can we learn about the authors children?A.His daug
287、hter does better in school.B.His daughter has got a masters degree.C.His son tried hard to finish homework.D.His son couldnt write his book reports.3.The author let his son repair the car because he believed that.A.his son had the ability to fix itB.it would save him much timeC.it wouldnt cause him
288、any more lossD.other motorheads would come to help4.In the authors eyes, motorheads are.A.tidy and hard-workingB.cheerful and smartC.lazy but brightD.relaxed but rude5.What did the author realize in the end?A.It is unwise to expect your child to follow your path.B.It is important for one to make the
289、 honor roll.C.Architects play a more important role than builders.D.Motorheads have greater ability than office workers.答案语篇解读本文为夹叙夹议文,题材为教育类。每一个人都希望自己的儿子和自己一样,不是在容貌上,而是在人生的足迹上。作者通过自己儿子的成长经历意识到,做父亲的全然不需要让儿子变成另一个自己。1.D 推理判断题。由首段“As he grows you also age, and your ambitions become more unachievable. Y
290、ou begin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for.”可推断出作者原来一直希望儿子能跟随自己的脚步来实现自己未实现的目标,故答案为D项。2.A推理判断题。由第二段“Science projects waited until the last moment. Book reports werent written until the final threat.”可排除C项(他儿子努力完成作业);文中并未提及他的儿子不会写读书报告,故排除D项;根据第三段
291、“.working toward her masters degree”,可排除B项(已经获得硕士学位);根据第二段对儿子的介绍(他儿子不爱学习,功课不好),对照第三段“My daughter is a university graduate.”可推知她的女儿上学功课很好,故答案为A项。3.C细节理解题。由第六段尾句“I doubted it, but let him go ahead, for I had nothing to lose.”(我对此感到怀疑,但还是让他去做了,因为我没有任何损失。)可知选C项(那不会给他造成更多损失)。4.B观点态度题。由倒数第三段“They joke and
292、 laugh and are living in their own relaxed world. And their minds are bright despite.”可知答案为B项(cheerful and smart)。5.A推理判断题。由倒数第二段尾句“Most importantly, I have learned that fathers dont need clones in footsteps or anywhere else.”(最重要的是,我意识到为人之父不必将自己的事业或者其他东西得以继承。)及文章最后一句可知选A项。高级词块honor rolls光荣榜长难句You b
293、egin to realize that your boy, in your footsteps, could probably accomplish what you hoped for.你开始意识到你的儿子跟随你的脚步很可能会完成你希望做的事情。that引导宾语从句,作动词realize的宾语;what引导宾语从句,作动词accomplish的宾语;in your footsteps为插入语。Passage 23(2016北京,D)Why College Is Not HomeThe college years are supposed to be a time for important
294、 growth in autonomy(自主性) and the development of adult identity. However, now they are becoming an extended period of adolescence,during which many of todays students are not shouldered with adult responsibilities.For previous generations, college was a decisive break from parental control;guidance a
295、nd support needed to come from people of the same age and from within. In the past two decades, however, continued connection with and dependence on family, thanks to cell phones, email and social media, have increased significantly. Some parents go so far as to help with coursework. Instead of prom
296、oting the idea of college as a passage from the shelter of the family to autonomy and adult responsibility, universities have given in to the idea that they should provide the same environment as that of the home.To prepare for increased autonomy and responsibility,college needs to be a time of expl
297、oration and experimentation. This process involves “trying on” new ways of thinking about oneself both intellectually(在思维方面) and personally. While we should provide “safe spaces” within colleges, we must also make it safe to express opinions and challenge majority views. Intellectual growth and flex
298、ibility are fostered by strict debate and questioning.Learning to deal with the social world is equally important. Because a college community(群体) differs from the family, many students will struggle to find a sense of belonging. If students rely on administrators to regulate their social behavior a
299、nd thinking pattern,they are not facing the challenge of finding an identity within a larger and complex community.Moreover, the tendency for universities to monitor and shape student behavior runs up against another characteristic of young adults:the response to being controlled by their elders. If
300、 acceptable social behavior is too strictly defined(规定) and controlled, the insensitive or aggressive behavior that administrators are seeking to minimize may actually be encouraged.It is not surprising that young people are likely to burst out, particularly when there are reasons to do so. Our gene
301、ration once joined hands and stood firm at times of national emergency. What is lacking today is the conflict between adolescents desire for autonomy and their understanding of an unsafe world. Therefore, there is the desire for their dorms to be replacement homes and not places to experience intell
302、ectual growth.Every college discussion about community values, social climate and behavior should include recognition of the developmental importance of student autonomy and self-regulation, of the necessary tension between safety and self-discovery.1.Whats the authors attitude toward continued pare
303、ntal guidance to college students?A.Sympathetic.B.Disapproving.C.Supportive.D.Neutral.2.The underlined word “passage” in Paragraph 2 means.A.changeB.choiceC.textD.extension3.According to the author, what role should college play?A.To develop a shared identity among students.B.To define and regulate
304、students social behavior.C.To provide a safe world without tension for students.D.To foster students intellectual and personal development.4.Which of the following shows the development of ideas in the passage?I:IntroductionP:Point Sp:Sub-point(次要点)C:Conclusion答案语篇解读本文是议论文,题材为学校教育类。大学时期应该是学生成长的一个重要时
305、期,学生应在这段时期学会独立和发现。但是现在的大学时期却成了青春期的延续,大学没有教给学生独立,也没有让学生学会发现。1.B推理判断题。根据第一段可知,作者不赞同大学生继续接受父母的指导。sympathetic同情的;disapproving不赞成的,不同意的;supportive支持的;neutral中立的。2.A猜测词义题。根据语境可知此处表达的是“大学时期是一个从家庭庇护到独立和承担成人责任的转化时期”,所以答案为A项。3.D推理判断题。根据第三段的内容可知答案为D项。4.C推理判断题。文章第一段引入主题,第二段描述了大学时期是怎样变成青春期的延续的,第三段提出如何解决这一问题,第四段和
306、第五段提出了解决这个问题的原因,最后进行总结。故选C项。高级词块a sense of belonging归属感长难句Every college discussion about community values, social climate and behavior should include recognition of the developmental importance of student autonomy and self-regulation, of the necessary tension between safety and self-discovery.大学里有关团
307、体价值观、社会风气和行为的每一项讨论都应该包含对学生自主和自我管理发展重要性的认识,包含对安全和自我发现之间必要矛盾的认识。本句为简单句,其主干为Every college discussion should include recognition,三个of短语作定语。Passage 24(2016课标全国,A)You probably know who Marie Curie was, but you may not have heard of Rachel Carson. Of the outstanding ladies listed below, who do you think wa
308、s the most important woman of the past 100 years?Jane Addams(18601935)Anyone who has ever been helped by a social worker has Jane Addams to thank. Addams helped the poor and worked for peace. She encouraged a sense of community(社区)by creating shelters and promoting education and services for people
309、in need. In 1931, Addams became the first American woman to win the Nobel Peace Prize.Rachel Carson(19071964)If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exist today. Her popular 1962 book Silent Spring raised awareness of the dangers of pollution and the harmful effects of c
310、hemicals on humans and on the worlds lakes and oceans.Sandra Day OConnor(1930present)When Sandra Day OConnor finished third in her class at Stanford Law School, in 1952, she could not find work at a law firm because she was a woman. She became an Arizona state senator(参议员)and, in 1981, the first wom
311、an to join the U.S. Supreme Court. OConnor gave the deciding vote in many important cases during her 24 years on the top court.Rosa Parks(19132005)On December 1,1955, in Montgomery, Alabama, Rosa Parks would not give up her seat on a bus to a white passenger. Her simple act landed Parks in prison. B
312、ut it also set off the Montgomery bus boycott. It lasted for more than a year, and kicked off the civil-rights movement. “The only tired I was, was tired of giving in,”said Parks. 1.What is Jane Addams noted for in history?A.Her social work.B.Her teaching skills.C.Her efforts to win a prize.D.Her co
313、mmunity background.2.What was the reason for OConnors being rejected by the law firm?A.Her lack of proper training in law.B.Her little work experience in court.C.The discrimination against women.D.The poor financial conditions.3.Who made a great contribution to the civil-rights movement in the U.S.?
314、A.Jane Addams.B.Rachel Carson.C.Sandra Day OConnor.D.Rosa Parks.4.What can we infer about the women mentioned in the text?A.They are highly educated.B.They are truly creative.C.They are pioneers.D.They are peace-lovers.答案语篇解读本文是一篇说明文。文章主要介绍了100年以来历史上在各个领域做出杰出贡献的四位伟大女性。1.A细节理解题。根据文章第二段第一句和第二句可知,Jane
315、Addams帮助穷人,为和平而努力,做出了很大的贡献,因此判断选A项。B项“她的教学技能”。C项“她得奖的努力”。D项“她的社区背景”。这三项文中均未提及。2.C细节理解题。根据文章第四段第一句可知:Sandra Day OConnor 1952年在斯坦福法学院毕业之后,因为是一位女士而不能在律师事务所找到工作,由此可判断当时社会对妇女的歧视,故选C项。A项,根据文中信息“她从法学院毕业”可知她不缺乏法律的培训。B项,她法庭经验的缺乏不是找不到工作的理由,原因是她是妇女。D项,贫穷的经济状况,文中未提及。discrimination n.歧视。3.D细节理解题。根据文章第五段第四句中的kick
316、ed off the civil-rights movement可判断Rosa Parks为民权运动做出了贡献,故选D项。其他三项均和民权运动无关。4.C推理判断题。根据全文中四名女士在不同领域做出的贡献可知,她们是自己领域中的先锋人物,故选C项。A项,文中只提及一人受到了高等教育。B项,显然几人均和创造性无关。D项,只有一人的贡献与和平有关。高级词块1.noted/ntd/adj.(以)见称,闻名,著名2.firm/fm/n.商行;商号;公司长难句If it werent for Rachel Carson, the environmental movement might not exis
317、t today. 如果不是Rachel Carson,今天的环保运动可能不会存在。本句为主从复合句,该句使用了虚拟语气。if it werent for.相当于without.。 Passage 25(2016江苏,A)Day School ProgramSecondary students across Toronto District School Board(TDSB) are invited to take one or two e-Learning courses on their day school timetable. Students will remain on the r
318、oll at their day school.The on-line classroom provides an innovative, relevant and interactive learning environment. The courses and on-line classroom are provided by the Ministry of Education.These on-line courses:are taught by TDSB secondary school teachers;are part of the TDSB students timetable;
319、and,appear on the students report upon completion.Benefits of e-LearningInclude:access to courses that may not be available at his or her TDSB school;using technology to provide students with current information;and, assistance to solve timetable conflicts.Is e-Learning for You?Students who are succ
320、essful in an on-line course are usually:able to plan,organize time and complete assignments and activities;capable of working independently in a responsible and honest manner;and, able to regularly use a computer or mobile device with internet access.Students need to spend at least as much time with
321、 their on-line course work as they would in a face-to-face classroom course.1.E-Learning courses are different from other TDSB courses in that.A.they are given by best TDSB teachersB.they are not on the day school timetableC.they are not included on students reportsD.they are an addition to TDSB cou
322、rses2.What do students need to do before completing e-Learning courses?A.To learn information technology on-line.B.To do their assignments independently.C.To update their mobile devices regularly.D.To talk face to face with their teachers.答案语篇解读本文是一篇说明文,主要介绍了e-Learning courses 即网上学习课程的情况。1.D推理判断题。根据
323、文章第三段的are taught by TDSB secondary school teachers可知,这些网上学习课程只是由TDSB的老师教授,而没有说是最好的TDSB老师教, A项错误;根据第一段的on their day school timetable可知,网上学习课程是在学生的课程表上的, B项错误;根据文章第三段的appear on the students report upon completion可知,网上学习课程是会体现在学生的报告书里的, C项错误;根据文章前两部分内容,尤其是Benefits of e-Learning部分的access to courses that
324、 may not be available at his or her TDSB school可知,这些网上学习课程是TDSB课程的补充,故选D项。2.B细节理解题。根据Is e-Learning for You?部分的capable of working independently in a responsible and honest manner可知,学生要成功地学完网上课程,必须以负责和诚实的态度独立完成作业,也就是说,学生在完成网上学习课程之前需独立完成自己的任务。文章没有提到A、C、D三项。高级词块1.e-Learning courses线上学习课程2.innovative/nve
325、tv/adj.创新的Passage 26(2015课标全国,B)The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter,so when the chance came for a weekend to Sarasota,Florida,my bags were packed before you could say“sunshine”.I left for the land of warmth and vitamin C(维生素C),thinking of beaches and oran
326、ge trees.When we touched down to blue skies and warm air,I sent up a small prayer of gratefulness.Swimming pools,wine tasting,and pink sunsets(at normal evening hours,not 4 in the afternoon)filled the weekend,but the best partparticularly to my taste,dulled by months of cold-weather root vegetablesw
327、as a 7 a.m.adventure to the Sarasota farmers market that proved to be more than worth the early wake-up call.The market,which was founded in 1979,sets up its tents every Saturday from 7 a.m.to 1 p.m.,rain or shine,along North Lemon and State streets.Baskets of perfect red strawberries;the red-painte
328、d sides of the Java Dawg coffee truck;and most of all,the tomatoes:amazing,large,soft and round red tomatoes.Disappointed by many a broken,vine-ripened(蔓上成熟的)promise,Ive refused to buy winter tomatoes for years.No matter how attractive they look in the store,once I get them home theyre unfailingly d
329、ry,hard,and tasteless.But I homed in,with uncertainty,on one particular table at the Browns Grove Farms stand,full of fresh and soft tomatoes the size of my fist.These were the real dealand at that moment,I realized that the best part of Sarasota in winter was going to be eating things that back hom
330、e in New York I wouldnt be experiencing again for months.Delighted as I was by the tomatoes in sight,my happiness deepened when I learned that Browns Grove Farm is one of the suppliers for Jack Dusty,a newly opened restaurant at the Sarasota Ritz Carlton,whereluckily for meI was planning to have din
331、ner that very night.Without even seeing the menu,I knew Id be ordering every tomato on it.1.What did the author think of her winter life in New York? A.Exciting.B.Boring.C.Relaxing.D.Annoying.2.What made the authors getting up early worthwhile?A.Having a swim.B.Breathing in fresh air.C.Walking in th
332、e morning sun.D.Visiting a local farmers market.3.What can we learn about tomatoes sold in New York in winter?A.They are soft.B.They look nice.C.They taste great.D.They are juicy.4.What was the author going to do that evening?A.Go to a farm.B.Check into a hotel.C.Eat in a restaurant.D.Buy fresh vege
333、tables.答案语篇解读本文为记叙文,题材是个人经历。纽约寒冷的冬天很是无趣,所以当有机会去佛罗里达州的Sarasota过周末时,我马上就收拾好行李出发了。在那里的经历真是让人回味无穷,在那里还见到了与纽约不一样的西红柿。1.B推理判断题。根据第一段第一句The freezing Northeast hasnt been a terribly fun place to spend time this winter.可以看出作者认为寒冷的东北地区是一个无趣的地方,故B项正确。2.D细节理解题。根据第一段最后一句.was a 7 a.m.adventure to the Sarasota far
334、mers market that proved to be more than worth the early wake-up call.可知,作者认为Sarasota农场之行使得早起非常值得。3.B细节理解题。根据第三段第二句No matter how attractive they look in the store.可以看出纽约冬天出售的西红柿看起来很吸引人,故B项正确。4.C细节理解题。根据最后一段中的.a newly opened restaurant.whereluckily for meI was planning to have dinner that very night.可
335、知作者打算在那天晚上去饭店美餐一顿。Passage 27(2015课标全国,D)Conflict is on the menu tonight at the cafe La Chope.This evening,as on every Thursday night,psychologist Maud Lehanne is leading two of Frances favorite pastimes,coffee drinking and the“talking cure”.Here they are learning to get in touch with their true feel
336、ings.It isnt always easy.The customerssome thirty Parisians who pay just under $2(plus drinks)per sessionare quick to intellectualize(高谈阔论),slow to open up and connect.“You are forbidden to sayone feels,orpeople think,”Lehanne told them.“Say I think,Think me.”A cafe society where no intellectualizin
337、g is allowed?It couldnt seem more un-French.But Lehannes psychology cafe is about more than knowing oneself:Its trying to help the citys troubled neighborhood cafes.Over the years,Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger working hours,a fast-food boom and a younger
338、generations desire to spend more time at home.Dozens of new theme cafes appear to change the situation.Cafes focused around psychology,history,and engineering are catching on,filling tables well into the evening.The citys“psychology cafes”,which offer great comfort,are among the most popular places.
339、Middle-aged homemakers,retirees,and the unemployed come to such cafes to talk about love,anger,and dreams with a psychologist.And they come to Lehannes group just to learn to say what they feel.“Theres a strong need in Paris for communication,”says Maurice Frisch,a cafe La Chope regular who works as
340、 a religious instructor in a nearby church.“People have few real friends.And they need to open up.”Lehanne says shed like to see psychology cafes all over France.“If people had normal lives,these cafes wouldnt exist,”she says.“If life werent a battle,people wouldnt need a special place just to speak
341、.”But then,it wouldnt be France.1.What are people encouraged to do at the cafe La Chope?A.Learn a new subject.B.Keep in touch with friends.C.Show off their knowledge.D.Express their true feelings.2.How are cafes affected by French lifestyle changes?A.They are less frequently visited.B.They stay open
342、 for longer hours.C.They have bigger night crowds.D.They start to serve fast food.3.What are theme cafes expected to do?A.Create more jobs.B.Supply better drinks.C.Save the cafe business.D.Serve the neighborhood.4.Why are psychology cafes becoming popular in Paris?A.They bring people true friendship
343、.B.They give people spiritual support.C.They help people realize their dreams.D.They offer a platform for business links.答案语篇解读心理学家Lehanne开设了一家主题咖啡店,在这里顾客可以敞开心扉,自由表达自己的真实情感。她希望把自己的咖啡店推广到整个法国,因为法国人需要这样的“心理咖啡店”。1.D细节理解题。根据第一段第三句Here they are learning to get in touch with their true feelings.以及本段最后一句Le
344、hanne所说的话中“SayI think,Think me.”可以看出Lehanne鼓励来咖啡店的顾客表达自己的真实情感。故D项符合文章内容。2.A推理判断题。根据第二段中的Over the years,Parisian cafes have fallen victim to changes in the French lifestylelonger working hours,a fast-food boom and a younger generations desire to spend more time at home.可知,这些年以来,巴黎的咖啡店都成为法国人的生活方式发生改变的
345、受害者,如法国人工作时间变长,非常喜欢快餐,年轻一代更渴望待在家里面(而不愿去咖啡店)。故A项符合文章内容。3.C推理判断题。根据第二段倒数第二句Dozens of new theme cafes appear to change the situation.可知,许多新的主题咖啡店的出现是为了改变法国咖啡店的现状,故C项正确。4.B推理判断题。最后一段指出中年家庭主妇、退休人员、失业人员会到这样的“心理咖啡店”向心理学家畅谈自己的爱情、愤怒和梦想,“心理咖啡店”会给他们巨大的安慰,因而是最受欢迎的地方之一。故B项符合文章意思。Passage 28(2015课标全国,C)More studen
346、ts than ever before are taking a gap year(间隔年)before going to university.It used to be called the“year off”between school and university.The gap-year phenomenon originated(起源)with the months left over to Oxbridge applicants between entrance exams in November and the start of the next academic year.T
347、his year,25,310 students who have accepted places in higher education institutions have put off their entry until next year,according to statistics on university entrance provided by the University and College Admissions Service(UCAS).That is a record 14.7% increase in the number of students taking
348、a gap year.Tony Higgins from UCAS said that the statistics are good news for everyone in higher education.“Students who take a well-planned year out are more likely to be satisfied with,and complete,their chosen course.Students who take a gap year are often more mature and responsible,”he said.But n
349、ot everyone is happy.Owain James,the president of the National Union of Students(NUS),argued that the increase is evidence of student hardshipyoung people are being forced into earning money before finishing their education.“New students are now aware that they are likely to leave university up to 1
350、5,000 in debt.It is not surprising that more and more students are taking a gap year to earn money to support their study for the degree.NUS statistics show that over 40% of students are forced to work during term time and the figure increases to 90% during vacation periods,”he said.1.What do we lea
351、rn about the gap year from the text? A.It is flexible in length.B.It is a time for relaxation.C.It is increasingly popular.D.It is required by universities.2.According to Tony Higgins,students taking a gap year.A.are better prepared for college studiesB.know a lot more about their future jobsC.are m
352、ore likely to leave university in debtD.have a better chance to enter top universities3.How does Owain James feel about the gap-year phenomenon?A.Hes puzzled.B.Hes worried.C.Hes surprised.D.Hes annoyed.4.What would most students do on their vacation according to NUS statistics?A.Attend additional co
353、urses.B.Make plans for the new term.C.Earn money for their education.D.Prepare for their graduate studies.答案语篇解读本文介绍了越来越多的学生在被大学录取后,不直接去上大学,而是在间隔年期间赚取上大学的费用的现象。1.C推理判断题。根据文章第一段第一句话和第三段第一句话可知,越来越多的学生在被大学录取后,不直接去上大学,而是选择经历一个间隔年。故选C。2.A推理判断题。根据第三段可知,Tony Higgins认为学生经历间隔年可以为未来的大学教育做充分的准备,使他们变得更成熟和更有责任感。
354、故选A。3.B推理判断题。在第四段中出现了evidence of student hardship,being forced into earning money,are forced to work等体现Owain James观点倾向的词语。由此可判断他对间隔年这一现象表示担忧。4.C细节理解题。根据文章最后一段可知绝大部分学生在假期通过打工挣学费。故选C。Passage 29(2015天津,D)Once when I was facing a decision that involved high risk,I went to a friend.He looked at me for a
355、moment,and then wrote a sentence containing the best advice Ive ever had:Be bold and braveand mighty(强大的)forces will come to your aid.Those words made me see clearly that when I had fallen short in the past,it was seldom because I had tried and failed.It was usually because I had let fear of failure
356、 stop me from trying at all.On the other hand,whenever I had plunged into deep water,forced by courage or circumstance,I had always been able to swim until I got my feet on the ground again.Boldness means a decision to bite off more than you are sure you can eat.And there is nothing mysterious about
357、 the mighty forces.They are potential powers we possess:energy,skill,sound judgment,creative ideaseven physical strength greater than most of us realize.Admittedly,those mighty forces are spiritual ones.But they are more important than physical ones.A college classmate of mine,Tim,was an excellent f
358、ootball player,even though he weighed much less than the average player.“In one game I suddenly found myself confronting a huge player,who had nothing but me between him and our goal line,”said Tim.“I was so frightened that I closed my eyes and desperately threw myself at that guy like a bullet(子弹)a
359、nd stopped him cold.”Boldnessa willingness to extend yourself to the extremeis not one that can be acquired overnight.But it can be taught to children and developed in adults.Confidence builds up.Surely,there will be setbacks(挫折)and disappointments in life;boldness in itself is no guarantee of succe
360、ss.But the person who tries to do something and fails is a lot better off than the person who tries to do nothing and succeeds.So,always try to live a little bit beyond your abilitiesand youll find your abilities are greater than you ever dreamed.1.Why was the author sometimes unable to reach his go
361、al in the past?A.He faced huge risks.B.He lacked mighty forces.C.Fear prevented him from trying.D.Failure blocked his way to success.2.What is the implied meaning of the underlined part?A.Swallow more than you can digest.B.Act slightly above your abilities.C.Develop more mysterious powers.D.Learn to
362、 make creative decisions.3.What was especially important for Tims successful defense in the football game?A.His physical strength.B.His basic skill.C.His real fear.D.His spiritual force.4.What can be learned from Paragraph 5?A.Confidence grows more rapidly in adults.B.Trying without success is meani
363、ngless.C.Repeated failure creates a better life.D.Boldness can be gained little by little.5.What is the authors purpose in writing this passage?A.To encourage people to be courageous.B.To advise people to build up physical power.C.To tell people the ways to guarantee success.D.To recommend people to
364、 develop more abilities.答案语篇解读本文为夹叙夹议文,题材为人生哲理。作者通过朋友的建议告诉读者,要勇敢地去尝试自己没有把握的事情,即便是失败也比从未尝试过要好很多。1.C细节理解题。根据第二段第二句It was usually because I had let fear of failure stop me from trying at all.可知,作者过去没有实现目标通常都是因为害怕失败而没有去尝试,故选C项。2.B猜测词义题。根据本段下文内容可知,我们都有比自己意识到的更大的潜在力量,甚至包括体力,由此可推断出此处指“要做略微超出你的能力的事情”。3.D推理判
365、断题。根据倒数第三段首句可知那些强大的力量是精神力量。Tim成功防守就是源自精神力量,他的身体条件不及普通运动员。4.D推理判断题。根据第五段第一句话“Boldness.is not one that can be acquired overnight.”可知,勇敢无畏不能在一夜之间就被培养出来,D项意为“勇敢无畏可以逐渐得到”,符合该段段意。5.A推理判断题。根据文章最后一段可知,作者建议读者去尝试略微超出自己的能力的事情,这样就会发现自己的能力比想象中的还大。由此可判断出A项正确。Passage 30(2015天津,C)One day when I was 12,my mother gav
366、e me an order:I was to walk to the public library,and borrow at least one book for the summer.This was one more weapon for her to defeat my strange probleminability to read.In the library,I found my way into the“Childrens Room”.I sat down on the floor and pulled a few books off the shelf at random.T
367、he cover of a book caught my eye.It presented a picture of a beagle.I had recently had a beagle,the first and only animal companion I ever had as a child.He was my secret sharer,but one morning,he was gone,given away to someone who had the space and the money to care for him.I never forgot my beagle
368、.There on the books cover was a beagle which looked identical(相同的)to my dog.I ran my fingers over the picture of the dog on the cover.My eyes ran across the title,Amos,the Beagle with a Plan.Unknowingly,I had read the title.Without opening the book,I borrowed it from the library for the summer.Under
369、 the shade of a bush,I started to read about Amos.I read very,very slowly with difficulty.Though pages were turned slowly,I got the main idea of the story about a dog who,like mine,had been separated from his family and who finally found his way back home.That dog was my dog,and I was the little boy
370、 in the book.At the end of the story,my mind continued the final scene of reunion,on and on,until my own lost dog and I were,in my mind,running together.My mothers call returned me to the real world.I suddenly realized something:I had read a book,and I had loved reading that book.Everyone knew I cou
371、ld not read.But I had read it.Books could be incredibly wonderful and I was going to read them.I never told my mother about my“miraculous(奇迹般的)”experience that summer,but she saw a slow but remarkable improvement in my classroom performance during the next year.And years later,she was proud that her
372、 son had read thousands of books,was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.The power of the words has held.1.The authors mother told him to borrow a book in order to.A.encourage him to do more walkingB.let him spend a meaningful summerC.help cure him of h
373、is reading problemD.make him learn more about weapons2.The book caught the authors eye because.A.it contained pretty pictures of animalsB.it reminded him of his own dogC.he found its title easy to understandD.he liked childrens stories very much3.Why could the author manage to read the book through?
374、A.He was forced by his mother to read it.B.He identified with the story in the book.C.The book told the story of his pet dog.D.The happy ending of the story attracted him.4.What can be inferred from the last paragraph?A.The author has become a successful writer.B.The authors mother read the same boo
375、k.C.The authors mother rewarded him with books.D.The author has had happy summers ever since.5.Which one could be the best title of the passage?A.The Charm of a BookB.Mums Strict OrderC.Reunion with My BeagleD.My Passion for Reading答案语篇解读本文为记叙文,题材为人物故事类。12岁时,作者的妈妈为了解决作者不能阅读的问题,要求作者那年夏天去图书馆至少借一本书。但就是
376、这次图书馆之行改变了作者,之后作者读书越来越多,成绩越来越好,多年后取得了让妈妈感到骄傲的成就。1.C细节理解题。根据第一段最后一句可知,作者的妈妈让作者去图书馆至少借一本书,这是她解决作者阅读问题的武器,故C项正确。2.B推理判断题。根据第二段可知,图书封面上的小猎兔狗吸引了作者,这让他想起了自己曾经养过的一只小猎兔狗,他们亲密无间,作者把自己的秘密与它分享,但后来这只小猎兔狗被送给了他人,作者一直挂念着它。3.B推理判断题。根据第四段可知,作者读了这本书,因为他认为书中讲到的故事和自己的经历相似,他认为书中的小猎兔狗就是他自己养过的那只小猎兔狗,想象着和它重逢的场面。由此可判断出作者能把这
377、本书看完,就是因为他和书中的故事产生了共鸣。4.A推理判断题。根据最后一段中“.was awarded a PhD in literature,and authored his own books,articles,poetry and fiction.”可知,作者被授予文学博士学位,写了很多自己的书、文章、诗歌以及小说,故A项“他成了一名成功的作家”正确。5.A主旨要义题。通过作者的经历可以得知,一本封面上有小猎兔狗的书改变了他的一生,故A项“一本书的魅力”符合文章大意。Passage 31(2015重庆,E)The values of artistic works,according to
378、 cultural relativism(相对主义),are simply reflections of local social and economic conditions.Such a view,however,fails to explain the ability of some works of art to excite the human mind across cultures and through centuries.History has witnessed the endless productions of Shakespearean plays in every
379、 major language of the world.It is never rare to find that Mozart packs Japanese concert halls,as Japanese painter Hiroshige does Paris galleries.Unique works of this kind are different from todays popular art,even if they began as works of popular art.They have set themselves apart in their timeles
380、s appeal and will probably be enjoyed for centuries into the future.In a 1757 essay,the philosopher David Hume argued that because“the general principles of taste are uniform(不变的)in human nature”,the value of some works of art might be essentially permanent.He observed that Homer was still admired a
381、fter two thousand years.Works of this type,he believed,spoke to deep and unvarying features of human nature and could continue to exist over centuries.Now researchers are applying scientific methods to the study of the universality of art.For example,evolutionary psychology is being used by literary
382、 scholars to explain the long-lasting themes and plot devices in fiction.The structures of musical pieces are now open to experimental analysis as never before.Research findings seem to indicate that the creation by a great artist is as permanent an achievement as the discovery by a great scientist.
383、1.According to the passage,what do we know about cultural relativism?A.It introduces different cultural values.B.It explains the history of artistic works.C.It relates artistic values to local conditions.D.It excites the human mind throughout the world.2.In Paragraph 2,the artists are mentioned in o
384、rder to show that.A.great works of art can go beyond national boundariesB.history gives art works special appeal to set them apartC.popular arts are hardly distinguishable from great artsD.great artists are skilled at combining various cultures3.According to Hume,some works of art can exist for cent
385、uries because.A.they are results of scientific studyB.they establish some general principles of artC.they are created by the worlds greatest artistsD.they appeal to unchanging features of human nature4.Which of the following can best serve as the title of the passage?A.Are Artistic Values Universal?
386、B.Are Popular Arts Permanent?C.Is Human Nature Uniform?D.Is Cultural Relativism Scientific?答案语篇解读本文为议论文,题材为历史文化类。艺术作品的价值是什么?根据文化相对主义的观点,这些作品就是当地社会和经济状况的反应。但这种观点与跨文化交流和跨世纪流传的事实相悖,一位伟大的艺术家的创作就如同一位伟大的科学家的发现一样,是永恒的。1.C推理判断题。文章第一段第一句话对文化相对主义进行描述:艺术作品的价值就是当地社会和经济状况的反应。由此可以推断出:文化相对主义把艺术作品的价值与当地的状况联系在了一起。故选
387、C项。2.A推理判断题。第二段作者提到了莎士比亚、莫扎特以及一个日本画家,他们的作品在历史长河中跨越了国界。由此推断出作者提及这些艺术家是为了表明伟大的艺术作品会超越国界的限制,故选A项。3.D推理判断题。根据第三段第一句可推断选D项。4.A主旨要义题。本文围绕艺术作品的价值展开了讨论,作者以实际例子说明了艺术作品的价值是跨文化、跨世纪的。故选A项。Passage 32(2015浙江,C)If humans were truly at home under the light of the moon and stars,we would go in darkness happily,the m
388、idnight world as visible to us as it is to the vast number of nocturnal(夜间活动的)species on this planet.Instead,we are diurnal creatures,with eyes adapted to living in the suns light.This is a basic evolutionary fact,even though most of us dont think of ourselves as diurnal beings.Yet its the only way
389、to explain what weve done to the night:Weve engineered it to receive us by filling it with light.The benefits of this kind of engineering come with consequencescalled light pollutionwhose effects scientists are only now beginning to study.Light pollution is largely the result of bad lighting design,
390、which allows artificial light to shine outward and upward into the sky.Ill-designed lighting washes out the darkness of night and completely changes the light levelsand light rhythmsto which many forms of life,including ourselves,have adapted.Wherever human light spills into the natural world,some a
391、spect of life is affected.In most cities the sky looks as though it has been emptied of stars,leaving behind a vacant haze(霾)that mirrors our fear of the dark.Weve grown so used to this orange haze that the original glory of an unlit nightdark enough for the planet Venus to throw shadows on Earthis
392、wholly beyond our experience,beyond memory almost.Weve lit up the night as if it were an unoccupied country,when nothing could be further from the truth.Among mammals alone,the number of nocturnal species is astonishing.Light is a powerful biological force,and on many species it acts as a magnet(磁铁)
393、.The effect is so powerful that scientists speak of songbirds and seabirds being“captured”by searchlights on land or by the light from gas flares on marine oil platforms.Migrating at night,birds tend to collide with brightly lit tall buildings.Frogs living near brightly lit highways suffer nocturnal
394、 light levels that are as much as a million times brighter than normal,throwing nearly every aspect of their behavior out of joint,including their nighttime breeding choruses.Humans are no less trapped by light pollution than the frogs.Like most other creatures,we do need darkness. Darkness is as es
395、sential to our biological welfare,to our internal clockwork,as light itself.Living in a glare of our own making,we have cut ourselves off from our evolutionary and cultural heritagethe light of the stars and the rhythms of day and night.In a very real sense,light pollution causes us to lose sight of
396、 our true place in the universe,to forget the scale of our being,which is best measured against the dimensions of a deep night with the Milky Waythe edge of our galaxyarching overhead.1.According to the passage,human beings. A.prefer to live in the darknessB.are used to living in the day lightC.were
397、 curious about the midnight worldD.had to stay at home with the light of the moon2.What does“it”(Paragraph 1)most probably refer to?A.The night.B.The moon.C.The sky.D.The planet.3.The writer mentions birds and frogs to.A.provide examples of animal protectionB.show how light pollution affects animals
398、C.compare the living habits of both speciesD.explain why the number of certain species has declined4.It is implied in the last paragraph that.A.light pollution does harm to the eyesight of animalsB.light pollution has destroyed some of the world heritagesC.human beings cannot go to the outer spaceD.
399、human beings should reflect on their position in the universe5.What might be the best title for the passage?A.The Magic Light.B.The Orange Haze.C.The Disappearing Night.D.The Rhythms of Nature.答案语篇解读本文为说明文,题材为环境保护类。人类的眼睛习惯了阳光下的生活,所以作者认为人类属于日间活动的物种。但是晚上的灯光造成了光污染,这对人类自身、对动物等都是不利的。1.B推理判断题。根据第一段第二句“Ins
400、tead,we are diurnal creatures.”可以得知,人类日间活动,眼睛习惯了阳光下的生活,B项与文章内容一致。2.A细节理解题。根据第一段最后一句可知,把人类归为日间活动的物种才可以解释人类在晚上所做的事情,也就是使夜晚充满灯光,由此可知it指代the night。3.B推理判断题。第四段和第五段提到了光污染对鸟类和青蛙的影响。光是一种强大的生物力量,对许多物种来说它就像磁铁一样。鸟类无法逃脱陆地上的探照灯和海洋油井平台上的灯光,而且还可能会撞上有光的建筑。青蛙因为光污染而放弃了某些行为,如晚上用叫声来吸引异性的繁殖行为。概括这两段可知,作者以此来说明光污染确实影响到了动物
401、。4.D推理判断题。根据最后一段中“.light pollution causes us to lose sight of our true place in the universe,to forget the scale of our being.”可知,光污染让我们看不到自己在宇宙中真正的位置,由此作者暗示人类应该反思自己在宇宙中的位置。5.C主旨要义题。概括全文可知,由于光污染,夜晚被照得通亮,这对人类自己、对其他生物都是有害的,因而“消失的夜晚”可以概括文章大意。Passage 33(2015四川,B)Nothing could stop Dad.After he was put o
402、n disability for a bad back,he bought a small farm in the country,just enough to grow food for the family.He planted vegetables,fruit trees and even kept bees for honey.And every week he cleaned Old Man McColgins chicken house in exchange for manure(肥料).The smell really burned the inside of your nos
403、e.When we complained about the terrible smell,Dad said the stronger the manure,the healthier the crops,and he was right.For example,just one of his cantaloupes filled the entire house with its sweet smell,and the taste was even sweeter.As the vegetables started coming in,Dad threw himself into cooki
404、ng.One day,armed with a basket of vegetables,he announced he was going to make stew(炖菜).Dad pulled out a pressure cooker and filled it up with cabbages,eggplants,potatoes,corns,onions and carrots.For about half an hour,the pressure built and the vegetables cooked.Finally,Dad turned off the stove,the
405、 pot began to cool and the pressure relief valve sprayed out a cloud of steam.If we thought Dads pile of chicken manure was bad,this was 10 times worse.When Dad took off the lid,the smell nearly knocked us out.Dad carried the pot out and we opened doors and windows to air out the house.Just how bad
406、was it?The neighbors came out of their houses to see if we had a gas leak!Determined,Dad filled our plates with steaming stew and passed them around.It didnt look that bad,and after the first wave had shut down my ability to smell,it didnt offend the nose so much,either.I took a taste.It would never
407、 win a prize in a cooking competition,but it was surprisingly edible,and we drank up every last drop of soup!1.Why did Dad clean Old Man McColgins chicken house regularly?A.To earn some money for the family.B.To collect manure for his crops.C.To get rid of the terrible smell.D.To set a good example
408、to us.2.What can we infer about Dads stew?A.It is popular among the neighbors.B.It contains honey and vegetables.C.It looks very wonderful.D.It tastes quite delicious.3.What does the underlined word“offend”in the last paragraph mean?A.To attract.B.To upset.C.To air.D.To shut.4.What can we learn abou
409、t Dad from the text?A.He is an experienced cook.B.He is a troublesome father.C.He has a positive attitude to life.D.He suffers a lot from his disability.答案语篇解读本文为记叙文,题材为日常生活类。作者的爸爸患上背疾之后,仍然不断尝试新事物。他买了个小农场种蔬菜、果树甚至养蜜蜂。为了让蔬菜长得更好,他用臭烘烘的鸡粪作肥料。后来他又开始做菜,他做的菜虽然也是臭气熏天的,邻居闻到了都以为是我们家煤气泄露了,但是菜的味道还是不错的。1.B细节理解题。
410、由文章第二段第一句And every week he cleaned Old Man McColgins chicken house in exchange for manure.可知爸爸是为了收集肥料。2.D推理判断题。由最后一段中的“but it was surprisingly edible,and we drank up every last drop of soup!”可知爸爸的炖菜是非常美味的,故选D。3.B猜测词义题。文章最后一段第二句 It didnt look that bad,.,it didnt offend the nose so much,either.表示“它看起来
411、没有那么糟糕,也没有让我的鼻子很难受”。由look that bad 可以推出offend the nose表示使鼻子难受,故选To upset。attract吸引;air使通风;shut关上。4.C推理判断题。根据全文可知爸爸不断地尝试各种新鲜事物,因此可推知爸爸对生活有积极乐观的态度。Passage 34(2015陕西,C)The production of coffee beans is a huge,profitable business,but,unfortunately,full-sun production is taking over the industry and brin
412、ging about a lot of damage.The change in how coffee is grown from shade-grown production to full-sun production endangers the very existence of certain animals and birds,and even disturbs the worlds ecological balance.On a local level,the damage of the forest required by full-sun fields affects the
413、areas birds and animals.The shade of the forest trees provides a home for birds and other species(物种)that depend on the trees flowers and fruits.Full-sun coffee growers destroy this forest home.As a result,many species are quickly dying out.On a more global level,the destruction of the rainforest fo
414、r full-sun coffee fields also threatens(威胁)human life.Medical research often makes use of the forests plant and animal life,and the destruction of such species could prevent researchers from finding cures for certain diseases.In addition,new coffee-growing techniques are poisoning the water locally,
415、and eventually the worlds groundwater.Both locally and globally,the continued spread of full-sun coffee plantations(种植园)could mean the destruction of the rainforest ecology.The loss of shade trees is already causing a slight change in the worlds climate,and studies show that the loss of oxygen-givin
416、g trees also leads to air pollution and global warming.Moreover,the new growing techniques are contributing to acidic(酸性的)soil conditions.It is obvious that the way much coffee is grown affects many aspects of life,from the local environment to the global ecology.But consumers do have a choice.They
417、can purchase shade-grown coffee whenever possible,although at a higher cost.The future health of the planet and mankind is surely worth more than an inexpensive cup of coffee.1.What can we learn about full-sun coffee production from Paragraph 4?A.It limits the spread of new growing techniques.B.It l
418、eads to air pollution and global warming.C.It slows down the loss of shade trees.D.It improves local soil conditions.2.The purpose of the text is to.A.entertainB.advertiseC.instructD.persuade3.Where does this text probably come from?A.An agricultural magazine.B.A medical journal.C.An engineering tex
419、tbook.D.A tourist guide.4.Which of the following shows the structure of the whole text?(P:Paragraph)答案语篇解读本文为说明文,题材为环境保护类。主要介绍了full-sun coffee production对人类生活和环境造成的影响。1.B细节理解题。根据第四段第二句话可知,full-sun coffee production造成了空气污染和温室效应。故选B。2.D主旨要义题。根据文章最后一段可知,作者写这篇文章主要是为了地球和人类的未来,劝说大家购买shade-grown coffee,故选D
420、。3.A推理判断题。本文主要探讨了full-sun coffee production对环境等造成的影响,与农业有关。故选A。4.A推理判断题。文章第一段提出full-sun production造成的破坏,接下来的三个段落分别从“On a local level”“On a more global level”和“Both locally and globally”三个层面进行了论述,最后一段对全文进行总结并号召大家购买shade-grown coffee,故选A。本题考查考生对文章结构的分析能力。抓住段落主题句和线索提示词是解决此类问题的主要方法。通读全文,容易发现每一段的首句都提示了段落
421、的主题。通过梳理它们之间的关系可确定正确答案。Passage 35(2015江苏,C)Suppose you become a leader in an organization. Its very likely that youll want to have volunteers to help with the organizations activities.To do so,it should help to understand why people undertake volunteer work and what keeps their interest in the work.
422、Lets begin with the question of why people volunteer.Researchers have identified several factors that motivate people to get involved.For example,people volunteer to express personal values related to unselfishness,to expand their range of experiences,and to strengthen social relationships.If volunt
423、eer positions do not meet these needs,people may not wish to participate.To select volunteers,you may need to understand the motivations of the people you wish to attract.People also volunteer because they are required to do so.To increase levels of community service,some schools have launched compu
424、lsory volunteer programs.Unfortunately,these programs can shift peoples wish of participation from an internal factor(e.g.,“I volunteer because its important to me”)to an external factor(e.g.,“I volunteer because Im required to do so”).When that happens,people become less likely to volunteer in the
425、future.People must be sensitive to this possibility when they make volunteer activities a must.Once people begin to volunteer,what leads them to remain in their positions over time?To answer this question,researchers have conducted follow-up studies in which they track volunteers over time.For insta
426、nce,one study followed 238 volunteers in Florida over a year.One of the most important factors that influenced their satisfaction as volunteers was the amount of suffering they experienced in their volunteer positions.Although this result may not surprise you,it leads to important practical advice.T
427、he researchers note that attention should be given to“training methods that would prepare volunteers for troublesome situations or provide them with strategies for coping with the problem they do experience”.Another study of 302 volunteers at hospitals in Chicago focused on individual differences in
428、 the degree to which people view“volunteer”as an important social role.It was assumed that those people for whom the role of volunteer was most part of their personal identity would also be most likely to continue volunteer work.Participants indicated the degree to which the social role mattered by
429、responding to statements such as“Volunteering in Hospital is an important part of who I am.”Consistent with the researchers expectations,they found a positive correlation(正相关)between the strength of role identity and the length of time people continued to volunteer.These results,once again,lead to c
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
