2022年高考英语一轮复习 Unit 4 Cyberspace 单元主题语篇训练(一)(含解析)北师大版必修2.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022年高考英语一轮复习 Unit Cyberspace 单元主题语篇训练一含解析北师大版必修2 2022 年高 英语 一轮 复习 单元 主题 训练 解析 北师大 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 4 单元主题语篇训练APeople are less willing to rely on their knowledge and say they know something when they have access (接近) to the Internet, suggesting that our connection to the web is affecting how we think.Professor Evan Risko, of the Department of Psychology at the University of Waterloo, led a re
2、cent study where the team asked about 100 participants (参与者) a series of generalknowledge questions, such as naming the capital of France.For half of the study, participants had access to the Internet.They had to look up the answer when they responded that they did not know the answer.In the other h
3、alf of the study, participants did not have access to the Internet.The team found that the people who had access to the web were about 5 percent more likely to say that they did not know the answer to the question.Furthermore, in some cases, the people with access to the Internet reported feeling as
4、 though they knew less compared to the people without access.“With the popularity of the Internet, we are almost frequently connected to large amounts of information.And when that data is within reach, people seem less likely to rely on their own knowledge,” said Professor Risko.Studying the results
5、, the researchers thought that access to the Internet might make it less acceptable to say you know something but are incorrect.It is also possible that participants were more likely to say they didnt know an answer when they had access to the web because online searching offers an opportunity to co
6、nfirm their answer, and the process of finding out the answer is rewarding.“Our results suggest that access to the Internet affects the decisions we make about what we know and dont know,” said Risko.“We hope this research helps us understand how easy access to large amounts of information can influ
7、ence our thinking and behaviour.”语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要讲述了人们现在更多地是依靠互联网获取知识,而不是依赖自身掌握的知识。这说明了互联网在影响着人们的思想,人们也越来越依靠互联网。1The study by Professor Risko shows that _.Awe are easily cheated by the webBthe web is making our life harderCwe are becoming dependent on the webDthe web helps us make correct decision
8、s解析:选C推理判断题。根据倒数第三段可知,Risko教授的研究表明人们越来越依靠互联网。2What do we know about the questions asked in the study?AThey were funny.BThey were simple.CThey were personal. DThey were difficult.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句中的“generalknowledge questions”可知,这些问题非常简单。3In the study, the participants with access to the web _.Amad
9、e more progressBshowed less confidenceCgave wrong answersDshowed more optimism解析:选B推理判断题。根据第三段的内容可知,能使用互联网的人不如那些不能使用互联网的人对自己有信心。4What does the word “data” in Paragraph 4 probably mean?AGoal. BDream.CDistance. DInformation.解析:选D词义猜测题。画线部分的上句提到,随着互联网的普及人们能够频繁地接触到大量的信息,由此可推知,data指的是上一句提到的information。BW
10、hen you hear about someone getting hacked (非法入侵), theres a good chance it started with an email.The trick is called phishing (网络钓鱼) and it relies on an unsuspecting someone clicking on a link in his or her mail, inviting the hackers inside.If you use email, youve already met phishing in its simple f
11、orms.Today, however, phishing comes in many more tricky forms.It relies on hackers sending you a message that looks it is from someone you know or trust for instance, your bank or a friend or your email provider.This form of phishing is so effective because people will let their guard down if they t
12、hink an email is from a known company or their boss.As a result, they are much more likely to click on a link that gives hackers a way into their mailbox.This is what happened to John Podesta, the head of the Democratic National Committee, who clicked on a link he thought was from Google, and let ou
13、t sensitive political emails.In the same way, hackers obtained private photos of celebrities (名人) like Kate Upton and Jennifer Lawrence by sending them password reset requests that appeared to be from Apple.And its not just famous people.More and more, hackers are targeting company employees with em
14、ails that appear to be from their boss.Or they will get into one persons email and send messages to everyone in the contact list with a doubtful link.Once again, because the email is from a known sender, people are more likely to fall for it.So how can you avoid being caught in a phishing trap? As f
15、or individuals, there are often ways to tell that an email is a phishing attempt.For instance, misspelling or wrong grammar is a big giveaway (泄露)And the document or that the hackers want you to click will usually show something strange such as extra letters.If you see any of these red flags (危险信号),
16、 delete the email or find another way to check if the sender is real.But the biggest defense to phishing is common sense.Ask yourself, for instance, why youre getting an email to reset your password suddenly.Or be doubtful about an email that appears to be from a friend or family member asking you t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-784820.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019-2020年英语高中学业水平测试课件:第三部分 第Ⅴ题 书面表达 .ppt
