分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 22

类型四川省雅安市雅安市2023-2024学年高三上学期期中联考英语试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:949855
  • 上传时间:2025-12-19
  • 格式:DOCX
  • 页数:22
  • 大小:46.84KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    四川省 雅安市 2023 2024 学年 高三上 学期 期中 联考 英语试题 Word 解析
    资源描述:

    1、2024届高三英语试题考生注意: 1. 本试卷共150分。考试时间120分钟。2. 请将各题答案填写在答题卡上。第一部分 听力 (共两节, 满分30分) 做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5 小题; 每小题1.5分, 满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例: How much is the shirt? A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15. 答案

    2、是C。 1. What are the speakers talking about? A. A kind of food. B. A close relative. C. A new hotel. 2. How will the speakers go to the Sports Complex? A. By bus. B. By subway. C. By taxi. 3. What will the weather be like today? A. Rainy. B. Windy. C. Sunny. 4. In which city did the woman and John st

    3、ay the longest? A. Vienna. B. Rome. C. Paris.5. What can we learn about the man? A. He used to be a lawyer. B. He is being interviewed now. C. He got the news from his aunt. 第二节 (共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5 秒钟

    4、的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6 段材料, 回答第6、7题。6. When will the speakers have their picnic? A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday. 7. Who will go to the market? A. Lucys parents. B. Johnnys mother. C. Johnny and Lucy. 听第7 段材料, 回答第8、9题。8. Where are the speakers? A. In a bookstore. B. In a restaurant. C. In a

    5、 supermarket. 9. What does the man have to do now? A. Wait for his turn. B. Sign his name. C. Call his friend. 听第8段材料, 回答第10至12题。10. Whats the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Brother and sister. C. Customer and shop assistant. 11. What do we know about the man? A. He is ve

    6、ry poor. B. He hates shopping. C. He often comes to the store. 12. Which dress does the woman like? A. The red one. B. The blue one. C. The white one.听第9段材料, 回答第13至16题。13. What does the man think of visiting art galleries? A. Worthwhile B. Costly. C. Disappointing. 14. Where did the woman go recentl

    7、y? A. To Seoul. B. To Washington. C. To Paris. 15. How old is the woman now? A. 22 years old. B. 26 years old. C. 28 years old. 16. Which art gallery does the man want to visit again? A. Muse dOrsay. B. Centre Pompidou, C. The National Gallery of Art. 听第10段材料, 回答第17至20题。17. What is Perelman? A. A re

    8、porter. B. A doctor. C. A researcher.18. With whom do babies feel the most comfortable? A. Other babies. B. Babysitters. C. Strange adults. 19. How may babies react to unfamiliar babies? A. They may start to cry. B. They may touch each other. C. They may show much fear. 20. What may the study lead t

    9、o? A. Much more parenting time with babies. B. An increase in family-based day care centers. C. A greater demand for experienced babysitters. 第二部分 阅读理解 (共两节, 满分40分) 第一节 (共15小题; 每小题2分, 满分30 分) 阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。ACompeting for a Trip to Soma Bay, EgyptSoma Bay is a perfect place for s

    10、unny relaxation. If you take a trip there, you can also take part in the competition we organize. The DestinationLapped by the Red Sea on three sides and with views of sandy beaches and desert mountains, Soma Bay can attract nature lovers most, Spreading across almost 2,500 acres, the Egyptian touri

    11、st attraction has an 18-hole golf course designed by Gary Player, a golfing enthusiast, as well as the largest Thalasso spa in Africa. Kiteboarding, diving and horse riding are all on offer, too. Of Soma Bays five accommodation options, a five-star hotel enjoys a fantastic location on the highest po

    12、int of the Soma Bay peninsula. It has a number of guest rooms and suites with private balconies, as well as four on-site restaurants, You can enjoy beach-side pizza, take afternoon tea, or stop for a drink by the 18th hole. They are all offered by the hotel. The PrizeWith the official permission of

    13、Soma Bay, the winner can enjoy a four-night stay in a classic room at the five-star hotel on a half-price basis. The prize includes return economy class flight tickets with overhead cabin luggage from the UK to Hurghada International Airport up to the value of 650 per person, with direct routes avai

    14、lable from cities including London, Manchester and Bristol, plus return airport transfers to Soma Bay (UK transfers arent included). To EnterAnswer the following question online at natgeotv,com/uk/competitions: ON WHICH SEA IS SOMA BAY LOCATED? Competition closes on 31 October 2023. The winner must

    15、be a UK adult resident, aged 18 or over.1. What does the five-star hotel offer?A. Games on a golf course.B. Tickets for kiteboarding.C. Something to eat and drink.D. Accommodation on the beach.2. What can the winner get?A. A free stay in the perfect hotel.B. A return airport transfer to the UK.C. A

    16、possible direct flight ticket from Bristol.D. A first class flight from the UK to Hurghada3. What do we know about the competition?A. It welcomes children.B. It covers multiple questions.C. It targets at Egyptian citizens.D. It ends on the last day of October.【答案】1. C 2. C 3. D【解析】【导语】本文是一篇应用文。主要介绍的

    17、是争夺去埃及索马湾旅游的机会而参加的比赛活动的相关信息。【1题详解】细节理解题。根据The Destination部分中的“It has a number of guest rooms and suites with private balconies, as well as four on-site restaurants, You can enjoy beach-side pizza, take afternoon tea, or stop for a drink by the 18th hole.(它有一些客房和套房的私人阳台,以及四个现场餐厅,你可以享受海滩边的披萨,下午茶,或在高尔夫

    18、球场的第18洞停下来喝点东西。)”可知,该五星级酒店可以享受海滩边上的披萨,喝点下午茶,或者在高尔夫球场第18洞喝点东西,由此可知,该五星酒店提供一些吃的喝的东西。故选C项。【2题详解】细节理解题。根据The Prize部分中的“The prize includes return economy class flight tickets with overhead cabin luggage from the UK to Hurghada International Airport up to the value of 650 per person, with direct routes av

    19、ailable from cities including London, Manchester and Bristol, plus return airport transfers to Soma Bay (UK transfers arent included).(该奖项包括从英国到赫尔格达国际机场的经济舱往返机票,每人最高价值650英镑,可从伦敦、曼彻斯特和布里斯托尔等城市直飞,以及从机场到索马湾的往返机票(不包括英国转机)。)”可知,获奖者可以获得从伦敦、曼彻斯特和布里斯托尔等城市直飞的机票。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据To Enter部分中的“Competition clo

    20、ses on 31 October 2023.(竞赛将于2023年10月31日结束。)”可知,比赛在2023年10月31日结束,由此可知,比赛在10月的最后一天结束。故选D项。BLarry and I have always had our basic values in common, but our interests are as far apart as opera and basketball. I love art, and he is a huge sports fan. His big passion is seeing basketball games. He has bee

    21、n sharing season tickets with his friends for years. I must admit Ive been always invited to see the games together. This morning, I called my brother, Larry, and said, “I have a piece of good news and ad piece of bad news. Which do you want to hear first?” “Good news first,” Larry answered. “You ca

    22、n go to sleep early tonight,” I said. “Okay. Whats the bad one?” he asked. “Were going to the opera!” I answered, laughing loudly. There was a reason for the joke. The last time I invited him to go to the opera, he fell asleep in the theater. I had to admit it was always boring for him, but when I g

    23、ave him a ticket for my favorite opera, I really thought he might enjoy it. I woke him up, but soon he fell asleep again. When Larry found I was joking, he breathed a sigh of relief on the other end. He said, “But I want you to go to see the last basketball game this autumn with me.” I promised and

    24、complained, “Not again!” Actually, most of the time, when the game was on, Id be texting or daydreaming. Sometimes, my telephone messages would be interrupted when the home team scored. I knew they scored because everyone jumped up and exchanged high-fives and fist bumps. However, today, as I looked

    25、 around at thousands of people cheering and getting increasingly excited, I was determined to at least give it a try for my brothers sake, if not for my own. The game was intense, and I was hooked soon. When the other team scored, I eventually felt a bit disappointed with the rest of my crowd. My br

    26、other was surprised to see me getting involved. I was astonished myself! I didnt keep glancing at the clock, counting the minutes until we got out, Time flew. The game was over before I knew it.4. How does the author develop paragraph 2?A. By listing data.B. By giving an example.C. By making compari

    27、sons.D. By quoting a conversation.5. What was the authors initial reaction to basketball games?A. Puzzled.B. PleasedC. Casual.D. Curious.6. What does the underlined word “hooked” in the last paragraph mean?A. Addicted.B. Satisfied,C. Bored.D. Disappointed.7. What can be the best title for the text?A

    28、. Art and SportB. From Opera to BasketballC. Cheering for the Home TeamD. Developing a Passion for Opera【答案】4. D 5. C 6. A 7. B【解析】【导语】这是一篇记叙文。主要讲的是作者从一开始的喜欢歌剧,对哥哥喜欢的篮球不感兴趣,到后来决定试一试认真观看比赛,居然被篮球比赛给吸引住了,对此产生了浓厚的兴趣的故事。【4题详解】推理判断题。根据第二段“This morning, I called my brother, Larry, and said, “I have a piece

    29、 of good news and ad piece of bad news. Which do you want to hear first?” “Good news first,” Larry answered. “You can go to sleep early tonight,” I said. “Okay. Whats the bad one?” he asked. “Were going to the opera!” I answered, laughing loudly.”(今天早上,我打电话给我哥哥拉里,说:“我有一个好消息和一个坏消息。你想先听哪个?“先说好消息,”拉里回答

    30、。“今晚你可以早点睡觉,”我说。“好吧。哪个是坏的?他问。“我们要去看歌剧!”我大声笑着回答。)可推知,作者是通过引用对话来展开第二段的。故选D项。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“Actually, most of the time, when the game was on, Id be texting or daydreaming.”(事实上,大多数时候,当比赛开始时,我都在发短信或做白日梦。)可推知,作者对篮球比赛的最初反应是满不在乎的。故选C项。【6题详解】词义猜测题。根据最后一段中“However, today, as I looked around at thousands

    31、of people cheering and getting increasingly excited, I was determined to at least give it a tryfor my brothers sake, if not for my own.”(然而,今天,当我看到周围成千上万的人在欢呼,越来越兴奋时,我决定至少试一试如果不是为了我自己,也是为了我哥哥。)以及“My brother was surprised to see me getting involved. I was astonished myself!”(我哥哥看到我参与进来很惊讶。我自己也惊呆了!)由此

    32、可知,此处为游戏很激烈,我很快就被迷住了。故可猜测划线单词hooked为“迷住”的意思,结合选项Addicted“沉迷的”意思一致。故选A项。【7题详解】主旨大意题。根据文章大意以及第一段中“Larry and I have always had our basic values in common, but our interests are as far apart as opera and basketball. I love art, and he is a huge sports fan.”(拉里和我一直有共同的基本价值观,但我们的兴趣就像歌剧和篮球一样相去甚远。我热爱艺术,而他是一

    33、个狂热的体育迷。)可知,提到作者喜欢歌剧。和最后一段中“However, today, as I looked around at thousands of people cheering and getting increasingly excited, I was determined to at least give it a tryfor my brothers sake, if not for my own. The game was intense, and I was hooked soon. When the other team scored, I eventually fe

    34、lt a bit disappointed with the rest of my crowd. My brother was surprised to see me getting involved. I was astonished myself!”(然而,今天,当我看到周围成千上万的人在欢呼,越来越兴奋时,我决定至少试一试如果不是为了我自己,也是为了我哥哥。游戏很激烈,我很快就被迷住了。当另一支球队得分时,我终于对我的其他观众感到有点失望。我哥哥看到我参与进来很惊讶。我自己也惊呆了!)可知,讲的是作者被篮球比赛吸引住了。由此可知,文章主要讲的是作者从一开始的喜欢歌剧,对哥哥喜欢的篮球不感

    35、兴趣,到后来决定试一试认真观看比赛,居然被篮球比赛给吸引住了,对此产生了浓厚的兴趣的故事。故文章最好的标题是“从歌剧到篮球”。故选B项。CAncient builders across the world created structures that are still standing today, thousands of years later. Roman builders built thick concrete sea barriers against waves. Mayan builders created great sculptures, and Chinese buil

    36、ders constructed walls against foreign enemies. A growing number of scientists have been studying materials since a long time ago. They are breaking apart pieces of buildings and reading historical texts hoping to learn how they have stood for thousands of years. The research has turned up a surpris

    37、ing list of materials that were mixed into old buildings. They include tree bark, volcanic ash, rice and beer. These unexpected materials can have the ability to get stronger over time. Figuring out how to copy these features can have real impacts today. While some of our modern concrete has the str

    38、ength to hold up very tall buildings and heavy structures, it cannot compete with the durability of these ancient materials. Many scientists have turned to the Romans. Starting around 200 BC, the Roman Empire was building concrete structures that have stood the test of time. Even in places where sea

    39、water has been hitting structures for ages, you will find concrete basically the way it was when it was poured 2,000 years ago. They think they have found an important reason why some Roman concrete has held up structures for thousands of years. That the ancient materials have an unusual power to re

    40、store themselves and “cure” cracks (裂缝) when they form is the most shocking for them. Exactly how is not yet clear, but scientists are starting to find the reasons. Todays builders cannot just copy the ancient processes. Even though Roman concrete lasted a long time, it couldnt hold up heavy buildin

    41、gs. Instead, researchers are trying to take some of the ancient materials and add them into modern mixes. People dont need to make things last quite as long as the Romans did. If we add 50 or 100 years to concretes lifespan, well surely require less pulling down, less maintenance and less material i

    42、n the long run.8. What were the mentioned Roman and Chinese buildings both used for?A. Travel.B. Defence.C. Soldier training.D. Seawater control.9. Which word can best describe the ancient buildings?A. Long-lasting.B. Energy-efficient.C. Delicate.D. Flexible.10. What surprises the scientists most ab

    43、out the ancient building materials?A. Their large cracks.B. Their clear concrete.C. Their internal structures.D. Their self-repairing ability.11. What is the authors attitude to the future concrete?A. Tolerant.B. Expectant.C. Suspicious.D. Indifferent.【答案】8. B 9. A 10. D 11. B【解析】【导语】这是一篇说明文。主要介绍了世界

    44、各地的古代建筑者所建造的建筑在几千年后的今天仍然屹立不倒的原因。【8题详解】推理判断题。根据第一段中“Roman builders built thick concrete sea barriers against waves. Mayan builders created great sculptures, and Chinese builders constructed walls against foreign enemies.”(罗马的建造者建造了厚厚的混凝土防波堤。玛雅工匠创造了伟大的雕塑,中国工匠建造了抵御外敌的城墙。)可推知,罗马和中国的建筑都是用来起到防御作用的。故选B项。【9

    45、题详解】推理判断题。根据第一段中“Ancient builders across the world created structures that are still standing today, thousands of years later.”(世界各地的古代建筑者所建造的建筑在几千年后的今天仍然屹立不倒。)以及第二段中“A growing number of scientists have been studying materials since a long time ago. They are breaking apart pieces of buildings and re

    46、ading historical texts hoping to learn how they have stood for thousands of years.”(长久以来,越来越多的科学家一直在研究材料。他们正在拆除建筑物的碎片,阅读历史文献,希望了解它们是如何屹立数千年的。)可推知,这些古建筑能够持久的存在。故选A项。【10题详解】细节理解题。根据第三段中“That the ancient materials have an unusual power to restore themselves and “cure” cracks when they form is the most

    47、shocking for them.”(这些古老的材料具有一种不寻常的力量,可以在裂缝形成时自我修复和“治愈”裂缝,这对他们来说是最令人震惊的。)可知,古代建筑材料中最令科学家惊讶的是它们的自我修复能力。故选D项。【11题详解】推理判断题。根据最后一段中“If we add 50 or 100 years to concretes lifespan, well surely require less pulling down, less maintenance and less material in the long run.”(如果我们将混凝土的寿命延长50年或100年,从长远来看,我们肯

    48、定需要更少的拆除,更少的维护和更少的材料。)可推知,作者对未来混凝土的态度是期待的。故选B项。DA new study shows homing pigeons (鸽子) combine precise internal compasses and memorized landmarks to retrace a path back to their homeeven four years after the previous time when they made the trip. Testing nonhuman memory keeping is challenging in rese

    49、arch studies. “Its rare that there is a gap of several years between when an animal stores the information and when it is next required to get it back,” says Dora Biro, a zoologist at the University of Oxford. In a recent study, Biro and her colleagues compared domestic homing pigeons paths three or

    50、 four years after the birds established routes back to their home from a farm 8.6 kilometers away. The study built on data from a 2016 experiment in which pigeons learned routes in different social contexts during several flights-on their own or with peers that did or did not know the way. Using dat

    51、a from GPS devices temporarily attached to the birds backs, the researchers compared the flight paths a group of pigeons took in 2016 with many of the same birds routes in 2019 or 2020, without the birds visiting the release site in between. Some birds missed a handful of landmarks along the way, bu

    52、t many others took “strikingly similar” routes to those they used in 2016, “It was as if the last time they flew there was just the day before, not four years ago,” says Oxford zoologist and study co-author Julien Collet. The team found that the pigeons remembered a route just as well if they first

    53、flew it alone or with others and performed much better than those that had not made the journey in 2016. “The result is not surprising, but it provides new confirmation of homing pigeons remarkable memory. It closes the distance a little bit between our overconfident human cognitive (认知的) abilities

    54、and what animals can do,” says Verner Bingman, who studies animal navigation at Bowling Green State University and was not involved in the study.12. What does paragraph 1 mention about homing pigeons?A. The time of leaving home.B. The location of their birth.C. The ways they navigate home.D. The rea

    55、sons for their taking trips.13. How did Biro and her colleagues conduct the study?A. Through questionnaires.B. Through information assumptions.C. Through lab experiments on animals.D. Through comparative analysis of data.14. What did the researchers use to get the pigeons flight routes according to

    56、paragraph 3?A. Prediction method.B. Tracking method.C. Expert consultation.D. Literature consultation.15. What can we learn about animal cognitive abilities from Verner Bingmans words?A. They are underestimated.B. They have been declining.C. They are much lower than humans.D. They have never been co

    57、nfirmed.【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了一项研究发现信鸽可以通过自身的方位分辨技术找到回家的路。解释了研究开展的经过以及意义。【12题详解】细节理解题。根据第一段“A new study shows homing pigeons (鸽子) combine precise internal compasses and memorized landmarks to retrace a path back to their homeeven four years after the previous time when th

    58、ey made the trip.(一项新的研究表明,信鸽结合了体内精确的罗盘和记忆的地标,甚至在它们上一次飞行四年后,还能重新找到回家的路)”可知,第一段提到了信鸽回家的方式。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第二段“In a recent study, Biro and her colleagues compared domestic homing pigeons paths three or four years after the birds established routes back to their home from a farm 8.6 kilometers away.

    59、 The study built on data from a 2016 experiment in which pigeons learned routes in different social contexts during several flights-on their own or with peers that did or did not know the way.(在最近的一项研究中,比罗和她的同事们比较了国内信鸽从8.6公里外的农场回到家的路线三到四年后的路线。这项研究建立在2016年一项实验的数据基础上,在这项实验中,鸽子在几次飞行中在不同的社会背景下学习路线单独飞行或与

    60、不认识路的同伴一起飞行)”可知,比罗和她的同事通过数据的比较分析进行这项研究。故选D。【14题详解】细节理解题。根据第三段“Using data from GPS devices temporarily attached to the birds backs, the researchers compared the flight paths a group of pigeons took in 2016 with many of the same birds routes in 2019 or 2020, without the birds visiting the release site

    61、 in between.(研究人员利用临时安装在鸽子背上的GPS设备的数据,将一群鸽子在2016年的飞行路线与2019年或2020年的许多相同路线进行了比较,其间鸟儿没有访问释放地点)”可知,研究人员通过跟踪法来得到鸽子的飞行路线。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“The result is not surprising, but it provides new confirmation of homing pigeons remarkable memory. It closes the distance a little bit between our overconfiden

    62、t human cognitive (认知的) abilities and what animals can do,” says Verner Bingman, who studies animal navigation at Bowling Green State University and was not involved in the study.(“这个结果并不令人惊讶,但它为信鸽非凡的记忆力提供了新的证据。它拉近了我们过于自信的人类认知能力和动物能力之间的距离,”弗纳宾曼说,他在州立鲍灵格林大学研究动物导航,但没有参与这项研究)”可推知,Verner Bingman的话表明动物认知

    63、能力被低估了。故选A。第二节 (共5小题; 每小题2分, 满分10分) 根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Were fortunate to have access to the dynamic network technology, which provides rich resources for learning, connecting and entertaining ourselves. _16_ The same tool that can enhance our work efficiency also has the power

    64、 to trap us in a web of distractions (分心之事). _17_ An astonishing 84.4% of us, on average, report being distracted at work. There are some usual suspects. Emails steal the attention of 26%. Phone calls and texts influence a massive 43%. Coworkers shift the attention of 27%. And the Internet, with its

    65、 infinite source of information and entertainment, distracts 41% of us. Whats more, a survey reveals that an overwhelming 67% of workers say that their work is often affected by the excessive time spent on meetings and calls. These distractions are more than mere annoyances. _18_ It is their lasting

    66、 impact that makes it impossible for us to focus on any single task. In this way, they greatly reduce our work efficiency. A study offers more insight into our struggle with distractions. It found that our brain waves pulsate (搏动) at different frequencies depending on the type of external stimuli. T

    67、he rhythm is faster for automatic stimuli but slows down for tasks we consciously choose to focus on. _19_Just think about it: Youre involved in a project, and then your phone receives a text message. _20_ And regaining your focus might be harder than you anticipate, The same goes for that catchy ne

    68、ws headline or an interesting social media post that catches your eye-pulling you away from your task and making you lost in the sea of distractions.A. But it is double-edged.B. Some distractions can be avoided.C. Statistics reveal how common this issue is.D. Theyre also persistent and endless in ge

    69、tting our attention.E. The sound of it is loud enough to interrupt your concentration.F. Stimulating our interest and increasing the speed of our work are important.G. This makes maintaining focus in the noisy world an ever-increasing challenge.【答案】16. A 17. C 18. D 19. G 20. E【解析】【导语】这是一篇说明文。主要说明了我

    70、们受到外界干扰的原因。【16题详解】根据上文“Were fortunate to have access to the dynamic network technology, which provides rich resources for learning, connecting and entertaining ourselves.(我们有幸接触到动态的网络技术,它为我们学习、联系和娱乐提供了丰富的资源)”以及后文“The same tool that can enhance our work efficiency also has the power to trap us in a w

    71、eb of distractions (分心之事).(同样的工具可以提高我们的工作效率,也有能力让我们陷入分心的网络中)”可知,本句与上文构成转折,指出网络技术的有利有弊。故A选项“但这是一把双刃剑”符合语境,故选A。【17题详解】根据后文“An astonishing 84.4% of us, on average, report being distracted at work. There are some usual suspects. Emails steal the attention of 26%. Phone calls and texts influence a massiv

    72、e 43%. Coworkers shift the attention of 27%. And the Internet, with its infinite source of information and entertainment, distracts 41% of us. Whats more, a survey reveals that an overwhelming 67% of workers say that their work is often affected by the excessive time spent on meetings and calls.(平均而

    73、言,84.4%的人在工作中分心,这一比例令人震惊。有一些常见的疑点。电子邮件抢走了26%的人的注意力。电话和短信影响了43%的人。同事转移了27%的注意力。而互联网,以其无限的信息和娱乐来源,分散了我们41%的注意力。此外,一项调查显示,高达67%的员工表示,他们的工作经常受到花在会议和电话上的过多时间的影响)”可知,本段主要通过具体的数据说明了员工容易被网络分心。故C选项“统计数据揭示了这个问题有多普遍”符合语境,故选C。【18题详解】根据上文“These distractions are more than mere annoyances.(这些干扰不仅仅是烦恼)”可知,本句承接上文继续说

    74、明干扰的其他消极影响。故D选项“它们还会持续不断地吸引我们的注意力”符合语境,故选D。【19题详解】根据上文“A study offers more insight into our struggle with distractions. It found that our brain waves pulsate (搏动) at different frequencies depending on the type of external stimuli. The rhythm is faster for automatic stimuli but slows down for tasks w

    75、e consciously choose to focus on.(一项研究为我们与分心的斗争提供了更多的见解。研究发现,我们的脑电波以不同的频率脉动,这取决于外部刺激的类型。对于自动刺激,节奏更快,但对于我们有意识地选择关注的任务,节奏会减慢)”可知,上文提到了自动刺激会让我们节奏减慢,本句为本段最后一句,故承接上文说明其带来的影响:使得在嘈杂的世界中保持专注成为一个越来越大的挑战。故G选项“这使得在嘈杂的世界中保持专注成为一个越来越大的挑战”符合语境,故选G。【20题详解】根据上文“Just think about it: Youre involved in a project, and

    76、then your phone receives a text message.(试想一下:你正在参与一个项目,然后你的手机收到一条短信)”可知,上文提到收到了一条短信,故本句应说明短信给你带来的影响:打断你的注意力。故E选项“它的声音大到足以打断你的注意力”符合语境,故选E。第三部分 语言知识运用 (共两节, 满分45分) 第一节 (共20小题; 每小题1.5分, 满分30分) 阅读下面短文, 从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出可以填入空白处的最佳选项。In 2011, some students at the University of Maryland saw a lar

    77、ge amount of food going to waste on their campus. They were so _21_ about it that they decided to create a program to _22_ the excess (多余的) food and send it to people in _23_ for free. Later, the Food Recovery Network (FRN) _24_. Surprisingly, its development was _25_. Up to now, FRN has _26_ to bec

    78、ome a nationwide organization with many _27_ in colleges and universities around the US, including one at the University of Maryland. Meanwhile, Rochester, a city of America, has a high rate of food _28_. In response to it, a proposal for a community food system plan has been _29_ by the citys gover

    79、nment. The plan is aimed to offer safe _30_ to all residents. The chapter of FRN at the University of Maryland works to _31_ the attempts. With its help, the work is progressing _32_. The students have relocated quantities of food that would have otherwise gone to waste. Every Friday afternoon, memb

    80、ers of the chapter meet to _33_ the left food from the campus, Then the food is _34_ and distributed to the communities all over the state by category. “Our _35_ is responding positively,” one student says. “What we dont want is having too much food in the kitchen.” The students do make a _36_, and

    81、they even supply the _37_ meals to the people outside the city. Besides, what they have done is _38_ to the environment. Thanks to FRN, they have successfully _39_ the release of tons of carbon dioxide through reducing waste. The work does achieve a (n) _40_ effectnot only solving the problem of fee

    82、ding some people, but also benefiting the ecological environment.21. A. relaxedB. delightedC. concernedD. confused22. A. labelB. replaceC. wasteD. redistribute23. A. needB. loveC. declineD. check24. A. came backB. came downC. came into beingD. came to an end25. A. promisingB. challengingC. limitedD.

    83、 outdated26. A. agreedB. preparedC. regrettedD. grown27. A. donationsB. mealsC. chaptersD. teachers28. A. supplyB. insecurityC. recognitionD. disappearance29 A. doubtedB. rejectedC. postponedD. submitted30. A. medicineB. shelterC. foodD. trip31. A. aidB. assessC. identifyD. investigate32. A. tempora

    84、rilyB. smoothlyC. randomlyD. toughly33. A. collectB. eatC. orderD. sell34 A. pricedB. sortedC. tastedD. cast35. A. bankB. homeC. companyD. school36. A. livingB. differenceC. fortuneD. profit37. A. extraB. dirtyC. purchasedD. expensive38. A. blindB. harmfulC. adaptableD. friendly39. A. allowedB. prom

    85、otedC. decreasedD. received40. A. sideB. doubleC. oppositeD. individual【答案】21. C 22. D 23. A 24. C 25. A 26. D 27. C 28. B 29. D 30. C 31. A 32. B 33. A 34. B 35. D 36. B 37. A 38. D 39. C 40. B【解析】【导语】这是一篇说明文。文章介绍了马里兰大学学生发现校园里大量食物被浪费现象后,创建了食物回收网络这一项目。【21题详解】考查形容词词义辨析。句意:他们非常关心这个问题,于是决定创建一个项目,把多余的食物

    86、重新分配给有需要的人,免费送给他们。A. relaxed轻松的;B. delighted高兴的;C. concerned关心的;D. confused疑惑的。前文提到“In 2011, some students at the University of Maryland saw a large amount of food going to waste on their campus. ”(2011年,马里兰大学的一些学生发现校园里有大量食物被浪费。),可知看到食物被浪费应该感到非常痛心非常担忧。故选C。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:他们非常关心这个问题,于是决定创建一个项目,把多余

    87、的食物重新分配给有需要的人,免费送给他们。A. label贴标签;B. replace替换;C. waste浪费;D. redistribute重新分配。后文提到“the excess (多余的) food and send it to people in 3 for free. ”(将多余的食物免费分给有需要的人)由此判断,这些“浪费了的,多余的”食物应该需要重新分配一下才能够分发给有需要的人。故选D。【23题详解】考查名词词义辨析。句意:他们非常关心这个问题,于是决定创建一个项目,把多余的食物重新分配给有需要的人,免费送给他们。A. need需要;B. love爱;C. decline减少

    88、;D. check检查。根据“for free”(免费)可知,这些重新分配的食物应该是免费送给有需要的人。故选A。【24题详解】考查动词词组辨析。句意:后来,食品回收网络(FRN)应运而生。A. came back回来;B. came down下来;减轻;C. came into being形成;D. came to an end结束。前文提到“they decided to create a program”(于是决定创建一个项目)由此判断,正是因为看到了食堂里食物的浪费,所以食品回收网络才因此产生。故选C。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:令人惊讶的是,它的发展充满希望。A. pro

    89、mising有前途的;B. challenging有挑战的;C. limited有限制的;D. outdated陈旧的。根据“surprisingly”(令人惊讶的是)以及后文中“become a nationwide organization”(成为了一个全国性的组织)可知,食品回收网络的发展应该是非常有前景的。故选A。【26题详解】考查动词词义辨析。句意:到目前为止,FRN已经发展成为一个全国性的组织,在美国各地的学院和大学都有许多分会,其中包括马里兰大学的一个分会。A. agreed同意;B. prepared准备;C. regretted后悔;D. grown发展。后文提到“becom

    90、e a nationwide organization”(发展成为一个全国性的组织),说明这个组织一直不断地在发展。故选D。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:到目前为止,FRN已经发展成为一个全国性的组织,在美国各地的学院和大学都有许多分会,其中包括马里兰大学的一个分会。A. donations捐款;B. meals餐食;C. chapters章节,分会;D. teachers老师。前文提到“become a nationwide organization”(成为一个全国性的组织),以及后文中“Every Friday afternoon, members of the chapter m

    91、eet to 13 the left food from the campus”(周五下午,分会的成员集合到校园里分发剩下的食物)此处为原词复现。故选C。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:与此同时,美国的罗彻斯特市的食品不安全率很高。A. supply供应;储备;B. insecurity不安全性;C. recognition识别;D. disappearance消失。后文提到“The plan is aimed to offer safe 10 to all residents.”(该计划旨在为所有居民提供安全食品。)由此判断,该市的食品安全率不高所以才要制定计划改善这一现象。故选B。【

    92、29题详解】考查动词词义辨析。句意:作为回应,市政府已经提交了一份社区食品系统计划的提案。A. doubted怀疑;B. rejected拒绝;C. postponed推迟;D. submitted提交。后文提到“The plan is aimed to offer safe 10 to all residents.”(该计划旨在为所有居民提供安全食品。)说明政府已经提交了这项计划的提案,以提升当地食物安全率。故选D。【30题详解】考查名词词义辨析。句意:该计划旨在为所有居民提供安全食品。A. medicine药品;B. shelter住所;C. food食物;D. trip旅行。前文提到“M

    93、eanwhile, Rochester, a city of America, has a high rate of food 8 ”(与此同时,美国的罗彻斯特市的食品不安全率很高。)由此判断,这一提案的提出是要为当地居民提供安全的食物。故选C。【31题详解】考查动词词义辨析。句意:马里兰大学FRN分会致力于帮助这些尝试。A. aid帮助;B. assess评估;C. identify识别;查明;D. investigate调查。后文提到“With its help, the work is progressing 12 ”(在它的帮助下,这项工作进展得很顺利),说明FRN分会在帮助这些为提高

    94、食品安全的尝试。故选A。【32题详解】考查副词词义辨析。句意:在它的帮助下,工作进展顺利。A. temporarily暂时地;B. smoothly顺利地;C. randomly随机地;D. toughly固执地。后文提到“The students have relocated quantities of food that would have otherwise gone to waste. ”(学生们重新分配了大量原本会被浪费掉的食物。),学生们将食物重新分配,说明这项任务进行得十分顺利。故选B。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:每周五下午,分会的成员会聚集在一起收集校园里剩下的食物

    95、。A. collect收集;B. eat吃;C. order命令;D. sell卖。后文提到“Then the food is 14 and distributed to the communities all over the state by category.”(然后将食物分类分发到全州各地的社区。)由此判断,马里兰大学分会应该要先把食物收集起来,才能分到各处。故选A。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:然后将食物分类分发到全州各地的社区。A. priced定价;B. sorted分类;C. tasted品尝;D. cast投掷。后文提到“distributed to the comm

    96、unities all over the state by category.”(分发到全州各地的社区)由此判断,收集到的食物要进行分类好,才能分发到各个地区。故选B。【35题详解】考查名词词义辨析。句意:“我们学校的反应很积极,”一名学生说。A. bank银行;B. home家;C. company公司;D. school学校。根据“one student”(一名学生)可知,此处应该是指“学校”反应积极。故选D。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:学生们确实发挥了作用,他们甚至为城外的人提供额外的饭菜。A. living生计;B. difference影响;C. fortune幸运;D.

    97、profit利润。后文提到“and they even supply the 17 meals to the people outside the city. ”(他们甚至为城外的人提供额外的饭菜。)由此可知,学生们在帮助别人提供饭菜这方面做的非常好。此处也是固定短语make a difference,意为“对有影响”。故选B。【37题详解】考查形容词词义辨析。句意:学生们确实发挥了作用,他们甚至为城外的人提供额外的饭菜。A. extra额外的;B. dirty肮脏的;C. purchased已经购买的;D. expensive昂贵的。后文提到“to the people outside th

    98、e city.”(为城外的人提供了饭菜),由此判断,学生们除了将食堂的食物回收分配之外,还会额外给城外的人提供食物。故选A。【38题详解】考查形容词词义辨析。句意:此外,他们所做的是对环境友好的。A. blind失明的;B. harmful有害的;C. adaptable能适应的;D.friendly友好的。后文提到“Thanks to FRN, they have successfully 19 the release of tons of carbon dioxide through reducing waste. ”(多亏了FRN,他们通过减少浪费成功地减少了大量二氧化碳的排放。)FRN

    99、的努力使得二氧化碳的排放也减少了,由此判断,他们所做的事情是对环保有帮助的。故选D。【39题详解】考查动词词义辨析。句意:多亏了FRN,他们通过减少浪费成功地减少了大量二氧化碳的排放。A. allowed允许;B. promoted提升;C. decreased减少;D. received接受。前文提到“Besides, what they have done is 18 to the environment.”(此外,他们所做的是对环境友好的。)由此判断,他们所做之事应该是会降低二氧化碳的排放,所以才会对环境友好。故选C。【40题详解】考查形容词词义辨析。句意:这项工作确实起到了一举两得效果

    100、,既解决了一部分人的温饱问题,又有利于生态环境。A. side侧面的;B. double双倍的;C. opposite相反的;D. individual个人的。后文提到“not only solving the problem of feeding some people, but also benefiting the ecological environment.”(既解决了一部分人的温饱问题,又有利于生态环境。)这里提到了这个项目带来的两个好处,一方面是针对人的温饱问题,另一方面是环保问题,说明这个项目达到了双倍的效果。故选B。第二节 (共10 小题; 每小题1.5 分, 满分15分)

    101、阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。China has always been close to my heart _41_ my husband Jun joined hands with me years ago in Shanghai. In fact, it was not until the two of us had spent years in the United States that we decided _42_ (live) the rest of our lives in China. Marrying a Chinese citizen

    102、 does not mean _43_ (work) in China. However, thankfully, _44_ the wife of a Chinese businessman, I could apply for the Chinese green card after being _45_ (marry) and living in China for five non-stop years. Once Jun and I moved back to China, our journey to a Chinese green card _46_ (apply) began.

    103、 After some time, my turn finally _47_ (arrive). After months of preparation and multiple trips to the entry-exit administration, we submitted it on Valentines Day this year. Seven months and three weeks _48_ (late), the golden days of fall brought precious news. A call announcing my Chinese green c

    104、ard was ready for pickup. I felt _49_ wave of joy as I rushed into the hallway at work to share the news with my husband. Now my journey as a Chinese green card holder has just begun, and I still have more to learn to fully take advantage of _50_ (it) benefits.【答案】41. since 42. to live 43. working 4

    105、4. as 45. married 46. application 47. arrived 48. later 49. a 50. its【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者嫁给了中国公民,经过漫长的等待终于拿到中国绿卡的事情。【41题详解】考查状语从句。句意:自从我的丈夫Jun多年前在上海与我携手以来,中国一直贴近我的心。引导时间状语从句,主句为现在完成时,表示“自从”应用since。故填since。【42题详解】考查非谓语动词。句意:事实上,直到我们俩在美国呆了几年之后,我们才决定在中国度过余生。短语decide to do sth.表示“决定做某事”。故填to live。【

    106、43题详解】考查非谓语动词。句意:与中国公民结婚并不意味着在中国工作。短语mean doing sth.表示“意味着做某事”。故填working。【44题详解】考查介词。句意:然而,值得庆幸的是,作为一个中国商人的妻子,我可以在结婚并在中国不间断地生活五年之后申请中国绿卡。后跟名词作宾语,表示“作为”应用介词as。故填as。【45题详解】考查形容词。句意:然而,值得庆幸的是,作为一个中国商人的妻子,我可以在结婚并在中国不间断地生活五年之后申请中国绿卡。作表语,表示“已婚的,结婚的”应用形容词married。故填married。【46题详解】考查名词。句意:我和Jun一回到中国,我们申请中国绿卡

    107、的旅程就开始了。作介词的宾语,结合不定冠词可知应用名词application的单数形式。故填application。【47题详解】考查时态。句意:过了一段时间,终于轮到我了。空处为句子谓语动词,事情发生在过去,应用一般过去时。故填arrived。【48题详解】考查副词。句意:七个月零三个星期后,金色的秋天带来了宝贵的消息。此处为“一段时间+later”表示“多久之后”。故填later。【49题详解】考查冠词。句意:当我冲进办公室的走廊和丈夫分享这个消息时,我感到一阵喜悦。表示“一阵”短语为a wave of。故填a。【50题详解】考查代词。句意:现在,我作为中国绿卡持有者的旅程才刚刚开始,我还

    108、有很多东西要学习,以充分利用它的好处。修饰名词benefits应用形容词性物主代词its。故填its。第四部分 写作 (共两节, 满分35分) 第一节短文改错 (共10 小题; 每小题1 分, 满分10 分) 51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加: 在缺词处加一个漏字符号 (),并在其下面写出该加的词。删除: 把多余的词用斜线 () 划掉。修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词; 2. 只允许修改10处, 多

    109、者 (从第11处起) 不计分。This morning, I watch a video on the Internet that showed a robot in a library. It sounded like a girl, which dialogues with humans were interesting but pleasant. In the afternoon, I went to a restaurant, where I happened to meet another working robot looked a little bit different fro

    110、m one I saw online in the morning. It was standing at the door on duty. I said, “Hello, you are such smart!” It replied, “Hello, welcome!” When I left out, I asked the clerk at the door about the robots. She said, “Its off duty now.” I was amazing that it worked like a human. Ha ha! What interesting

    111、!【答案】1. watch watched 2. which whose3. but and4. looked looking5. one前加the 6. such so7. out去掉8. robots robot9. amazing amazed 10. What How【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要叙述了作者在餐馆遇见机器人的事情。【详解】1.考查时态。句意:今天早上,我在网上看了一段视频,视频显示一个机器人在图书馆里。结合This morning可知,事情发生在过去,故句子用一般过去时。动词应为过去式watched。故watch改为watched。2.考查定语从句。句意:这听

    112、起来像一个女孩,她与人类的对话很有趣,但很愉快。分析句子结构可知,逗号后为定语从句,修饰先行词girl,且dialogues前缺少定语,故填whose,引导定语从句。故which改为whose。3.考查连词。句意:这听起来像一个女孩,她与人类的对话很有趣,但很愉快。interesting“有趣的”和 pleasant“令人愉快的”是并列的,没有转折关系,应用连词and连接。故but改为and。4.考查非谓语动词。句意:下午,我去了一家餐厅,在那里我碰巧遇到了一个工作机器人,它看起来和我早上在网上看到的有点不同。分析句子结构可知,where引导的定语从句中谓语为happened,故look应为非

    113、谓语动词,且look“看起来”无被动,故应为现在分词looking,作定语,修饰working robot。故looked改为looking。5.考查冠词。句意:下午,我去了一家餐厅,在那里我碰巧遇到了一个工作机器人,它看起来和我早上在网上看到的有点不同。one代指机器人,此处是特指早晨在网上看到的机器人,故one前应加定冠词the,表示特指。故one前加the。6.考查副词。句意:我说:“你好,你如此聪明!”修饰形容词smart“聪明的”,应为副词so“如此”,而such修饰名词。故such改为so。7.考查固定用法。句意:当我离开时,我问门口的店员关于那个机器人的事。leave out表示

    114、“遗漏,省去”,这里表示“我离开了”,leave是离开的意思。故去掉out。8.考查名词。句意:当我离开时,我问门口的店员关于那个机器人的事。此处“机器人”指的是和作者对话的机器人,且由下文的“Its off duty now.”也可判断,本句中的“机器人”为单数形式。故robots改为robot。9.考查形容词。句意:我很惊讶它能像人类一样工作。形容词amazing“令人惊叹的”,通常修饰物;形容词amazed“吃惊的”,通常修饰人。本句主语是I“我”,形容人应为amazed,作表语。故amazing改为amazed。10.考查感叹句。句意:多么有趣啊!在感叹句中what修饰名词;而how为

    115、副词,修饰形容词或副词;所以本题修饰形容词interesting,要用How。故What改为How。第二节 书面表达 (满分25分) 52. 你所在的英语俱乐部正在开展以“Our Family, Our Love”为主题的演讲比赛。你打算参赛,请写一篇演讲稿,内容包括:1. 你对家庭的理解;2. 如何维持和谐的家庭关系。注意:1. 词数100左右;2. 开头和结尾已为你写好。_【答案】Hello, everyone. Im honored to share with you the speech “Our Family, Our Love”. In my view, families come

    116、 in all shapes and sizes, but they all share one thing in common: love. A strong family bond can provide a sense of security, support and belonging, which are essential for our well - being.However, maintaining a harmonious relationship between family members can be challenging, especially in todays

    117、 fast - paced world. We can try some ways. First, it is important for family members to communicate effectively, show appreciation and respect each others differences. Besides, spending quality time together, such as sharing meals or engaging in activities, can also strengthen our family bonds. In a

    118、 word, love can bring our family closer together and live in harmony.Thanks for listening.【解析】【导语】本篇书面表达属于应用文。要求考生对于你所在的英语俱乐部正在开展以“Our Family, Our Love”为主题的演讲比赛这一情况,写一篇演讲稿。详解】1.词汇积累荣幸的:honored privileged此外:Besides Whats more提供:provide offer加强:strengthen enhance2.句式拓展简单句变复合句原句:In my view, families co

    119、me in all shapes and sizes, but they all share one thing in common: love.拓展句:In my view, even though families come in all shapes and sizes, they all share one thing in common: love.【点睛】【高分句型1】A strong family bond can provide a sense of security, support and belonging, which are essential for our well - being.(运用了which引导的非限制性定语从句)【高分句型2】First, it is important for family members to communicate effectively, show appreciation and respect each others differences.(运用了it作形式主语,动词不定式to do作真正的主语的固定句型。)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:四川省雅安市雅安市2023-2024学年高三上学期期中联考英语试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-949855.html
    相关资源 更多
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【各地真题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【各地真题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件3 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件3 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件2 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第六章 第2节《二元一次方程组的解法》课件2 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【原创题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【原创题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第3节《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第3节《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第2节《三角形内角和外角》课件1 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第2节《三角形内角和外角》课件1 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【典型题】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【典型题】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第九章 第1节《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第九章 第1节《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 第七章 第4节《平行线的判定》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第七章 第4节《平行线的判定》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【典优】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【典优】.docx
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【全国通用】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【全国通用】.docx
  • 2015春七年级数学下册 第七章 第1节《命题》课件1 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 第七章 第1节《命题》课件1 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 9.3《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.3《三角形的角平分线、中线和高》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【全优】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【全优】.docx
  • 2015春七年级数学下册 9.2《三角形的内角和外角》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.2《三角形的内角和外角》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 9.1《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 9.1《三角形的边》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【b卷】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【b卷】.docx
  • 2015春七年级数学下册 8.2《幂的乘方与积的乘方》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 8.2《幂的乘方与积的乘方》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 7.4《实践与探索》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 7.4《实践与探索》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题【a卷】.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题【a卷】.docx
  • 2015春七年级数学下册 7.3《三元一次方程组及其解法》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 7.3《三元一次方程组及其解法》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件4 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件4 (新版)沪科版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题ab卷.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题ab卷.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件3 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件3 (新版)沪科版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版打印.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版打印.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件2 (新版)沪科版.ppt2015春七年级数学下册 6.2《实数》课件2 (新版)沪科版.ppt
  • 2015春七年级数学下册 6.1《从实际问题到方程》课件 (新版)华东师大版.ppt2015春七年级数学下册 6.1《从实际问题到方程》课件 (新版)华东师大版.ppt
  • 小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版可打印.docx小学一年级数学《认识人民币》易错题a4版可打印.docx
  • 2015春七年级数学下册 6.1《二元一次方程组》课件 (新版)冀教版.ppt2015春七年级数学下册 6.1《二元一次方程组》课件 (新版)冀教版.ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1