分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 27

类型天津市红桥区2022-2023学年高三英语上学期期中试题(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:967405
  • 上传时间:2025-12-20
  • 格式:DOCX
  • 页数:27
  • 大小:50.27KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    天津市 红桥区 2022 2023 学年 英语 学期 期中 试题 Word 解析
    资源描述:

    1、高三英语(共分III卷,满分150分,考试时间120分钟)第I卷 (满分95分)第一部分:英语知识运用(满分45分)第一节:单项填空(共15个小题,每小题1分,满分15分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. Excuse me, sir. Is there a bank nearby?_. The nearest one is at least fifty minutes walk from here.A. Im not sureB. That dependsC. Thats rightD. Im afraid not【答案】D【解析】【详解】考查交际用语。句意:打

    2、扰一下,先生。请问附近有银行吗? 恐怕没有。最近的一家离这儿至少有五十分钟的步行路程。A. Im not sure我不确定;B. That depends要看情况而定;C. Thats right那是对的;D. Im afraid not恐怕不是/没有。根据句意可知,该句的意思是“我恐怕附近没有银行”,故选D。2. If you have any doubts about your health, youd better_ your doctor at once.A. convinceB. consultC. avoidD. affect【答案】B【解析】【分析】【详解】考查动词词义辨析。句意

    3、:如果你对你的健康有任何疑问,你最好立刻向你的医生咨询。A. convince 说服;B. consult咨询; C. avoid 避免;D. affect影响。健康有问题应该咨询医生。故选B。3. Though both of Hemingway and Conan Doyle were_successful, their paths to success were very different.A. rarelyB. frequentlyC. ultimatelyD. generally【答案】C【解析】【详解】考查副词词义辨析。句意:尽管海明威和柯南道尔最终都取得了成功,但他们的成功之路

    4、却截然不同。A. rarely 罕见地; B. frequently 频繁地; C. ultimately 最终; D. generally 普遍。根据句意可知,此处填ultimately表示“最终”,表示他们最终都成功了符合语境。故选C项。4. Growing up with a British father and a Chinese mother, I _ food from both countries ever since I was able to hold a knife and fork and chopsticks.A. enjoyB. enjoyedC. have enjo

    5、yedD. had enjoyed【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:与英国父亲和中国母亲一起长大 自从我能够握住刀叉和筷子以来,我就一直享用着这两个国家的美食。根据句意可知,ever since 意为“自从以来,”,需要接用现在完成式。本句是从过去到现在一直,故用现在完成式。故选C项。5. Imagination is an ability that some people use to future events in their lives.A. anticipateB. participateC. complicateD. fascinate【答案】A【解析】【详解】考查动词词义

    6、辨析。句意:想象力是一些人用来预测生活中未来事件的能力。A. anticipate预测;B. participate参加;C. complicate使复杂化;D. fascinate使着迷。根据空后“future events in their lives”可知,空格处应该填写anticipate,表示人们用想象力预测自己的未来。故选A项。6. The of Liberty was originally constructed in France before being deconstructed and shipped to America in 350 individual pieces

    7、 packed in 214 boxes.A. StatusB. StatueC. StageD. State【答案】B【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:自由女神像最初是在法国建造的,然后被解构,装在214个盒子里的350件物品运往美国。A. Status 身份;B. Statue 塑像;C. Stage 舞台;D. State州,状态。根据句意可知,空格处填写名词statue“塑像”,构成The statue of Liberty 表示“自由女神像”。故选B项。7. I think Nelson Mandela is a modern hero. He devoted his whol

    8、e life to the struggle for racial equality in South Africa. _ I can totally take your opinion.A. Whats your opinion?B. Could you tell me why?C. How could he make it?D. How do you like his behavior?【答案】A【解析】【详解】考查交际用语。句意:- 我认为纳尔逊曼德拉是一位现代英雄。他把他的一生都献给了南非争取种族平等的斗争。你怎么看?- 我完全可以接受你的观点。A. Whats your opinio

    9、n?你的观点是什么? B. Could you tell me why?你能告诉我为什么吗?C. How could he make it?他怎么能做到的?D. How do you like his behavior?你认为他的行为怎样?根据句意,征询对方的意见,用whts your opinion?故选A。8. She asked me _ I had returned the books to the library, and I admitted that I hadnt.A. whenB. whereC. whetherD. what【答案】C【解析】【详解】考查宾语从句。句意:他问

    10、我是否已经把书还给图书馆了,我承认我还没有还。A. when什么时候;B. where在哪里;C. whether是否;D. what什么。根据句意,故选C。【点睛】本题是对宾语从句中连词的考查。对于宾语从句的连词的确定,首先确定连词的词义,然后根据句意判断出正确的连词,本句的句意很明显,确定为“是否”。9. On the last day of their week-long stay, John, as well as his friends, _ to attend a private concert on a beautiful farm on the North Shore unde

    11、r the stars.A. invitedB. was invitedC. were invitedD. had been invited【答案】B【解析】【详解】考查时态语态和主谓一致。句意:在他们为期一周的逗留的最后一天,约翰和他的朋友们被邀请到北岸一个美丽的农场,在星空下听一场私人音乐会。当主语后接介词短语as well as并列主语时,谓语动词的单复数应和介词短语前的主语保持一致。本句中主语John, as well as his friends与谓语invite构成被动关系,结合语境可知为一般过去时的被动语态,且与John保持一致,用单数。故选B。10. If you have s

    12、econd thoughts, youd better making a decision until youve spoken to your high school advisor.A. pass upB. weigh upC. look intoD. put off【答案】B【解析】【详解】考查动词词组辨析。句意:如果你再考虑一下,在跟你高中的顾问说之前,你最好在做决定时权衡一下。A. pass up 错过;B. weigh up 权衡;C. look into 调查;D. put off推迟。根据句意可知,空格处应该填写weigh up,表示做决定时要权衡利弊,多加思考。故选B项。11

    13、. Im sure youll do well in the exam because you _ so hard this year.A. studiedB. had studiedC. have been studyingD. had been studying【答案】C【解析】【详解】考查时态。句意:我确信你将在考试中做的更好,因为你今年一直在学习很努力。根据语境,学习的动作是从过去一直持续到现在,还要持续下去。所以用现在完成进行时。故选C。12. English is a language shared by several diverse cultures, _ uses it di

    14、fferently.A. all of whichB. each of whichC. all of themD. each of them【答案】B【解析】【详解】本题考查定语从句。解题步骤:1. 确定从句:从空格到句末是定语从句。排除CD项,这两项并不是定语从句。2. 确定成分:从句_ uses it differently.缺少主语,根据前一句可知,先行词是several diverse cultures,在定语从句里使用which指代先行词作为介词of的宾语。3. 确定选项:A项在定语从句中作主语的时候,谓语动词要使用复数形式,定语从句中的uses说明A项是错误的。B项中的each作主

    15、语,谓语动词使用单数形式。句意:英语是一个被很多不同的文化共同使用的语言,每一种文化使用英语的方法都是不一样的。故选B。13. Everyone on this planet is different, and thats_ makes it such a beautiful place.A. WhenB. howC. whatD. why【答案】C【解析】【详解】考查表语从句。句意:这个星球上的每个人都不一样,那是使得这个星球成为美丽的地方的东西。分析句子可知,系动词is后是表语从句,从句缺少主语,what引导表语从句,从句中作主语,when“的时候”作时间状语;how“如何”作方式状语;w

    16、hy“为什么;的原因”作原因状语。故选C。14. Many people welcome the chance to do meaningful things, they will get no pay.A. in caseB. now thatC. as ifD. even if【答案】D【解析】【详解】考查连词词义辨析。句意:很多人都乐于接受做有意义事件的机会,哪怕他们得不到报酬。A. in case 万一;B. now that 既然;C. as if 好像;D. even if 即使,哪怕。分析句意可知,句子需要填写让步状语从句的连词,即even if,表示哪怕得不到报酬,很多人也愿意

    17、做有意义的事。故选D项。15. (2016浙江) online shopping has changed our life, not all of its effects have been positive.A. SinceB. AfterC. WhileD. Unless【答案】C【解析】【详解】试题分析:句意:尽管网上购物已经改变了我们的生活,但是不是其所有的影响都是积极的。while引导让步状语从句,意为“尽管,虽然”;since既然,自从;after在之后;unless除非。故选C。考点:考查连词。【名师点睛】这几个词都是连词,要分清每个连词短语的含义和用法,做题时关键看上下文和逻辑

    18、关系。since引导原因/时间状语从句;after引导时间状语从句;while引导让步/时间状语从句;unless引导的是条件状语从句。while的用法比较多,不仅仅在选择题中经常出现,学生在做阅读理解、完形填空的时候,遇到while一定要判断它的准确含义,以便于正确理解句子的意思。第二节:完型填空(共20个小题,每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1635各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。After the summer holiday began last year, one Massachusetts boy started thinking ab

    19、out what he wanted to do during his free time._16_ asking to go to summer camp or go on vacation, 10-year-old Liam Hannon asked his dad, Scott Hannon, _17_ he could make bagged lunches and give them to the homeless all around Cambridge. “Liam has a huge _18_,” Hannon said about his son _19_. “Plus,

    20、it was something nice we could do _20_ as father and son and with my wife and baby.”Soon after telling his father his plan, Liam started “Liams Lunches of Love,” and started _21_ 20 lunches each week. Liam _22_ the experience of interacting (相互交流) with the homeless. He felt those homeless people he

    21、met were very friendly. “Many of the people we help are actually really _23_ and could use just a little kindness in their lives,” Liam said. “It just feels really good to _24_.”After seeing how _25_ Liam was about his _26_, Hannon started a GoFundMe page on the Internet to collect _27_ so they coul

    22、d make 60 lunches each week. “It makes me really proud _28_ a dad,” Hannon added. So far, Liam has given out 300 lunches and even though summer is_29_, he has continued his community _30_ on weekends.“What Scott and Liam have done has been to really give the homeless _31_ and kindness in a really to

    23、ugh _32_,” said Krystal Kelly, director of development at the Hildebrand Family Help Center where Liam also collects school supplies for homeless _33_. “Its the first time that those folks have been looked in the eye or anyone has _34_ their presence. To think that a 10-year-old can be that _35_, it

    24、s amazing.”16. A. DespiteB. ConsideringC. Apart fromD. Instead of17. A. whyB. howC. ifD. where18. A. heartB. kitchenC. sacrificeD. problem19. A. jokinglyB. approvinglyC. worriedlyD. angrily20. A. onlyB. onceC. togetherD. early21. A. leaving outB. handing outC. using upD. picking up22. A. lackedB. fe

    25、aredC. admittedD. enjoyed23. A. niceB. handsomeC. healthyD. smart24. A. playB. participateC. sympathizeD. help25. A. passionateB. upsetC. curiousD. shy26. A. assignmentB. surveyC. projectD. business27. A. jewelryB. firewoodC. moneyD. information28. A. asB. likeC. forD. of29. A. hotB. overC. longD. n

    26、ear30. A. adventureB. serviceC. managementD. cleaning31. A. respectB. freedomC. sheltersD. entertainments32. A. matchB. campC. yearD. circumstance33. A. babiesB. childrenC. womenD. fathers34. A. reportedB. permittedC. predictedD. acknowledged35. A. honestB. confidentC. selflessD. intelligent【答案】16.

    27、D 17. C 18. A 19. B 20. C 21. B 22. D 23. A 24. D 25. A 26. C 27. C 28. A 29. B 30. B 31. A 32. D 33. B 34. D 35. C【解析】【分析】本文为记叙文,讲述了10岁的Liam Hannon和父亲做午餐袋送给无家可归的人,他还为无家可归的儿童募捐学习用品,一个10岁的孩子能如此无私,真是令人惊讶。【16题详解】考查介词/介词短语辨析。句意:10岁的Liam Hannon没有要求参加夏令营或去度假,而是问他的父亲Scott Hannon,他是否可以做袋装午餐,送给剑桥附近无家可归的人。A.

    28、Despite尽管;B. Considering考虑到;C. Apart from除外;D. Instead of代替,而不是。Liam没有要求去度假,而是请求父亲为无家可归的人送午餐,故选D。【17题详解】考查连接词辨析。句意同上。A. why为什么;B. how如何;C. if是否;D. where在哪里。Liam问父亲是否可以为无家可归的人做午餐,本句为if引导的宾语从句。故选C。【18题详解】考查名词词义辨析。句意:Liam有巨大的爱心,Hannon赞许地说。A. heart爱心;B. kitchen厨房;C. sacrifice牺牲;D. problem问题。根据上文10-year-

    29、old Liam Hannon asked his dad, Scott Hannon, 2 he could make bagged lunches and give them to the homeless all around Cambridge.可知,Liam是一个热心人,故选A。19题详解】考查副词词义辨析。句意:Hannon赞许地谈起儿子。A. jokingly开玩笑地;B. approvingly赞许地;C. worriedly担忧地;D. angrily生气地。儿子要去做善事,所以Hannon对儿子的做法十分赞许,故选B。【20题详解】考查副词词义辨析。句意:另外,这是我们作为

    30、父子,和我的妻子孩子可以一起做的一件好事。A. only只,仅仅;B. once曾经,一次;C. together一起;D. early早。根据father and son and with my wife and baby可知,这是全家人可以一起做的一件好事,故选C。【21题详解】考查动词短语辨析。句意:在告诉父亲他的计划后不久,Liam就开始了他的“爱心午餐”计划,并开始每周分发20份午餐。A. leaving out遗漏,省去;B. handing out分发;C. using up用光;D. picking up捡起。根据上文father and son and with my wif

    31、e and baby可知,Liam每周分发午餐给流浪者,故选B。【22题详解】考查动词词义辨析。句意:Liam很喜欢与无家可归者交流的体验。A. lacked缺乏;B. feared害怕;C. admitted承认;D. enjoyed喜欢,欣赏。根据下文He felt those homeless people he met were very friendly可知,Liam喜欢与无家可归者交流,故选D。【23题详解】考查形容词词义辨析。句意:我们帮助的许多人其实都很好,可以在他们的生活中使用一点点善意,。A. nice美好的,和蔼的;B. handsome英俊的;C. healthy健康的

    32、;D. smart聪明的。根据下文 kindness可知,Liam认为他们帮助的人都是好的,故选A。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:帮助别人的感觉真的很好。A. play玩;B. participate参与;C. sympathize同情,怜悯;D. help帮助。根据上文we help可知,Liam感到很高兴能够帮助别人,故选D。【25题详解】考查形容词词义辨析。句意:在看到利亚姆对他的项目是多么的热情之后,Hannon在网上建立了一个GoFundMe的网页来募集资金,这样他们每周就可以做60份午餐。A. passionate热情的;B. upset难过的;C. curious好奇的;

    33、D. shy害羞的。根据下文Hannon started a GoFundMe page on the Internet to collect 12 so they could make 60 lunches each week.可知,Hannon看到儿子的热情,才决定建立网页筹集资金。故选A。【26题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. assignment任务;B. survey调查;C. project项目,活动;D. business生意,业务。根据上文可知,这是Liam发起的一项活动,故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. jewelry珠宝;B. firewood

    34、柴火;C. money钱;D. information信息。Hannon在网上建立了一个网页的目的是来募集资金,故选C。【28题详解】考查介词词义辨析。句意:Hannon补充道:“这让我作为一个父亲感到非常自豪。”A. as作为;B. like像;C. for为了;D. of.的。根据句意,作为父亲,他为儿子的行为感到自豪,故选A。【29题详解】考查形容词词义辨析。句意:到目前为止,利亚姆已经分发了300份午餐,即使夏天已经过去了,他仍然在周末继续他的社区服务。A. hot热的;B. over结束的;C. long长的;D. near在附近的。根据上文After the summer holi

    35、day began last yea可知,此处指暑假过去了,Liam依然继续他的社区服务,故选B。【30题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. adventure冒险;B. service服务;C. management管理;D. cleaning清洁。根据上文Liam为无家可归的人发放午餐。可知,这是服务于无家可归的人的一项好事,所以即使夏天已经过去了,他依然继续他的社区服务,故选B。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:Scott和Liam所做的,是在一个非常艰难的环境下,真正给予无家可归者尊重和仁慈。A. respect尊重;B. freedom自由;C. shelters庇护;D.

    36、entertainments娱乐。根据kindness 可知,可选词与kindness在感情色彩是一致的。所以父子的行为给了无家可归者尊重和仁慈,故选A。【32题详解】考查名词词义辨析。句意同上。A. match比赛;B. camp营地;C. year年;D. circumstance环境。无家可归者生活在非常艰难的环境中,故选D。【33题详解】考查名词词义辨析。句意:Liam在Hildebrand 家庭帮助中心为无家可归的孩子们募捐学习用品。A. babies婴儿;B. children儿童;C. women妇女;D. fathers父亲。根据 Liam also collects scho

    37、ol supplies可知,Liam为无家可归的儿童募捐学习用品,故选B。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:那些人第一次受到了正视,或者说人们承认了他们的存在。A. reported报道;B. permitted许可;C. predicted预言;D. acknowledged承认。根据Its the first time that those folks have been looked in the eye可知,无家可归的人受到了正视,或者说他们的存在得到了人们的承认,故选D。【35题详解】考查形容词词义辨析。句意:一个10岁的孩子能如此无私,真是令人惊讶。A. honest诚实的;B

    38、. confident自信的;C. selfless无私的;D. intelligent智慧的。根据上文1 asking to go to summer camp or go on vacation, 10-year-old Liam Hannon asked his dad, Scott Hannon, 2 he could make bagged lunches and give them to the homeless all around Cambridge.可知,Liam助人为乐是无私的的行为,故选C。第二部分 阅读理解(共20个小题,每小题2.5分,满分50分)阅读下列短文,从每题

    39、所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AStill seeking a destination for your weekend break? There are some places which are probably a mere walk away from your college.Kings Art CentreA day at the Centre could mean a visit to an exhibition of the work of one of the most interesting contemporary artists on show anyw

    40、here. This weekend tees the opening of an exhibition of four local artists.You could attend a class teaching you how to learn from the masters or get more creative with paint - free of charge.The Centre also runs two life drawing classes for which there is a small fee.The Botanic GardenThe Garden ha

    41、s over 8,000 plant species; it holds the research and teaching collection of living plants for Cambridge University.The multi-branched Torch Aloe here is impressive. The African plant produces red flowers above blue-green leaves, and is not one to miss.Get to the display house to see Dionaea muscipu

    42、la, a plant more commonly known as the Venus Flytrap that feeds on insects and other small animals.The Garden is also a place for wildlife-enthusiasts. Look for grass snakes in the lake. A snake called Hissing Sid is regularly seen lying in the heat of the warm sun.Byrons PoolMany stories surround L

    43、ord Byrons time as a student of Cambridge University, Arriving in 1805, he wrote a letter complaining that it was a place of mess and drunkenness. However, it seems as though Byron did manage to pass the time pleasantly enough. Im not just talking about the pet bear he kept in his roans. He spent a

    44、great deal of time walking in the village.It is also said that on occasion Byron swam naked by moonlight in the lake, which is now known as Byrons Pool. A couple of miles past Grantchester in the south Cambridgeshire countryside, the pool is surrounded by beautiful circular paths around the fields.

    45、The cries of invisible birds make the trip a lovely experience and on the way home you can drop into the village for afternoon tea. If you dont trust me, then perhaps youll take it from Virginia Woolf- -over a century after Byron, she reportedly took a trip to swim in the same pool.36. As mentioned

    46、in the passage, there is a small charge for_.A. attending the masters classB. working with local artistsC. learning life drawingD. seeing an exhibition37. Torch Aloe and Venus Flytrap are_.A. common insectsB. impressive plantsC. rarely-seen snakesD. wildlife-enthusiasts38. We can infer from the pass

    47、age that Byron seemed_.A. to fear pet bearsB. to like walkingC. to be a heavy drinkerD. to finish university in 180539. In the passage Byrons Pool is described as a lake_.A. surrounded by fieldsB. owned by Lord ByronC. located in GrantchesterD. discovered by Virginia Woolf40. What is the passage mai

    48、nly about?A. Some places for weekend breakB. A way to become creative in art.C. The colourful life in the countryside.D. Unknown stories of Cambridge University.【答案】36. C 37. B 38. B 39. A 40. A【解析】【分析】本文属于应用文。文章中提供了三则广告,让大学生的周末假期过得有意义,提供给了大学生们休闲的地方【36题详解】细节理解题。根据第一则广告的The Centre also runs two life

    49、drawing classes for which there is a small fee.可知该中心还开办了两个生活绘画班,收费很低。故可知学习写生需要一些费用。选C。【37题详解】细节理解题。根据第二则广告的第二段的The multi-branched Torch Aloe here is impressive.可知“Torch Aloe”是“Venus Flytrap”给人印象深刻的植物。选B。【38题详解】推理判断题。由倒数第二段的He spent a great deal of time walking in the village一句可知Byron喜欢散步。选B。【39题详解】细

    50、节理解题。由文章最后一段第二句中的the pool is surrounded by beautiful circular paths around the field可知Byrons Pool是被田包围的湖。选A。【40题详解】主旨大意题。由根据文章首句Still seeking a destination for your weekend break?There are some places which are probably a mere walk away from your college(还在为你的周末假期寻找一个目的地吗?也许有些地方离你的大学只有一步之遥)可知,这三则广告都

    51、是提供给大学生周末休闲的。选A。BMy wife and I moved into our home nine years ago. We have a yard a “rock garden”. There the rocks appear to be just thrown up onto the dirt as if someone were in a hurry to finish. Very often when we have more flowers, Denise or I would plant them between the rocks, just to bring so

    52、me color to the area.Last summer I found, in the rock garden, a tiny little plant that I could not immediately recognize. I knew I didnt plant it and Denise said she didnt either. We decided to let it continue growing until we could find out what it was.Weeks passed and as I made my way back to the

    53、strange plant, it appeared to be a sunflower. It looked thin and tall with only one head on it. I decided to baby it along and weed (除草) around it. As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something unusual. The sunflower had not started where I saw it begin. It actually had be

    54、gun under a big rock and grown under and around it to reach the sun.If a tiny little sunflower didnt let a big rock stand in its way of developing, we too have the ability to do the same thing. If we believe in ourselves like that little sunflower, we can reach where we aim to go and get what we nee

    55、d for growth.We need to believe in ourselves knowing we have the ability to achieve our goals. Like the sunflower, it knew it had the ability to get over the rocks because it had faith in itself that it would succeed. Stand tall like the sunflower and be proud of who and what we are, then other thin

    56、gs will begin to support us. We will find a way to go under or around any “rocks” in order to realize our goals.41. The family planted flowers in the yard _.A. to attract visitorsB. to remove the rocksC. to please their neighborsD. to make the area colorful42. The author let the tiny plant continue

    57、growing _ .A. to see how long it could liveB. to see how big it could growC. to find out what it actually wasD. to know if his wife had planted it43. The author think the sunflower was unusual because _.A. it was very thin and tallB. it had only one head on itC. it grew on top of a big rockD. it beg

    58、an to grow under a rock44. We can conclude from the passage that _.A. rocks cannot prevent us from successB. we can get over difficulties if we trust ourselvesC. we should take good care of the rock gardensD. sunflowers are able to grow everywhere45. Which is the best title of the passage?A. Stand T

    59、all Like the SunflowerB. The Sunflower and My FamilyC. Being Proud of the SunflowerD. The Secret of the Sunflower【答案】41. D 42. C 43. D 44. B 45. A【解析】【导语】这是一篇夹叙夹议文。本文作者叙述了自己偶然发现一株向日葵从岩石中顽强生长出来的过程,阐述了我们只要像向日葵那样,具备不畏艰难、顽强生长的精神,就一定能够克服困难,获得成功。【41题详解】细节理解题。根据第一段“Very often when we have more flowers, Den

    60、ise or I would plant them between the rocks, just to bring some color to the area (很多时候,当我们有更多的花,丹尼斯或我会把它们种在岩石之间,只是为了给这个地区带来一些颜色。)”可知,这家人在院子里面种花是为了给院子增添颜色,使院子更漂亮。因此,这家人在院子里种花是D项“to make the area colorful(使该区域多姿多彩)”符合题意,故选D项。【42题详解】细节理解题。根据第二段“We decided to let it continue growing until we could find

    61、 out what it was. (我们决定让它继续生长,直到我们发现它是什么)”可知,作者在岩石花园里发现了一株认不出来的小植物,他打算让它继续生长,为了看看它是什么植物。因此,作者让这株小植物继续生长是C项“to find out what it actually was(找出它到底是什么)”符合题意,故选C项。【43题详解】细节理解题。根据第三段“As I pulled rocks from the area to get to the weeds, I noticed something unusual. The sunflower had not started where I s

    62、aw it begin. It actually had begun under a big rock and grown under and around it to reach the sun. (向日葵并没有从我看到的地方开始生长。它实际上是在一块大岩石下开始生长的,在岩石下面和周围生长,直到到达太阳)”可知,向日葵实际上是在一块大岩石下开始生长的,其生命力很顽强,这是不寻常的。因此,作者认为向日葵是不寻常的,因为是D项“it began to grow under a rock (它开始在岩石下生长)”符合题意,故选D项。【44题详解】推理判断题。根据第四段的“If a tiny li

    63、ttle sunflower didnt let a big rock stand in its way of developing, we too have the ability to do the same thing. If we believe in ourselves like that little sunflower, we can reach where we aim to go and get what we need for growth. (如果一颗小小的向日葵不让一块大石头阻挡它的发展,我们也有能力做同样的事情。如果我们像向日葵一样相信自己,我们就能达到我们的目标,获

    64、得我们成长所需的东西)”可知,作者认为,只要我们像向日葵那样,具备不畏艰难,顽强生长的精神,就一定能够克服困难,获得成功。因此,从这篇文章中我们可以得出结论是B项“we can get over difficulties if we trust ourselves(如果我们相信自己,我们就能克服困难)”符合题意,故选B项。【45题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是根据最后一段“Like the sunflower, it knew it had the ability to get over the rocks because it had faith in itself that it wo

    65、uld succeed. Stand tall like the sunflower and be proud of who and what we are, then other things will begin to support us.(就像向日葵一样,它知道自己有能力越过岩石,因为它相信自己会成功。像向日葵一样昂首挺胸,为我们是谁和我们是什么感到骄傲,然后其他的东西就会开始支持我们)”可知,作者将向日葵拟人化,形象地阐述了只要我们像向日葵那样,具备不畏艰难,顽强生长的精神,就一定能够克服困难,获得成功。因此,这篇文章的最佳标题是A项“Stand Tall Like the Sunf

    66、lower(像向日葵一样高高站立)”符合题意,故选A项。CAfrica is a large and varied continent containing some of the oldest civilizations on earth. It is home to a wide diversity of religions and cultures, and this colorful diversity is reflected in its diverse and colorful weddings traditions.An African wedding is, more tha

    67、n anything, the bringing together of two people as a single family, or the combining of two families or even the mixture of two tribes into one family unit. The concept of family is one of the unifying ideas of the African continent. There are more than 1,000 cultural units in Africa and each cultur

    68、e, each tribe has its own wedding and marriage traditions, many of which can trace their origins back hundreds or even thousands of years. There are also many different religions represented in Africa. Many northern Africans, especially, have been influenced by Muslim traditions, while further south

    69、 there are more Christian, Hindu, and even Jewish traditions with more ancient traditions.In many places in Africa young girls are trained to be good wives from an early age. They may even learn secret codes and secret languages that allow them to talk with other married women without their husbands

    70、 understanding what is being said.Depending on which part of Africa you are in, wedding ceremonies can be extremely elaborate, some lasting many days. Often huge ceremonies are held during which many couples are united at the same time.In Sudan and in other areas along the Nile a man must pay his wi

    71、fes family in sheep or cattle for the loss of their daughters labor in support of the family. A wife may cost a man as many as 30 to 40 head of cattle. In Somalia a man is allowed to have as many as four wives if he can support them all, and it is not uncommon for a girl to be engaged before she is

    72、even born.Bright festive colors, song, dance, and music are vital elements of many African wedding ceremonies. Common to all wedding ceremonies is the concept of changing between childhood and adulthood. In many African cultures children are encouraged to marry as young as 13 to 15 years of age, as

    73、soon as they have reached physical adulthood.46. When two young get married in Africa it means _.A. they will explore a wide diversity of religionsB. they will live together for the rest of their lifeC. they will contribute to the union of African tribesD. they will have a chance to enjoy their roma

    74、nce47. What can we learn from the second paragraph?A. All the tribes in Africa have the same belief.B. Africa witnesses varieties of marriage traditions.C. Most of Africans are believers in Islam.D. People in South Africa are all Christians.48. Young girls learn secret languages _.A. to have a good

    75、communication with their husbandsB. to give their children a good education in the futureC. to gain the ability to talk with other married womenD. to master the skills about having communication49. What does the underlined word “elaborate” in Paragraph 4 mean?A. Similar.B. Familiar.C. Difficult.D. D

    76、ifferent.50. It can be inferred from the passage that _.A. wedding ceremonies are full of happinessB. there are more men than women in SomaliaC. the cattle are well worth a lot of moneyD. Africans prefer dancing to anything else【答案】46. C 47. B 48. C 49. D 50. A【解析】【导语】这是一篇说明文。文章主要介绍了非洲婚礼的有关知识。【46题详解

    77、】细节理解题。根据第二段的“An African wedding is, more than anything, the bringing together of two people as a single family, or the combining of two families or even the mixture of two tribes into one family unit. The concept of family is one of the unifying ideas of the African continent. (非洲婚礼最重要的是将两个人作为一个家庭结

    78、合在一起,或将两个家庭结合在一起,甚至是将两个部落混合成一个家庭单位。家庭的概念是非洲大陆的统一思想之一)”可知,在非洲两个年轻人结婚意味着他们的家庭、甚至部落将结合在一起,即他们将为非洲部落的联盟做出贡献。故选C。【47题详解】细节理解题。根据第二段的“There are more than 1,000 cultural units in Africa and each culture, each tribe has its own wedding and marriage traditions, many of which can trace their origins back hund

    79、reds or even thousands of years. (非洲有1000多个文化,每个文化、每个部落都有自己的婚礼和婚姻传统,其中许多可以追溯到几百年甚至几千年前)”可知,非洲有很多婚礼传统。故选B。【48题详解】细节理解题。根据第三段“In many places in Africa young girls are trained to be good wives from an early age. They may even learn secret codes and secret languages that allow them to talk with other ma

    80、rried women without their husbands understanding what is being said. (在非洲的许多地方,年轻女孩从小就被训练成贤妻良母。她们甚至可以学习密码和秘密语言,这样她们就可以在丈夫听不懂的情况下与其他已婚妇女交谈)”可知,年轻女孩学习秘密语言是为了掌握和其他已婚妇女交流的能力。故选C。【49题详解】词句猜测题。根据划线部分上文“Depending on which part of Africa you are in (取决于你在非洲的哪个地区)”可知,在非洲不同的地区婚礼是非常不同。由此可知,elaborate意为“不同的”,与di

    81、fferent同义。故选D。【50题详解】推理判断题。根据最后一段的“Bright festive colors, song, dance, and music are vital elements of many African wedding ceremonies. (鲜艳的节日色彩、歌曲、舞蹈和音乐是许多非洲婚礼的重要元素)”推知,婚礼是充满快乐、幸福的。故选A。DSometimes youll hear people say that you cant love others until you love yourself.Sometimes youll hear people say

    82、 that you cant expect someone else to love you until you love yourself. Either way, youve got to love yourself first and this can be tricky. Sure we all know that were the apple of our parents eyes, and that our Grandmas think were great talents and our Uncle Roberts thinks we will go to the Olympic

    83、s, but sometimes its a lot harder to think such nice thoughts about ourselves. If you find that believing in yourself is a challenge, it is time you build a positive self-image and learn to love yourself.Self-image is your own minds picture of yourself. This image includes the way you look, the way

    84、you act, the way you talk and the way you think. Interestingly, our self-images are often quite different from the images others hold about us. Unfortunately, most of these images are more negative than they should be, thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-i

    85、mage and your whole world.The best way to defeat a passive self-image is to step back and decide to stress your successes. That is, make a list if you need to, but write down all of the great things you do every day. Dont allow doubts to occur in it.It might be that you are experiencing a negative s

    86、elf-image because you cant move past one flaw (缺点) or weakness that you see about yourself. Well, roll up your sleeves and make a change of it as your primary task. If you think youre silly because you arent good at math, find a tutor. If you think youre weak because you cant run a mile, get to the

    87、track and practice. If you think youre dull because you dont wear the latest trends, buy a few new clothes. But remember, just because you think it doesnt mean its true.The best way to get rid of a negative self-image is to realize that your image is far from objective, and to actively convince your

    88、self of your positive qualities. Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive self-image. When you can pat yourself on the back, youll know youre well on your way. Good luck!51. You need to build a positive self-image when you _.

    89、A. dare to challenge yourselfB. feel it hard to change yourselfC. are unconfident about yourselfD. have a high opinion of yourself52. According to the passage, our self-images _.A. have positive effectsB. are often changeableC. are probably untrueD. have different functions53. How should you change

    90、your self-image according to the passage?A. To keep a different image of others.B. To make your life successful.C. To understand your own world.D. To change the way you think.54. What is the passage mainly about?A. How to build a positive self-image.B. How to face challenges in your life.C. How to p

    91、repare for your success.D. How to develop your good qualities.55. Who are the intended readers of the passage?A. Parents.B. Adolescents.C. Educators.D. Senior Citizens.【答案】51. C 52. B 53. D 54. A 55. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了爱自己的重要性以及对如何建立积极的自我形象、消除消极的自我形象的一些建议。【51题详解】细节理解题。根据文章第二段最后一句“If you find t

    92、hat believing in yourself is a challenge, it is time you build a positive self-image and learn to love yourself.(如果你发现相信自己是一个挑战,是时候建立一个积极的自我形象并学会爱自己了。)”可知,当我们不相信自己,对自己不自信时,就是建立积极自我形象的时刻了,所以C选项“are unconfident about yourself(对自己不自信)”符合题意。故选C项。【52题详解】推理判断题。根据文章第三段最后一句“Unfortunately, most of these imag

    93、es are more negative than they should be, thus changing the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world.(不幸的是,大多数这些形象都比它们应该的更消极,因此改变你对自己的看法是改变你的自我形象和你的整个世界的关键。)”可以推断,自我形象时经常变化的,即选项B选项“are often changeable(经常变化)”符合题意。故选B项。【53题详解】细节理解题。根据文章第三最后一句中“thus chan

    94、ging the way you think about yourself is the key to changing your self-image and your whole world”(因此,改变你对自己的看法,是改变你的自我形象和整个世界的关键),可知,改变自我形象就是要改变思维方式,所以D选项“To change the way you think.(改变思考的方式)”为正确选项。故选D项。【54题详解】主旨大意题。根据文章最后一段一、二句“The best way to get rid of a negative self-image is to realize that y

    95、our image is far from objective, and to actively convince yourself of your positive qualities. Changing the way you think and working on those you need to improve will go a long way towards promoting a positive self-image.(摆脱消极的自我形象最好的方法是意识到你的形象远不客观,并积极说服自己相信自己的积极品质。改变你思考问题的方式,在那些你需要改进的事情上努力,这将对提升一个

    96、积极的自我形象大有帮助。)”可知,本文主要介绍的是提升积极自我形象的方法,所以A选项“How to build a positive self-image.(如何建立积极的自我形象。)”为正确选项。故选A项。【55题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段三、四句“If you think youre silly because you arent good at math, find a tutor. If you think youre weak because you cant run a mile, get to the track and practice.(如果你觉得自己很傻是因为数学

    97、不好,那就找个家教吧。如果你觉得自己很弱,因为你跑不了一英里,那就去跑道上练习。)”可以推断,这篇文章主要针对青少年,所以B选项“Adolescents(青少年)”符合题意。故选B项。第II卷 (满分35分)第一节:阅读表达(共5个小题,每小题2分,满分10分)阅读下面短文,并根据短文内容完成下列各题。Aesha Ash spent most of her life ballet (芭蕾舞) dancing and even turned it into a career as a member of the New York City Ballet. As much as she loved

    98、 to dance, she found the weight of her responsibility heavy because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in her classes and company.After retiring (退休) from ballet in 2007, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come back to ballet, but in a

    99、completely new way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet.Aesha set up a one-week camp that invited kids to not only learn the basics of ballet, but also get an introduction to French (since she says it is “the language of ballet”).Her first c

    100、amp was in 2018 in a poor neighborhood in New York. When she arrived she was greeted by dozens of students, most of whom were African Americans. She wanted to help kids who otherwise might not have ever had the chance to live in the world of ballet.On the final day of camp, after a week of learning,

    101、 the students put on a final performance for their family and friends. Before the performance, Aesha said she was nervous that it would be less of a performance and more of a mess, since the campers were all between 8 and 11 years old. Much to her surprise, it turned out to be perfect. She said, “Wh

    102、en we went out to our first circle and the kids began counting in French and performing the steps they had just learned, my heart melted.”Aesha continues to do whatever she can to help kids learn ballet. She found a way to turn that seemingly unbearable weight she once carried around into something

    103、good for kids, as well as for the world of ballet.56. What does the underlined word in Paragraph 1 probably mean? (1 word)_57. When did Aesha decide to start The Swan Dreams Project? (no more than 10 words)_58. Where was Aeshas one-week camp first held? (no more than 10 words)_59. Why was Aesha surp

    104、rised on the final day of her first camp? (no more than 10 words)_60. What kind of person is Aesha? Please explain or give an example. (no more than 20 words)_【答案】56. Duty. 57. About ten years after her retirement. 58. In a poor neighborhood in New York. 59. Because the campers gave a good final per

    105、formance. 60. She is a responsible woman full of love. She started a camp to help kids in poor areas.【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要讲述Aesha Ash是一名非裔美国芭蕾舞演员,非常热爱芭蕾舞,退休十年后,决定以一种全新的方式重新回到芭蕾舞界。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界。【56题详解】词义猜测题。根据下文“because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in he

    106、r classes and company.( 因为她经常是班里和舞团中唯一的非裔美国芭蕾舞演员)”前后两句为因果关系,所以可推断上文意思是她发现自己责任重,有压力,故猜测“responsibility”意为“责任,职责”。故答案为Duty.。【57题详解】细节理解题。根据第二段“After retiring (退休) from ballet in 2007, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come back to ballet, but in a completely ne

    107、w way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet. ( 2007年从芭蕾舞界退休后,Aesha享受了十多年平静的生活,之后她决定以一种全新的方式重新回到芭蕾舞界。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界)”由此可知,是在她退休十年后发起的这个计划、故答案为About ten years after her retirement.。【58题详解】细节理解题。根据第四段“Her first camp was in 2018 i

    108、n a poor neighborhood in New York. (她的第一个营地是2018年在纽约的一个贫困社区)”由此可知,她的第一个营地是在纽约的一个贫困社区。故答案为In a poor neighborhood in New York.。【59题详解】细节理解题。根据倒数第二段“Much to her surprise, it turned out to be perfect. She said, “When we went out to our first circle and the kids began counting in French and performing th

    109、e steps they had just learned, my heart melted.” (令她大为惊讶的是,它竟然是完美的。她说:“当我们第一次出去玩时,孩子们开始用法语数数,并表演他们刚刚学会的舞步时,我的心都融化了。”)”由此可知,Aesha在第一个营地的最后一天感到惊讶是因为她担心的并没有出现,露营者们最后给了她一个完美的演出。故答案为Because the campers gave a good final performance.。【60题详解】推理判断题。根据第一段“As much as she loved to dance, she found the weight o

    110、f her responsibility heavy because she was often the only African American ballerina (芭蕾舞女演员) in her classes and company.(尽管她很喜欢跳舞,但她发现自己责任的重量很重,因为她经常是班里和舞团中唯一的非裔美国芭蕾舞演员)”和第二段“After retiring (退休) from ballet in 2007, Aesha enjoyed the quiet life for more than ten years before she decided to come bac

    111、k to ballet, but in a completely new way. She started The Swan Dreams Project that helps kids in poor areas get into the world of ballet. ( 2007年从芭蕾舞界退休后,Aesha享受了十多年平静的生活,之后她决定以一种全新的方式重新回到芭蕾舞界。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界)”可推断出Aesha是一个有责任感的充满爱心的人。她发起了“天鹅梦计划”,帮助贫困地区的孩子们进入芭蕾舞的世界也证明了这一点。故答案为She is a

    112、responsible woman full of love. She started a camp to help kids in poor areas.。第二节:书面表达(满分25分) 61. 假如你是李津,你的美国笔友Peter给你发来了一封电子邮件,说他打算到天津留学,向你请教学好汉语的方法。请你根据以下要点提示,给Peter回一封电子邮件。(1) 提出建议 (不少于三条):(2) 表达祝愿。注意:(1) 词数不少于100:(2) 可适当加入细节,使内容充实,行文连贯;(3) 邮件的开头和结尾已经给出,不计入总词数。Dear Peter,I am happy to learn that

    113、 you are coming to Tianjin to study._Yours,Li Jin【答案】Dear Peter,I am happy to learn that you are coming to Tianjin to study. In your email, you asked me how to learn Chinese well. I would like to give you some advice. I think my advice would be of great benefit to you.First, listening is so importan

    114、t that you should keep listening to Chinese news every day and watch some Chinese movies. Keep doing it, and you can find listening easier. Second, to improve your reading skills, it is necessary that you should read as many Chinese books as possible. It can also help with your written Chinese. Last

    115、 but not least, talking with Chinese is also a great choice. So, get more chances to speak Chinese!Wish you make great progress in Chinese! I am looking forward to seeing you soon.Yours,Li Jin【解析】【导语】这是一封建议信。要求考生把自己当作学生李津,给寻求学习中文建议的美国笔友Peter回邮件,告知他学好汉语的方法。【详解】1.词汇积累开心的:happydelighted有益的:beneficialbe

    116、 of benefit最后:finallylast but not least进步:improvementprogress2句式拓展合并简单句原句:I would like to give you some advice. I think my advice would be of great benefit to you.拓展句:I would like to give you some advice which I think would be of great benefit to you.【点睛】高分句型1 I am happy to learn that you are coming

    117、 to Tianjin to study. (运用了that引导的宾语从句)高分句型2 Second, to improve your reading skills, it is necessary that you should read as many Chinese books as possible. (运用了it作形式主语,that引导的主语从句)第III卷 (满分20分)听力理解第一节(共5个小题;每小题1分,满分5分)听下面五段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你将有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下

    118、一小题。每段对话仅读一遍。62. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How much sugar should be added to make a fruit cake?A. Two spoons.B. Three spoons.C. Four spoons.【答案】A【解析】【原文】M: What should I prepare to make a fruit cake?W: Two oranges, a banana, some yogurt, two spoons of sugar, a few strawberries, a drop of milk.63. 【此处可播放相关音频

    119、,请去附件查看】What would the man like to see in the zoo?A. Elephants.B. Tigers.C. Monkeys.【答案】B【解析】原文】W: What would you like to see first-elephants or monkeys?M: Id like to see the tigers. I hear there are two more tigers introduced from India.64. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Why did the man come late?A. He had a lo

    120、ng talk with his colleague.B. He bought so many things on the way.C. He sent his colleague back home by car.【答案】C【解析】【原文】W: You are late! You should have come earlier to see the wonderful beginning of the film.M: Well, I came across a colleague and she asked me to drive home because she bought so ma

    121、ny things.W: You are kind enough.65. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】How long have the two speakers been late for the appointment?A. Fifteen minutes.B. Thirty minutes.C. Fifty minutes.【答案】A【解析】【原文】W: I hear American pay more attention to exact times. Theyre very punctual people.M: Yes, especially North Americans.

    122、 If youre more than thirty minutes late, you have to apologize and explain what delayed you.W: Our appointment with the manager is for three-fifteen. My watch says three-thirty. Im sure were late.66. 【此处可播放相关音频,请去附件查看】Where does the conversation probably take place?A. At a book store.B. At a restaur

    123、ant.C. At a booking office.【答案】C【解析】【原文】W: Excuse me. Can I use notes to buy tickets?M: Yes. Some ticket machines take both notes and coins.第二节(共10个小题;每小题1.5分,满分15分)听下面三段材料。每段材料后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出一个最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段材料前,你将有时间阅读每个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段材料读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频

    124、,请去附件查看】67. How much does the woman earn every month?A. 6000 yuan.B. 2800 yuan.C. 3200 yuan.68. Why does the woman decide to change a job?A. She likes the job as courier (快递员).B. She wishes to find an easy job.C. Her present salary is too low.69. What will the woman do next week?A Take an interview.

    125、B. Take a vacation.C. Take a college course.【答案】67. B 68. C 69. A【解析】【原文】M: Are you satisfied with your current job?W: No. I am considering changing a job. The salary is low.M: Why? Youre an office lady, I thought you got a good salary.W: Just 2800 yuan. It is said that even couriers could get more

    126、than 6000 yuan a month.M: But thats really a hard work. They work long hours every day.W: Absolutely. Hard to imagine to ride in such hot days.M: And they have to deliver the goods in all weather conditions.W: I hope to be a millionaire as soon as possible.M: Your job is easy. You have no reason to

    127、complain.W: Youre right. But I have decided to do so and will take an interview next week.听下面一段较长对话,回答以下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】70. How did the woman get to know about third-hand smoke?A. From young smokers.B. From a newspaper article.C. From some smoking parents.71. Why does the man say that he would

    128、keep away from babies?A. He has just become a father.B. He wears dirty clothes.C. He is a smoker.72. What does the woman suggest smoking parents should do?A. Stop smoking altogether.B. Smoke only outside their rooms.C. Reduce dangerous matters in cigarettes.【答案】70. B 71. C 72. A【解析】【原文】听下面一段较长对话,回答以

    129、下小题。【此处可播放相关音频,请去附件查看】73. What are the two speakers talking about?A. Tom and his grandfather.B. Tim and his grandfather.C. A film and a war.74. What did the grandfather use to be?A. A famous actor.B. an army officer.C. a filmmaker.75. What can you learn about the grandfather?A. He has been dead for

    130、many years.B. He wants to return to his homeland.C. He makes a living by selling newspapers.76. What can you learn from the conversation?A. Both of the speakers know Tim Smith.B. Tim often goes to England for business.C. Tims grandfather recognizes him first.【答案】73. B 74. B 75. C 76. A【解析】【原文】M: Do

    131、you know Tom?W: Tom who?M: Tom Smith.W: No. But I know a Tim Smith.M: Oh, yes, you are right. It was Tim Smith I meant. You know what happened to him the other day?W: No, what happened?M: Well, he told me he saw his dead grandfather in London.W: Oh, come on. You are not telling a ghost story, are yo

    132、u?M: You know, his grandfather used to be an army officer during the war. And because he didnt return home after the war, everybody thought he had been killed in the war.W: But then, he suddenly appeared alive, like in those films?M: Exactly. Tom, oh no, Tim, told me that by chance he saw an old man at the railway station selling newspapers. He was surprised to find he looked very much like the old man. So naturally he went to the man and asked him whether his name was Smith. And the man, I mean, his grandfather, said yes, and after that, everything just happened like a film.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:天津市红桥区2022-2023学年高三英语上学期期中试题(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-967405.html
    相关资源 更多
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【考试直接用】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2课件:复习课(一) 统计案例 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第2课时 复数代数形式的乘除运算 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【综合卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-2 复数代数形式的四则运算 第1课时 复数代数形式的加减运算及其几何意义 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【最新】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-2创新应用课件:第三章 3-1系数的扩充和复数的概念 第2课时 复数的几何意义 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-3 第1课时 抛物线及其标准方程 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【培优b卷】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第二章 2-2 第2课时 双曲线的简单几何性质 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案【名师推荐】.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-4 第1课时变化率问题、导数的概念 .PPT
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-3 第2课时函数的极值与导数 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案ab卷.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第三章 3-2 导数的计算 .PPT
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案1套.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-3 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及参考答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第3章 导数及其应用3-3-1 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第2章 圆锥曲线与方程2-1-1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第17课时函数的极值与导数( 40张) .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及免费下载答案.docx
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及下载答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:第14课时变化率与导数( 37张) .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升2 .ppt
  • 小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx小学二年级数学《角的初步认识》精选测试题及一套答案.docx
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:章末整合提升1 .ppt
  • 2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt2017-2018学年高中数学人教A版选修1-1课件:1-1-2、1-1-3 .ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1