安徽省池州市2021-2022学年高一英语下学期期末联考试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 池州市 2021 2022 学年 英语 学期 期末 联考 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、高一英语满分: 150分 考试时间: 120分钟注意事项: 1. 答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。2. 选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色签字笔书写,字体工整、笔迹清晰。3. 请按题号顺序在各题答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4. 保持答题卡卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。5. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节
2、(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the woman doing? A. Writing an article. B. Having a class. C. Reading a novel. 2. When will the speakers meet? A. At 9:00 a. m. B. At 11:00 a. m. C. At 1:00 p. m. 3. Where will Karen g
3、o next? A. To the library. B. To James classroom. C. To the teachers office. 4. How many people failed the interview? A. 4. B. 12. C. 16. 5. Which class might be easy to follow for the man? A. Chemistry. B. Physics. C. Math. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听
4、每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How much will the man pay in total? A. $ 900. B. $ 750. C. $700. 7. How will the man pay for the guitar? A. By credit card. B. By cheque. C. In cash. 听第7段材料,回答第8至10题。8. Where are the speakers? A. In the museum. B. In the cla
5、ssroom. C. In the hotel. 9. What does the woman want the man to do? A. Take her to the front desk. B. Help her check in. C. Send someone to clean her room. 10. When does the woman want to go to the museum? A. In 25 minutes. B. In 20 minutes. C. In 5 minutes. 听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the woman go
6、ing to do tomorrow? A. Go for a hike. B. Have a picnic. C. Go climbing. 12 Who will be on the farm tomorrow? A. The man and Nicholas. B. The man and his father. C. The man and his uncle. 13. What does the man think of working on the farm? A. Enjoyable. B. Tiring. C. Uninteresting. 听第9段材料,回答第14至17题。1
7、4. Why does the program give prizes to young heroes? A. To inspire people to help others. B. To attract more viewers. C. To find more heroes. 15. What did Mike do last year? A. He set up a school. B. He built a website. C. He made a TV programme. 16. What does Lisa do for other young people? A. She
8、finds friends for quiet students. B. She gives money to the charity. C. She makes others happy. 17. What does Alan do in his free time? A. He practices walking bravely. B. He raises money for the hospital. C. He helps cheer the sick up. 听第10段材料,回答第18至20题。18. Which is the most interesting part of a s
9、ummer camp? A. A special day. B. Fun games. C. Adventure sports. 19. What ability can the games help children develop? A. The ability to work in a team. B. The ability to be independent. C. The ability to overcome difficulties. 20. Why does the speaker suggest camps have a culture day for children?
10、A. To make them relaxed. B. To help them make more friends. C. To help them better understand the world. 第二部分阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AWorlds Fascinating Libraries to Mark World Book DayWorld Book Day, also known as World Book and Copyrig
11、ht Day, is an annual event organized by the UNESCO to promote reading, publishing and copyright. The first World Book Day was celebrated on April 23 twenty-seven years ago. Lets take a look at the worlds fascinating libraries and enjoy the fun of reading. Royal Portuguese Cabinet of ReadingLocated i
12、n the center of Rio de Janeiro, Brazil, the Royal Portuguese Cabinet of Reading is a library and cultural institution. It was built in the late 19th century. Open to the public since 1900, the cabinet has the largest collection of Portuguese literature outside Portugal, holding more than 350,000 boo
13、ks. Stuttgart City LibraryStuttgart City Library is a cube outside with a hollow design inside. The hollow part is connected with misplaced stairs to create a unique sense of space. Since its completion in 2011, it has become a local cultural card and an “instagrammable” place for many tourists. Lib
14、rary of AlexandriaThe Alexandria Library in Alexandria, Egypt, was one of the largest and most significant libraries of the ancient world. The library, destroyed in 415 AD and rebuilt in 2002, is not only a library, but also a museum and scientific research institution. It is known as the Egyptian c
15、ultural center and a lighthouse of thought, culture and science.Vasconcelos LibraryVasconcelos Library is located in the downtown area of Mexico City. It was designed by the famous Mexican designer Alberto Kalach, and named after Jos Vasconcelos, the philosopher and former president of the National
16、Library of Mexico. It was completed in May 2006 and opened to the public.1. When was the first World Book Day celebrated?A. In 1900.B. In 1995.C. In 2002.D. In 2006.2. What can we infer about Library of Alexandria?A. It is the largest library of the ancient world.B. It has a collection of more than
17、350,000 books.C. It guides Egyptians development and progress.D. It was designed by a famous Mexican architect.3. Which is the youngest library?A. Royal Portuguese Cabinet of ReadingB. Library of AlexandriaC. Stuttgart City LibraryD. Vasconcelos Library【答案】1. B 2. C 3. C【解析】【导语】这是一篇应用文。介绍了世界上四个迷人的图书
18、馆。【1题详解】细节理解题。根据第一段中“The first World Book Day was celebrated on April 23 twenty-seven years ago.(27年前的4月23日是第一个世界读书日)”可知,世界读书日是在1995年4月23日庆祝的。故选B。【2题详解】推理判断题。根据Library of Alexandria部分中“It is known as the Egyptian cultural center and a lighthouse of thought, culture and science.(它被称为埃及文化中心和思想、文化和科学的灯
19、塔)”可推知,Library of Alexandria引领着埃及的发展和进步。故选C。【3题详解】细节理解题。根据每个图书馆的建成年代,可知Royal Portuguese Cabinet of Reading建于19世纪末;Stuttgart City Library建于2011年;Library of Alexandria在2002年重建;Vasconcelos Library于2006年5月竣工。故Stuttgart City Library是四个图书馆中最年轻的图书馆。故选C。BAustralian Open Wheelchair Tennis WinnersWheelchair t
20、ennis champ Kunieda won the mens Australian Open once more on Thursday, beating a player from the United Kingdom. Diede Groot won the womens wheelchair finals by defeating Aniek van Koot. This is the 11th time winning the Australian Open for Japans Kunieda. But the two hours and 12 minutes match was
21、nt an easy one. He won the first set, but the player from the United Kingdom took the second set. Kunieda came roaring back in the third set to take the prize, 7-5, 3-6, 6-2. He seemed to surprise even himself. I played the best tennis of my career, he said, Especially in the final set. I dont know
22、how I did it, but I pushed past my limit. He staged a comeback after losing in the semi-finals of last years Australian Open. But its probably not surprising, for someone who has won several Paralympic Gold Medals and 26 Grand Slam(大满贯)singles victories. In the womens wheelchair finals, it was a con
23、test between two athletes from the Netherlands. From early on, Diede Groot seemed to be in control. Much of the difference in play came from Groots strong and steady serve. She made her first serve count 74% of the time, In the second set, she got out to a 5-0 lead before giving up a game to Aniek v
24、an Koot. But it didnt take her long to get back on track, winning the match 6-1, 6-1. The entire match took less than an hour. Im super happy, said Diede Groot. Its the beginning of the year. I think Ive showed everyone that Im ready for the rest of the year. It was her 13th Grand Slam singles title
25、. Last year, she earned a Golden Slam by winning all four Grand Slam tournaments, as well as a Paralympic gold.4. How did Kunieda feel after the match?A. Confused.B. Surprised.C. Disappointed.D. Worried.5. What does the underlined part in Paragraph 2 probably mean?A. Rebuilt his confidence.B. Pushed
26、 himself forward.C. Returned to a previous stage.D. Quit the Paralympics.6. What do we know about Diede Groot?A. She got back on track after an hour.B. She was in control of the whole game.C. She won her 13th Golden Slam last year.D. She lost to Aniek van Koot in the second set.7. What type of writi
27、ng is the text?A. A news report.B. A biography.C. A poster.D. A research paper.【答案】4 B 5. C 6. D 7. A【解析】【导语】这是一篇新闻报道。文章讲述了2022年澳大利亚轮椅网球公开赛冠军获得者。【4题详解】细节理解题。根据文章第二段内容“He seemed to surprise even himself. “I played the best tennis of my career, he said,Especially in the final set. I dont know how I di
28、d it,but I pushed past my limit.”(甚至连他自己都感到惊讶。“我打出了职业生涯中最好的网球,”他说,“尤其是在最后一盘。我不知道我是怎么做到的,但我突破了自己的极限。”)可知,Kunieda在比赛结束后,自己赢得了冠军,感到很吃惊。故选B项。【5题详解】猜测词义题。根据该词所在句子及后文“But its probably not surprising, for someone who has won several Paralympic Gold Medals and 26 Grand Slam singles victories.”(但对于一个获得过几枚残奥会
29、金牌和26次大满贯单打冠军的人来说,这可能并不令人惊讶。)可知,Kunieda赢了冠军是在去年输了半决赛后,他东山再起。但是对于赢了几次残奥会金牌和26次单打大满贯后的人来说,也不令人吃惊。可知划线词是重返舞台的含义,与C选项意思相近。故选C项。【6题详解】细节理解题。根据文章第三段内容 “In the second set,she got out to a 5-0 lead before giving up a game to Aniek van Koot.”(在第二局比赛中,她以5比0领先,但输给了范库特。)可知,Groot在第二场中输给Aniek van Koot,之前以5比0领先。故选
30、D项。【7题详解】推理判断题。根据文章标题“Australian Open Wheelchair Tennis Winners”(澳大利亚轮椅网球公开赛冠军)可知,文章标题短小,简练概括,使读者产生好奇,第一段内容总述引领全文,属于新闻报道标志语。故选A项。CSix red wolf pups were born in the wild, which marks the first time these pups have been born in the wild since 2018.Long ago, red wolves lived all through the US Southea
31、st. But as the wolves were hunted, and as more and more land was taken over for cities, roads, and farms, the wolves began to die out. In 1973, a new law called the Endangered Species Act was passed. It was designed to protect endangered animals, like red wolves. At the time, there were only about 1
32、7 red wolves remaining in the wild.The Red Wolf Recovery Program kept fourteen of those wolves in captivity to protect them. By 1980, red wolves were believed to be extinct in the wild. Luckily, the wolves did well in captivity, and their numbers continued to grow. Soon the the US Fish and Wildlife
33、Service (FWS) began releasing red wolves back into the wild. Between 1987 and 1994, 60 adult red wolves were released. Over time, those wolves spread out, paired up, and began to have pups. In 2008, there were 47 wild pups born. By 2012, red wolf numbers had hit a new high point of about 120 wolves
34、in the wild.Sadly, though, wild red wolf numbers began to drop again. Some wolves were shot and others were hit by cars. In 2018, a total of four pups were born in the wild. In 2019, 2020, and 2021, no wild pups were born at all. So the news that six pups were born in the wild this year is a huge bo
35、ost. The good news isnt an accident. Currently, there are over 240 captive red wolves in the recovery program. The FWS has released some captive wolves into the wild, and worked to pair these animals with wild wolves. The FWS has also taken pups born in captivity and had them raised by wild female w
36、olves. With luck, they will have even more company next year.8. What is one of the factors of red wolves dying out?A. Living in the wild.B. Human activities.C Lack of health care.D. Being overprotected.9. Why does the author list so many numbers in Paragraph 3?A. To explain the reason why more red w
37、olves were born.B. To encourage other programs to catch more red wolves.C. To show the success of the Red Wolf Recovery Program.D. To tell readers the exact number of endangered red wolves.10. What does the underlined sentence in the last paragraph mean?A. Red wolves pups were found accidentally.B.
38、Red wolves will no longer die from car accidents.C. More pups were born during the previous three years.D. The FWS works hard to increase the number of red wolves.11. What is the text mainly about?A. Endangered red wolf pups born in the wild.B. The number of endangered animals in the US.C. The red w
39、olf recovery program made by FWS.D. Methods of preventing red wolves from dying out.【答案】8. B 9. C 10. D 11. A【解析】【导语】这是一篇说明文。讲述了六只红狼幼崽在野外出生,这是自从2018年以来第一次有红狼幼崽出生,因为红狼是濒临危险,快要灭绝的动物。还介绍了FWS在增加红狼的数目方面做出的努力。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“Long ago, red wolves lived all through the US Southeast. But as the wolves wer
40、e hunted, and as more and more land was taken over for cities, roads, and farms, the wolves began to die out.(很久以前,红狼生活在美国东南部。但是随着狼被猎杀,随着越来越多的土地被城市、道路和农场占据,狼开始灭绝)”可知,导致红狼濒临灭绝的因素之一是人类活动。故选B项。【9题详解】推理判断题。根据第三段“The Red Wolf Recovery Program kept fourteen of those wolves in captivity to protect them. By
41、 1980, red wolves were believed to be extinct in the wild. Luckily, the wolves did well in captivity, and their numbers continued to grow. Soon the US Fish and Wildlife Service (FWS) began releasing red wolves back into the wild. Between 1987 and 1994, 60 adult red wolves were released. Over time, t
42、hose wolves spread out, paired up, and began to have pups. In 2008, there were 47 wild pups born. By 2012, red wolf numbers had hit a new high point of about 120 wolves in the wild.(“红狼恢复计划”圈养了14只狼来保护它们。到1980年,人们认为红狼在野外已经灭绝。幸运的是,圈养的狼生活得很好,它们的数量继续增长。很快,美国鱼类和野生动物管理局开始将红狼放归野外。从1987年到1994年,60只成年红狼被放归野外。
43、随着时间的推移,这些狼分散开来、配对,并开始生育后代。2008年,有47只野生幼崽出生。到2012年,野生红狼的数量达到了一个新高,约有120只)”可推知,作者在第三段列出这么多数字是为了展示红狼恢复计划的成功。故选C项。【10题详解】句意猜测题。根据画线句后文“The FWS has released some captive wolves into the wild, and worked to pair these animals with wild wolves. The FWS has also taken pups born in captivity and had them ra
44、ised by wild female wolves.”可知,FWS已经将一些圈养的狼放归野外,并努力将这些动物与野生狼配对。FWS还将圈养出生的幼崽交给野生母狼抚养。所以这个好消息不是偶然的,是因为FWS在做出努力增加红狼的数目。即画线句意思是“FWS努力增加红狼的数量”。故选D项。【11题详解】主旨大意题。通读整篇文章可知,本文讲述的是六只红狼幼崽在野外出生,这是自从2018年以来第一次有红狼幼崽出生,因为红狼是濒临危险,快要灭绝的动物。还有FWS在增加红狼的数目方面做出的努力。故选A项。DThe heavy use of fossil fuels over the last 150 ye
45、ars has caused the Earth to warm up. That pattern will continue and get worse unless we stop the pollution very, very quickly. And even if we do end fossil fuel use, theres still way too much of a polluting gas called “carbon dioxide”(CO2)in our atmosphere. Recent reports by scientists make it clear
46、 that this CO2 must be removed from the atmosphere and stored.Plants and trees do this naturally. But theres so much CO2 in the atmosphere that planting trees and protecting forests wont come close to solving the problem. That means humans need to come up with ways of removing carbon from the air an
47、d storing it. This is called Direct Air Capture(DAC). Last September, the worlds largest carbon capture factory opened in Iceland. Called Orca, the project is run by Climeworks, which works on capturing the CO2. Experts say that by 2030, we need to be able to remove 85 million metric tons of CO2 fro
48、m the air. It would take 1, 000 factories like Orca over 20 years to remove that much. Factories that can remove even more CO2 are being planned, but it will take time for them to be built. Until recently, scientists working on capturing carbon had a hard time finding support for their research. Now
49、, because of the crisis, there are many scientists working on the problem, and many companies willing to pay for it. Governments worldwide have promised nearly $4 billion to develop carbon capture methods and factories. Some people worry that theres not enough time left for DAC technology to be deve
50、loped and become powerful enough to make a big difference. Others worry that focusing on removing carbon could take attention away from more important climate actions, like switching from fossil fuels to renewable energy.12. What is Direct Air Capture(DAC)?A. Recycling polluting gases in the air.B.
51、Removing and store carbon dioxide.C. Storing carbon dioxide underground.D. Getting rid of carbon dioxide directly.13. What does the writer intend to show in third paragraph?A. 1,000 factories will have been built by 2030.B. Iceland will build more carbon capture plants.C. Theres a very long way to g
52、o to achieve the goal.D. Carbon capture factories have made huge progress.14. What can we infer from the text?A. We will end fossil fuel use from now on.B. Plants and trees can absorb CO2 naturally.C. Governments have spent amounts of money on CO2.D. Removing carbon dioxide from the air is challengi
53、ng.15. What can we know from the last paragraph?A. Not everyone is excited about carbon removal.B DAC technology should he developed quickly.C. Renewable energy is enough for people to use.D. More attention should be paid to climate actions.【答案】12. B 13. C 14. D 15. A【解析】【导语】这是一篇说明文。主要讲述了化石燃料产生大量的二氧
54、化碳,使得全球变暖,植物和树木不能完全把二氧化碳从空气中去除掉,科学家在研究把空气中的二氧化碳去除掉并储存起来,但是很有挑战性。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“Recent reports by scientists make it clear that this CO2 must be removed from the atmosphere and stored.(科学家最近的报告明确指出,这些二氧化碳必须从大气中去除并储存起来)”和第二段中“That means humans need to come up with ways of removing carbon from the
55、 air and storing it.(科学家最近的报告明确指出,这些二氧化碳必须从大气中去除并储存起来)”可知,Direct Air Capture(DAC)的意思是直接捕获二氧化碳并储存起来。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第三段“Last September, the worlds largest carbon capture factory opened in Iceland. Called Orca, the project is run by Climeworks, which works on capturing the CO2. Experts say that by
56、2030, we need to be able to remove 85 million metric tons of CO2 from the air. It would take 1,000 factories like Orca over 20 years to remove that much. Factories that can remove even more CO2 are being planned, but it will take time for them to be built.(去年9月,世界上最大的碳捕获工厂在冰岛开业。该项目名为“虎鲸”,由致力于捕获二氧化碳的
57、Climeworks运营。专家表示,到2030年,我们需要能够从空气中去除8500万公吨的二氧化碳。1000家像虎鲸这样的工厂需要20年才能移除这么多。能够清除更多二氧化碳的工厂正在计划中,但它们的建成还需要时间)”可知,作者在第三段想表达的是要实现这个目标还有很长的路要走。故选C。【14题详解】推理判断题。根据第三段中“Experts say that by 2030, we need to be able to remove 85 million metric tons of CO2 from the air. It would take 1,000 factories like Orca
58、 over 20 years to remove that much. Factories that can remove even more CO2 are being planned, but it will take time for them to be built. (专家表示,到2030年,我们需要能够从空气中去除8500万公吨的二氧化碳。1000家像虎鲸这样的工厂需要20年才能移除这么多。能够清除更多二氧化碳的工厂正在计划中,但它们的建成还需要时间)”及最后一段“Some people worry that theres not enough time left for DAC
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-988069.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
