安徽省马鞍山市2022-2023学年高三英语下学期三模试题(Word版附解析).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 安徽省 马鞍山市 2022 2023 学年 英语 下学 期三模 试题 Word 解析
- 资源描述:
-
1、马鞍山市2023年高三第三次教学质量监测英语试题本试卷共8页, 满分150分。考试用时120分钟。考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。注意事项: 1. 答题前, 考生务必用0.5毫米黑色墨水签字笔将自己的姓名、座位号、考生号填写在答题卡和试卷规定的位置上。2. 回答选择题时, 选出每小题答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑; 如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。3. 回答非选择题时, 必须用0.5毫米的黑色墨水签字笔作答。答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置, 不能写在试卷上; 如需改动, 先划掉原来的答案, 然后再写上新的答案; 不能使用涂改液、胶带
2、纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话, 每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题, 每段对话仅读一遍。1. Where does the conversation probably take place? A. On a train. B. In a library. C. At an airport2. How did the woman pay? A. By cred
3、it card. B. In cash. C. By check. 3. How long is the pet store open on Sundays? A. 8 hours. B. 9hours. C.10 hours. 4. Why is the man going to Chicago? A. To see a friend. B. To start a company. C. To explore the city. 5. What are the speakers mainly talking about? A. Michaels health. B. Michaels mot
4、her. C. Michaels watch. 第二节(共15小题; 每小题1.5分, 满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. What happened to the speakers father? A. His business went wrong. B. He lost his job. C. His health becam
5、e worse. 7. What will the speakers do next? A. Go to the grocery. B. Do their homework. C. Go fishing. 听第7段材料, 回答第8、9题。8. What does John probably want to become? A. A dancer. B. A doctor. C. An astronaut9 Why does the woman want to become a teacher? A. To help students like her brother. B. To go aft
6、er her childhood dream. C. To work together with her teachers. 听第8段材料, 回答第10至12题。10. How much did the man pay for the math book? A. $7. B. $13. C. $22. 11. What kind of used book sells fastest? A. The ones with notes. B. Newer ones. C. The cheapest ones. 12. What will Jenny buy for her winter holida
7、y? A. A French book. B. An adventure novel. C. A physics book. 听第9段材料, 回答第13至16题。13. Why does Mr Allen ask Jessica to try again? A. She spoke too slowly. B. She wasnt looking at him. C. She didnt sound professional. 14. Where does Jessica want to work in the interview? A. At a restaurant. B. At a sc
8、hool. C. At a coffee shop. 15. What does Mr Allen think of Jessica? A. She is smart. B. She is shy. C. She is kind. 16. What is the relationship between the speakers? A. Boss and secretary. B. Teacher and student. C. Shopkeeper and customer. 听第10段材料, 回答第17至20题。17. Why does Mike Fuksman like the Chin
9、ese language? A. It has unique characters. B. It has a long history. C. It is quite direct. 18. When did Alex Tani start to learn Chinese? A. At the age of 30. B. At the age of 13. C. At the age of 5. 19. How did Jennifer Holstein learn Chinese? A. By following a language program. B. By singing Chin
10、ese songs with locals. C. By practicing Chinese 3 hours every day. 20. Who would sometimes go to KTV with locals? A. Mike Fuksman. B. Alex Tani. C. Jennifer Holstein. 第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分, 满分37.5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AEven if you only have one day to spare, these stretch
11、es of sand guarantee a relaxing getaway. Start planning your next day by the shore with this list of the best East Coast attractions. Block Island, Rhode IslandDown the rocky, scenic Mohegan Bluffs, Block Island is known for its 17 miles of beaches. Baby Beach features shallow, gentle surf for kids
12、to play in, and Fred Benson Town Beach offers a bathhouse, rental chairs, and umbrellas. Visitors can take a boat to Block Island from Point Judith and Newport. Hampton Beach, New HampshireDrive along New Hampshires 18-mile coast until you reach Hampton Beach, a broad stretch of sand overlooking the
13、 Atlantic Ocean thats considered one of the cleanest beaches in the country. The attractions include a market with shops, eateries and games; a marine (海洋的) life discovery center; and a historical society. Ocean City, MarylandChoose Ocean City for your next beach vacation if you want a lot of option
14、s: Youll find 10 miles of beaches, a 3-mile boardwalk, a load of restaurants, and tons of shops. There are many pet-friendly hotels, though dogs are only welcome on the beach in the colder months between October 1 and April 30. Horseback riding on part of the beach is allowed in the offseason as wel
15、l (November to March). Canaveral National Seashore, FloridaCanaveral National Seashore attracts space fans and nature lovers alike thanks to its closeness to the Kennedy Space Center Visitor Complex and its 24 miles of beach habitat. Kids can enjoy a free Junior Ranger activity book while visiting t
16、his island.1. Which activity can people do on Hampton Beach?A. Go horseback riding.B. Enjoy a boat travel.C. Learn more about space.D. Visit a local market.2. What do we know about Ocean City?A. It has pet-friendly hotels.B. It is the cleanest beach.C. It has a marine life center.D. It is located in
17、 Florida.3. Which of the following has the longest beach?A. Block Island.B. Hampton Beach.C. Ocean City.D. Canaveral National Seashore.【答案】1. D 2. A 3. D【解析】【导语】这是一篇应用文。文章介绍了美国东海岸的几个最佳景点。【1题详解】细节理解题。根据Hampton Beach, New Hampshire标题下“The attractions include a market with shops, eateries and games; a
18、marine (海洋的)life discovery center; and a historical society.(景点包括一个有商店、餐馆和游戏的市场;海洋生物发现中心;以及一个历史社会)”可知,在汉普顿海滩可做的事情是参观当地市场。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据Ocean City, Maryland标题下“There are many pet-friendly hotels, though dogs are only welcome on the beach in the colder months between October 1 and April 30.(虽然只有在
19、10月1日至4月30日这段寒冷的月份,海滩上才欢迎狗狗,但这里有许多宠物友好型酒店)”可知,在大西洋城有宠物友好型酒店。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据Block Island, Rhode Island标题下“17 miles of beaches(17英里长的海滩)”及Hampton Beach, New Hampshire标题下“18-mile coast(18英里长的海岸)”及Ocean City, Maryland标题下“10 miles of beaches(10英里长的海滩)”及Canaveral National Seashore, Florida标题下“24 miles
20、 of beach habitat(24英里的海滩栖息地)”可知,卡纳维拉尔国家海岸是最长的。故选D项。BIn Tennessee, you will find a “secret society” that consists of 9 women who call themselves “The 9 Nanas.” Its mission is simple to spread happiness by performing random acts of kindness for those in need. The Nanas have been together since childh
21、ood. Several of them were raised by MaMaw and PaPaw, a couple that were always doing good for the community. One day when the 9 Nanas got together, they started recollecting the old days with MaMaw and PaPaw. They fondly recalled how MaMaw Ruth used to bake and send pound cakes to families who had r
22、ecently lost someone. The “sisters” wanted to do good for their community too. So, the “secret society” of “The 9 Nanas” was born. The ladies kept their ears open as they ran their daily work. Whenever they heard of someone in need, theyd step in to help. A package would be sent, which would always
23、include one of MaMaw Ruths pound cakes and a note that said “Somebody loves you.”Believe it or not, the group operated in secret for 30 years! But by then, the husbands had started to get suspicious. So the 9 Nanas gathered the husbands and spilled the beans. Their husbands wanted in on the fun. Tha
24、ts when the operation was taken to the next level! Now, over 5 years since the husbands uncovered their wives secret, the 9 Nanas are still going strong. They said, “Not everyone is as lucky as we were to have MaMaw and PaPaw to take care of them. So this is our way of giving back. We want to make s
25、ure that happiness happens.”4. What is the task of the “secret society”?A. To uncover secrets.B. To search for lost family members.C. To spread happiness.D. To attend kids for working parents.5. What inspired the 9 Nanas to start the “secret society”?A. A thank-you note.B. Their similar interests.C.
26、 A special package.D. Their common memories.6. Which of the following best explains ”spilled the beans“ underlined in paragraph 4?A. Told the truth.B. Shared snacks.C. Asked for help.D. Made promises.7 Which of the following best describes the 9 Nanas?A Practical and polite.B. Humble and humorous.C.
27、 Caring and devoted.D. Outgoing and disciplined.【答案】4. C 5. D 6. A 7. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文。介绍了一个由9名女性组成的自称为“The 9 Nanas”的秘密社团,通过为有需要的人做一些随机的善举来传播快乐。【4题详解】细节理解题。根据首段第一二句“In Tennessee, you will find a “secret society” that consists of 9 women who call themselves “The 9 Nanas.” Its mission is simple to sp
28、read happiness by performing random acts of kindness for those in need. (在田纳西州,你会发现一个“秘密社团”,由9名自称为“九位奶奶”的女性组成。它的使命很简单通过为有需要的人做一些随机的善举来传播快乐。)”可知,秘密社团的任务是传播快乐。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第二段最后三句“They fondly recalled how MaMaw Ruth used to bake and send pound cakes to families who had recently lost someone. The
29、“sisters” wanted to do good for their community too. So, the “secret society” of “The 9 Nanas” was born. (她们深情地回忆起露丝妈妈过去是如何为那些刚刚失去亲人的家庭烘烤并寄送一磅蛋糕的。“姐妹们”也想为她们的社区做点好事。于是,“九位奶奶”的“秘密社团”诞生了。)”可知,她们对露丝妈妈的回忆激发她们为社区做点好事,于是成立了秘密社团。故选D。【6题详解】词义猜测题。根据倒数第二段第二三四句“But by then, the husbands had started to get suspi
30、cious. So the 9 Nanas gathered the husbands and spilled the beans. Their husbands wanted in on the fun. (但到那时,丈夫们已经开始怀疑了。于是,奶奶们把丈夫们聚集在一起, 。她们的丈夫也想加入其中。)”可知,她们的丈夫们最初怀疑,但在被聚集一起后就想加入她们,说明奶奶们把秘密社团的事情告诉了他们。故划线短语spilled the beans应为“讲出事实”。故选A。【7题详解】推理判断题。根据首段第一二句“In Tennessee, you will find a “secret socie
31、ty” that consists of 9 women who call themselves “The 9 Nanas.” Its mission is simpleto spread happiness by performing random acts of kindness for those in need. (在田纳西州,你会发现一个“秘密社团”,由9名自称为“九位奶奶”的女性组成。它的使命很简单通过为有需要的人做一些随机的善举来传播快乐。)”可知,奶奶们乐于奉献,关心他人。故选C。CA report issued on the eve of the first major U.
32、N. conference on water in more than 45 years says 26% of the worlds population doesnt have access to safe drinking water and 46% lacks access to basic sanitation (卫生). The U. N. World Water Development Report 2023, released Tuesday, painted an unpleasant picture of the huge gap that needs to be fill
33、ed to meet U.N. goals to ensure all the 8 billion people have access to clean water and sanitation by 2030. According to the report, water use has been increasing globally by roughly 1% per year over the last 40 years and is expected to grow at a similar rate through to 2050, mainly driven by popula
34、tion growth in urban areas.With agriculture using 70% of all water globally, Richard Connor, editor in chief of the report, said, irrigation (灌溉) for crops has to be more efficient. As a direct result of climate change, an increase in intensity or frequency of droughts and “heat extremes” can be exp
35、ected in most regions. On average, “10% of the global population lives in countries with high or critical water stress” and up to 3.5 billion people live under conditions of water stress at least one month a year, said the report. As for water pollution, Connor said, the biggest source of pollution
36、is untreated wastewater. “Globally, 80% of wastewater is released to the environment without any treatment,” he said, “and in many developing countries its pretty much 99%.”These issues will be discussed during the three-day U. N. Water Conference opening Wednesday. There are 171 countries, includin
37、g over 100 ministers, on the speakers list along with more than 20 organizations. The meeting will also include five “interactive dialogues” and dozens of side events.8. How many people lack safe drinking water according to the report?A. About 0.8 billion.B. About 2 billion.C. About 3. 6 billion.D.
38、About 6 billion.9. What does the report say about water use?A. It has been increasing steadily every year.B. It contributes to environmental pollution.C. It is highly efficient in agricultural irrigation.D. It is stressful for 3.5 billion people throughout the year.10. What does the report mainly fo
39、cus on according to the text?A. Comparing opinions.B. Analyzing causes.C. Introducing policies.D. Offering solutions.11. What can we learn about water shortage from the last paragraph?A. It has caused regional conflicts.B. It will be eased in most countries.C. It has attracted worldwide attention.D.
40、 It can be managed by treating wastewater.【答案】8. B 9. A 10. B 11. C【解析】【导语】本文是一篇说明文。首先介绍了全球缺水的现象,然后分析了导致缺水的三个问题,最后这一问题终于引起了全世界的广泛关注。【8题详解】细节理解题。根据首段“A report issued on the eve of the first major U.N. conference on water in more than 45 years says 26% of the worlds population doesnt have access to sa
41、fe drinking water and 46% lacks access to basic sanitation (卫生). The U. N. World Water Development Report 2023, released Tuesday, painted an unpleasant picture of the huge gap that needs to be filled to meet U.N. goals to ensure all the 8 billion people have access to clean water and sanitation by 2
42、030. (在联合国召开45年来首次关于水的重要会议前夕发布的一份报告称,世界上26%的人口无法获得安全饮用水,46%的人口缺乏基本的卫生设施。周二发布的联合国2023年世界水发展报告描绘了一幅令人不快的画面,即要实现联合国确保到2030年所有80亿人都能获得清洁水和卫生设施的目标,还需要填补巨大的差距。)”可知,全球是80亿人口,有26%的人口无法获得安全饮用水,所以可知,应是20.8亿人无法获得安全饮用水。故选B。【9题详解】细节理解题。根据第二段“According to the report, water use has been increasing globally by roug
43、hly 1% per year over the last 40 years and is expected to grow at a similar rate through to 2050, mainly driven by population growth in urban areas. (根据该报告,主要受城市地区人口增长的推动,在过去40年里,全球用水量以每年约1%的速度增长,预计以类似的速度增长到2050年。)”可知,用水量以每年约1%的速度稳步增长。故选A。【10题详解】推理判断题。根据第二段“According to the report, water use has bee
44、n increasing globally by roughly 1% per year over the last 40 years and is expected to grow at a similar rate through to 2050, mainly driven by population growth in urban areas. (根据该报告,主要受城市地区人口增长的推动,在过去40年里,全球用水量以每年约1%的速度增长,预计以类似的速度增长到2050年。)”,第三段首句“With agriculture using 70% of all water globally,
45、 Richard Connor, editor in chief of the report, said, irrigation (灌溉) for crops has to be more efficient. (该报告的主编理查德康纳说,由于农业用水占全球总用水量的70%,农作物的灌溉必须提高效率。)”以及第四段首句“As for water pollution, Connor said, the biggest source of pollution is untreated wastewater. (至于水污染,康纳说,最大的污染源是未经处理的废水。)”可知,分析了三个导致缺水问题的原因
46、。故选B。【11题详解】推理判断题。根据末段第二句“These issues will be discussed during the three-day U. N. Water Conference opening Wednesday. There are 171 countries, including over 100 ministers, on the speakers list along with more than 20 organizations. (这些问题将在周三开幕的为期三天的联合国水资源会议上讨论。有171个国家,包括100多位部长,以及20多个组织在发言名单上。)”可
47、知,缺水问题已经引起了全世界广泛的关注。故选C。DScientists have invented ways to ”read“ words directly from brains. Brain implants(植入物)can translate internal speech into external signals, permitting communication from people with diseases that steal their ability to talk or type. New results from studies provide additiona
48、l evidence of the extraordinary potential that brain implants have for restoring lost communication. Some people who need help communicating can currently use devices that require small movements, such as eye gaze changes. Those tasks arent possible for everyone. So the new studies targeted internal
49、 speech, which requires a person to do nothing more than think. ”Our device predicts internal speech directly, allowing the patient to just focus on saying a word inside their head and transform it into text,“ says neuroscientist Sarah Wandelt. ”Internal speech could be simpler than requiring the pa
50、tient to spell out words or mouth them.“Neural(神经系统的)signals associated with words are detected by electrodes(电极)implanted in the brain. The signals can then be translated into text, which can be made audible(听得见的)by computer programs that generate speech. Electrodes picked up nerve cell signals in
51、the posterior parietal cortex, a brain area involved in speech and hand movements. A brain implant there might eventually be used to control devices that can perform tasks usually done by a hand too, Wandelt says. The system allowed Pancho, who hadnt been able to speak for more than 15 years after a
52、 car accident, to produce around seven words per minute. Thats faster than the roughly five words per minute his current communication device can make, but much slower than normal speech, typically about 150 words a minute. To be useful, the current techniques will need to get faster and more accura
53、te. “ These are still early days for the technologies, ” Wandelt says. “Progress will be possible only with the help of people who volunteer for the studies. The field will continue to benefit from the incredible people who participate in clinical trials.”12. What function is expected of the brain i
54、mplants?A. To control body movements.B. To detect certain brain diseases.C. To assist communication.D. To translate foreign languages.13. What does paragraph 3 mainly tell us about the system?A. Its working principle.B. Its technical limitation.C. Its clinical significance.D. Its potential applicati
55、on.14. What can we infer about the system from the last paragraph?A. It has got as fast as normal speech.B. It has not been put in clinical trials.C. It is more accurate than current techniques.D. It is not of much practical use at present.15. What is the purpose of the text?A. To describe a trial.B
56、. To introduce a device.C. To advertise a product.D. To explain a concept.【答案】12. C 13. A 14. D 15. B【解析】【导语】本文是一篇说明文。文章介绍一种新的设备。科学家已经发明了直接从大脑中“读”单词的方法。大脑植入物可以将内部语言转换为外部信号,使患有疾病的人能够与他人交流,这些疾病窃取了他们说话或打字的能力。研究的新结果提供了额外的证据,证明大脑植入物在恢复失去的沟通方面具有非凡的潜力。【12题详解】细节理解题。根据第一段中“Brain implants(植入物)can translate in
57、ternal speech into external signals, permitting communication from people with diseases that steal their ability to talk or type.(大脑植入物可以将内部语言转换为外部信号,使患有疾病的人能够与他人交流,这些疾病窃取了他们说话或打字的能力。)”可知,大脑植入物的功能是为了协助沟通。故选C。【13题详解】主旨大意题。根据第三段“Neural(神经系统的)signals associated with words are detected by electrodes(电极)
58、implanted in the brain. The signals can then be translated into text, which can be made audible(听得见的)by computer programs that generate speech. Electrodes picked up nerve cell signals in the posterior parietal cortex, a brain area involved in speech and hand movements. A brain implant there might ev
59、entually be used to control devices that can perform tasks usually done by a hand too,(与单词相关的神经信号通过植入大脑的电极来检测。然后,这些信号可以被翻译成文本,这些文本可以通过生成语音的计算机程序发出声音。电极接收到后顶叶皮层的神经细胞信号,这是大脑中与语言和手部运动有关的区域。那里的大脑植入物可能最终会被用来控制那些可以执行通常由手完成的任务的设备,)”可知,第3段主要告诉我们关于这个系统的“工作原理”。故选A。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中的“To be useful, the curre
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-991240.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
厦门市2023届高三第四次质量检测数学参考答案.pdf
