寒假作业10 阅读理解特训-【寒假分层作业】2024年八年级英语寒假培优练(人教版)(解析版).docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 寒假分层作业
- 资源描述:
-
1、限时练习:40min 完成时间: 月 日 天气: 作业10 阅读理解特训 (一)Daniel was always making excuses for forgetting to do things. His usual excuse was “I was too busy.”Daniels parents were worried about him. “He shouldnt go through life making excuses all the time.” his father said. “No one will believe in him to do anything.
2、He wont be able to keep a job.” “I dont know what we can do.” his mother said. “I have an idea.” his father said. “If this doesnt work, nothing will.” The next day was Daniels birthday. He was really looking forward to getting exciting presents. He woke up, wishing his parents give him a birthday pr
3、esent. But all the morning what they said was “Good morning, Daniel. Hurry, or you will be late for school.” There were no presents, not even a card. He was really disappointed.“Never mind.” he thought. “Therell be a surprise for me after school.” But there wasnt. Sadly, he said to his parents at di
4、nner. “Todays my birthday.” “Oh,” his father said. “So it is. I forgot.”“So did I.” his mother said. “How could you forget?” Daniel asked. “There must be a reason (理由).” “Well, yes.” his father said. “We have a really good excuse for forgetting your birthday, Daniel. We didnt remember your birthday
5、because we were too busy.” Poor Daniel! He never had a stupid excuse for not doing something again.1Why were Daniels parents worried about him?ADaniel couldnt keep a job.BDaniel didnt study hard.CFew people believed in Daniel to do anything.DDaniel always made excuses for forgetting to do things.2Da
6、niels father had an idea of _.Agiving Daniel a surpriseBteaching Daniel a lessonCsending Daniel exciting presentsDmaking a big dinner for Daniel3The underlined word “disappointed” in Paragraph 5 means _.AunhappyBhelplessCexcitedDafraid4Why was Daniel sad at dinner?AHe was late for school.BHis parent
7、s forgot his birthday.CHe didnt get the food he wanted.DHe made his parents angry.5What can we learn from the story?ADaniel got a card on his birthday.BHis parents were too busy to remember his birthday.CDaniel wont make any silly excuses any more.DDaniel forgot to do things because of his poor memo
8、ry (记忆力).【参考答案】1D 2B 3A 4B 5C【语篇解读】本文主要讲了丹尼尔总是找借口不做很多事情,于是他的父母想了一个办法,让他改变。【详情解析】1细节理解题。根据“Daniel was always making excuses for forgetting to do things.”可知,丹尼尔的父母很担心他,因为他总是为忘记做事找借口。故选D。2推理判断题。根据“I have an idea. his father said. If this doesnt work, nothing will.”可知,丹尼尔的父亲想到一个主意,给他一个教训。故选B。3词义猜测题。根据“T
9、here were no presents, not even a card. He was really disappointed.”可知,没有礼物,甚至没有一张卡片,丹尼尔感到很失望,画线词与unhappy“不高兴的”意思相近。故选A。4细节理解题。根据“Sadly, he said to his parents at dinner. Todays my birthday.”及“Oh, his father said. So it is. I forgot.”可知,晚饭时丹尼尔感到难过是因为他的父母忘记了他的生日。故选B。5推理判断题。根据“Poor Daniel! He never ha
10、d a stupid excuse for not doing something again.”可知,我们可以从故事中知道丹尼尔不会再找愚蠢的借口了。故选C。(二)HabitsPersonsBe outgoingI am an outgoing person. I like talking to people. I do the right things, though (尽管) no one asks me to do them. For example, I exercise twice a week.BillStudy first, then playI spend my time o
11、n right things. I say no to things I should not do. I study first. And then I exercise and play games to relax.TinaThink for othersI do not do bad things to others. I think the best way to keep friendship is thinking for others.TomListen before you talkI listen to peoples ideas and feelings. I try t
12、o think about things in their ways. I listen to others and dont stop their talking. I look at people when Im talking with them.JaneGetting together is betterI think peoples advice is important. I can learn from it. I work well in groups. I need their help when I meet big problems. I can get better i
13、deas when working with others.Dave6How often does Bill exercise?AOnce a week.BTwice a month.COnce a month.DTwice a week.7What is the best way for Tom to keep friendship?ABeing active.BThinking for others.CStudying first.DGetting together.8Jane _ before she talks.Athinks for a long time.Blistens to o
14、thersCstops others talkingDlooks at the person9Why does Dave think getting together is better?ABecause he always has problems.BBecause he likes to play with others.CBecause he always needs help from others.DBecause he can get better ideas.10From the passage we know that _.ABill is not a shy person.B
15、Tina looks at people when shes talking with people.CJane plays games first. And then she studies.DDave doesnt need peoples help when he meets big problems.【参考答案】6D 7B 8B 9D 10A【语篇解读】本文是一篇应用文,主要介绍了五位同学的一些习惯。【详情解析】6细节理解题。根据短文Bill所说的话“For example, I exercise twice a week.”可知,他一周锻炼两次。故选D。7 细节理解题。根据短文Tom
16、所说的“I think the best way to keep friendship is thinking for others.”可知,Tom认为保持友谊最好的方式是为别人着想。故选B。8 细节理解题。根据短文Jane所说的话“I listen to others and dont stop their talking.”可知,她总是倾听别人说话,不打断别人的话。故选B。9细节理解题。根据短文Dave所说的话“I can get better ideas when working with others.”可知,通过与他人合作他可以得到更好的想法。故选D。10 细节理解题。根据短文Bil
17、l所说的话“I am an outgoing person.”可知,Bill并不是一个内向的人,A项是正确的。故选A。(三)What will life be like in the future? How will things change? Here are some ideas. Which ones will come true? In the future, a change (变换) of weather wont mean a change of clothes. Well wear a new kind of clothes. Theyll be warm when were
18、 cold, and cool when were hot. There will be no more light rain or cold wind in spring. The weather will be quite warm or even hot all year round, without heavy rain or wind. The sea level (海平面) will be much higher. We wont travel by bus or by bike any more. Every family will have a small plane. No
19、more expensive cars itll be cheap to travel everywhere by plane, not only over land, but also over the sea or even into space. Maybe there will be traffic jams (交通拥堵) in the air. Do you like long holidays? Well, youre going to like the future because machines and robots will do all the heavy and dif
20、ficult jobs, and well only do light and easy work. Working hours will be short so people will have long holidays.11According to this passage, we will wear _ clothes in different weather in the future.AcoldBwarmCdifferentDthe same12In the future, the weather will be _ than it is now.AhotterBwetterCdr
21、ierDcolder13Where will the traffic jam happen?AEverywhere.BOn the sea.CIn the air.DOver land.14Why will people have long holidays in the future?ABecause they will have no jobs.BBecause robots will do all the easy jobs.CBecause their jobs will be too tiring.DBecause they wont need to work for a long
22、time.15Which would be the best title?AWork in the FutureBRobots and TrafficCClothes Change in the FutureDLife in the Future【参考答案】11D 12A 13C 14D 15D【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了作者眼里的未来的生活。【详情解析】11细节理解题。根据第二段内容可知,未来的衣服将会随着温度变化而变化,因此我们不需要更换衣服,都穿同样的衣服。故选D。12推理判断题。根据“ The weather will be quite warm or even hot a
23、ll year round, without heavy rain or wind. ”可知,未来的天气将会没有雨也没有风,全年都会很温暖甚至热的,因此比现在应当是更热。故选A。13细节理解题。根据“ We wont travel by bus or by bike any more. Every family will have a small plane.”和“Maybe there will be traffic jams (交通拥堵) in the air.”可知,未来没有公交车或者自行车,都是小飞机,因此是在天空中的。故选C。14细节理解题。根据“ Working hours wil
24、l be short so people will have long holidays.”可知,未来有长假期是因为,工作时间将会比较短,也就是不需要工作很长时间。故选D。15最佳标题题。本文主要介绍了作者眼里的未来生活。故选D。(四)Children now usually sit all day and spend their time in front of the screens. Thats not good for their health and growth. They should play more sports because sports are fun and the
25、y are really important for children. Firstly, playing sports helps children keep healthy. Many children today dont get enough exercise. This is one of the reasons why they are becoming too heavy. Sports are a great way to get kids moving. If a kid likes soccer and takes part in soccer games just twi
26、ce a week, he or she will be much stronger than those who never exercise at all. Another benefit of playing sports is helping kids to accept failure(失败). Of course it is important to win a game, but if children lose a game, can they learn anything? So its also important for children to accept the fa
27、ilure. They will understand that they are not born winners, and then they can move on and go farther. Playing a team sport also teaches children how to work together. Knowing how to work as a team is good for kids whole life. Team sports such as football and basketball help improve this skill(技能). C
28、hildren can learn how to solve problems, and how to work together to make a common goal(目标) come true. In short, sports are one of the key things for children to keep healthy both in body and in mind. Children must play more sports. Its time to turn off the TV or computer, put down the cell phone an
29、d get them moving!16Why do many children today become too heavy? ABecause they like to eat junk food.BBecause they get too little exercise.CBecause they have bad sleep at night.DBecause they have many problems in schoolwork.17What does the underlined word “benefit” mean in Chinese? A好处B机会C挑战D纪律18Whi
30、ch sport is good for learning teamwork skills according to(根据) the text? ARunning.BSwimming.CBasketball.DTennis.19What can we know from the text? AIts easier for children to accept loss.BIts important to learn to work with others for children.CPlaying sports can help children get better grades at sc
31、hool.DPlaying sports is more important for children than for adults.20What is the best title for the text? ASports GamesBHow to Play SportsCChildren and SportsDDifferent Kinds of Sports【参考答案】16B 17A 18C 19B 20C【语篇解读】本文讲述了目前孩子们由于长时间坐着出现了很多问题,因此建议孩子们多运动,并给出运动的很多好处。【详情解析】16细节理解题。根据“Many children today
32、dont get enough exercise. This is one of the reasons why they are becoming too heavy.”可知,缺乏锻炼是孩子们变重的一个原因。故选B。17词义猜测题。根据上文“Firstly, playing sports helps children keep healthy.”及“Another benefit of playing sports is helping kids to accept failure(失败).”可知,此处也是讲好处的,所以此处画线单词的意思是“好处,益处”,故选A。18细节理解题。根据“Tea
33、m sports such as football and basketball help improve this skill(技能).”可知,像足球和篮球这样的团队运动有助于孩子们学会团队合作。故选C。19推理判断题。根据“Children can learn how to solve problems, and how to work together to make a common goal(目标) come true.”可知,对孩子们来说,学会与他人合作是很重要的。故选B。20最佳标题题。根据“In short, sports are one of the key things f
34、or children to keep healthy both in body and in mind.”及全文内容可知,全文讲述了目前孩子们由于长时间坐着出现了很多问题,因此建议孩子们多运动,并给出运动的很多好处,因此C选项“孩子们和运动”符合短文主旨,故选C。 (一)What are you going to do if you are in a burning house? How will you escape (逃走)? Do you know how to save yourself? Please read the following passage. Escaping a f
35、ire is a serious matter. Knowing what to do during a fire can save your life. It is important to know the ways you can use and show them to everyone in the family, such as stairways and fire escapes, but not lifts. From the lower floors of the buildings, escaping through windows is possible. You hav
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-993313.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一遍过七年级上册英语冀教版去答案版(1).pdf
