分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 8

类型江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷六 WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:340986
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOC
  • 页数:8
  • 大小:45.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷六 WORD版含解析 江苏省 普通高
    资源描述:

    1、试卷六A(2015唐山一中调研)MOOCs, short for “massive open online courses”, mark an important, possibly revolutionary, development in education. These courses are on line, free of charge, and open to anyone in the world who has a laptop and an Internet connection. Moreover, they are mainly offered by great univ

    2、ersities like Stanford, Berkeley, Harvard and Columbia.The courses are arranged according to how difficult they are, enabling students to progress from beginners to the advanced. The courses cover not only a broad range of science subjects such as math and computer science, but also courses in socia

    3、l sciences and humanities. Though MOOCs are not offered for credit and degree, many students enroll(注册学习) in the courses for real skills or knowledge which they can put to some practical use. The format(形式) seems better than the traditional school class. The average quality of the lecturers is much

    4、higher. Besides, students can learn back and forwardthat is, they can go at their own learning speed, which they cant do in a live lecture. And, more importantly, they dont have to travel anywhere to attend an online lecture. There is a problem of asking questions of the lecturer in a class of ten t

    5、housand students, but some MOOCs have solved it by allowing students to post questions on line for a vote, and only the most popular questions are put to the lecturer.In a knowledge age, lifelong learning is not confined to a traditional classroom. Students taking MOOCS are usually very clever, have

    6、 work experience, and in many cases, have already developed a set of practical skills. Moreover, they also offer unique international perspectives(远景) that would be the envy of any school classroom.1. Which of the following statements is NOT true about MOOCs?A. The word “MOOCs” is short for “massive

    7、 open online campuses”B. Anyone who has a computer and an Internet connection can take MOOCs.C. MOOCs are usually offered by firstclass universities in the world.D. MOOCs may be a breakthrough in the development of education.2. MOOCs seem to have an advantage over traditional school classes in that

    8、_A. there is a problem of asking questions in traditional classesB. students enrolling in MOOCs can get credit and degree easilyC. students can learn at their own study paceD. students can travel to many places when taking MOOCs3. The meaning of the underlined word “confined” is “_”A. extended B. de

    9、velopedC. limited D. advancedB(2015洛阳统考)Children spend more time messaging each other on phones and websites than talking in person, a survey has revealed. Text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14.A survey of modern childhood found that many yo

    10、ungsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside. But the lure of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents dont like them playing outside because they are worried about strang

    11、ers and injuries.The “iGeneration report” suggested that youngsters are increasingly healthconscious and skeptical(特怀疑态度的) of commercialization, including genderbased labelling on toys and pop videos released by singers. More than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 le

    12、ctures their own parents about the food they are eating or buying. 42 percent of those questioned own a smartphone, with 36 percent admitting to spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person. Only one child in 100 sa

    13、id that being happy, having a loving family and being clever were taken as the most crucial(决定性的) elements in their lives.Cary Cooper, the professor of organizational psychology and health at Lancaster University, said social media were contributing to youngsters becoming more independent. They had

    14、a sense of individuality due to exposure to a range of media.The survey follows major statebacked research which found that youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. It found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and

    15、 tobacco. Some analysts said that thanks to the rise of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.4. Why cant 25 percent of the children get away from electronic products?A. They are not allowed to hang out long.B. They are prot

    16、ected from strangers and injuries.C. They enjoy themselves most when playing outside.D. They cant resist the temptation of the products.5. The survey of modern childhood found that many youngsters _A. are fans of the pop videos released by singersB. message each other more rather than chat in person

    17、C. are doubtful about possessing the latest smartphonesD. pay no attention to their lifestyle nowadays6. The attitude of Cary Cooper towards social metlia is _A. objective B. negativeC. supportive D. unclear7. The last paragraph is written to show _A. the benefits of social mediaB. the drop of takin

    18、g drugs in youngstersC. the exposure to a range of mediaD. youngsters are becoming more consciousC(2015湖北卷) “I see youve got a bit of water on your coat,” said the man at the petrol station. “Is it raining out there?” “No, its pretty nice,” I replied, checking my sleeve. “Oh, right. A pony(马驹) bit m

    19、e earlier.”As it happened, the bite was virtually painless: more the kind of small bite you might get from a naughty child. The pony responsible was queuing up for some ice cream in the car park near Haytor, and perhaps thought Id jumped in ahead of him.The reason why the ponies here are naughty is

    20、that Haytor is a touristheavy area and tourists are constantly feeding the ponies foods, despite signs asking them not to. By feeding the ponies, tourists increase the risk of them getting hit by a car, and make them harder to gather during the areas annual pony drift(迁移)The purpose of a pony drift

    21、is to gather them up so their health can be checked, the baby ones can be stopped from feeding on their mothers milk, and those whove gone beyond their limited area can be returned to their correct area. Some of them are also later sold, in order to limit the number of ponies according to the rules

    22、set by Natural England.Three weeks ago, I witnessed a small neardisaster a few miles west of here. While walking, I noticed a pony roll over on his back. “Hello!” I said to him, assuming he was just rolling for fun, but he was very still and, as I got closer, I saw him kicking his legs in the air an

    23、d breathing heavily. I began to properly worry about him. Fortunately, I managed to get in touch with a Dartmoors Livestock Protection officer and send her a photo. The officer immediately sent a local farmer out to check on the pony. The pony had actually been trapped between two rocks. The farmer

    24、freed him, and he began to run happily around again.Dartmoor has 1,000 or so ponies, who play a critical role in creating the diversity of species in this area. Many people are working hard to preserve these ponies, and trying to come up with plans to find a sustainable(可持续的) future for one of Dartm

    25、oors most financiallytroubled elements.8. Why are tourists asked not to feed the ponies?A. To protect the tourists from being bitten.B. To keep the ponies off the petrol station.C. To avoid putting the ponies in danger.D. To prevent the ponies from fighting.9. One of the purposes of the annual pony

    26、drift is _A. to feed baby ponies on milkB. to control the number of poniesC. to expand the habitat for poniesD. to sell the ponies at a good price10. What was the authors first reaction when he saw a pony roll on its back?A. He freed it from the trap.B. He called a protection officer.C. He worried a

    27、bout it very much.D. He thought of it as being naughty.11. What does the author imply about the preservation of Dartmoors ponies?A. It lacks peoples involvement.B. It costs a large amount of money.C. It will affect tourism in Dartmoor.D. It has caused an imbalance of species.D(2015重庆卷) There are man

    28、y places to go on safari(观赏野生动物)in Africa, but riding a horse through the flooded waters of Botswanas Okavango Delta must rank as one of the worlds most exciting wildlife journeys. Several safari camps operate as the base for this adventure, providing unique rides twice a day to explore deep into th

    29、e delta. The camps have excellent horses, professional guides and lots of support workers. They have a reputation for providing a great riding experience. The morning ride, when the guides take you to beautiful, shallow lakes full of water lilies, tends to be more active. It is unlike any other ridi

    30、ng experience. With rainbows forming in the splashing water around you and the sound of huge drops of water bouncing off your body and face, it is truly exciting. You are very likely to come across large wild animals, too. On horseback it is possible to get quite close to elephants, giraffes and man

    31、y other animals. The sense of excitement and tension levels rise suddenly though, as does your heart rate, as you move closer to them. In the evening, rides are usually at a more relaxed and unhurried pace, with golden light streaming across the grassy delta and the animals coming out to eat and dri

    32、nk. Sedate though they are, rides at this time of day are still very impressive. As the suns rays pass through the dust kicked up by the horses, the romance of Africa comes to life. Back at the camp you can kick off your boots and enjoy excellent food and wine. Looking back on your day, you will fin

    33、d it hard to deny that a horseback safari is as close as you will ever come to answering the call of the wild.12. What does the underlined word “They” refer to?A. Flooded waters. B. Wildlife journeys.C. Safari camps. D. Unique rides.13. What does the author find most exciting about a horseback safar

    34、i?A. Seeing and feeling the real African life. B. Enjoying good food and wine at the camp. C. Hunting large animals just as our ancestors did. D. Being part of the scene and getting close to animals. 14. What does the underlined word “sedate” probably mean?A. Wild and romantic.B. Slow and peaceful.C

    35、. Hungry and thirsty.D. Active and excited.15. The author introduces the riding experience in the Okavango Delta mainly by_. A. following space orderB. following time orderC. making classificationsD. giving examples试 卷 六A【文章大意】 本文主要讲的是一种不同于传统教学模式的新的网络教学模式,同时分析了各自的优劣。1A 解析:细节理解题。根据第一段第一句话“MOOCs, shor

    36、t for. in education.”可知MOOCs是massive open online courses的缩写,而不是massive open online campuses的缩写。故选A。2.C 解析:细节理解题。根据第三段第三句话“Besides, students. which they cant do in a live lecture.”可知,同学们可以以自己的学习速度来进行课程,这是传统的课堂模式所达不到的。故选C。3.C 解析:词义猜测题。根据末段第一、二句可知,终生学习不应当只限制在教室里面,参加MOOCs课程的同学通常情况下是聪明的、有工作经验的、并且都是有了一定的工

    37、作技能的。据此可知应当选C。B【文章大意】 通过研究发现那些经常接触网络媒体的孩子户外玩的时间减少,但出现的与青年有关的社会问题有所下降。4.D 解析:细节推断题。根据第二段中的“But the lure of electronic products proves too strong for a quarter”可知选D项。5.B 解析:推理判断题。根据第二段中的“A survey of modern childhood. computers”可知现代的年轻人把大部分的时间花费在电脑上,故推知选B项。6.C 解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“Cary Cooper, the profes

    38、sor. youngsters becoming more independent.”可知Cary Cooper表示支持的态度,因此选C项。7.A 解析:段落意图题。根据最后一段中的“It found a dramatic drop. using drugs.rather than out on the streets.”可知,社交媒体的兴起使那些中学中吸毒、酗酒和抽烟的人数量在下降,故选A项。C【文章大意】 本文主要介绍了英国达特穆尔草原的马驹保护项目。8C 解析:细节理解题。由第三段中的“By feeding the ponies,. them harder to gather”可知游客给

    39、马驹喂食会增加它们被车撞的风险以及集合的难度,与C项吻合。9B 解析:细节理解题。第四段提到每年一度的马驹迁移的目的:把马驹聚集在一起,检查马驹的健康状况;让小马驹不再吃母乳;跑出限制区域的马驹能够被赶回自己的区域;把有些马驹卖掉,以按照Natural England的规定限制马驹的数量。四个选项中只有B项是该活动的原因之一。10D 解析:细节理解题。由第五段可知,当作者一开始看到这头小马驹倒在地上的时候以为它只是为了嬉闹(assuming he was just rolling for fun),因此选D。11B 解析:推理判断题。文章最后说,很多人都在努力保护这些马驹,想办法为达特穆尔的这

    40、个被金融所困扰的项目寻找可持续发展的未来。根据语境可以判断,该保护项目缺少资金,保护这里的马驹很费钱,因此选B。D【文章大意】 本文为说明文。文章介绍了非洲观赏野生动物的野营的项目。12.C 解析:代词指代题。由画线词上文“Several safari camps operate.The camps have excellent horses”可知本段主要介绍safari camps。该句中的reputation意思是“声誉,名声”。由此可知该处They指Safari camps,意思是这些营地有良好的声誉。13.D 解析:细节推断题。从第三段的详尽描述可知,作者对游人和雨后彩虹融为一体的风景和近在咫尺的野生动物印象尤其深刻。14.B 解析:词义猜测题。由该段第一句“.rides are usually at a more relaxed and unhurried pace.”可知,尽管在晚上游览变得较为轻松,此时游览仍然给人留下深刻印象。sedate此处意思是“安静的,恬淡的”。15.B 解析:写作手法题。第一、二两段介绍观赏野生动物的地点和方式,而后续段落则按从早到晚的时间顺序来详尽介绍。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:江苏省普通高等学校2017年高三英语招生考试资源练习:题型三 阅读理解 试卷六 WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-340986.html
    相关资源 更多
  • 内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc内蒙古包头市2015高考英语短文改错一轮优选练习(4)及答案.doc
  • 内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc内蒙古包头市2014高考英语二轮训练(2)及答案.doc
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题二.docx
  • 内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx内蒙古包头四中2022届高三英语上学期期中模拟测试试题一.docx
  • 内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx内蒙古包头四中2022学年高一英语下学期第一次月考模拟练习试题.docx
  • 内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高二英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中高一英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx内蒙古包头六中2022届高三英语上学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高二英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期末考试试题.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题1.docx
  • 内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头三十三中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx内蒙古包头一中2022学年高一英语下学期期中试题.docx
  • 内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc内蒙古包头一中2011年高考第一次模拟考试(英语).doc
  • 内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc内蒙古包头一中2010-2011学年度高一第一学期期末考试(英语).doc
  • 六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc六年级上英语重难点讲解-Unit 1 The First Day Lesson 1_教科版.doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit7_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit6_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc六年级上英语重点短语、句型unit5_译林版(三起).doc
  • 六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc六年级上英语重点知识Unit2 What a day__译林版(三起).doc
  • 六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc六年级上英语质量调研卷轻松夺冠_南长区小学译林版(三起)(无答案).doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6The Story of Rainperiod6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit6 The Story of Rain period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit5 What Does She Do period6_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit4 I Have a Pen Pal period3_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc六年级上英语课课练-Unit3 What Are You Going to Do period5_13-14人教PEP.doc
  • 六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc六年级上英语课课练-Unit2Ben.doc
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1