江苏省高邮中学2021届高三上学期十月第二次学情测试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省高邮中学2021届高三上学期十月第二次学情测试英语试题 WORD版含解析 江苏省 高邮 中学 2021 届高三 上学 十月 第二次 测试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省高邮中学2020至2021学年高三年级十月份第二次学情测试英语卷(考试时间:120分钟 试卷满分:150分)第一部分:听力(共两节,20小题,每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much does the woman weigh now?A. 147 pounds. B.153 pounds. C.160 pounds.2. What will the woman do
2、 next?A. Do shopping. B. Go to a bank. C. Visit a park.3 .Which transportation did the man take?A. The bus. B. The taxi. C. The underground.4. Where does the conversation take place?A. At a store. B. At a tailor5s. C. At home.5. What does the woman think of the advertisements?A. Funny. B. Meaningles
3、s C. Useless.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听 完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6、7题。6. How did the man know about Bossa Nova?A From a newspaper. B. Form the woman. C. From his mother.7. What did the woman like most about Bo
4、ssa Nova?A.The food. B. The atmosphere. C. The service.听第7段材料,回答8、9题。8. What is the mans favorite hobby?A.Painting. B. Cycling. C. Going to the net.9. Why does the woman make the phone call to the man?A. To show him a book.B. To ask his brother to call Lyn.C. To invite his brother to see a collectio
5、n.听第8段材料,回答10至12题。10. Why does the woman talk to the man?A.To seek his opinion on her paper.B.To get his guidance for her classes.C.To ask for information of a degree.11. What does the man think is special about the masters classes?A. The students have to hand in a paper.B. The students should have
6、a high level of analysis.C. There are few discussions in them.12. What does the man say about the womans paper?A. Therere a few mistakes in it.B. It is badly-organized.C. It is perfect.听第9段材料,回答13至16题。13. What are the speakers talking about?A. A building. B. A flood. C. A river.14. Where are the spe
7、akers now?A. In the womans house. B. In a garden. C. In a school.15. What did the woman do at first when the whole thing happened?A. She left her house. B. She tried to stop it. C.She moved the furniture out.16. How does the woman feel now?A.Optimistic. B. Hopeless. C. Angry.听第10段材料,回答17至20题。17. Wha
8、t is the main purpose of the speakers words?A. To report on work. B. To get more support. C. To get rights for the state.18. According to the speaker, on what should the government spend more money?A. Army. B. Personnel. C. Education.19. What does the speaker think should be banned from doing?A. Sel
9、ling guns in stores.B. Raising the cost of police cars.C. Increasing the numbers of police officers.20. On what does the man intend to increase the taxes?A. Gas. B. Wine. C. Cigarettes.第二部分 阅读 (共两节,满分50分) 第一节 (共 15 小题;每小题 2.5 分,满分 37.5分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Aour missi
10、on our supporters about usFrequently Asked QuestionsWhat is “UNICEF”?UNICEF is the United Nations Childrens FundWhen created in 1946 to help children in war-torn Europe, China and the Middle East, UNICEF stood for “United Nations International Childrens Emergency Fund”. In 1947, UNICEF USA was found
11、ed, one year after UNICEF, to support UNICEFs lifesaving work for children.By 1953, UNICEFs task was extended to address the needs of children in the developing world. At that time, the words “international” and “emergency” were dropped from the organizations name, making it simply the United Nation
12、s Childrens Fund. UNICEF has helped save more childrens lives than any other humanitarian organization.What is UNICEF USAs mission?We work for the survival, protection and development of children worldwide through fund raising, advocacy and education.How can I volunteer for UNICEF in the field?UNICE
13、F secures volunteers, who must have at least a Bachelors Degree and two-to-five years experience in their field of expert knowledge and skills, through the United Nations Volunteers program.If you are a citizen of the United States and meet the above standards, send your resume to the United Nations
14、 Volunteers program at the following address for more information: United Nations Volunteers, c/o Peace Corps, 1111 20th St.N.W, Washington, DC 20526.If you are interested in volunteering within the United States, click here to learn how.May I donate non-cash goods for emergency relief?Some have ask
15、ed us about donating goods here in the U.S. for emergency relief efforts abroad. While we are grateful for the desire to help, UNICEF does not accept non-cash goods. Why?Financial donations are the fastest and most efficient way to provide assistance. Donated goods must be screened, sorted, stored a
16、nd transported. UNICEF pre-positions supplies to speed up delivery and sources them locally whenever possible. A blanket donated today can take weeks, or even months, to arrive abroad. A dollar donated today, however, will be arranged tomorrow to buy lifesaving supplies.We also purchase supplies in
17、large quantities to save money. That means your financial donation will get more supplies to more kids in need than your donation of non-cash goods.1. Which of the following statements is true of UNICEF USA?A. It no longer provides emergency fund.B. It is localized to focus on national affairs.C. It
18、 was originally created for kids education.D. It supports children growth at home and abroad.2. If you want to be a UNICEF USA volunteer,_ is NOT a must.A. required education backgroundB. related working experienceC. American nationalityD. educational program participation3. Financial donation is a
19、better choice than non-cash goods because of_.A. the good willB. operational efficiencyC. local assistanceD. the reliable supply【答案】1. D 2. D 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要介绍了关于UNICEF(联合国儿童基金会)的相关问题:由来,使命以及谈到要在UNICEF从事志愿者的要求和能否捐赠非现金的物品等内容。【1题详解】细节理解题。根据题干关键词 UNICEF USA,定位文章第二段In 1947, UNICEF USA was found
20、ed, one year after UNICEF, to support UNICEFs lifesaving work for children.可知,1947年,联合国儿童基金会美国分会成立,比联合国儿童基金会晚一年,旨在支持联合国儿童基金会拯救儿童生命的工作。由第二个黑体字关于 UNICEF USA的介绍了解到其使命是通过筹款、宣传和教育,为全世界儿童的生存、保护和发展而努力。结合选项理解可知,只有D项符合文章意义。故选D项。【2题详解】细节理解题。由题干关键词to be a UNICEF USA volunteer,可以回归文章第三个黑体字所在的段落。本段涉及到如何做志愿者的细节。根
21、据本段中have at least a Bachelors Degree (教育背景)two-to-five years experience in their field of expert knowledge and skills(从业经历)If you are a citizen of the United States and meet the above standards(国籍)可知,是满足做志愿者的三个要求。结合选项,只有D 项未提到。故选D项。【3题详解】细节理解题。题干问捐款比非现金物品更好的原因,文章第四个黑体字主要讲能否捐赠非现金物品的相关细节。根据其后第二段:While
22、 we are grateful for the desire to help, UNICEF does not accept non-cash goods.Why? 第三段:Financial donations are the fastest and most efficient way to provide assistance.可知,财政捐赠是提供援助的最快最有效的方式。结合选项,只有选项B符合。故选B项。【点睛】做阅读理解题,找准题干的关键词为定位文章答案起到了事半功倍的作用。关键词通常是题干中的名词、名词短语以及问题的疑问词,理解了关键词,题干也就容易了。进而结合选项找出和文章意义
23、一致的选项。如第2小题,由题干关键词to be a UNICEF USA volunteer,可以回归文章第三个黑体字所在的段落。本段涉及到如何做志愿者的细节。根据本段中have at least a Bachelors Degree (教育背景)two-to-five years experience in their field of expert knowledge and skills(从业经历)If you are a citizen of the United States and meet the above standards(国籍)可知,是满足做志愿者的三个要求。结合选项,只
24、有D 项未提到。故选D项。BWhy do Americans struggle with watching their weight, while the French, who consume(消耗) rich food, continue to stay thin? Now a research by Cornell University suggests how life style and decisions about eating may affect weight. Researchers concluded that the French tend to(往往,倾向于) sto
25、p eating when they feel full. However, Americans tend to stop when their plate is empty or their favorite TV show is over. According to Dr. Joseph Mercola a health expert, the French see eating as an important part of their life style. They enjoy food and therefore spend a fairly long time at the ta
26、ble, while Americans see eating as something to be squeezed(挤出) between the other daily activities. Mercola believes Americans lose the ability to sense when they are actually full. So they keep eating long after the French would have stopped. In addition, he points out that Americans drive to huge
27、supermarkets to buy canned and frozen foods for the week. The French, instead, tend to shop daily, walking to small shops and farmers markets where they have a choice of fresh fruits, vegetables, and eggs as well as high-quality meats for each meal.After a visit to the United States, Mireille Guilia
28、no, author ofFrench Women Dont Get Fat, decided to write about the importance of knowing when to stop rather than suggesting how to avoid food. Today she continues to stay slim and rarely goes to the gym.In spite of(尽管) all these differences, evidence shows that recent life style changes may be affe
29、cting French eating habits. Today the rate of obesity or extremeoverweight among adults is only 6%. However, as American fast food gains acceptance and the young reject(拒绝) older traditions, the obesity rate among French children has reached 17% and is growing.4. In what way are the French different
30、 from Americans according to Dr. Joseph Mercola?A. They go shopping at supermarkets more frequently.B. They squeeze eating between the other daily activities.C. They regard eating as a key part of their lifestyles.D. They usually eat too much canned and frozen food.5. This text is mainly the relatio
31、nship between _.A. Americans and the FrenchB. life style and obesityC. children and adultsD. fast food and overweight6. The text is mainly developed _.A. by contrast(对比)B. by spaceC. by process(变化过程)D. by classification(分类)7. Where does this text probably come from?A. A TV interviewB. A food adverti
32、sementC. A health reportD. A book review(书评)【答案】4. C 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇议论文。主要讨论了美国和法国的生活方式的不同,以及他们的生活方式与肥胖之间的关系。作者认为美国人在与肥胖作斗争而法国人享受着美食且保持身材苗条,由此引出话题,并展开讨论。【4题详解】细节理解题。根据第二段的第一句“ According to Dr. Joseph Mercola, a health expert, the French see eating as an important part of their life style
33、.”可知法国人将饮食当作生活重要的一部分,故选C。【5题详解】主旨大意题。通读全文可知,文章主要介绍了美国和法国的生活方式的不同,而且美国的饮食宜造成肥胖,而法国的饮食可保持身体苗条,因此推断文章主要介绍生活方式与肥胖之间的关系,故选B。【6题详解】推理判断题。纵观全文可知,作者在讨论生活方式与肥胖的关系的时候,使用对比手法,对比了美国人与肥胖作斗争而法国人则享受着美食并保持身材苗条。故选A。【7题详解】推理判断题。本文主要介绍了美国和法国生活方式不同以及生活方式带来的体型变化等,故应是来源于健康报告。故选C。CWe human beings have many great powers an
34、d one of them is our imagination. Maybe you are surprised and wonder why I draw such a conclusion. Wait and let me explain to you.William James was a philosopher and one of the leading thinkers more than a century ago. He said this is about the power of the mind, “Anything you may hold firm in your
35、imagination can be yours.” He believed there was tremendous power in imagination and wrote in length about how humans can bring about significant positive changes in their attitudes, behaviors and relationships by first holding a vivid image of their best selves, or the person they want to become,in
36、 their imagination.In his book The Winners Edge,writer Denis Waitley tells of high school basketball players who learned the power of holding something firm in their imaginations. The students were divided into three groups. Group One was told not to practice shooting free throws for one month. Grou
37、p Two was told to practice shooting free throws in the gym every afternoon for a month. Group Three was told to imagine shooting free throws every afternoon for one hour for a month. Rankly, I can hardly imagine a group of athletes, after sitting in class all day, dressing out, going to the gym, sit
38、ting in the bleachers and just thinking about shooting free throws for an hour every day. But look at these results. Group One, the nopractice group, slipped slightly in their percentage freethrow average. Group Two,the students that practiced, increased their accuracy by about two percentage points
39、. Group Three, the ones who imagined shooting, also increased about two percentage pointsthe same as the group that practiced.Neuroscience(神经学)is just now discovering that there are biological reasons for this phenomenon William James talked about so long ago. But here is the point. Do you want to b
40、ecome more excellent at some endeavor? Do you want to improve your outlook? Is there a skill youd like to perfect? Do you want better relationships? Or would you like to replace your fear of something, such as speaking in public or heading up a project, with more confidence and courage? If so, then
41、some mental practice, holding a vivid image of what you have in your mind, is as important as physical practice. The time you spend “seeing” in your mind what you are trying to accomplish actually helps to bring it to pass.I dont mean we have to sit down and imagine something for an hour every day.
42、Its as simple as holding a vivid mental picture of what you truly desire and returning to it as often as possible.So there are many things that you can have in your imagination. Imagine your success. Never hesitate to visualize doing that thing you fear at first. Get it in your mind and then imagine
43、 your success in that area over and over again, like free throws going into the basket. What does it look like to be confident? How does it look to be actually doing the thing youre afraid to do? How does it feel? Can you imagine it in detail? In a short time, you will discover that things really ar
44、e changing for you. And after that, well, just imagine what else you can do if you really want to achieve some unexpected results.8. In the research in Denis Waitleys book, Group Three was told to_?A. practice shooting free throws for one month.B. practice shooting free throws every afternoon for a
45、month.C. imagine shooting free throws every afternoon for a month.D. imagine shooting free throws for an hour every afternoon for month.9. A series of questions are raised in Paragraph 4 in order to_A. encourage the readers to discover the real reasons for imaginations powerB. prove there are biolog
46、ical reasons for imaginations powerC. show physical practice is as important as mental practiceD. tell people how they can build up their confidence10. The author writes the last paragraph in a(n) _tone.A. criticalB. instructiveC. ambiguousD. humorous11. What is the best title of this passage?A. The
47、 Power of ImaginationB. Famous Words about ImaginationC. The Detail of ImaginationD. The Method of Imagination【答案】8. D 9. B 10. B 11. A【解析】这是一篇说明文。文章主要是介绍想象力是一种强大的力量,并且解释了原因,还告诉人们要使用想象的力量。【8题详解】细节理解题。根据第三段第五句“Group Three was told to imagine shooting free throws every afternoon for one hour for a mon
48、th.”(第三组被要求想象一个月内每天下午罚球一小时的情景。)可知,在丹尼斯维特利书中的研究中,第三组被要求连续一个月每天下午想象一个小时的罚球。故选D。【9题详解】推理判断题。根据第四段第一句“Neuroscience(神经学)is just now discovering that there are biological reasons for this phenomenon William James talked about so long ago. ”(神经科学刚刚发现,威廉詹姆斯很久以前谈到的这个现象有生物学上的原因。)可知,第四段提出了一系列问题,以证明想象力的力量是有生物学原
49、因的。故选B。【10题详解】推理判断题。根据最后一段第二句和第三句“ Imagine your success. Never hesitate to visualize doing that thing you fear at first. Get it in your mind and then imagine your success in that area over and over again, like free throws going into the basket. ”(想象你的成功。不要犹豫,想象一下你一开始害怕做的事情。把它记在你的脑海里,然后一遍又一遍地想象你在那个区域
50、的成功,就像罚球进篮一样。)可知,作者在最后一段告诉读者应该怎么做,所以是一种教育性的语气。故选B。【11题详解】标题判断题。根据第一段“We human beings have many great powers and one of them is our imagination. Maybe you are surprised and wonder why I draw such a conclusion. Wait and let me explain to you.”(我们人类有许多强大的力量,其中之一就是我们的想象力。也许你会惊讶和好奇我为什么会得出这样的结论。等等,让我给你解释一
51、下。)可知,文章主要是介绍想象力是一种强大的力量。所以短文的最佳标题为“ 想象的力量”。故选A。DTell a child they need to experience another painful medical procedure, and youll probably have a kid filled with fear and anxiety. Tell that same child theyll have a chance to strike flying cheeseburgers in outer space while their doctor works on the
52、m, and they might feel a little different.That night-and-day difference in how kids respond to the treatment of their doctors is the reason for Lucile Packard Childrens Hospital Stanfords innovative use of virtual reality technology. Packard Childrens lets kids participate in experiences that can si
53、gnificantly reduce their anxiety and even their pain.This isnt the first time Packard Childrens has introduced those innovative methods. In 2015, Thomas Caruso, M.D., the founder of Packard Childrens Childhood Anxiety Reduction through Innovation and Technology (CHARIOT) program, introduced the Beds
54、ide Entertainment and Relaxation Theater (BERT). The system projects videos on a large screen attached to patients gurneys(装有轮子的床) so they can watch movies and music videos all the way to the operating room. And in early 2017, CHARIOT launched an interactive video game called Sevo the Dragon, which
55、projects on the BERT screen, so the tiniest patients have something fun to do while breathing medicine through a mask.“Children shouldnt grow up being afraid to go to the doctor to have a shot, but certain experiences can cause strong unreasonable fear that last into adulthood. Needle phobia(晕针) is
56、a common example of that, and it is the primary reason adults avoid important immunizations(免疫) like flu shots.” Caruso told Stanford Medicine News Center.VR distraction therapy is being used for kids at Packard Childrens as young as age 6 in specific areas like the emergency department, and the too
57、l will be widely used in all of the Childrens Healths surgery clinics by the end of 2020.12. What is paragraph 1 mainly about?A. Doctors favor of eating cheeseburgers.B. Kids fear and anxiety towards doctors.C. Doctors working on saving the children.D. Kids different reactions to medical treatment.1
58、3. What is the purpose of the CHARIOT program?A. To ease the patients worries.B. To introduce a new technology.C. To help children to breathe medicine.D. To show advertisements to the patients.14. What does the underlined word “it” refer to in paragraph 4?A. A kind of flu.B. The fear of needle for n
59、o reason.C. The immune system.D. A kind of medicine for children.15. The VR therapy offers _ experiences to the patients.A. disappointingB. conventionalC. relaxingD. unreasonable【答案】12. D 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。告诉孩子他们需要经历另一个痛苦的医疗过程,孩子可能会充满恐惧和焦虑,所以斯坦福大学露西尔帕卡德儿童医院创新使用虚拟现实技术疗法来配合孩子的治疗,到2020年底
60、,该项技术将广泛应用于所有儿童健康外科诊所。【12题详解】主旨大意题。根据第一段“Tell a child they need to experience another painful medical procedure, and youll probably have a kid filled with fear and anxiety. Tell that same child theyll have a chance to strike flying cheeseburgers in outer space while their doctor works on them, and t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-341295.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
