三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:选修六 UNIT18 BEAUTY.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 三维设计2013届高考英语一轮复习提能力创新演练:选修六 UNIT18 BEAUTY 三维设计 2013 高考 英语 一轮 复习 能力 创新 演练 选修
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家A卷.单项填空1(2012宣城统考)The wife was minutes away from giving birth. The doctor put on rubber gloves and helped _ a healthy baby.AnurseBdeliverCadopt Draise解析:考查动词辨析。句意:那个产妇分娩迫在眉睫,医生带上橡胶手套接生出一个健康的宝宝。deliver a baby“接生”,与语意相符。nurse a baby“护理婴儿”;adopt a baby“收养婴儿”;raise a baby“养育婴儿”。答案:B2This
2、 restaurant is superior _ the one we went to last week _ service.Ain; in Bto; inCthan; to Dto; over解析:句意:这家餐馆在服务上优于我们上周去的那家。be superior to“比优越”;“在某个方面”用介词in。答案:B3To qualify yourself for this kind of new job, I recommend that you _ some online courses.Ato take BtakingCtake Dwould take解析:recommend后面的宾
3、语从句中,谓语应用(should) do的形式,所以答案为C项。答案:C4The results are entirely _ with our earlier research.Aconsist BconsistentCsimilar Dagree解析:句意:这些结果与我们早些时候的研究完全吻合。consist of“由组成”;be consistent with“与一致,吻合”;be similar to“与相似”;agree v“同意”。答案:B5(2012福州高三阶段测试)The house is big enough for a family of three _ our paren
4、ts decide to move here to live together.Aonce BbecauseCif Dunless解析:考查状语从句。句意:这个房子对于一个三口之家足够大,除非我们的父母决定搬来和我们一起住。unless“除非”,符合语意。答案:D6The patient looks much better._ is it that has made him _ he is today?I think it is the medicine and patient care.AWhat; that BThat; thatCWhat; what DThat; what解析:如果将问
5、句变成陈述句,则出现It is _ that has made him _ he is today。很明显,第一空考查强调句型中的特殊疑问词;第二空则要引导宾语从句,宾语从句中缺少表语,故用关系词what。句意:“病人看起来好多了,是什么使得他成为今天这个样子的?”“我觉得是药物和耐心照料(的缘故吧)。”答案:C7(2012沈阳六校联合诊断)Arriving in the deep night, we found there was no food _ as all the shops were shut.Aaccessible BconvenientCremaining Davailable
6、解析:考查形容词辨析。因为是在深夜到达,所有的商店已经停止营业,所以找不到食物。available表示“可得到的”。其他三项均不符合语意。答案:D8The report cards will be coming soon, and we hope all our hard work will _ with good grades.Aturn out Bpay offCfigure out Dgo out解析:考查动词短语辨析。turn out后不跟介词短语,意为“在场,结果是”;figure out“弄清楚,弄明白”,后面必须有宾语;go out“熄灭,出去”,与语意不符。pay off意为“
7、成功,达到目的,奏效”,符合语意“我们希望我们所有的努力能有好的结果得高分”。答案:B9When he knocked at the door, my mother was busy _ supper.Apreparing for Bin preparingCto prepare for Dto prepare解析:“be busy (in) doing something” 忙于干某事,要求接动词的ing形式。“准备”的直接宾语是“supper”,故其前面不用介词for。答案:B10_, it is one of the worst books Ive ever read.AGenerall
8、y speaking BWhats moreCIn particular DTo be honest解析:句意:老实说,这是我曾经读过的最糟糕的书之一。to be honest“诚实地说”;generally speaking“一般来说”;whats more“而且”;in particular“尤其是”。答案:D11We _ judge others around us easily, but have we ever tried to figure out our own personality?Atend to Bagree toCwant to Dused to解析:考查动词短语辨析。
9、句意:我们往往会很轻易地评判周围的人,但是我们是否思忖过自己的人格呢?tend to do sth.“往往会做某事”,符合句意。used to“过去常常”;agree to“赞成”。答案:A12If we dont take steps, the Tibetan antelopes and pandas will _ some day just as dinosaurs, which is terrible.Adie out Bdie awayCdie down Ddie off解析:句意:如果我们不采取措施,藏羚羊和熊猫总有一天会像恐龙一样消失,这是很可怕的。die out“渐渐消亡”;di
10、e away“(声音、光线、风等)逐渐消失”;die down “(火、情绪、风暴等)由强变弱”;die off“(家族、种族等)相继死亡”。答案:A13Seeing that everything remained _, the husband couldnt help shouting at his wife. Which one is WRONG?Amess up Bin a messCuntidy Dmessed up解析:考查remain和mess的用法。remain在此处为系动词,A项为动词原形,故为错误选项。答案:A14His efforts to raise money for
11、 his program were _ because no one showed any intention to take a cent out of their pockets.Ain place Bin sightCin effect Din vain解析:考查介词短语辨析。in place“在合适的地方”;in sight“在视野内”; in effect“有影响”; in vain“无果,徒劳”。 根据后面句意“没有人愿意从口袋里掏一分钱”可知空处意思是“化为泡影,徒劳”。句意:他想为他的计划筹措资金的努力化为了泡影,因为没有一个人愿意从自己的口袋里拿出一分钱。答案:D15I do
12、nt think he felt ashamed for what he did to others at the party, _?Adid he Bdo ICdidnt he Ddoes he解析:考查反意疑问句。句意:我认为他并没有为晚会上对别人所做的事感到惭愧,是吗?主语是第一人称时,反意疑问句要根据从句的主语和谓语形式来决定,又因该句为否定转移形式,故选A。答案:A.阅读理解A(2012龙岩质量检测)My dad was never the kind to offer many words of love or encouragement. But we knew he loved
13、us . He just had his own way of showing it.When I was a teen, we were seasonal campers at a family campground almost an hour outside the city where we lived.Each family had their own campsite with water and electric,and you basically parked your camper there from May through October. Most “seasonals
14、” visited them every weekend during those months, with the occasional weeklong stay. There were plenty of other kids who camped seasonally each weekend, and they came to be some of my closest friends. Of course, many of them were boys.We kids paired up with our little boyfriends or girlfriends,and w
15、ed hold hands as we walked around the campground. Wed play PingPong, have some snacks, and sing songs. Most weekends were pretty similar, but the couples would change. Youd see soandso with a different soandso than they were with the weekend before. You know how it is when youre a teen a threeweek r
16、elationship is a really long time.So, needless to say, my teen years were spent with quite a few different boys. But every single one of them had something in common . Theyd all received the Evil Eye.The Evil Eye was a magical sort of thing. One simple look from my dad, and the boy immediately knew
17、not to mess_with me.It was as if he could send his warnings through invisible laser (激光) beams that shot directly from his eyes to the boys brains.“You will not put your hands on my daughter . You will not kiss my daughter . You will not even whisper sweet things into my daughters ear.”I remember on
18、e night in particular walking with a boy around the campground after dark. We came from one direction, and my dad from the other. The boy and my dad locked eyes for a brief second, then the boy dropped my hand like a hot potato and turned away, giving me a quick “See ya later.”Yes, the Evil Eye. Bes
19、t way ever to keep wandering teen boys hands away from your daughter.语篇解读:深沉的父爱不必用言语表达,那令人望而生畏的眼神诠释着父亲对女儿的挚爱。1The Evil Eye in the passage implies that _.ADad gets angry easilyBDads eyes are evilCDads eyes are uglylookingDDads eyes are protective to his daughter解析:推理判断题。结合文章最后三段的内容可推知父亲的眼神对女儿有保护作用。答案
20、:D2The underlined words “mess with” in Paragraph 5 most probably mean “_”Acause trouble Bmake untidyCget married to Dtalk to解析:词义猜测题。下一句提到作者父亲的目光是在警告男孩,由此可推测其含义是“招惹麻烦”。答案:A3Which of the following is true according to the passage?AAs teenagers, we went camping every weekend.BWe made lots of friends d
21、uring the seasonal camping.CWe had regular boyfriends or girlfriends and enjoyed ourselves.DThe boy dropped my hand and turned away because he loved the Evil Eye.解析:细节理解题。根据第二段最后两句的内容可知他们当时结交了很多朋友。由第二段第三句可知他们并不是每周末都去野营,故A项错误;由第三段第三、四句话可知他们经常更换朋友,故C项错误;由倒数第二段中的dropped my hand like a hot potato可知那个男孩儿
22、害怕the Evil Eye,故D项错误。答案:B4It can be inferred from the passage that the author _.Ais a teenage girl who loves her fatherBis a teenage boy who hates his fatherCis now an adult who has come to understand her fathers loveDused to be a naughty boy who changed girlfriends now and then解析:推理判断题。根据第二段开头部分的时间
23、状语When I was a teen可知本文是作者对过去的回忆,再结合最后一段推知作者现在已经是成年人,已经开始理解父亲的爱。再由第六段的内容可知作者当时是一个小女孩,故选C项。答案:CB(2012武汉市武昌区高三调研)On December 8, 1980, John Lennon an English musician who rose to fame as one of the founding members of Liverpool pop band the Beatles was shot dead outside his New York apartment.In the 19
24、60s and 70s, Lennon was one of the most iconic (偶像的) men on the planet. Some 30 years ago from his death, he is still respected by many people in the West.The Beatles, formed in 1960 in Liverpool, were one of the most commercial successful acts in the history of pop music, with, according to some es
25、timates, global record sales over 1.1 billion.The band conveyed the progressive ideals in which many young people of the time believed.In the 1960s and 70s, widespread tension developed in both British and American society, regarding issues such as womens rights and the Vietnam War.Lennon in particu
26、lar became known for his message of peace and for his opposition to the war in Vietnam. This led to an attempt by former US president Richard Nixon to drive him away from the US. Lennons secondwife Yoko Ono was also politically active.Lennon was also hugely admired for his musical abilities. Lennon
27、and his fellow Paul McCartney were the Beatles songwriting team.After Lennon was shot by crazy fan Mark Chapman,one of his most iconic songs,Imagine, became a humanist anthem(颂歌)Lennons legacy survived his death and continued till this day.In 2008, he was ranked the fifth greatest singer of all time
28、 in USbased Rolling Stone magazine.Former possessions of Lennon or furnishings from his homes continue to be sold for vast sums.In an auction (拍卖) to be held next week in London, lines written by Lennon on the back of a demand for an outstanding bill are expected to sell for 350,000.In August, a bat
29、hroom from his last home in Britain, was auctioned for 9,500. And in 2009, a British film describing his early years before the Beatles began, was one of the most successful films of the years in the UK.But do Lennon and his music continue to resonate (共鸣) with the young people of today?语篇解读:甲壳虫乐队的灵
30、魂人物之一约翰列侬遭枪击身亡,但是他的辉煌成就不可否认,他的深远影响让人赞叹。5The passage is written here to show that Lennon has _.Alasting appealBa long historyCexciting recordsDgreat success解析:主旨大意题。虽然他被谋杀了,但是结合他生前的成就以及死后的影响可知他拥有持久的魅力。答案:A6Which of the following is right about the Beatles according to the passage?AIt was founded in t
31、he 1960s in London.BIt had 1.1 billion sales in Britain.CIt was commercially successful.D. Many of todays young people believe its ideals.解析:细节理解题。根据第三段前半部分的内容可知甲壳虫乐队的商业运作极其成功。答案:C7Lennon was forced to leave the US as a result of _.Athe tension between Britain and AmericaBhis wifes political activit
32、yChis struggle for womens rightsDhis opposition to the war in Vietnam解析:细节理解题。根据第六段的内容可知他在美国之所以被尼克松总统驱逐,是因为他反对在越南的战争。答案:D8We can guess that the rest of the passage will tell us _.Awhy Lennon and his music are still popular with todays young peopleBwhy Lennon and his music spoil todays generations of
33、 young peopleCthat todays generations of young people dont like Lennons songsDthat todays generations of young people like Lennons songs better解析:推理判断题。文章最后一段以问句的形式吸引读者注意,结合上文提到的他的成就以及影响不难推测这位甲壳虫乐队的创始人之一和他的音乐仍然会受到当今年轻人的欢迎,所以下文可能会解释其中的原因。答案:AB卷.完形填空(2012新乡市抽样检测)A farmer once owned an old mule (骡子). O
34、ne day, the mule fell into a nearby well, and he began to _1_and made a lot of loud noise. After carefully assessing the _2_, the farmer felt sympathy for the mule, but _3_that neither the mule nor the well was worth the trouble of saving, then he called his _4_together and told them what had happen
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-342005.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
