湖北省孝感市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 孝感市 2018 2019 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省孝感市2018-2019学年高一英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1. 答卷前,先将自己的姓名、准考证号填写在试题卷和答题卡上,并将准考证号条形码粘贴在答题卡上的指定位置。2. 选择题的作答:每小题选出答案后,用合乎要求的2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。3. 非选择题的作答:用合乎要求的签字笔直接答在答题卡上对应的答题区域内。写在试题卷、草稿纸和答题卡上的非答题区域均无效。4. 考试结束后,请将本试题卷和答题卡一并上交。第一部分听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案划在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上
2、的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1. 5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19. 15. B. 9. 18. C. 9. 15.答案C。1. What does the man want to do tonight?A. See a movie. B. Go to bed early. C. Finish some work.2. What does th
3、e man advise the woman to wear?A. Red dress. B. Grey dress. C. Blue dress.3. Why wont the womans boyfriend go to the concert?A. He doesnt want to go. B. He couldnt get a ticket. C. He has other plans.4. When does the restaurant close?A. At 9:00pm. B. At9:30pm. C. At 11:00 pm.5. Where might the speak
4、ers be?A. On the street. B. At a supermarket. C. Inside a subway station.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What is the party for?A. Sheilas birthday. B. Sheilas wedding. C. Sheilas grad
5、uation.7. Where does Sheila live now?A. In Houston. B. In Dallas. C. In New York.听第7段材料,回答第8、9题。8. What did the man want to do at first?A. To exchange the trousers.B. To return the trousers.C. To repair the trousers.9. When will the man attend a wedding?A. On Wednesday. B. On Friday. C. On Saturday.
6、听第8段材料,回答第10至12题。10 What will the man do on Saturday night?A. Go to a drama festival.B. Visit his friend.C. Invite his friends to dinner.11. What is the womans problem?A. Her car has broken down.B. Her boss told her to work at the weekend.C. Her sister cant drive her to the drama festival.12. How wi
7、ll the woman go to the drama festival?A. By underground. B. By bus. C. By taxi.听第9段材料,回答第13至16题。13. What did the man want to get for Grace at first?A. A cal. B. A book. C. Pet food.14. What does the woman think of shopping online?A. Cheap. B. Easy. C. Interesting.15. What do the speakers decide to b
8、uy in the end?A. A plant. B. Flowers. C. Sweets.16. Where are the speakers?A. At home. B. At a pet shop. C. At a bookstore.听第10段材料,回答第17至20题。17. How long will the activity last?A. For 8 hours. B. For 9 hours. C. For 11 hours.18. What can people do in the activity?A. Play games.B. Make some food.C. A
9、ttend a singing competition.19. Where will the tickets be sold?A. At underground stations. B. At the training center. C. At the stadium.20. Who will receive the money raised from tickets selling?A. The sick. B. The poor. C. The old.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选
10、出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A1. The Vitamin Shoppe:1,946 part-time openingsThe Vitamin Shoppe is a New Jersey-based retailer(零售商)of nutritional supplements. They also operate stores in Canada. The company provides approximately 8,000 different SKUs of supplements through its retail stores and over 20,000 diff
11、erent SKUs of supplements through its online retail websites.Employee Review:“Good growth opportunities and stores opening all over the US all year round. Company based out of NJ,so more progressive policies on employment and benefits. 2. Chipotle:1,553 part-time openingsChipotle is known for its us
12、e of organic meats throughout its more than 1,500 restaurants,which are located in 45 states. Since having been founded in 1993,the chain has since exploded and now counts some 37,000 employees.Employee Review: The people I work with are awesome and the food is good. The schedule is super flexible b
13、ut its a lot of work. 3. Advantage Sales & Marketing:1,742 part-time openingsAdvantage Sales & Marketing provides outsourced sales, merchandising, and marketing services to consumer goods and food product manufacturers and suppliers. Owning more than 65 offices in the US and Canada, ASM does merchan
14、dising for 1,200 clients-including Johnson & Johnson, Mars, Unilever, Energizer.Employee Review: Long lasting business, able to adapt to changes in market. Flexible time off for both vacation and illness. 4. Universal Protection Service:1,219 part-time openingsUniversal Protection Service is one of
15、the largest providers of security services in the U. S. They offer an expansive range of security solutions for airports, healthcare facilities, office buildings, and more.Employee Review: Good pay depending on where you work. Better company than any other I have worked for in security. 1. Which of
16、these companies operate both in USA and Canada?A. Advantage Sales & Marketing and Universal Protection Service.B. The Vitamin Shoppe and Advantage Sales & Marketing.C. Chipotle and Universal Protection Service.D. The Vitamin Shoppe and Chipotle.2. Which is the best security company according to empl
17、oyee review?A. Chipotle.B. The Vitamin Shoppe.C. Universal Protection Service.D. Advantage Sales & Marketing.3. What can we know from the text?A. Chipotle has the most part-time openings.B. Universal Protection Service is the best company.C. The Vitamin Shoppe is famous for using Organic meats.D. Ad
18、vantage Sales & Marketing is described as a long lasting business.【答案】1. B 2. C 3. D【解析】【分析】这是一篇应用文。介绍了四家提供兼职机会的公司情况以及员工评价。【1题详解】细节理解题。根据第一段The Vitamin Shoppe is a New Jersey-based retailer of nutritional supplements. They also operate stores in Canada.(The Vitamin Shoppe是一家位于新泽西的营养补充剂零售商。他们也在加拿大经营商
19、店。)以及第五段Owning more than 65 offices in the US and Canada, ASM does merchandising for 1,200 clients-including Johnson & Johnson, Mars, Unilever, Energizer.(ASM在美国和加拿大拥有超过65个办事处,为1200名客户做销售推广,其中包括强生(Johnson & Johnson)、玛氏(Mars)、联合利华(Unilever)和劲量(Energizer)。)可知The Vitamin Shoppe和Advantage Sales & Market
20、ing在美国和加拿大都有经营。故选B。【2题详解】细节理解题。根据最后一段Employee Review: Good pay depending on where you work. Better company than any other I have worked for in security. (员工评价:“好工资取决于你在哪里工作。比我在保安部门工作过的任何公司都要好。”)可知根据员工评价,Universal Protection Service是最好的安全公司。故选C。【3题详解】细节理解题。根据部分中Employee Review: Long lasting business,
21、 able to adapt to changes in market. Flexible time off for both vacation and illness.(员工评价:“业务持久,能够适应市场的变化。假期和病假时间都很灵活。) 可知Advantage Sales & Marketing被描述为一家长期经营的企业。故选D。【点睛】细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开
22、的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第二小题,根据最后一段Employee Review: Good pay depending on where you work. Better company than any other I have worked for in security. (员工评价:“好工资取决于你在哪里工作。比我在保安部门工作过的任何公司都要好。”)可知根据员工
23、评价,Universal Protection Service是最好的安全公司。故选C。BThe moment I fell off the horse, I knew I was going to die. I felt myself thrown violently over his head and onto the ground. I heard my bones break.Help me, I cried. Please, help me. Terrible pain in my chest and back turned my words into a whisper. Im a
24、lone, I thought. No one heard me. In a daze, I struggled to my feet. You are strong, I told myself, and you can do this. I forced myself to walk back to the farm house. Doctors told me later that Id done all of this with seven broken bones, a bleeding lung and an injured neck.“Mary,I fell off Nate,I
25、 phoned. “I think its bad. I cant feel my right arm anymore. ”Id called my workmates at the hospital,knowing they would be my lifelines.An hour later,I lay in the hospital. I was no longer a nurse;I was a patient in my own emergency department. At that moment,I let my memory go back some four weeks.
26、“OK,just jump out,”Duke commanded as I hesitated in the doorway of the plane. Today I would prove how strong I was. Today I would be a skydiver. “Lets do it!I shouted back and I jumped.The shaking stop of the CT scanner interrupted my memory. I was a single mother and a strong woman who could drive
27、a horse. The misfortunes of the past two years had taught me to stand taller.Months later,I returned to work to find Id become a local legend(传奇). The story was told and retold. One day a new employee heard the story and he asked me in surprise,“Who picked you up after you fell?”I felt myself take a
28、 deep breath-it was warm and alive in my chest. Who picked me up?”A knowing smile spread across my face. Think big,I told him,“really big. 4. What is the author?A. A mother.B. A nurse.C. A patient.D. A skydiver.5. What do we know about the woman?A. She enjoys a happy marriage.B. She wants to be a sk
29、ydiver.C. She has a strong personality.D. She is weak in riding horses.6. Who picked the author up?A. Mary.B. Duke.C. Herself.D. Her workmates.7. Which one can be used to conclude the passage?A. An accident caused a womans rebirth.B. A woman life has changed by accidentC. The unlucky life made a wom
30、an taller.D. A dependent woman became a local legend.【答案】4. B 5. C 6. C 7. A【解析】这是一篇记叙文。记叙了作者从马上摔落,自己坚强地从地上爬了起来,事故让她获得了重生的故事。【4题详解】细节理解题。根据第四段第一句An hour later, I lay in the hospital. I was no longer a nurse(一个小时后,我躺在医院里。我不再是护士了)可知作者是一名护士。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第五段“OK, just jump out, ”Duke commanded as I
31、hesitated in the doorway of the plane. Today I would prove how strong I was. Today I would be a skydiver. “Lets do it!I shouted back and I jumped.(“好吧,跳下去吧。”我在飞机门口犹豫着,杜克命令道。今天我要证明我有多强大。今天我要成为一名跳伞运动员。“我们做吧!”我喊道,我跳。)可知作者是一位个性很坚强的女性。故选C。【6题详解】推理判断题。根据倒数第一段I felt myself take a deep breath-it was warm an
32、d alive in my chest. Who picked me up?”A knowing smile spread across my face. Think big, I told him, “really big. (我感到自己深深地吸了一口气它温暖而充满活力。“谁把我抱起来的?”我脸上露出会意的微笑。“好好想想吧”,我对他说,“认真想想”。)结合上文作者想到四周前的跳伞经历时自己是多么坚强,可以推测作者当时是自己从地上起来的。故选C。【7题详解】推理判断题。结合文章主要内容记叙了作者从马上摔落,自己坚强地从地上爬了起来,事故让她获得了重生的故事。故A选项符合题意。CRunning
33、 on the beach can certainly be a good thing Its completely different from running on the pavement,a track or trails with soft surfaces.For starters,sand can be a challenge because it has an uneven(不平的)surface and constantly moves under your feet. As you push off,youre going to lose some of your push
34、 as the sand moves. So,youre not going to be able to push yourself forward as you would on a track or pavement!But this unevenness has an upside: It gives your body an extra workout,forcing you to exercise muscles that dont get as much use during runs on firm surfaces.You also might feel painful aft
35、erward because beaches tend to slope(倾斜)downward,toward the water. If youre going for a long run on the beach,you might notice that one side of your body-including your ankle,leg or knee-might feel more painful because youre putting more pressure on it due to the slope.Some beach runners tend to run
36、 barefoot. However,if youre not used to barefoot running,start slowly and run short distances at first. Thats because running barefoot uses different muscles than running with shoes does,and its important to strengthen these muscles and adapt your feet.Despite these challenges,running on sand can be
37、 a smart choice for athletes because running on it can decrease the bad influence on your body during high-intensity workouts This could potentially lead to less muscle damage and less pain. Women had less myoglobin(肌红蛋白)- a protein that can be a sign of muscle pain-in their blood after running on t
38、he sand than they did after running on grass. This suggests running on softer ground surfaces,such as sand,may reduce muscle damage.8. What makes running on sand difficult for starters?A. The smooth surface.B. The moving surface.C. The sloping surface.D. The hard surface.9. Which of the following be
39、st explains “upside” underlined in paragraph 2?A. Advantage.B. Reason.C. Surprise.D. Challenge.10. What should you avoid when trying running barefoot?A. Starting slowly.B. Adapting your feet.C. Developing some muscles.D. Running long distances.11. What is the benefit of running on sand to women?A. H
40、aving no muscle damage.B. Becoming much healthier.C. Feeling less painful.D. Having a good feeling.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】这是一篇说明文。在海滩上跑步肯定是一件好事。这和在人行道上跑步完全不同,路面是柔软的。文章主要说明了一些在沙滩上跑步需要注意的事项。【8题详解】细节理解题。根据第二段第一句For starters, sand can be a challenge because it has an uneven surface and constantly
41、moves under your feet.(对于初学者来说,沙子可能是个挑战,因为它的表面不平整,而且在你脚下不停地移动。)可知运动的表面使得初学者刚开始在沙地上跑步很困难。故选B。【9题详解】词义猜测题。根据下文It gives your body an extra workout, forcing you to exercise muscles that dont get as much use during runs on firm surfaces.(它给你的身体提供了额外的锻炼,迫使你锻炼肌肉,而这些肌肉在坚实的地面上跑步时不会得到太多的锻炼。)可知是在描述这种不平衡的一个好处。故
42、可推测划线单词意思为“好处”。故选A。【10题详解】细节理解题。根据第四段第二句However, if youre not used to barefoot running, start slowly and run short distances at first.(然而,如果你不习惯赤脚跑步,开始时要慢慢来,跑短距离。)可知要避免赤脚跑长距离。故选D。【11题详解】细节理解题。根据最后一段中Women had less myoglobin - a protein that can be a sign of muscle pain-in their blood after running o
43、n the sand than they did after running on grass. This suggests running on softer ground surfaces, such as sand, may reduce muscle damage.(女性在沙滩上跑步后血液中的肌红蛋白含量比在草地上跑步时要低。这表明在较软的地面上跑步,比如沙地,可以减少肌肉损伤。)可知对女性来说,在沙滩上跑步的好处是不会那么痛苦。故选C。DFor many, it is a journey that you will never give up, and the more you pu
44、t in, the more you get out. While this kind of attitude may work for some, the latest scientific research suggests that it can also go wrong for many people.Mauss has shown that seeking happiness can also increase feelings of loneliness and disconnection, perhaps because it causes you to focus your
45、attention on yourself and your own feelings rather than appreciating the people around you. Self-focus might make me engage with other people less,and I might judge other people more negatively if I think they mess with my happiness,”Mauss added.These effects dont end there. Maglio at the University
46、 of,Toronto found another way that the conscious happiness-seeking may have the opposite effect: By leading us to feel that time is slipping away. Happiness comes from something pleasant that I can enjoy right now,to something burdensome(难以承担的)that I have to keep working at over and over and over, M
47、aglio says.“If you are constantly reminded of your friend enjoying at this beautiful location or at that delicious dinner,I think that might serve as a reminder that other people are happier than you-and kick-start(强力启动)that goal of happiness again. Mauss,meanwhile,points out that a lot of research
48、has found that people who take a more “accepting” altitude to bad feelings-rather than constantly trying to fight them as the enemy-actually end up more satisfied with their life over the long-term. When you are trying to be happy,you may become judgmental and disapproving of bad things in your life
49、. . . For these reasons,she advises people to have a more stoic(苦修的)attitude to lifes ups and downs,in which you accept bad feelings as events which last only a short time rather than trying to remove them entirely.Happiness really is like a shy animal. And once you stop chasing it,you might just fi
50、nd that it appears naturally of its own accord.12. What does “it” in Paragraph I refer to?A. Seeking happiness.B. Earning money.C. Finding jobs.D. Gaining success.13. Why may happiness-seeking make people feel lonely?A. They cannot ask help from others.B. They have something important to do.C. They
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
