江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题10 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省泗阳中学2013届高三英语 “艺体类”专项复习:阅读专题10 WORD版含答案 江苏省 泗阳 中学 2013 届高三 英语 艺体类 专项 复习 阅读 专题 10 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、江苏省泗阳中学2013届高三“艺体类”专项复习:阅读专题十教学素材:In bringing up children, every parent watches eagerly the childs acquisition (学会) of each new skill m the first spoken words, the first independent steps, or the beginning of reading and writing. It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning ra
2、te, but this can set up dangerous feelings of failure and states of worry in the child. This might happen at any stage. A baby might be forced to use a toilet too early, a young child might be encouraged to learn to read before he knows the meaning of the words he reads. On the other hand, though, i
3、f a child is left alone too much, or without any learning opportunities, he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself. Parents vary greatly in their degree of strictness towards their children. Some may be especially strict in money matters. Others are s
4、evere (严格的) over time of coming home at night or punctuality for meals. In general, the controls represent the needs of the parents and the values of the community as much as the childs own happiness. As regards the development of moral standards in the growing child, consistency is very important i
5、n parental teaching. To forbid a thing one day and excuse it the next is no foundation for morality (道德). Also, parents should realize that example is better than precept. If they are not sincere and do not practice what they preach (说教), their children may grow confused when they grow old enough to
6、 think for themselves, and realize they have been to some extent fooled. A sudden awareness of a marked difference between their parents principles and their morals can be a dangerous disappointment.1. Eagerly watching the childs acquisition of new skills, _. A. should be avoided B. is universal amo
7、ng parents C. sets up dangerous states of worry in the child D. will make the child lose interest in learning new things2. In the process of childrens learning new skills, parents _. A. should encourage them to read before they know the meaning of the words they read B. should expect a lot of the ch
8、ildren C. should achieve a balance between pushing them too hard and leaving them on their own D. should create as many learning opportunities as possible3. The second paragraph mainly tells us that _. A. parents should be strict with their children B. parental controls reflect only the values of th
9、e community C. parental restrictions vary, and are not always for the benefit of the children alone D. its parents and societys duty to control the children4. The word “precept” in Paragraph 3 probably means “_”. A. opinion B. punishment C. behavior D. instruction5. In terms of moral matters, parent
10、s should _. A. follow the rules themselves B. be aware of the huge difference between adults and children C. forbid their children to follow hook teachings D. always ensure the security of their children教学步骤:(一)例题感悟 在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。父母对孩子的“严”与“松”之间应有一个恰当的度。关于道德教育问题,父母应该以身作则,带头遵循,“榜样比说教更有力”。(二)解题分析与
11、学法指导 1B 推理判断题。根据文章第一自然段开头In bringing up children,every parent watches eagerly the childs acquisition of each new skill,既然是每位父母都会这样做,那么这种做法在父母中就是普遍的,故选B。根据文章第一自然段第二句,选项C。sets up dangerous states of worry in the child是由hurry the child beyond his natural learning rate引起的,“迫不及待地要求孩子做超出其自然成长速度的事情”和“热切地观察
12、孩子学会每一项新技能”显然不是一回事,作者对后者没有否定之意,所以A不对。根据文章第一自然段末句,选项取D。will make him lose interest in learning new things是由a child is left alone too much, or without any learning opportunities引起的。故D也不合文意。2C 推理判断题。文章第一自然段第二句It is often tempting to hurry the child beyond his natural learning rate,but this can set Up d
13、angerous feelings of failure and states of worry in the child,说明在孩子成长过程中,父母不能拔苗助长。文章第一段末句又说:On the other hand,though,if a child is left alone too much,or without any learning opportunities,he loses his natural enthusiasm for life and his desire to find out new things for himself,说明对孩子太放任自流同样不利。根据这两方
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343128.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
