湖北省宜昌市夷陵中学2020-2021学年高二英语下学期五月份阶段性检测试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 湖北省 宜昌市 中学 2020 2021 学年 英语 下学 五月份 阶段性 检测 试题 解析
- 资源描述:
-
1、湖北省宜昌市夷陵中学2020-2021学年高二英语下学期五月份阶段性检测试题(含解析)考试时间:120分钟 试卷满分:150分第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. How much will the woman pay if she buys two skirts?A. $17. B. $19. C. $20.2. What will the speakers dis
2、cuss first?A. A report. B. A computer. C. A pop.3. What are the speakers mainly talking about?A. A child. B. A room. C. A present.4. What can we learn about the woman?A. She is angry with the man.B. She doesnt like her roommate.C She is rather quiet.5. Where are the two speakers now?A. On the first
3、floor. B. On the fourth floor. C. On the fifth floor.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5 秒钟;听完后,各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. Where does the conversation likely take place?A. At a movie theater. B. At the
4、speakers home. C. At an electronics store.7. How does the man plan to make his viewing experience better?A. Hell buy a bigger TV.B. Hell put a screen up on the wall.C. Hell connect a set of speakers.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What are the speakers mainly talking about?A. A basketball game. B. A nature pi
5、cture. C. A hunting incident.9. Why is the man surprised?A. The zebra jumped over the photographer.B. The lion caught the zebra.C. The photographer wasnt hurt.听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. What business move did the speakers make?A. They opened an online store.B. They closed their physical store.C. The
6、y started an advertising firm.11. What does the man probably hope will happen?A. Younger people will appreciate their products.B. He will get some young people to work for him.C. People of his age will promote his business via social media.12. Who are the speakers target customers?A. People aged 153
7、0. B. People aged 4560. C. People over 60.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. Where does the conversation take place?A. At a store. B. At school. C. At home.14. How did the man get the mud?A. He went to the Dead Sea.B. He dug it up from the backyard.C. He bought it from an online company.15. What is the main
8、 color of the mud in the backyard?A. Brown. B. Grey. C. Black.16. Why does the girl agree to use the mud?A. She wants her skin to feel younger.B. She has some skin problems.C. She is starting to get wrinkles.听第 10 段材料,回答第 17至 20 题。17. What classes can visitors take in Bali according to the speaker?A
9、. Diving. B. Swimming. C. Fishing.18. Why do some scientists come to Bali?A. To study volcanoes. B. To study the sea creatures. C. To study traditional artworks.19. What do most people of Bali do?A. Work in tourism. B. Do agricultural work. C. Make special clothes.20. What does the speaker think is
10、good to do during Chinese New Year?A. Do some shopping. B. Drink traditional coffee. C. Visit Buddhist temples.第二部分 阅读理解(共两节,满分50分)第一节(共15小题; 每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。AUNSW Global is devoted to providing a high standard of education and training services to all of
11、 its students. One way that UNSW Global fulfills this commitment is by making sure that all students, both domestic and international, have access to fair complaints and appeals process. The process of dealing with them under the Complaints and Appeals Policy is extracted below.Stage 1: Informal Com
12、plaint ProcessYou are encouraged to attempt to solve issues that arise informally by contacting either the original decision maker or a Student Adviser. This should be done as soon as possible after the issue arises, such as disagreement over marks or wrong attendance recordedStage 2: Formal Review(
13、审查)ProcessIf the Stage 1 does not solve the complaint you may begin the Stage 2: Formal Review Process.You must:1.Complete a Formal Review Form online and email it to complainsconductunswglobal.edu.au.2. Lodge(正式提出)the Formal Review Form within 10 working days of receiving a response to your Stage 1
14、: Informal Complaint.We will:1. Refer your complaint to the appropriate person for investigation and resolution.2. Acknowledge your complaint within 3 working days of receiving your Formal Review Form and, in some cases, contact you to arrange an interview.3. Send you both a digital and written stat
15、ement of the outcome of your complaint, including the reasons for the outcome within 10 working days after the acknowledgement of your complaint.Stage 3: External Appeal ProcessIf you are not satisfied with the outcome of the Stage 2, you may refer the case to a third party for an independent review
16、. If you start with an external appeal, you must inform us by emailing complainsconductunswglobal.edu.au.1. What do we know about this Complaints and Appeals Policy?A. It only allows domestic students to lodge a complaint.B. It requires students to criticize the Universitys management.C. It focuses
17、on providing training services to all students.D. It creates a platform for all its students to make a complaint.2. Which following is right according to Stage 2 and Stage 3?A. A formal outcome reply will be sent to you within three days.B. Only digital statement of the outcome will be sent to you.C
18、. If the Formal Review process fails, students should consult a third party.D. The case is still directly handled by the original decision maker.3. In which section on the schools website can you most probably find this passage?A. Programs and CoursesB. Rules and ProceduresC. Application and Admissi
19、onD. Acknowledgement and Declaration【答案】1. D 2. C 3. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章是新南威尔士大学投诉和上诉程序的一部分摘录,介绍了投诉和上诉处理的三个阶段。【1题详解】细节理解题。根据文章“One way that UNSW Global fulfills this commitment is by making sure that all students, both domestic and international, have access to fair complaints and appeals process.(
20、南威尔士大学国际部履行这一承诺的一个方法是确保所有学生,包括国内和国际学生,都能获得公平的申诉和申诉程序)”可知,它为所有学生创造了一个投诉的平台。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据文章“If you are not satisfied with the outcome of the Stage 2, you may refer the case to a third party for an independent review.( 如果您对第二阶段的结果不满意,您可以将案件提交第三方进行独立审查)”可知,此处表示如果正式审查程序失败,学生应咨询第三方。故选C项。【3题详解】推理判断题。
21、根据文章首段“The process of dealing with them under the Complaints and Appeals Policy is extracted below.(根据投诉和上诉政策处理他们的程序摘录如下)”,以及文中提到的投诉流程可知,此处表示最有可能在学校网站的规则和程序部分找到这篇文章。故选B项。BWhen my friend suggested going to the thrift shop, instantly I thought “I hope no one I know sees me”. It was the same when my co
22、usin commented on my new furniture and Japanese fine-bone-china bowls and asked where I got them. They were from the local thrift shop but instead I said “from the antique shop”.Many people in my Greek-Cypriot community would despise me if I said I shopped at the thrift shop. They may pity me, consi
23、der me poor, a failure. Immigrants sacrificed their families and homes for a better life. Buying a house and having enough money to live comfortably, to educate your children and see them also live comfortably, are a big part of the immigrant dream. But has this dream made us materialistic at the co
24、st of our own planet?Our love for purchasing the latest trendy clothes or furniture, then donating them when we are tired of them has become normal. I was once like this. But after watching the documentary The True Cost I learned donated clothes that dont get sold are sent to developing nations, man
25、y of them ending up in landfills (垃圾填埋地). In addition, your new dress requires electricity and materials to make. But if you buy a second-hand dress, thats one less dress in a landfill and one less new dress to be made.A friend introduced me to the thrift shop only a few years ago. My first item was
26、 a dress she gifted me. It was lovely and I loved it. Nobody could tell it was second-hand. This opened me up to purchasing more second-hand high quality branded clothes. Once I dropped in on a friend and was impressed by how she decorated her apartment. “Its all second-hand.” she said. I couldnt be
27、lieve it. The truth is a lot of things sold at the thrift shop are in new or almost new condition. Thats when I made the decision to only buy secondhand things.Selling second-hand things isnt anything new but what the planet needs is more buyers. There is so much excess production in the world. So s
28、top feeling ashamed, and lets get shopping.4. What does the underlined word “despise” mean in paragraph 2?A. Think highly of.B. Look down upon.C. Get away from.D. Keep up with.5. Which following statement is true about people in Greek-Cypriot community?A. They want to pursue a high standard of mater
29、ial life.B. They all prefer wearing the latest fancy clothing.C. They think highly of childrens education.D. They get along well with their neighbors.6. What changed the authors mind to go to the thrift shop?A. The great variety of the goods in the thrift shop.B. The low cost of the goods in the thr
30、ift shop.C. The persuasion of the authors friends.D. The wasted resources of new products and good quality of the thrift shop.7. Whats the authors main purpose in writing the text?A. To introduce a new trend of buying at the thrift shop.B. To persuade more people to buy at the thrift shop.C. To enco
31、urage more people to pursue the latest fashion.D. To raise peoples awareness of reasonable shopping.【答案】4. B 5. A 6. D 7. B【解析】【分析】这是一篇夹叙夹议文。作者通过讲述自己的经历来说明新产品会浪费资源,而旧货店的商品质量很好而且有助于节约资源保护环境,并希望说服更多的人去旧货店购物。【4题详解】词句猜测题。根据第二段第二句“They may pity me, consider me poor, a failure.”(他们可能会同情我,认为我很可怜,是个失败者。)可知,
32、此处是指如果“我”说“我”在二手货商店买东西,很多人会瞧不起“我”。所以despise意为“瞧不起”。故选B。【5题详解】推理判断题。根据第二段第四句“Buying a house and having enough money to live comfortably, to educate your children and see them also live comfortably, are a big part of the immigrant dream.”(买房子,有足够的钱住得舒适,教育你的孩子,看到他们也住得舒适,是移民梦想的一个重要部分。)可知,塞浦路斯希腊族社区的人们想追求
33、高标准的物质生活。故选A。【6题详解】细节理解题。根据第三段第三句“But after watching the documentary The True Cost I learned donated clothes that dont get sold are sent to developing nations, many of them ending up in landfills (垃圾填埋地).”(但是在看了纪录片真正的代价之后,我了解到捐赠的衣服没有卖出去就被送到了发展中国家,其中很多最终被扔进了垃圾填埋场。)和第四段最后两句“The truth is a lot of thing
34、s sold at the thrift shop are in new or almost new condition. Thats when I made the decision to only buy secondhand things.”(事实是,在旧货店出售的很多东西都是新的或几乎是新的。就在那时,我决定只买二手物品。)可知,新产品浪费资源,旧货店质量好改变了作者对去旧货店的想法。故选D。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Selling second-hand things isnt anything new but what the planet needs is more
35、buyers. There is so much excess production in the world. So stop feeling ashamed, and lets get shopping.”(出售二手物品并不是什么新鲜事,但这个星球需要的是更多的买家。世界上有太多的过剩生产。所以别再感到羞愧了,我们去旧货店购物吧。)可知,作者写这篇文章的主要目的是说服更多的人去旧货店购物。故选B。CTheres more evidence that whats good for your heart is good for your head. A new study shows that
36、 people who run, swim or do other moderate intensity(强度)exercise have brains that look, on average, 10 years younger than the brains of couch potatoes.“Our study showed that for older people, getting moderate intensity exercise may be protective, helping them keep their brains work better, ”said Dr.
37、 Clinton Wright of the University of Miami, who led the study. But its not necessarily easy. Walking, golf, bowling and yoga didnt count, and people need to start before they begin showing memory loss, Wrights team reported in the journal Neurology.The study of nearly 900 people who exercise regular
38、ly showed that 90 percent fell into the low-intensity group. These people are part of a larger group taking part in a bigger study called Northern Manhattan Study. They were asked how long and how often they exercised during the past two weeks. Five years later, they were tested for memory and think
39、ing skills and got a brain MRI. Seven years after that, they took the memory and thinking tests again. The 10 percent who said they took part in moderate intensity exercise scored better on the tests. These included running, climbing, swimming, riding bicycles and so on“We found that those with mode
40、rate exercise had higher scores and slower decline than inactive patients when comparing the results,” the study team wrote.Many studies have shown that exercise may not prevent Alzheimers but may delay it. The findings fit in with a study that found two years of exercising, eating healthier food an
41、d brain training can promote peoples memory function.8. What do we know about the study?A. It makes peoples heart better than their heads.B. Running, Swimming and Yoga are regarded as moderate intensity.C. More than 900 people participated in the Northern Manhattan Study.D. Most people surveyed took
42、 low-intensity exercise.9. How did the study team draw the conclusion?A. By making a comparison.B. By analyzing the existing data.C. By recording peoples exercise.D. By giving examples.10. What can be inferred from the last paragraph?A. Exercise can prevent people suffering Alzheimers disease.B. Bra
43、in training will certainly strengthen peoples memory.C. Exercise can put off the start of memory decline.D. The findings fit in with the study of healthy food.11 Whats the best title for this passage?A. How to keep mentally healthyB. Moderate intensity exercise keeps your brain youngerC. Steps to pr
44、omote your brain performanceD. How to prevent the Alzheimers disease【答案】8. D 9. A 10. C 11. B【解析】【分析】这是一篇说明文。一项新的研究表明,进行跑步、游泳或做其他中等强度运动的人的大脑平均看起来比终日懒散的人的大脑年轻10岁。【8题详解】细节理解题。根据第三段第一句“The study of nearly 900 people who exercise regularly showed that 90 percent fell into the low-intensity group.”(这项研究对
45、近900名经常锻炼的人进行了调查,结果显示,90%的人属于低强度锻炼组。)可知,大多数被调查的人都进行低强度运动。故选D。【9题详解】细节理解题。根据倒第二段第一句“We found that those with moderate exercise had higher scores and slower decline than inactive patients when comparing the results”(我们发现,在比较结果时,适度运动的患者比不运动的患者得分更高,衰退速度更慢)可知,研究小组通过比较得出结论。故选A。【10题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“Many
46、studies have shown that exercise may not prevent Alzheimers but may delay it.”(许多研究表明,运动可能不能预防阿尔茨海默氏症,但可以延缓它。)可知,锻炼可以推迟记忆力衰退的开始。故选C。【11题详解】主旨大意题。根据第一段最后一句“A new study shows that people who run, swim or do other moderate intensity(强度)exercise have brains that look, on average, 10 years younger than t
47、he brains of couch potatoes.”(一项新的研究表明,进行跑步、游泳或做其他中等强度运动的人的大脑平均看起来比终日懒散的人的大脑年轻10岁。)可知,文章主要是讲中等强度运动能让你的大脑保持年轻。故选B。DResearchers from Purdue University have developed a simple printing process that changes any paper or cardboard packaging into a keyboard, keypad or other easy-to-use human machine inter
48、faces(界面). The technology makes use of a special coating thats resistant to liquids and dust, which allows multiple circuit (电路) layers to be printed on top of the paper without any dirt between the layers. On the other side of the paper, standard ink printing can then be used to point out where the
49、 buttons are, and what they represent. When the printed parts of the paper get pressed, theyre able to send signals over Bluetooth to another devicea laptop, for example. Youve then got a lightweight, foldable keyboard that can be taken anywhere and easily wiped clean when needed.Researcher Ramses M
50、artinez says this is the first time that a self-powered paper-based electronic device has been displayed. Also, the technology allows the construction of vertical pressure sensors that dont require an outer battery thanks to their ability to harvest energy from the tap of a finger. The technology ca
51、n be used together with conventional printing processes. It could be accomplished easily and rapidly to turn cardboard packaging or paper into smart packaging or a smart human-machine interface.The technology is great. Its good for the environment because the paper can be simply recycled again. Thes
52、e paper devices are cheap to produce as wellless than $0.25 each, according to the researchers. Potential uses include smart packaging, or where temporary input devices are required.“I expect this technology to help the user interact with food packagingchecking whether the food is safe to be consume
53、d, or allowing users to sign the package that arrives at home by dragging their fingers over the box to properly identify themselves as the owner of the package.” says Martinez. “Additionally, our group showed that simple paper sheets from a notebook can be transformed into music player interfaces f
54、or users to choose songs and play them.”12. What can we learn from the first Paragraph?A. The technology can turn any paper into a screen.B. The keyboard is complicated and heavy.C. The technology uses the coat with liquids and dust resistance.D. The keyboard cant be connected to other devices.13. W
55、hat gives the device the power it needs to run?A. The battery within it.B. Users touch on it.C. The power energy stored in it.D. The outer battery.14. What is the authors attitude towards the technology?A. Positive.B. Suspicious.C. Ambiguous.D. Conservative.15. Whats the main idea of the passage?A.
56、A music player interface created for musicians.B. The application of a new printing technology.C. A special coating resisting circuit layers onto paper.D. A simple printing process making keyboards out of any paper.【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。美国普渡大学的研究人员开发了一种简单的打印过程,可以将任何纸质或硬纸板包装变成键盘、
57、小型键盘或其他易于使用的人机界面。【12题详解】细节理解题。根据第一段第二句“The technology makes use of a special coating thats resistant to liquids and dust, which allows multiple circuit (电路) layers to be printed on top of the paper without any dirt between the layers.”(该技术使用了一种特殊的涂层,这种涂层可以抵抗液体和灰尘,允许在纸的顶部印刷多个电路层,而层与层之间没有任何污垢。)可知,该技术使
58、用了防液体和防尘涂层。故选C。【13题详解】细节理解题。根据第二段第二句“Also, the technology allows the construction of vertical pressure sensors that dont require an outer battery thanks to their ability to harvest energy from the tap of a finger.”(此外,该技术还允许建造不需要外部电池垂直压力传感器,因为它们可以通过轻触手指来获取能量。)可知,用户的触摸给设备提供了运行所需的能量。故选B。【14题详解】推理判断题。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-343367.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2022版高中语文人教版必修2练习课件:课时评价 第一单元 第1课 荷 塘 月 色 .ppt
