分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 7

类型《新步步高》2016版高考英语(全国II)大二轮总复习与增分策略 语篇阅读高分练(六).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:345683
  • 上传时间:2025-11-27
  • 格式:DOCX
  • 页数:7
  • 大小:75.96KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    新步步高 新步步高2016版高考英语全国II大二轮总复习与增分策略 语篇阅读高分练六 步步高 2016 高考 英语 全国 II 二轮 复习 策略 阅读 高分
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家语篇阅读高分练(六)(建议用时:25分钟)阅读理解A(2015河北高三教学质检)The human body is designed to move.But modern lifestyles and office jobs rarely give us the chance to move around.As we know,we sit while were eating,we sit in the car and we sit while we watch TV.And many of us sit for many hours at work.New r

    2、esearch shows that sitting less than three hours a day might extend your life by two years.Peter Katzmarzyk,a scientist at the University of Louisiana in the southern United States,says that sitting is ubiquitous in our lives,meaning it is something we do all the time,everywhere.However,Mr.Katzmarzy

    3、k says that does not mean you can sit for the rest of your waking hours.He also says you may exercise often,“We cant throw away physical activity.Its extremely important.We have 60 years of research showing us that.”Mr.Katzmarzyk and his colleagues are part of a new generation of researchers studyin

    4、g how sitting all day affects length of life.“Studies that have assessed the relationship between sitting and mortality(死亡率) or television viewing and mortality are very rare.Theres only been a few of them,actually five or six now,in the last four or five years.” They found that cutting television t

    5、ime to less than two hours a day could add onepoint four years to life.Luckily,change is already coming to some offices,especially in the design of desks.A “standing desk” lets people stand while they work.Another new design is called the “treadmill desk”A treadmill is an exercise machine that lets

    6、you walk in one place.Even some US.schools are beginning to experiment with desks that are part bicycle to keep children moving.Thats one of the strategies that many companies are using now.Mr.Katzmarzyk also says studying this problem has inspired his team to make a few changes in their own lives.1

    7、The underlined word “ubiquitous” is closest in meaning to “_”Adangerous BawkwardCcomfortable Dcommon2Which view agrees with the opinion of Mr.Katzmarzyk?ASitting too long may help increase ones life.BExercise is important and dont sit too long.CWatching TV is bad,but can broaden ones horizons.DStopp

    8、ing watching TV is a necessary but hard task.3What does Mr.Katzmarzyk think of his study in Paragraph 4?AIts a relatively new area of study.BIts a hot subject studied by experts.CIts a study that begins too late.DIts not ignored by many experts.4Why are the desks of all kinds designed for those who

    9、sit more?ATo give them more comfort.BTo improve their work efficiency.CTo offer them the chance to exercise.DTo seek pleasure while working.BWhere Has the Time Gone?is the hottest song that has moved thousands of Chinese.Chinese parents give their children endless love and ask nothing in return.Howe

    10、ver,sometimes,daughters and sons are too busy growing up and forget that their parents are getting older and older.What should we do?Lets have a look at a letter of a fathers.Dear son,One day if you see me old and I am not myself,have patience and try to understand me.If I get dirty when eating.,if

    11、I cannot dress.,have patience.Remember the hours I spent teaching it to you.If,when I speak to you,I say the same things one thousand and one times,do not stop me and listen to me.When you were small,I had to read to you one thousand and one times the same story until you get to sleep.When I do not

    12、want to have a shower,neither shame(羞辱) me nor scold(责备) me.Remember when I had to chase you with a thousand excuses I invented,in order that you wanted to bath.When you see me meet something new,give me the necessary time and dont laugh at me.I taught you how to do so many things.to eat well,to dre

    13、ss well.to face life.If I do not want to eat,do not force me.I know well when I need to and when not.When my legs do not allow me to walk,give me your hand the same way I did when you gave your first steps.When sometimes I lose the memory during our conversation,let me have the necessary time to rem

    14、ember.And if I cannot do it,do not become nervous because the most important thing is not my conversation but to be with you and to have you listen to me.Yours,Father5What do the Chinese parents often do?AThey often get dirty when eating.BThey often read stories to their children at night.CThey give

    15、 their children endless love and ask nothing in return.DThey often refuse to take a shower.6What would the father do,if he wanted his son to go to sleep?AHe would read the same story many times to make his son sleep.BHe would invent many excuses.CHe would scold his son.DHe would teach his son to cou

    16、nt sheep.7According to the father,what should you do,when your old parents lose the memory during your conversation?AGo on talking with them.BLeave them alone.CGo for a walking with them.DBe with them and listen to them.8Why does the writer write this passage?ATo introduce the song,Where Has the Tim

    17、e Gone?BTo show what we should do when our parents are old.CTo show a fathers love to his son.DTo complain that we are too busy.CLike all relationships,a love affair with running has its ups and downs.One day you cant imagine your life without running,and the next you may be cursing at yourself (whi

    18、le running,of course) for getting started with this crazy sport.If you have moments when your love for running is fading (and who doesnt),here are some ways to reignite(点燃) the spark:1Talk to other runners.Whether youre discussing your past glorious days or future running goals,talking about running

    19、 with other runners can help remind you of why you feel in love with it in the first place.2Buy yourself some new running gear.Treat yourself to some new running gear,such as a new shirt or running socks,as a reward for your hard work.The treat will make you feel energized,and reinforce your commitm

    20、ent to your training.After all,who doesnt look forward to wearing that new,coollooking running gear on a long run?If you dont need any new gear,a massage or pedicure(足疗) is always a nice reward.3Display your bling(战绩)Having visual reminders of your running accomplishments can help keep you motivated

    21、 to get out there again (and collect more bling)Get one of those cool medal hanging racks to keep your race medals organized and add some visual interest to one of your walls.9How many ways are mentioned to reignite your love for running?ATwo. BThree. CFour. DFive.10Why should you talk to other runn

    22、ers?AIt can remind you of the time when you loved running.BIt can remind you of the reason why you loved running.CIt can remind you whether running is good or not.DIt can remind you of the person you ran with in the past.11What is the purpose of writing the passage?ATo share some ways of running.BTo

    23、 ask you to run more.CTo share some ways of reigniting the love of running.DTo tell you running is very important.答案精析语篇阅读高分练(六)1D词义猜测题。根据划线单词后的内容“it is something we do all the time,everywhere”可知我们随时随地都坐着,因此ubiquitous意为“常见的”,故最佳答案为D。2B细节理解题。根据第三段中的“We cant throw away physical activity.Its extremely

    24、important.(我们不能抛开体育活动。它非常重要。)”,可知与选项B(锻炼很重要,不能长时间坐着)意思是一致的,故最佳答案为B。3A推理判断题。根据第四段中的“Theres only been a few of them,actually five or six now,in the last four or five years.”可知他的研究是相对较新的,故最佳答案为A。4C推理判断题。根据倒数第二段中的内容,办公桌的设计已经发生变化了,其目的是要久坐的人多运动,故最佳答案为C。5C细节理解题。根据文章第一段第二句“Chinese parents give their childre

    25、n endless love and ask nothing in return.”可知中国的父母经常给孩子无尽的爱而不求回报,所以选C。6A细节理解题。根据信中第二段的句子“When you were small,I had to read to you one thousand and one times the same story until you get to sleep.”可知为了让儿子睡觉这个爸爸会一遍又一遍的读同样的故事,所以选A。7D细节理解题。根据信中最后一段的内容可知这个爸爸认为当年迈的父母在交谈的时候失去记忆了,你应该和他们在一起,听他们说话,所以选D。8B写作意图题

    26、。根据文章第一段的“However,sometimes,daughters and sons are too busy growing up and forget that their parents are getting older and older.What should we do?”可知作者写这篇文章是想告诉我们父母老了,我们应该怎么做,所以选B。9B细节理解题。根据文章加黑部分可知答案。10B细节理解题。根据Talk to other runners这一段中的“.talking about running with other runners can help remind you of why you feel in love with it in the first place.”可知答案。11C写作意图题。根据文章第一段末句“If you have moments when your love for running is fading(and who doesnt),here are some ways to reignite(点燃) the spark:”可知答案。- 7 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:《新步步高》2016版高考英语(全国II)大二轮总复习与增分策略 语篇阅读高分练(六).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-345683.html
    相关资源 更多
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 27-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 26-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-3_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-2_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoes Lesson 25-1_人教精通(2014秋).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 29_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 27_人教(精通)(2014秋) (共21张PPT).ppt
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 26_人教(精通)(2014秋) (共18张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 4 I have a pen pal 第一课时人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 I like those shoesLesson 25_人教(精通)(2014秋) (共20张PPT).ppt
  • 六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc六年级上册英语说课稿Unit 2 Ways to go to school 人教.doc
  • 六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc六年级上册英语试题--学年度 期末测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Free time_Join in 剑桥英语(共25张PPT).ppt
  • 六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc六年级上册英语试题-连词成句练习人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner.ppt
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP()(含听力材料和答案).doc
  • 六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc六年级上册英语试题-第6单元达标检测卷|人教PEP(含听力材料和答案).doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第6课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第5课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit6 How do you feel 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第3课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit5 What does he do 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Dinner is ready第2课时_人教(PEP).ppt
  • 六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc六年级上册英语试题-Unit4 I have a pen pal 单元测试人教.doc
  • 四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt四年级上册英语课件-Unit 5 Can Sam play football. 第二课时_外研版(三起) (共23张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1