江苏省天一中学2020-2021学年高一英语上学期十月月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 江苏省 一中 2020 2021 学年 英语 上学 十月 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、江苏省天一中学2020-2021学年高一英语上学期十月月考试题(含解析)第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5 分,满分 7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题,每段对话仅读一遍。1. Why does the man like his new room?A. It is near the friends flats. B. It is
2、close to the school.C. It is larger than the old one.2. How much will the man pay for two general tickets and two student tickets?A. $30. B. $40. C. $20.3. What do we learn about Jack?A. He worked there as a boss. B. He spoke to the boss.C. He gave orders like a boss.4. What does the woman suggest?A
3、. The radio batteries have been replaced.B. They should get a new radio. C. They dont really need to hear the radio.5.What do we learn about the woman?A. She should plan for a good dictionary.B. She cant afford any dictionary. C. She has a better dictionary.第二节 (共 15 小题;每小题1.5分, 满分22.5 分)听第6段材料,回答第6
4、至8题。6. What kind of color TV was the man going to buy?A. A small one. B. A big one. C. A cheap one.7. What kind of color TV set does the woman suggest the man should buy?A. A cheap one. B. A small one. C. A big one.8. Why does the woman give the man such a suggestion?A. It would be a waste of money.
5、B. He might have to change it in a few years time.C. His sitting room is not very big.听第7段材料,回答第9至11题。9. Which language is beautiful and popular, according to the speaker?A. English. B. French. C. Portuguese.10. Whats true about Spanish?A. It is popular in South America. B. It is popular in European
6、 countries.C. It is popular in Central Africa.11. What determines the importance of a language?A. The number of the people who speak the language.B. The words and the structures of the language.C. The power of the country whose people speak the language.听第8段材料,回答第12至14题。12. What is the weather proba
7、bly like at the weekend?A. Rainy. B. Windy. C. Sunny.13. Where will they go?A. Mountains. B. Seashore. C. Desert.14 What does the man ask the woman to take with her?A. A bat. B. A cat. C. A hat.听第9段材料,回答第15至17题。15. Why is the woman moving?A. To have a better job in a new place B. To find a nicer pla
8、ce to live in.C. To live together with her parents.16. Where do her parents live?A. In a small village. B. In a big city. C. In a nearby country.17. Why doesnt the woman take her dog with her?A. She cant take care of it. B. She thinks the dog might not be happy there.C. Her parents dont want her to
9、take it.听第10段材料,回答第18至20题。18. What is the total number of students at Deep Springs College?A. 17,000. B. 9,000. C. 24.19. Which of the following is TRUE of the Deep Spring College?A. Its library is often crowded with students.B. Its school buildings are old. C. It is located in a college town.20. Wh
10、at can students at Deep Springs do in their spare time?A. Watch TV. B. Go to the cinema. C. Take a walk in the desert.第二部分 阅读理解AIn tmac Shol, clubs are students-designed and led by a teacher, who guides student participants.POLTICAL DISCUSSIONS CLUBWhether you are interested in politics and have ver
11、y stong opinions, or if you just want to listen to other peoples opinions, this club is for you. If you see something in the news you think would be a good, debatable topic, you can bring it in to our meeting every other week to have it debated. Even if you dont know anything about politics, come in
12、 and learn something because politics play a huge role throughout our livesINVESTMENT CLUBOur mission is to educate students about the market economy and the potential risks and rewards involved with business. We plan to hold weekly and monthly competitions, in order to see who is most successfulDAN
13、CERS OF POTOMACThe Dancers of Potomac meet to learn about and practice styles of contemporary dance with an eye toward raising awareness about the beauty and power of dance within the Potomac community.BELLS CLUBBells Club is a group designed to designed to music we listen to between classes. Its a
14、great way to set the energy and introduce the beauty of music to the Potomac community.INSONGNIACSInsongniacs is a cappella singsing club, founded in the fall of 2012. The group performs a range of music from pop hit to traditional folk ballads.1. If you want to learn more about the potential risks
15、of a war, which club should you join?A. POLTICAL DISCUSSIONS CLUBB. INVESTMENT CLUBC. DANCERS OF POTOMACD. BELLS CLUB2. Which of the followings is TRUE according to the passage?A. Students with background knowledge play a huge role in Political Discussions Clubs.B. Students will be able to start a r
16、eal business by joining the Investment Club.C. Dancers of Potomac and Bells Club tend to help students to appreciate the beauty of arts.D. Students good at dancing can have a chance to play an important role in Insongniacs.【答案】1. A 2. C【解析】本文是一应用文。文章介绍了一些tmac Shol的俱乐部,以及它们的特色。【1题详解】推理判断题。根据POLTICAL
17、DISCUSSIONS CLUB中“Whether you are interested in politics and have very strong opinions, or if you just want to listen to other peoples opinions, this club is for you.”(无论你是对政治感兴趣,有有力的观点,还是你只想听听其他人的意见,这个俱乐部都适合你)可知,该俱乐部会聊到和政治相关的内容。由此推知,如果你想更多地了解战争的潜在风险,应该加入POLTICAL DISCUSSIONS CLUB俱乐部。故选A。【2题详解】推理判断题。
18、根据DANCERS OF POTOMAC中“The Dancers of Potomac meet to learn about and practice styles of contemporary dance with an eye toward raising awareness about the beauty and power of dance within the Potomac community.”(The Dancers of Potomac聚在一起学习和练习现代舞的风格,目的是提高人们对波托马克市社区舞蹈之美和力量的认识。)和BELLS CLUB中“Bells Club
19、is a group designed to designed to music we listen to between classes. Its a great way to set the energy and introduce the beauty of music to the Potomac community.”(Bells Club是一个专门为课间听音乐而设计的团体。这是一个很好的方式来设置能量和介绍音乐的the Potomac community。)可推知,Dancers of Potomac 和 Bells Club往往帮助学生欣赏艺术之美。故选C。BElyse Fox
20、said no one in her family spoke about mental health while she was growing up. As a result, Elyse, 27, said she didnt really know how to talk about what she was feeling. But now, Elyse understands that her depression(抑郁) is not something to be embarrassed about its just a small part of her overall he
21、alth that she has to take care of. In order to spread that message, Elyse started sadgirlsclubpbg, a real-life club that gathers girls together to let them know that if theyre struggling with their mental health, they arent alone. That way, Elyse said, girls who understand that others are going thro
22、ugh can start to break down the stigma(耻辱) surrounding mental health, showing that its nothing to be ashamed of. At the same time, theyre supporting one another and sharing resources. While the group meets in person, Elyse keeps the community going on Instagram, a social media platform. We talked to
23、 Elyse about how social media can create a supportive community for people with mental illness.Teen vogue: Why did you start Sad Girls Club?Elyse Fox: I started it in February of this year after I put out a film about my mental illnesses in December. I removed my mask and said, Hey, Im not as happy
24、as I seem, Im depressed and heres my story. Thats when I received a wave of girls saying, I feel the same way. So I wanted to create something for girls to connect in real life and in person to get rid of the stigma around mental illness.TV: Why is it important to talk about mental health?EF: Becaus
25、e the conversation needed to happen and it needed to happen now. Because one in five Americans is going through some type of mental illness. If you arent personally, you know someone who is. Its out of peoples control.TV: Do you think social media help with mental illness?EF: Absolutely. I think wit
26、h social media its so easy to be honest. You being your true self and removing a mask and being honest with yourself and followers is the best way to heal(治愈). People are connected with realness. You can reach so many people from different countries, different ages.TV: What do you want young women o
27、f color to know about mental health?EF: I want everyone to know about mental health, that it isnt something that is visible. It doesnt have a face, no age range. Its something we can cope with - and its best to do it together rather than alone.TV: Anything youd like to add?EF: Id add that anyone wou
28、ld encourage women or anyone going through anything to find a friend or to speak out and seek help. Even if its a simple conversation with a teacher. As a person who kept everything inside for over 20 years, its extremely helpful.3. What can we infer from the first paragraph?A. Elyses family members
29、 dont care about her mental problems.B. Elyse didnt realize mental problems are something common until she grew up.C. Elyse started the Sad Girls Club to offer some resources she had to the members.D. The Sad Girls Club have organized online activities for girls with mental problems.4. What is the m
30、ain reason for many girls sending messages to Elyse after watching her film?A. To get in touch with her in real life.B. To ask her to start a club for girls like them.C. To give her some advice to solve the problem.D. To tell her that they share the same problem with her.5. Which of the following ab
31、out Sad Girls Club is TRUE?A. Members of Sad Girls Club are young women of color who have mental problems.B. Members of Sad Girls Club keep in touch with each other by sharing their life online.C. The Clubs aim is to tell women they dont need to be embarrassed about their problems.D. The founder of
32、the club believes it will be very helpful to keep everything inside.【答案】3. B 4. D 5. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍Elyse创办的Sad Girls Club。该俱乐部的目的是告诉女性,她们不必为自己的一些心理问题感到尴尬。【3题详解】推理判断题。根据第一段中“As a result, Elyse, 27, said she didnt really know how to talk about what she was feeling. But now, Elyse understands t
33、hat her depression(抑郁) is not something to be embarrassed about its just a small part of her overall health that she has to take care of.”可知,结果,27岁的艾丽丝说,她真的不知道该如何表达自己的感受。但是现在,艾丽丝明白了她的抑郁并不是什么不好意思的事情这只是她需要照顾的整体健康的一小部分。由此判断出Elyse直到长大后才意识到心理问题是很常见的。故选B。【4题详解】推理判断题。根据第一段中“That way, Elyse said, girls who
34、understand that others are going through can start to break down the stigma(耻辱) surrounding mental health, showing that its nothing to be ashamed of. At the same time, theyre supporting one another and sharing resources.”可知,艾丽丝说,这样一来,那些了解其他人正在经历的女孩就可以开始打破围绕心理健康的污名,表明这没什么好羞愧的。与此同时,他们互相支持,共享资源。由此判断出很多
35、女孩看完Elyse的电影后给她发信息的主要原因是告诉她他们和她有同样的问题。故选D。【5题详解】推理判断题。根据第一段中“now, Elyse understands that her depression(抑郁) is not something to be embarrassed about its just a small part of her overall health that she has to take care of. In order to spread that message, Elyse started sadgirlsclubpbg, a real-life c
36、lub that gathers girls together to let them know that if theyre struggling with their mental health, they arent alone.That way, Elyse said, girls who understand that others are going through can start to break down the stigma(耻辱) surrounding mental health, showing that its nothing to be ashamed of.
37、”可知,现在,艾丽丝明白了她的抑郁并不是什么不好意思的事情这只是她需要照顾的整体健康的一小部分。为了传播这一信息,伊利斯创建了sadgirlsclubpbg,这是一个现实生活中的俱乐部,把女孩们聚集在一起,让她们知道,如果她们正在与自己的心理健康作斗争,她们并不孤单。艾丽丝说,这样一来,那些了解其他人正在经历的女孩就可以开始打破围绕心理健康的污名,表明这没什么好羞愧的。由此判断出该俱乐部的目的是告诉女性,她们不必为自己的问题感到尴尬。故选C。【点睛】做推理判断题时要求考生在阅读时,要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义。在进行推理时,考生一定要仔细阅读短文
38、,千万不可脱离原文而仅凭个人的看法,主观臆断。本题第2小题,根据第一段中“That way, Elyse said, girls who understand that others are going through can start to break down the stigma(耻辱) surrounding mental health, showing that its nothing to be ashamed of. At the same time, theyre supporting one another and sharing resources.”可知,艾丽丝说,这样
39、一来,那些了解其他人正在经历的女孩就可以开始打破围绕心理健康的污名,表明这没什么好羞愧的。与此同时,他们互相支持,共享资源。由此判断出很多女孩看完Elyse的电影后给她发信息的主要原因是告诉她他们和她有同样的问题。故选D。CThere has long been a notion (观念) that money buys happiness. However, although “we really, really tried that for a couple of generations, it didnt work,” said Francine Jay, author of The J
40、oy of Less, A Minimalist Living Guide: How to Declutter, Organize, and Simplify Your Life.Thanks to a travel-inspired revelation (启发), Jay has been happily living a simpler life for 12 years. “I always packed as lightly as possible, and found it exciting to get by with just a small carry-on bag,” sh
41、e told CNN. “I thought if it feels this great to travel lightly, how amazing would it be to live this way? I wanted to have that same feeling of freedom in my everyday life.”Jay decided to get rid of all her excess (额外的) possessions and live with just the essentials (必需品). “I wanted to spend my time
42、 and energy on experiences, rather than things.”Jay is a follower of a movement called “minimalism (极简主义)”. Growing numbers of people have been attracted to this lifestyle all over the world. They share the same feeling of disappointment with modern life and a desire to live more simply. Minimalists
43、 are typically progressive and concerned about the environment, Leah Watkins, a lead researcher at Otago University in New Zealand, told Stuff magazine in March.But many simply experienced unhappiness caused by owning too many possessions. Depression with the materialism of our world isnt new. Engli
44、sh romantic poet William Wordsworth summed up how dispiriting (令人 消沉的) this was back in 1802, at the beginning of the industrial age, when he wrote: “Getting and spending, we lay waste our powers”. His preference was to go back to nature. Closer to our own times, the hippies (嬉皮士) of the 1960s also
45、sought to drop out” of modern life.And for many minimalists, their key is to unload. Without objects, they “believe people are forced more and more into the present moment and thats where life happens,” wrote Stuff.But does simplicity ever feel like a sacrifice (牺牲)?“Its eliminating the excessunused
46、 items unnecessary purchasesfrom your life. Well, I may have fewer possessions, but I have more space Minimalism is making room for what matters most,” said Jay.And “the real questions”, according to Duane Elgin, US social scientist, are “what do you care about?” and “What do you value?”He told CNN:
47、 “Its important for people to realize minimalism isnt simply the amount of stuff we consume. Its about our families, our work, our connection with the larger world, our spiritual dimension. Its about how we touch the whole world. Its a way of life.”6. What was the authors main purpose in writing the
48、 text?A. To explore the trend of minimalism.B. To give tips on how to lead a happy life.C. To argue whether money buys happiness.D. To recommend one of Francine Jays books.7. What inspired Francine Jay to live a simple life?A. A book she came across.B. Her desire to keep up with modern life.C. The p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
