河南省南阳市第一中学2018-2019学年高一英语下学期第五次月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 河南省 南阳市 第一 中学 2018 2019 学年 英语 下学 第五 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、河南省南阳市第一中学2018-2019学年高一英语下学期第五次月考试题(含解析)温馨提示:本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分, 共150分。考试时间l20分钟。第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题l分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. 19.15.B. 9.15.C. 9.18.答案是 B1. What did the woman do
2、 today?A. She did nothing. B. She practiced the piano. C. She wrote letters.2. What does the man say about Delta Restaurant?A. The menu was attractive. B. The food was delicious. C. The service was better.3. What vehicle will the woman probably take tomorrow?A. A taxi. B. A bus. C. The subway.4. How
3、 much will the woman pay?A. $ 3. B. $ 9. C. $ 6.5. What are the speakers mainly talking about?A. A book. B. An exam. C. A teacher.第二节(共15小题;每小题l分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6至7题。6. What is
4、the woman probably?A. A hotel clerk. B. A house agent. C. A shop assistant.7. What is the pillow filled with?A. Cotton. B. Dried flowers. C. A special material.听第7段材料, 回答第8至10题。8. What is the probable relationship between the man and Donna?A. Brother and sister. B. Classmates. C. Colleagues.9. What
5、will the man do after graduation?A. Find a job in town. B. Work in China. C. Start his own business.10 What will the man do next?A. Talk to Dan. B. Leave the party. C. Go to find Donna.听第8段材料, 回答第11至13题。11. What is the man?A. A reporter. B. A player. C. A tourist.12. What is the woman doing?A. Watch
6、ing a tennis match.B. Queuing up for a tennis match.C. Waiting for a tennis star.13. Where does the woman come from?A. Berlin. B. London. C. Wimbledon.听第9段材料, 回答第14至17题。14. What is the mans first advice?A. Allow staff to wear jogging suits at work.B. Buy some drinks machines.C. Write to people on re
7、cycled paper.15. Why doesnt the woman agree on using china cups?A. They are expensive.B. Theres nowhere to wash them.C. They are easily broken.16. What does the woman agree to do in the end?A. Ban smoking at work.B. Buy some work clothes.C. Encourage staff to cycle to work.17. What is the speakers b
8、usiness?A. Health care. B. Personal image. C. Rubbish recycling.听第10段材料, 回答第18至20题。18. What is the aim of the school trip?A. To enjoy a film. B. To see a theatre. C. To visit a museum.19. Where can the listeners parents pick them up?A. In the car park. B. At the school gate. C. Behind the school lib
9、rary.20. What should the listeners bring with them?A. Some food. B. A notebook. C. Some money.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMore than great drinks, great rewardsEnjoy all the benefits and more with your membership to our Loyalty Program!Whe
10、never you pay with your membership account, youll earn a Star.Collect more Stars, earn more rewards.Three ways to join usBuy a Starbucks Card handy to create an accountTrack your Stars online or through the mobile app, and well send an email when youve earned a reward.You can also join from your pho
11、ne.Download the Starbucks App.One of the most exciting benefits of being a member is using our mobile app to: pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes Pick of the Week; see current offers.Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery store.Enter your Star
12、code (limit 2 per day).Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks products where you buy groceries.Three levels with increasingly greater rewardsTo reach each level in our Loyalty Program, you need to collect more Stars. (Remember, to earn a Star you must pay with a registered Starbu
13、cks Card.)Welcome levelTo earn your first rewards, just register a Starbucks Card.Birthday drink or treat on us; birthday coupon (优惠券) for 15% off a purchase at StarbucksS.Green levelCollect 5 Stars within 12 months and youll be in the Green level. What is included in the Welcome level plus Free in-
14、store refills (续杯) on hot or iced brewed coffee or teaGold levelCollect 30 Stars within 12 months and youre at the Gold level. What is included in the Green level plus A free food or drink item after another 12 Stars earned Personalized Gold Card1. Which of the following is a way you can apply for m
15、embership?A. To enter a Starcode from specially marked Starbucks products.B. To buy a Starbucks Card over the phone.C. To update the Starbucks App from the official website.D. To buy a drink at a Starbucks on weekends.2. What can you do with the Starbucks App?A. Change the pricesB. Earn a StarC. Pay
16、 for rewardsD. View current offers3. What will you get with a Starbucks Card of Green level?A. A free cakeB. Personalized Green CardC. Free in-store refillsD. All purchases 15% off【答案】1. A 2. D 3. C【解析】试题分析: 想要体验星巴克更多美味饮料吗?有银星级会员(Welcome Level)、玉星级会员(Green Level)和金星级会员(Gold Level)。 赶快成为星享俱乐部会员,开始您的惊
17、喜之旅吧!【1题详解】A细节理解题。根据“Or you can join with specially marked coffee purchased at the grocery storeEnter your Starcode(limit 2 per day)Look for the Starcode symbol on specially marked Starbucks products where you buy groceries”可知,加入会员的第三种方法就是找带有星巴克标志的产品 。因此选A【2题详解】D细节理解题。由“One of the most exciting bene
18、fits of being a member is using our mobile app to:pay for purchases; view your Stars and rewards; access iTunes Pick of the Week; see current offers”可知,星巴克应用可以查看当前提供的服务 ,故选D【3题详解】C细节理解题。由文章“Free in-store refills(续杯)on hot or iced brewed coffee or tea”可知,绿色会员可以享受免费续杯。故选C。考点 :广告类阅读。BSixty-four-year-ol
19、d Pierre Deom has spent his entire life close to the woods and fields that he loves. Twice a year, his magazine, La Hulotte, focuses on an animal or plant native to the French countryside.The 100th edition was published in November. The magazine counts more than 150,000 subscribers in many countries
20、, and is doing very well financially. Deom says it all began in January 1972, when he was teaching science in a one-room schoolhouse here.“It upset me how the forests and swamps were beginning to be ruined. The word ecology didnt really exist yet. Some friends and I wanted to call attention to the i
21、ssue. So we said, lets educate the kids. Theyre ready to hear our message.” So he took a step into the unknown, planning to publish his nature journal.Deom does all the research and writing and the illustrations(插图) of the magazine by hand. He combines science and humor in his writing and drawing to
22、 describe the daily life and sufferings of his creatures. Animals you might overlook or consider dull are magically and vividly brought to life in La Hulotte. “I try to write about animals and plants that are easy to find because I want kids to put on boots, take a magnifying glass, go to the woods
23、and fields to observe and be amazed by what they find,” Deom says.And it seems to work Biologist Jerome Fournier began subscribing to La Hulotte when he was just eight years old. “For me it was the first contact with nature when I was a child. And maybe its the beginning for my life of scientist. I
24、think so.”Whats amazing is its approach. The magazine has realistic drawings and also a little cast of cartoon creatures who comment on things and give a different views. You can read it as an adult or a child; it can be understood on two different levels. So scientists, regular people and children
25、all get something out of it. “Its extraordinary.” Fournier says, who works at the Museum of Natural History in Paris, where he says La Hulotte has a crazy following.4. What does the underlined word “subscribers” in Paragraph 2 probably mean?A. ReadersB. EditorsC. SellersD. Collectors5. Whats the pur
26、pose of creating the magazine?A. To make a lot of money.B. To finish the task of teaching.C. To enlarge the areas of forests.D. To promote peoples awareness of ecology.6. Which words can best describe the magazine La Hulotte?A. Scientific and interesting.B. Magical and dull.C. Vivid and unreal.D. Ha
27、rd to understand.7. What can we learn from the last paragraph?A. The magazine is a cartoon one.B. Adults find the magazine too easy.C. Many scientists are the fans of the magazine.D. The magazine is not fit for regular people to read.【答案】4. A 5. D 6. A 7. C【解析】文章介绍了Pierre Deom创办的提高人们生态意识的吸引人的杂志La Hu
28、lotte.【4题详解】A猜测词义题。此处指该杂志在许多国家拥有超过15万的用户,并且在财务上做得很好。句中“subscribers”指订阅者,指杂志的读者,与readers同义,故选A.【5题详解】D细节推理题。根据第二段“It upset me how the forests and swamps were beginning to be ruined. The word ecology (生态学) didnt really exist yet. Some friends and I wanted to call attention to the issue.可知森林和沼泽被破坏了,生态学
29、并没有真正存在。一些朋友和我想提醒大家对生态学引起重视,这是创办这个杂志的目的,故选D.【6题详解】A推理判断题。根据第三段Deom does all the research and writing and the illustrations (插图) of the magazine by hand. He combines science and humor in his writing and drawing to describe the daily life and sufferings of his creatures.和最后一段Whats amazing is its appro
30、ach. The magazine has realistic drawings and also a little cast of cartoon creatures who comment on things and give a different views.可知这本杂志科学,幽默,有趣,能够吸引读者。故选A.【7题详解】C推理判断题。根据最后一段So scientists, regular people and children all get something out of it. 和“Its extraordinary.” Fournier says, who works at
31、 the Museum of Natural History in Paris, where he says La Hulotte has a crazy following.可知科学家们对这本杂志评价很高,是杂志的疯狂追随者,故选C.CYour kids learn a lot from their friends - things you cant teach them, no matter how much you want to.Probably the most important thing kids learn is how to have peer relationships.
32、 As a parent, you cant do this, because you and your child arent equals.For example, when youre sitting on your family room floor and your very young child asks you to pass him the blocks, you probably hand them right over. If your child is sitting with a peer and asks the same thing, though, he mig
33、ht not get what he wants.To succeed, your child will need to learn strategies for getting what he wants. For example, he might simply yank (猛拉) the toy out of his friends hand. If he does that, he may learn that its not the best way of getting what he wants because it leads to fighting and timeouts.
34、 The successful child will learn that he needs to negotiate a trade, to wait patiently, or to find something else equally fun to play with.Friends also provide emotional support, something that is part of the foundation of healthy adulthood. You cant be with your child on the elementary school playg
35、round or at the high school dance. Your childs friends will be the ones to stick up for her, to include her in games, and later, to tell her she looks great even if her lousy prom (糟糕的舞会) date wanders off instead of dancing with her.Friends also help your children learn. Friends solve problems toget
36、her, imitate each other, and pass on knowledge.Some experts believe that the single biggest predictor of your childs success later in life is her ability to make friends. In fact, they claim its even more important than IQ and grades.This doesnt mean that the kids who are most popular in school do t
37、he best later on in life. What matters is not the number of friends a child has but rather the quality of the relationships.This is good news for those of us who hate to think that popularity really is the Holy Grail of childhood and adolescence. While its true that popularity has many advantages, a
38、nd that many popular kids really are nice people-and not just the best dressed or best looking-its better to have a few good friends than to have the admiration of the masses.8. By giving the example in Paragraph 3, what does the author want to show?A. kids can learn how to deal with the relationshi
39、ps when they stay with their peersB. parents should spend more spare time playing with their kidsC. kids should learn how to be polite when they ask their parents for helpD. parents can teach their kids how to be good members in the modern society in their life9. What does the underlined phrase “sti
40、ck up for” in the fifth paragraph mean?A. Envy.B. Oppose.C. Support.D. Ignore.10. In the authors opinion, what is more important than being popular for kids?A. Getting high gradesB. Having some real friendsC. Developing a good habitD. Knowing how to dress themselves up11. Which of the following can
41、be the best title for the passage?A. How to Bridge the Generation GapB. What It Takes to Be a Good FriendC. Why Friends Are ImportantD. How to Be Popular in School【答案】8. A 9. C 10. B 11. C【解析】试题分析:【8题详解】解析:选A 推理判断题。一般而言,在议论文中,举例都是为了证明作者的观点。由此可知,第三段所举例子是为了证明第二段作者的观点,即“Probably the most important thin
42、g kids learn is how to have peer relationships.”。故选A。【9题详解】解析:选C 词义猜测题。根据本段第一句中的“Friends also provide emotional support”可知,此处将家长与同龄朋友进行比较是为了说明同龄朋友会给孩子们以情感上的支持。由此可知,画线词意为“支持”。故答案选C。【10题详解】解析:选B 细节理解题。根据文章最后三段可知,朋友的质量比朋友的数量、智商、分数和外表都重要。故选B。【11题详解】解析:选C 标题归纳题。文章的中心段是第一段,由此结合全文内容可知,文章主要说明了同龄朋友对孩子成长的重要性。
43、故选C。DThere is some unwelcome news for students preparing for exams and officers putting in long hoursyou dont need that “refreshment(提神) break” as much as you may think.Scientists believed it was not easy for people to continue their work if they felt the need to have a snack or a rest to make them
44、feel better. They argued that the only way to regain willpower is by supplying more energy to our bodies with rest, food or entertainment.But psychologists have challenged this theory, saying weak willpower is in your head. They found that a persons mindset(理念) and belief about willpower determine h
45、ow long and how well theyll be able to work on a tough mental exercise. “If you think of willpower as something thats limited, youre more likely to be tired when you perform a difficult task,” said Professor Veronika Job. “But if you think of willpower as something that is not easily depleted, you c
46、an go on and on.”The researchers led by Mr. Job designed an experiment to test the students beliefs about willpower. After a tiring task those who believed or were led to believe that willpower was a limited resource performed worse on standard concentration tests than those who thought of willpower
47、 as something they had more control over.Mr. Job said, “Students who may already have trouble studying are being told that their powers of concentration are limited, and they need to take frequent breaks. But a belief in willpower as a non-limited resource makes people stronger in their ability to w
48、ork through challenges.”The findings could help people who are battling with temptation(诱惑): people following strict diets and doing exercise regularly to lose weight, people trying to overcome addictions, employees facing a tight deadline. Willpower isnt driven by a biologically based process as mu
49、ch as we used to think.12. What opinion did scientists have in the past?A. Willpower was a limited resource.B. It was hard to regain willpower.C. Hardworking people seldom took breaks.D. People could easily feel tired when working.13. Which of the following can replace the underlined word “depleted”
50、 in paragraph 3?A. Given up.B. Recovered.C. Used up.D. Changed.14. What can we learn from the findings of the experiment?A. Students benefit most from the research.B. Frequent breaks are not good for learning.C. Will power can be regained after people have a good rest.D. The belief in willpower can
51、change a mans behaviour.15. Why does the author write the text?A. To explain the power of willpower.B. To show us how to build willpower.C. To tell us the ways of gaining willpower.D. To introduce a new theory on willpower.【答案】12. A 13. C 14. D 15. D【解析】本文是一篇说明文,以前人们认为意志力的来源是有限的,心理学家意志力的有了新的理论,认为意志力
52、存在人脑中,对我们的行为能够产生很大的影响。【12题详解】推理判断题。根据第二段第二句“They argued that the only way to regain willpower is by supplying more energy to our bodies with rest, food or entertainment.”可知他们认为得到意志力的唯一方法是用休息、食物和娱乐。句中“only”强调意志力的来源是有限的。故A项正确。【13题详解】猜测词义题。根据前句“If you think of willpower as something thats limited, your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346567.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
1124二年级【语文(统编版)】《语文园地六》第二课时-2PPT课件.pptx
