新疆新源县2020-2021学年高一5月联考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新疆新源县2020-2021学年高一5月联考英语试题 WORD版含解析 新疆 新源县 2020 2021 学年 联考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、新源县2020-20学年第二学期高中三校联考(5月)高一英语试卷第一部分 阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 ACoronaviruses(冠状病毒) are a large group of viruses. In this text, well take a quick look at whats recently known about the virus.Covid-2019The 2019 Novel Coronavirus, first repor
2、ted December in Wuhan, central Chinas Hubei Province, has quickly spread across the country and around the world. Intermediate hosts (中间宿主) : The Covid-2019 may originate (起源) in bats, a team led by Chinese virologist Shi Zhengli said earlier, but the intermediate host remains unknown.Incubation per
3、iod(潜伏期): usually 1-14 days.Infection: Virus may spread before symptoms show.SARS-CoVThe SARS coronavirus was first identified in China in 2003.Intermediate hosts: Bats are the original host.Incubation period: 2-7 days.Infection: Virus spread after symptoms show.MERS-CoVThe MERS(中东呼吸综合征) coronavirus
4、 was first identified in Saudi Arabia in 2012.Intermediate hosts: MERS-CoV was travelled from camel to humans.Incubation period: 2-14 days.Infection: Virus may spread before symptoms show.1. What might be the intermediate hosts of the Covid-2019?A. Bats.B. MosquitoesC. Camel.D. Unknown yet.2. Which
5、kind of coronaviruses spreads after symptoms appear?A. SARS-CoV.B. MERS-CoV.C. The Covid-2019.D. All Coronaviruses.3. What can we learn about coronaviruses ?A. Bats are to blame for the outbreak of all the three coronaviruses.B. The Covid-2019, SARS-CoV and MERS-CoV are all listed as coronaviruses.C
6、. Mers-Cov were first identified in China.D. SARS-Cov has a longer incubation period than Mers-cov.【答案】1. D 2. A 3. B【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了包括新型冠状病毒在内的三种影响较大的冠状病毒。【1题详解】细节理解题。根据Covid-2019部分“Intermediate hosts: The Covid-2019 may originate in bats, a team led by Chinese virologist Shi Zhengli said earl
7、ier, but the intermediate host remains unknown.”(由中国病毒学家施正立领导的一个团队早些时候说,Covid-2019可能起源于蝙蝠,但中间宿主仍然未知。)可知,虽然研究表明可能是蝙蝠,但中间宿主究竟是什么还不清楚。故选D项。【2题详解】细节理解题。根据SARS-CoV部分“Infection: Virus spread after symptoms show.”(感染:症状出现后病毒传播。)可知,SARS病毒在携带者表现出症状后才会传播。故选A项。【3题详解】细节理解题。根据第一段最后一句“In this text, well take a qu
8、ick look at whats recently known about the virus.”(在本文中,我们将快速浏览一下最近对该病毒的了解。)并结合通读全文可知,本文的内容就是介绍目前了解到的冠状病毒的情况,所以文中列举出的三种病毒都隶属于冠状病毒。故选B项。【点睛】B Dear Daisy,Phew! Im so glad the day is over. Im really tired, but my first day at school went well.First of all, we met outside the school building.I was very
9、nervous because my primary school only had 300 pupils but in the middle school there are about 1,300.What a difference! The older pupils are really big.I felt so small waiting there in front of the school.The head teacher came out and told us to go into the school hall.Then he called our names out t
10、o tell us which class we were in. My class teacher is called Mrs. Black. She took us to our classroom.Its on the 5th floor.We arent allowed to use the lift! I couldnt believe it.We spent all morning with Mrs.Black looking at our timetables.Everyone in the school had a different timetable.Im worried
11、that Ill forget my timetable and go to the wrong room.Lunchtime was OK. I had salad, fish and fruit, which was quite good, and then I went to play football with some of the other boys. They were all friendly and I dont think it will take me long to make friends.After lunch we started lessons. I had
12、maths and then history, where we started to learn about ancient Greece.That looked interesting.I have to do some homework tonight to find out how the ancient Greek people lived, so Im going to do an Internet search and look it up in the library.So far so good.I am quite looking forward to tomorrow,
13、even though Ive got science. I hate science!Yours,Jason 4. Why did the head teacher come?A. To give the pupils a timetable.B. To tell the pupils which class they were in.C. To show the pupils how to use the lift.D. To take the pupils to their classrooms.5 What is the correct order for Jason to spend
14、 the day?aJason looked at his timetable. bJason went to the school hall.cJason started his lessons. dJason played football with some boys.A. cabdB. acbdC. bcadD. badc6. What can we learn from the passage?A. Jason didnt realize the new school was smaller than his primary school.B. Jason was lucky eno
15、ugh to have someone else in the same class.C. Jason thought it unbelievable, for they are not allowed to use the lift.D. Jason didnt think the boys were friendly when playing football.7. How did Jason feel on the first day of his new school?A. Terrible.B. Disappointed.C. Worried.D. Good.【答案】4. B 5.
16、D 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章是一封Jason写给Daisy的信,信中记叙了Jason在学校第一天所发生的事情,Jason在新学校的感觉一切都很好。【4题详解】细节理解题。根据第三段第二句“Then he called our names out to tell us which class we were in.( 然后他叫出了我们的名字,告诉我们在哪个班)”可知,校长来告诉学生们他们在哪个班。故选B。【5题详解】细节理解题。根据第三段第一句“The head teacher came out and told us to go into the school h
17、all.(校长走了出来,叫我们去学校大厅)”、第四段第一句“We spent all morning with Mrs. Black looking at our timetables.(我们和Black夫人整个上午都在看我们的课程表)”、第五段第二句“Lunchtime was OK. I had salad, fish and fruit, which was quite good, and then I went to play football with some of the other boys.(我吃了沙拉、鱼和水果,非常好吃,然后我和其他一些男孩去踢足球)”和第六段第一句“Af
18、ter lunch we started lessons.(午饭后,我们开始上课)”可知Jason度过这一天的正确顺序是badc。故选D。【6题详解】细节理解题。根据第三段最后两句“We arent allowed to use the lift! I couldnt believe it.(我们不允许使用电梯!我简直不敢相信)”可知,Jason认为不让使用电梯是不可思议的。故选C。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“So far so good.I am quite looking forward to tomorrow, even though Ive got science. I ha
19、te science!(到目前为止一切顺利。我很期待明天,尽管我有科学课。我讨厌科学!)”可推知,Jason在新学校的第一天感觉是“好的”。故选D。CWho needs friends? According to most psychologists (心理学家), we all do, especially nowadays when so many other aspects (方面) of modern life are changing. It seems that having friends keeps us both healthy and happy.The number of
20、 TV series about groups of friends shows just how important friendship is to us. Psychologist Dorothy Rowe says that many of us now turn to our friends, instead of our families, for advice, comfort and security (安全感). One woman named Rebecca she interviewed even told her that if she had got to choos
21、e between her husband and her friend, she would choose her friend.Since our friends mean so much to us, it is not surprising that the happiest marriages are also friendships. “Once the romantic stage of a relationship has passed, it is friendship that holds people together,” says Rowe. If the couple
22、 do not make some change, they will either get tired of each other and break up or stay together and seek friendship with others.But is friendship equally important to women and men? According to author Rhonda Pritchard, women are more likely than men to have close friends. “You tell a friend things
23、 that youd never tell a partner”, says one woman she interviewed. For men, friendship is usually based on doing things together rather than the private conversations that are typical of women friend. Men share time and activities like building a fence or a business, running, riding a bike, fishing o
24、r watching football, but they dont often share their feelings.Although many women find their relationships with a husband or boyfriend is not enough, many men say that their partner is their best friend. Even women who are very happily married are likely to become very unhappy without a close friend
25、 and can even find the breakup of a close friend as painful as the end of a marriage.8. What did Rebecca think about friendship?A. Families are reliable forever.B. Her friend means more to her than her husbandC. One neednt have too many friends.D. Friends are as important as families.9. Some couples
26、 look for friends outside their relationships because .A. they are encouraged by their partners.B. they are not fairly treated by their partnersC. they dont get what they need from their partners.D. they think their friends are more romantic.10. What is the main difference between mens and womens fr
27、iendships?A. Women often do things together.B. Women often talk about business with friends.C. Men seldom talk about their feelings.D. Men often talk to their friends about work and family.11. When a friendship ends, some women may .A. feel as upset as when a marriage ends.B. share feelings with the
28、ir partners.C. treat their partners as friends.D. turn to their husband for comfort.【答案】8. B 9. C 10. C 11. A【解析】【分析】本文是议论文。文章论述了朋友在我们生活中的重要性以及男性和女性对待友谊的态度的不同。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“One woman named Rebecca told her that if she had got to choose between her husband and her friend, she would choose her fr
29、iend. ”如果让Rebecca在丈夫和朋友之间做出选择,她会选择朋友。由此可知,在Rebecca看来,认为朋友对于她来说比丈夫重要。故选B。【9题详解】推理判断题。文章第三段中提到“If the couple do not make some change, they will either get tired of each other and break up or stay together and seek friendship with others. (如果情侣们不做出一些改变,他们要么厌倦对方而分手,要么继续在一起,而寻求与他人的友谊。)”。由此可以推断,一些夫妻在他们的关系
30、之外寻找朋友,是因为他们没有从伴侣那里得到他们需要的友情。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段中“women are more likely than men to have close friends. “You tell a friend things that youd never tell a partner”, says one woman she interviewed.Men share time and activities , but they dont often share their feelings.(女性比男性更有可能拥有亲密的朋友。她采访过的一位女性表示:
31、你会告诉朋友一些你永远不会告诉伴侣的事情。男人会分享时间和活动,但他们很少分享自己的感受)”可知,男性与女性的友情的区别在于男性不会像女性那样和朋友分享他们的情感。故选C。【11题详解】细节理解题。根据文章最后一段中“Even women who are very happily married are likely to become very unhappy without a close friend and can even find the breakup of a close friend as painful as the end of a marriage. (即使是婚姻非常幸
32、福的女人,如果没有一个亲密的朋友,也可能会变得非常不幸福,甚至会发现一段亲密的友谊的破裂和婚姻的结束一样痛苦)”可知,当一段亲密的友谊结束时,有些女性会感觉就像婚姻结束一样难过。故选A。DIts 2035. You have a job, a family and youre about 40 years old. Welcome to our future life.Getting ready for work, you pause in front of the mirror. “Turn red,” you say. Your shirt changes from sky blue to
33、 deep red. Tiny preprogrammed electronics (智能电子元件) are rearranged in your shirt to change its color. Looking into the mirror, you find it hard to believe youre 40. You look much younger. With amazing advances in medicine, people in your generation may live to be 150 years old. Youre not even middle
34、aged!As you go into the kitchen and prepare to pour your breakfast cereal(谷物)into a bowl, you hear, “To lose weight, you shouldnt eat that,” from your shoes. They read the nutrition details on the cereal box. You decide to listen to your shoes. “Kitchen, what can I have for breakfast?” A list of pos
35、sible foods appears on the table as the kitchen checks its food supplies.“Ready for your trip to space,” you ask your son and daughter. In 20 only specially-trained astronauts went into space-and very few of them. Today anyone can go to space for daytrips or longer vacations. Your best friend even w
36、orks in space. Thanks to medical advances, vaccination shots (防疫针) are a thing of the past. Ordinary foods like strawberries contain specific vaccines(疫苗). With the strawberries in their mouths, the kids head for the front door.Its time for you to go to work. Your car checks your fingerprints and un
37、locks the doors. “My office,” you command. Your car drives itself down the road and move smoothly into traffic on the highway.12. What changes the color of your shirt?A. The mirror.B. The shirt itselfC. The counter.D. The medicine.13. How do the shoes know that you shouldnt eat the breakfast cereal?
38、A. By pouring the breakfast into a bowl.B. By listening to the doctors advice.C. By testing the food supplies in the kitchen.D. By checking the nutrition details of the food on the cereal box.14. The strawberries the children eat serve as _.A. breakfastB. lunchC. vaccinesD. nutrition15. How is the t
39、ext organized?A. In order of time.B. In order of frequency.C. In order of preference.D. In order of importance.【答案】12. B 13. D 14. C 15. A【解析】【分析】本文属于记叙文。主要讲述了在2035年的生活,具体说明了在未来我们生活中的很多巨大的变化。【12题详解】细节理解题。根据文章第二段中“Tiny preprogrammed electronics are rearranged in your shirt to change its color.”(预先编程的
40、微小电子装置在你的衬衫中重新排列,以改变其颜色。)可知衬衫里面的装置让衬衫自己变化颜色,故选B项。【13题详解】细节理解题。根据文章第三段中“They read the nutrition details on the cereal box.”(他们阅读麦片盒上的营养细节。)可知,鞋子能够识别早餐盒子上的食物的详细营养信息,故选D项。【14题详解】推理判断题。根据文章倒数第二段中“Thanks to medical advices, vaccination shots are a thing of the past. Ordinary foods like strawberries conta
41、in specific vaccines. With the strawberries in their mouths, the kids head for the front door.”(由于医疗建议,疫苗注射已经成为过去。像草莓这样的普通食物含有特定的疫苗。嘴里含着草莓,孩子们朝前门走去。)可知孩子吃的草莓是一种疫苗。故C正确。【15题详解】推理判断题。根据第二段中“you pause in front of the mirror.”(你在镜子前停顿一下)第三段中“you go into the kitchen and prepare to pour your breakfast cer
42、eal(谷物) into a bowl”(你走进厨房,准备将你的早餐麦片倒入碗中)最后一段Its time for you to go to work.(该去上班了) 结合通过通读全文可知,作者以早晨起床以后的时间为顺序来组织全文,从穿衣服,吃早饭等着手,根据时间顺序来展开描写,故选A项。【点睛】第二节(共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to lead a balanced lifeMany students suffer from stress in their daily lives. They ar
43、e under stress because their lives are not balanced. They focus too much on studying, worrying about what others think, and not enough on other things.You may wonder whether stress is a serious matter. The answer is Yes. You should be aware that stress is a risk to your health. If you want to live a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2019-2020学年高中新教材语文人教版必修上册课件:第二单元 第4课 心有一团火温暖众人心 .ppt
