2022版新高考英语一轮复习课时提能练:1 个人、家庭、社区及学校生活 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022版新高考英语一轮复习课时提能练:1 个人、家庭、社区及学校生活 WORD版含解析 2022 新高 英语 一轮 复习 课时 提能练 个人 家庭 社区 学校 生活 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时提能练(一).阅读理解A(山东省德州市2020届高三期末考试)The year was 1999.I was 18, living with friends in a town about an hour north of Milwaukee.Desperate for adventure, we often talked about haunted(闹鬼的) locations, and even wandered around the woods near Rienzi Cemetery.So when a friend shared a story about an abandone
2、d house just down the road from Rienzi, how could I possibly resist? The group of us jumped in the car and headed off into the wild unknown, completely unaware of the misfortune that would soon befall us.The house was isolated, overgrown and barely visible from the road.Most of its windows were brok
3、en.It seemed completely neglected except the locked door and a “NO ENTRY” sign outside.How would anyone notice, or possibly even care, if we went in and looked around?We stole inside, hoping for anything to prove the legend.Nothing valuable was found until an old letter, addressed to a Mr.J.Witherel
4、l,caught my eye.Its paper was stiff and yellowed.Excited by the physical evidence, I slipped the letter into my back pocket.I was about to exit the house when I noticed fire trucks and police cars lining up out on the road.While most of us were exploring the house, one of us managed to knock a fire
5、detector off the ceiling, which triggered an automated alarm at the fire department.I quickly alerted the others, but there would be no escape.After a moment of panic, we decided to go outside and face the music.To avoid a theft charge, I left the letter where it was before stepping outside.The resu
6、lt? Not only did we all get fined for entering, we were required to pay for property damage totaling $1,500 eachtoo much for us to afford.For so many years, I have been wondering: Why is the deserted house so heavily protected with detectors and other security measures? Why is the property regularly
7、 maintained? Whats the story behind that mysterious letter?【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了作者和几个伙伴去一间废弃的房屋探险的故事。他们其中一个人把一个火灾探测器从天花板上碰了下来,触发了自动消防警报,引来警察和消防员。最后大家都受到了惩罚。1What did the shabby appearance of the house seem to remind the kids?AThey would have no trouble entering it.BTheir entry would bring them a surpri
8、se.CTheir entry would disturb the neighbors.DTheir behavior would be noticed by its owner.A细节理解题。根据第二段中的“How would anyone notice,or possibly even care,if we went in and looked around?”可知,房屋的破烂外表让他们认为如果进去四处看看也没有谁会注意到,甚至没人会在意。故选A项。2Why did the author attempt to take the letter away?AIt might reveal wh
9、o had been maintaining the house.BIt might help uncover the mystery of the abandoned house.CIt must have been written to disclose a tragedy.DIt was the evidence of the house being heavily protected.B推理判断题。根据第三段中的“We stole inside,hoping for anything to prove the legend.”和“Excited by the physical evid
10、ence,I slipped the letter into my back pocket.”可知,作者和伙伴们走进屋里,希望有东西能证明房子的秘密,直到作者发现一封信。作者认为这就是物证,因此想把它带走,希望它能够帮助揭开这所废弃房子的秘密,B项中的uncover the mystery意为“揭露秘密”。故选B项。3What led the police cars and fire trucks to arrive so quickly?AThe police officers were checking there.BThe house owner reported to the poli
11、ce.CThe police cars were passing by accident.DSomeone set off the fire alarm system.D细节理解题。根据第三段最后两句可知,他们中的一个人竟把火灾探测器从天花板上碰了下来,从而触发了自动消防警报。故选D项。4What can we infer from the last paragraph?AThe empty house has been under strict protection.BThe author wonders why they got fined.CNo maintenance of the h
12、ouse is conducted regularly.DThere is much mystery about the abandoned house.D推理判断题。根据文章最后一段可知,作者一直在回想:为什么这座荒废的房子被消防探测器和其他安全措施保护得这么严密?为什么要定期维护里面的所有物?那封神秘的信的背后的故事是什么?由此可知,关于那座废弃的房子,依然有很多谜团,故选D项。B(2021新高考八省联考卷)NonCredit CoursesThe PreCollege Program offers noncredit courses.Students will experience co
13、llegelevel courses given by some of our colleges leading experts and will receive written feedback(反馈) on their work at the end of the course.PreCollege students will also receive a grade of Satisfactory/Unsatisfactory and a certificate of completion at the conclusion of the program.All noncredit co
14、urses meet from 9:00 am.11:30 am. daily and may have additional requirements in the afternoons or evenings.COURSE:Case Studies in NeuroscienceJune 11July 2Leah RoeschUsing studentcentered,activelearning methods and realworld examples,this course is designed to provide a fuller understanding of how t
15、he human brain works.COURSE:Psychology of CreativityJune 15June 28Marshall DukeWhy are certain people so creative?Is it genetic(遗传的),or a result of childhood experience?Are they different from everyone else?This popular psychology course highlights the different theories of creativity.COURSE:Creativ
16、e StorytellingJune 21July 3Edith FreniThis collegelevel course in creative storytelling functions as an introduction to a variety of storytelling techniques that appear in different forms of creative writing,such as short fiction and playwriting.COURSE:Sports EconomicsJuly 19August 1Christina DePasq
17、ualeIn this course we will analyze many interesting aspects of the sports industry:sports leagues,ticket pricing,salary negotiations,discrimination,and NCAA policies to name a few.【语篇解读】本文是一则应用文。文章介绍了大学预科项目所提供的非学分课程。5Who is the text intended for?AThe general public.BCollege freshmen.CEducational exp
18、erts.DHigh school students.D推理判断题。根据第一段中的“Students will experience collegelevel courses given by some of our colleges leading experts and will receive written feedback (反馈) on their work at the end of the course. PreCollege students will also receive a grade of Satisfactory/Unsatisfactory and a cert
19、ificate of completion at the conclusion of the program(学生将体验学院顶尖专家开设的大学水平课程,并在课程结束时收到有关工作的书面反馈。大学预科生也将获得满意/不满意的成绩,并在课程结束时获得结业证书)”可推知,这篇文章是写给大学预科生的,即高中生。故选D。6Which course can you take if you are free only in June?ASports Economics.BCreative Storytelling.CPsychology of Creativity.DCase Studies in Neur
20、oscience.C细节理解题。根据COURSE: Psychology of Creativity中的“June 15 June 28(6月15日6月28日)”及其他课程时间的安排可知,如果你只有在六月有空闲时间,你可以选择Psychology of Creativity。故选C。7Whose course should you choose if you are interested in creative writing?ALeah Roeschs.BEdith Frenis.CMarshall Dukes.DChristina DePasquales.B细节理解题。根据COURSE:
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346833.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
四年级上册语文试题-走进大自然 湘教版 (图片版).ppt
