2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修1 Unit 4 Earthquakes单元提能训练(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮复习 第1部分 必修1 Unit Earthquakes单元提能训练含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 部分 必修 Earthquakes 单元 训练 解析 新人
- 资源描述:
-
1、第一部分必修1Unit 4完形填空(2020年海南省天一联考第三次模拟)I work as a waiter at a restaurant. Last night an elderly couple came into the restaurant and my coworker _1_them. We usually do our own tables, but because we were so_2_ last night that we helped each other out. Then the elderly couple_3_to me that they were read
2、y to order. The husband began ordering and it was very clear that he had a_4_ disorder. I could tell the wife had told her husband very complexly what she wanted, as a way for him to_5_ ordering. It took a while for him to order, and in the meantime she was sitting there and she looked so proud and_
3、6_despite her husbands immense stammering (结巴)Honestly, the whole thing just had a strong influence on me. It was beautiful and just made me_7_that a huge part of_8_is acceptance, tolerance and support. She could have made the order and made things a lot_9_for her husband and avoided the_10_from oth
4、er tables, but she didnt. Instead, she_11_him and was proud to see him_12_the order. This whole thing reminded me that life is_13_for all of us. I assumed these wealthy people had everything going well for them and Im sure they do, but it just reminded me that all of us have our_14_. I initially too
5、k their_15_of wanting to order as being rude, but I think they signaled it because he really wanted to get the order right. ()1AcomfortedBseatedCaskedDignored()2AcautiousBanxiousClateDbusy()3AsignaledBpointedCadjustedDappealed()4AhearingBmindCspeechDsleep()5AconsiderBenjoyCimagineDpractice()6Aawkwar
6、dBcontentCupsetDcurious()7ArealizeBexpectCwonderDadmit()8AloveBpraiseCrewardDdream()9AclearerBslowerCsaferDeasier()10AcongratulationsBcheersCwishesDstares()11AprotectedBsupportedCevaluatedDurged()12AcompleteBacceptCtakeDobey()13AvaluableBdifficultCunfairDpeaceful()14AstrengthsBproblemsCfearsDmistake
7、s()15AcommandBopinionCgestureDpurpose【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章叙述了爱就是包容、容忍和支持。1B根据后文“We usually do our own tables, but because we were so _2_ last night that we helped each other out. ”可知,这里表示作者的同事招待这两位老人坐下来。故选B项。2D根据后文“we helped each other out”可推知,作者他们互相帮助对方,说明那天客人多,餐馆的工作人员都比较忙。故选D项。3A根据后文“they were ready t
8、o order”可知,他们要点餐了,结合常识可知,应是用手势示意服务员。故选A项。4C根据后文“stammering(结巴)”可知,这位老人患有语言障碍。故选C项。5D根据前文“I could tell the wife had told her husband very complexly what she wanted”可知,作者推测那位妻子很复杂地告诉了她丈夫她想要什么,然后让结巴的丈夫点餐,应是想要通过点餐让他进行“说话”练习。故选D项。6B与空前的proud并列,所选词应是妻子对丈夫的表现的态度。content(满意)最符合题意。故选B项。7A根据前文“Honestly, the w
9、hole thing just had a strong influence on me. ”可知,整件事对作者有很大的影响,使作者有了新的认识。故选A项。8A根据语境和后文“acceptance, tolerance and support”可知,接受、容忍和支持是作者从这对夫妇的点餐事件中获得的关于“爱”的认识。故选A项。9D根据前文作者的假设“She could have made the order”可知,如果是妻子点餐而不是结巴的丈夫点餐,事情会简单容易得多。故选D项。10D结合语境以及根据空前的avoided和后面的“from other tables”可知,如果是妻子点餐而不是结
10、巴的丈夫点餐,就可以避免周围人们的目光了。故选D项。11B根据前文“It took a while for him to order, and in the meantime she was sitting there and she looked so proud”可知,丈夫点餐虽然耗时较长,但是妻子是感到骄傲的,由此可知,她是支持他的。故选B项。12A根据前文“It took a while for him to order”可知,丈夫在结巴的情况下完成了点餐。故选A项。13B根据后文可知,作者原本认为这些富人一切顺利,但通过点餐事件,作者意识到生活对于每个人来说都是不容易的。故选B项。1
11、4B根据前文“This whole thing reminded me that life is _13_ for all of us. ”可知,这件事提醒了作者生活对于所有人来说都不容易,因此本句呼应前文,应是表达“每个人都有自己的问题”。故选B项。15C根据后文中的signaled可知,所填空应是指点餐手势。故选C项。阅读理解(2021年山东部分重点中学新起点摸底联考)More than 5,500 has been raised after a plea (请愿) last Monday by a vet Dr Scott Miller. Scott said: “I would lik
12、e to say a massive thankyou to Express readers from myself, from Australia and from the koalas. Its amazing that people from across the world can see how significant the catastrophe has been. I do appreciate that people are being very supportive and reaching into their pockets. ” An area, a third of
13、 the size of Britain is estimated to have been ravaged(毁坏) since the blazes(火灾) began in September. On Friday a state of emergency was declared in the capital Canberra, with residents told to prepare to evacuate as fires on the outskirts (市郊) threatened to spread. A billion animals are feared to hav
14、e died, including 25,000 koalas. Last week Scott told how he had visited his homeland, helping to save wildlife on Kangaroo Island off the coast of Adelaide. While there he rescued a mother and a baby koala who were stuck in a tree. The pair were rushed to a field hospital on the island to be treate
15、d. The mum had severe burns to her paws and was badly dehydrated(脱水的), while her baby son had an eye injury and was underweight. Scott, who has appeared on ITVs This Morning and BBCs Blue Peter, said the mother is showing “great signs of improvement” and her wounds are starting to heal. The baby has
16、 undergone surgery to his eye and is “recovering from the anesthetic (麻药) and doing well. ”But he added: “The mother remains dehydrated so isnt producing enough milk to feed the baby. At the moment theyre being housed severally but there is the hope that when the baby is a little stronger he will be
17、 able to be returned to his mother. ” Even after they recover, the pair will probably spend their lives in an enclosure while the bush takes years to recover. Scott said: “Sadly patients are still coming in thick and fast. Each of these animals is requiring to be housed and fed, and regular medical
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-346976.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
