新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 2 (四)EXTENDED READING .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年英语译林必修第一册检测:UNIT 四EXTENDED READING 新教材 2021 2022 学年 英语 必修 一册 检测 UNIT EXTENDED
- 资源描述:
-
1、Unit 2课下题型练(四) Extended reading & Project & Assessment.阅读理解I Dont Think I Wrote WrongLao Yang was born in a small town. He liked reading when he studied at school. He thought the writers were respected and could earn a lot of money, so he wrote a lot of stories and posted them to the editorial depar
2、tments but didnt receive any answers.Now he works in a factory. Hes busy at work. When hes free, he always reads something. He always remembers he hoped to be a writer when he was young. One day, Xiao Ping, his tenyearold daughter, came back. She looked worried and didnt eat anything. She said Miss
3、Gao, her Chinese teacher, told them to write a solicit article “My Father” that evening. But she did not know what to write.“Thats easy,” said Lao Yang. “Let me help you.”Then he sat down to write the solicit article at once. He easily finished it on time. He was sure Miss Gao would like it. But one
4、 afternoon he asked his daughter if the article had been chosen to post to the editorial department.“My teacher said your article digressed from the subject (离题),” said the girl.“I dont think so,” Lao Yang shouted angrily. “I described just my father!”语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了Lao Yang 是个文学爱好者,但没能实现他的作家梦,在
5、帮他的女儿写名为My Father的文章时,本来他应该描写他自己的,但他却写成了他的父亲。1Lao Yang wrote a lot of stories because .Ahe is fond of reading merelyBhe learned much at schoolChe longed to be a writerDhe wanted to help others解析:选C细节理解题。根据第一段中的He thought the writers were respected and could earn a lot of money, so he wrote a lot of
6、stories and posted them to the editorial departments but didnt receive any answers.以及第二段中的He always remembers he hoped to be a writer when he was young.可知,他写了很多故事是因为他想成为一名作家。故选C。2Lao Yang posted the stories to the editorial departments, .Aand he got a lot of moneyBand he became a famous manCand he w
7、as respectedDbut he failed解析:选D细节理解题。根据第一段中的so he wrote a lot of stories and posted them to the editorial departments but didnt receive any answers可知,Lao Yang把他写的故事寄给编辑部门,但是没有收到回复。故选D。3Lao Yangs solicit article digressed from the subject .Abecause he couldnt write it at allBbecause he didnt know his
8、 father wellCbecause it was too bad to be chosenDjust because he described his father解析:选D细节理解题。根据最后一段“I dont think so,”Lao Yang shouted angrily.“I described just my father!”可知,Lao Yang描写的是他自己的父亲。故选D。.完形填空As we all know, a friend in need is a friend indeed.I really dont know the meaning of this prov
9、erb until one day something 1 happened to me.That morning, I got up late and 2 to school without breakfast.While crossing a street, my bike 3 a stone and I fell on the ground, with my both knees badly hurt.I managed the 4 and continued my riding.On my arrival at school, my teacher took us to the 5 f
10、or a basketball match. 6 I could hardly walk normally, I joined in the game.When I 7 to pass the ball, I was knocked down and fell down on my back.I could not 8 the bad pain and cried.My classmates all started 9 at me and continued their match. 10 on the ground alone, hungry and painful, I couldnt s
11、top my crying.Just at that moment, Jack, one of my teammates, 11 towards me from the other end and helped me.He comforted me and tried all 12 to make me stand.He asked another classmate to take his 13 and kept sitting beside me.He kept me company the whole day and even 14 me home after the school wa
12、s over.It was on that day that I learnt and believed the proverb “a friend in need is a friend indeed” to be 15 .语篇解读:本文是一篇记叙文。文章讲述了作者在某天上学的路上膝盖意外受了重伤,到学校后在参加篮球比赛时又被撞倒了,很多同学都嘲笑他,只有队友Jack帮助了他。Jack的帮助让作者相信生活中真的会有“患难见真情”。1A.anxiousBhappyCsurprising Dunexpected解析:选D句意:直到有一天我发生了一件意想不到的事情,我才知道这句谚语的意义。根据第二
13、段中的I fell on the ground, with my both knees badly hurt可知,作者在上学的路上,意料之外地出了事故。故选D项。2A.ran BwalkedCdrove Dhurried解析:选D句意:那天早上,我起得很晚,没吃早饭就急忙去上学。因为起床晚了,作者赶时间,所以很匆忙。 故选D项。3A.kicked BbeatChit Dtouched解析:选C句意:当横穿马路时,我的自行车撞到了一块石头上。因为自行车撞上了石头,作者倒在地上,伤了膝盖。故选C项。4A.pain BlossCsadness Dtrouble解析:选A句意:我忍住疼痛,继续骑车。根
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347174.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
