新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元形成性评价 UNIT 1 BACK TO SCHOOL WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2021-2022学年译林版英语必修第一册练习:单元形成性评价 UNIT BACK TO SCHOOL WORD版含解析 新教材
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。单元形成性评价(一) Unit 1(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: I cant believe that you failed your test. You studied for it all nigh
2、t long. How come you havent gotten an A? M: When I got to the test I was too exhausted. I couldnt keep my eyes open. 1. Why did the man fail the test? A. He didnt work hard. B. He didnt sleep well. C. He got to the test late. 答案: BText 2M: Did you get to watch the play Sunshine in the Capital Theate
3、r yesterday? W: Yes, it couldnt be better. But I didnt like the people there. They always made noises. 2. What does the woman think of the play? A. Terrible. B. Just so-so. C. Great. 答案: CText 3M: Its raining again. The weather report says its going to snow tonight. I dont like this kind of weather.
4、 W: But its going to be sunny this weekend. 3. Whats the weather like now? A. Snowy. B. Sunny. C. Rainy. 答案: CText 4M: You can sit in my place if you like a window seat. W: Oh, its very kind of you, but mine is right over a wing. I would be able to see anything. Thanks anyway. 4. Where does the conv
5、ersation probably take place? A. In a train. B. In a plane. C. In a restaurant. 答案: BText 5M: Whats the matter with you, Mary? You looked tired. W: I didnt sleep well last night. M: Maybe a stomachache or headache? W: Neither. The noise almost drove me mad. 5. Why didnt Mary sleep well? A. She had a
6、 headache. B. She was troubled by noise. C. She had a stomachache. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Hey, Peter. Im sorry! M: Hi, Diana. Whats wrong? W: We were g
7、oing to Hong Kong this weekend, but Im afraid I cant go. M: How come? W: I have a really big geography test and I have to study for it. M: We can go next week instead. W: No, I dont want to ruin your weekend. You go ahead and please take the book I bought to my friend Sally. Tell her I have to study
8、 all the weekend, because I cant afford to fail the test. M: OK, then Ill go with Dan. But its a pity you cant come. 6. Why does Diana say sorry to Peter? A. She has to give up her travel plan. B. She wants to visit another city. C. She needs to put off her test. 答案: A7. What does Diana want Peter t
9、o do? A. Help her with her study. B. Take a book to her friend. C. Teach a geography lesson. 答案: B听第7段材料, 回答第810题。Text 7W: Hello, this is Andrea. M: Hello, Andrea, this is Alex. I have some very good news for you. Miranda was very satisfied with you and said shes very much looking forward to working
10、 with you. Isnt that wonderful? Congratulations, dear! How does it feel to be Mirandas new assistant? I imagine that youre just delighted with the news. So, lets see. . . you can start on Monday, right? W: Um, well, I dont think I can start on Monday. I am visiting my father in Baltimore. And becaus
11、e I dont live in New York, Ill need a couple of days to find a flat and buy some furniture and move my things from Avon. M: Oh, well. . . then, in that case I suppose Wednesday would be good. OK, see you then! 8. Why does the man call the woman? A. To tell her about her new job. B. To ask about her
12、job program. C. To plan a meeting with her. 答案: A9. Who needs a new flat? A. Alex. B. Miranda. C. Andrea. 答案: C10. Where is the woman now? A. In Baltimore. B. In New York. C. In Avon. 答案: A听第8段材料, 回答第1113题。Text 8M: Good morning. Can I see your membership card, please? W: Well, Im actually here to jo
13、in the book club today. M: Im really sorry. There is something wrong with the computer. If you can come back on Mondaythats tomorrowwe can sign you up then. And we have a discount on Mondays and Tuesdays. W: Oh, but I have to see the dentist tomorrow, and I have a meeting to attend on Tuesday. M: In
14、 that case, you can leave your information on this piece of paper and Ill put your application into the computer tomorrow. W: Oh, thats wonderful! M: Which membership would you like: a one-year membership, a three-year membership, or a lifetime membership? There is a special gift for the lifetime me
15、mbership. W: Let me see. I think a one-year membership is right for me. 11. What day is it today? A. Monday. B. Tuesday. C. Sunday. 答案: C12. What is the woman planning to do tomorrow? A. See her dentist. B. Attend a meeting. C. Join the book club. 答案: A13. How many kinds of membership cards are ment
16、ioned by the man? A. Two. B. Three. C. Four. 答案: B听第9段材料, 回答第1417题。Text 9M: I have such a busy day today. I dont know when Ill be home. Can you pick up our son from school today? W: Oh, you have to speak at the High School of Science and Technology today? M: Thatll be finished by 3 oclock. But then
17、I have to go to the office and prepare my notes for my speech at the Computer Societys annual dinner tonight. W: Well, at least your magazine article has already been written and given to your editor. It was due today, wasnt it? M: Yes, at least thats done.In fact, it should be published sometime ne
18、xt month. W: Do you think youll be given time to eat tonight or will you have to spend the entire evening answering questions? M: I might be asked to speak as soon as everyone sits down for dinner.In that case, I guess Ill be pretty hungry when I get home. W: Do you have any idea what time youll be
19、finished? M: No. W: Well, Ill have something ready for you to eat. Can you catch the last bus? Or maybe you should take a taxi. M: Dont worry, dear. Thats already been taken care of. The Computer Society is sending a car for me. Its picking me up at the office at six and will bring me home after the
20、 meeting. 14. What will the man do in the late afternoon? A. Give a speech. B. Write a magazine article. C. Prepare some materials. 答案: C15. When should the magazine be published? A. Next month. B. Today. C. Sometime. 答案: A16. Where will the man have dinner tonight? A. At home. B. In the office. C.
21、In a meeting room. 答案: A17. How will the man go back home? A. By bus. B. By car. C. By taxi. 答案: B听第10段材料, 回答第1820题。Text 10A Greek man said he missed the Ethiopian Airlines flight that crashed just after taking off by mere minutes, in a Facebook post that has now been shared thousands of times. In a
22、 post called “My Lucky Day”, the man shared an image of what appears to be his boarding pass. “When I arrived, boarding was closed and I watched the last passengers in the tunnel go in. I screamed to put me in but they didnt allow it, ” he wrote. The flight crashed six minutes after taking off, kill
23、ing all 157 people on board. The man said he was transferred to the next flight but was later told he was unable to boardbecause security wanted to talk with him after discovering the plane had lost contact. “A security staff member told me gently not to protest and say thank-you to God, because I a
24、m the only passenger who did not enter the flight, ” he wrote. Ethiopian Airlines said passengers from at least 35 countries were on the flight. The crash has led to questions about Boeings new 737 MAX 8 jet, which was also involved in another air crash that killed 189 people 5 months ago. 18. What
25、do we know about the man? A. He was questioned by the security men. B. He flew back home in the next flight that day. C. He was the last passenger who boarded the plane. 答案: A19. When did the flight crash? A. Six minutes after taking off. B. Upon taking off. C. Sixty-six minutes after taking off. 答案
26、: A20. What is the text mainly talking about? A. A lucky flight. B. A narrow escape. C. A deadly crash. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASuppose you work in a big firm and find English very important for your job because you often deal with forei
27、gn businessmen. Now you are looking for a place where you can improve your English, especially your spoken English. Here are some advertisements about English language training from newspaper. You may find the information you need. Global English Center*General English in all four skills: listening,
28、 speaking, reading, and writing. *3-month (700 yuan), 6-month (1, 200 yuan)and one-year (2, 000 yuan)courses. *Choices of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. -Fri. *Experienced college English teachers. *Close to city center and bus stops. Tel: 67705272Add: 105 Ahongshan Road, 100082Mo
29、dern Language School*Special courses in English for business, travel, banking, hotel management and office skills. *Small classes(1216 students)on Sat. &Sun. from 2: 00-5: 00 p. m. *Native English teachers from Canada and the USA. *Language lab and computers supplied. *3-month course (1, 050 yuan),
30、6-month course (1, 850 yuan). Write or phone: Modern Language School, 675 Park Road, 100056Tel: 67353019The 21st Century English Training Centre*We specialize in effective teaching at all levels. *We offer morning or afternoon class, both three months and a half at a cost of 800 yuan. *We also have
31、a six-week TOEFL preparation class during winter and summer holidays. *Entrance exams: Jun. 1 and Dec. 1*Only 15-minute walk from city centre. Call 67801642 for more informationThe International House of English*Three/Six-month English courses for students of all levels at a very low cost: 60 yuan f
32、or 12 hours per week, convenient class hours: 9: 00-12: 00 a. m. and 2: 00-5: 00 p. m. *A 4-month evening programme specially for developing speaking skills (same cost as day classes). *Free sightseeing and social activities*Very close to the Central Park. For further information call 67432308【文章大意】
33、本文为应用文, 文章介绍了4所学校关于英语学习的招生广告。21. You work from 9: 00 a. m. to 4: 30 p. m. every day. Which school will you choose? A. Global English Center and Modern Language School. B. Global English Center and The International House of English. C. Modern Language School and The 21st Century English Training Cen
34、tre. D. The 21st Century English Training Centre and The International House of English. 【解析】选B。细节理解题。根据题意每天从上午9: 00工作至下午4: 30, 可以推知连周末都工作, 那么只能选择晚上有课程的学校, 再根据文章, Global English Center中Choices of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. -Fri. 和The International House of English中A 4-month ev
35、ening programme specially for developing speaking skills (same cost as day classes). 可知这两所学校有晚上课程, 所以选B。22. You will probably prefer to go to The International House of English because it _. A. offers free sightseeing and social activitiesB. has a special course in spoken EnglishC. costs less than t
36、he other schoolsD. has native English teachers【解析】选B。细节理解题。根据题干你更愿意去The International House of English的原因可以定位到A 4-month evening programme specially for developing speaking skills , 故B正确。23. How much should you pay if you take the evening programme at The International House of English? A. 60 yuanB.
37、240 yuanC. 720 yuanD. 960 yuan【解析】选D。细节理解题。根据Three/Six- month English courses for students of all levels at a very low cost: 60 yuan for 12 hours per week以及A 4-month evening programme specially for developing speaking skills (same cost as day classes)可以推算一个月四周, 四个月, 所以是60*16=960, 所以选D。BAn 8-year-old
38、 Nigerian, Tani Adewumis, whose family is homeless, won first place at the New York State chess championship without a single defeat at the beginning of 2019 and he says he is not done yet. “I want to be the youngest grandmaster, ” Tani told The New York Times. Tani placed first in the tournament fo
39、r kindergarten through third grade an outstanding win for anyone. “Its unheard of for any kid, let alone one in a homeless shelter, ” said Russell Makofsky, who is in charge of the chess program. Tani hasnt had an easy life. His family left northern Nigeria in 2017 fearing attacks on Christians, and
40、 moved to New York City over a year ago where the boy learned how to play chess at school. School chess coach Shawn Martinez saw Tanis potential after observing him stand out in the game a few weeks after first learning it early last year. He reached out to Tanis family about joining in the schools
41、chess program, and learned they were unable to pay costs associated with membership. Shawn decided to abandon Tanis fees, which can easily reach thousands with travel and chess camp admissions. Seven victories later, the elementary school boy is one of the top players in the country for his age grou
42、p. “He works very hard at his game, ” Martinez said, believing Tani could achieve master status in the next year or two. The worlds youngest grandmaster qualified at the age of 12. As Tanis story hits national headlines, more people want to help. Makofsky, who set up a GoFundMe for Tani, said the fa
43、mily had received offers for a car, legal services, jobs and even housing. “My hope is that hell be in a home tonight, ” Makofsky said. 【文章大意】这是一篇记叙文。文章讲述了一个无家可归的尼日利亚人赢得了州际象棋冠军的故事。他的故事告诉我们“天道酬勤”。24. What did Makofsky think of Tanis achievement? A. Confusing. B. Amusing. C. Amazing. D. Ridiculous. 【解
44、析】选C。推理判断题。根据第二段中“Its unheard of for any kid, let alone one in a homeless shelter, ” said Russell Makofsky, who is in charge of the chess program. “这对任何一个孩子来说都是闻所未闻的, 更别说是在收容所的孩子了, ”国际象棋项目负责人Russell Makofsky说。由此可知, Makofsky觉得Tani的成就是令人惊讶的。故选C。25. Shawn decided to abandon Tanis fees because _. A. Mak
45、ofsky told him to do soB. Tanis family were unable to pay costs associated with their daily lifeC. Shawn took charge of the chess programD. Tani had a great gift for chess【解析】选D。推理判断题。根据第三段中School chess coach Shawn Martinez saw Tanis potential after observing him stand out in the game a few weeks af
46、ter first learning it early last year. 学校象棋教练Shawn注意到Tani在去年年初第一次学习象棋的几周后就在比赛中脱颖而出, 并看到了他的潜力。由此可知, Shawn之所以决定不收Tani的费用, 是因为Tani在国际象棋方面很有天赋。故选D。26. What can we learn from Tanis story? A. All things are difficult before they are easy. B. A good beginning makes a good ending. C. A bird in the hand is w
47、orth two in the bush. D. God helps those who help themselves. 【解析】选D。推理判断题。根据第四段可知, 尽管Tani出身寒门, 但经过自己的努力在国际象棋上取得了大的成就。他的故事告诉我们“天道酬勤”。故选D。27. Whats the best title for the text? A. A Chess Coach Helped to Support a Nigerian ChildB. A Nigerian Family Hit National Headlines in the USAC. A Homeless Niger
48、ian Won the State Chess ChampionshipD. An 8-year-old Became the Youngest Grandmaster in 2019【解析】选C。主旨大意题。根据第一段An 8-year-old Nigerian, Tani Adewumis, whose family is homeless, won first place at the New York State chess championship without a single defeat at the beginning of 2019 and he says he is n
49、ot done yet. “今年8岁的尼日利亚人Tani的家人都无家可归, 他在2019年年初的纽约州国际象棋锦标赛中赢得了第一名, 没有输过一场比赛”由此可知, C项A Homeless Nigerian Won the State Chess Championship“一个无家可归的尼日利亚人赢得了州际国际象棋冠军”为最佳标题。故选C。CAre you carrying too much on your back at school? Im sure lots of children of your age will say “Yes”. Not only the students in
50、China have this problem, but children in the United States also have heavy school bags. Doctors are starting to worry that younger and younger students are having back and neck problems as a result of school bags being too heavy for them. “Its hard for me to go upstairs with my bag because its so he
51、avy, ” said Rick Hammond, an 11-year-old student in the US. Rick is among students who have common school bags with two straps (带子)to carry them, but many other students choose rolling bags. But even with rolling bags, getting up stairs and buses is still a problem for children. Many of them have hu
52、rt their backs and necks because of the heavy school bags. But how much is too much? Doctors say students should carry no more than 10% to 15% of their own body weight. Scott Bautch, a back doctor, said children under Grade 4 should stay with 10%. But it is also important that older children dont st
53、ay with over 15%, because their bodies are still growing. “Children are losing their balance and falling down with their school bags, ” he said. Parents and teachers are starting to tell children to only take home library books they will be reading that night. Some teachers are using pieces of paper
54、 or thin workbooks for students to take home. One of the best answers is, as some children said, to have no homework at all! 【文章大意】本文是说明文, 主要介绍了中国和美国的学生都面临的书包太重的问题, 过重的书包给孩子的健康带来了问题。28. What can we know from the passage? A. Only children in China carry too heavy school bags. B. Both children in Chin
55、a and the US carry too heavy school bags. C. Children in other countries dont carry too heavy bags. D. Only children in the US carry too heavy school bags. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段最后一句“Not only the students in China have this problem, but children in the United States also have heavy school bags. ”可知, 中
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347299.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
