2022届高考英语一轮总复习 练案10 必修2 Unit 5 Music练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案10 必修2 Unit Music练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 10 必修 Music 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修二Unit 5Music.阅读理解A(2021昆明市摸底调测)A study of 500,000 songs released (发行) in the UK between 1985 and 2015 showed that pop music had decreased in happiness and increased in sadness.In a report published in the journal Royal Society Open Science, researchers at the University of California examined hund
2、reds of thousands of songs and classified them by their mood.“Happiness is going down, sadness is going up, and at the same time, the songs are becoming more danceable and more party-like,” co-author Natalia LKomarova told The Associated Press.The study found songs in 2014 like Stay With Me by Sam S
3、mith, Whispers by Passenger and Unmissable by Gorgon City have a “low happiness” trend.However, tracks from 1984 like Glory Days by Bruce Springsteen, Would I Lie To You? by Eurythmics and Freedom by Wham! had a“ high happiness” trend.“The public seems to prefer happier songs, even though more and m
4、ore unhappy songs are being released each year,” the researchers wrote.Apart from the emotional trends, researchers discovered that dances and pop were the most successful styles of music and that there was a “clear downward” trend, with the popularity of rock beginning in the early 2000s.“So it loo
5、ks like, while the overall mood is becoming less happy, people seem to want to forget it all and dance,” Komarova wrote in an email.It was also found that the “maleness” of songsthe frequency of male singers in popular musichad decreased during the last 30 years.“Successful songs are characterised b
6、y a larger percentage of female artists compared to all songs,” they wrote.This discovery appears at a time when the conversation around sex equality in the music industry is at its height, with more male artists and songwriters.文章大意:本文是一篇说明文。主要介绍了流行音乐表达的情绪的变化趋势。1The researchers examined lots of son
7、gs to D .Afind songs for dances and partiesBchoose songs for a journalCrelease more songsDknow better about songs解析:推理判断题。文章第二段介绍了加州大学的研究者们调查了成千上万的歌曲并把它们按情绪分类,紧接着得出歌曲分类的结果,可见他们调查歌曲的目的是想对歌曲有更多的了解。故选D。A、C两项曲解文意;B项无中生有。2Whose music style tends to bring you more happiness? D ANatalia LKomarovas.BSam Smi
8、ths.CGorgon Citys.DBruce Springsteens.解析:细节理解题。根据第三段中的“However, tracks from 1984 like Glory Days by Bruce Springsteen.had a high happiness trend.”可知D项正确。Natalia LKomarova为报道的合著者,而非歌手;Sam Smith、Gorgon City所演唱的歌曲有让人开心感降低的趋势,故排除。3What do we know about songs over the past three decades? A ARock became p
9、opular in the early 2000s.BFewer unhappy songs came to light every year.CMale singers were better at performing pop music.DFemale artists were less skilled in writing songs.解析:细节理解题。根据第四段中的“with the popularity of rock beginning in the early 2000s”可知,摇滚乐在21世纪初开始流行。故A项正确。其余三个选项的内容均与文意不符。4What can be a
10、 suitable title for the text? A APop Music Is Getting SadderBMusic Calls for Sex EqualityCPop Music Has a Long HistoryDMusic Industry Is Going Down解析:标题判断题。根据文章首段总述及后续段落的描述可知,全文重点介绍了流行音乐正变得越来越伤感。故选A项。B项仅是文章中提到的一个细节;C项不是文章的重点;D项扩大外延,属过度概括,故排除。B(2020郑州市高中毕业年级第三次质检)I was 11 years old when I asked my mo
11、m for piano lessons in 2010. We were in financial trouble, so she said politely, “Sorry, son, but we cant now.”I searched the measurements on the Internet for a keyboard, drew the keys on a piece of paper and stuck it on my desk. I would click notes on an online keyboard and “play” them back on my p
12、aper onekeeping the sound they made on the computer in my head. I spent six months playing without touching a real piano. Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.I still remember the first one. I was struck by how real the sound of the piano was. I sat my Grad
13、e 1 after eight lessons. Once I started secondary school, we couldnt afford lessons again. I passed Grade 3, and then Grade 5, practicing only on my piece of paper. One evening, when I was about 13, my mom said she had a surprise for meit was an electronic keyboard, bought with more borrowed money.
14、It was the first time that I played for her and she was in shock.My school didnt offer music A-level. I found The Purcell School for young musicians, but the tryouts were difficult. Some of the questions even involved an evaluation of the composer. I was at a loss. But to my amazement, I was offered
15、 a place. At Purcell,I spent two years working as hard as I could. I performed to raise money and saved enough to buy my first piano. When I left Purcell, I was awarded the senior piano prize and academic music prize. Im now at the Guildhall School of Drama & Music in London. I feel proudits been 10
16、 years since I drew my paper piano, and Im at one of the worlds leading music schools. Surprisingly, I continue to do a lot of my practice away from the piano, which we call mental practice. The paper piano helped promote my curiosity about how music works.文章大意:本文是一篇记叙文。作者11岁的时候想上钢琴课,但由于家境贫寒,母亲无法承担起
17、钢琴课费用。自此,作者开始通过在纸上画琴键练习钢琴,母亲看出作者是认真的,借钱给作者买了十节钢琴课。八节课后作者参加了一级考试。之后作者又经历了无琴可弹的局面,但作者从不放弃,一直努力,并最终进入了世界领先的音乐学校之一。5Why did the mother buy the author piano lessons? B A. She believed he had a talent for piano.BShe found he was eager to learn piano.CShe was shocked by his first performance.DShe got out o
18、f her familys financial difficulties.解析:细节理解题。根据第二段中的“Once my mom saw that I was serious, she borrowed money and bought me 10 lessons.”可知,作者的母亲给作者买钢琴课是因为看到了作者对学钢琴的渴望。故B项正确。6Which of the following words best describes the author? D AHonest.BCautious.CClever. DDetermined.解析:推理判断题。根据第二段中的“I spent six m
19、onths playing without touching a real piano.”,第三段中的“I passed Grade 3,and then Grade 5,practicing only on my piece of paper.”和第四段中的“At Purcell,I spent two years working as hard as I could.its been 10 years since I drew my paper piano, and Im at one of the worlds leading music schools.”可知,作者通过自己十年来不懈的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347400.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
