2022届高考英语一轮总复习 练案19 必修4 Unit 4 Body language练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案19 必修4 Unit Body language练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 19 必修 language 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、必修四Unit 4Body language.阅读理解A(2020武汉市六月)Sometimes when we are in our darkest hour, something completely unexpected happens that can give us a little bit of hope and comfort.Jessica was a healthy woman. One day, she woke up and something was not right. After she was sent to the hospital, her heart rat
2、e slowed by nearly 50 percent. It took nine days for doctors to zero in on what was causing her problem.After several weeks, Jessica was able to move her lips. The staff noticed this and introduced Jessica to Consuelo Gonzlez, a professional lip reader. Consuelo can understand what people are saying
3、 by the shape their lips make. She can also understand how annoying it is not to be able to communicate because she has been completely deaf since the age of 8.For a few hours each week, Jessica could have long conversations with Consuelo, diving into the ocean of words she dearly missed. Through Co
4、nsuelo, Jessica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers to. She also talked to Consuelo about the vivid dreams she was mixing up with reality.In fact, there are other ways for Consuelo to earn a living by reading lips, but she says helping patients separate horrible dreams
5、 from reality is the most rewarding way she can use her unique skill. “What is really wonderful is being able to use this skill to create healing and to create communication between human beings. Thats what makes me feel good. Thats whats the best: Love.”After four and a half months in the hospital,
6、 Jessica finally recovered. Consuelo was there, holding Jessicas hands. Jessica eventually went back to work as a math professor. After her experience she wrote a new living will. One thing she added is that if she ever becomes incapacitated like this again, she is never to be left alone.文章大意:本文是一篇记
7、叙文。文章讲述了在Jessica因生病而无法用语言进行交流时,Consuelo Gonzlez用自己的唇读技能帮助她与人交流,且每周都会和她进行长时间的交流直至她痊愈为止。1What did Consuelo do for Jessica? B AShe cured Jessicas heart disease.BShe helped Jessica communicate. CShe taught Jessica how to read lips.DShe made Jessicas dream come true.解析:细节理解题。根据第四段中的“Through Consuelo,Jess
8、ica asked the doctors and nurses questions she had long wanted answers to.”可知,Consuelo帮助Jessica与他人进行交流。故选B。2How does Consuelo feel about her job? D AHorrible.BConfident.CWorried. DSatisfied.解析:推理判断题。根据第五段的内容,尤其是第一句中的“but she says helping patients separate horrible dreams from reality is the most rew
9、arding way she can use her unique skill”可知,Consuelo认为这是她能运用自己的独特技能的最有意义的方式。由此可以推断出,她对自己的工作是感到满意的。故选D。3Which of the following best explains “incapacitated” underlined in the last paragraph? A ASeriously ill.BDesperately lonely.CLess reliable. DMore fortunate.解析:词义猜测题。根据上文所述可知,Jessica此次病得非常厉害,以至于无法与人用
10、语言进行交流 又根据该画线词后的“like this again”可以推断出,该画线词的含义与A项的含义相近。4What is the text mainly about? C AA close friendship.BA good living will.CAn unusual skill. DA new treatment.解析:主旨大意题。文章讲述了在Jessica因生病而无法用语言进行交流时,Consuelo用自己的唇读技能帮助她与人交流,且每周都会和她交流很长时间,直至她痊愈为止。Consuelo认为帮助病人把噩梦与现实区分开是她能运用自己的独特技能的最有意义的方式。由此可知,C项的
11、表述符合本文主题。故选C。BAt your next meeting, wait for a pause in conversation and try to measure how long it lasts.Among English speakers, chances are that it will be a second or two at most.But while this pattern may be universal, our awareness of silence differs dramatically across cultures.What one cultur
12、e considers a confusing or awkward pause may be seen by others as a valuable moment of reflection and sign of respect for what the last speaker has said.Research in Dutch and also in English found that when a silence in conversation stretches to four seconds, people start to feel uneasy.In contrast,
13、 a separate study of business meetings found that Japanese people are happy with silences of 8.2 secondsnearly twice as long as in Americans meetings.In Japan, it is recognized that the best communication is when you dont speak at all.Its already a failure to understand each other by speaking becaus
14、e youre repairing that failure by using words.In the US, it may originate from the history of colonial (殖民地) America as a crossroads of many different races.When you have a complex of difference, its hard to establish common understanding unless you talk and theres understandably a kind of anxiety u
15、nless people are verbally engaged to establish a common life.This applies also to some extent to London.In contrast, when theres more homogeneity, perhaps its easier for some kinds of silence to appear.For example, among your closest friends and family its easier to sit in silence than with people y
16、oure less well acquainted with.文章大意:本文是一篇说明文。主要讲述了谈话中的沉默文化。尽管交谈中出现停顿是普遍存在的,但我们对沉默的认识在不同的文化中有着巨大的差异。不同的文化中沉默时间不同,对于沉默的看法也不同。相比而言,亲密的朋友和家人之间更容易出现沉默。5Which of the following people might have the longest silence in conversation? D AThe Dutch. BAmericans.CThe English. DThe Japanese.解析:细节理解题。根据第二段首句“Among
17、 English speakers, chances are that it will be a second or two at most.”第三段最后两句“Research in Dutch and also in English found that when a silence in conversation stretches to four seconds, people start to feel uneasy.In contrast, a separate study of business meetings found that Japanese people are hap
18、py with silences of 8.2 secondsnearly twice as long as in Americans meetings.”可知,日本人可能在谈话中有最长沉默。故选D。6What might the Japanese agree with in a conversation? C ASpeaking more gives the upper hand.BSpeak out what you have in your mind.CGreat minds think alike without words.DThe shorter talking silence,
19、the better.解析:推理判断题。根据第四段首句“In Japan, it is recognized that the best communication is when you dont speak at all.”可知,在日本,一般认为最好的交流是一句话不说的时候。因此推断日本人认为“伟大的心灵,无言而思”。故选C。7What can we learn from the text? D AA four second silence in conversation is universal.BIts hard for Americans to reach a common agre
20、ement.CEnglish speakers are more talkative than Japanese speakers.DThe closer we and our family are, the easier the silence appears.解析:推理判断题。根据文章最后一句“For example, among your closest friends and family its easier to sit in silence than with people youre less well acquainted with.”可知,亲密的人之间更容易出现沉默,因此我
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347411.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2020春语文必修3(粤教版)课件:第11课微型小说两篇(2).ppt
