2022届高考英语一轮总复习 练案28 选修6 Unit 3 A healthy life练习(含解析)新人教版.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2022届高考英语一轮总复习 练案28 选修6 Unit healthy life练习含解析新人教版 2022 高考 英语 一轮 复习 28 选修 life 练习 解析 新人
- 资源描述:
-
1、选修六Unit 3A healthy life.阅读理解A(2020河南省洛阳市尖子生第一次联考)BOXTEL, Netherlandschickens roam the orchards, cows chew the cud and pigs roll in the mud on a warm day on a Dutch farmbut the pastoral(乡村生活的)scene is not as traditional as it seems. The farm is owned and run by a cooperative of hundreds of local cons
2、umers and aims to change habits in a low-lying country engaged in an existential fight against climate change. Nearly 200 families decide what the farm will produceand they will eventually eatand employ a farmer to tend to the animals for meat and eggs and grow the dozen kinds of fruits and vegetabl
3、es. “The main aim of the members is to eat natural products, produced near to where they live, in a more sustainable (可持续的)way,” said Douwe Korting, co-leader of the Boxtel Cooperative, in the southern Netherlands. “People are really starting to see that a change toward a different way of eating is
4、essential,” he added.It costs 2,000 euros($2,200)to join the collective(集体的)farm, which is 10 minutes by bicycle from the town, and then a weekly fee of around 10 euros per person.In return, members receive the food they want and stress the importance of knowing what they eat is local and seasonal.T
5、he cooperative is known as Herenboderderij or Peoples Farming, and the guiding principle is that everything centers on the needs and riches of nature, even while they are using new technologies. Soon a robot will be used to sense when the fruit is ripe, as well as a drone(无人遥控飞机)that will survey the
6、 fields to support and reduce the needs for manpower.文章大意:本文是一篇说明文。介绍了一种新型农场,该农场的创立是为了改变人们的饮食习惯,使人们以一种更加可持续发展的方式生活。1. Why did the families start the farm? B ATo reduce the cost of food.BTo improve their eating habits.CTo replace the old tradition.DTo provide more chances for exercise.解析:细节理解题。根据第二段第
7、一句中的 “The farm.aims to change habits”和第三段第一句中的“The main aim of the members is to eat natural products” 可知,这些家庭创建这个农场是为了改进饮食习惯。故选B。2What will the employed farmer do? D ADecide what to produce and eat what they grow.BWork on the farm with high pay.COwn and operate the farm in a more effective way.DFee
8、d the animals and grow fruits and vegetables.解析:细节理解题。根据第二段中的 “employ a farmer to tend to the animals for meat and eggs and grow the dozen kinds of fruits and vegetables”可知,雇用的这个农民要照顾动物,并且种植水果和蔬菜。故选D。3. What do the farm owners expect of the farm? A AItll provide natural products.BItll be controlled
9、by new technologies.CItll cost everyone about 10 euros each month.DItll encourage people to love nature.解析:细节理解题。根据第三段中的 “The main aim of the members is to eat natural products”和倒数第二段的内容可知,农场成员希望这个农场能提供天然的产品。故选A。4. Where is this text most likely from? D AA diary.BA guidebook.CA novel.DA newspaper.解析
10、:文章出处题。根据文章开头的 “BOXTEL,Netherlands”可知,本文应是出自新闻报道,且根据文章内容可知,本文主要介绍了一种新型农场,与社会生活密切相关,故选D项。B(2021浙江省十校联盟联考)It is no secret that physical activity is necessary to a persons well-being. Because children are continuously developing physically and emotionally, they are especially affected by the benefits o
11、f activity. Former First Lady Michelle Obamas Lets Move initiative reports that nearly one-third of US children are overweight or obese, and that “schools are a key setting for kids to get their 60 minutes of play with moderate activity, given the significant portion (部分) of time they spend there.”P
12、hysical education programs in schools directly benefit students physical health. Regular exercise promotes muscles and bone development. In addition to participating in physical activity, students in PE. learn the fundamentals of a healthful lifestyle, the building blocks upon which they can develop
13、 into healthy, knowledgeable adults.Though the lack of attention on PE. is often justified as an opportunity to spend more time in the classroom, studies show that physical activity contributes to improving academic performance. Regular activity during the school day is strongly associated with high
14、er concentration levels. A statewide policy in North Carolina requires that children from kindergarten to eighth grade participate in 30 minutes of physical activity each day.Activities in PE. help children develop healthful social interactions. From a young age, children learn cooperation through g
15、roup activities and form a positive sense of identity as part of a team. Such group activities are continually important as children grow older. The International Platform on Sport and Development states that sport has been used as a practical tool to engage young people in their communities through
16、 volunteering, resulting in higher levels of leadership and community engagement among young people.The benefits of PE. to a childs mental health are both complex and comprehensive. Improved physical health, academics and social interactions all contribute to good mental health. Physical activity se
17、ts the stage for a good nights sleep, provides more energy to participate in hobbies and interact with others.文章大意:这是一篇议论文。文章论述的是“体育活动对一个人的健康是必要的”。5The first paragraph implies that D .Achildren are becoming much lazier nowadaysBsome schools have forbidden physical activityCmost parents are dissatisf
18、ied with school educationDschools must pay more attention to physical education解析:推理判断题。根据第一段中“It is no secret that physical activity is necessary to a persons well-being.”众所周知,体育活动对一个人的健康是必要的。可知,第一段暗示学校必须更加重视体育教育。故选D项。6Physical education is ignored in a way because C .Achildren dislike taking physi
19、cal activityBschools are worried about childrens safetyCstudents should have more time for studyDless sporting equipment is available to school children解析:细节理解题。根据第三段中“Though the lack of attention on PE. is often justified as an opportunity to spend more time in the classroom, studies show that phys
20、ical activity contributes to improved academic performance.”虽然缺乏对体育的关注通常被认为是在课堂上花更多时间的机会,但研究表明,体育活动有助于提高学习成绩。可知,体育在某种程度上被忽视了,因为学生应该有更多的时间学习。故选C项。7. Which is NOT a benefit of PE.classes? A AThey assure you of a successful future.BThey keep your mind in a good state.CThey help you focus on your studie
21、s.DThey do good to your social skills.解析:推理判断题。根据第四段中“Activities in PE. help children develop healthful social interactions.”和最后一段中“Improved physical health, academics and social interactions all contribute to good mental health.”可知,B、C、D三项都是体育课的益处。故选A项。8What is the authors possible attitude towards
22、 the policy in North Carolina? B ASceptical.BFavorable.CAmbiguous.DObjective.解析:推理判断题。根据第二段中“Physical education programs in schools directly benefit students physical health. Regular exercise promotes muscles and bone development.”学校的体育项目直接有利于学生的身体健康。有规律的运动促进肌肉和骨骼的发育。可知,作者对北卡罗来纳州的政策可能持赞成的态度。故选B项。.阅读
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-347422.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
五年级下册语文课件-第一单元 第2课 古诗三首《游山西村》|教科版 (共11张PPT).ppt
